Do nového roku s optimismem v duši

V Anglii koncem roku byly při přecházení rušné hlavní tepny zachyceny a usmrceny rychle jedoucím automobilem dvě dívky. Češky.

Na druhé straně silnice je očekávalo jejich početné příbuzenstvo. Dívka, která zemřela první, měla ještě sedm dalších sourozenců.

Dva články, které o této tragédii uveřejnil server iDnes, neměly otevřenou diskuzi. Důvod je zřejmý: ani před majestátem smrti se nezastaví ti diskutující, jejichž nenávist k etniku je větší než morální zábrany. Což se plně potvrdilo u těch internetových periodik, která diskuzi nezavřela.

Automobil, jehož řidič nehodu způsobil, byl plně obsazen celkem pěti osobami, které byly zakrátko zadrženy a posazeny do vězení; jejich národnost neuvedena. Asi největším výsměchem politické korektnosti a multikulturalitě by bylo, kdyby osádka vozidla pocházela z Pákistánu. Neboť v tomto střetu, jehož důsledky a náklady ponesou tak pěkně bílí Angličané, by se protly siločáry třetího světa s „třetím světem“ českým. Další konsekvence, které neradno veřejně sdělovati, pak vytanou na mysli ve chvíli, kdy si čtenář prohlídne fotografie obětí (ZDE).

Samozřejmě, je zbytečné rozebírat příčiny této tragédie, je to jednak nebezpečné pro autora takového rozboru, jednak se na podstatě věci nic nezmění: důvody toho, proč se dívky (a možná i pachatelé) ocitly v hrdém Albionu, jsou známé a je zbytečné je kritizovat. Jednak je to „ošetřeno“ kriminalizací těch, kteří pravdu říkají, jednak parní válec globálního kapitalismu nezmění směr a rychlost svého pohybu ani o fous. Motorem tohoto vehiklu je zisk, profit, nenažranost vlastníků, a marné je i jenom doufat, že se jednou sám udusí ve vlastních výkalech: vezme totiž sebou celý svět.

Podstatné je však to, že média středního proudu a politici (obojí v podstatě vlastněno kapitalisty), kteří by měli události kriticky vysvětlovat a dávat a prosazovat návrhy na řešení, budou namísto toho lhát, zamlčovat, mást, označovat nepravé viníky (typicky v posledních létech Rusko), zavírat huby obtížníkům a deformovat události tak, že se průměrný občan v jejich žvanění utápí. Důsledkem pak je jeho zmatené hledání východisek tam, kde se silným hlasem nabízejí jednoduchá avšak neúčinná řešení.

Letos budou parlamentní volby. Už dnes je jasné, že k řešení českých (natož potom světových) problémů se po nich nepřiblížíme ani o fous.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.

347 thoughts on “Do nového roku s optimismem v duši

    • A co mám jako napsat?
      O dvě kofoly méně?
      Nebo co by vás uspokojilo?
      Já nenesu tíhu světa a i na našich silnicích přijde o život plno lidí, i mladých.
      Co mě na tom dráždí jsou ty Češky.
      Žádné Češky to totiž nebyly.
      Byly to Cikánky, chcete-li Romky.
      Proč s tím má „někdo“ problém?
      Copak ta národnost neexistuje, nebo je snad samotný fakt, že je někdo Cikán hoden opovržení nebo nějakého utajení?
      A národnost vrahů by také nebylo od věci znát.
      Jistě, jistě, v Británii jsou všichni Britové.
      Ale stejně…..třeba měli nějaký původ…je snad problém ho napsat?
      O tom ovšem je ten článek, Nerevare.
      Ale jestli po mě chcete, abych se posmíval mrtvým, tak to se načekáte…..

      • Řečnická (nejspíš) otázka. Jaké označení je pro Slovana hovořícího česky to nejpřiléhavější? Nebo jaké označení osoby s českým občanstvím je správné? Když už potřebujeme rozlišit *národnost* a *občanství* a čestný titul „Čech“ zřejmě nanáleží kdekomu …

        • Čech má rád českou státnost a české dějiny.
          Rovněž má rád český jazyk.
          Odmítá plánovanou negrizaci EU a rozptýlení národů na beztvarou tupou masu.
          Pravý Čech rovněž preferuje nenásilná řešení, a nemiluje vměšování do záležitostí jiných národů.
          Proto také Češi nechtějí verbež v zemi, protože i návštěvníkovi IV. cenové skupiny je jasné, že podobná věc skončí mimořádně krvavě, na rozdíl od idiotských nečechů, kteří se domnívají, že vpádem cizího, nekontabilního živlu nastolují věčný mír.

          • Být „idiotský necech“ se pak jeví jako „slušná“ varianta:-). Ještě štěstí že státní občanství resp. narodnost podle toho kde se člověk narodi není dáno příslušnosti většině, ale k mistu. Nevím jestli Hanáci či Valasi miluji češtinu, ale daleko více než „negry“ nesnáší Prazaky. Otázka je, jestli ti jsou pak vůbec Cesi, o tom že by snad byli „praví“ Češi by se dalo uvažovat pro jejich 25 let trvající volbu pravice:-).

            • A to víte jak že Hanáci a Valaši nesnáší Pražáky více než „negry“? S kolika jste o tom hovořil?

              • S mnoha. Moje rodina tam má kořeny a žije tam. Něco jako když se mi zeptáte na Němce z Frankfurtu. Nebo na ty Pražaky samotne:-).

                • Vaše rodina má kořeny všude a všechno to budou asi pěkní idioti, jak koukám.
                  Celá ta děsná „nenávist“ graduje tak někde na fotbale, kdy se pokřikuje „pražské kurvy“, nebo v hospodě, kde se vyprávějí fóry.
                  Ale tak blbej nápad, aby po sobě Moraváci, Chachaři nebo Pražáci stříleli by jen těžko někoho napadl.
                  To napadá tak leda negry a čmoudy, které sem po tisících a desetitisících chcete narvat!
                  Kdybyste v těch destinacích, o kterých píšete někdy byl, určitě by vás překvapilo, že tam mluví velice čistě česky, byť mají k dispozici i různá nářečí.
                  Za to jeden skopčák druhému leckdy rozumí dost těžko……
                  Jinak- všiml jste si, jak ubohou volební podporu mají „moravské“ nacionalistické strany, podporované nenápadně sudeťáky?

                  • Jak (opět a už mnohokrát) prokázáno, vittta si každého oponenta převede na … víme přece koho.

                    • Zkuste to nějak prokázat, schválně.
                      Nemáte od letoška novou práci?
                      U Jakuba Jandy v kanceláři o svaté pravdě.
                      Pro vaše lepší pochopení:
                      Ondra není žádný můj oponent ale bohapustý kydal a provokatér.
                      Nerevar není můj oponent ale chytač za slovíčka (a ještě špatný) a provokatér.
                      Tribun není můj oponet ale odkláněč témat a zvěstovatel jediné svaté pravdy.
                      Dvouzavináč mi někdy připadá jako oponent „za každou cenu“.
                      Jinak se s případnými oponenty bavím veskrze normálně, byť leckdy s důrazem na zásadní rozdíl v názorech, což ovšem ten druhý dělá v nárazovém tématu také, i když to nemusí být tak okatě vidět, jako v mém případě.

                  • Nemyslím, že bychom se znali, takže o tom, co je moje rodina zač můžete mít „názor“ na úrovni urážky hodné sociální spodiny, kterou váš slovník jasně prokazuje, nikoli na základě jakékoli znalosti.

                    • Doufám, že nemáte nic proti mojí sociální skupině.
                      Má to být trestný čin, tak bacha na ty fóry, hejsku!
                      Toleranci, a pochopení, bych prosil….teda ne prosil, ale vyžadoval, jasný?

                • Mno… vzhledem k tomu že Valašsko je všude kde jsou Valaši netroufám si posuzovat co tvrdíte. Avšak co se Hané týče, tak zde znám dost lidí se kterými udržuji pravidelný kontakt. Pokud těmi „negry“ myslíte sortu imigrantů která zde bývá často na přetřesu, tak mohu říct že neznám ani jediného Hanáka, který by měl plošně nějak zvlášť v oblibě Pražáky, ale také neznám jediného který by za sousedy upřednostnil „negry“ před Pražáky. A ani jediného který by ze svého okolí někoho takového znal.

                  • Problém je ten, že dotyční mí známí jsou vesměs pragmatici, a nikdy žádného negra „neviděli“, zatímco Pražáky ano. Ale nemá smysl zevšeobecňovat, stejně tak proto, že nevím kde se pohybujete Vy, ale já spíše v té valašské a olomoucké „kavárně“, kde se lidé nesoudí podle toho, jakou mají barvu kůže, či kde bydlí. Pražáky definují tak, že mají auta s SPZ začínající na „A“ a soudí tak podle toho, jaké s nimi mají problémy na silnici, například. Jelikož se jedná navíc o lidi, kteří působí třeba v případě památkové péče a umění a jsou tak často závislí na jednání s pražskými organizacemi MK, MF tak jejich averze je spíše daná metropolitním centralismem než „pražským genomem“ coby snad extra regionální „podrasy“.

                    Jinak, Kamile, asi nemá smysl se přetlačovat v tom, jak a kdo je více rasistou a kdo sluníčkářem a kdo má za sebou podporu jakého segmentu obyvatel. „Idiotští Češi“ tedy v okruhu těch, kde se pohybuji jasně převažují, nepochybuji, že velká část občanů ČR, co nesnáší „negry“ a mají rády český jazyk, jsou zase na Vaší straně.

                    P.S. Pro nevzdělané, pojem spodina existuje zcela legálně, původem z angličtiny „underclass“, jejím současným výzkumem se zabývá americký sociolog Charles Murray, ale první ji popsal švédský sociolog Gunnar Myrdal, za což získal Nobelovu cenu, a je to spíše diagnóza.. Překládá se nejčastěji jako spodina, a je to dnes sociologický odborný termín, opakuji definuje se mj. užitým slovníkem, dosaženým vzděláním atd. Takže Vás tituluji přesně tak, jak je v odborné literatuře popsáno. Jestli se tím cítíte být ponižován, pak jistě, právem. Nicméně toto označení je zcela legální.

                    • To je zajímavé, tak spodina nebyla žádná ve starověkých civilizacích, ani ve středověku, ani v novověku, resp. nebyla minimálně nikým specifikovaná.
                      Až švédský sociolog Gunnar Myrdar jí dokázal popsat, za což dostal Nobelovu cenu.
                      No, dneska už by šel místo ocenění sedět, protože není spodina, jako spodina, a kdo ví, jak by si ten jeho popis vysvětlili příslušné humanitární organizace.

                    • Zkuste si o tom něco nastudovat. Myrdal se věnuje moderní změně ekonomických podmínek v. době startu tzv. postindustriální doby. Jedná se nové sociální skupiny, které jako nekvalifikovanou část průmyslového proletariátu v době, kdy průmysl přestává být hybným segmentem tvorby HDP a kdy na straně jedné průmyslový dělníci se svým postavením a kvalifikací přibližují postavení intelektuálně zaměstnávané inteligenci, na straně druhé se pak jedná o fyzickou práci dělníků, tak jejich jejich stav v průmyslu a stavebnictví se prudce, kde si průmyslová automatizace (už tenkrát v 60.letech!) vymiňuje změny v positioningu a deskripci klasických „job roles“ na úrovni posunovačů, manipulačních dělníků nebo různých dispečerů.

                      Nabídne Vám to náhled na to, jak skončí většina fyzických tvůrců „hodnot“ jedná-li se o monotonně cyklické práce s nějakým polotovarem. Segment „výroba“ v provedení lidské fyzické práce je v zásadě fyzickou externalitou, kognitivní suspendací lidského intelektuálního potenciálu pro jiné věci, resp. fyzického tam, kde zatím stroje bez vynálezu univerzálního humanoida s inteligencí nejen technickou, ale hlavně emoční, potřebujeme ve službách, zdravotnictví a pečovatelství. Návod na to, jak to řešit představil v knize „Challenge to Affluence“ v roce 1963. Asi jste jí nečetl.

                    • Mě to nepište, já to dobře vím z praxe, na to nepotřebuji číst nějakého génia, který to popíše.
                      Česky se asi práce onoho Myrdala dá shrnout do hesla „kdo s čím zachází, tím také schází“.
                      Já jsem se pohyboval od těch opravdu nejnižších pater alkoholků, feťáků, kriminálníků až po vysoké intelektuální sféry, tam ovšem více-méně na skok a vesměs se dá říci že náhodou.
                      Co je zajímavé, tak tento jev daleko více platí za kapitalismu, než tomu bývalo za socialismu, kdy dělnictvo bylo vzdělané a inteligentní, a nikomu „vzdělanému“ nepřišlo hloupé, jít s dělníkem na pivo, pokud si nějakým způsobem rozuměli.
                      Dneska už u pásu vesměs opravdu dělají jen tupci, protože každý, kdo umí počítat do 100 a je schopen napsat rozvinutou větu s max.4 pravopisnými chybami, dožaduje se za to VŠ titulu humanitního směru a ti drzejší by s těmito vědomostmi rádi dělali i inženýry či dokonce lékaře.
                      Ale co bych si z toho měl vzít za nějaké poučení?
                      Kdybyste věděl, jak na takové, jako jste vy, dělnictvo a řemeslnictvo okázale sere, to byste teprve čubrněl.
                      A dobře dělají, co s vámi také užitečného.
                      Nejlepší je, jestli někde něco programujete, nebo nosíte programátorům kafe, a moc jinak nelezete na slunce, na co byste jinde šáhl, to byste posral, a nedej Bože, abyste se ochomejt v politice, to by pak ovšem bylo na III. světovou válku…..

                    • Babiš je ten, co jde za křeslem premiera.
                      Co podporuje, budeme vidět až ho získá.
                      Protože aby ho získal, musí podporovat to, co je u lidu populární.
                      Až ho získá, může v klidu podporovat to, co se hodí jemu, po volbách je politik tzv. „volný“, čo bolo, to bolo, terazky jsom premierom!

                    • „…první ji popsal švédský sociolog Gunnar Myrdal, za což získal Nobelovu cenu, a je to spíše diagnóza..“
                      Myrdal nedostal Nobelovu cenu za definici spodiny, jak se nás tu snažíte přesvědčit, Ondřeji, nýbrž za „balík“ analýz a teorií zabývajících se ekonomií.
                      Muray na podkladu statistik a analýz tvrdí že se počet chudých, navzdory vládním programům na ně zaměřeným, nesnížil a vede jen ke snížení jejich snahy o zlepšení vlastní situace.
                      Když už jste tak vysazený na používaný slovník tak u „underclass“, slovník cizích slov uvádí význam toho slova jako: „doslova podtřída, deklasovaná, znevýhodněná marginální skupina např. dlouhodobě nezaměstnaných osob závislých na státní podpoře“

                      Jak vám do toho zapadá profil pracujícího, na podpoře nezávislého, příslušníka většiny – kterým je vittta – jehož si dovolujete označit pejorativním názvem „spodina“ v našich končinách používaným pro sociálně slabé lumpy všeho druhu?
                      Diagnózu vaší osoby ponechám stranou ale terapii, byť jen lidovou, bych pro vás měl:
                      „Velký bič a malý dvorek.“

                    • Pro Kamila- nejde mi to vložit do vlákna, kde původně započala tato debata…

                      Myrdal dostal Novelovu cenu za teorii fluktuace peněz a analýzu vzájemné závislosti ekonomiky se sociálními a institucionálními jevy. Obě souvisí úzce se sociální defragmentací klasických tříd, byl bytosným keynesiáncvem a jeho cena byla kompenzací za v té době cenu udělenou druhému nobelistovi, jistému Augustu Friedrichu von Hayekovi, která byla silně liberálně deetatizovaná, jako protipól této teorii měla kýt teorie konvergence růstu produktivity a ceny práce.

                      Vittovu pracovní aktivitu nejsem schopen zhodnotit a ověřit, je pro mě z anonymní diskuse irelevantní. Nicméně jeho jazyk vyžívající se v rasově expresivním ponižování jiné než naší evropské, bíle rasy, jeho vulgární urážky ad hominem a další atributy sociální komunikace potenciálně agresivně sociopatických jedinců nesděluje nic jiného, než že tento člověk sociální spodinou je. Nemusí být nutně nezaměstnaný, atribut příjmu a stálého místa je dnes právě natolik fluidní bez strukturní a hierarchické ukotvenosti, že „jen“ nízko vydělávající s neplnohodnotným pracovním poměrem anebo vyloženě dlouhodobě nezaměstnaný, může být člověk daleko více intelektuálně, emočně i morálně disponovaný než tento pán živnostník. Je to totiž právě tím, co popisuje Myrdal jako proměnu hierarchické struktury práce. Masivní výskyt samostatně vydělávajících bez sebeorganizace je totiž ve finále posílením ekonomické individualizace, nesolidárnosti a destrukce sociální koheze. Což předvádí tento člověk v případě EET tak dokonale, že je přímo živoucím příkladem asociála, co nemusí být nutně chudý materiálně, ale společensky solidárně.

                      Nicméně nehodlám rozebírat osobu člověka, jehož osud a postavení mne pranic nezajímá, jediné co stojí za analýzu je lingvistika tohoto člověka a pak forma sociální komunikace, která je de facto nezávislá na úrovni jeho intelektu, ale silně závisí na pocitu sounáležitosti resp. neschopnosti vnitřní integrace do společnosti, která opírá svoji legitimitu o ústavně-právní normy a mezinárodní legitimitu standardů, které jsou – než tu někdo skutečně rozpoutá válku – a zruší Listinu, Charty a Úmluvy OSN. Do té doby se jeho názory budou pohybovat na hraně zákona a bude tak ve většinové společnosti s jeho mluvou považován za sociální spodinu, který by měl projít nějakou mediací s odborníky, protože jeho nenávist je společensky patologická.

                      Dále na téma osobnosti „vitta“ končím.

                    • Čím to je, že Kamilovi v tématu nobelovy ceny Myrdala okamžitě rozumím, zatímco z vašeho blábolení na toto téma mě rozbolela hlava?
                      Co se týká vašeho názoru na mě….je to svým způsobem komické.
                      Váš psychologický profil jsem už dávno pochopil tak, že máte jakýsi problém, týkající se vaší představy o vaší ceně na trhu práce (vzdělání a schopnosti) v konetxtu s odměnou.
                      A to nejen odměnou finanční, ale i společenskou.
                      Dá se předpokládat, že ani jedna část „odměny“ vás silně neuspokojuje, neb se cítíte daleko cennějším.
                      Ukojení vaší seberealizace hledáte na internetových fórech, kde se snažíte vystupovat jako supervzdělanec, s patentem na poučení všech kolem.
                      Jelikož je ale zjevné, že nedosahujete ani vzdáleně reálných intelektuálních schopností většiny diskutérů, musíte tuto skutečnost nějak zamlčovat, a to sám před sebou.
                      Proto také opakujete veskrze to samé s tím, že to „ti idioti“ kolem nemohou pochopit, takže nemá cenu jim to více vysvětlovat.
                      Jako ukázku sociální a jiné spodiny jste si vybral mě, protože u mě máte alespoň malou šanci, že najdete několik dalších jedinců, kteří mě nemají rádi, a budou s vámi souhlasit, kromě toho opravdu nedisponuji žádným oficiálním vzděláním.
                      Ve skutečnosti ale považujete za úplně stejnou spodinu úplně všechny.
                      Se mnou ovšem máte jeden zásadní problém, jakkoliv se mě snažíte urazit za všech stran, je mi to úplně jedno, a naopak mě to přímo motivuje ve všemožném veselém dupání po vašem nevybouřeném a nedokonalém EGU.
                      Ve vašem posledním textu lze třeba vypozorovat i určitou cílenou zákeřnost, spojenou s podceňováním ostatních diskutujících.
                      Nenápadně jste do textu vložil můj odpor k EET, protože je vám známo, že je to třecí plocha mezi mnou a Tarasem.
                      Co má ale EET společného se solidárností byste asi nedokázal vysvětlit ani vy.
                      Solidární totiž není samotné přijetí EET, ale schopnost být jakž-takž poctivý v nepotivé době.
                      Jinými slovy, solidárnost s EET nijak nesouvisí, kromě toho, můj odpor k EET není ekonomického, ale politického rázu.
                      Jako praktik totiž dobře vím, že se to dá snadno obejít, a že to bude čertovsky drahé a málo účinné.
                      Tady totiž jsem vzdělanější JÁ, milej zlatej, to já mám v podnikání 25 let praxi, né vy.
                      A na daních a poplatcích jsem toho už zaplatil opravdu dost.
                      Navíc, moje nechuť být solidární se týká jen několika skupin obyvatel, a to jsou cigoši, kteří si solidárnosti neváží (kdyby drželi huby a užívali si někde v koutku dávek, ať si je mají), a migrantů, kteří dávkami pohrdají, takže mi není jasné, proč bych měl být solidární s těmito skupinami.

                    • A velkoburžousti!
                      K těm též nemám potřebu být solidární, a zrovna oni si toho berou „ze společného“ nejvíc!

                    • Ad vittta 5.1.2017 (18:14):

                      Tak bacha. Nakonec by to mohlo skončit naprostým zmatením pojmů. Je snad Andrej Babiš (a podobní) nějaký *čmoud*? Nebo aspoň podpruje (think-)tanky k prosazování *čmouďí* invaze?

          • Pravý Čech má rád český jazyk? Pak by asi bylo nanejvýš žádoucí deportovat řadu lidí, Bohuslavem Sobotkou počínaje, zemi by se jistě ulevilo.

            (Nadšené schvalování a podpora americké dominance je v pořádku?)

            • Nepsal jsem náhodou „pravý Čech“?
              Tak co do toho motáte Sobotku?
              A ta americká dominance a její podpora vás v té souvislosti napadla jak?
              To přece upřednostňují lidé, kteří sami sebe za Čechy považují jen vyjímečně,
              Nic méně bych vám rád připoměl, že nějaký politicky jednotný národ je tupá iluze a je naprosto normální, že obyvatelstvo, jakkoliv loajální a kompaktní, má politické názory rozdílné.

    • Já myslím, že není ani moc zapotřebí, protože už samotný ideový náboj článku dává jasně najevo, kdo je „dobrý a kdo zlý“ resp. „co je dobro a co zlo“. I když zmíněno je několik původců zla, jako hlavní je označena neživotná, depersonalisovaná ideologická entita nemající ani akademickou relevanci považovat se za odborný politologický termín, je to jen prázdná ideologická floskule dávno mrtvých apologetů věčné svátosti (nebo svaté věčnosti?:-) ekonomického dostatku pro všechny rovným dílem….že je to nesmysl je každému jasné, kdo ví, že člověk pochází ze šelmy a jen „divokým predátorstvím“ se dostal na vrchol potravního řetězce, vyvinuvším se přirozeným výběrem evoluce….že by si snad někdo přál něco jiného je možné, ale musí se začít tím, že se začne v rámci rovnosti resektovat člověk jako bytost, až pak se můžeme zamýšlet nad tím, jak zajistit všem důstojnou a pokud možno co možná nejméně nerovnou ekonomickou spotřebu….Nicméně k tomu se nikdy nedostaneme, když si budeme myslet, že jsou některé „rasy více a jiné méně cenné“….Protože pak logicky dojdeme i k tomu, že i mezi bílými jsou jaksi více a méně cenní a tudíž je správné aby jeden umíral hlady a druhý měl 6 jachet…

      Nicméně k onomu původci všeho zla proběhla kouzelná debata v Klausově CEPu, kam se odhodlal hájit názor na to, že „kapitalismus je sprosté slovo“, někdejší ekonomický guru sociální demokracie, bohužel dnes už nebožtík Jiří Havel. Pan Ekonom s velkým „E“. Vůbec mě nepřekvapuje, že obhajovat relevanci tohoto ideologického termínu pro současnou tržní ekonomiku jako „nesprosté“ slovo, se jali ideologičtí jarmarečnící z ODS a proti němu vystoupil právě sociální demokrat, řkouc, že tento nemá s ekonomickou relevancí současného sociálně tržního hospodářství nic společného, ale je jen ideologickou floskulí který dávno ztratil svoji relevanci jak pro ekonomickou, tak státoprávní uspořádání naší společnosti…Na čí straně jako levicově cítící jsem v tomto sporu, je asi každému jasné…

      záznam této debaty ze zde – http://prehravac.rozhlas.cz/audio/378954

      Budiž je panu Havlovi v ekonomickém nebi lehkého spočinutí…

          • Ač nejsem osloven, hlásím, že jsem to četl a moc se mi to líbilo. Zdá se, že jde o takového sluníčkářského mnohoobročníka.
            Trochu to zapadlo zařazením nového Tarasova textu, což je škoda.
            Nebo zřídili další nový odbor na MV, zatím tajný?

          • Jó, četl, a pěkně jsem se u toho zasmál.
            Nic méně mě to nijak nepřekvapilo, dlohodobě si myslím, že je to jedna osoba.
            Hlavně mi přišlo komické, jak si nevšiml té duplicity v tom jeho rauši, i když je naprosto zřejmé, že na oba prostory chodí-minimálně čas od času- stejní lidé.

    • Ročně je na celosvětových silnicích usmrceno asi 1,3 milionu lidí, dalších 20 až 50 milionů je zraněno. U mladých lidí mezi 15–29 lety je úmrtí při nehodě suverénně nejčastější příčinou smrti. Podle studie WHO jsou automobilové nehody desátou nejčastější příčinou úmrtí na světě vůbec.
      Fakt mne nenapadá co by se zrovna k téhle nehodě dalo říct jak z pozice sluníčkáře tak i antisluníčkáře, protože za volant usedají a přes silnici přecházejí lidé všech barev , tvarů a názorů.
      No a je docela zvláštní že takové hnízdo teroristů, za jaké je považován Afgánistán, má nejmenší nehodovost na světě. Asi tedy bude mít na jejich četnost (a potažmo smutné následky) největší vliv to jak jsou v té které zemi nastavena silniční pravidla a jak intenzivně policie „vychovává“ její občany k jejich dodržování.

      • Ještě by mohlo mít vliv to, že silnice svým charakterem a kvalitou povrchu i charakterem dopravy umožňují bezpečnou čtyřicítku, co nad to, hrozí boule na hlavě.

        Ale možná je to náhoda, ale mě napadla v souvislosti s etnicitou obětí ještě jedna myšlenka: jezdím už málo, ale přesto, v posledních deseti možná i dvaceti letech mi před auto doprostřed silnice vlezli a jako doma se tam chovali jedině dyškryminovaní a stejně tak na přechodu provokovali (na poslední chvíli tam vlezli, a pak tam drze okouněli) ze dvou případů v polovině. Že by rození kamikadze?

        S totožností Ondřeje u Tribuna jsi, Kamile, přišel brzo, to ti povím, on tam takhle nezaměnitelně (i když s méně odkazy na Adorna) funguje už pár let.

        • Mně lezou před kapotu /na náměstí, kde je čtyřicítka/ dvě kategorie „kamikadze“:
          1. důchodkyně, zřejmě hluchoslepé, které nejspíš s podobně postiženými uzavírají sázky, kolikrát se jim podaří zdolat vozovku bez rozhlédnutí
          2. ženské, tupohlavě vystrkující do vozovky kočárek z mezer mezi zaparkovanými auty
          Jedné takové se podařilo vrazit kočárek s miminem pod rozjíždějící se autobus. Dítě zázrakem přežilo, tu blbku nelynčovali, i když by zasloužila.

  1. Mne zaujala jiná příhoda, kde v IDnes diskusi nezavřeli.
    Kdesi v Polsku dva mladíci kradli v bistru alkohol, majitel za nimi vyběhl, došlo k potyčce, po které na zemi zůstal ležet jeden ze zlodějů. Byl mrtvý, schytal ránu nožem.
    Příběh ozvláštnil fakt, že na jedné straně figurovali domorodci, na druhé přistěhovalci.
    Jak myslíte, že by vyzněla diskuse pod článkem v případě, že zloděj by byl přistěhovalec a ten, co ho připravil o život, Polák?
    Představte si převládající reakce.
    I v té diskusi se kupodivu našlo pár takových, kteří si to představit dovedli.

    • Kdyby byly v prdeli ryby……..
      Polák by neměl v ruce nůž, když by vybíhal chránit svůj majetek.
      To jsou ty kulturní rozdíly mezi verbeží- a kulturním národem!
      Kdybych pak použil to „kdyby“, pak v případě, že by zloději byli čmoudi a majitel Polák, výsledek by byl stejný.
      Ubodaný Polák.

      • Myslíte to tak, že příslušník kulturního národa by na obranu svého majetku, ohroženého vetřelcem tmavé pleti, vytáhl ze šuplíku bouchačku?

        • Jste idiot?
          Vytáhnout bouchačku, nebo bodat několikrát nožem v přesile je sakra rozdíl.
          Jaká hrůza, bílé huby mají doma bouchačky!
          Já jí mám doma také, ale když mě někdo třeba ukradne poštovní schránku, tak do něj nevysypu celý zásobník…..dokonce si u takové situace na bouchačku ani nevzpomenu.
          Obrana musí být alespoň zhruba přiměřená útoku.
          O to kráčí.
          Tedy když na mě zaútočí 5 čmoudů s noži, použiju svou bouchačku.
          To je kulturní přístup.
          Vy byste se samozřejmě nechal podříznout jak podsvinče a umíral byste s plným pochopením kulturních rozdílů a koupajíc se ve vlastní krvi byste z posledních sil vyjádřil odpor ke střelným zbraním.
          A poslední, co byste viděl by mohla být třeba znásilňovaná vaše dcera, co myslíte, nebyla by to krása?
          A jak humánní by to bylo…..romantika!

            • Co myslíte?
              Koukal bych na barvu ksichtu, nebo ne?
              Ale skini se tady narodili, v každém národě jsou problematické skupiny.
              Čechů je třeba problematických 50 000.
              Tomu se nedá zabránit.
              Kromě toho- z těch 50 000 z toho polovina vyroste.
              Nač sem ale tahat další pakáž?
              A operovat u toho tím, že máme i svojí pakáž- to už je na návštěvu psychiatra.

              • Já sem *čmoudy* netahám. Když jde o krk, není barva ksichtu (náboženství, uniforma, …) relevantní.

                • Ale jděte, vy je sem přece taháte.
                  Zmínka o skinech měla naznačit, že existují i bílí lotři.
                  Ještě jste měl přidat, že podle odhadů humanitární organizace „homogenderohumanic“ je každá druhá česká žena znásilněna svými známými a bylo by to dokonalé…
                  Víte to, doufám, že v obohacených zemích měli už zase na Silvestra potíže se znásilňováním a obtěžováním ze strany barevné verbeže?

    • U nás je léta turecký obchůdek se skvělým jídlem, ráda si tam kupuji grilovanou kotletku v tureckém chlebu. Asi je na pořadu dne rabování a ničení těchto obchůdků. Poláci v čele trendu, žádný div. Ti dva darebáci (mimochodem s kriminální minulostí) šli prostě na čmoudy, to je jádro příběhu.

        • Kdepak „ještě ke všemu“. Čmoud živnostník je přece integrovaný čmoud. Proti takovým nikdo nic nemá. Ten se přizpůsobil namísto toho aby přizpůsobení vyžadoval.

            • Já tady nejsem ten hlavní, dvouzavináči.
              Píšu co píšu a Kamil zase píše něco jiného.
              Kromě toho-nereaguje na mě, tak co mě tam cpete?
              Jinak tedy…živnostníci- cizinci by asi byla samostatná diskuze.
              Já tady zcela úmyslně razím extrém, můj praktický pohled je mírnější, nejsem duší rasista.
              Dávám přednost prevenci, tedy nemít tady migranty žádné, nebo jen opravdu málo.
              To je nejlepší hráz proti rasismu.
              Co se týká různých čmoudských živností, pak jsou různé kvality, od té migrační krize u nich nic nekupuji, ale před tím jsem klidně zašel.
              Jednou se mi stalo, že jsem v Teplicích v kebabu jedl a zamyšleně koukal na sultána Sulejmana, co tam zrovna běžel v TV v tom debilním seriálu.
              Turkovi se asi zdálo, že koukám zamyšleně až moc, tak ke mě přišel, a říkal- ČESKY, že Turci nebyli naši nepřátelé a ani on že není.
              Byl to chlap v mém věku, na první pohled solidní člověk.
              Tak jsem mu s úspěvem řekl, že Rakušáci (o které tam jde) byli historcky i naši nepřátelé….
              Můj kámoš má zase Syřana zubaře.
              Nemůže si ho vynachválit.
              Nebo jsem dělal na střeše Syřanovi, byl v pohodě, ale jeho syn mě hnedle chtěl obložit o prachy, to je fakt, ale myslím, že kdyby se to ten Syřan dozvěděl, tak by ho vydědil.
              Tohle je těžké a jsou různé případy.
              V národní politice ale musíme s těmi cizinci jednat jako s celkem a odmítnout je.
              To pak donutí cizince, aby JASNĚ dali najevo svou loajalitu, a ….žádný Čech nic neudělá loajálnímu cizinci, naopak, se tito těší značné oblibě- nebo aby řekli, že se integrovat nebudou a šli někam do prdele!
              Ono se mi také stalo, že jsem šel v létě kolem kebabu, a tam sedělo osi 5 mladých čmoudů, do 30 let věku.
              Šel jsem se svou labutí a nespustili z ní vyzývavě oči a nic je nesralo, že jdu s ní, a tyto OKÁZALÉ vyzývavé pohledy jsou zde považovány za silně neslušné až provokativní.
              Nejraši bych jim narval bajonet do prdele a zuby jim vydláždil pažbou svojí pušky.
              Tihle prostě loajální nebyli, chápete, a tyhle detaily pak v globále vyvolávají silnou plošnou averzi.
              Víte, co je té pakáže v Praze?
              Myslíte, že se vám vyhnou?
              Zkuste si to někdy, nebo si vedle nich dejte žrádlo.
              Řvou jak paviáni v ZOO.
              Víte hovno, milej zlatej teoretiku!

              • Jistě, to je ta klasická a mnou stále do kola mletá věta o „kvantitě, která vede ke změně kvality“. Cizinci jako jednotlivci? Nu opatrně, ale v podstatě proč ne?
                Cizinci jako masa? Prdlajs, nic takového!
                Snad každý může uvést nějaký příklad pro nás exotických, leč sympatických cizinců, které osobně známe a kterých si vážíme a mnohdy je máme i rádi.
                V mém případě třeba Iránec Taher Zolal s českou přezdívkou Tomáš, žijící v našem městysi řadu let, ba desetiletí. Nebo manžel mojí oblíbené neteře, takto Ukrajinec Anton s českým občanstvím, původem z Kyjeva a velký rusobijec – ale ten vlastně nijak exotický ani není.
                Leč v současných Teplicích bych nejspíš moc žít nechtěl, protože čeho je moc, toho je příliš.

                • Také tak.
                  Každý fakt nějakého loajálního cizince zná, nebo minimálně solidního Cikána.
                  Jenže….jak píšu níže.
                  V současných Teplicích ani náhodou, a už tehdy to tam nebyla žádná sláva…tak před 5 lety, samý morgoš, ale degeši non+ultra humus!

              • „žádný Čech nic neudělá loajálnímu cizinci“
                To zni logicky, ale veci uz dle meho dosly tak daleko, ze tohle neplati. Vse se lame na tom, ze slunicka nejsou loajalni, stat je nezajima a hodnotami se uz odpoutali od starych zvyklosti. Kdyby zil Masaryk dnes, tak, coby rasista a xenofob, chodi kanalama a do politiky ho nepusti.
                Kdyz taci uvidi loajalniho cizince, hned mu jdou po krku. Ani ten integrovany je nenechava v klidu, protoze hned zas maji potrebu ho vyzdvihovat a tedy se opet postavit do neloajalni pozice.
                Cela velka skupina (mozna polovina) obcanu ztratila/ odvrhla pocit (narodni) soudrznosti a byt loajalni je pro ne nebezpecna vec. Idealni je pro ne stav setrvaleho rozvaru, ovsem bez vetsich turbulenci. Je to jakesi odvedeni pozornosti, aby meli klid na praci. A k tomu vyuzivaji imigranty, samozrejme…imigrantu je mi lito jak nikoho jineho, ti sedli na lep a byli zmanipulovani uplne vsemi- od tech, co je pozvali, po ty, co je vitaji. Paradoxne jedini se k nim chovaji cestne „xenofobove“. Loajalni integrovany cizinec xenofobovi nevadi, protoze uz neni -xeno. Proto tolik kriku, ze by se to nahodou mohlo podarit a cizince se integrovali- na tom, vyjma xenofobu, nema nikdo jiny zajem, slunicka nevyjimaje, tim by ztratila svuj objekt, hracku, mozno rici i otroka.

                • Jasně, z integrovaného migranta nebo Cikána žádné prachy nekoukají, a rovněž z nich nekouká politický kapitál.
                  A tak nikoho neberou černoši, co v Boleslavi v hospodě hrají s chlapama šipky a popíjejí pivo.
                  Jsou naopak sluníčkářům nepříjemní, protože nejsou utiskovaní, a nepříjemní jsou i ti chlapi, protože je naprosto sesere, že mají černé huby, čímž se zcela vymykají rasistickým teoriím o podřadnosti Čechů co by postlatentních rasistů.
                  Cikán, který chodí do práce a dbá o své děti je též sluncem ozářeným vysloveně nebezpečný.
                  Nejen že není ze „sociálně vyloučeného prostředí, daného českým rasismem“, ale ještě z vysoka sere na romské vyžírkovské organizace.
                  Co je nehorší, Češi nejeví proti těmto Cikánům žádné známky nenávisti.
                  Nejhorší na tom je ta zhoršující se nálada ve společnosti, jak naznačuješ.
                  Mimo tu hospodu a okruh českých kámošů totiž nikdo neví, že zrovna tihle černoši nejsou žádní agresivní negři, a nakonec je ještě někdo zmlátí- protože nějaká sluníčková hovada rozvracejí společnost, protože doslova milují krev nevinných.
                  Však ty děvky sluníčkové svou dobrotu ukazují leckce v těch lágrech, kdy štvou různé hloupé a nezkušené negry a čmoudy proti policii, nebo je převádějí přes rozbouřené řeky s tím, že by nebylo od věci, kdyby policajt někoho zmrzačil nebo zastřelil, případně kdyby se někdo utopil, nejlépe pak nějaké dítě, aby byly dobré fotky!
                  To je smutné a nejen to, je to odporné…..

                  • Nojo, vittto, a přesně takhle to mohlo být v tom Polsku,.není vůbec jisté, kdo byl v přesile, jestli to před silvestrovskou půlnocí nebyli poláci, a kdovíjak dlouho před prodejnou pokřikovali a kolik petard kolem naházeli, oni poláci nejsou žádné ovečky. Samozřejmě že počty nepřiznají. Mají jinou náturu než my, jen si všimněte kolik jich chodí na demonstrace, umí to být tvrdý národ.
                    O cizincích nikde nebylo napsáno, že šlo o ilegály, žádná masovka, normálně pracovali, takže jim měli dát pokoj, nebo nedat licenci, přece existují takové možnosti, ne? Čeho je řešením provokace v opilosti? jako záminka k pogromům? Myslím že vina je v tomto případě oboustranná.

                    • No, Verko, co píší, tak Poláci byli dva a čmoudů 5.
                      Jak to bylo, těžko říci, ale ta věc je jistá, že mladý Polák byl zavražděn- nožem, několika údery.
                      Když použiju příklad, který jsem už uvedl- tedy že mě někdo ukradne poštovní schránku, a já ho zastřelím a to tak, že několika ranami zblízka, pak je také vina na obou stranách.
                      Neměli mi krást schránku, no ale někoho za to cíleně zavraždit….to si myslím, že pak ta oboustranná vina trošku zakulhá.

                    • Co napíšou…a hned vražda…vittto, vy takový moudrý člověk, jindy ničemu nevěříte, a teď naskočíte na takový špek?
                      Mně překvapuje, že člověk se dokáže takhle vytočit. Sám sebe. A když se takových venku sejde víc, začne být horko…z toho strachu reaguju na vaše psaní, chci zkusit, jestli dokážete ochladnout.
                      někdo řekl že vražda, ale ve rvačce může jít o zabití, neúmyslné, dokud nedokážete jinak.
                      A hlavně : Jako byste neznal opilecké rvačky. Každý kdo dostane na budku, bude tvrdit, že na něho šla obrovská přesila. Chlap co se vrací z hospody bez výplaty taky tvrdí že mu ji ukradli násilím.
                      Neboli, co když to bylo úplně jinak :Porvali se dva kamarádi, jeden druhého ubodal, ale sedět se mu nechce, tak hodí petardu do baru a když vyběhne oslepený chlap ještě s nářadím v ruce (přece prodával kebab) tak začne křičet – tenhle to udělal…
                      Co tahle hláška vyvolá v ožralých hlavách kolemstojících oslavujících?
                      Zašlapou stopy, ohněm je spálí. Nikdo nestihl nic vyšetřit. Jenom idiot by teď řekl pravdu.
                      bez vyšetřování si zchladit vztek proti imigrantům vypálením obchodu jednoho co poctivě pracoval, to je trochu, no řekla bych, slabošské a zbabělé.
                      Odmyslete si co někde píšou, a zkuste říct, jestli na mé verzi může být pravdy trochu.

                    • To samozřejmě může být klidně pravda, Věrko.
                      A co tohle:
                      Poláci celou dobu, co tam exotičtí občané otevřeli svůj podnik, tyto občany rasisticky napadali.
                      A nejen to, rasisticky napadali i jejich děti, a aby toho nebylo málo, na tyto děti si zasedli i učitelé a všemožně je šikanují.
                      Vše gradovalo právě na Silvestra, kdy banda 20 opilých Poláků vnikla do podniku, a nejen že začali krást, ale ještě rozbíjeli vybavení.
                      Když konečně odešli, ještě hodili do podniku množství petard, které popálily 2 leté dítě majitelů.
                      Jeden z majitelů se šel podívat, jaké jsou škody venku, a měl náhodou v ruce nůž, kterým zrovna krájel kebab- ještě používal nůž, protože na ten elektrický řezáček si ještě nevydělali.
                      Jak ho jeden z opilých Poláků viděl, rozeběhl se na něj, rozzuřen jeho tmavší pletí.
                      Co čert nechtěl, naběhl si rovnou na nůž, což následně 10 x zopakoval, taková byla jeho rasová nenávist.
                      Jakkoliv se mu celá rodina majitele okamžitě snažila poskytnout 1. pomoc, (ostatní opilci-vyjma jednoho, zbaběle utekli) opilý Polák zemřel.
                      Když budeme uvažovat bez emocí- mohlo to takto být?

                    • Tady jsem ukázal, že pravda může být různá, ale přeci je nějaká základní zpráva o té události, která říká, že byl zabit mladý Polák, několika ranami nožem.
                      Dále se zdá být jisté, že rozzuřený dav obchod zničil, i když ze začátku tam šli jen zapálit svíčky a bylo to podle všeho až druhý den, resp. to bylo až dost dlouho po usmrcení mladíka.
                      Nezdá se, že by kdokoliv majitelům nějak pomáhal, i ta policie moc nespěchala, ale nutno říci, že tam nakonec přijela oštítovaná četa, takže to tam asi dost vřelo.
                      Pozadí té události může být různé, ale osobně bych si vsadil na neadekvátní agresi ze strany přivandrovalců, danou jak jejich kulturním povědomím, tak dojmem, že si zabití místního občana mohou bez potíží dovolit, protože se jim nic nestane.
                      Pak bych rád zdůraznil, že nějak naštvaný, či snad plný emocí bývám u psaní svých textů naprosto vyjímečně, jakkoliv to tak třeba vypadá.
                      To je ve svém důsledku podstatně horší, než kdybych psal pod návalem cholerického záchvatu, protože z toho se člověk uklidní, ale pokud se takovéhle věci píší v klidu, je to předzvěst něčeho opravdu hodně zlého.
                      Mez mrknutí oka totiž respektuji zničení obchodu, ať už byly příčiny jakékoliv.
                      Dávám tím najevo, že považuji současnou situaci za kritickou, a jsem ochoten tolerovat značnou míru násilí, a to i v případě, že nebude v konkrétním případě spravedlivé.
                      A co je úplně nejhorší, nejsem takový já sám.
                      Jsou nás už statisíce, a přibývá nás.
                      A to je velice špatné, Věrko, velice….

      • Šli nejspíš krást, a nejspíš byli ožralí, to z toho nevyplývá.
        Byli dva a barevných bylo 5.
        Taková věc, jako že někdo chce krást a ještě hází petardy (i když tam to nějak nesedí, prý je házel pak) zaslouží pár po držce.
        Jenže čmoudi- i když byli v přesile, přeci potřebovali nůž a bodali.
        To je třeba vidět.
        Kdo ví, jakou měl obchod pověst, ale v takovém případě je třeba adekvátní reakce, přesně taková, jaká se stala.
        Obchod vrahům zničit a vyhnat je ze země.
        Když byla u tebe řeč o pistolích, byla jsi děsně vypruzená, že někdo takovou věc může vlastnit, ale nůž v ruce čmouda ti nevadí, a hnedle dáváš do placu nějaký obchůdek, kde jsou všichni nejspíš spokojení, jako kdyby byli spokojení všichni všude.
        Ale to nejsou, některé takové podniky jsou humus a islamistická hnízda.

      • Možná je ta vaše kotletka dobrá, co já vím?
        Ale obecně platí, že ten jejich (čmoudí) obvyklý kebab se vyrábí průmyslově v Německu a k nám (do Polska bych odhadl že také) se dováží zmražený. Už naražený na rožni. Jen se rozmrazí, a už se točí.
        Dobrou chuť…. 😦

        • Já u čmoudů nenakupuji.
          Tady u nás se třeba říkalo, že si do té majolky, nebo co to na to lejou, honí péra.
          Ale to bylo ještě v době, kdy těch kebabů bylo málo, a tam, kde se to říkalo, měli spíš takové okénko a měli tam i hranolky a tak….
          No, však tam také bylo vidět je cigoše a čmoudy….takové ty pochybné typy…

      • Poláci probadeji to co vidí u Britů, jak oni se chovají k nim. To je jak se šikanou na vojně. Málokdo kdo ji na vlastní kůži zažije, ji pak neoplaci. To vše dokazuje, že i místní rasovi nenavistnici, kdyby zažili od rodičů více lásky a něhy (hlavně od otců) byli by nejspíše bez endogenni nenávisti ke „cmoudum a negrum“. Alfred Adler v individualni psychologii osobnosti píše, že psychosociální ukotvenost ve společnosti je zásadní percepci pro vyváženou a vyvinutou osobnost člověka. Ti co jsou přesvědčeni, že jim společnost málo naslouchá, že elity kterými oni nejsou, se nad ně vyvyšují a že by „ostatním ukázali“ kdyby dostali příležitost, jsou spousteči agresivity. Ne přimo regresivní reciprocita vztahu ke slabším jaké zažil v dětství, ale je to především otazka sociální psychologie.

  2. Teď koukám na Primu a nějací morgoši -obohacovači z ciziny ukradli zlato za 400 litrů.
    Dva odvedli pozornost a třetí kradl.
    To je tak, když zlatník netrpí zbytečnými předsudky.
    Přece když vidím tuhle verbež ve kšeftě, tak zbystřím (iracionálně) smysly na 300%‘

    • Jistě. jak se kolem mne mihnou, už kontroluji peněženku. Podvědomě.
      Četl jsem kdesi o zásadě rozumných Američanů: „Chceš se vyhnout problému? Vyhni se mladému černochovi.“ Transformace tohoto poznatku na poměry v naší kotlině je nasnadě.

    • normálně bych napsala, že němečtí Zelení jsou.. když ne rovnou šílenci, tak přinejmenším cvoci, co už neví coby, a tak jim to vlezlo na mozek.. (třeba jak ta jedna z jejich partaje požadovala ještě více mešit, neb je jich prý pořád málo.. zkrátka není nad sekularizaci veřejného prostoru, že?)
      Jenže realita je mnohem obyčejnější, prostě už dávno cílí na jiné voliče.

      A když si přečtu tady tohle
      „Společné toalety pro ženy a muže ve veřejných budovách je první nápad Dirka Behrendta, člena nového berlínského parlamentu za stranu Zelených, který má na starosti oblast justice. Příslušný legislativní návrh už předložil berlínskému parlamentu s odůvodněním, že se snaží odstranit komplikace z běžného života.“

      – tak když pominu onu „oblast justice“, tak za sebe teda říkám, že sympatičtější ten předchozí návrh německých Pirátů, který aspoň nezastíral.

      • Podle meho je uz hotovo a nachazime se v 50. letech mladeznickeho aktivismu. A kdo neni aktivni, ten se pridava, protoze se boji.
        Tohle je dle meho dost zasadni zprava:
        https://www.welt.de/politik/deutschland/article160894789/Linke-gehen-auf-Distanz-zu-Wagenknecht.html
        Wagenknechtova kritizovala Merkelovou za jeji podil na berlinskem utoku a zato se od ni jeji stranicti komunisticti soudruzi odvratili.
        Pokud bude fungovat i casova paralela s pounorovymi udalostmi, mame pred sebou dve ostre ideologicke petiletky. Otazka je, zda- li system za tech 10 let dovoli tani a kriticke hlasy…podle meho ne, neni totiz pripravena zadna kriticka generace, co by to vzala do rukou. Zadny obrodny sjezd spisovatelu z Facebooku nebude.

        • jo, to jsem taky už právě četla, a to si našli tu pravou teda, na odvrácení se.. Zato elity se tuží, myslím, že už pomalu začíná předvolební boj, tak se teda tuží kdekdo, je tam i článek s vyjádřením Martina Walsera, aneb „ještě že máme Merkelovou..“ ……
          jo a vzpomněla jsem si, jak jsi jednou psal, že nás německá média používají jako výpomoc při prezntování názorů, které se tzv. nehodí, no a včera tam dali tu událost s našim Lidlem a černým modelem, a světe div se, v komentářích lidi na rasistické Čechy nijak nedštili. Teda mě osobně to rozmáznutí pár facebookových poznámek na stránkách Lidlu přišlo až divné, jenže dneska použili Němci totéž, a sice proti jakési té zelené partajnici, co ji zajímala jen ta superkorektnost
          https://www.welt.de/politik/deutschland/article160887238/Frau-schreibt-Wutbrief-an-Gruenen-Chefin-Peter.html

        • Ona ale ještě žádná variace na únor 48 v Německu nenastala, je to teprve před nimi. A zřejmě to bude Velká buržoasní komunistická revoluce na bázi koalice AfD, CSU a naše Sára. V diskuzi pod článkem hned první pravil, že kdyby se kancléř volil přímo, tak by W. měla velké šance Andělu Mrkalovou porazit.

          Jiná otázka je, koho má dřevní sociální demokrat (jako jsem já) volit a jak je možné, že se dostává do společné lodi s pravičáky (ovšem pouze v názoru na imigraci) a v sociálních a ekonomických otázkách v podstatě nemá zastání, když komunisti jsou bezzubí a zelení šílení, pravice pak koupená kapitálem a socani s ním zkolaborovaní.

  3. včera jsem nakoukla na Welt a bylo tam tohle
    https://www.welt.de/debatte/kommentare/article160867388/Die-niederschmetternde-Erkenntnis-der-Silvesternacht-2016.html

    obsah neradostný, a v podstatě to, co tady tak různě píšem už docela dlouho, leč jak jsou němečtí čtenáři- komentátoři rádi, že se to tam mohli dočíst.. je to takové až absurdní, že?
    No ale zjevně to vnímají jako jakousi nutnou podmínku k ozdravení poměrů, je-li něco takového v jejich podmínkách ještě vůbec možné. Snad jo.

    • Z Kolina ted delaji vykladni skrin poklidne demokracie, ze pozdeji pomalu vyleze to, o cem pisi na Weltu, a sice, ze vse smerovalo k tomu, co se stalo loni, na to se zapomene. Tady je treba Berlin, me to moc normalni a „zvladnute“ nepripada a jasat nad Kolinem, ze se tam nic nestalo, a tim to vsechno uzavrit, je dost farizejske:

        • ještě pro přesnost dodávám, že to video je z loňska, ač na trubce píšou, že z letošního Silvestra.. teda nemůžu to asi nijak dokázat, hledat se mi to nechce, ale přesně tohle jsem viděla už právě vloni.
          A už jdu radši do peřin, dobrou všem.

            • To je zvlastni, Nerevar pise jako Ondrej, ale Taras se zaprisahal, ze to neni ta sama osoba…vy zas pisete jako tresen, ale ta se zaprisahala dokonce osobne, ze sem uz nikdy nevstoupi, ze jeji zklamani z mistnich nadejnych diskusnich mozku dosahlo absolutni miry a ze tohle jako ne. A ze nashledanou na vecne casy a nikdy jinak.

              Jak je mozne, ze tarasova 5. kolona (oponenti blogovych pudu) nakonec dokazi psat jen na 2 brda? Jedno brdo je jakoby emocne vycerpane, ale zaroven bohate na plytke argumenty a druhe brdo je zas emocne prepumpovane a o to hlucnejsi pri upousteni pretlaku.

              • Nerevar jako Ondřej nepíše, píše spíše někdy jako novodobá tresen, a @@ píše jako tresen teda úplně, taky i proto jsem ji nedávno oslovila jako šikovnou ženskou, leč po jakési poznámce ohledně jakýchsi blbek, co @@ automobilistovi (to když nezavináčuje) prej skáčou na kapotu, tak to se tady zas ukázal akorát coby nešikovný chlap, alepsoň pro mě, takže @@ neřeším, je to holt jakási podivná entita.. asi si v tom libuje.
                No a o tresen nevím, že by se zapřísahala sem nechodit, ale taky prý se mnou má problém, což, jak se ukázalo bylo dáno tím, že jsem jí sáhla na politika, pochopitelně nechtěně, a vím, že na tohle bývají někteří lidi tak nějak citliví, na své oblíbence politické, tedy se tomu snažím i vyhýbat, jenže třeba zrovna u tresen mi to přišlo jako to poslední, co by ji mělo nějak brát. Ale on to možá nebyl úplně tak jen ten politik, jako spíše ideologie, na které jsme se neshodly, a tak se to na to nějak nabalilo.

            • že to je dobré, a že to tu bude i napřesrok?

              Jo, to je tak jediný heft, který se dal očekávat. Že k tomu skutečně došlo, a že se na těch ulicích chovali jak hovada, kterým ty ulice „patří“, protže bezohledně vůči ostatním kolemjdoucím, tak to šlo úplně mimo dva zavináče, neb to přece vůbec není to podstatné, hlavní je si rejpnout, jak-že jsou zase teda ti lidi všichni tady úplně blbí – schopni (a i příští rok určitě!) řešit něco, co už bylo.. to, co vy pochopitelně už dávno přece víte, leč nemáte s tím žádný problém.
              Takže ta poznámka ve smyslu „proč to řešit, ono se to tady objeví i příští rok“ , to má být tedy zas „to něco“, co zas teda řešíte vy? @@, co sem chodí akorát mrskat písmena?
              To se neptám, to byly řečnické otázky.

          • Pokud je z lonska, tak se omlouvam, dal jsem na nadpis…zaujaly mne predevsim ty pistolety, kolik se jich na tom kratkem videu z jedne ulice objevilo. Pokud je to ale z lonska, tak jsem v klidu, nemecka policie je urcite uz davno zabavila.
            Jinak jsem se dneska dovedel, ze Nemci si nevedou statistiky, kolik uprchliku ma doklady a kolik ne. Zrejme eviduji jen jejich pocty. Podle odhadu nekterych uredniku nema papiry 60% prisedsich.

            • omluvit bych se měla asi spíš já, protže jak vidno, když člověk napíše pravdu, hned se najde nějaká entita, co má jakousi potřebu.
              A z loňska to opravdu je, na tohle video jsem kápla hned poté, co jsem se dočetla, že i v tom Kolíně ti dobráci stříleli petardy po lidech právě, viz jak píšu níže. A chtěla jsem o tom sem tehdy i napsat, ale pak se tady začalo řešit něco jinýho, tak jsem to nechala.

              A já teda nejsu v klidu ani když je to z loňska, naopak právě, německá policie jim stopro nezabavila zhola nic, míním ty pistolety, jak píšeš, to zas vůbec nevím co to je, no a jak by taky mohla jim zabaviti, když navíc ti Němci ani nevědí, kolik z přišedších má doklady, natož kolik dokladů a tak. Chtěla jsem napsat, že ani na tu němcekou byrokracii že není už spolehnutí, leč ono samozřejmě je, však jen pokud se to týká Němců rodilých či již lidí integrovaných, na ty si totiž byrokrati posvítit umějí,
              no ne, já jsem četla, že snad dokonce i na maketu pistole, tzv. odstrašující si prý musejí Němci sehnat jakejsi papír. Divný to vypadá jen potud, dokud si člověk neuvědomí, že Němci nemůžou být vyzbrojeni, resp, nemůžou mít běžně zbrojní průkaz, nebo tedy většinově, a i snad s noži je problém, mít je -ho u sebe.
              Tedy legálně si ty pistolky ti hoši z videa určitě nepořídili.

      • jj, stříleli tam petardy i do lidí, a jak jsem se pak dočetla, tak nejen do běžných, nebo po sanitkách, ale i do policajtů, prostě obohacující pohoda..
        A letos se už jistě někteří poučili, třeba žen bylo na ulicích prý málo, nakonec co by tam taky měly co dělat, když mají sedět doma na zadku, no a když nic, alespoň si tresen může ušetřit kousavé poznámlky o veselých Němkách, teda prý zas třeba v Innsbrucku byly letos napadány ženy opět, ovšem tak nějak úplně mezinárodně, ty z Itálie, ze Švýcarska atd, na to stačilo sísnout do Focusu.

        • ty seš raz dva hotovej, a koho ještě teda odepíšem, Švédsko? Francii? tam je důvodů víc, Švédi si nechali zrušit i volby, a ve Francii zas zjevně nemají problém s pouličním bordelem=bitkama na ulicích, nebo teda třeba s vypalováním aut, novoročním či jakým. Něco takového si v Německu pořád ještě neumím představit, a ani i u nás, teda.
          A možná i proto jsem tuhle (v reálu) naopka řekla, že když padne Německo, bude to konec. Tedy konec by to asi nebyl, nebo tedy určitě, ale nevím, proč mě to tak napadlo, jestli pro tu blízkost či snad skoro i jistou podobnost Čechů a Němců, aspoň někdy tedy.. A možná je to i tím, že si občas přečtu komentáře lidí pod články, takže vím, že mají názory, ba dokonce i problémy či strachy docela podobné, jako lidi v Česku.
          A vím, ty nemáš Němce moc rád, jenže já zas neposuzuju národy podle politiků, ani nemám potřebu vyčítat jim půl století starou minulost. A vždycky, když jsem byla v Německu, cítila jsem se tam jako doma, což bylo jistě dáno i lidmi, se kterými jsem byla ve styku, jenže jako doma jsem cítila i v Francii, a kdysi dokonce právě i v tom Švédsku, jenže dneska..
          No a včera jsem si přečetla, jak kdosi německy píše, že si nepřipadá v tom Německu nejen teda zrovna bezpečně, ale právě už ani jako doma..
          Jo, uvidíme, jak budou volit.

          • tohle ještě z komentářů na idnesu

            „Ve Francii shorelo behem Silvestra 945 aut (17% narust oproti 2015/16). Podle vlady Silvestr „probehl velmi dobre“ R^
            http://www.telegraph.co.uk/news/2017/01/02/almost-1000-cars-torched-around-france-new-years-eve-government/
            Jestli si tu nekdo chce zvykat na takoveto chovani, tak prosim racte postoupit dale do vozu jmenem Evropa. Ja si na podobne normy chovani zvykat nehodlam. “

            „Zari 2016: Sadiq Khan, London’s mayor, met with his counterpart in the Big Apple, far-left Mayor Bill de Blasio, and explained that urban dwellers should simply get used to jihadist rampages.Terror attacks are “part and parcel of life in a big city,”

            • A k tomuhle dám dozaz:
              Pálí auta a znásilňují, atd..a dělají to proto, že jsou takoví.
              Ono to tak asi úplně není, protože v Africe či na blízkém východě by tohle neudělali.
              Prostě by je buď postříleli, nebo zavřeli do těkých krimánálů.
              To je zase hluboký západní úpadek, který vnucují nám.
              Nechat si všechno líbit.
              Jak je možné, že zelení politici v Německu naprosto veřejně páchají trestné činy vlastizrady, a úplně normálně útočí na Němce a adorují cizáky?
              A už je to i u nás, nadávat na cigoše je rasismus, ale nadávat na „uslintané čecháčky“ je nejen povolené, ale dokonce žádoucí.
              To není náhoda, to je prostě cílená likvidace naší bílé civilizace.
              Sluníčka jsou rasisté a nenávidí bělochy, a nijak se tím netají.
              Je to móda….
              A je to konec….
              Tímto stylem je to na 100% konec.
              A je jen jedna jiná možnost……

              • s tím nadáváním na „uslintané čecháčky“ mi to připomnělo ten případ s tím Lidlem, on si tam kdosi- jako že v odvetu za rasismus českých spoluobčanů- uplichtil na facebook variantu „českého týdne“ v Lidlu, zřejmě s nějakou vlastnoruční fotomontáží, kde vyobrazil takový jakýsi mužský ksicht na otylém těle velkým pupkem, a u toho produkty jako Ovarovka (název na láhvi od Becherovky), pak nějaký Ovčáček salám tam byl, no bylo jasné, kam tím dotyčný humělec míří. A největší prča byla, že když jsem se podívala na tu fotku, která u toho profilu byla, tak ten chlápek byl pupkatej, s takovým tím pivním kloboukem a rovněž s kriglem piva v ruce. No a kdosi mu tam napsal, „to jste se vyfotil, vy, že? “ Jestli i takový buran je sluníčko.. no třeba jo, ač spíš mi to přišlo jako když hňup začne řešit „politiku“ .. ( mezi náma, ty provařené pojmy a la sluníčka či sluníčkáři nic neříkají, imo jsou na nic)
                Jinak se tam našli i pitomové, kteří v záchvatu boje za Lidl (nebo fotku černocha?) olajkovali dalšího pitomu, který vytvořil nálepku se slovy Je suis Lidl, přesně v lidlovských barvách. Nebylo jich moc, ale stejně jsem si nejdřív říkala, že to si snad vytvořili kreativci z Lidlu sami.

                Jo a na to vydání toho letáku jsme se taky podívala, protže mi bylo divné, že nějaký „černý model“ někomu může vadit. Co vím, fotky malých černoušků mívá Lidl v dětském oblečení běžně, nebo i mladé černošky ve sportovním oblečení, vždy tedy spolu s bílými modely-kami.
                A tak jsem se mrkla, a najednou mi to přišlo taky fakt divné.. bylo tam pár bílých mužských modelů, ale takových.. no třeba na titulní stránce chlápek s fousama těšící se na nacpanou tortilu, vedle další v kostkované košili, něco jako křen u toho, uvnitř pak třeba pohledný starší muž sedící kapku nejistě na krajíčku manželské postele, propagující šedou domácí soupravu, a pak snad coby potvrzení, že je to s ním fakt jaksi nahnutý, je tentýž hned na vedlejší straně vyobrazen, an si měří tlak, přístrojem který Lidl samože prodává.
                Taky tam byl jeden mladý bílý model, zase pohlednej chlápek, s fousama, leč opět sedící v šedé mikině, navíc s kapucí, kterou měl pro jistotu i na hlavě, takže z vlasů nebylo vidět nic, a takový smutný úsměv tam měl, celkově tam působil jako zajíček ve své jamce, takové to mouchy snězte si mě. Ten černý model ve sportovním na další stránce tam pak opravdu působil jako jakýsi protipól, na jedné fotce stojí, na druhé sedí, a nic, prostě jen tak, no a navíc, na stránce s domácími potřebami jsem objevila ještě dalšího bílého modela, ten zas tam je vyfocen jak se svou malou dcerkou žehlí na žehlicím prkně kus jakéhosi závěsu.
                No ne, ono to vypadá jako blbost, a normálně bych si toho ani nevšimla, a ani teda nevšímala, jenže jak jsem to tam tak viděla, tak se mi najednou vybavilo cosi z jakéhosi videa, kde právě ukazovali, jaký typ reklamy te\d prý frčí, a byly tam i záběry, už si to nepamatuju přesně, ale zhruba cosi jako houpý bílý muž, evnetuálně třasořitka, kterého poučuje černý chytrý muž, ev. se vedle teda tyčí černý svalovec. Mně to tehdy připomnělo ty naše reklamy z dřívějška, jak zas žena, blbaňa, co neumí určitě ani vyprat naslouchá muži odborníkovi, který jí radí nebo teda řeší vymoženosti nového pracího prášku. Takže tyhle nové zápdní reklamy jsou jakoby totéž, jen si bílá žena s bílým mužem prohodili role.
                A vím, vypadá to asi směšně, jenže najednou mi ten lidlovský leták fakt přišel tak, že prostě působí podprahově. Ne že by mi to nějak vadilo, ti bílí modelové tam působili holt jako lidi, vlastně úplně normálně, zatímco ten černý model tam byl cosi jako jednička, sebevědomý, jakoby nepřístupný, co si nedělá s ničím hlavu. Že to může být leckomu i sympatické, hlavně mladým juhanům, nebo juhankám, to je klidně možné.
                No, jsem to vzala jen z jiného konce.

                • No, to je velice dobrý postřeh.
                  A ještě se mrkni na filmy ze 70-80 let.
                  Na jakékoliv.
                  Tam neuvidíš negra záporňáka, jsou to vždycky kladňáci.
                  Ta přípravná fáze tady už jede celé dekády.
                  I já jsem se tehdy domníval, že je správné, aby se lidé různých ras měli rádi, a svým způsobem to bylo i vlivem těch filmů, jenže tehdy mě to ještě nedocházelo.
                  Byla to totiž teorie, byli jsme monokulturní stát, a tak se hezky fandilo černým, když nebyli za barákem.
                  Navíc tam ti negři vystupovali jako nějakým způsobem podceňovaní, a následně ukázali své kvality, jak fyzické, tak psychické, tak morální.

                  Letos se stalo, že můj synek si pujčil Gaze, že chce svést nějakého negra ze Švédska po lese.
                  Negr je asi veselý chlapík, a tak se povozili a negr byl nadšený, jaká je tady prdel.
                  Teď nedávno jim zase vezl pujčit žebřík, protože si zabouchli klíče.
                  Ano, zabouchli.
                  Tak se ptám, proč jako zabouchli, no, že prý přijel s bráchou. (bydleli u nějaké holky)
                  Tak jsem říkal, ať se na ně pro jistotu příště vykašle, na NĚ, protože letos v létě už jich přijede nejspíš 10….
                  A to můj synek rozhodně není sluníčkář, ale prostě dobrák, co chce cizince nějakým způsobem pohostit, ani nevím, jak se seznámili, ale třeba na hokejovém turnaji v Mělníku se servali s rakouským manšaftem, kde hrál nějaký čmoud, tak mu při té rvačce vynadali do negrů, co se do něj vešlo, no, to se zase nelíbilo mě, a pravil jsem, že negra-hokejistu je třeba brát především jako hokejistu a na barvu ksichtu se vykašlat, navíc že je to k hostům vysloveně neslušné.
                  No jo, no….svět je složitý….

  4. No a jak by to mohli ještě zvrátit?
    Už je tam mají, a za 20-30 let jich tam bude většina.
    Německo se nedá zachránit, stejně jako Švédsko.
    Snad Francouzi mohou s přivandrovalci bojovat, ale Němci, na ně bych nesázel.
    Mají se pořád dobře, víš, kam se dá ještě ustoupit?
    Znásilňuje se či rovnou vraždí na veřejnosti?
    Tak tam nebudeme chodit.
    A ženy budou chodit slušně oblečené, a pak klidně v burce.
    Lepší, než se nechat podříznout.
    Děti se budou vozit do školy i ze školy autem, a školy mohou být soukromé.
    Pak se též dá z velkoměst odstěhovat, nechat je napospas.
    A dokonce i ten poplatek se dá muslimům platit, tak, co, berou dost.
    Nakonec se budou kvartýrovat sem…na ně jsem tedy zrovna zvědavý, no ale někam utíkat budou.
    Já nejsem rychle hotový, Němci už jsou za čarou.
    My máme tak o 20-30 let víc času, ale stejně, buď zmizíme my, nebo oni.
    Já bydlím poblíž centra, dobré místo.
    U nás je centrum obsazováno cikány, jsou jich tady stovky.
    Ty nejlepší byty mají oni, jsou všude a neustále se posouvají.
    Každá cigoška má buben, jedno čávě v náručí, jedno v kočárku, a jedno vede za ruku.
    Vypadá, že je jí 15, ale nejspíš jí bude tak 20.
    Za posledních 20 let se jejich počet tak ztrojnásobil, a za dalších 20 let se nejméně zpětinásobí.
    Nelze tomu uniknout, ale když řeknu, že buď my, nebo oni, plno lidí mě má za blázna.
    Nově tady také máme migranty, bydlí jich tak 20-30 v nejlepším hotelu.
    Někde to psali na netu, a já zkusím ověřit, o koho přesně jde, ale na radnici o tom nic neví.
    Jenže já je viděl, a vídám…
    Jsou všude, Míšo, ČR je přijímá po tisících, ale sluníčka tvrdí, že tady žádní nejsou.
    Uvidíš je všude, ale takové chudší, nemají značkové hadry a mobily, chodí v teplákách a ošklivých bundách, ale jsou tady.
    Čmoudi, ne negři, odkud jsou, je neznámé, ale chodí si tady, jako kdyby jim to tady patřilo.
    Cikory čas od času někoho přepadnou, děti co jdou ze školy a tak, poldové to sice vědí, ale co mají dělat, když násilníkům není 15 a ještě nikomu nic neudělali, jen ukradli prachy, pár pětek, nebo mobily…
    Nikdo nic neví, nikdo nic nedělá….
    Jestli budeme bojovat nevím, jak vidím ty mladé, tak nevím nevím, ale výhoda může být, že až to přijde na nás, nebude kam utéct.
    A můžeme teoreticky změnit spojence a když budeme bojovat, bude o nás i zájem.
    Nevím….já nechci být se vším hotový, ale vidím, naslouchám, čtu.
    A analyzuji možnosti.
    A jak jsem uvedl uniknout nelze a „oni“ se nezmění.
    Oni se dokonce nemohou změnit, ani kdyby chtěli, práce pro pologramotné bude čím dál méně, ale koho by to zajímalo, o špatně placenou nekvalifikovanou práci se servou naši lidé, protože jim nikdo nic nedá.
    Barevní makat nebudou a integrovat se už vůbec ne.

      • No posim, a pak nemá růst ekonomika Německa, jak píše níže Ondřej.
        Láska za prachy, a jak to tady půjde do prdele, tak vůdci těchto neziskovek budou mít koupené vlastní ostrovy s ostrahou a samozřejmě bez negrů-leda jako služebnictvo.
        To mě je dávno jasné, že to tak nějak funguje, takhle pracuje lidský mozek.
        Tak někdo přijde na to, že za nějakého cigoše může brát prachy.
        Tato základní myšlenka byl různě bobtná, kde sehnat další cigoše, na které by se dalo brát- inu, co nejvyšší porodnost v co nejhorších podmínkách.
        Jenže my nemáme moře.
        Naštěstí.
        Takže zůstává jen u cigošů a importu verbeže ze zahraničí, Češi to ještě vyšperkovali tím, že berou peníze i za verbež, která tady ještě není- což je pozitivní.
        Verbež musí být samozřejmě barevná, za Ukrajince, postižené válkou, by nic nebylo, protože jsou nechutně bílí.
        Proto jich tady také moc není, to je snadné vysvětlení.
        Námořní země jsou na tom o hodně „lépe“.
        Mají s mořem zkušenosti, to se musí nechat.
        Nejprve někoho napadlo, sbírat skutečné nebožáky, co se topí.
        Mozek zašrotoval, a nabírali se i ti, co se ještě netopí.
        Pak se pro ně jezdilo na hranici teritoriálních vod.
        Pak rovnou do teritoriálních vod.
        Pak rovnou do přístavu.
        Následovat bude to, že se část zisku dá „domácím lovcům migrantů“, kteří různé migranty seženou ze všech koutů Afriky, aby bylo koho vozit.
        Asi se to už děje, protože tito dobrodinci dostanou peníze jak od sluníček, tak od nebožáků.
        Nakonec budou nebožáky unášet ze svých domovů- podobně jako kdysi otroky, které prodávali Arabům, a pak bílým obchodníkům z otroky.
        Mechanismus je stejný.
        Zisk.
        Zatímco v minulosti přinášela zisk práce otroků, nyní ho přináší jejich samotná existence.
        Vlastně je to snadné…..

    • jen aspoň k tomu začátku, že je tam už mají, a že za 20-30 let jich bude většina, to sice nemůžeme říct přesně, ale nijak to nezpochybňuju, a už jsem to psala sama, jak přišedší ty domácí jednou dočíslí ba i přečíslí,
      a to v reakci na tu druhou variantu „uprchlické krize“, ve které se o imigrantech hovoří v číslech, resp. sumách, a vůbec tak se řeší vše dobré, co domácímu obyvatelsvu přinesou, jak ho zachrání, a proč jsou tedy nutní. Mně vlastně to celé divadlo a la migrační krise už nějak leze krkem, je to fakt divadlo, a hraje se to (a zahrává se!) nejen s lidskou sounáležitostí a přirozeným lidským soucitem, ale i s lidmi samotnými, a to na obou stranách. A já třeba ty „ekonomické řeči“, co tady píše třeba Ondřej, prostě vůbec nečtu.

      • To děláš chybu.
        Protože by ses dozvěděla, že jestli chceš vydělat pořádný balík, tak si nakvartýruješ domů nějakých 10-20 migrantů, budeš je živit a šatit a dávat kapesné, a návratnost je rychlá a zisk následně vysoký!

      • „za 20-30 let jich bude většina“
        To je take zajimava otazecka…vetsina, nevetsina, to je v podstate uplne jedno, ale zajimave je, ze mainsteam zastava dost schizofrenni pozici: Pry 7 miliard obyvatel je uz moc a 8 miliard zeme uz neunese, ale na druhou stranu Evropa vymira, coz lze zastavit jen imigraci.
        Co je slyset v pozadi? Samozrejme ekonomicke zajmy. Kdyz pred par generacemi zila v Evrope polovina obyvatel, tak to i s tehdejsimi technologiemi slo normalne, ted kdyz je nas dvakrat tolik a mame k tomu superoduktivni technologie, je to malo.
        Cele je to na hlavu postavene a navic ve verejne diskuzi zaludne zpracovavane.
        U zivocisnych druhu je naprosto normalni, ze jejich pocty, kdyz se jim „nechce“, anebo nedari, jdou dolu a naopak za konjunktury at hospodarske, anebo ideologice, jdou nahoru.
        My ale musime rust za kazdou cenu…obvykle si kazda mlada rodina rychle spocita, ze 2,1 ditete (coz znamena 3 deti) neutahne, protoze dnesni investice do ditete v delce reknemez 20 let neni pri poctu 3 deti, rodicich se v odstupu 2 let, unosna. Samozrejme by 3 deti byly bez problemu, kdyby „naroky trhu prace“ nebyly tak vysoke…to co se do 1 ditete investuje dnes, to pred 100 lety stacilo na 10 deti. Stale slysite reci o tom, ze mladi rodice musi byt zodpovedni, musi planovat a byt financne gramotni, ale zaroven se po nich chce, aby meli 3 deti a vice. Jakekoliv planovani uz neni mozne, nebot trhy dostaly sve dny a jsou tak nevyzpytatelne, ze jakakoliv investice, pokud nejste insider, anebo fikany pravnik, je tak velke riziko, ze se nevyplati.
        Kdyz jste za komunistu (a pred tim take), dali do banky 10 tisic, s jistotou jste tam za rok meli 4 stovky navic a to s minimalni inflaci…to se to tehdy planovalo! Dneska si date penize do banky a za rok tam mate v tom lepsim pripade stejne. Nemluve o pravnim neradu, ktery vas odradi spolehlive od investic do nemovitosti atd.
        Zase jsem u privatizace zisku a socializace ztrat: Pro kapitany prumyslu je vyhodne, kdyz maji prebytek pracovni sily, ale dusledky z premnozeni obyvatel pak hodi na lidi samotne. Kdyz uz jsme u toho, pak v tomhle slunickare podvedome docela chapu: Nezli takovehle svinstvo, tak to radsi hodit druhym (uprchlikum) na hrbet a sam si umyt ruce a jakoby vystopit ze socialnich povinnosti, ktere kazdy z nas citi. Tim, ze se situace zmocni uprchlici a jejich potomstvo, nas vyvazuje z nasi sociality, ktera se pro nas stala neunosna. Kdyby chudaci uprchlici vedeli, jaky dzob jsme na ne pripravili, tak by sem nesli…

        • Oni už nevědí, co melou.
          Podle mě to může být tím, že každý vůl se snaží být za každou cenu chytrý.
          Tak vymýšlejí fantastické teorie o škodlivosti toho či onoho, o růstu či poklesu populace, o klimatu, o dopravních předpisech, prostě úplně o všem.
          Každé doslova HOVADO je dneska uznávaný expert, je proto, že umí pindat nesmysly, které si případný posluchač- pokud vůbec tu informaci uloží, a nevypustí jí „druhým uchem ven“ stejně druhý den nezná.
          Příčinou tohole jevu může být třeba bilogický život člověka jako druhu.
          Tedy jakási smečka s vůdcem, šamanem a třeba nejstarší matkou…zkrátka skupina vůdců vede smečku.
          Jelikož dneska tohle absentuje, tak si to lidé hledají jinak, třeba tím, že se samovolně dělí na „experty“ a tupé ovce, co všemu věří. ( všemu znamená že tomu, co jim nabulíkuje jiný expert a co je opak názortu expertova)
          Všiml sis třeba, jak Čulík řádí?
          Nazval čtenáře PL chátrou.
          Nezná je jako nějakou názorovou skupinu.
          Ale i tak ví, že jejich názory jsou debilní, ubohé, atd…atd….
          Jsou to prostě méněcenní jedinci, no.

          • Taky mu už není čtyřicet, mějte trochu pochopení pro jeho trable. Ten pán se momentálně nachází v nezáviděníhodné situaci, začíná mu to docházet, ale za žádnou cenu to nesmí přiznat. Kdo by si na jeho místě trochu nezanadával?

            (Nevztahuje se na tohle právě ten paragraf, kterým se Jan Čulík rád ohání? Ten o hanobení skupiny lidí, s využitím internetu k tomu …)

            • Čulík je nezajímavá nula.
              Ale jeho chování je pro sluníčka typické.
              Někomu „rozbít hubu do bezvědomí“ je normálka.
              Když se zbitý zvedne a žekne:
              Vy jste ně mě zlí- tak slunčka spustí povyk o vulgaritě a bezcharakternosti zbitého….

              • Naposled zveřejněné výroky Jana Čulíka mne urážejí, a to tak, že velmi (ačkoli jsem o Parlamentní listy už pár dní nezavadil pohledem). Doporučujete rovnou trestní oznámení, nebo mu dát šanci vzít tyhle urážky zpět? (Místy je skoro jak vittta, ale tohle je poněkud odlišná situace.)

                  • Nějak jste to převrátil: Jan Čulík mi připomněl Vás, ne naopak.

                    A čím že to? Urážením názorových oponentů a zpochybňováním jejich charkterových vlastností. Pro Vás jsem odporný sluníčkář, pro Jana Čulíka jsem chátra. V čem se lišíte?

                    (Nejspíš v tom, že Vy máte pravdu, zatímco Jan Čulík je nula, nebo něco v tom smyslu.)

                • Doporučuji neztrácet čas úmyslnou kolizí s blbcem.

                  Podle Blicích listů prý už se povídají vtipy o Trumpovi.
                  http://www.blisty.cz/art/85193.html
                  Protože zdroj spisovatelé z blitků pro jistotu neuvedli, řekl bych, že si ten vtip v redakci kolektivně vymysleli.
                  Na můj dotaz uvedla poradna Rádia Jerevan, že popis probíhajícího děje je v zásadě, až na na několik drobností, přesný: V tom (českém vládním) letadle ovšem neletěli basketbalista Steph Curry, Donald Trump a papež František, ale Leonid Brežněv, Gustáv Husák a Ronald Reagan. Nehrozila nějaká blíže neidentifikovatelná havárie, ale normálně vybuchl a začal hořet motor. Jako první vyskočil Brežněv a poté, co se Husák nabídl že když je to letadlo jeho, tak něm zůstane, Reagan mu řekl: „Gustave, neblbni, vezmi si tamhle padák a klidně skákej, ten trouba vyskočil s batohem!“ O přítomnosti školáků nebo školních brašen v dotyčném letadle nemá Rádio Jerevan žádné ověřené zprávy.

  5. A nejhorší ze všeho jsou trpaslíci. Ty potvory vám vlezou všude. A strašně rychle se množí. Já je chytám. Zrovna včera jsem chytil dva. Jednoho na vařenou bramboru a druhého na škvarek. Mám na ně takové zařízení, jestli vás to zajímá, já vám ho ukážu. Sem dám návnadu. A jak on tady šmejdí takhle kolem, tak ho najednou ta vůně praští přes nos. On zavětří a začne hledat, kudy by se k té dobrotě dostal. Vidí lávku a šup na ni. A teď on jde. Vidíte, ta lávka pořád drží. A jak on dojde až sem, tak se to najednou převáží a žbluňk, už je ve vodě. A tam on plave. On trpaslík je dobrý plavec, ale nevydrží. A já mu ještě ten kbelík potřu zevnitř špekem, takže on se nemá kde chytit, pořád mu to klouže, ty ručičky se mu smekají, on už nemůže, začne volat „Pomoc!“ a teď ti ostatní se seběhnou, vylezou honem nahoru, taky tam spadnou a já jich pak ráno vytáhnu takových šest, i pět.
    Většinou je zahazuju. Ale mám švagra a ten si je nechává na chov. Má na ně takové klícky, udělal jim tam všelijaké žebříčky a kolečka a oni na tom dovádějí. Roztomilé je to. A zpívají taky. Ale sami nechtějí. To musíte vzít klacík, udělat mu nožem špičku, a když pak toho trpaslíka tím klacíkem pícháte, tak on vám krásně zpívá…

  6. Doporučím jiné zprávy o Německu než je český bulvár. Bude to německý Die ZIet (ten Bild, zmiňovaný embéčkem patří k těm bulvárnějším též).

    Flüchtlinge zu teuer? „Dann sind auch zwei Drittel der Deutschen Verlustgeschäft“

    Pro němčiny neznalé přeložím: Moc drazí uprchlíci? Pak jsou dvě třetiny Němců ztrátoví“

    Zajímavější je článek asi 2 měsíce starý, kdy studie prestižního DIW – Institute for Economic Research založený roku 1925,

    Píše se tam jediné, německý zaměstnanec je leckdy ztrátový, ale díky pracovně-právním standardům má své krytí bez ohledu na to, jak se vyvíjí ekonomika. V případě uprchlíků se jedná o klasickou keynesiánskou politiku státních výdajů pro větší spotřebu vnitřního trhu, což má i investiční charakter pro vzdělanost a zvyšování pracovní kvalifikace. Což pak dokazují i výsledky německého hospodářství, s uprchlíky jsou za 15 let nejlepší jaké kdy byly BEZ UPRCHLíKŮ.

    Další německý ekonomický vědec Clemens Fuest, prezident Ifo-Institutu, když říká zde

    http://www.zeit.de/wirtschaft/2016-12/konjunktur-deutsche-wirtschaft-ausgaben-fluechtlingskrise-konsum

    Německá ekonomika těží z výdajů na uprchlickou krizi. Kromě kolem 20 miliard eur vládních výdajů souvisejících s uprchlíky v roce 2016, tak i soukromá spotřeba uprchlíků má pozitivní dopad na ekonomiku. Soukromá spotřeba stoupá mimo jiné i proto,že stále více lidí utrácí peníze na německém trhu za nutnou primární spotřebu.

    Marcel Fratscher z DIW institutu dodává: „Státní dávky pro uprchlíky působí jako malý konjunkturální program, protože v konečném důsledku prospějí prostřednictvím zvýšené poptávky především německým společnostem a zaměstnancům.“

    Když se zavádí šrotovné nebo Kurzarbeit pro Němce, jako vlastně dotace vnitřní spotřeby státem. pak v případě uprchlíků je to totéž. Zaměstnanost u firem, které jim prodávájí své produkty i služby jsou v případě ekonomické agregace prostředků dané stimulačním finančním balíčkem státu skrze menší nezaměstnanost a růst HDP, tak tyto principy fungují stejně. Klasická parafráze, která se sice nerýmuje, ale o to více platí je: „Keynesi, Keynesi, Keynesi vždycky na tě dojde!“.

    • Heleďte, Ondřeji, takový laický názor křupana:
      Tak dejme tomu, že Německo jako stát vloží do přístěhovaclů (teď plácnu, je to příklad) 1 bilion Euro.
      Zdá se být logické, že tito utečenci ten bilion utratí, čímž se z něj Německu vrátí okamžitě zpět DPH.
      Pak také samozřejmě spotřební daně.
      Na své si přijdou i obchodníci, kteří z toho bilionu něco dostanou za své zboží, a též výrobci toho zboží.
      Ti pak zaplatí příslušné daně.
      Co by se stalo, kdyby za A:
      Německo si ten bilion nechalo?
      Mělo by víc, nebo méně, než když ten bilion rozdá?
      Za B:
      Rozdalo ten bilion samotným Němcům?
      Vrátilo by se státu víc nebo méně, než když to rozdají uprchlíkům?
      Za C:
      Kdyby Německo nechalo za ten bilion stavět hladovou zeď (známe z historie), aby za ten bilion „nakoupilo“ pracovní místa pro všechny možné kvalifikace občanů?
      Co myslíte, Ondřeji?
      A ještě jeden dotaz na konec:
      Proč samotné Německo nazývá současný stav uprchlickou krizí, když to všechno tak dobře šlape, a proč by chtělo, aby část uprchlíků převzala třeba ČR, když jsou takovým finačním zázrakem?
      Tady mi něco nehraje, ale….to víte, jsem nevzdělaný, zkuste mi to vysvětlit, stejně jako byste určitě debilnímu uprchlíkovi vysvětlil, kam si má třeba odskočit na záchod, a k čemu je na něm ten zvláštní papír.

      • Kdyby si ten bilion Německo nechalo, mělo by zase jen ten bilion. Když jej rozdá, jakýmkoli způsobem (investice) pak lze očekávat, že se dostaví multiplikační efekt. Synergie. Postavíte dálnici a co se stane, začnout jezdit někam lidé, kam by jinak bez dálnice nejeli, protože by se jim tam nechtělo pro dlouhé a složité cestování.

        1) Nechají si opravit auto, které jim stojí před barákem nepojízdné (když neměli nutnost někam cestovat autem, jezdili jen MHD ve svém městě a odkládali výdaj za auto, které tím pádem odjkládali)
        2) natankují benzín
        3) zaplatí za ubytování a restaurace
        4) koupí na místních trzích nějaké suvenýry
        5) zaplatí za vstupy do muzeí atd.
        ….

        Vymyslíte jistě i sám další možností. V obchodě se tomu říká cross-selling a up-selling,. Když toto díky dálnici udělá milion lidí než kdyby nebyla, vynásobte milionem. Je to potřeba počítat v čase, proto se fiskální rozpočty resp. HDP počítá za rok, úroky v bance p.a. (per annum také). Vynásobte x roky a máte pokrytých x miliard za dálnici v pár letech, přičemž do doby než bude dálnice potřebovat další investice do oprav, už vám sama její existence vydělávat. Uprchlíci jsou podobnou investicí. Nesedí jen všichni doma a neutrácejí dávky. Taktéž pracují. V Británii se na sebe v letech 2003-11 vydělali a zůstali v přebytku. Takže Pákístánci i Filipínci, jistě čmoudi jsou, kteří byli na britské ekonomice z non-EU migrants zastoupeni nejvíce. Dobří pro britskou ekonomiku.

        Tady máte důkaz, že dnes na počátku roku 2017 se naplňuje přesně to, co vypočetli ekonomové na začátku uprchlické krize na počátku roku 2015.

        Analýza dopadu uprchlíků na Evropu zjistila, že rostoucí státní zadluženost bude kompenzována daleko rychlejším růstem. Uprchlíci vytvoří nové pracovní příležitosti, zvýší poptávku po službách a po zboží a zaplní mezery v evropském pracovním trhu tam, kde se nedostává zaměstnanců. Jejich mzdy doplní klesající penzijní fondy a veřejné finance, konstatuje Philippe Legrain, bývalý ekonomický poradce prezidenta Evropské komise.

        Nejdůležitějším zjištěním však je, že Legrain vypočítal, že zatímco přijetí tolika uprchlíků zvýší státní zadluženost v EU v letech 2015-2020 o téměř 69 miliard euro, za totéž období zvýší uprchlíci růst HDP o 126,6 miliard euro – tedy skoro o dvojnásobek toho, co jejich přijetí bude stát.

        Investice jediného euro do přivítání uprchlíků povede do pěti let k ekonomickému prospěchu ve výši téměř 2 euro, informuje analýza s názvem Refugees Work: A Humanitarian Investment that Yields Economic Dividends, kterou vydala Tent Foundation.

        https://www.theguardian.com/world/2016/may/18/refugees-will-repay-eu-spending-almost-twice-over-in-five-years-report

        Efekt který jsem vám popsal výše vlastnímu slovy sám, se po dvou letech už projevil v přímé proporci odpovídající necelým dvěma letům.

        • A kdyby ty rozdané peníze začali utrácet Němci tak by se neprojevil? Když píši Němci, tak tím samozřejmě myslím všechny lidi žijící na území Německa ještě před uprchlickou vlnou a totéž vztahuji na ostatní státy. Tedy všechny lidi kteří by před rozdáním peněz měli příliš hluboko do kapsy než aby mohli výše zmíněné efekty navodit.

          • Jsou neziskovky a neziskovky, Kamile, tady treba Gatestone vidi situaci uplne opacne (na ceskou mutaci lze kliknout skrz ceskou vlajecku nahore).
            Nemecka kauza je pro ne vcelku jasna:
            https://de.gatestoneinstitute.org/9668/deutschland-suizid
            Nemecka sebevrazda: Z 1,2 milionu uprchliku z let 2014- 15 ma pouze 34 tisic zamestnani.
            Tahle statistika je nad vsechny analyzy „renomovanych“ neziskovek, co delaji vysledky podle zadani.

            • Bylo by dobré si nevymýšlet fiktivní čísla počtu lidí, která v Německu v životě o azyl nežádala.

              Tady máze seriozní čísla. Jsou PŘIPOMÍNÁM brána za celou EVROPU. Z EUROSTATU.

              http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Asylum_statistics#Asylum_applicants

              Having peaked in 1992 (672 thousand applications in the EU-15) when the EU Member States received many asylum applicants from former Yugoslavia and again in 2001 (424 thousand applications in the EU-27), the number of asylum applications within the EU-27 fell to just below 200 thousand by 2006.

              Focusing just on applications from citizens of non-member countries (see Figure 1), there was a gradual increase in the number of asylum applications within the EU-27 and later the EU-28 through to 2012, after which the number of asylum seekers rose to 431 thousand in 2013, 627 thousand in 2014 and close to 1.3 million in 2015. The 2015 number of asylum applications within the EU-28 was almost double the number recorded within the EU-15 in 1992.

              The number of first time asylum applicants in the EU-28 in 2015 was 66 thousand (about 5 %) less than the total number of applicants. A first time applicant for international protection is a person who lodged an application for asylum for the first time in a given EU Member State and therefore excludes repeat applicants in that Member State and so it reflects more accurately reflects the number of newly arrived persons applying for international protection in the given Member State.

              This latest figure for 2015 marked an increase of 693 thousand first time applicants in comparison with the year before, as the number of first time applicants more than doubled from 563 thousand in 2014 to almost 1.26 million in 2015. The main contributions to the increase were higher numbers of applicants from Syria, Afghanistan and Iraq and to a lesser extent from Albania, Kosovo [1] (UNSCR 1244/99), and Pakistan (see Figure 2).

              In 2015, the number of first time asylum applicants from Syria rose to 363 thousand in the EU-28, which was 29 % of the total. Afghani citizens accounted for 14 % of the total and Iraqis for 10 %, while Kosovans and Albanians accounted for 5 % and Pakistanis for 4 %. Among the most numerous groups of citizenship of asylum applicants in the EU-28 in 2015, by far the largest relative increase comparing with 2014 was recorded for individuals from Iraq. There was also considerable growth in relative terms in the number of applicants from two other Middle Eastern countries (Syria and Iran), from Afghanistan and Pakistan in Asia, Ethiopia in Africa, as well as Albania and Kosovo in the Western Balkans, and a large increase in the number of first time applicants with unknown citizenship. The biggest relative fall in the number of applicants, among the top countries, was recorded for Mali, as the number of Malian asylum seekers fell by more than one third between 2014 and 2015 [2].

              The number of first time asylum applicants in Germany increased from 173 thousand in 2014 to 442 thousand in 2015 (see Figure 3). Hungary, Sweden and Austria also reported very large increases (all in excess of 50 thousand more first time asylum applicants) between 2014 and 2015. In relative terms, the largest increases in the number of first time applicants were recorded in Finland (over nine times as high), Hungary (over four times) and Austria (over three times), while Belgium, Spain, Germany, Luxembourg, Ireland and Sweden all reported that their number of first time asylum applicants more than doubled. By contrast, Romania, Croatia, Lithuania, Slovenia and Latvia reported fewer first time asylum applicants in 2015 than in 2014.

              Germany’s share of the EU-28 total rose from 31 % in 2014 to 35 % in 2015 while other EU Member States that recorded a notable increase in their share of the EU-28 total included Hungary (up 6.6 percentage points to 13.9 %), Austria (up 2.2 percentage points to 6.8 %), and Finland (up 1.9 percentage points to 2.6 %). Conversely, France and Italy’s shares of the EU-28 total each fell nearly 5 percentage points between 2014 and 2015, to 5.6 % and 6.6 % respectively.

              Table 1 provides an overview of the five largest groups of first time asylum applicants (by citizenship) in each of the EU Member States. Syrians accounted for the largest number of applicants in 12 of the 28 EU Member States, including 159 thousand applicants in Germany (the highest number of applicants from a single country to one of the EU Member States in 2015), 64 thousand applicants in Hungary and 51 thousand in Sweden. Some 46 thousand Afghan applicants were recorded in Hungary, 41 thousand in Sweden and 31 thousand in Germany. A further 54 thousand Albanians, 33 thousand Kosovans and 30 thousand Iraqis also applied for asylum in Germany; no other EU Member State received 30 thousand or more asylum applicants in 2015 of a single citizenship.

              Rok 2016 už je z celkového pohledu nezajímavý, protože kulminace ustala a začalo naopak vyhošťování a i dobrovolné odchody těch, co byly v Evropě nespokojeni.

              Ta čísla výše, EVIDENTNĚ neznamenají žádnou katastrofu vzhledem k celkové populaci, po válce v Bosně o uprchlících nemluvil a bylo jich tu podobné množství jako v letech 2014-5.

              • Vzpomenul jsem si na Astera, kde asi je…zrejme uznal za vhodne se vzdalit. Zrejme to udelam, v klidu, take, protoze tohle je zbytecne: Nahore mi podsouvate, ze cituji z Bildu, coz neni pravda, to zaprve. Ted zas argumentujete pocty udelenych azylu, o ktere vubec nejde.
                Navic Gatestone ta cisla prevzal z „Institut für Arbeitsmarkt- und Berufsforschung (IAB)“ (tady se vam vpravde nedivim, ze neverite nemeckym zdrojum, ale tohle by mohlo byt opravdu seriozni). Tato cisla krome jinych prevzal i vami vyzdvihovany Zeit „Doporučím jiné zprávy o Německu než je český bulvár. Bude to německý Die Zeit“.
                Doporucite neco, co pak popirate, oponentum podsouvate bulvarni zdroje, jakoby reagujete na neco, co v prispevku vubec nebylo a pak to vyvracite :o) atd. Nu, Taras ma co chtel, zrejme to tu chce zavrit uplne, ale mohl to udelat jinym zpusobem, tohle od nej neni po tech letech hezke. Mozna vas vyuzil jako uzitecneho ….. (vite co) a diskutery nenavidi coby tridni nepratele z EET internacionaly, coz by znamenalo, ze doba je pomalu tehotna revoluci:
                https://cs.gatestoneinstitute.org/9713/evrope-buji-politicka-revoluce

                • Ondřej je typickým příkladem blázna, který na potrvzení svého bláznovstí použije cokoliv, a cokoliv, co tomu odporuje zavrhne, i kdyby si měl v jedné větě 10x sám sobě oponovat.
                  Na to, aby kdokoliv utratil jakékoliv peníze, nikoho „dalšího“ nepotřebuje.
                  To je prostě fakt, který se zpochybnit nedá.
                  Mohou klidně dát Němcům, či německým občanům kupony s platností třeba 1 rok, které se utratit musí třeba s tím, že je třeba za každý 100 Eurový kupon nutno utratit ještě 50 Euro svých.
                  Řešení, jak utratit prachy s „vlastními kádry“ je nespočet!

                • Z Bildu jste tu citoval několikrát, dokonce z bulváru takové úrovně jako z Express.de. Jinak vámi prezentovaná čísla jsou přejímána jako důkaz ne snad nějaké pravdy, ale demokratické deníky vždy k nějakému oficiální statistice, obvykle BAMF, uvádějí v rámci korektnosti a vyváženosti i oponentní zdroje. Počet žadatelů o azyl je totiž jediný relevantní údaj, každý kdo o něj požádá je totiž podle zákona možno nazývat uprchlíkem. Nikdo jiný. Jestli je tam někdo třeba z Makedonie nebo Černé Hory, je pak cokoli jiného než uprchlík. To samé platí o migraci v rámci vnitřních hranic EU. Jen „aplikant“ který se zaregistruje je něco víc než jen „cizí státní příslušník zdržující se t.č. na území Německa“.

                  Buďte zdráv a buďte na dálnicích opatrný. Bude námraza a sněhové jazyky.

                  • A když se někdo zaregistruje 10x, tomu se v Německu říká jak?
                    A je takový člověk také 10x výhodnější pro Německo, když zastane „práci“ (tedy utrácení peněz) za 10 jedinců?

  7. Chudí Němci už obvykle to, za co utrácejí uprchlíci už mají a byla by to duplicita. Bydlení, nájem, vzdělání, kvalifikaci, režijku na dopravu atd. a na to vše jim už stát přispívá. Německo není chudá země, kde by bylo miliony bezdomovců co by rádi pracovali, ale nemohou. Naopak, ti tzv. „chudí“ už v rámci státní sociální pomoci dostávají dost. V Německu platí sociální podpora při kombinaci několika typu dávek až 600 EUR měsíčně, minimální garantovaná mzda by nebyla 1473 EUR, strop pro podporu v nezaměstnanosti je až 4500 EUR měsíčně. Takže i bohatí zaměstnanci si mají čas nějaký ten měsíc na podpoře vybírat zaměstnání, aby se přiblížili svému původnímu nadstandardnímu platu a neberou hned první nabídku (za podstatně méně než měli předtím) aby zaplatili hypotéku a složenky. A je toho víc.

    • To ovšem vyznívá jako by německá pokladna praskala ve švech a tak si potřebovala pro své peníze opatřit nové adresáty v podobě imigrantů i z tak vzdálených zemí jako jsou ty odkud přicházejí. Že by v sousedních, méně bohatých zemích, nebyl o německé peníze zájem třeba ze strany nezaměstnaných bezdomovců? Nebo je to spíše tím že k sousedům není Německo stejně vstřícné?
      Vždyť mohla Merkelová už dříve pozvat z celé Evropy ty „miliony bezdomovců co by rádi pracovali, ale nemohou“ a neměla by pak ani důvod k nějakému vyzývání k povinným kvótám pro země které nikoho nezvaly.
      A tím se vlastně dostávám k té vitttově otázce: Když jsou uprchlíci tak vynikající investice proč má Německo tak silnou snahu distribuovat je mimo sebe, namísto toho aby si plnými doušky užívalo onen multiplikační efekt?

      • No, to by nemohla, protože jen ti od sadistických diktátorů (mé expresivní vyjádření převedené do právničtiny znamená odtamtud , kde se lidem dostává politické perzekuce – nikoli jen chudoby – to by se do Německa mohlo přestěhovat 90% světa) podle Ústavy, jež předepisuje azylový zákon daný Chartou OSN a ne z demokratických zemí. I když máte pravdu, třeba o Česku si to už v Německu nemyslí.

        https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/425662-rasisticke-vypady-proti-lidlu-vzbudily-ohlas-i-v-nemecku.html

        • Aha. Takže to vypadá, že všechny ty humánní řeči jsou vlastně jen zástěrkou pro obejití azylového zákona za účelem distribuce „stávkokazů“ aby si „rozmazlený německý zaměstnanec moc nevyskakoval“ a uvědomil si jak snadno může být nahrazen. To ale stále nevysvětluje tu snahu o distribuci imigrantů do ostatních zemí. Leda že by šlo o výměnu „nepohodlných“, zhýčkaných obyvatel i jinde. Ovšem, těmto „stávkokazům“ se ani moc nechce pózovat na korbě auta projíždějícího branou fabriky, natož pak uvnitř přiložit ruku k dílu. No… s utrácením „zálohy“ asi problém nemají – tak aspoň něco.

          „…třeba o Česku si to už v Německu nemyslí.“
          Kolik Němců si to už nemyslí jste nějak zapomněl uvést.
          Pár jedinců napíše do Lidlu, pár Němců si o tom přečte a vy z toho hned děláte národní mínění.

          • Vzhledem k tomu, že pro korektní jednání podle azylového zákona s uprchlíky podporují mimo AfD všechny politické strany včetně komunistů z Die Linke a mimo výše uvedenou stranu nikoho ani nenapadne jednat podobne rasisticky toliko na obrázek modela, který je tmavé barvy pleti, pak věřte že velkou.

                • Inu, každý národ má svoje idioty- a Němci nejsou vyjimkou.
                  Odmítají něco, co jim někdo nabulíkoval, co nikdo nikdy neviděl, a co nikdo nikdy neslyšel…než z hub rasistických sluníčkářů, kteří svým extrémním šovinismem čím dál více připomínají nacisty!

        • ten vámi uvedený ohlas způsobil v německu pražský dopisovatel Weltu, a to svým článkem samotným, lidi třeba pod článkem na Weltu reagovali úplně jinak. A jak si to tady dole tak čtu, tak vy jste něco jako Čulík, jehož první reakcí byly paragrafy, a řeči o trestnosti. Otázku, jak je vůbec možné, že si jacísi mluvčí obchodu vůbec dovolí poučovat lidi ve stylu, „čím více ze světa poznáte, tím více.. “ tu si jistě nekladete. Ale ti lidi pod článkem to zaregistrovali.

          Navíc, ten německej pražskej dopisovatel napsal, že:
          „Die tschechische Unternehmensführung von Lidl bezog unterdessen deutlich Position. „Wir leben im 21. Jahrhundert, wo verschiedene Rassen zusammen existieren. Wir sehen da keine Unterschiede. Je mehr Sie von der Welt kennen, desto größere Toleranz entwickeln Sie. Deshalb beschäftigen wir Models aus allen Teilen der Welt“, postete das Unternehmen. “

          tedy jak je možné, že se u nás dá hovořit o rasách, když žádné přece neexistují, to už řešili i ti komentátoři tam. Sice se proti rase člověk může prohřešit, ale to už korektníci zjevně neřeší. A kdosi tam napsal německy slova černý muž, a zeptal se ironicky, „může se to tak vůbec psát?“
          A jak tam imo i správně podotkli ti němečtí komentátoři, když si zákazníci přejí modely spíše českého typu, proč by jim neměl obchod vyjít vstříc?
          Copak to staré dobré „náš zákazník, náš pán už neplatí?“
          Evidentně ne.
          Anebo si holt obchodníci vypěstují nové zkazníky, ne? Třeba Teličku nebo jakéhosi toho posrance za cssd, co se taky přidal. Honem tam taky utíkejte, ať Lidl zachráníte, takové rasistické výpadu proti Lidlu nemůžete jen tak nechat ležet, to je taky titulek jak noha, fakt.

          • „Anebo si holt obchodníci vypěstují nové zkazníky…“
            Zákazníky asi ne, ale čtenáře těch svých letáků nejspíš ano, aspoň na čas. „No, co kdyby tam zas náhodou měli něco o čem se bude psát a mluvit, že? To by tak hrálo abych zůstal za ostatními nějak pozadu!“ 🙂

      • Jeste tam maji dluh 600 tisic neodsunutych imigrantu z let pred krizi. Jelikoz azyl nedostane zhruba kazdy druhy, ted jich maji v poradi k odsunu uz neco prez milion.
        Tady jsou nejaka cisla z renomovaneho Weltu:
        Vraceni 3 uprchliku letecky 120 tisic euro; 27 Albancu 121 tisic, odsun 2 Armenu 120 tisic euro; 67 odmitnuti odsunu skrze rozhodnuti leteckych spolecnosti (67x odmitli s navratilci letet); za prvych 6 mesicu roku 2016 bylo odsunuto celkem 14 tisic lidi, za cely rok 2015 celkem 21 tisic lidi.
        Shrnuto: Za dva roky krize odsunuli celkem 35 tisic lidi z vice nezli milionu. Z 1,2 milionu naslo praci 34 tisic lidi. Odsun skupiny lidi, co se vejde do letadla, stoji radove 100 tisic euro.

        A ted uz jen cituji:
        „A tím se vlastně dostávám k té vitttově otázce: Když jsou uprchlíci tak vynikající investice proč má Německo tak silnou snahu distribuovat je mimo sebe, namísto toho aby si plnými doušky užívalo onen multiplikační efekt?“
        Prave proto…nemaji na to penize, tak je musi zacit soupat sousedum.

  8. Růst ekonomiky Německa je opravdu vyjímečný, vitto. Ne snad pro jeho absolutní hodnotu, žádný „Einsteiger des Jahrzehnt“ trhači rekordů jsou vyhrazeny rozvíjejícím se ekonomikám jako je Čína, nicméně i pro Kamila, bude dobré se zmínit čím to je. Možná pak i Češi přijdou na to, že jejich vláda něco dělá špatně, když se chce spoléhat jen na podřadnější práce s malou přidanou hodnotou a tak držet většinu svých zaměstnanců v chudobě. V chudobě ve srovnání se západními standardy nejen výškou mzdy, ale především kultury zaměstnaneckých vztahů a speciálně pro vittu, kulturou sounáležitostí se státem v otázce placení daní.

    Takže už jsem tu Kamilovi nějaká čísla dával, jak je to se sociální podporou, minimální mzdou i s tím, jaké jsou max. možné sociální dávky i podpora v nezaměstnanosti. Dobrá je otázka daní, je to tak že složená daňová kvóta od doby asociálních vlád v 60.letech neustále stoupá, je dobré vědět že v r. 1965 kdy vládl Ludwig Erhardt a pak dlouho Brandt byla složená daňová kvóta v Německu 31,6% a pak 34,1%. Dnes je 37,6%.

    Pro zdanění příjmu fyzických osob je vyhrazena 5. daňováých pásem. Nejvyšší páté je pro zaměstnance s ročním příjmem 250tis. a více EUR ročně a daň je tam 45%. Takže vitta může být rád, že žije v Česku, kde se platí minimální daně, v civilizované Evropě se nikdo nad placením daní nepohoršuje jako on, když už teď konečně nějaké zaplatit díky EET musí. Lidé s průměrným platem 3500 EUR měsíčně platí daň 24% a to až do platu 4406 EUR měsíčně. Pak tedy od už MÍRNĚ nadprůměrného platu se platí 42%. Takže německá solidarita je založena na placení daní těch, co nejsou 1 nebo 10% nejvyšší společnosti, ale těch horních 25-30%. Společnost se shoduje na tom, že ten kdo má těch 50tis. ročně bude platit podobně jako ten kdo má těch 250tis. tedy 5x víc. To je velmi silná shoda ve společnosti, která by asi v Česku nebyla možná, protože lidé třeba s 5ti násobkem průměrného platu (v Česku asi kolem 135tis, měsíčně) jsou cílem největší míry závisti, říká se jim „kavárna“ služebná elita, manažerští parazité a já nevím jak dále. Přitom to mohou být třeba i IT experti, žádní manageři, jen úzce specializovaná a vysoce vzdělaná vrstva lidí.

    Nicméně vyšlo pár článků, které odpovídají proč je zrovna nezpochybnitelný a trvale rostoucí ekonomický úspěch právě pod téměř 12 let trvající vládou Angely Merkelové tak vyjímečný?

    Určitě proto, že i ona je vyjímečná, kdy je schopna konzervativní hodnoty především milosrdenství a německé protestantské etiky obohatit o prvky německého socialismu a především moderního liberalismu. Německo je zemí velikánů sociálního smýšlení a liberalismu, včetně protestantské tradice sebedisciplíny a odpovědnosti bohatých a elit obecně ke zbytku společnosti. I když ji někdy tvoří lidé bezcharakterní, agresivně nenávistní a netolerantní k druhým. Za ty hlavní myslitele mohu uvést Karla Kautskyho, Maxe Webera K.R. Poppera. I když ten byl Rakušan, ale jeho myšlení odpovídalo německému následně se vyvinuvšímu „ordoliberalismu“, které bylo zdrojem německého hospodářského zázraku kancléře Adenauera a ministra Erharda. Nicméně jeho ekonomickým architektem byl můj ekonomický guru, nedostižný vzor překonávající v mnohém podle mne neprávem glorifikovaného ekonoma moderní levice Johna Maynarda Keynese. Je jím pro všechny ekonomické vědy znalé lidi jistě dobře známý německý ekonom Wilhelm Röpke.

    Nicméně mnohé glosy jak je možné že kancléřka je v ekonomickém vedení Německa tak úspěšná, že je srovnávána s Adenauerem doplňují ještě o věci, které levicové apologety všeobecné ekonomické rovnosti a boje proti buržoasii asi nepochopí, protože by museli v něčem dát za pravdu klasickým liberálům. Že exploatace rozdávačného patriarchálního sociálního státu neomezenými hrstmi není udržitelná, a že její vládě pomohly ještě dva významné fenomény které zajistily její předchůdci., Zde je zmíněna sociální reforma Agenda 2010, která navazuje na reformy předchozího sociálnědemokratického kanclléře Gerharda Schrödera. Které prosadil společně se Zelenými, stranou moderní levice 21.století. V mnoha ohledech radikálnější než jsou socialisté kdekoli v Evropě (tím méně u nás v Česku). Druhým fenoménem jsou německé odbory. Odbory, které předkládají rozumné požadavky, nevydírají stávkami všude a za všech okolností, a spolupracují s vládou. Byly spoluarchitekty německé pokrizové Kurzarbeit, která zachránila spousty německých míst v období 2008-2010.

    Tady je obsáhlá analýza německé redakce Deutsche Welle. Která dokazuje, že jeden z nejvíce sociálně citlivých přístupů v Evropě daný vysokou mírou, poslouchejte dobře vitto, společenské solidarity – je i zároveň nejvíce ekonomicky úspěšným.

    Článek je příznačně nazván „Tajemství německého hospodářského úspěchu“. Kamile i vitto doporučuji oběma přečíst, zjistíte, že úspěch Německa není rozhodně založen na rozdávání peněz uprchlíkům.

    http://www.dw.com/en/the-secrets-of-germanys-economic-success/a-17169035

    Takové zdroje bych doporučil i embéčku.

    • To verim, ze byste ze mne chtel udela blba…ha ha ahha…4 roky stary sebeoslavny PR clanek…
      The world is fascinated by Europe’s biggest economy.
      To viz, ze jo… :o)

        • Mate same sebeoslavne zdroje, Ondreji. zadejte si do google „germany beggar thy neighbor“ a vyskoci vam seriozni ekonomicke stranky.
          Politika je to jednoducha: Cestou mzdove stagnace a statni podpory exportu ozebracuje Nemecko „partnerske“ zeme a v hospodarskych ukazatelich tak vypada jako tygr.
          Ale to uz davno a davno delali vetsi sedlaci: Usetrili na vydajich na devecky a podomky a na to konto snizili ceny produktu. Na trhu pak vypadali jako kralove a diky nim mensi hospodarstvi chudla.
          Nemecko neni zadny hospodarsky zazrak, ale normalni kartelova mzdova dohoda.
          Jinak Nemecko dnes nemuze byt pro nikoho normalniho tematem k jine, nezli futuristicke diskuzi. Na Nemecku je zajimave jen to, co mu Americane coby protektoratu dovoli. Pokud bude Trump velkorysy, a doufam, ze ne, pak by se mohlo stat, ze Nemci uz po treti za sebou zlikviduji Evropu.
          Znate to stare sicilske prislovi: Potkat nekoho je bezne, potkat toho sameho podruhe je nahoda a treti setkani uz znamena dat si pozor.
          Klidne se vychvalujte, piste si sami o sobe oslavne clanky, prezentujte se v mainstreamu, ale stejne vam uz nikdo nebude verit. A to opravnene, protoze takovyhle stredoevropsky koktejlek ztraty sebereflexe, nafoukanosti a devastujiciho odevzdani se vudci, s tim ma svet bohate zkusenosti.
          Nakonec to Americane navlekli velmi chytre, vsechna cest.

          • Já v Německu žiju a vím jaké jsou mzdy, také nějakou mám:-). Takže stagnace mezd skončila krizi v r. 2008. Což je logické, Vám v té době přidávali? Možná ano, otázka je z čeho jste placen jestli z veřejných rozpočtů pak bych tomu i věřil…:-)

            While stagnating economic growth in the decade following the turn of the millennium had led to a number of years with falling real incomes in Germany, they started to significantly grow again after 2008, Destatis data showed. In 2014, real wages in Germany increased by 1.7 percent – the second biggest rise in the past decade.

            Nakonec německý plat je po Dánsku a Lucembursku třetí nejvyšší v EU. Jejich růst tedy jistě nebude tak velký jako třeba v Bulharsku. Německu daleko více než jiným hrozí deflace. Inflace 0.3℅ je na hraně. Inflace je přirozeným motorem růstu. Ale i přesto německé platy dlouhodobe (8 let) rostou. Takže Vaše zdroje píší nesmysly. Cisla, čísla, čísla…

  9. Zdravim po tydnu letni dovolene
    Ctu a pripadam si jak Alenka v říši divů

    Už jste někdy přišli do místnosti za určitým účelem, a okamžitě zapomněli proč? Vypadá to, že za to mohou – dveře!
    Psychologové z University Notre Dame (stát Indiana, USA) objevili, že projití dveřmi způsobí v mysli proces,
    který nazývají “ohraničení události”.
    Ten oddělí od sebe dvě skupiny myšlenek. Náš mozek uloží myšlenky, které jsme měli v jedné místnosti,
    a připraví nepopsanou stránku pro myšlenky v novém prostředí.

    Bože, to se mi ulevilo!
    Já myslel , že jsem sklerotický debil, a zatím dveře…
    (a za nimi Fagan )
    =======================================================
    Ano Saxi mas pravdu zvazoval jsem zda opet vstoupit.
    Ale po precteni jak pracuje ekonomicky zazrak v Nemecku (nejen tam) nemohu jinak nez vyslovit obdiv tak genialnimu reseni jako je rozdat penize nepracujicim ktere je vrati do obehu pres spotrebu povysenou o DHP 🙂
    Vzdyt pracovat a vytvaret hodnoty jako drive netreba.
    Konecne tento novy ekonomicky model muze byt pridan k History of perpetual motion machines.
    PS
    Navic jeste tak dobri jsou ze obohaceni si nenechaji jen pro sebe ale I sousedum nabizi
    a k vetsimu obohaceni vybizi 🙂

    • Ano, přesně, perpetuum mobile vynalezl Ondřej a jím obdivované sluníčkářské fondy. Objev je nutno aplikovat až do každé rodiny: přijetím imigranta do domácnosti na byt, stravu, sociální a zdravotní výdaje (a na kapesné nezapomenout) zvyšuje rodina již druhým rokem svůj blahobyt a pátým rokem se výdaje na imigranta vracejí v dvojnásobném zvýšení přírůstků příjmů postižené (jinak se to říci nedá) rodiny. Je smutné, že tohle někdo – pokud si myslí, že je při smyslech – může vůbec myslet vážně.
      Opatření, která zmiňuje Ondřej (Agenda 2010 a Hartz IV) měla v Německu za úkol vyvinout dost drsný tlak na nezaměstnané a příjemce sociálních dávek, a skutečně pro tuto sociální skupinu znamenala snížení příjmů. A nyní, po patnácti letech, jsou přicházející imigranti (zjevně nezaměstnatelní a odsouzení nadosmrti i se svými dětmi k pobytu v sociální síti) náhle zdrojem netušeného rozvoje. Tak proč předtím dělali Němci tak restriktivní opatření proti vlastním, sociálně slabým skupinám obyvatel, proč nevychutnávali ten úžasný multiplikační efekt s nimi? Vy vóóóle, chce se říci Faganovi s Werichem!

      • Protože by hrozilo že „nezamestnani-bohati“na budou toto brát jako své zaměstnání, zatímco „chudí-pracující“ okolo min.mzdy (tenkrát nebyla stanovena zákonem) si jednoho dne reknou proč vlastně pracovat. Toto je klasické dílem základního nepodmíněnou příjmů. Kde je hranice výše renty co by lidi dále motivovala pracovat zásadní než nepodmíněný příjem sám. S uprchlíky ekonomika řeší základní životní potřeby, ty se netýkají nezamestnanych, podpora v nezaměstnanosti není základní životní minimum jako pro uprchliky, ale pojistné plnění dávky.. To závisí na délce a výši vkladu pojištěného.. Pletete dvě věci dohromady, nic o tom nevíte, a máte silné řeči. Typické pro hospodské rozumbrady, co po pěti pivech všude byli a všemu rozumí. Díky tomu co vyřešila Agenda 2010 skoro žádná nezaměstnanost není. Dávky pro nezaměstnané rozdává ten, kdo ji neumí snižovat na přirozené minimum.

        • http://m.ihned.cz/byznys/c1-65052780-zamestnanost-v-nemecku-loni-dosahla-rekordniho-maxima-zemi-pomaha-priliv-cizincu

          Nic dalšího není třeba řešit. Výše dávek v nezaměstnanosti je porad v Nemecku nejvyšší na světě. Maximální výše podpory je 4500 EUR. Kolik je to v Česku? Je legrační jak Češi rádi Němcům, jak bohatý mají mít sociální stát, když jejich údajně levicový prezident volá po snižování sociálních dávek, protože je prý lidi zneužíváji. Totéž dělala předchozí pravicová vláda. Ta se aspoň za levicovou jako pravicove populistický prezident, co chrání majetky čínský oligarchu proti zájmům ČR, nevydávala.

          • Takže jak se zdá, pak barevní migranti vytvářejí pracovní místa, která zaplňují bílí migranti z východu a slabších zemí eurozóny.
            Jedná se zejména o péči o barevné, a taktéž o ochranu před nimi (bezpečnostní agentury)
            V Německu pak je 43 000 000 zaměstnaných, a 6% nezaměstnaných, což je fantastické číslo, ale stejně to znamená, že je v Německu 1 744 680 nezaměstnaných, (asi o něco méně, protože těch 43 mil zaměstnanách je také skoro)
            Jelikož je migrantů v Německu od 1 000 000 – do 1 500 000 (neví se, migranty Německo pod kontrolou nemá, což bude asi také výhodné, ale zatím nikdo neřekl jak, asi aby to od nich nikdo neokoukal) , tak můj selský mozek mi říká, že je pro všechny migranty okamžitě práce a ještě nějaký ten nezaměstnaný zbyde.
            Což by mohla být šance třeba pro naše Cikány nebo další nezaměstnané migranty, třeba z Itálie, kde jich je hodně.
            Nedivím se již, že se ozývají hlasy, že je migrantů v Německu málo, tak proč u všech rohatých chtějí dávat toto požehnání ostatním?

        • Vůbec se v tom nevyznám….
          Já musím být „blbej jak necky“, to jinak není možný…
          Ten text mi připadá jako výplod duševně chorého, to se stává, když mozek nedokáže pochopit jeho velikost..asi…

          • To musíte sám nejlíp vědět:-). Ale bavíme se o Německu, takže ten kdo tam nezije, ba co víc kdyby se tam měl jet podívat a nedokáže si v Mnichově ani objednat v Imbissu Weißwurst, ten bude na fakta o Německu koukat jak tele na novy vrata.

            • A co kdych řekl třeba….
              Bitte, ein Weiswurst, und zwei Bier, un ein Stück diese Torte.
              Bitte, noch einmal und ein Whisky.
              Objednal bych si?

        • Ondřej 09:06 – Vy toho vola potvrzujete každým svým dalším komentářem, který dokládá, že nejste schopen rozlišit detail od celku. Jak sociální dávky tak i dávky v nezaměstnanosti jsou NEPRODUKTIVNÍ výdaje státního rozpočtu a je lhostejné, z jak nadepsané přihrádky státní kasy jsou vypláceny. Imigranti přímo ohrožují hlavně tu sociální síť, protože o zaměstnání nestojí, ani ho nejsou schopni. A navíc se snažíte z neproduktivních výdajů na imigranty udělat produktivní, přesně v duchu směšných až zhovadilých myšlenkových postupů sluníčkářské merkelovské „elity“. Pokud někdo ztrácí základní sebezáchovný pud, je to jeho záležitost jenom do té doby, než začne ohrožovat okolí a začíná škodit a ohrožovat národ i stát. Pak se zařazuje mezi úchyly, zločince a je nutno s ním i takto jednat.

          • Podpora v nezaměstnanosti je plneni pojistné smlouvy, žádný plezir státu. To že to nevíte, není záležitostí žádného zvířete jen Vaší nevzdělanosti. Občanský nárok na tuto údajnou dávku není bez splnění podmínek pojistné smlouvy o povinném odpracovani min.doby resp. placení pojistky formou odvodu do pojistných fondu. U hmotné pomocí v nouzi uprchlíkům naopak je. Je to součást lidských práv, která maji coby mezinárodní smlouva a ustavní zakon nad VSECHNY ostatní zákony nadřazenou platnost.

            • Vy jste skutečně kretén mimořádného kalibru. Řeč byla (na základě vaší mimoběžné poznámky) o Agendě 2010 (Die Agenda 2010 ist ein Konzept zur Reform des deutschen Sozialsystems und Arbeitsmarktes) a Hartz IV (která rovněž měnila podmínky jak pro trh práce a také pro sociální síť – některé sociální dávky začaly vyplácet úřady práce), tedy měly dopad na obě skupiny, jak na nezaměstnané, tak na příjemce sociálních dávek. U migrantů se jedná pouze o zatížení sociální sítě, což jsem výslovně uvedl, protože zaměstnatelní nejsou. Obviňujete oponenty na základě vlastních výmyslů, nikoliv na základě toho, co říkají, což je známka křivého charakteru jandovského typu. My nemůžeme za to, jak utrpěla vaše psýcha v dětství a po poznání, že se řadíte k vysmívaným minoritám.

              • Až zvláštete bez urážek argumentovat bude mít s Vámi debata smysl. Agenda 2010 měla za cíl zvýšit zaměstnanost což se jí povedlo, aby dávky v té míře jako při tehdejší nezaměstnanosti vyplácet nemusela. Přečtěte si o tom něco a srovnejte jaká byla nezaměstnanost tenkrát a jaká je dnes a jestli je lepší pobírat dávky anebo mít zaměstnání a plat. Uprchlíci nezamestnatelni nejsou, paušální odsudky jsou jen Vás předsudek odporující reálné praxi.

                https://de.m.wikipedia.org/wiki/Agenda_2010

              • Tarasi ze i Ty reagujes na broskvoviny a momonstvi merkelovskeho trolla, tedy presneji propagatora merkelismu a Frankfurstiny zvlast 🙂
                Ze se neudrzi vittta uz beru, je mladsi a jeste plny temperamentu a kdyz cte co ke cteni neni
                dojde u nej k zapomeni
                ze Fagana jen mutti matka Nemcka zmeni
                ze tu ma poslani coz vice je nez chteni
                Perly mimonstvi, kdyz dava odkaz na informaci o prinosu nikoli uprchliku ale levnejsi pracovni sily z “ levnejsich zemi“
                •Míra nezaměstnanosti v listopadu klesla na 6,3 procenta a je nejnižší od znovusjednocení země.
                •Zaměstnanost podpořil příliv pracovníků z východní Evropy i z ekonomicky slabších zemí eurozóny.
                Zaměstnanost loni podle úřadu podpořil příliv pracovníků z východní Evropy, například z Rumunska, Bulharska a Chorvatska, i z ekonomicky slabších zemí eurozóny, například z Řecka, Španělska a Portugalska, napsala agentura Reuters.
                http://m.ihned.cz/byznys/c1-65052780-zamestnanost-v-nemecku-loni-dosahla-rekordniho-maxima-zemi-pomaha-priliv-cizincu
                V clanku ani slovo o obohaceni prilivem z Afriky a mimoevropske sfery!
                Neco takoveho umi jen nejkovanejsi Merkelista 🙂

                Muzes byt jen rad zes ho vyprovokoval az k priznani a on potvrdil cos Ty napsal o sebezniceni a nemecke precisnosti i v tomto smeru, ze je tu neco co ma vetsi silu a dokonce i nadrazenost nad vsim !
                Nemecka dukladnost ve FSEM 🙂 Jak byli skveli v nacismu tak ted v merkelismu !

                U hmotné pomocí v nouzi uprchlíkům naopak je. Je to součást lidských práv, která maji coby mezinárodní smlouva a ustavní zakon nad VSECHNY ostatní zákony nadřazenou platnost.

                PS
                Kdybych se premohl a nasel nejaky duvod proc na jeho Merkelovskou propagandu reagovat tak bych se mu jeho 6.3 % Nemecka vylepsil Klokanskymi %5.6 !
                (ktere ovsem nerikaji vubec nic o tom jak to tu jde do zandele !
                (Dec 15, 2016 – Australia’s seasonally adjusted unemployment rate dropped to 5.6 percent in September of 2016)

                Mimochodem ctenari co by sis myslel(a) o Astrovi kdyby psal Faganovi z Frankfurtske skoly o tom jak to je s tim ci onim ve Frankfurtu?
                To Fagan je jina uroven, posle dokonce i fotku z multiculti dnu v Australii.:-) Faganovska kognitivni preschopnelost 🙂
                Drivi do lesa Fagane netahejte 🙂
                A pro tento priklad Faganovskeho poucovani a mentorovani Astr rika ze uz je na case aby multiculti dostalo v Dojclandu alespon takovou uroven multiculti jako ma Australie.
                I kdyz pochybuji ze by to zcela zlikvidovalo velkopanske choutky tech kteri Nemecku vladnou a jeste dlouho povladnou a cele Evrope by chteli naveky.
                I ten multiculti rozmer si jiste Merkelovsti pohunci pohlidaji aby byl spravne aplikovan (vocat-pocat)
                Hlavne nezapomenout poucovat a potlacovat ty ze zaostaleho „Vychodu“ Evropy 🙂
                A tak stale dokola.
                Stale stejny „scheissdreck“ !
                Kdy uz na nej prestanete reagovat ?

                Ano tim na cas koncim:-)
                HOWK

                • Nesmíš zapomínat, že se tady ocitl i tvojí zásluhou, je to tedy i tvoje dítě, Fagan. Ale pokud na něj přestaneš reagovat, dáváš mu do ruky vítězství, neboť jsi střet s ním neustál. Šajsdrek z něho nedělají jeho názory (které kupodivu změnil od roku 2006 o skoro 180 stupňů), šajsdrek je jeho způsob argumentace, kdy oponentům neustále podsouvá názory a výroky, kterých se nedopustili. A na základě svých vlastních fantazií obviňuje jiné, že nechápou a neznají.

                  • Já si tohle také myslím.
                    Úplná ignorace v něm vyvolá pocit vítězství.
                    Přesvědčit ho ale samozřejmě nejde, to jako kdyby někdo přesvědčoval jehovistu.
                    Tak jsem zvolil pošklebování, říznuté argumentací a vyvracení největších blbostí.
                    A krčím u toho rameny….

                    • Nojo. Ondřej by byl dobrým služebníčkem nějaké církve hlásající: „Co Bůh činí – dobře činí“. Vzhledem k tomu že si za Boha dosazuje různé své „Bůžky“ z oblasti ekonomiky, politiky atp., byla by pro něj vhodná nějaká církev polytheistická. Aby mohl, kupříkladu, komentovat potopení rybářských lodí s odkazem na Poseidona, nezdar válečné výpravy na rozpory mezi Áresem a Martem a lidské pinožení z toho všeho vynechat neb bohové vědí jak je to správně a lidé to prostě vidí špatně. 🙂

                      Ale Taras to říká správně že nereagovat na něj je totéž jako přiznat mu že má pravdu, protože on tak evidentně vystupuje. K nereagování lze tedy přistoupit teprve potom až se on sám, v tom či onom případu, zdiskredituje viditelnou absurditou svého tvrzení. To ovšem, vzhledem k jeho stylu, není snadné, protože „vydolovat“ za účelem zviditelnění z jeho košatých komentářů myšlenku kterou sděluje (v případě že vůbec nějakou sděluje), znamená odtěžení a vytřídění takového množství nepotřebné hlušiny, že se do toho člověku většinou ani nechce.

                      Ono se dá, v případě většinové shody, jeho komentáře zcela ignorovat v duchu hesla: „Co Ondřej žvaní – blbě žvaní“. Ale našinci to občas prostě nedá. Někdy z jeho komentářů skrze ty houštiny „autorit“, „neoddiskutovatelně daných pravidel“ a „nezpochybnitelných faktů“ probleskne cosi provokujícího – co si reakci žádá – a už je člověk „na udičce“. 🙂

                    • V zájmu objektivní pravdy je nutno říci, Kamile, že by Ondřej mohl představovat relativně konstruktivní opoziční hlas, ovšem pozor, opoziční převládajícímu mínění na tomto blogu, převládajícímu ve společnosti myslících lidí, protože on je jinak silně konformní s panující mocí, a to jak v Německu, tak i u nás. Také se tomu říkává kolaborace či přizdisráčství. Celou situaci komplikuje jeho orientace na menšinové a skupinové zájmy, protože i on je součástí jedné takové menšiny, a tedy podporuje ty ostatní, i když ty představují pro společnost obtížný hmyz, často i s parazitárním způsobem obživy. Ale on není to nejhorší, s čím jsem po odstranění cenzurních opatření počítal, tedy budoucnost máme pořád ještě před sebou, pět až deset severoamerických přístupů na blog denně je latentní hrozbou a zároveň nejdůležitějším faktorem v té mé trojtažce.

    • Citát S.H.: „…jsem obrovský optimista, když jde o můj druh,“ dodává na závěr Hawking. Tak to mě zklamal. Jinak samozřejmě analýza bez výhrad, jenom řešení nebude (a nemůže ani být) smírné, klidné, alébrž krvavé. Tak to bylo v dějinách vždycky.

      • Jsou I zpravy dlouhobe optimisticke a o tech si ctu a posloucham, jako tato,
        kdyz jde o zivot ve Vesmiru.
        kdyz od Merkelismu chci si odpocinout
        lepe Vesmiru porozumet Merkelismus minout
        Dalsi a dalsi planety jsou objevovany a s tim I pravdepodobnost, ktera jiste jednou v budoucnu preroste do jistoty ze homosapiens neni ve Vesmiru sam
        a i bez obohaceni dal dobre si zije
        aniz valci a jine bije 🙂
        http://www.news.com.au/video/id-Rma3JsNTE6LzEeG4Gi2QyuHDlZt0YCmc/Aliens–Are-We-Alone-

        • Čistě komorně, ta pravděpodobnost, že ve Vesmíru existuje nespočet jiných civilizací je už dnes jistotou, nepotřebujeme si to ověřovat a potvrzovat. Hmota má schopnost nabývat – vedle základních a fyzikálně známých skupenství – i podobu živých jedinců, u nás se zřejmě prozřetelnost rozhodla, že naši poměrně krátkou a škodlivou existenci zahájí a ukončí stejně, sraním do plínek.

          To video nejde spustit ve východní Evropě, tady pořád ještě jezdíme na dřevoplyn.

  10. Ano bohuzel je to jak pise v zaveru
    Kamil Mudra | 8.1.2017 (20:58)
    Někdy z jeho komentářů skrze ty houštiny „autorit“, „neoddiskutovatelně daných pravidel“ a „nezpochybnitelných faktů“ probleskne cosi provokujícího – co si reakci žádá – a už je člověk „na udičce“.

    Priznam ze jsem takto reagoval a to nejednou.
    Pritom opravdu zasadni priklady dobroserstvi Dojclandu se tu prilis neobjevuji
    Prikladu neurekom 😦
    Od dalsich pujcek Rekum kde vetsi cast z toho oni vrati hned zpet nakupem toho „nejlepsiho“ valecneho materialu
    az po podobne mirotvorny material dodany do Syrie „umirnenym“ rebelum.
    Skoro pred 100 lety na dobrocinnost elity Evropy reagovali V+W
    kdy Werich drzel v ruce granat s napisem KRUPP – ESSEN a vola na Voskovce „hele kroupy k jidlu“ !
    Funguji to tak dodnes a na stejnych zakladech buduji svuj hospodarsky zazrak, jen dnes massmedia nepisi o tom co lidskeho z Dojclandu bylo nalezeno ve skladech zbrani v Aleppu, ale zduraznuje se ta nejvyssi lidskost Merkelismu.
    Konecne „Hochdeutsch“ v te spravne lidske podobe nadrazene ostatnim
    jakoz i zakonum ostatnim.
    Amen

  11. Hruza trese kurnikem ( jak rikaji nekteri Moravaci) kdyz cteme ze:
    Ale on není to nejhorší, s čím jsem po odstranění cenzurních opatření počítal, tedy budoucnost máme pořád ještě před sebou, pět až deset severoamerických přístupů na blog denně je latentní hrozbou a zároveň nejdůležitějším faktorem v té mé trojtažce.

    Pokud je to odnekud z Vidlakova ci od 3 generace starousedliku z Texasu a prilehleho okoli tak OK,
    ale co kdyz je to z Putinova a tak sikovne navleceno ze to vypada ze to je Langley ?
    Tarasova Terasa ve strehu a stretu zajmu 1 velmoci a druhe bez moci ?
    To by mohlo skoncit nedobre
    nelze byt se FSEMI zadobre

  12. Tak jsem byl u Tribuna označen za anomálii, o které si Tribun myslel, že v 21. století už nemůže ve střední Evropě existovat.
    A už mě vidí brodit se v krvi, dětské hlavičky nabodnuté na boty.
    A samozřejmě, plynové komory a tyhle věci jsou mně předhozeny.
    Zajímavý je popis fašismu, mimo jiné je typickým znakem fašismu boj.
    No prosim, pokud je boj znakem fašismu, pak celé dějiny lidstva byly fašistické.
    A vskutku, v tom se Tribun nemýlí, bych před ústupováním preferoval boj.
    Boj je ale možný jen v případě, že někdo- kdokoliv- si chce vymoci něco, co někdo jiný nechce.
    V našem případě nelegální vniknutí do naší země a zneužívání její sociální struktury.
    Boj spočívá v upozornění, že sem prostě dotyčný- nebo skupina dotyčným- nesmí.
    Pokud na to dotyční nebudou slyšet, pak je třeba použít násilí ve stoupající intenzitě, až k násilí absolutnímu.
    Jako na každého jiného občana ČR.
    I zde je policista v určitých situací použít zbraň a legálně zabít.
    Jsou zde nějaké předpisy, kdo do země může a za jakých okolností.
    Do naší země se nemůže dostat žádný uprchlík před válkou, protože jsme obklopeni bezpečnými zeměmi.
    Do EU pak v podstatě také ne, leda by se nějak ohnuly předpisy a zákony.
    I tak je ale věc realitivně snadná.
    Nepustit „mezi lidi“ a ověřovat totožnost.
    Samozřejmě zajistit karanténu a zjistit zdravotní stav.
    Na to MUSÍ být nějaký závazný předpis, který se zřejmě porušuje.
    Pak dotazy…
    Odkud jsi?
    Z Pákistánu?
    Ani to nezkoušej.
    Z Eritrei?
    Ani to nezkoušej.
    Samozřejmě též lze vnést dotaz, jaké nebezepčí dotyčnému hrozí, a předevím, jak se na hranice EU dostal.
    Skrze které země, to by bylo zajímavé.
    Všechny ty země by musely být prohlášeny za nebezpečné, aby vznikal nějaký teoretický nárok, a též je nutné ohrožení prokázat.
    Dále se lze zeptat, kde vzal dotyčný prostředky na cestu, čím cestoval a jak se živil.(cesta leckdy měří tisíce kilometrů)
    Myslím, že aby měl někdo nárok na azyl, nesměl by lhát.
    Pokud by toto fungovalo, nemusely by se používat pušky.
    Myslím, že EU má legální nástroje, jak migranty zastavit.
    Že je nepoužívá je věc jiná, ale pro nás to znamená, že si musíme dát o to větší pozor.
    A bránit se.
    A když bude třeba, tak bránit se se všemi důsledky- pro narušitele.

    • Vážně? A jaké? Mimo Vaše představy o zabíjení, zmínil jste samopaly a děla.. Ty děla mi vrtaji hlavou, jak byste je proti uprchlíkům chtěl použít? Asi jste nebyl na vojne, ale ty se používají proti opevnění či obrněné technice, dnes při jejich účinnosti na 5-12 km. Jak chcete ty, na které chcete takto na dálku, bez ohledu na množství, na které „mirite“, takto na dálku predem zkontrolovat? Nebo zajistit, že ženy resp.asi 20℅ děti nezletilých, kterým Asad zabil rodiče ve věku od 8 let jsou školou povinni a cestují sem samy, podle Vás patrné dzihadiste, dědici „duchovniho odkazu“ Abú Musab az-Zarkávího, zkontrolovat? Hledat Pákistánce děti na vzdálenost 20 km dělem? To maji ta Vaše dělá mimo naměrné jednotky taky mít instalován „rasometr“?!. Vy nejste jen fasista, Musolliini táhl na Rim bez del. Vy jste vrah a válečný zločinec…

      „Jsem schopen zajít ke střelbě z děl a kulometů samozřejmě.
      To se ve válkách stává. Nebo si myslíte, že vojáci mají zbraně pro okrasu?
      A policie že je má jen tak, z legrace?
      Policie mimochodem může použít zbraň i proto bezbrannému“.

      Která policie používá proti bezbranným děla? V Číně na Tchej- An- Men to byly tehdy tanky, pravda. Ale oni rozjezdili lidi na kečup, co na ně s těmi tanky najeli, tedy je viděli přímo na jednom místě, co Vy s dely na 20km? Na hranici třeba s Rakouském? Postavíte jich 10 na Dolní Dvořiště a budete pálit na slepo do Freistadtu? Obávám se že jako fašoun (podle meho spíše nacista) nepatříte před válečný soud v Haagu (naše země jeho jurisdikci uznává, takže by Vás tam bez okolků vydala) ale spíše do blázince…

      • ((((((((((((((((Jééééé, to je legrace…..
        Lempl Ondřej je specialista na kanony…
        Dělo namířím na toho osmiletého a pálím, ne?
        Hele Ondžeji, jak on se takový 8 letý dostane ze Sýrie třeba do Německa?
        Zkuste mi to nějak popsat, to by mě zajímalo.
        Nebo jak se tam dostane Pákistánec či Eritrejec……

        • Tady si o tom něco přečtěte, jestli to zvládnete.

          https://www.google.cz/amp/s/amp.theguardian.com/world/2016/aug/02/child-refugees-calais-failed-by-britain?client=ms-android-lenovo

          Už jste s tim dělem minul skoro 90tis. z nich. Ale Vy naštěstí jste asi tak bezmocny jako oni. Proto si vymyslite jinak bizarní nesmysly, které asi těžko budete realizovat jinak než jako anonym o nich kecat na netu a dělat ze sebe hrdinů, ktery se nebojí zabijet neozbrojené civilisty. Takových je…Nicméně i na takové zákon pamatuje…

          • Neonacistický denník Guardian číst nebudu, mám svou hrdost!
            Jsem jinak potěšen vašimi emocemi, asi trpíte komplexem, když 2 500 000 vašich vojáků, které poslal váš Führer do SSSR nejen že sověti nevítali, ale ještě do nich stříleli.
            A vaši vojáci jim nezůstali nic dlužni a stříleli také, pro jistotu do všeho, co se hýbalo.
            Podstrkování zabíjení neozbrojených civilistů je pak vaše NGO finta, jak udělat z oponenta vraha a zločince dříve, než cokoliv udělá.
            Chápu, že máte problémy s pochopením textu, protože jste duševně nemocný, ale stejným nepochopením textu trpíte VŠICHNI, takže jste snad všichni duševně nemocní?
            Docela by mě zajímalo, jestli existuje kolektivní duševní choroba, jakási infekce debility se sebevražednými sklony.
            8 leté děti, co jim sám Asad zabil rodiče (možná mu pomáhal ještě Putin) se vypravily na cestu, vzaly si hůl a do šátku zabalily buchty a šly.
            A šly a šly, až došly do Německa.
            Šli po ose Turecko,Bulharsko, Srbsko,Maďarsko, Rakousko, Německo, nebo
            Turecko, Řecko, Albánie,Černá hora,Bosna a Hercegovina,Chorvatsko, Slovinsko, Rakousko, Německo.
            Těmto dětem nelze než blahopřát k pozoruhodnému cestovatelskému výkonu, nad kterým blednou i výkony Zikminda a Hanzelky.
            Proto oni mají ty děti fousy, jak tak dlouho cestují, tak se asi neholí,nebo co…
            Tohle vám bizarní nepřijde ani trochu, ale když já napíšu, že je třeba se bránit, je to bizarní.
            No a též jsem válečná zločinec, což má v Haggu tradici, Miloševič byl také válečný zločinec, i když neodsouzený.
            Nějak nemohli najít ty důkazy, a tak chudák Miloševič samým čekáním zemřel.
            Jinak žádného neozbrojeného civilistu nikdo nenutí vstupovat na naše území.
            Jak jsem uvedl, kolem jsou bezpečné státy.
            Pokud by snad neuposlechl výzvy policie či v extremním případě armády, pamatuje na tyto případy zákonník.
            A jelikož vojsko i policie jsou ozbrojené, moc bych se nedivil, že je v zákonníku uvedeno i použití těchto zbraní.
            Nic si z toho nedělejte, Ondřeji, že vaši předkové byli nejvýkonnější masové vrazi v historii lidstva, za to nemůžete.
            Na druhou stranu vám to už nikdy nikdo neodpáře, dokonce i neustálé ukazování na sousedy, že zabíjeli také (Češi sudeťáky třeba) vaší vinu jako národa nijak nesnižuje.
            Teď můžete zkusit Evropu zničit všeobjímající láskou, jsem sám zvědavý, který varianta se ukáže jako krvavější!

              • Dneska to dokáže každý i čínsky, nebo vy nemáte v počíteči překladače?
                Já někdy do toho Guardianu nakoukl, když to odkazoval Čulík.
                To byly kolikrát neskutečné šovinistické nenávistné bláboly, jako Der Stürmer, nebo tak něco.
                Tak mi to nedalo, a…a když něco neumíte, jako třeba já anglicky, tak si musíte umět poradit..takže jsem požádal toho, kdo anglicky umí, aby mi přeložil, jestli to je vůbec překlad, a ne čulíkopřeklad.
                Samozřejmě, více lidí se shodlo, že je to čulíkopřeklad, tedy článek z Gurdianu je účelově zmanipulován, ale i tak to byly dost sračky, i bez Čulíka.
                No…každému co jeho jest, a pokud se Guardian pohybuje na legální bázi, ať si ho příznivci NGOnacismu čtou.
                Co se týká UNiCEF ale i jiných organizací, ničím se v podstatě neliší od NSDAP nebo ČSM a všech těhle organizací, mají nějakou činnost, dejme tomu některé bohulibou, méně bohulibé je už financování a hospodaření a politické aktivity.
                Pokud si vezmete činnost NSDAP v míru, měla také plno bohulibých aktivit a kdyby Německo neprohrálo, nebo nevyvolalo válku, tak se o NSDAP mluví v superlativech.
                Jenže vy jste politický idiot, vám nedojde žádná souvislost, vy jen tupě konzumujete jako ovce, co se předkládá tupcům vašeho přesvědčení, stejně jako se tupcům jiných přesvědčení předkládá k věření něco jiného.
                Ale nějaké slaboduché řečnění, co je pravicové a co levicové a co Babiš s čapím hnízdem a Okamura s rasismem, to není tak nějak nebezpečné.
                Ale vaše názorová klaka nebezpečná je…..

                • Co Vám na tom článku UNICEF přijde neonacistického? Můžete odcitovat několik vět z něj, které by to dokazovaly?

                  • Třeba tohle je zajímavé:
                    „In Deutschland setzen wir uns politisch dafür ein, dass die Rechte der Flüchtlingskinder umgesetzt werden, und haben zusammen mit der Bundesregierung eine Initiative für den besseren Schutz von Kindern, Jugendlichen und Frauen in Flüchtlingsunterkünften gestartet.“
                    Cítíte tu prolhanost, tu vychcanost, to zneužívání k politickým cílům?
                    Tak oni hlídají, jestli jsou práva dětí dodržována, (podprahově naznačeno, že v tom má Německo ještě rezervy) a následně chtějí ještě lepší ochranu- jak jinak, dětí a žen.
                    Pokud má UNiCEF pravdu, tak tam musí mít ti migranti peklo na zemi, a na úředníky je třeba dohlížet….
                    Co je na tom neonacistického?
                    Politická lež a zřejmě politické vydírání, jejíž pomocí se chtějí tyto organizace zviditelnit a zneužít tak část migrantů (klidně i vymyšlenou) k vlastními politickému i finančnímu profitu.
                    A héééééééééééj, vy neodpovíte, jak se ty děti dostávají do Německa?
                    Hodně je třeba Afgánců zkuste vlastními slovy popsat cestu Afgánců do Německa a zdroje obživy a jiných životních potřeb na cestě.

                    • Tak opět co je na tom neonacistického? Zkuste si něco co charakterizuje nacismus vygooglovat. Nic z toho co uvádíte NEMÁ s nacismem ani zbla společného….takže buď lžete anebo považujete za znaky neonacismu „zviditelňování a hájení svých vlastních zájmů“. To byste se ale měl vrátit do školy…

                      Jinak z té věty co citujete navíc nic z toho co uvádíte neplyne. Ochrana žen a dětí je v Německu na vysoké úrovni. už jen proto, že patří k zemím s nejmenším výskytem domácího násilí..

                      At the country level, a relatively high proportion of respondents reveal that they know a female victim of domestic violence within their circle of friends and family in Lithuania (48%), Latvia (39%), Estonia (39%), Sweden (39%), Finland (38%) and the UK (38%). The fewest people reporting victims within their family/friend circle are in Bulgaria (11%), Italy (16%), Germany (16%), the Czech Republic (17%) and Slovakia (17%).

                    • Asi ne, když UNiCEF na to musí dohlížet.
                      Kdyby byla ochrana dětí v Německu na vysoké úrovni, tak by žádný UNiCEF na to dohlížet nemusel.

                      A nacismus?
                      Ten měl svůj vývoj, ze začátku práva a prebendy pro dělníky a pak….válka.
                      Žádné jiné hnutí v historii lidstva nejspíš pro chudé neudělalo tolik a za tak krátkou dobu, jako nacismus.
                      Norimberské zákony v létě 1935 ještě nikdo neznal, a křišťálová nic přišla až v r. 1938- ke konci.
                      Kdo ví, co se ještě z merkelismu vyvine, víte?
                      Nevíte, protože- a to zdůrazňuji- jste politický analfabet!

                    • No, přesvědčovat Vás nebudu že nejste pochopit sdělení textu ani nevíte, co nacistického je na UNICEF. To je mezinárodní instituce, není německá. Má 158 členských zemí je tedy celoplanetární organizací spravovanou všemi zúčastněnými zeměmi, které se ve správní 36 členné radě střídají.Tvrdíte tedy, že organizace, kde jsme zastoupeni třeba my, Rusko, Čína atd. Je neonacistická. Pak je tedy celý svět neonacistický.

                      V každém případě tímto výrokem, že dětský fond UNICEF zřízený společností OSN je neonacistickou organizací. Myslím, že tímto výrokem se zapíšete do intelektuiální studnice Tarasova blogu, ze kterého se už na základě této myšlenkové studnice ihned pozná, že se jedná o blog „levicový“. Nacismus, jak jste ráčil sám přiznat, je jediným hnutím, který udělal ze všech světových hnutí nejvíc pro dělníky. Marx bude určitě hrdý na to, že nacisté původně inspirovaní jeho myšlenkami se je jali realizovat tak rázně a nesmlouvavě….a dotáhli je ve své realizaci ke „konečnému řešení“…

                    • Vy jste to tedy zase pěkně zamotal.
                      Vytvořil jste si nějaký příběh, a ten postupně rozvíjíte.
                      To jsem si všiml i u Tribuna, Čulíka, Veselého, Kartouze a jiných známých, i méně známých pseudomyslitelů a razičů zášti a nenávisti.
                      Ale jak se sem ty 8 leté děti dostávají a z čeho žijí, to nenapíšete.
                      Bodejť jo, protože byste musel uznat, že razíte trapné nesmysly a jste idiot.
                      Cesta 8 letého (i staršího) dítěte bez rodičů a bez prostředků, dlouhá tisíce km je přeci jen něco jiného, než „Honzíkova cesta“, z kteréžto populární dětské knihy zjevně čerpáte svá moudra.

              • A teď koukám….héééééééééééééééj, hůůůůůůůůůůůůůů, sakra vy neumíte číst?
                Kudy se tedy dostávají a za co, ty 8 leté siroty, co jim Asad zabil rodiče do Reichu?

      • Jo a ta Čína….
        A to víte, že v Británii se vozil čínský prezident s jejím veličenstvem královnou ve zlatém kočáře?
        To asi za ty tanky….
        Měla na ně Británie-ale i jiné demokratické státy, Německo nevyjímaje- uvalit kruté embargo!
        To by Čína čuměla……to by si rozmyslela používat tanky na civilisty!

        • vittta chce to klid a jeste trochu trpelivosti:-)
          Mate smulu ze Vam Fagan priblizuje Merkelismus na nejvyssi urovni a ne zcela srozumitelnym zpusobem.

          Stylem ktery je podobny zpusobu jakym blondynka a jeste z Ruska na videu predvadi ponekud neobvykly zpusob tankovani take na vyssi urovni 🙂

      • Taky si něco přečtěte, Ondřeji, když vám „ty děla vrtaji hlavou,…Asi jste nebyl na vojne, ale ty se používají proti opevnění či obrněné technice,.“
        No, na vojně jste asi nebyl vy. Nebo jste tam nedával pozor. Abyste nemusel jenom vést hloupé řeči, předvádět svou neinformovanost a vyhrožovat zákonem, rovnou vám i napovím, kde začít. Hledejte jméno Henry Shrapnel (1761–1842). Časem se možná dopracujete i k modernějším verzím munice založené na podobném principu.

  13. To je teda hrůza.
    Ta Janouchová se musela zbláznit, co myslíte, Ondřeji?
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Uprchlici-Desiva-a-podrobna-zprava-ze-Svedska-Od-Cesky-ktera-driv-hajila-multi-kulti-470452
    Švédsko přece migranty potřebuje, a jen vzkvétá s jejich pomocí.
    Švédové odcházejí ze země, prý jich je na 150 000, a bílé huby se vrací domů.
    No, to mají migranti problém, protože když odejdou Švédové a východoevropané, tak tam černé huby chcípnou hlady, když je nebude mít kdo živit.
    Taková hanba pro švédský národ, dobývali Evropu a teď jsou z nich otroci verbeže.
    Nyní mají v podstatě jen dvě možnosti, Ondřeji.
    Bránit se- a stát se tím fašisty, nebo se nechat zničit, a zůstat kulturním národem, o kterém se ještě tak 100 let bude psát, než upadne do věčného zapomění….

  14. ten rozhovor o Švédsku s Janouchovou je dnes na aktuálně
    https://video.aktualne.cz/dvtv/svedsko-prestava-zvladat-migraci-narusta-kriminalita-i-strac/r~0ab6755ad5de11e681020025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-1

    ale jak je to tam s těmi volbami, kdesi bylo, že kvůli opoziční smlouvě švédských politiků mají Švédi-voliči utrum až do roku 2022, Janouchová říká, že volby budou v září 2018, tedy ona říká „až v září 2018“, ale stejně

    • třeba tady http://www.ceska-justice.cz/2014/12/svedske-politicke-strany-uzavrely-opozicni-smlouvu-do-roku-2022-a-zrusily-volby/

      jo je to článek z prosince 2014, a přesto, nebo právě proto? je teda hodně zajímavé, co se tam píše, a nejhorší na tom je, že jsem si říkala, že titulek toho článku je teda docela matoucí, či až senzacechtivý? , jenže nakonec vlastně ani není, a ten popisek pod obrázkem „Riksdag, švédský parlament, na příštích osm let tak trochu zbytečná instituce“ , tak ten vlastně jako popis momentální situace docela sedí.

      • a ještě článek z poloviny září roku 2014 o tom, jak dopadly volby ve Švédsku
        https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/volby-ve-svedsku-vyhrala-levicova-opozice-vetsinu-ale-nema/r~73b655203c3e11e494e8002590604f2e/

        „Po osmi letech tak končí u moci středo-pravicová koalice premiéra Fredrika Reinfeldta.“
        – takže v roce 2014 vyhrála po osmi letech sociální demokracie, to jsou ale věci
        no a ono vlastně stačí, když si to člověk tak přečte..

        • Kdysi jsem sem daval clenk z Euroskopu (?), ze svedsti socdem se propadli, nebot to byli oni, kdo zacali s privatizaci statu. Nadpolovicni volic zrejme vzdy sahne po mainstreamu, to je zrejme nejdulezitejsi zjisteni z nasi postdemokracie. Alternativni strany jsou tak bez sance a u moci se pak stridaji jen demokrate/ republikani vsech barev a tvaru.

          Jinak vcera vysel na Spiegelu zajimavy clanek „Nemcko potrebuje vice imigrace“, ktery primo z cilove zeme popira, ze by imigrace byla navysost spontanni fenomen (jak rika rada slunicka „potopu nejde zastavit“).
          Kdyz vam hrazny, placeny z vasich penez, zdvihne stavidlo, pak asi opravdu ne:
          http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/deutschland-braucht-mehr-zuwanderung-eine-kolumne-von-henrik-mueller-a-1129045.html
          „Nemecko by melo do zeme DOVEZT (holen) vice imigrantu, nezli doposavad.“

          • To už není normální, to je ondřejovina.
            Ale když chtějí, ať vozí, mohou si klidně vzít ty naše.
            Už jsem to dokonce předběžně navrhl, ve svém geniálním výpočtu nezaměstnanosti v Reichu.
            Zřejmě tento výpočet udělal i odpovědný politik v Německu, a došel k podobným závěrům.
            Na rozdíl ode mě to ovšem myslel vážně.
            Ať si vezmou i naše Cikány, ať je Německo co nejrozmanitější.
            Jen ty, co by tam dobrovolně chtěli, samozřejmě.
            To by byli ti nejlepší z nejlepších…..

          • Drive to byl presseurop, ted je z toho voxeurop, jeste vzpominam, jek jsme tu spolu horekovali nad tim, ze jediny kvalitni evropsky casopis a Brusel ho zarazil…ted to prevzali nejaci dobrovolnici, samozrejme se zlomkem penez.
            http://www.voxeurop.eu/cs/content/article/1529661-ztracena-vira-v-socialni-demokracii
            Stale je to stale vytecny clanek a popisuje duvody volby Berlusconiho, Babise, Trumpa, Bartovy VV, zkratka vsech novych mainstreamovych hnuti, stran a osobnosti.

            A kdyz jsem u toho, pak zde je take zajimavustka a sice zamysleni nad tim, zda- li nahodou Spanele neodmitli kapitalismus…to zas ozrejmuje postoje Recka a i dalsich statu:
            http://www.voxeurop.eu/cs/content/article/2101921-500-let-promarnenych-prilezitosti
            „Antiekonomismus se datuje už od roku 1492“

            • Čistě aktuálně, brácha byl zrovna v tom Västerasu, tak jestli nebyly ty názory ovlivněny tou „baštou sociání demokracie“.

            • To se podívejme.
              Tak v článku se píše, že v r.2011 (prosinci) byla ve Švédku rekordní nezaměstnanost 7,1%, článek je z února 2012.
              To je zhruba doba, kdy se do Švédska začali valit migranti, nebo krátce před tím.
              Pak je tam řeč, koho oslovit, aby se socialisté dostali k moci…..a následuje něco, čemu zlí jazykové velice příznačně říkají výměna voliče.
              Sociální demokraté nebudou oslovovat „ani prase, ani psa“, ale vymění voliče, kteří je budou jediní chápat.
              Když se podívám na článek Míši, pak ten je z r.2014 a sociální demokracie vyjadřuje velké obavy z jakési extremní pravice, což dnešním jazykem může být úplně každý, i když tehdy se za tím skrýval velký strašák- což byl asi také důvod, proč sociální demokraté vyhráli….do parlamentu se dostali ještě Zelení a nějaké ultrafeministky měly 3,1%….což může znamenat, že mnoha švédským voličům připadala sociální demokracie ještě málo genderově radikální. (zelení ekologickou politiku dávno nerazí, je to strana teploušů a radikálních pseudolevičáků)
              Kam to dopracovali každý může vidět….

              • no tam je pikantní, že nejdřív jim -švédským soc.dem.-vadila pravice jako taková, ač se chovali stejně, a pak s těmi pravičáky uzavřeli pakt, jak vidno o ty dva roky později. A ti voliči tam musí fakt už úplní zoufalci, anebo se holt mění složení elektorátu.. A jací jsou švédští Zelení ani radši nezjišťuju, stačí mi ti němečtí.

            • oba články jsou zajímavé, ten první mi připomněl i to s tou Wagenknechtovou, a ten článek o Španělsku si ještě pamatuju, a pamatuju si i obecné souvislosti, aneb mají zdroje, suroviny, ale nic neumí.
              A je to divné, dnes ho čtu zas jinak, než minule..resp. můžu to číst už jakoby v určitých-jiných či podobných- souvislostech, třeba tohle s tím antiekonomismem teda,

              „Triumfální pochod antiekonomismu začal nicméně již v roce 1492. Španělsko v té době nejenže objevilo Ameriku, ale rovněž pohřbilo poslední pozůstatky arabské nadvlády v Granadě. V následujících staletích pak vyhnalo ze země Židy a maury. Obě komunity ale držely otěže řemesla a obchodu, zatímco křesťanský hidalgo [šlechtic] se dřiny štítil: veškerá práce mu byla z pravomoci jakéhosi prazvláštního zákona cti zakázána a on tak jediné boží poslání spatřoval ve vojenství. Koloniální bohatství protékalo Španělům mezi prsty jako tekuté zlato. Zatímco střední Evropa(?) bohatla ze zlata Inků, hověla si španělská šlechta pasivně na příjmech ze zruinovaných latifundií. Po tři staletí vše, co se podobalo produktivní činnosti, pronásledovala inkvizice jako herezi. Kdokoliv, kdo se snažil něco zkoumat, číst nebo vyrábět, podstupoval riziko, že skončí na hranici. Poté, co zmizela inkvizice, převzalo pochodeň nehybnosti španělské křesťanství. Samotná laicizace země její krunýř prolomit nedokázala. “

              a viz pak dál, jak píšou,
              – tak k tomu zas ještě můžu dneska dodat, že dnes zas ve Španělsku prý chtějí politici zavést muslimské svátky, tedy jakési dny volna navíc..

              No, jsem ta poslední, které by nějaké dny volna navíc vadily, resp. tu anglosaskou protestantskou efektivitu taky nemiluju, ovšem zdá se, že ten španělský přístup je zas jakoby druhý extrém. A když si uvědomím, jaké problémy mají i ti Španělé s volbami, tak..

              • Kdy už konečně někdo začne bojovat?
                Ještě je čas, ale kolik nám ho zbývá?
                U Tribuna, ale i ty Ondřej, mě mají za zločince, když bych použil kulomety (a děla, čímž jsem chtěl naznačit, že bych zašel kamkoliv, jak je obvyklé v rasové válce, která bývá absolutní-Bohužel), a pláčí nad životy žen a dětí, ale kupodivu, zabíjení jejich žen a dětí u nich doma je zase tak neděsí.
                A případné výčitky řeší tak, že se to svede na Putina (Ondřej) nebo na kapitalisty (Tribun).
                Přitom odjakživa tyto výboje byly, i bez kapitalistů, a výboje dělali ti silnější, což zdaleka nebyli vždycky jen Evropané a běloši, jak se nám snaží Tribuni namluvit.

          • “ ktery primo z cilove zeme popira, ze by imigrace byla navysost spontanni fenomen (jak rika rada slunicka „potopu nejde zastavit“). “

            no to je právě to divadlo, které nám hrají, jenže narozdíl od stěhování národů v minulosti si dnes můžem sami zjistit, že zas tak spontánní ta (i)migrace opravdu není, pokud vůbec. Ovšem tvářit se, že je to tady, a že s tím se nedá už nic dělat, to je taky těžce in, nebo teda mainstreamově moderní.
            Jakási spontánní imigrace ale přitom imo probíhala vždy, ovšem v malých počtech lidí, a to je pak to obohacující multikulti, proti kterému nic nemám. Rvát sem -zvát sem ale kvanta lidí bez ladu skladu a ohledu, to je přece něco úplně jinýho.

            S tou potopou.. to říkal tribun, ne? toho vnímám spíš jako kazatele, a co vím, nebo alsepoń jak jsem se tam tak u něj jednou dočetla, tak jemu jde o světovou revoluci, aneb spolu s migranty se dá vytvořiti z lidí globální prekariát, který pak určitě svrhne kapitalistický řád.
            Tohle má ovšem holt tak nějak společné s mnoha dalšími zastánci imigrantů, ono jim vlastně ani nejde o uprchlíky samotné, ti pak nejsou cílem ani teda smyslem sami o sobě, ale pouze či spíše prostředkem. Prostředkem k jakýmsi lepším zítřkům. A nějak jim z toho vždycky vypadne ten islám, ale někteří ho asi i chtějí.

            • Tribun taky, ja to na netu zachytil uz hodnekrat- voda, potopa, dest, sama voda…tady by se asi Freud vyradil.
              V jistem smeru to osudove opravdu je a treba tomu jen tak zabranit nepujde, vyjma mnoha mrtvych. Ale ted by slo minimalne vytvorit schema nakladani s prisedsimi. Jo a pak je tady take jedna pekna figura a sice, ze imigrante nejsou teroriste. To zas beru jako prikladani pod ohen valky s terorismem, nesmyslnym vymyslem, smyslne dotazenym na nase teritorium.
              At to beru, jak to beru, slunicka jsou lokaji vrahu z Volstrytu.

        • Také mi to připadá poněkud nepřehledné.
          Brácha ve Švédku loni byl, a z jeho pozorování vyplývalo, co tady jednou napsal Sax v souvislosti s Německem.
          “ To vláda nepřipustí“.
          Oni prý neskutečně věří vládě.

          • Ted si zas koledujeme o ban, protoze na tohle tema je taras jeste haklivejsi, nezli na DDT:
            Nejvetsi jelita jsou v byvalych socialnich statech. Kde to mela drive v rukach socdem a zavedla raj na zemi, tam dnes voli utecence, na rozdil od tech zemi, kde vladla stalinisticka uchylka a lide si tak zachovali zbytky rozumu- priklad byvalych zemi BRD/ DDR je neporazitelny.

            • Tohle Taras zaznamenal, a je z toho rozpačitý,
              A to mu jde ke cti, protože ne každý levičák si toho všiml…..a když, tak tam vidí všechny možné vlivy, jen ne selhání levicové politiky, resp. levicových politiků.

              • Prichazite pul stoleti po funusu, Nerevare, byly doby, kdy socdem levice byla. Levice kdysi opravdu existovala, ted je to s ni slabsi…ovsem i s pravici, podotkneme, ta by mela mit v zakladech zas konzervatismus a „stare dobre hodnoty“. Minuly tyden se nemecti linke-soudruzi odvratili od Wagenknechtove, protoze kritizovala Merkelovou v souvislosti s berlinskym utokem…asi to bylo na ty extremisty prilis…

                • http://moneymag.cz/aktuality/7438-z-nemecka-prichazi-zajimavy-navrh-nekteri-migranti-by-mohli-ziskat-imunitu

                  „pravicový“ zločin z nenávisti.. už se asi dělí i zločiny na pravicové a levicové, a největší chybou Wagenknechtové bylo zjevně teda asi to, že zahovořila tak, že to připomínalo soudruhům dotyčným pravici. A tak jen aby náhodou ani kousíček něčeho tzv. pravicového se nemohlo objevit, připustí radši chaos, bezpráví, nebezpečí, prostě zničí radši vlastní lidi. Tedy pardon, na vlastní lidi se v Německu už nehraje.

                  • Tohle je tribunovina.
                    Nevede se, i když by přece mělo.
                    Lidé jsou si rovni, tak proč sakra nejsou integrovaní?
                    No protože jim dáváme málo, jak lásky, tak peněz, tak ochrany..atd..atd…
                    Tak ještě přidají, migrantům práva a domácím je uberou .(v tomto případě se bude jednat o právo volební, jak se zdá, bude možno volit jen obdobu Národní fronty)
                    A zase to samozřejmě nepůjde, tak zase přidají na právech a statcích, a domácím seberou, a pak budou Němce nenávidět, jako debílky, a vinníky všeho, což už se děje, a volení zástupci (zelených) veřejně spílají Němcům a adorují cizáky.
                    Jak tohle asi tak může dopadnout, že jo…..

                    • „Jak tohle asi tak může dopadnout, že jo…..“
                      Abychom se jeste nedivili, dle mych pruzkumu terenu formou diskusniho boje je dobrym 80% lidem vcelku jedno co se deje. Koukaji jen na svuj osobni prospech a k nemu patri i schopnost se hodnotove omezit/ predelat. Na nekterych skolach zakazali detem slavit vanoce s religioznimi symboly (tj. stromeckem a pisnickami) a nikoho to moc nevzalo…pry je to „tezke“ a kazdy ma pravo na to, nebyt nasilim nabozensky ovlivnovan.
                      To je velmi tenka linie a pro upachtenou stredni tridu neni zadny problem ji prestoupit. Az se karta obrati a na skole naopak bude muset byt povinne cten koran (napriklad) budou ti sami, co byli proti nasilne indoktrinizaci skrze pisnicky tvrdit, ze koran se nedilnou soucasti kultury mnoha spoluobcanu a je tedy spravne, ze se ho uci i jejich deti.
                      Lidska masa (dav) je vrcholne oportunni utvar beze spetky svedomi a zasad. 3 oportuniste, co se intuitivne scuchnou a spojuje je jen moralni bezvladi (klesani), maji vetsi silu, nezli 3 osobnosti, co se setkaly a chvili si povidaly.

                      Vsechny diskuze na netu nejsou nijak motivacni, nybrz obrazem nalady ve spolecnosti. Az se nalada zmeni, razem se zmeni i diskurz.

                    • To předpokládám.
                      Ustoupí, protože se mají pořád ještě dobře.
                      Klidně pošlou svoje dcery a ženy kamkoliv v hidžábu.
                      Přizpůsobí se, a budou platit islámskou daň.
                      Pak dají své dcery novodobým šejkům, až dosáhnou 12 let.
                      Udělají toho daleko víc, udělají cokoliv, aby jim zůstalo pěkné auto a plná lednice.
                      Ale okupanti se s tím nespokojí, bude dvoujazyčné Německo (v kontextu s úředními jazyky) a následně bude úřední jazyk jen arabština.
                      Samozřejmě to bude málo, vrchol bude rasismus, kdy běloch bude brán jako méněcenný, něco jako byl brán negr dříve. (nejen u bělochů)
                      To dnes u mnoha sluníček vyvolává pocit zadostiučinění, ale jen při té představě, oni si myslí, že trpět budou jacíci imaginární běloši, někdo jiný než oni, protože ONI jsou ti spravedliví a na ně proto bude budoucnost spravedlivě pamatovat, jako na spasitele.
                      Nebude.
                      V praxi to bude vypadat o hodně hůř, než jejich růžové představy spravedlnosti.
                      Bílí totiž svoje državy v Africe a Asii nemají, za to Arabové ty svoje ano, celá Severní Afrika jsou jen kolonie, získané expanzivní válkou, a část blízkého východu zrovna tak.
                      Nevědí to, sluníčka to prostě nevědí…..
                      Národní identitu budou reprezentovat chudáci a dělníci a bezdomovci.
                      Čeká nás tak 500 let poroby, až vyhnije i iový velkochalífát.
                      A vyhnije, i Řím padl….
                      Pokud se někdo nezačně bránit, jak říkáš, až se nálada ve společnosti změní…..
                      Může se ale ještě změnit v boj.
                      Když se bude bojovat, bude bojovat 90% lidí, opravdopvých sviní a zrádců není víc jak 10%, je jich směšně málo.
                      Jiná možnost není.
                      Resp je, otroctví.
                      Že to „nějak“ dopadne je dávno jen iluze……..

                    • Zde na dobrou noc jsem nasel zajimavy komentar pod clankem o filmu Princ Bajaja. Hlasatel se stavi k vyzvam doby celem a nabizi i reseni, neni to tedy nihilista- rozvracec:

                      „POSELSTVÍ (Hlasatel)
                      09.01.17 16:49
                      Mocnou zbraní v boji se zlem jsou KAŽDODENNÍ MODLITBY U GLOZETOVÉ MÍSY = prosby o BOŽÍ podporu, inspiraci, moudrost, odvahu, statečnost, prozíravost, vytrvalost, pohlavní sílu aj.

                      UŽ JSTE VYKONALI DNEŠNÍ MODLITBU? Nic vám nebrání,chrám (WC) a oltář (glozetová mísa) je všude k dispozici.Zbývá jenom padnout na kolena a vroucně se pomodlit k Bohu,kterého jinde nenaleznete a nespojíte se s Ním.
                      VE ZLÝCH ČASECH SE NA NÁS VALÍ POHROMA ZE VŠECH STRAN, JAKO TREST ZA NAŠÍ PÝCHU. BUĎME POKORNÍ! POKORA ZNAMENÁ že nevyhledáváme blyštivé chrámy ale modlíme se ve skromnosti před GLOZETOVOU MÍSOU .Kde je blyštivost a nádhera tam je sídlo Ďábla! Modlíme se u glozetové mísy modlíme se vroucně a rozmlouváme s Bohem .MODLITBA U GLOZETOVÉ MÍSY Nemusíme se modlit jenom doma, ale i v zaměstnání, při návštěvě restaurace nebo hospody, na návštěvě u přátel, ale i na veřejném záchodku,kdykoliv pocítíme potřebu útěchy modlitbou.“

                    • A jeste posledni vec mne napadla, vittto, a sice k tvemu: „Ustoupí, protože se mají pořád ještě dobře.“
                      Je to tak, ale naopak :o)
                      Dle meho se po letech relativniho blahobytu a se soucasnym utahovanim sroubu aktivizovala stara kolektivni vzpominka rasy: Lide znovu objevili, ze se mohou mit hure a to v nich vybudilo nejjednodussi prezivaci mechanismus a sice identifikaci s vetsinovym, skupinovym nazorem (tak berou mainstream). Z obcanu je tedy opet dav, vydavajici se bez myslenky za tim nejsilnejsim hlasem.

                  • Tak uz zname odpoved na otazku „Jak ho mohli volit“ a ted uz i vime „Jak se nekdo mohl zucastnit honu na carodejnice“. S prijetim navrhu by prisla spirala: Vybuch poctu oznamenych rasovych cinu => vetsi pravomoci ideologicko- pravnimu aparatu => vice rasovych cinu.
                    Byt uprchlikem, jemuz byl odmitnut azyl, tak prve co udelam, ze na sebe uskutecnim rasovy utok a ohlasim to na policii. To bude pane frmol…

                    „A tak jen aby náhodou ani kousíček něčeho tzv. pravicového se nemohlo objevit, připustí radši chaos, bezpráví, nebezpečí, prostě zničí radši vlastní lidi. Tedy pardon, na vlastní lidi se v Německu už nehraje.“
                    Presne tak…to je liby objev, 25 let po sjednoceni kontinentu…

                    • Kombinace bezradnosti, řiťolezectví a sobecké připosranosti rozšířená mezi lidmi na řídících postech je smrtícím kotejlem. O to silnějším je-li servírován s „jednohubkami“ z kuchyně servilních médií která neustále přisypávají koření pro potlačení původních chutí.

                      Jaké možnosti má štamgast takovéhle „hospody“?
                      1) Zavčas změnit podnik.
                      2) Vymlátit její personál dříve než ho stihne otrávit.
                      3) Nechat se otrávit.

                      Janouchová v rozhovoru s Veselovským říká že se Švédové učí střílet a ozbrojují. Střílet se už naučila i ona – původní propagátorka multikulti. Proč asi a kam to spěje? Jak dlouho může trvat než si Švédové uvědomí že kolektivní obrana je účinnější než individuální? Jak silný musí být „spouštěč“ který způsobí že se ozbrojený občan chopí zbraně už ne za účelem osobní obrany ale rozhodne se ji použít preventivně? Arabské jaro odstartoval hořící zelinář.
                      Možná nás čeká „Evropské jaro“. A žádná „bezletová zóna“ tvořená snahou o odzbrojení občanů tomu nezabrání. Zbraní se může stát i ledacos co je obtížné jako zbraň definovat.A spouštěčem cokoli, kdekoli, kdokoli … ani to nemusí být zrovna někdo z domácích …
                      Pro nás kteří „je tu ještě nemáme“ vidím řešení jen v „karanténě“. Pro nakažené jen ta tři co jsem očísloval výše.

                    • Kamile, asi tak před 5 lety byla na netu k vidění mapa IS.
                      Tehdy jsem se tomu smál, jak si mohou myslet, že jejich bude Francie, Německo…..
                      Nyní už se nesměju.
                      Ale jedna věc mě zaujala už tehdy.
                      ČR v té mapě pod kuratelou IS nebyla.
                      Co když se (už zase) dělí svět?
                      Protože když jsou islamisté schopni vzít si dejme tomu Německo, proč ne nás?

                    • No, já si vzpomínám že na těch mapkách, co měli u sebe ještě loni uprchlíci, také byla ČR vyšrafovaná jako nevhodná. Třeba si nás karlovarští bohatí muslimové rezervují pro sebe.
                      Na sekání trávníků, zametání dvorků…atd. Nebo třeba jen coby klidovou zónu ze které budou to zabírání Evropy řídit.

    • tak ten rozhovor Janouchové s Veselovským má ještě dohru

      „Chce snad kandidovat za SD nebo ji platí Vladimir Putin?“ zeptal se chartista na sociální síti Facebook.
      – líp ji myslím nelze diskreditovat, SD jsou Švédští demokraté

      http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ze-Svedsko-nezvlada-imigraci-To-jsou-lzi-napsal-signatar-Charty-77-470625

      a u Čulíka je rovnou odkaz na Pallasův článek, kousek tam zrovna přeložili do češtiny

      „Janouchová funguje jako osoba, která je „jednou z nás“ ale „rozumí cizí zemi“, a tak potvrzuje konstrukci, kterou český tisk o Švédsku uměle konstruuje už několik let, totiž že Švédsko je stát, kde se volně pohybují džihádisté. Účelem tohoto rozhovoru je potvrdit „přesnost“ současné české imigrační politiky. Její zjednodušování, polopravdy a otevřené lži fungují jako podpora a potvrzení předsudečných a xenofobních výroků, které šíří český prezident Zeman. Jiným důsledkem je, že tento rozhovor prohlubuje nepřátelství vůči Švédům od lidí v ČR na ulici a v hospodě.“
      – See more at: http://blisty.cz/art/85220.html#sthash.pSD43GId.dpuf

      no, to nepřátelství „vůči Švédům od lidí v ČR na ulici a v hospodě“, to se mu fakt povedlo.. pak kdo dmýchá nepřátelství..
      a ta konstrukce uměle konstruovaná českým tiskem o Švédsku, navíc už několik let, ta by mě taky zajímala..

      • Jednu dobu to bylo jasné – Švédsko, náš vzor, sociální stát, čistý vzduch atd.
        Je fakt, že pravice tenhle obrázek vytrvale nabourávala, ale dlouho moc šancí neměla. Pak přišel migrační impuls. Vstřícná švédska politika k utečencům se hodila, negativní příklady nebylo těžké najít a přifouknout.
        Teď ale hlavní roli skandinávského padoucha hraje Norsko, které bůhvíproč krade české děti. Tady to „rozdmýchávání“ funguje perfektně.

        • Pravice nabourávala…
          To je logické, je to její „práce“, politický boj s levicovou opozicí.
          Zde souhlasím s tím, že moc šancí neměla, ani pravice, ani kdokoliv jiný, protože Švédsko a severské země obecně měli vypracovaný sociální a ekonomický systém,který byl funkční.
          Jak se ale poslední dobou zdá- a to nejen u severských zemí, pak důležitý není aktuální stav, ale směřování.
          Tedy aktuální stav byl v těchto zemích nezpochybnitelný, ale se směřováním už to bylo horší.
          Zde levice naprosto selhala, protože místo aby upevnila a stabilizovala skvělý aktuální stav, tak zamířila kamsi dál, do neznáma, což dle mého neměla vůbec zapotřebí.
          To ve výsledku zdiskreditovalo nejen levici, ale též doslova její směřování.
          Dnešní aktuální stav není už dávno skvělý, a tyto země se potácí na hranici politické krize, která vyvrcholí předpokládanou krizí ekonomickou a bezpečnostní.
          Dle mého levice svoje historické poslání zradila a chtěla víc, než mohla dostat.
          To povede ve výsledku k nástupu nejen pravice, ale i její extremní, ba nejextremnější formy a co je nehorší, nad pádem klasické levice bude jen málokdo plakat…..

        • jenže tohle Švédsko, náš vzor atd, ten Pallas rozhodně nemíní, to by ten citovaný odstavec nevyzněl tak, jak ho určitě chápeme všichni.
          O Švédsku se v podstatě nepsalo vůbec, jen mezi levičákama, typicky třeba Taras, za vzor sciálního státu opravdu platilo. Pro pravici to žádný vzor nebyl. To mě spíš napadá, že si takhle vyřizují účty chartisti, nějaké staré účty. Taky je zajímavé, že na tom šv.blogu Pallase není ani noha, resp, není tam asi ani nijak známou osobou, ač se rád obouvá do starýho Janoucha, že se prý zviditelnuje. Janouchová je taky na wiki, napsala toho docela dost. Tedy není ve Švédksu neznámou osobou, osobností. Takže co si o tom myslet, že..

          • Celá ta charta na mě působí jako parta prospěchářů a ideologů, a zdá se, že mnozí byli spíše než co jiného spíše zneužiti, než že by se jim nějak dopřávalo sluchu v samotných strukturách charty.

          • Nevím o projevech nepřátelství ke Švédům na ulici nebo v hospodě, to je mi taky divné. Ale třeba je za tím osobní zážitek.
            Ani nevím, co by bylo příčinou. Notorické sluníčkaření, které sem zavlekli?
            Na rozhovoru s Janouchovou byly zřejmé dvě věci: jednak vyznění toho, co říkala, nebylo vůči imigrantům jednoznačně negativní, problém vidí hlavně v momentálním přílivu, v otázce technického zvládnutí věci. Druhý moment byl výraz Veselovského, kterému tohle vypíchnutí potíží švédských úřadů, totiž jejich nepřipravenost na vyšší počet uprchlíků, dělalo radost.
            Mimochodem, kdysi mi jeden Čech žijící ve Švédsku líčil, jak to tam vypadalo po přílivu utečenců v sedmdesátých letech. Nárůst kriminality, snížení bezpečnosti. Ale Švédům to jejich vstřícnost nevzalo. Divné.

            • osobní zážitek Pallasův to jistě nebyl, spíš za tím jeho vyjádřením lze objektivně vidět jakési politické snahy, něco jako podporu zavádění sluníčkaření tady u nás, navíc ještě snahu o diskreditaci Janouchové jak tady, tak ve Švédksu, plus, jak taky píšu, to dmýchání nepřátelství,

              (ptám se, a opravdu ne ironicky, pročpak nepostupoval jinak, ten Pallas, míním přesně podle těch jakýchsi švédských sluníčkářských pravidel – no proč tam nenapsal, že Švédové všech barev jsou u nás samozřejmě vítáni, a že žádný strach mít u nás taky nemusí. A když, tak že jim samozřejmě postačí navléknout náramek s nápisem „jsem Švéd“, evnt. „nebijte mě, nejsu imigrant, jsem návštěvník“, a v hospodě ho rádi přivítají ba i nalijí samozřejmě. To tedy pro případ, že jsou němí a neumí to říct sami, podobně prý vyzbrojují švédští sluníčkáři mladá švédská děvčata na různé akce, náramky s nápisy s žádostí o neznásilnění, a jestli je to hoax nebo ne, to vůbec neřeším, mně to přijde opravdu bohužel silně pravděpodobné.. je to takový razantní přístup ze strany švédských autorit, jak se vypořádat s kvetoucí multikulturní společností, aniž by se někomu právě ublížilo)

              Tedy mě zarazila spíše ta podivná reakce Pallase na Janouchovou v tom rozhovoru, (o Čulíkovi nemluvím, u něj je to běžné), než nějaká obličejová reakce moderátora, u Vesleovského jsem byla ráda, že ji nechal mluvit, to je dnes v takových rozhovorech pořád ještě vzácností.
              Nevím, co máte na mysli tím přílivem utečenců v 70.letech, že by i příliv lidí z části Evropy, i třeba od nás po 68.? Ti tam jistě rozbujeli pouliční zločinnost, no ne, vážně, příliv z balkánských zemí všeho typu možná Švédy tedy překvapil, to jistě ano, ale nakonec to vzali se vším všudy, proč ne. A částečně šlo právě asi i o to koření, které ve švédské společnosti prostě chybělo, a tak to brali jak to brali, a brali a brali.. A Janouchová o tom mluvila úplně tak normálně. No a když jsem si v překladači přečetla tu švédskou wiki, a že píše hodně o vztazích, mezilidských, tak mě ta Pallasova, jistěže vpravdě sluníčkářská technologie prosazování dobra, tak nějak dvojnásob zarazila..

              • Nejsem Pallasův mluvčí, opravdu nevím, proč ho ta Janouchová tak ťala. Možná je tam opravdu něco z minulosti, třeba cosi, co se týká jejího otce. Ale to jen hádám.

                • Tak asi jo, mezi oběma pány zřejmě létají blesky už mnoho let.
                  Možná by si Janouchová vysloužila Pallasovu kritiku, i kdyby Veselovskému vyprávěla o sobech.

        • článek zajímavej, vysvětluje to, zas jinak, jenže stejně mám výhrady
          – obecně, on je to vlastně „výklad“ od ještě většího sluníčkáře, než jsou samotní Švédové, dá se říct. A když tam poukazuje třeba na to, že švédi vyžadují znalost švédštiny, aby vůbec mohl člověk u nich pracovat, tak to tedy na tom nic špatného není. Jen si to doveďte myšlenkově dál, jak by to asi bylo a vše dopadlo, kdyby švédština nebyla požadovaná..
          A ta situace a podmínky v těch táborech , to mi připomíná situaci v německu, to je totéž, bohužel, a ano, je to smutné, a jsou to vlastně i ty důsledky toho všeho..,
          jenomže udělat z toho jakousi tu jedinou či teda tu jedinou skutečnou krizi, kterou te´d Švédsko prochází, to je vrchol zaslepeného sluníčkářství, když ne rovnou nespravedlnosti zrovna právě vůči tomu Švédsku, o Švédech samotných ani nemluvě. Dalo by se taky říct, že mají, co si navařili, a tak jim to kdokoli může ještě omlátit o hlavu.. no jo no,

          o tom komplikovaném rozdělovaní sexuálních prohřešků-přečinů na spoustu částí jsem nevěděla, ale že mají jakoby „přísnější“ náhled na posuzování, to se psalo i u nás.
          A tohle třeba je vlastně typické vysvětlování, aneb jsou feministé, a proto si na to dávají pozor, a proto taky je tam tak vysoký nárust evidovaných činů, atd:

          „Sweden does indeed have far more reported cases of sexual assault than any other country. But it’s not because Swedes – of any colour – are very criminal. It’s because they’re very feminist. In 2005, Sweden’s Social Democratic government introduced a new sex-crime law with the world’s most expansive definition of rape.“

          vezmu to jednoduše, jestli třeba někdo chce tvrdit, že imigranti z patriarchálních kultur, a-či rodin jsou feministé, tak ať si to klidně tvrdí,
          a že jejich soc dem co páše to dobře páše, jak vidno(z textu tam), to je taky všem určitě jasné, ale taky si pak člověk řekne, pročpak to tu soc dem švédskou vůbec ale napadlo, takhle to přísnit, a dělit na jednostlivé kousky, ty sex.přečiny či prohřešky, tedy udělat z toho rovou celou škálu od prohřešků k přečinům.
          Jo už vím, Švédi jsou feministé, tak holt..
          A navíc, já když něco čtu, a přijde mi to neuvěřitelné, tak si to ověřím, najdu si to třeba v lokálních novinách, v těch mainstreamových se o takových věcech nepíše, opravdu se tutlá, a pak je taky třeba si uvědomit, proč tedy se to děje, to tutlání.
          Navíc, on tam pořád mluví jen o barvě, jakto?

          Obecně, k dnešní situaci tam, vemte si ty stále nové a nové příchozí, a stačí si i ještě pak k tomu uvědomit, že jsou to vesměs mladí lidi, nevybouření, kteří mají taky úplně jiné představy o západních ženách, taky jsou bez manželek, tedy bez možnosti „koupit si“ manželku, nemají na to prostředky, to všechno hraje roli. A pak taky, – je to jejich chování následekm náboženství, nebo odbržděnosti vůči „cizím“ ženám, či kombinace, holt kultura atd.? Třeba moji mamku kdysi poosahal v Egyptě obchodník, a to měla cca 65 let! No nevypadala na ně, ale to mu asi bylo nejspíš jedno, prostě si to dovolil, ona tam byla sama s nějakou výpravou a přiznala to až předloni někdy, prý ramadán neramadán, ale to bylo ještě před revolucí víteznou egyptskou. My jsme se tomu teda spíš smáli, ale.. ale možná, že kdyby se jí to nestalo v tom Egyptě, ale třeba v tom Švédsku, mohla být ve statistice, ač myslím, že by to nikam hlásit nešla. Nebyl prý útočný, jen bylo vidět, že prý má „tu potřebu“, ale pozor, to bylo ve dne ,a na ulici plné turistů, obchodník byl starší pán, a především, byl tam svým způsobem známá persóna, nebo tedy člověk s jistou identitou, co tam prodává pořád..
          A taky je rozdíl, jak se s něčím takovým vyrovná dospělá nebo rovnou starší žena a třeba nedospělé děvče..
          jo to pak asi teda opravdu musí přijít ta škála přečinů, holt jsme přece ti feministé, že..

    • to ale měl ten analytik spíš obvinit z agitky samotného Karla Maye, ne?
      To nové jsem neviděla, ani se na to dívat asi nebudu, ale tak nějak mám dojem, že blbne v dnešní době už kdekdo..
      Jinak starýho původního Vinnetoua jsem měla ráda, ty filmy, a co vím, tak ten tam taky určitě nebyl chlupatý, spíš vlasatý, a líbil se mi, a přitom tohle bylo to poslední, co mě u těch filmů vlastně zajímalo.. nebo co mě k nim táhlo..
      A je mi vlastně úplně jedno, jestli Indiáni jedli psy nebo byli opilci. To je fakt od zdi ke zdi, a všude jakoby..

      • Ten román se dá zpracovat různě.
        Ještě měl autor dodat, že se Karel May líbil Hitlerovi.
        No, jen jsem tvrdil, že je to zajímavý článek.
        Fakt je ale ten, že z dnešního pohledu bylo jen správné, aby indiáni věnovali část své půdy bílým osadníkům.
        Sluníčka dneska razí přece tezi, že o prostředky, jakkoliv získané, je třeba se dělit s těmi, co je nemají, nebo to o sobě alespoň tvrdí.
        Indiáni ke svému stylu života potřebovali obrovské množství půdy…
        A osadníci byli leckdy (většinou) chudáci, co utíkali z Evropy před útlakem a bídou.
        Sluníčka staví svět na hlavu.
        Bílým hubám vyčítají, že si vzali nerosty, co negři na nic nepotřebovali a měli jich tedy absolutní nadbytek, feministky a buzeranti vítají islamisty, a Poláci organizují domobranu proti Rusku, se kterým vůbec nesousedí, a kteří více méně neválčí, a směrem na západ už vůbec ne….
        Jen kroutím hlavou, protože to nikomu (z těch pokrokových a chytrých) nepřijde divné……

        • ono se to moc různě zpracovat ani moc asi nedá, protože tak nějak to holt Májový Karel napsal, a že se to líbilo Hitlerovi vím, četla jsem si o tom, když Pierre Brice umřel. A navíc je mi úplně jedno, že se mu to líbilo. Hitlerovi. To takhle bychom mohli odsoudit cokoli, jakékoli dílo atd, čímž neříkám, že tohle tvrdíš.
          A je mi dokonce už fakt a úplně jedno, co nějaká zatracená sluníčka teda furt chtějí, co razí, nebo jak svět staví. Ať se jdou prostě vycpat (to říkám česky, ne rusky) a to v čele apodvedením sluníčka jménem Merkelová nebo Junkers či kterej další šílenec, a vůbec se mi to ani nechce rozebírat, pro mě byly ty Mayovy pohádky prostě inspirující, nic špatného jsem na nich nikdy neviděla, naopak. Čímž k tomu říkám howgh, protže zaplítat si do Vinnetoua ještě nějaké dnešní islamisty feministy buzerantisty sluníčkisty vůbec všechny nějaké isty fakt nehodlám.

          • Vinnetou byl sluníčko sám největší, už tehdy razil multikulturalismus přátelství mezi bílými a rudými. May navíc byl homosexuál. Z toho vseho by se Hitler poblil. Jestli hledáte odpovídající literaturu zkuste Julia Evolu nebo Oswalda Spenglera.

              • Byli i zide co dělali pro NSDAP, když je nutne potřebovali. Nicméně opět Vám doporučim.patricnou literaturu pro dovzdelani.

                „V nacistických táborech smrti zahynulo asi 10 tisíc gayů. Mnohem více jich bylo ponižováno, zatčeno, deportováno, etnicky čištěno či vykastrováno. Jeden z gayů, co přežili nacistické vyhlazovací tábory, LD Classen von Neudegg, psal o svých zkušenostech. Malá ukázka jedné z méně drsných událostí popsaných v jeho knize: Tuto noc se pokusili utéci tři muži. Byli dopadeni, a když se vrátili, měli přes šaty načmáráno slovo „homo“. Byli přivedeni na blok a zbičováni. Potom byli přinuceni tlouct na bubny a provolávat „Hurá, jsme zpátky! Hurá!“ Potom byli pověšeni.“

                James Steakley – Homosexuals & the Third Reich

                Víte že popírání či zlehčování holocaustu je trestný čin?

                  • Ano, Vy. Navíc lžete o tom, že Hitlerovi nevadili homosexuálové. Mimo to že vychvalujete nacistický režim jako ten, co jako samostatný režim v dějinách lidstva udělal nejvíc pro dělníky než který jiný (čímž tvrdíte, že dělník u Volkswagene nebo u Daimlera Benze se měl v r. na přelomu 30.a 40. let lépe než se má dnes, což je lež, kterou zjistíte, když se naučíte německy a mimo objednání párků si budete schopen s Němci i promluvit a přečíst ekonomickou rubriku liberálně levicového listu Süddeutsche Zeitung ). Navíc mezinárodní humanitární organizaci, která pomáhá dětem na celém světě UNICEF máte za neonacistickou, když nacisté se neštítili na dětech (dvojčatech) dělat odporné pokusy a nakonec je stejně jako dospělé poslali do plynu. Takže jste nácek jak poleno, ovšem zde u Tarase na „levicovém“ blogu, důsledně „levicový“.:-). Ovšem daleko spíše jen nevzdělaný emočně labilní deprivant, co jím společnost právem opovrhuje.

                    • Co já říkám, je diametrálě odlišné od toho, co vy říkáte, že říkám.
                      Já se vám divím, že to na mě vůbec zkoušíte.
                      Mám daleko větší znalosti, jak mě můžete na něčem nachytat?
                      Jste proti mně jen primitiv.
                      Nepsal jsem, že Hitlerovi nevadili homosexuálové, ale že mu nevadil buzerant Ernst Röhmm, přesněji, že z něho neblil.
                      Jeho homosexualita je dostatečně známa, není to žádné tajemství, stejně jako to, že Röhm byl pilířem, na kterém stálo vybudování moci NSDAP.
                      Byl skvělý voják a dobrodruh, výborný organizátor, jeho SA měli 3 miliony dobře organizovaných mužů.
                      Sociální výdobytky, které dala dělnictvu NSDAP také nejsou žádným tajemstvím, drtivá většina měla dovolenou, nebo jela na nějaký zájezd poprvé v životě až za Hitlera.
                      Rovněž SS byly organizovány na schopnostech, nikoli na původu, a vskutku platilo, že každý SSmann měl v torně maršálskou hůl.
                      To bylo převratné.
                      Toto jsem ovšem použil v určitém přesném kontextu, který je samozřejmě vysoko nad vaše intelektuální možnosti, takže není divu, že to nemůžete pochopit.
                      Kdo by v r.1935 tušil, že se Evropa za 5 let bude topit v krvi, když si jel pěkně na podnikový zájezd pod vlajkou s hákovým křížem, že?
                      To dneska jsou to také strašní dobráci, pomáhají nebohým (barevným) dětem a uprchlíkům….
                      Abychom z té jejich dobroty nemuseli v dohledné době chcípat hlady v koncentácích pro nepohodlné, nebo nekončili své rasistické životy před popravčími četami, pro změnu pod vlajkami s hvězdami na modrém pozadí…..

                    • A jestli jsem tady levicový, tak už opravdu nevím….
                      Vy jste musel vysadit medikaci, jinak to není možné….

                    • Díky za toto doznání…Je vždy fascinující jak železně platí ono „Freude, Freude, Freude vždycky na tě dojde…K pokladnici na Tarasově „levicovém“ blogu vedle „neonacistické UNICEF“ je toto další perla vynořená na hladinu ze spirituality nacistické mytologie o něčem co je lží snad natolik profláknutou jako ta „o schopnostech“ nordické rasy. V případě Waffen SS na východě to ovšem již natolik neplatí, protože těch byli především účastníky slovanští či ugrofinští „Untermenschen“ a nejhorší zvěrstva páchaly právě v tzv. „Krvavých zemích“.

                    • Není úplně zjevné, o čem vlastně píšete, to asi zase s tou medikací přeháníte.
                      Co se SS a i NSDAP týká, pointa mých textů spočívá právě v mírovém, a dokonce zdůrazněno- v „přednorimberském“ a „předkřišťálovonočním“ chodu těchto organizací.
                      Vy plácáte o nějakém východě a zvěrstvech a Waffen SS ještě též neexistovaly….
                      Co vám davají žrát doma?
                      To by chtělo rybí tuk, nebo něco na povzbuzení mozku!

          • V těch knihách šlo fakticky o to, že Němci, a Old Schatterhand zvlášť, byli nadřazeni komukoliv jinému technicky, a Old Schatterhand měl ještě vyhraněný smysl pro spravedlnost.
            Tuhle verzi jsem ale neviděl, tak nevím.
            Ta první byla podle mě hlavně o kladných vzorech…

    • Koller? Kdo to proboha je?
      Parlamentní listy nečtu, takže je to pro mne neznámé jméno.
      Vinnetou samozřejmě nemá se skutečnými Indiány nic společného, ani ten originální Mayův, ani figura, kterou hrál Pierre Brice. Na tu novou verzi jsme v neděli nekoukali, ani jsme netušili, že to dávají, ale asi by nás to nezlákalo, i kdybychom to věděli. May stvořil svou pohádkovou Ameriku a osadil ji pohádkovými bytostmi, což může mít půvab pro dvanáctileté děti, ale nic víc.
      Jenže to, co nablábolil ten Koller, je čirý děs.
      Kdo něco četl o osidlování amerického kontinentu a o domorodých kmenech, které tu potkali a popsali první osadníci, ví, že jejich obraz se diametrálně lišil od pozdějších ubohých, nemocemi a alkoholem zdeptaných zbytků, živořících v rezervacích.
      Mayův ušlechtilý rudoch nikdy neexistoval. Ale v době, do které ho May pomyslně zasadil, se ještě poslední svobodné kmeny
      pokoušely obhájit prostor pro svůj tradiční způsob života. I za cenu nejvyšší. Kydat na skutečné Indiány hnusnou, nenávistnou špínu jen proto, že nějaký film není autorovi po chuti, je chucpe.

      • já znám jednoho Kollera, a to je nebo teda byl fotbalista, a měl podobnou holou hlavu jako ten analytický Koller nefotbalista, byl vysoký, a určitě hubenější, než ten libovej na fotce tam v PL. A je to divný, vybavil se mi libový Herrman, nebo Hermann tedy.
        K té vaší poslední větě ještě dodám, že vyzdvihovat bílého muže, nebo teda navracet mu prestiž ponížením těch druhých, to se panu analytikovi opravdu nepovedlo, takhle to nefunguje, byť by měl stokrát pravdu třeba.

        • Tady šlo o to, že se takový pohled na americké dějiny objevil „poprvé“.
          Z mého pohledu to navazuje na tu myšlenku, že lidé naší generace byli utvářeni do jakési multikulturní podoby i těmito filmy.
          Což bylo dle mého i správné, na multikulturismu není asi nic špatného, pokud se razí v jakémsi globále, tedy že každý je si rovný, ale každý žije na nějakém svém „písečku“, tedy především ve svých zemích.
          Kuriozně je současný stav silně antimultikulturní, protože sluníčka preferují cizí kulturu na úkor vlastní, dokonce je takový jejich „argument“, „řekni, jaké to vlastně jsou, ty evropské hodnoty“ s tím, že žádné ani nemáme a import cizích nás zachrání.
          Pohled Kollera mi přišel zajímavý, bylo tam hodně kontraverzních názorů, ale zajímavé to bylo a tu diskuzi to vyvolalo, a o to mi šlo.

          • Náš pohled na Indiány je samozřejmě utvářený zprostředkovaně, tj. přes filmy a literaturu, a to vám nabízí takovou obrovskou škálu možností, jak je vidět, že tam najdete i ten Kollerův. Nebo aspoň jeho zdroje. Ale on to koncentroval parádně. Degenerovaný trpaslík, opilý páchnoucí negramotný špindíra, který dřepí v odporné chatrči a žere psy, a jediné, co ho může povznést, je dobro pocházející od civilizovaného bělocha. Schází tam snad jedině snaha misionáře přivést toho nešťastníka k Bohu a zachránit jeho duši, pokud se křesťané usnesou, že vůbec nějakou má.
            Jestli hledáte argumenty proti německé multikulti praxi, mohu vám dodat relevantnější. Tohle je odpad, a navíc mimo mísu.

            • Klidně dodejte.
              Ale tady bylo řečeno to zásadní, co se dneska nejvíce zpochybňuje.(nezpochybňuje se konkrétně válčení barevných ras mezi sebou, ale spíše se o tom nemluví, ale jak někde válčili bílí, tak se to vytahuje pořád a dokola)
              Tedy že indiáni válčili mezi sebou, a pokud to bylo možné, neváhali sáhnout k holocaustu.
              Na výuku vraždění bělochy rozhodně nepořebovali.
              Co se jejich životního stylu týká, je otázka, do jaké míry mohli být- se svými znalostmi a možnostmi- jiní, Koller tam pojal jejich životní styl poněkud opovržlivě, ale zase, zasadil to do kontextu k tomu, že se život indiánů adoruje.
              Byli jací byli, dobří i špatní, jak normálně lidé jsou.
              Co píše o ženách….těžko říci, jestli byla bílá huba pro indiánské ženy atraktivní ve smyslu „ženská jde na pracháče“, možné to rozhodně je, stejně jako smutné postavení ženy v hiearchii kmene.
              Asi také jak u jakého kmene, těžko soudit.
              Vy svým způsobem jednáte stejně jako Koller, protože jeho text označujete za „odpad mimo místu“, což rozhodně není, i když kontraverzní je dost.

              • Otcové poutníci z Mayfloweru měli štěstí, že se ocitli v obydlené krajině. Potkali tu usedlé zemědělce, kteří jim nejdřív poskytli něco ze svých zásob a pak je naučili pěstovat brambory, kukuřici a dýně. A jíst krocany, viz Den díkůvzdání.
                O postavení žen v tamních kmenech se ví hlavně to, že podřadné ve smyslu, čeho a koho si lidé vážili, rozhodně nebylo.
                Muži i ženy rozhodovali o různých věcech důležitých pro život rodu a navzájem se do nich nepletli. Z toho plyne, že funkce „válečná náčelnice“ neexistovala, ale to by vám mohlo být sympatické.
                Zkuste si najít, jak žili například Lidé dlouhého domu / i mnoho jiných původních obyvatel Ameriky/, než je zdecimovaly spalničky a neštovice. Je to zajímavé.

                • Já jsem lecos četl, ale odborník, či znalec určitě nejsem.
                  Ale z logiky věci by mělo vyplývat, že zvyky byly různé, když pro nic jiného, tak pro obrovskou rozlohu Ameriky a její minimální obydlení.
                  Nějakým způsobem se také musela řešit degenerace, tedy genetická výměna mezi kmeny, zřejmě obchodem, nebo válkou, unosy…
                  Též je třeba vnímat značné klimatické rozdíly, jinak se žilo indiánům v Texasu a jinak v Kanadě.
                  Evropský vývoj byl zákonitě jiný, na realativně malém prostoru žilo relativně hodně lidí.
                  Takže Evropan může některé zákonitosti indiánské kultury velice těžce chápat.

                  • Pozitivním rysem všech kočujících kmenových společenství bylo, že jejich životní styl netvořil podmínky pro nějaké hamounění – hromadění čehokoli – protože při každém přesunu to znamenalo veškerý majetek vzít sebou, nebo tu jeho zbytnou část ponechat na místě svému osudu. To ovlivňovalo i význam předmětů vhodných pro barter.
                    Takže to nejcennější a přitom hmotně nezatěžující co mohl člen takového společenství „kumulovat“, byla jeho pozice ve skupině – tedy, jak by se dnes řeklo, sociální kredit (důvěra, oblíbenost, respekt…). To nebylo něco co by se dalo nakupovat jako housky na krámě. Dalo se toho na všech stupních dosáhnout (a dosažené udržet) pouze osobní angažovaností a „ukládat“ pouze v bližních. To je něco co si v dnešní konzumní společnosti už skoro ani neumíme představit a přitom se to promítalo jak do každého okamžiku života jedince tak i do všech společenských procesů a zákonitě tak ovlivňovalo i životní filosofii úplně každého.

                    • Mělo by to tak být.
                      Ještě má cenu to, co se přesouvá samo, případně co přesunu pomáhá, tedy tažná zvířata.
                      Podle mě by si to člověk musel tak rok vyzkoušet, aby to mohl chápat.
                      Nám se lehce mluví, když si můžeme cokoliv koupit a na každou blbost je možné si najmnout odborníka…
                      Ale když nad tím tak přemýšlím, pak byl kmen takový, jaký byl náčelník.
                      Když byl náčelník idiot, byl i kmen idiotský, a postupně nebylo možné, aby se náčelníkem stal někdo jiný, než idiot, protože by ho idioti nectili.
                      To asi zase byla nevýhoda toho systému.
                      Za slovo „idiot“ lze dosadit cokoliv v té době možného.
                      Násilník, zloděj,narkoman-ale i opačně, filosof, myslitel technického směru, altruista…

                    • No, ono to u přírodních společenstev funguje spíš opačně – kvalita náčelníka je dána kvalitou kmene. A kmen idiotů by dlouho nepřežil. Pravděpodobnost idiota (nebo lumpa) ve vedení nastupuje až ve chvíli kdy je ten post dán něčím jiným než zásluhovostí o prosperitu společnosti – tedy buď dědičností nebo systémem který umožňuje dostat se k tomu postu nějakým podvodem nebo si ho prostě koupit.

                    • Idiota jsem tam napsal, protože jsem psal před tím Ondřejovi, tak jsem ho měl ještě „na jazyku“.
                      Ale třeba násilník by stát náčelníkem mohl, a postupně vést kmen k nájezdům k sousedům.
                      Ale jinak samozřejmě, idiot je daleko pravděpodobnější v tebou uvedeném příkladu, a té ve větším společenství, kde se idiot dejme tomu nějak „ztratí“, protože už ani není lidu na očích.

    • Inu, vittto, Merkelová mi připomíná kuchařku která navaří hromadu hnusného blívajzu a pak to všem cpe na talíř „aby se to nezkazilo“. A ještě si myslí že by si zasloužila nějakou „vařečku roku“. Žádná záhada ale obdoba hloupého tvrzení že „spálené jde na krásu“.

  15. Zemřel levicový sociolog, guru kritiky modernity Zygmunt Bauman. autor pojmu jako tekutá modernita či kulturní konzervant….Jeho odkaz nebyl jen co se týče levicové reflexe postmoderny, ale i jasně vyhraněné názoru na pomoc uprchlíkům. Přesně podle jeho ideového zaměření, skutečné liberální levice, nikoli fašistodně konzervativní levice.

    „Ti lidé, kteří teď přicházejí, jsou uprchlíci, ale neprchají, že by byli zvyklí na hlad. Ještě včera byli tito lidé hrdí na své domovy, na své postavení ve společnosti, často byli velmi dobře vzdělaní, velmi bohatí, a tak dál. Ale teď se stali uprchlíky. A přicházejí sem. A s kým se tady setkávají? S prekariátem. Prekariát žije v úzkosti. Ve strachu. Máme noční můry. Mám velmi pěkné společenské postavení, chtěl bych si ho udržet. Chtěl bych, aby to pokračovalo. Prekariát pochází z francouzského slova „précarité“ a to volně přeloženo znamená chodit na pohyblivých píscích.

    A teď přicházejí ti lidé ze Sýrie a z Libye. Přinášejí tyhle hrozby z dalekých zemí. Sem, k nám, za humna. Náhle se objevují hned vedle nás. Nemůžeme jejich přítomnost vynechat. Symbolizují, zosobňují, všechny naše strachy. Včera byli ve své zemi velmi mocnými lidmi. Velmi šťastnými lidmi. Jako jsme my dneska tady. Avšak pohleďte, co se dnes stalo. Jsou to bezdomovci. Nemají prostředky obživy. Myslím, že ten šok teprve začíná. Neexistuje žádné jednoduché řešení. Okamžité řešení. Takže se musíme připravit na velmi obtížné časy. Loňská imigrační vlna nebyla poslední. Stále větší počty lidí čekají na cestu. Tak musíte přijmout, že tohle je dnešní situace. Dejme se všichni dohromady a nalezněme řešení.“

    • Pokud je to citace bez vytržení z kontextu, pak musím konstatovat, že to byl naivní teoretizující hlupák.
      Zajedno hovoří o uprchlících se Sýrie a Lybie, což má vyvolat dojem, že jsou to utečenci před válkou, protože v určitých částech obou zemí válka je, i když jsou to části malé.
      Ve skutečnosti ale invazní muslimské síly přicházejí spíše ze zemí, kde válka není, a třeba z Lybie utečenci takřka nejsou.
      Dle mého se jedná o odpad Afriky a blízkého východu, o jakési „cigoše“ z těch zemí.
      Dobré postavení ve společnosti a určité bohatství pak souvisí buď se vzděláním, či řemeslnou zručností, nebo s organizovaným zločinem.
      Jelikož je zásadní část migrantů negramotná, nebo pologramotná, jistě se nějaké elity nejedná.
      Důkazem je neutuchající zájem Německa o kvalifikované síly z východní Evropy, i když mají obrovské množství barevných „inženýrů a doktorů“.
      Zločinci pak jistě prchat před válkou a násilím nebudou, ti z války tyjí a jsou strůjci násilí.
      Pokud se zločinci dostali do Evropy, pak neprchají, ale prostě jednou páchat své zločiny jinam, kde jsou v podstatě beztrestní.
      Navíc mohou vlastní lidi na západě Evropy tyranizovat a okrádat řádově více, než by se jim kdy v jejich domovinách snilo.
      A že namají prostředky obživy a jsou to bedomovci….chudákovi už to k stáru asi moc nepálilo.
      Ale ať je mu země lehká….

      • Naivní teoretizující hlupák říci o Baumanovi je totéž jako říci „relativizující blázen“ o Einsteinovi. To může říci jen nevzdělaný buran, co navíc ani netuší, kdo ten člověk o kterém pronáší své „soudy“ vůbec byl.

        • Tradičně idiotská reakce primitiva.
          Vám povídám, když na to nemáte intelekt, tak to nekomentujte.
          Tam píšu, že POKUD ble,ble, ble….
          Tedy teoretizující hlupák to je za splnění toho měřítka.
          Vy bystě měl nějak prokázat, že to není vytržené z kontextu a že je to citace a pak se mě znovu dotázat.
          Následná reakce už by byla bez POKUD a dala by se hodnotit.
          Kdo byl Bauman mě ani v nejmenším nezajímá, i když to vím, mě zajímají pouze jeho myšlenky a s těmi souhlasím či ne, bez ohledu na počet jeho příznivců a třeba škol.
          A neměl ten můj text více myšlenek, hodných reakce?
          Jo pardon, ten váš intelekt….
          To jako kdybyste dal číst Vergilia v originále opici…..

    • „A s kým se tady setkávají? S prekariátem. Prekariát žije v úzkosti. Ve strachu.“
      Tedy je logické že je nesmysl požadovat zachraňování tonoucího po někom kdo se sám s velkými obtížemi sotva drží na hladině.

      „Neexistuje žádné jednoduché řešení. Okamžité řešení. Takže se musíme připravit na velmi obtížné časy. Loňská imigrační vlna nebyla poslední. Stále větší počty lidí čekají na cestu. Tak musíte přijmout, že tohle je dnešní situace. Dejme se všichni dohromady a nalezněme řešení.““
      Ano. Tohle všem vítačům a sluníčkářům také neustále připomínám. Ale nějak to nechtějí chápat.

      • To, že se s prekariátem setkávají ovšem neznamená, že celá naše společnost je natolik chudá, že nemá prostředky na dočasnou podporu uprchlíků. To sdělení, které zmínil Bauman, proč se setkává s prekariátem, je míněn tak, i uprchlík vidí že osud lidí není na světě dán jen místem pobytu, etnika nebo víry, ale že je proměnlivý vzhledem k člověku coby individuu. Že zlý osud jednotlivce může být kdekoliv na světe a že tedy nikdo by neměl ohrnovat nos nad ztroskotancem na moři, co zachránil jen holý život, nemá majetku, ni obydlí a co je chudý díky okolnostem, ne proto, že by sám chtěl a že se díky pomoci druhých dokáže postavit na vlastní nohy…..A že pomoc je otázkou především kultury a morálky, nejen majetku. Jako dobrovolníci pomáhali v Idomeni obvykle aktivisté co dělají pro neziskovky zdarma, studenti bez příjmu nebo lidé jen za náklady na jídlo….

        • „Jako dobrovolníci pomáhali v Idomeni obvykle aktivisté co dělají pro neziskovky zdarma, studenti bez příjmu nebo lidé jen za náklady na jídlo….“
          Jenže to jsou plavci, Onřeji. Plavci bez zátěže spočívající v povinnosti zajistit svou prací živobytí rodině nebo také vybavení záchrannou vestou v podobě dotace od rodiny již dostatečně zajištěné. Oni nejsou tím prekariátem.

          • Koukam, že je znáte. Obvykle tak čini ti, kdo v případě státní sociální pomoci si je zaslouží a kdo ne. Jako jakýsi Deus ex machina. Myslíte že u charitativních organizací pracuji sami rentieri nebo třeba spíše lidé, co jsou pro ně důležitější určitě hodnoty než výše jejich výdělku?

              • A už zase ty hodnoty. Zachraňovat druhého může jen ten kdo není vytížen zachraňováním sebe samého. A nemusí to být zrovna rentiér.

                  • Pomáhat komu?
                    Zde je nenápadný článek, který dost vypovídá o té pomoci.
                    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Bavorske-stredisko-pro-uprchliky-Jsou-tu-stiznosti-ale-ne-od-uprchliku-Ti-jsou-jen-prekvapeni-kdyz-jim-daji-penize-na-ruku-a-nasleduje-470573
                    Konkrétní osoba si stěžuje na nedostatečný příliv uprchlíků a s tím spojené nejistoty.
                    Z textu vyplývá, že budoucnost je neradostná, dotyčný investoval a nyní má jen poloviční vytíženost- 25 jedinců,
                    To dělá hrubý příjem 14 250 Euro za běžný měsíc, což je jistě velice zlé.
                    Nejzajímavější na tom je, že se mnozí zklamaně vracejí, zřejmě rovnou do válečné vřavy.
                    Je jim to „nebezepečí“ milejší, jak výuka Němčiny a placení poplatků, na které jim ovšem dá peníze stát.
                    Ano, je to nepříjemné, když má migrant už v ruce 330 Euro, a místo aby si koupil cigarety a chlast, tak je zase musí zaplatit, i když jak se zdá, tak ubytování vyjde na 570 Euro za běžný měsíc.
                    Tohle že má být pomoc vyspělé země?
                    Německo by se mělo stydět, za tu almužnu, co myslíte, Ondřeji?

                • Ale kdepak, ani neznáte naši kulturu, tradice a zásadní imperativy jako morálka, humanismus, které nám dalo křesťanství? To byste měl, chcete.li tu kulturu udržovat a chránit.

                  ****

                  Řekl jim (učedníkům): „Pojďte sami stranou na pusté místo a trochu si odpočiňte!“ Stále totiž přicházelo a odcházelo mnoho lidí, a neměli ani čas se najíst. Odjeli tedy lodí na pusté místo, aby byli sami. Mnozí spatřili, jak odjíždějí, a poznali je; pěšky se tam ze všech měst sběhli a byli tam před nimi. Když Ježíš vystoupil, uviděl velký zástup a bylo mu jich líto, protože byli jako ovce bez pastýře. I začal je učit mnohým věcem. Když už čas pokročil, přistoupili k němu jeho učedníci a řekli: „Toto místo je pusté a je už pozdě. Propusť je, ať si jdou do okolních dvorů a vesnic nakoupit něco k jídlu.“ Odpověděl jim: „Dejte vy jim jíst!“ […] Rozložili se tam oddíl za oddílem stokrát po padesáti. Potom vzal Ježíš těch pět chlebů a dvě ryby, vzhlédl k nebi, vzdal díky, lámal chleby a dával učedníkům, aby je lidu předkládali. Také ty dvě ryby rozdělil všem. A jedli všichni a nasytili se;“ (Markovo evangelium 6:31-42)

                  ****

                  To o pomoci bližnímu v nouzi asi znáte sám. Neříká se tam nic o tom, že pomoci má jen ten „KDO NA TO MÁ“….Nejvíce naši civilizaci poškozují ti tzv. „identitáři“ jinak jsou to obvykle analogičtí marxleninisté, co od Marxe nic nečetli, takže ti identitáři mají velmi špatné povědomí co naši identitu tvoří.

      • Takový odkaz bych očekával od Ondřeje.
        Ale ten raději bude mektat o holocaustu, nebo v tomto případě o nevzdělaném buranovi.
        On je každý tak vyjímečný člověk, jako Bauman rozhodně byl, do značné míry kontraverzní a díky svým intelektuálním schopnostem prochází složitým, osobnostním vývojem.
        Třeba često přetřásaný Bělohradský.
        Zajímalo by mě, jestli se ještě nějam posune, na základě aktuálního stavu společnosti.

        • jako že to byla Ondřejovina? To jsem si všimla, jak to máš pojmenovaný, něco je zas tribunovina a tak :))
          Ten Bauman, další odkaz jsem dala úplně dolů, ten se čte líp, než Bělohradský. Nebo teda je mu lépe rozumět, ačkoli je toho všeho moc naráz. Mě to občas chytne, že si přečtu takový nějaký text, ale člověk si na to musí udělat čas. No a samotného Baumana ani nijak neřeším, jen to, co říká, hodně to vystihl, se mi zdá.

          • Néé, ale pokud Ondřej pošle nějaký odkaz a já na něj více méně provokativně reaguji, pak bylo na něm, aby dalším odkazem dokázal, že se mýlím.
            Jenže on to neudělá, a musíš to udělat za něj.
            On to neudělá logicky, protože podobný odkaz jeho závěry nepotvrzuje, proto raději napadne mně a víc se diskuzi nezajímá.
            Jinými slovy, o diskuzi nestojí, jen se staví chytrým, až nejchytřejším, aniž by ale dodal k věci vlastní myšlenku.

      • To jste objevila Ameriku, Míšo. Čeho jiného by byl produktem než modernity? Ona je charakterizována nástupem „národního“ státu v jeho pro některé země do té doby ještě feudalne-absolutisticke podobe. To už dokáže otřást i jinak civilizovaným zeměmi, kdyz si musí zvykat na tu odpornou demokracií. Přijmout rovné hlasovací právo a jistá nezcizitelna občanská (ještě ne ta „lidská“) práva.

        • Na demokracii si nějak nechcete zvykat vy.
          I voliči Zemana jsou po takové, jako vy blbečci, a co teprve příznivci Putina, resp, jeho „nenepřátelé“.
          Klasik nepřátel demokracie je třeba Čulík, který bez skrupulí nazve určitou část občanů chátrou, jen proto, že čtou nějaké médium, v tomto případě PL.
          A Kartouz zase vidí za zvolením Trumpa polovzdělané bílé muže, což je evidetní rasismus, navíc nikdo, dokonce ani vševědoucí Kartouz, nemůže vědět, kdo vlastně Trumpa volil.
          Veselý se obuje vulgárně do Petránka a pak kňučí, jak zlé jsou na to reakce „chátry“.
          Ale nikdo z vás, se nenamáhá zamyslet, proč soupají preference tzv. „ultrapravicových“ stran, raději je nazvete všechny fašisty jak kreténi!

          • Fašisté jsou objektivně rozpoznatelni, stejně jako komuniste, jehoviste nebo satanisti. Liberál se už pozná hůř, bývá mu jedno co si myslí druzí, jen má jistá kritéria na to, jestli když někdo chce druhé střílet, aby ho měl za něco víc než jen za tu chatru. Nevzdělanosti je diagnostikovatelna stejně exaktně jako třeba spalnicky.

            • Máte to sice poněkud neucelené, ale vyplývá mi z toho, že Čulík nazval řtenáře PL chátrou proto, že chtějí střílet druhé lidi.(opravte me, pokud jste to myslel jinak)
              To je zajímavé, to mu jako VŠICHNI,či ZÁSADNÍ VĚTŠINA čtenářů PL napsala, že chce po někom střílet?
              Fašisté a komunisté jsou objektivně rozpoznatelní jen ve vašich vlhkých snech.
              Obě ideologie jsou tak variabilní, že rozpoznat je je prakticky nemožné.
              Napadá mě, že obecně se považovaly v meziválčeném období 4 země za fašistické.
              Polsko, Itálie,Portugalsko a Španělsko.
              Jen jedna jediná vstoupila aktivně do války, Polsko bylo napadeno, i když mělo zájem, jít do války s Ruskem na straně Němců a neštítilo se vstopit vojensky do zbytků ČSR.
              Komunisté byli třeba kambodští hrdlořezové,(podporovaní i USA) ale i Vietnamci, kteří je vojensky zničili.
              Jste tradičně mimo, protože fašismus či komunismus jsou výrazy, kterými dle potřeby častujete svoje oponenty, a obecně do povědomí lidu vkládáte, že to jsou velice záporné ideologie.
              O nějakých klasických znacích mlčíte, nebo mlžíte, u toho komunismu to ale byla emancipace chudých, což asi moc záporné teoreticky není.
              A fašisté zase úspěšně bojovali s organizovaným zločinem, a Salazar je dneska brát spíše jako osvícenec, než jako tyran…..

              • No, možná u Vás fašistů je Salazar světec. Nikde jinde..

                Jinak co je identifikací Vás….fašisto-postkomunistů napsal už geniálně politologicky vytříbeně hlavní ideolog ruského nacionalistického bolševismu a prosazovatel koncepce 4. politické teorie – tedy že proti západnímu liberalismu se musí vzít „to nejlepší ze sovětské verze komunismu/stalinismu a fašismu/nacismu v prostředí globálního liberalismu a lidských práv“…

                Zde je pár jeho tezí proti čemu bojuje a to je společné nacistům/fašistům i komunistům…

                Subjektem komunismu byla třída.

                Subjektem fašismu byl stát (Mussolini u Italů) nebo rasa (Hitler u Němců).

                U liberalismu jako subjekt vystupovalo individuum osvobozené od všech forem kolektivní identity, od veškeré „příslušnosti“ (l´ appartenance).

                Při tom čtvrtá politická teorie nemůže být pokračováním ani druhé, ani třetí. Konec fašismu jako i konec komunismu, byli ne pouhými náhodnými nedorozuměními, ale naprosto jasným výrazem logiky dějin. Postavili se výzvám ducha moderny (fašismus téměř otevřeně, komunismus skrytě).

                Čtvrtá politická teorie je projekt „křížové výpravy“ proti:

                – postmoderně
                – postindustriální společnosti
                – V praxi realizované liberální myšlence
                – globalismu a jeho logistické a technologické základně.

                V základu této verze „krajně pravých Rusů“j e ideologie rozpracovaná filosofem Alainem de Benoistem a jeho skupinou GRECE a ta je základem „čtvrté politické teorie“, které nemůže opakovat chyby komunismu a fašismu, protože globalizace jako hlavní univerzalistická zbraň západního liberalismu je internacionálně domestikovaná a požírající i jinak svébytné národy a kultury. Proto základem čtvrté politické teorie musí být

                – Geopolitika (Souše proti Moři)
                – Radikální antiamerikanismus (USA jako jádro civilizace Moře, zatímco Evropa se vztahuje k civilizaci Souše; odtud zájem o eurasianismus)
                – Intelektualismus: M. Heidegger, C. Schmitt, E. Jünger – filosofie konzervativní revoluce
                – Tradicionalismus (Guénon, Evola), solidarita s protiamerickým islámem, zejména s Íránem
                – Antimoderna (proti současnému světu)
                – Antikatolictví a antiprotestantismus (jakožto směry, které připravily Modernu)
                – Filogermanismus
                – Antikapitalismus, sympatie k nedogmatickému socialismu (nacionálbolševismus)
                – Proti emigraci (jako základu liberální diktatury)
                – Antirasismus
                – Antiindividualismus
                – Proti národní buržoazní Vládě za Svaté impérium
                – Rusofilie (jednoznačně za RF a Putina)
                – Proti stejněpohlavním svazkům, homosexualismu

                Je toho podstatně více. Podrobně to rozebírá bulharský politolog Christo Grozev pracující na videňském institutu humanitních věd (v němčině má krásný název „Institut für die Wissenschaften vom Menschen Institute)

                • Podle mě jste to špatně okopíroval, a tak to nedává moc smysl.
                  Tedy okopíroval jste několik tezí dohromady, a udělal z toho autorský text.
                  Jak nízké….

                • Z toho jasně plyne, že fašismus a nacionální bolševismus (ruský postkomunismus) jsou jasně identifikovatelné. Co je jen málo rozeznatelné je to, jestli je to více bolševismus nebo klasický korporativistický fašismus založený na nacionalismu, kulturním mesianismu, podřízenosti státu a vůdci/gosudatorovi, náboženské mytologii (pravoslaví, slovanská velkoruská církevní ortodoxie)….Ale to už tu říkám léta – že je to jedno, rozeznávat něco co vychází ze stejné podstaty. Nenávisti….

                  • Tak to jsem hovno fašista.
                    Třeba nevyznávám pravoslaví a nejsem příznivce tříd, takže nejsem asi ani komunista.
                    Za to vy se nějak bolševizujete, pořád mě tlačíte mezi nějakou třídu nevzdělaných buranů.
                    A že jsem tak smělý, ten Dugin, to je nějaký Bůh, nebo se z něj mám posrat, nebo naopak ho odvrhnout, nebo co s tím vlastně, že to napsal Dugin?
                    A jste si jistý, že jste to dobře přeložil?
                    Protože Dugin (a spol) by měl asi spíše oslovovat ty největší primitivy, ale tohle je těžko pochopitelné i pro vrcholného intelektuála, co ani není poznat, jako řečí vlastně mluví, dík mnoha cizím výrazům ve větách.

    • Levice, co se nestará jen o nositele menšinový sexuálních preferencí (správnou recyklaci, ochranu velryb … a podobně) je „fašistoidní“, nebo jak mají čtenáři tuhle poznámklu správně chápat?

    • Meritokratická třída vzdělaných obsadila instituce. Např. Vyšší soudy. ….

      No, nezbývá než jmenovat na vyšší soudy tzv. „soudce z lidu“…ženy jeřábnice, popeláře anebo asfaltéry. Jistě díky svým životním zkušenostem budou soudit „lépe“ než od života a reálných problémů odtržená právnicky vzdělaná meritokracie:-))))

        • Panove Mudra a vittta hezke od vas ze jste reagovali, ale .. ani snad nebylo treba 🙂
          Pokud na clanek o stretu spolecenskych trid prijde Faganovska reakce
          a je kognitivne Faganovsky „jerabnicka“,
          je to ta nejlepsi ukazka kudy mu to mysli 🙂

      • Aspoň, Ondřeji, že jste si vědom té odtrženosti právnicky vzdělané meritokracie. U mne tím získáváte plusový bodík.

    • Inu, pokud to TESLA získá tak se tím jen potvrdí náš koloniální statut a kolaborantství našich současných politiků. Jinak se to komentovat nedá. Je na české odborné veřejnosti aby na tento pokus o krádež upozornila a snažila se jí zabránit. Pokud se její zástupci rovněž nechají koupit anebo budou líní se angažovat – pak si snad ani nic jiného nezasloužíme. Je to jako nechat bez dozoru na nádražní lavičce kufřík s rodinnými klenoty a odejít na WC. 😦

      • „Nejsem žádný Nostradamus, ale věřte, že za 10 nebo 20 let tu bude zákon o kvótách na elektromobily (vozidla pro poštu, sanitky, policisté, hasiči, dopravci potravin do center velkých měst, a pak příjde řada i na obyčejné uživatele vozidel), to vše v zájmu „záchrany“ světa“.

        http://www.fr-online.de/wirtschaft/elektromobilitaet-hendricks-will-quote-fuer-e-autos,1472780,35066510.html
        „(Ministryne zivotniho prostredi) Hendricksova pozaduje kvoty na elektroauta.“
        Tech 10 let je vcelku realnych, mozna drive: Letos se to navrhne, rok se to bude diskutovat, do 5 let budou zakony a mozna to uz bude vsechno fungovat.
        A my samozrejme prijdeme o lihium, o tom zadna.

  16. Kdyz se multiculti prezene
    nespokojenost se prizene !

    Finská soutěž Miss Helsinki 2017 skončila skandálem a manipulacemi v zákulisí.
    Porota ve spolupráci s neziskovým sektorem vybrala za vítězku uprchlickou černošku!
    Finové se bouří a státní televize raději zrušila přenos z galavečera!

    http://aeronet.cz/news/finska-soutez-miss-helsinki-2017-skoncila-skandalem-a-manipulacemi-v-zakulisi-porota-ve-spolupraci-s-neziskovym-sektorem-vybrala-za-vitezku-uprchlickou-cernosku-finove-se-bouri/

    • Jsem zvědavej, až se začnou bouřit fašisté všech barev že sluníčkáři „připustí“ vyhrávat černochy na olympiádě…Je jasný, že měli vyhrát běloši nad takovými jako byli Carl Lewis, Mike Powell nebo současný Usain Bolt. Lidé si to nepřejí! Odlasujme si za vítěze své bílé!!!

      • Zatím jsem si ničeho takového ze strany bělochů nevšiml.
        Vy jste nějaký vizionář, nebo prostě jen idiot?

    • Člověku musí být té černošky až líto.
      Ponížili jí dokonale, ukazují jí jako nějakou opici, nebo závodní kobylu,jenže ona chápe, (možná), že do krásy má opravdu hodně daleko a všechno je vylhané!

      • Ona má, jak se říká: „něco do sebe“. Kdybych se dočetl že získala diváckou cenu „Miss sympatie“ ani bych se nad tím nepozastavil a přisoudil bych její úspěch třeba tomu jak se projevovala naživo (což se z pouhé fotografie posoudit nedá).
        Jenže i předpokládané, milé a inteligentní vystupování v téhle soutěži, nemůže být hlavním kritériem pro Královnu krásy. Jen o tom ta soutěž není. Ani boxer v ringu nemůže nad soupeřem zvítězit jen proto že „je černý a má ladné pohyby“. Protože to, v boxu, není to hlavní.
        Jinak ten článek má na můj vkus přece jen poněkud rasistický tón, což, bohužel, snižuje jeho dobře míněný apel.

        • V tom Aeronetu to tak pojímají.
          Cpát tam přehnaně rasovou otázku je opravdu zbytečné, přece neodmítáme islámskou invazi kvůli rasovým znakům, ale právě a jen kvůli invazimnímu charakteru té migrace.
          Ten invazní charakter navíc notně podporují bílí hlupáci a nebojím se říci zrádci.
          Rasismus je důsledek, ne příčina, to je třeba si uvědomit.
          Bílé národy, a třeba konkrétně český národ nejsou nijak rasistické, drtivá většina obyvatel nemá rasismus zažitý, ale začal se používat jako obrana, pokud se vůbec o nějaký skutečný rasismus v tom slova smyslu jedná.

        • Pane Mudra
          jedete na spravne vlne
          kdyz korektne „aeronetu“ merite
          a rasistický podtón vidite:-)

          Omlouvam se za rasisiticky „aeronet“ a za miss Finsko, v cestine jsem nic jineho nenasel.
          Nerasisticky prosim o pomoc pri hledani jineho zdroje hlavne bez rasistickeho podtextu.

          Jednalo se o miss Helsinky nikoli Finska
          a zde detailneji z jineho nez aeronetu 🙂
          Pokud tam kdokoli najdete taktez rasisticky pohled, nevahejte upozornit.
          http://www.dailystormer.com/miss-helsinki-2017-ever-get-the-feeling-that-a-diversity-box-just-had-to-be-ticked/

          PS
          Omluva Tarasovi za odkaz na mrazive Helsinki jinak nez podle nadpisu jeho clanku:
          Do nového roku s optimismem v duši
          Ano samozrejme mas pravdu, kdyz jeden o voze, druhy by nemel o koze !
          Ale Tys to tu tak vyjimecne nastavil a tak to tu mas. 🙂
          Proto Ti zde take tak kosate faganomerkelismus kvete.

          • Za aeronet se omlouvat nemusíte Astře. Chodím tam číst také a za rasistický ho nepovažuji, tedy ani nemám proč vám pomáhat s hledáním jiného zdroje s nerasistickým podtextem.
            A nějaká korektnost je mi ukradená.

            Mě přišel konkrétně tento článek rasisticky laděný vůči té holce, o které autor píše jako o „nejméně pohledné“ v porovnání se „soutěžním materiálem“. Stačilo by přece prosté konstatování že vkus obyvatel Helsinek je zcela přirozeně jiný než vkus lidí z její domoviny. V Africe by možná i měla našlápnuto na tu královnu krásy, ale Helsinki holt leží jinde. Nějak na mne dýchlo, že autorovi článku vadí především to že je černá a že kdyby šlo třeba o Japonku nebo Rumunku tak by se s psaním článku ani neobtěžoval.

            Prostě, jak už napsal vittta: „Člověku musí být té černošky až líto.“

            • mně váš komentář z 10.1.2017 (16:53) mluvil úplně z duše, líp bych to nenapsala,
              navíc si myslím, jak tady teď píšete, že právě ani v Africe by neměla našlápnuto na tu královnu krásy. Její devizou tam bylo totiž zjevně jediné, a sice to, že byla černá.
              A navíc si teď říkám, že ona možná prostě vyhrála právě a jen kvůli té korektnosti, holt jedna černá mezi běloškama, tak to jí musíme dát body, musíme ukázat, že jsme hodní, či jak jsme na ni hodní, to by jinak nešlo, zkrátka nejsme rasisté.
              Tím míním, že to ani třeba nemuselo být plánováno, čemuž (tomu neplánování její výhry) by odpovídala ta následná reakce sponzorů atd.
              U nás jednou taky vyhrála taková divná nosatá s dlouhými tmavými vlasy, to bylo jsešt v době, kdy jsme se na to dívali, všichni pak z toho byli úplně hin, všude se o tom mluvilo, to si pamatuju. Pak to kdosi vysvětloval tak, že každý z porotců ji dal nějaký jistý či i nadprůměrný počet bodů, a to prý proto, aby nenapomohl svými body dívce, u které nechtěl, aby vyhrála. Tedy aby svými body nenapomohl konkurentce své favoritky, radši dal ty body té, o které si právě vůbec asi nemyslel, že může vyhrát. Oni prý totiž museli dávat body nějak sestupně podle toho, jak se jim která líbila. A aby konkurentka neohrozila tu kterou čí favoritku, dávali body spíše neférově. No a takhle to asi udělalo hodně z nich, a tak to tedy dopadlo. Takže ani u nás tehdy nevyhrála krása – vyhrály šachy, taktizování.

              Neříkám, že to v případě té Sephory takhle bylo, ale i to je možnost (že by zástupci obchodů Sephora zalobovali, to se mi nezdá..) prostě každý dal hlas té své nejkrásnější, a pak hned pro jistotu té černé, to zas jako úlitbu bohům korektnosti, nerasismu, či kdoví čeho ještě, no a pak další body už třeba zas rozdělovali podle svého gusta. A když se to sečetlo.. prásk.

              • jinak mě na tom dalším odkazu od atsra zaujal i ten Fin, co tam píše, a úplně mu věřím, že podle pravdy, tj. že si dali pár piv, a že se o tom s kamarády právě pořád baví, ale že u nich vládne korektnost, a že jejich elity uznávají a podporují co přijde ze Švédska, no že jsou tak nějak ve vleku Švédska, – hned jsme si vzpomněla, že tohle nám říkali kdysi i Norové, že Švédové jsou pro ně něco jako jejich Velký bratr, úplně stejně prý jako pro nás Sovětský Svaz.
                A mě to tenkrát dost překvapilo, myslela jsem, že jsou něco jako.. no dnes třeba státy V4, tedy takový spolek států s podobnými zájmy, s podobnou tradicí atd. Jako že seveřani drží spolu už proto, že jsou tam tak na severu a mají podobné přírodní podmínky atd, ale jako že rovný s rovným. Že tam bude jakýsi vládnoucí element, to mě tehdy ani nenapadlo.

  17. ještě sem dám odkaz přímo na ten rozhovor s tím sociologem, já jsem si ho totiž četla nějak loni a byla jsem z toho taková tumpachová. Chápu, je to rozhor, takže je to takový pel mel, ale to by mi nevadilo, navíc tam vlastně vystihl téměř vše, jenže na mě z toho právě padla taková beznaděj tenkrát.. a když jsem si teď teda přelítla znovu, není to o nic lepší. Vím, že od takového rozhovoru nemůžu čekat nějaký návod, natož radu, ač to dle závěru tak skoro i vypadá, ten je vlastně takový až hezký, a navíc, já jsem schopná mu tam skoro všechno v tom rozhovoru odsouhlasit, a přesto jsem z toho tak nějak na nervy. A te\´d to nemíním úplně doslovně, jako že mě to děsí, ale že zkrátka tam v některých těch částech je vidět, kam to všechno spěje, co se děje, a přitom jakoby se s tím nedalo nic dělat, ať tak nebo tak.

    Nebo jak tam píše to o těch technologiích a dnešní době, no ano, je to tak, zvlášť mladí žijí spíš těmi twittery a facebooky, a i když jsou v reálu, tedy tělem, tak duchem jsou ve virtuálu, a nejen mladí, smartfouny dělají svoje, a vůbec tak se zvyšuje počet lidí tzv. singles, ten trend uzavírat se, spíš než by se lidi setkávali tady už jistým způsobem je, a nejen třeba v Japonsku, které je tím málem vyhlášené. No chci říct, že ten trend tady už je, a to jsou ještě ulice a veřejná prostranství v Evropě pořád ještě relativně bezpečné, a lidi si v podstatě pořád ještě rozumí, dokážou spolu komunikovat, a tak nějak dobře vycházet. To k tomu jak tam píše o reáleném světě, kde „musíte vstoupit do komplikovaného dialogu, ve kterém vyjednáváte, jak spolu či vedle sebe žít.“
    Ale jak si teda představit ten super multikulturní svět spolu s imigranty z cizích kultur, to bude pro ty lidi najednou pak všechno jednodušší? To se už z ulic do těch ulit stahovat nebudou nebo jak? To když pominu ty pracovní záležitosti, nebo tedy konkurenci pracovních sil atd, tedy ty nejistoty dalšího typu, jak to tam zmiňuje..
    http://technet.idnes.cz/zygmunt-bauman-rozhovor-sociolog-uprchlici-migrace-technologie-modernita-stesti-gjb-/veda.aspx?c=A150826_151023_veda_mla

    • Já bych s ním v mnoha věcech nesouhlasil, resp. bych nesouhlasil právě s těmi závěry, že to tak musí být.
      Podle mě Bauman nepochopil, že začala válka, a že válečný stav vyžaduje úplně jiný přístup.
      Válka nutně nemusí být v nasazení milionových armád v plné zbroji, jak vidno, invazní síly mohou být nejen neozbrojené, ale ani nemusí tušit, že to invazní síly jsou.
      Bauman odmítá boj, což je s ohledem na jeho minulost pozoruhodné.
      Jistě sám zabil pár německých vojáků, a neptal se, jestli ten, komu vrazil bajonet do hrudníku byl dobrý chlap.
      Ve válce se na tohle nehraje- né že by to zmizelo z lidského povědomí, ale není to reálně možné.
      Na mě samotném je možné pozorovat, jak jsem se „přeladil“ na válečný stav.
      Sám přitom povahou a světonázorem jsem člověk spíše tolerantní a rasy a náboženství u mě hrají v posuzování člověka jen malou roli.
      To ale lze dělat jen za míru.
      V současné situaci razím myšlenku odmítnutí za jakoukoliv cenu, protože se cítím ohrožen, a protože také mám dvě děti.
      Nechci, aby můj syn byl nucen zabíjet jiné lidi, a moje dcera byla znásilněna nějakým přivandrovalým hovadem.
      Proto vidím jen jednu možnost, a to zabránit migrantům vstup do země, bez ohledu na případnou nespravedlnost takového kroku v konkrétních příkladech.
      Ostatně, každý vidí, jaké mám názory.
      Dále pak Bauman kupodivu nepojal… třeba u těch dělníků z Bangladéše, a stěhování evropských firem do laciných krajů, jako selhání levicové politiky.
      Levice by měla mít starost o vlastní občany, a levicový stát by měl celními barierami a omezením migrace firem garantovat pracovní místa pro vlastní občany, i za cenu toho, že spotřební zboží bude dražší.
      Garancí pracovních míst se udržuje vnitřní stabilita státu, a ta je bezuzdou a leckdy zločinnou globalizací značně narušena.
      Podle mě není pravda, že našinec by nevzal práci, co dělají cizinci.( v kontextu Evropy)
      Je to jen půl pravdy, on by jí nevzal, protože jí vezme cizák za malý peníz a za ten peníz by jí nevzal.
      Kdyby cizáci nebyli, a levice by tlačila na důstojné mzdy, domácí obyvatelstvo by takové práce vykonávalo, jako je vykonávalo vždycky.
      Tím by zmizela nezaměstnanost a myslím, že pro vývoj- především morální a ekonomický, by to mělo podstatě více pozitiv než negativ.

      • Já bych také Baumanovi většinu odsouhlasil. Ale právě proto mne udivuje, že člověk, který dokáže tak dobře postihnout problémy současné společnosti, mluví o odlišnostech příchozích, na které bychom si měli zvyknout, ale úplně přehlíží, že příchozím nejde jen o zachování jejich odlišností, nýbrž o dosažení stejnosti a to tak že my domácí se máme vzdát našich odlišností a přesedlat na ty jejich.
        U člověka tak vnímavého a analyticky schopného prostě nemohu uvěřit tomu že by to neviděl. Takže ho podezírám že odevzdaně sluníčkuje a o tom co našince pálí nejvíc, se mu nechce mluvit.
        Možná právě proto, že si díky svému vhledu uvědomuje, že nás nějaké zvykání před tímhle neochrání, že jediné možné řešení je dát příchozím tohoto druhu čelem vzad, což ovšem nemůže proběhnout nějak hladce, protože od nich nelze očekávat že by nám byli ochotni vyhovět.

        • „…úplně přehlíží, že příchozím nejde jen o zachování jejich odlišností, nýbrž o dosažení stejnosti a to tak že my domácí se máme vzdát našich odlišností a přesedlat na ty jejich.“
          Houllebecq tu jak vidno padl na úrodnou půdu. Chápu. Komunistům se Češi taky podvolili. Možná proto jsou mnozí intelektuálové celí nesví, sice burcují proti islámu, ale vlastně by nějakou autoritu, která dodá absolutno, uvítali.
          Ale víme přece, jak to nakonec dopadlo.

          • Vy to podáváte tak, že komunisty nikdo nechtěl, ale nakonec se Češi (v takovém trošku pejorativním kontextu) podvolili.
            Jenže komunisté vyhráli v r.46 s přehledem volby.
            Češi je ve své většině chtěli, a to i mnozí z těch, co je nevolili.
            To má všechno logické pozadí v Mnichovském diktátu a osvobození ČSR sovětskými vojsky.
            Rovněž byl velice silný komunistický odboj, i když se to dneska zpochybňuje.
            Tisíce komunistů bylo popraveno, a lidé si to pamatovali.
            Tohle, co předvádíte je falšování dějin, ve vašem případě zřejmě z nevědomosti.
            A jak to dopadlo….
            A jak to tedy dopadlo?
            Přes všechny možné potíže si socialistické Československo nevedlo nijak zle, průmysl vyrávěl mnohdy špičkové výrobky (těžké strojírenství) a sociální jistoty byly na slušné úrovni.
            Měli jsme plnou gramotnost…já vím, vypadá to obyčejně, ale rozhodně to nebylo nijak obvyklé a leckde to není ještě ani dneska.
            Lid obecně byl vzdělaný a technicky zdatný, dílem i vinou všech možných nedostatků v zásobování.
            Buzerace obyčejných, nijak neangažovaných občanů byla minimální, a ani já, jako lump a hippík jsem nebyl kdovíjak perzekuován, i když jsem se na fízlárně něco naseděl…ale vždycky to bylo za „něco“.
            Fízlové kontrolovali čas od času občanky na každém rohu, a i na různých zábavách či hospodách, ale když člověk chodil do práce (a já jsem chodil) tak měl klid, a ten byl o to větší, když se nehnal provokativně zrovna tam, kde skupina fízlů „pracovala“- což tedy zase můj případ nebyl, a naopak jsem nebezepečná místa vyhledával, jak je obvyklé u mladého a radikálního člověka.

            • Mnoha lidem, kteří komunisty v poblouznění volili v roce 46, došlo ještě před koncem roku následujícího, že není o co stát. Preference padaly, proto přišel Únor. Nebylo možné čekat do června na další volby.
              To není žádné falšování dějin, to je fakt. Existuje svědectví o průzkumu veřejného mínění, jehož výsledky nesměly být zveřejněny. Všechno bylo skartováno a ústav, který výzkum prováděl, byl zrušen.
              O způsobu, jak byl převrat proveden, se ví taky. Ozbrojené milice byly všude. Předběžně byly obsazeny strategické body jako redakce rozhlasu a novin, sekretariáty demokratických stran, pošty atd. Začalo zatýkání.
              Shromáždění, kde komunističtí politici ohlašovali své vítězství, bylo pečlivě zrežírováno, do prostoru, který byl neprodyšně uzavřen ozbrojenými hlídkami, se dostaly jen prověřené osoby.
              Občan, který s takovýmto způsobem přebírání moci nesouhlasil, neměl šanci. Zkusili to tradičně studenti, ale dopadli špatně.
              Nad touto smutnou realitou se na dalších čtyřicet let zavřela voda.

              • Existují svědectví…..jo tááák, no tak to jo.
                A všude ozbrojenci…vy musíte hodně koukat na filmy, co?
                A co legální ozbrojené složky, ty dělaly co?
                A o nepovedené a hloupé demisi ministrů jste už slyšel?
                Studenti jsou tradičně vesmě političtí idioti, kteří dělají za různé vychcánky špinavou práci, a leckdy za ně i dávají své mladé životy.
                Ale kolik jich vlastně v Praze pochodovalo na hrad? (nebo kam to směřovalo)
                To byli nějak všichni studenti, nebo…..
                Já teda vím o únorových událostech tak nějak spíš velké hovno, ale jak vidím, tak na angažovaného sluníčkáže to bohatě stačí….

                • To zase jiná svědectví mluví o tom, že milice neměli náboje do pušek.
                  A že se hlídaly fabriky, to bylo nutné, protože tou dobou to byla samá sabotáž.
                  Jistě, doba to byla bouřlivá, ale nejen v ČSR.
                  V USA zase honili každého, kdo měl na sobě ve 30 letech červenou košili.
                  Myslím, že v r.1948 byli komunisté slušnou a realistickou volbou pro většinu občanů, a že se pak děly věci nepřijemné….
                  No, vesměs se zabíjeli a zavírali mezi sebou, jak si upevňovali moc, což je ovšem obvyklé v takových časech, bez ohledu na to, jestli moc přebírá Petr nebo Pavel….
                  Děláte z politického převratu 1948 děsnou kovbojku, ale ve skutečnosti to bylo spíše hóódně umírněné….

                • Jasně. Soudružky to ve škole říkaly jinak.
                  Mně to vyprávěli ti, co museli pod namířenými puškami vypadnout z kanceláře své strany. Levicové, jak jinak.
                  Ještě v šedesátých letech, když už byli z kriminálů doma, o tom mluvili ne zrovna vesele.

                  • A mě zase jiní pamětnici vyprávěli jiné věci.
                    Každý má na tu dobu jiný názor, ale v historickém kontextu nebyl komunistický převrat nijak krvavý, za celou dobu (42 let) bylo popraveno necelých 250 (četl jsem 233 nebo 244, což moc nechápu) lidí (není jasné, jestli to je celkový počet, nebo jen počet „politických“) a v lágrech zahynulo podle KPV 8000 lidí, a i toto číslo je už dneska považováno za nadsazené, a mluví se o 6000, a též není jasné, jestli v tom nejsou započítáni i ti, co seděli za znásilnění a zemřeli na infarkt.
                    No…a ještě tedy dodám, že podle mě si trapně vymýšlíte, nebo věřite pohádkám, protože když vtrhne ozbrojená stráž do sekretariátu nějaké strany, každý rychle vypadne i bez namířené pušky.
                    Já to nechci zlehčovat, každý zabitý je smutný osud a každý nespravedlivě odsouzený je peklo.
                    Ale zase abych si u toho sral do gatí, nebo si pro změnu honil ptáka, protože mě rozrajcovalo spravedlivé rozhořčení, to zase také ne.
                    Hlavně se z toho poučit, víte?
                    Ale ne tak, že si budeme dávat bacha na Rusko a komunisty, jak si to poučení vysvětlily stejné a větší kurvy jak bývali (někteří) komunisté, ale že si budeme dávat bacha na podobné situace, bez ohledu na „laskavou“ mocnost, či bohulibou a pokrokovou politickou stranu.

          • vaší reakci vůbec nerozumím, proč do toho motáte komunisty, a proč burcování proti islámu přisuzujete jakýmsi mnohým intelektuálům, když je to naopak,
            intelektuálové právě zastávájí onen jakýsi vědoucí či blazeovaně intelekteaktuální názor, že islám je prima, navíc stejně prima jako každé jiné náboženství a nesmí se proti němu nic říct, protže jinak jde o rasismus.
            Fakt jsem na ztotožňování rasismu s protiislámskými postoji narazila. A tak ještě že v islámu žádná autorita natož absolutno nehrozí. Kdepak nějaká tupá poslušnost, to antikomunisti vědí nejspíš moc dobře, že?

            • O komunisty mi ani tak nešlo jako o Houllebecqa, který toho svého „antihrdinu“ vybavil ochotou podvolit se.
              Ale přišlo mi to jako dobré srovnání.
              Samozřejmě že intelektuálové nejsou jednolitá masa. To ani náhodou. Těm, o kterých mluvím, podle mne chybí kotva, jistota, úleva v odevzdání se ideologii. Islámu, respektive muslimů, se strašlivě bojí, ale co když jim jejich myšlení podvědomě imponuje?

              • no ba, nejlíp začít s psychologizováním, to takhle zabije každé lidské vyjádření se, btw o strašlivé bázni píšete vy, nejspíš to taky bude něco ve vašem ledví, ne?
                to je fakt na nic..

                • Ale ne, o tom svém strachu přece mluví oni sami.
                  Já si jen pohrávám s myšlenkou, že takoví jsou nejspíš náchylní ke konverzi. Napadlo mě to už při tom Konvičkově divadle na Staromáku. V tom převleku si to moc užíval, zvlášť když viděl, že se ho někteří opravdu bojí.

                  • a kteří oni sami, to vaše předtím ale bylo přece v reakci na Kamila, tak co do toho zas motáte Konvičku?, vy prostě nemáte co říct, anebo nechcete, nebo se bojíte, anebo.. dodejte co chcete, protže já jsem váš náhled na momentální situaci vůbec nikde nečetla, což by ani nevadilo, to blbý na tom je akorát to, že vy se prostě jen tak trefujte do druhých, co právě naopak něco napíšou, a pak ještě teda řešíte jací jsou a coby kdyby?, no tak jo, děláte jak umíte.
                    A tak hlavně že všichni blazeovaní, chytří a protináckovští tak rozlišují mezi migranty, to je poznávací znamení všech humánních a lidských, to jsem si už všimla, u vás pak ale opravdu nechápu, jak se vám to může tak dařit, když nerozlišíte ani diskutéra u tarase od Konvičky. Příště se vykašlete na pohrávání si s myšlenkami a vemte si radši brejle, uděláte líp.

                    • Ano….nenapsala ještě žádný názor….
                      Kdoví proč mě napadla pohádka z knihy Egypťan Sinuhet, kterou jsem již několikrát četl a jak jde doba kupředu, stále znovu a znovu se tam dá najít příměr k časům přítomným, které se kvapem mění.
                      To se chtěl mladý a nezkušený Sinuhet vyspat s protřelou děvkou.
                      Ta však mu před tím vyprávěla pohádku o Setne Chamvesovi.
                      To Setne Chamves zatoužil po jisté ženě, a poslal svého služebníka s dary, aby jí dostal do své postele.
                      Žena ale odvětila, že není nikterak ženou hodnou opovržení, a že je třeba cosi víc, jak nějaké dary.
                      Předně musí vyhnat svou ženu.
                      Následuje výčet úkolů, které má učinit, a které Setne skutečně učiní, až přijde i na jeho děti, které má zabít a jejich údy přibít nad dveře.
                      Tu jí ale netrpělivý Sinuhet skočí do řeči, a říká, že dobře zná tu pohádku, a že Setne Chamves měl jen sen, a ten mu dal Thovt, aby si z něj udělal šprým.
                      Ale ona mu žekla:
                      Setne měl jen sen- a probudil se z něj, ale mnozí jiní se ze svých snů probudí až v domě smrti.

                      Zde se probudí v domě smrti ale jen ti, co až příliš věří svým snům, ale nyní se zdá, že se v domě smrti z jejich snů probudí i mnozí kolem.
                      A budou jich tisíce…..

              • „Houllebecqa, který toho svého „antihrdinu“ vybavil ochotou podvolit se“
                Pokud si vzpominam, pak okolo hrdiny byli uz vsichni podvoleni a jak ho pozvali do klubu a pri tom na nej zlehka natlacili, tak se pridal. Tim zacal hrdinovi novy zivot, nesouvisejici s tim minulym (Houellebecq ma genialni zablesky).

                • „Tim zacal hrdinovi novy zivot, nesouvisejici s tim minulym (Houellebecq ma genialni zablesky).“

                  tu knihu neznám, ani co dělal hrdina-antihrdina, ale dočetla jsem se, že „Když mu bylo 6 let, jeho matka opustila rodinu, konvertovala k islámu a žije s muslimem.“

                  něco takového musí určitě ovlivnit každého.., ve všech směrech, a dále
                  „Malý Michel pak žil u své babičky z otcovy strany, Henriette Houellebecqovou, členkou Francouzské komunistické strany a pravověrnou stalinistkou v Crécy-en-Brie u Paříže. Dobrý vztah s babičkou měl vliv na jeho levicovost.“
                  -možná tohle padlo na mysl @@, při tom srovnání?

                  No a angl.wiki píše, že ho opustili oba rodiče, v každém případě není divu, že chudák trpěl depresemi a tak všeobecně i provokoval.
                  A je to zvláštní, málem to vypadá, že on se jakoby tak nějak či možná drží občas i toho, co se zrovna děje ve světě-
                  „Ještě větší pobouření vyvolal třetí román, Platforma (2001). Liga lidských práv ho udala za podněcování k rasové nenávisti. Soud však smetl tento pokus omezovat uměleckou svobodu. Houellebecq v něm skvěle vystihl ducha doby, když hrdinka umírá v Thajsku po teroristickém útoku islamistů. Její přítel pak říká, že pokaždé, když izraelské síly usmrtí palestinské dítě nebo těhotnou ženu, cítí uspokojení. Román přitom vyšel ještě před 11. zářím 2001. Dostal za něj Mezinárodní dublinskou cenu Impac.“

                  no a te´d je „situace“ zas otočená jinak, tak zkrátka teď řeší zase to, co se děje ve Francii či s Francií, a celosvětově vlastně taky.
                  No, to jen můj jednoduchý dohad, samozřejmě, ale..

                  • No vidis, to jsem nevedel, ze mel takove tezke detstvi. Hodne lidi v mem okoli, knihomolu, kteri by ho „meli mit radi“, mu nemuze, prekvapive, prijit na slovo. Premyslel jsem na to, proc…a vyslo mi, ze je prilis primocary a ctenar-intelektual se pak citi obelhavan, ci dokonce manipulovan. Ovsem jina manipulace mu zas nevadi, coz je zajimave…a z toho mi zas vychazi, ze intelektual je rad manipulovan, ale jen do te miry, nezli to zacne zavanet nejakym verejnym a profilovanym osobnim postojem, ktery je zajiste nebezpecny. A priznani, ze ctu Holoubka, to uz takove priznani je.

                    Treba v pripade malirstvi mi prijde zajimave trochu nastudovat autorovu historii, ale v pripade literatury je to, alespon pro mne, zbytecne. Nejsem literarni vedec, osobni souvislosti jsou mi v techto pripadech lhostejne, obvykle mi jde jen o obsah.

              • ještě teda tady k tomuhle https://taras2.wordpress.com/2017/01/03/do-noveho-roku-s-optimismem-v-dusi/#comment-10818

                OK, již tomu možná rozumím, nebyla to reakce na Kamila, byla to reakce na Kamila. Tedy co napsal. Jenže vy máte v hlavě Konvičku, proto o intelktuálech jeho typu mluvíte od začátku, že?
                Tak to jó, vy myslíte Konvičku.
                A já jsem právě nemyslela, že myslíte Konvičku.
                Myslela jsem předtím, že vám šlo třeba o ty komunisty, o které vám nešlo, vám šlo víc o Houllebecqa, ač vlastně více o ty intelktuály, a to zase ne o všechny, ale jen o Konvičku. To je ale fajn, to se nemusíte bát, on je jen jeden, ač ho vidíte jako „oni“.
                Jenže zase, co my tady s Konvičkou ve vaší hlavě, no že?

                Jinak samozřejmě se shodneme na tom, že intelektuálové nejsou jednolitá masa, a třeba já jsem Houllebecqa vůbec nečetla, tedy možná nejsem ani úplně nebo nějak správný intelektuál, ale předvším pak holt jsem asi nedokázala ocenit rafinovanost vašeho srovnání Houllebecqa a komunistů u citace toho, co Kamil napsal a co tu dle vás padá na úrodnou půdu.
                Jo a dělá mi problém i napsat slovo intelektuál, musím se na to moc soustředit, a zdržuje mě to, a toho chlápka o kterýho vám člo teda předtím, tak toho jsem si te\´d přejmenovala na holoubka, protže ten je pro mě už úplně nenapsatelný, a jistě i nějak temně francouzsky se vyslovuje, tak to má zato.
                Ale tak, vždycky se můžu řídit podle titulu. Alespoń u téhle knihy je všeříkající, to je fakt.

      • já to mám asi teda podobně jako Kamil, vittto, a ještě nejdřív teda píšu, to vám oběma, že mě na tom, co tam ten Bauman říká, ani nic neudivuje, nebo ho nepodezírám z toho že něco nepojal atd. Já si právě spíš myslím, že tím, jak o tom tak píše, tak že to pojal, ty paradoxy, problémy, tendence a tak, akorát teda nenabízí řešení. Prostě to tam všechno tak nasázel a lidi si s tím v hlavách udělejte, co libo. To imo ani není úlohou sociologa, aby nabízel nějaká řešení, on jen tak odkrývá. Takhle to alespoň chápu. To je třeba ten rozdíl od Bělohradského, který se sám navíc aktivně politiky už účastní, a vždy vše ovlivňoval.

        A ten závěr toho rozhovoru pak můžu chápat i jako třeba takové usmíření se starého člověka se světem, a nakonec na tom, že lidi sdílejí planetu nic není, bylo tomu tak odjakživa. A na všechna možná nebezpečí či rozpory tam přece upozornil, když to tak vezmu.
        No a právě, tím, že to tam tak nasázel, tak já jsme z toho chytla ty nervy, a já válku taky nechci právě, a nejen proto, že mám taky děti, to samozřejmě, ale i tak kvůli sobě a nám všeem dneska, no doprčic, když si uvědomím, co všechno se z toho může vylíhnout, tak..

        „Proto vidím jen jednu možnost, a to zabránit migrantům vstup do země, bez ohledu na případnou nespravedlnost takového kroku v konkrétních příkladech.“

        – no ano, a jenže jak Bauman, tak i ty (kdesi výše) přece právě píšete, že oni sem stejně přichází, to je to..
        A tak kde je to něco, nebo teda ta chyba, – je víc v neschopné/vyčurané levici, v pravici, v evropských strukturách, ve velkých kapitalistech, v dotovaných neziskovkách, v globálním kapitalismu, nebo kde.. ?

        Jinak co tam píšeš, ty i Kamil, ano, prostě jste si uvědomili ty rozpory. A na tom je nejhorší to, že „co by se mělo dělat“, to tady může sepsat každý, a už to dávno tady i jinde lidi napsali, a už třeba ten rozpor, proč lidem v Evropě s danými právy nutit lidi jiné kultury – jednou pod pláštěm humanitární pomoci, podruhé naopak pod pláštěm humanitární pomoci právě pro to evropské, a novíc prý „vymírající“ obyvatlestvo, potřetí zas „na rovinu“, tj. s uvedením grafů a výpočtů, jak prima to bude pro hospodářství, (opravdu? a nemá to být spíš prima pro velkokapouše?) atd,
        no zkrátka ten zádrhel je jinde. Ne v tom, že by se nevědělo, co dělat, ale že se jakoby nechce, a i z toho vždycky chytnu ty nervy.

        • No jo, oni sem přicházejí, ale na co tedy máme ostnatý drát a kulomety?
          Zní to možná blbě, ale tyhle věci spolehlivě přicházejícím v příchodu zabrání.
          A myslím si, že by se ty kulomety ani nemusely moc použít, ona krátká salva pod nohy jasně vymezí hranice toho, co se může,a co ne.
          Jen najít to odhodlání.
          Protože když už se přijdou, tak ty kulomety spustí na ostro do živého, na hranici je zatím stačí jen ukázat spolu s jejich obsluhami v patříčné výstroji a s osobní výzbrojí navíc, ono to má svoje „kouzlo“ pro narušitele!
          Moje labuť říká, že se bez armády cítí nahá, a má po čertech pravdu.
          Bez armády- občanské armády záklaďáků- jsme nazí všichni!

  18. Tarasi komentare na cisle pres 300 a mozna u Tebe OK
    beha Ti to stale stejne rychle,
    ale nez to dorazi do Klokanie odchazim si pro napoj
    Nebyl by nadpis pro jiny clanek ci jiny spoj ?
    U vas Zima tady teplem tavi se az draty
    vyssi Ohmovo cislo znamena I vyssi ztraty
    Dnes tu bylo 40 take proto pomaly je pohyb vet.

    • Vidíš, to je náhoda, tady je taky 40°, akorát mínus.

      300 komentářů není žádný číslo, pamatuješ, jak jsme na Pavoucích oslavovali prvních tisíc komentů pod jedním článkem?

      • bylo to na Pavoucích nebo na Konfrontaci? no ale to je asi jedno, jde o to, že tam šly komentáře po sobě, šlo to shora dolů, takže když člověk přišel, věděl hned, co je nového. A bylo to nejen přehledné, ale taky člověk viděl ten vývoj, a to se pak dalo reagovat na cokoli i z dřívějška, protže pak si člověk uvědomil třeba něco, co ho právě napadlo až s tím postupem debaty. Teď to taky jde, ale dá to moc práce, hledat to všechno, co kde přibylo, a kolikrát už nemá ani smysl něco dopisovat.
        A ty tady navíc nemáš ani vlákna, víš? Tím je to ještě nepřehlednější. A nepucuju tě, když ti to tak píšu, prostě to tak vidím.
        Ale chápu, wordpress jako takový zjevně debatám právě moc nepřeje, asi to tak je i míněno, aby se lidi jen tak jakoby teda potkávali, a jde o to se spíš prezentovat, navíc nějakou „rozpoznávací“ ikonkou, to je teď všude, a tak se holt udržuje tzv.rozhovor, resp. povrchní rozhovor, taková náhražka lidské interakce, vlastně to něco, co zmiňuje ten Bauman, jde to přesně v těchto kolejích a vidíš to všude na netu.
        Teda mě ty staré debaty bavily, hodně jsem se přitom dověděla, a doklaply mi různé souvislosti, takže to ber tak, že si tady tak blouzním z jakési nostalgie, no.. To předtím nebylo ideální, ale tenhle typ hroznového kupení se hodí spíš na klipovité přískoky, třeba i vtipné, proč ne, to nezpochybňuju. Vlastně když jsme tady u tebe na terase, jde o přátelský pokec o všem a o ničem, takže ty politické věci, co jen tak nááhodou sem do úvodníků pořád montuješ, tak ty tady vlastně ani řešit nemusíme, no že jo?
        Chybí ti tady navíc kecací oddělení, tak ti to zas já montuju sem.

        • Co to je „kecací oddělení“? Nějaká diskuse mimo diskusi za konkrétním účelem? Jako: „Vaše připomínky k blogu.“, nebo tak něco?

          • ne, Kamile, připomínky k blogu určitě ne :))
            Ale jak jsme zjistila, na tarase platí asi jen hrubý nátlak, takže ..

      • Jenze tam prvni jako posledni komentar se zjevoval stejne rychle, ne jako tady.
        Zmen to do tamnejsi podoby a reakcni doby a nebudou vyhrady 🙂

      • „Vidíš, to je náhoda, tady je taky 40°, akorát mínus.“
        Ty už jsi utekl na Sibiř? 🙂
        Tady (v Praze) je mínus 6°.

  19. „Ne v tom, že by se nevědělo, co dělat, ale že se jakoby nechce, a i z toho vždycky chytnu ty nervy.“
    Presne tak…mne to tuklo az vcera, kdyz jsem nad tim dumal…
    Spolecnym jmenovatelem je tu zaskocenost, na kterou trpi obcanstvo uz par let. Ta plyne z dvojiho:
    Z hlediska obcana, jak jsem uz psal vcera vitttovi, jde o blesk z cisteho nebe, zjisteni, ze situace zhoustla natlik, ze muze byt opravdu zle a to vyznamne. Ze lze klesnout z docela dobre urovne na pozici nezamestnatelne socky, tedy zcela na dno. K tomu multikulti tlak, ktery znamena zbaveni se starych dobrych jistot a s nimi i obvyklych obrannych kulturnich mechanismu. A ze valka je na spadnuti- a hodne lidi ji ma v pameti jeste z prve ruky, od rodicu, ci prarodicu. Zaskocenost plyne z rozcarovani, ze dobre casy skoncily a zaroven zjisteni, ze je mozny velky prusvih, at osobni, tak narodni.

    Druhou pricinou je zmena zpusobu vlady a mocenskych kroku. Doted jsme byli zvykli na intriky/ agrese jednoplanove: Nekdo (nejake ministerstvo, skupina) chtel dosahnout zadaneho cile, tak provedl nejakou akci, ktera pak sla dobre desifrovat: Hitler zabral Sudety, protoze chtel rozsirit uzemi a hospodarstvi rise, tim to koncilo.
    Dnes, v dobe internetu, spolu muze komunikovat vice skupin a provest spolu jeden plan s vice podplany. Jak o tom hovori Friedman: Americane vlezli na Ukrajinu proto, ze chteli zabranit dohode Ruska a Nemecka, zaroven oslabit Rusko, k tomu zainvestovat a navic si zajistit loajalni ukrajinskou vladu (plan poslouzil americke zahranicni politice, vnitrni bezpecnosti a rozvedce, investorum a Pentagonu).
    Jelikoz dohody a plany jsou mnohorozmerove, nelze se v nich uz vyznat a nase mysleni d z doby „papirove“ je zmateno, nebot jakmile odhali jednu slozku, ktere plan prospel, objevi se hned druha a treti atd. Druhy vyznam (cui bono) neguje vyznam prvy a treti pak neguje prvy a druhy atd.. Nakonec se v tom nejde vyznat vubec.

    To, ze se „nevi“ co delat, je prave dusledkem dobreho planovani ze strany elit (vedi co delaji, ale vypada to, ze ne) a zaroven dusledkem obanske zaskocenosti a vzniklymi obavami (staveni se mrtvym broukem).
    Obcanska revolta se nekona a konat v nejblizsi dobe nebude, takze asi je to na kazdem, jak se k tomu sam postavi. To moc nadejne neni, no ale co se da delat?

Napsat komentář