Ukazuji fakáč

Nevyčerpatelným zdrojem příjmů pro evropské státní rozpočty se stala současná zdánlivá imigrantská katastrofa. Jak vypřemýšlel Philippe Legrain, bývalý ekonomický poradce prezidenta Evropské komise (ZDE):

„… Legrain vypočítal, že zatímco přijetí tolika uprchlíků zvýší státní zadluženost v EU v letech 2015-2020 o téměř 69 miliard euro, za totéž období zvýší uprchlíci růst HDP o 126,6 miliard euro – tedy skoro o dvojnásobek toho, co jejich přijetí bude stát. Investice jediného euro do přivítání uprchlíků povede do pěti let k ekonomickému prospěchu ve výši téměř 2 euro, informuje analýza s názvem Refugees Work: A Humanitarian Investment that Yields Economic Dividends, kterou ve středu vydala Tent Foundation.“

Proč na to nikdo nepřišel dřív? Nemuseli jsme čekat na uprchlíky; kdyby s prací seklo nějakých pět milionů evropských zaměstnanců a přihlásilo se na úřadech práce, zajistilo by to perspektivně růst HDP (do roku 2020, to je důležité číslo!) o nějakých 250 miliard euro! A kdyby přestalo vydělávat deset milionů Evropanů, měli bychom tu růst o celých 500 miliard! A je to!

Ve skvělé knize Yankee z Connecticutu na dvoře krále Artuše předvádí kouzelník užaslému lidu své jasnovidecké schopnosti. Odpovídá na otázky těch buranů, co právě dělá stovku mil vzdálený král Artuš (vypravuje se na lov), co vyvádí královna Ginerva (věnuje se hře na loutnu) – a přitom není schopen odpovědět, co dělá na místě přítomný tazatel se svou rukou, kterou má za zády. (Ginerva se ve skutečnosti zrovna pelešila s Lancelotem.)

Zdá se, že Philippe Legrain je jakési nomen – omen, dělá si z lidí legraci. Podle něj platí, že čím víc nepracujících a závislých na sociální síti, tím vyšší růst HDP. Neboť odhad z německých zdrojů zní, že osmdesát procent migrantů není vůbec schopno se uplatnit na trhu práce. Řekl bych, že je to hodně optimistický odhad.

Možná by Legrain, namísto svých fantasmagorií, mohl zkusit uhádnout, co právě dělám s rukou za zády.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.

38 thoughts on “Ukazuji fakáč

  1. Jóó, četl jsem to..myslím na BL.
    A při té příležitosti jsem si všiml, že Kája s Bohoušem tam už asi týden nenapsali nějaké to moudro.
    Asi došla témata, Putin se neprohání tanky po paříži a inkluze už šlape na plné pecky a hejna doktorů a inžinýrů jsou už v běžných třídách ZŠ.
    Tedy Kája napsal popis samohybné houfnice DANA….to by mě zajímalo, proč.
    No a s těmi migranty, je to opravdu záhada, ale jen pro hlupáky.
    Copak ještě nikdo neslyšel volajícího dobrodince, nabízejícího bezpracný a snadný zisk, zakoupením všemožných akcií?
    A to je ono, peníze se získávají tak, že se najednou objeví, podobně jako je jasné, že děti nosí Čáp.
    Ale abych nekřivdil….
    Máš to napsané špatně, aby to odpovídalo realitě, musel by stát platit částku, co stojí negři, evropským párům za narozené dítě.
    Věřím tomu, že by se to neustále omílané vymírání Evropy zastavilo a ještě by se z mladých, ale i ne úplně mladých rodin, majících 2-3 děti, stali boháči!
    Samozřejmě by pak ty děti nemuseli nic dělat, chodit do školy, jen by se flákali a páchali drobnou kriminalitu.
    Jistě by to zvládli, a navíc, uměli by už řeč daného národa!
    U nás už to úspěšně aplikují u cikánského etnika, jenže rozmnožování je samozřejmě stále ještě dost pomalé, ale dát jim ty čístky, co vyjde negr, věřím tomu, že by většina těch pravých Romů měla 10 a více dětí a jejich naprosté pohrdání vzděláním a prací by také nebyl problém.
    A do r…..no, ať nežeru, 2030, by byla ČR naprosto bez dluhu!

    • No, nemusely, že jo….aby se někdo náhodou neposral z mého občan nevalného pravopisu.
      Při té příležitosti jsem se už kolikrát zamýšlel nad tím, že když nedávám pozor, píšu vždycky i místo y, nikdy naopak…..

  2. A ještě jsem koukal u Janiky, ta debata o rasismu.
    To je unikátní, jaké dávají „argumenty“ pro..řekněme neexistenci ras.
    Taková krásná a ukázková autocenzura…
    Oni dobře vědí, že ti černí mají tak nějak horší pracovní morálku, a ani všemožné pozitivní diskriminace z nich neudělaly vesměs rovnocenné občany, co se různých civilizačních , resp. bělocivilizačních návyků a zvyků týká, ale jako by se za to sami styděli, a tak to v sobě dusí a dusí.
    Nejsou to všichni, to ne, ale to množství je rozhodně o hodně větší, než malé.
    Nechci říci, že jsou podřadní, ale nehodí se k nám, mají svou kulturu, hodící se do zemí s bohatstvím plodů a zvěře, kde je navíc celý rok teplo.
    Mají to v genech, evoluce není holubník, když je někde hojnost potravy a teplo, není třeba být zbytečně pilný a tím plýtvat energií.
    Naopak, je třeba toho dělat co nejméně, a nenudit se u toho….
    My bychom tady, v Evropě, chcípli hlady s takovým výkonem, ale jim to v pohodě stačí.

  3. Snad moc nenaštvu Tarase, když sem dám odpověď faganovi, který se do mě pustil na tribunově cenzurovaném blogu, zřejmě pod vlivem nějaké návykové látky.
    Jedná se o téma romských pohádek, které jsou- dle názoru většiny diskutujích- nejen krásné, ale i jaksi moudré, vycházející z kuruté reality života těžce zkoušeného, ale nezlomného etnika.
    Kromě toho to nejsou pohádky pro děti, ale…to se mi nepodařilo zjistit, neb fagan v tom momentě vstoupil do plodné diskze a svými ráznými komenty ukázal, jaká jsem ubohá nula, tedy poněkud mimo téma, ale o to rázněji!
    https://tribun.name/2016/05/11/otcuv-duch-a-jine-pohadky-romskych-autoru/comment-page-1/#comment-105861
    —————-
    Tohle by stálo za nějaký rozbor.
    Co on tím tak ten Ota může myslet?
    Že jako jsem rovný k jiným lidem (k němu), nebo že k jiným lidem rovný nejsem, berouc 4x menší mzdu jak Němec?
    Pak ta omáčka….
    No, já jsem se svým životem spokojený, a též se svým výdělkem.
    To ze mě dělá bohatého.
    Pokud někdo vydělá 1000x víc jak já, a spokojený není, je chudý.
    Měřit lidské štěstí na výdělek je doménou malých lidí, ale předjímat ten výdělek u druhých a posmívat se mu, je doménou frustrovaných závistivců.
    Takový Ota o ničem jiném než o výdělku dlouhodobě nemluví, též tedy o vzdělání, takže jsem už dávno pojal podezření, že žádné sám nemá.
    (jednu chvíli se dokonce uvažovalo o tom, že je to diskuzní stroj)
    Pokud pak někdo považuje všechny lidi za sobě si rovné a má dojem, že je povinností pomáhat, pak nikdo nikomu nebrání, aby pomáhal, ať už jako dobrovolník, nebo finančně.
    Ovšem…sám a za své.
    O státních penězích v liberální demokracii možná rozhodují nikým nevolení hlupáci a pleticháři,nebo to nařizují velmoci svým satelitům, v demokracii klasické ale máme volby a lidé si zvolí sami směřování země.
    Pokud u řádných voleb lid zvolí strany, které programově budou mít pomoc migrantům, ani nepípnu a ať veřejné peníze jdou tam, kam lid žádá.
    Pokud ale ne, pak ať táhnou ke všem čertům!!!

  4. Tak se ze mne stal vítač !!!! ano ano ano !!! s otevřenou náručí vítám všechny a i naše cikánky – s tím že všichni bez výjimky projdou zařízením – nejlépe po dobu pěti let – s režimem Baťovy školy práce, pokud vše úspěšně s dobrým výsledkem zvládnou tak dostanou azyl.

    Tak nějak mi ale dochází že ony výchovné principy uplatňované do roku 1990 se od té školy práce zase tak moc nelišily – pokud si odmyslím tu záměnu náboženství dobovou ideologií.

    To mi tak napadlo čtouce všechny ty plky o imograntech, cikánech atp.

  5. S tím, že má všechny lidi za sobě rovné a že je správné pomáhat těm, co pomoc potřebují, přišel prý kdysi jistý Ježíš.
    Sice si v praxi vypomáhal zázraky a ta jeho zásada potom trochu zapadla prachem, ale přece jen…
    Myslím, že u voleb budete mít hodně širokou nabídku stran, které se vám zaručí, že na tu pomoc nepustí ani korunu.

    • No vidíte, i Ježíš potřeboval zázrak na tuhle „prácičku“.
      A EU to chce zvládnout bez zázraku…
      To se cejtěj teda….
      A u voleb takovou stranu zvolím, jenže dvouzavináči, já mám jen jeden hlas.
      Ale o vás mám strach, protože taková strana, která bude propgavat financování migrantů—-v nabídce asi nebude.

  6. Myslet? Ota a myslet? Vždyť je jako tokající tetřev, předvádějící svou vynikající paměť, a hluchý ke všemu ostatnímu, všechno otočí jen podle jediného nápěvu co zná – pohrdání plebsem, a podlézání vrchností. Vztek nad tím, že se nechtějí všichni chovat jako otroci, to je to co cloumá jeho majestátem:-), ale je dobře, že se vymluví tady, než někde venku. Nechte ho frčet:-)
    Ale co se pohádek týká, ony opravdu mají své kouzlo. Mám možnost je porovnávat s pohádkami sibiřských a eskymáckých a nějakých jiných národů, a tam všude je to taková síla, že i jako dospělá mám strach je číst:-) Problém nastolil Tribun, když do těch pověstí vtáhl „naše předsudky“ a jakože si cikáni před námi vylepšují image, to už je přimalůvka, která do těch pohádek nepatří.

    • Jsem se smál, až jsem se za břicho popadal.
      Jak on Tribun hnedle „poznal“, že jsem nečetl Erbena….
      Já jenom, když už jsem si dal tu práci s tím textem, on Tribun čas od času něco schválně nepustí, manipuluje s diskuzí.
      To vlákno je ale výživné, fakt nechápu, proč bych měl obdivovat nějaké úchylné pohádky, jen proto, že jsou cikánské, nebo třeba eskymácké.
      Svým dětem bych je nečetl, sám bych si je třeba přelouskal, pro zajímavost.
      Ale pohádka je pohádka, a balada je balada.
      Erben napsal Kytici balad, tedy tragických básní, to ani jiné být nemůže, aby to splňovalo obsah balady a čím drastičtější, tím lepší, pokud to má dějovou linku, a ne jak v US filmu, kde je násilí jen proto, aby tam bylo.

      • A ještě dodám, že ten text, když ho sem dám, takového Tribuna pěkně vyprudí.
        Nemá totiž najednou moc nad tím, co pustí, a co nepustí, což takové sebestředné egoisty musí řádně dráždit.
        A Tarase to snad štvát nebude, když to nebudu přehánět a otravovat s tím pořád.
        A Ota, ten génius pravice, levice, demokracie i totality?
        Ten si to tady rozhodně přečte!

        • Pres Cikanske pohadky s Tribunem do hadky?
          Pro mistra korektnosti vittta neni dobry dosti 🙂
          Multiculti v rozlisnosti, je v nazorove podobnosti
          Pred toleranci nazoru hejt fry stat by mela v pozoru.
          Misto toho stve a prudi nizke pudy v lidech budi 😦

  7. Zakon TRHu rika ze kde je poptavka tam se dari nabidce.
    To jiste plati u bananu a hygienickeho materialu nejhorsimu to nedostatku rezimu realneho socialistickeho ale jak je to s nabidkou stran ktere vam tu slibuje nick @@?
    Kdeze je ta poptavka a kdo ji zvysuje?

    Boj o volice a mysleni uz vice ovcana nez obcana nabyva na sile ,
    Fagani kmitaji od blogu k dalsim
    ale take agenti Moskvy se pry snazi ovlivnovat mysleni Evropana!
    Cesky novinar o tom vydal I knihu a massmedia ji nejen zminuji ale I zduraznuji ze Ruska ambasada v Praze ma rekordni pocet zamestnancu z nich jiz rada byla vladou CR vyhostena!
    Jakoby ani to nestaci,
    uz si v Mosve nataci
    propagandu rozvratnou
    s rychlosti zavratnou .
    urcenou pro Nemce , s prekladem i pro Cechy

    https://gloria.tv/media/VyzotcUwWQx
    PS
    ale marne se snazi , spravny ovcan Evropy vzdy da prednost lidumilnemu kapousovi ze Zapadu pred kapousem oligarchou z Vychodu!

    • Je sice mozne ze se mnou Mistr nebude souhlasit pokud jde o o dobrotu kapouse Zapadniho, ale jsou na to dukazy! Mate je primo u vas a pod nosem 🙂
      Neni treba srovnavat s oligarchy v Rusku.
      V Nemecku plati 3 az 4 x vice nez v CR a cim dal na Vychod, tim mene !
      Dukaz jako bejk ve prospech kapouse nejlepsiho nejZapadnejsiho,
      protoze nejchytrejsiho a nejnapadnejsiho! (od slova naapad, ne ze napad)
      🙂

  8. „…mohl zkusit uhádnout, co právě dělám s rukou za zády.“

    Zamestnanci Batovych zavodu, zijici v podnikove ubytovne, museli spat s rukama na perine (to neni legrace, ale vedecky overeny fakt z brozurek vzoru kazdeho podnikatele).
    Tak si myslim, ze je produktivnejsi vyndat ruku zpoza zad a dat ji dopredu.

    Mam pocit, ze uz kecaji z hladu, ale bohuzel jim pri tom nevadi, ze jsou smesni a zcela mimo, Brusel je ukoval do ocelovych kadru.
    Lzou, vymysli si, ignoruji nejzakladnejsi fakta a k tomu kecaji pitomosti…na takove je i fakace skoda, lepsi je se soustredit sam na sebe.
    http://www.derwesten.de/politik/bis-zu-500-000-fluechtlinge-in-deutschland-nicht-registriert-id11706429.html
    „Nemeckem se potuluje na pul milionu uprchliku bez registrace“
    Pokud si nektere staty vylepsily DPH priznanim prijmu z prostituce, tak je klidne mozne, ze v pripade uprchliku pocitaji jejich prinos z nezdanene prace na cerno. Ze to znamena zvyseni nezamestnanosti domaciho obvatelstva snad ani nemusim psat, hlavne ze se hospodarstvi hybe a roste…

    • Možná by bylo správné, kdyby se i to, co migranti ukradnou započítávalo do DPH. Je to přeci taky určitý druh pracovního výkonu.

          • pro vittta:
            Neni tezke porozumet slovum a clanku na ktery Lev odkazuje, ale je az nemozne porozumet commentum ktere zde v posledni dobe dava Lev 😦
            Mozna umyslne provokuje podobnymi odkazy aby Vas mohl nasledne pod Vasi reakci napadat z hnednuti.
            Stejne tak ucinil u Janiky poznamkou ze Asfalt je sice cerny ale jemu pripada hnedy a take se vzpominkou na vittta.
            Vypada to ze tu ma Taras misto Fagana jineho vytecnika co na hnedou je expert a na jisty druh odkazu overallergic.

            • Podle mě je to troll a myslím, že nasazený, i když nevím kým přesně.
              Nejpravděpodobnější se mi jeví nějaká iniciativa ze sféry profláklých neziskových organizací, které pomocí lží a provokací chtějí ovládnout veřejný prostor.
              Že by to byl nastrčený fízl považuji za méně pravděpodobné.
              Svůj vlastní politický názor ještě nevyjádřil, k čemuž by jako normální občan neměl žádný důvod.
              To i ten fagan ho vyjadřuje, i když ho neustále mění.( tu slupku vyznavače třídního fašismu má ovšem pořád stejnou)
              Není tak směšný jako fagan, ale zábavný je, především tím, jak intelektuálně zoufale nepřevyšuje diskutující v prostorech, (ty, které by převyšovat měl, tedy ty v opozici) kam byl nasazen, což je ZÁSADNÍ podmínka případného úspěchu!

              • „Podle mě je to troll a myslím, že nasazený, i když nevím kým přesně.“

                Ze jo….treba zna jakysi web derwesten a ma o nem i vlastni mineni. Navic kontruje odkazem na nepripustne stranky, jako by to byla pozice tarasova blogu….neustupuji ze sve pozice: je to fagan :o)

                • … nebo chce jen přítomným dát možnost napsat něco jako „to je úplná pitomost, takhle to nevidím“ nebo „lépe bych to nenapsal“

                  • Za sebe za tu možnost srdečně děkuji.
                    Ovšem tedy, když se neurazíte- Tarasovi.
                    No a …jen jestli nemáte u té vaší možnosti popsané …sakra, jak ono se řekne těm koncům košil na rukávech?

                    • Snad si nemyslíte, že by šli po komkoli právě odtud (vcetně Tarase)? Pokud by potřebovali vykázat nějakou činnost, donašeče nepotřebují, přečíst to můžou zadarmo. Pokud by ale chtěli propagandisticky využít výskyt zapřisáhlého „nevítače“ ve společnosti levicového „antiliberála“ … bojíte, se že Vás někdo uvidí právě se mnou? Já osobně to klidně risknu (i kdybych si kvůli tomu měl jednou hodit oprať).

            • Kdybych uměl psát jako Fagan (bez překlepů a podobně), hned bych se cítil lépe. Pokud chcete přirovnávat Faganův styl k mému, nebude z toho mít radost. Fagan.

              Není tohle téměř učebnicový příklad argumentace *ad personam*:

        • Ten pocit Vam nemohu a ani nechci vyvracet, jen s poznamkou ze z blogu ktery povazujete za „blaznivy“ muzete kdykoli svobodne odejit
          To na rozdil od blazince ze ktereho se tak snadno jako z blogu neodchazi 🙂
          PS
          Vypada to, ze jako odbornik na hnedou se mezi na hnedou barvoslepymi citite byt buditelem na nejspravnejsim miste 🙂

          • Kdyby to byl jeden blog (i s lidmi, kteří ho spoluvytvářejí), občasný v blázinci takového druhu by i osvěžil.

  9. Za bolševika, když chtěl generální ředitel sprdnout podnikového, vyslovil mu „nespokojenost“. Rozumějte, nenapsal mu „sereš mě, šmejde“, ale vyslovil nespokojenost. Dnes i já musím vyslovit nespokojenost ředitelům Astrovi, vitttovi a embéčku za to, jak fantazírujou ohledně Nerevara, Chlapci, přečtěte si tohle
    https://vlkovobloguje.wordpress.com/?s=nerevar
    a dejte si voraz. Neboť ty názory, které tam prezentuje (pravda, v trochu složitější podobě, někdy to vyžaduje luštění) jsou zcela rozumné postoje, jichž by se Fagan nedopustil ani náhodou.

    • Tarasi, ten Nerevarův text je jako Nerevar sám.
      Skáče z tématu do tématu, a vlastně jsem z toho nepoznal, na jaké straně stojí.
      Kromě toho, že nejspíš křesťanské.(tím nechci říci, že je to špatné)
      Copak o to, Nerevar takto vystupuje, jistě má důvod, ale já jsem si četl i text, který zmiňuje.
      No jistě, je skvělý.
      Je to k pláči, opravdu k pláči, protože jakkoli je autor té přednášky, (Hestorius?) velký člověk, stejně se většina čtenářů jen ukojí, jak je dobrý, a víc si z toho nevezme.
      Studenti budou protestovat proti Zemanovi a komunismu a Putinovi, a budou u toho tvrdit, že to dělají proto, že nejsou lhostejní, a ještě si budou myslet, že jsou NEPOSLUŠNÍ.
      A NEPOSLUŠNÉ jsou i neziskovky, prosazující inkluzi a invazi negrů.
      Nepodřídí se, (Zemanovi, Putinovi, KSČSSD…atd..atd…) a vybudují lepší svět, a při té příležitosti dehonestují, pak pozavírají, a pak třeba zabijí ty „poslušné“.
      A já, občan vittta, když budu neposlušný, na internetu, kde mě všichni znáte, budu napomenut , cenzurován a pak zabanován, na OM za mnohé žádosti těch, co „bojují“ proti mainstreamu.
      A Vlkova Kosa?
      Neznám ten blog, někdy jsem tam něco četl, díky odkazu, ale jinak neznám.
      V tom smyslu, že neznám historii blogu.
      Ale slyšel jsem, že i tam bývaly diskuze.
      Už nejsou.
      Možná, možná byli diskutující neposlušní.
      A přece se Vlkovi ten text z r.1999 velice líbí….
      Je, jo, přátelé, je to k pláči!
      Jenže proč?
      Vždyť jsme jen lidé….a to je to velké na nás, ale i to zoufale malé!

      • Svého času byl Vlk snad jediný, kdo u nás přinášel informace o Ukrajině, jiné než přinášel mainstream. I kdyby to bylo to jediné, co dokázal/zveřejnil, je mi velikou ctí, že jsem u něho dousud mohl publikovat.

        • Vy mi to píšete, jako kdybych na Vlka nějak nasazoval.
          V tomto případě mi jen posloužil jako příklad určité lidské slabosti, či…snad spíše nedokonalosti.
          Možná, já nevím, jak to tam bylo, ale psát pořád o Janice a jejích antimainstreamových metodách není zábavné…
          Ale jednu zajímavost…
          Svého Času psal i Čulík o dobrých věcech…

          • Ale ne, nemyslím, že byste nasazoval.

            Jen si myslím, že souhlasit s neposlušností druhých je mnohem lepší volba, než ji potírat. Přibližně ve stejné době, kdy Britské listy nabraly ostře „anti-kremelský“ kurs, jsem potkal Kosu, to by mohlo vysvětlit mnohé. A blog, který publikuje několik článků denně, při vší úctě, Tarase, Janiku ani Tribuna s ním srovnávat nejde. A založit si vlastní blog, bychom ve WordPressu asi dokázali všichni, proč to neuděláme, to je asi všem přítomným jasné.

  10. Mistre, vuci Lvovi jsem se dopustil komentare ktery bych jinymi slovy oznacil jako podiveni ne faganeni.
    Lev byl prvni ktery nazory vittta oznacil za hnede, podobne jako nazory Asfalta u Janiky.
    Cetl jsem 2 clanky ktere otiskl Vlk a je to jine cteni. Zadne hnede nalepkovani.
    Coz muze znamenat cokoli.
    Za posledni desetileti jsem cetl mnoho komentaru I clanku od Tarase ale predstava ze by napsal clanek ktery by oslavoval TRH a zboznoval kapouse je stejne absurdni jako predstava ze by absolvent West Point Academy vzal misto po matce Tereze.
    Musi byt neco co zpusobilo tak propastny rozdil ve vyjadrovani. Nikoli slovne ale obsahove.
    Ja jsem nikdky nenapsal ze Lev by mohl byt Fagan, ale pozadal jsem psychologa o srovnani, jen tak z pleziru protoze tak propastny rozdil jsem si nedovedl vysvetlit.
    conclusion:
    bud se jedna o 2 autory nebo by to mohl byt priklad a ukazka rozpolcene osobnosti(schizophrenia)
    Zna snad Mistr jeden rozumny duvod ktery by ho inspiroval vyjadrovat se co blog to jinak ?

    PS
    Ze to byla Helmuthova leva zadni tlapka ktera vedla Tvoji ruku pri psani kocourich pribehu je ctenari znamo 🙂

    • Vím, myšlenku, že Nerevar = Fagan tady propaguje hlavně embéčko. Prvně jmenovaný je skutečně trochu záhadnou osobou (viz jeho genderové neukotvení), ale já nenechávám podezíravosti cloumat mým majestátem a dávám přednost (do jisté míry) důvěře.

      Ale aby to nezapadlo, tady dávám odkaz na projev stejně patetický a emoticní, jako byl ten Nerevarem vzpomenutý Hestonův:
      http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Klara-Samkova-Muslimove-mirite-k-zahube-Zavrhnou-vas-jako-odpad-436274

      Teď si nemohu vzpomenout, odkud pochází hláška „Hergot, to je baba!“.

      • Ono je to ve skutečnosti jedno, jestli to je fagan, nebo není.
        Důležité je to, co píše.
        A Nerevar píše pokaždé něco jiného.
        Kvalitní pasáže se střídají s manipulativními….skoro by se mohlo zdát, že zdatný manipulátor musí napsat něco dobrého, aby mu lidé věřili, a on pak mohl manipulovat lží.
        Třeba tohle….to je v tom textu na Kose.
        „Souběžně s tím jsme občas informováni o řádění islamistů. Jsou to opravdu nebezpečná zvířata. Například: kolik Francouzů přišlo v uplynulém roce o život rukama teroristů? A kolik při dopravních nehodách?“
        No prosím, co je ukopaný 17 letý mladík v Německu , nebo jiní zavraždění, proti neštěstí na silnici.
        Musí si zvykat.
        Já vím, Nerevar pak pokračuje, že to přehnal, že bere zpět, jenže….už to napsal.
        A o sekulární manipulaci napsal, jak do nás hustí Vávrovu husitskou trilogii….vlastně byly 4 ty filmy.
        Přitom církev byla (a je) div ne svatá.
        To tam tedy nepíše, třeba si to každý domyslí sám, hlavně když je dostanečně mladý a husitství si spojí třeba s komunismem a nacismem a- Zemanem.

        Ta Samková má tah na bránu, co tam tak asi viděla, když jim dříve pomáhala?

Napsat komentář