Fujtajblks

Přemýšlím o dvou věcech. Jednak o tom, že mě podnikatelská a živnostnická hysterie, podporovaná pravdoláskou, kavárnou a neúspěšnou opozicí, donutí volit Babiše, na což bych jinak vůbec nepomýšlel. Za druhé o tom, jestli měli komunisté po válce jinou volbu, než tu nesmírnou brutalitu, se kterou postupovali proti „poražené buržoasii“ a jejím slouhům, vládním radům, prokuristům atd. Začínám si myslet, že nikoliv.

Neboť ta úmorná zarputilost, se kterou dnes, po šedesáti letech, hájí buržoasie své sobecké zájmy, tj. chtějí odstranit a potrestat Babiše, který jim zavedl EET a kontrolní hlášení a tedy je požádal, aby přestali krást, páchat trestnou činnost, ohrožovat společenský smír a přispívat do státní kasy tak, jak mají a tedy neparazitovali na zaměstnancích (vedle toho, že je vykořisťují), ta zarputilost je otravná zejména proto, že je postavena na zcela vylhaných důvodech, jak jsem v několika článcích dokázal. Kdyby si na transparenty napsali „Nechceme platit daně“ nebo „Jsme nová šlechta a nikdo nám nebude poroučet“, tak by to sice bylo nehezké, ale nikoliv nečestné. Přiznali by barvu, jako v mariáši.

Faleš a prolhanost se nad shromážděním vznášela v hustých oblacích a vrcholem bylo vystoupení afektované herecké čůzy, která vyzvala společenství letenských bohatců, aby minutou ticha a intenzivním soustředěním na dobré a pozitivní věci vytvořili jakýsi kadlub, ze kterého se bude linout záře vší svatosti. Oni ji poslechli a někteří dokonce v tom intenzivním úsilí o dobro zavřeli oči, a na jejich tvářích, zhrublých honbou za mamonem a okrádáním ostatních, se zjevilo to, co nešťastníkovi, když to pustí do kalhot. Po tomhle zážitku jsem už nevydržel a těm prolhancům z Letné zavřel hubu křížkem vpravo nahoře.

Takže prý 250 tisíc. Toto je Letná opět z katastru nemovitostí:

Plochu je nutno zredukovat o deset procent na nájezdy do tunelů, stánky, obrazovky, sanitky (skutečně na ně došlo!), takže k dispozici je 90 tisíc metrů čtverečních. Možná jsem nevzal v úvahu to, že i v parku mohli být na stromech vylezlí živnostníci bez disciplíny, ale nešť. I kdyby na každém metru čtverečním stál jeden člověk (což nestál, to je tělo na tělo), tak tam mohlo být nanejvýš devadesát tisíc lidí. Kde je tedy těch Minářových 250 tisíc?

Tohle vypadá na první pohled impozantně:

všimněte si však na malém obrázku vpravo dole to částečné naředění dál od tribuny a ještě větší ještě dál (vpravo nahoře).

Jeden člověk na metru stál možná pod tribunou a ve vzdálenosti do čtyřiceti až padesáti metrů od ní, viz

Pak se to už začalo ředit

aby se to ve větší vzdálenosti zředilo hodně, jak doloženo nahoře a tady:

A to jsme teprve asi padesát metrů o tribuny, jak lze odečíst ze záběru Molochova v pozadí, ještě nejsme ani u stadionu Sparty. Tady je to ještě jednou k parku

a k Molochovu

Nenechte se mýlit těmi pohledy do dáli nad hlavami, to je zkreslující, jako ta úvodní fotka.

A teď už jenom pár pohledů do davu:

Všechno střední a starší generace, podnikatelské tváře jak vyšité.

A na závěr skutečný důvod pro demonstrování, vyjádřený na jednom transparentu:

„Účet pro pana Bureše, prosím!!!“

Samozřejmě – nejlépe v elektronické podobě.

Shrnuto a podtrženo: na Letné – při velmi velkorysém odhadu jeden člověk na dvou metrech čtverečních (narýsujte si to na podlahu, kružnici o poloměru 80 centimetrů a stoupněte si dovnitř, já bych přečuhoval do sousedních prostorů) – se tedy sešlo nějakých padesát tisíc lidí, ať nežeru. To je velmi podprůměrná návštěva na jednom utkání Bundesligy ve fotbale. A tenhle jeden méně zaplněný fotbalový stadion chce rozhodovat o osudu země, její vlády? A proč? Jenom proto, že se jim nechce platit daně. A proč ten ksindl Minář opět přehání návštěvnost pětkrát? No protože je ksindl.

Fujtajblks.

 

 

 

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.

27 thoughts on “Fujtajblks

  1. Tarasi, byli to funkcionáři a voliči TOP09 (STAN…tedy podvodní starostové a nazávislí závislí na Bakalovi a Kalouskovi), ODS, Pirátů (tedy zhulených TOP09) a KDU-ČSL, která zorganizovala z jižní Moravy autobusy věřících lidí, aby se případně mohla podílet na nové pučistické vládě viz Majdan. Plakáty vyzývají opoziční voliče byly vyvěšené v každé obci. Navíc veřejnoprávní TV a rozhlas (pevně doufám, že už jste je dávno odhlásil) neustále tohle opoziční shromáždění propagovaly. Ve skutečnosti kalouskovská opozice (faktický lídr je pořád Kalousek) má ve veřejnosti podporu pořád jen 40-45 procent. Kdyby se na Letné sešli všichni, bylo by tam několik milionů lidí. Přesto by však neměli většinu ani demokratický mandát. O co jim kde? O likvidaci nepohodlné prezidenta, vlády i části s nimi nespolupracující opozice (Okamura). Babiš je sice velkopodnikatel, ale zabírá místo ve vládě Schwarzenbergovi, Kalouskovi, Němcové…a jejich sponzoru Bakalovi. To už je těžký zločin. A než by odešel sám a dobrovolně, raději se nechá podporovat komunisty. Také sebral hlasy Sobotkovi a Chovancovi…další zločin. EET je od něho úžasný počin, ale samozřejmě proti němu poštval spoustu podnikatelů, kteří doteď nemuseli oproti jiným platit žádné daně, takže se jim takový kapitalismus velmi zamlouval. nevím, co bude. Kdybychom byli Ukrajina, Kalousek se Schwarzenbergem by i se svými 4 procenty podpory ve společnosti byli schopni sehnat zbraně, vypálit sídlo vlády a Pražský Hrad, vyvraždit příznivce vlády a hned následující den si rozdělit posty premiéra a prezidenta. Ukrajina zatím nejsme. Schwarzenberg, Štětina, Kocáb…ovšem spolu se CIA a místními fašisty připravovali krvavý převrat na Ukrajině. Většina sdělovacích prostředků v ČR patří stále kalouskovské pravici, Babiš dosáhl pouze toho, že Mladá Fronta Dnes je oproti minulosti umírněná. Kalouskovské pravici patří také veřejnoprávní média, vedení vysokých škol v Praze a Brně, vedení divadel atd. Je vůbec zázrak, že prezident Zeman byl zvolen i podruhé navzdory neuvěřitelné štvanici.

  2. To máš jedno Tarasi. Výpočty sem nebo tam – v historii i v politice to bude zapsáno takto:
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ctvrt-milionu-lidi-pohledem-ze-vzduchu-takhle-demonstraci-na-letne-natocil-dron-74739?dop-ab-variant=19&seq-no=1&source=hp
    A že se demonstrující dozvěděli že demonstrují nejen za nezávislou justici a proti Babišovi, ale také proti Číně, Huawei, Rusku, Putinovi, Zemanovi, Kellerovi… atd.? Co na tom? Aspoň si každý mohl vybrat, že?
    U Janiky jsem použil tohle přirovnání:
    „To je jako když přijdeš do hospody jen na pivo a hospodský ti k tomu naservíruje Becherovku, kafe, zmrzlinový pohár, džus, knedlíky s vejci… aniž by se tě ptal. A pak ti hezky poděkuje za objednávku.“
    A účet zatáhneme všichni – i ti co u stolu neseděli. A žádnou účtenku nedostaneme.

  3. 1/4 millionova seslost volicu „demokraticke oposice“ ODS/ TOP09/lidovcu/starostu/
    kteri ve volbach neuspeli,
    se sesli na Letne pod praporem Millionu chvilek pro demokracii, ale ne jen tak obycejne,
    ale demokracie liberalni!
    To je demokraci nova a nejlepsi, jak profesionalni politik Petr Pithart napsal v reci pro Million chvilek,
    Jsme zastánci demokracie nejen volební, ale i liberální, zaručující svobodu nejen vítězům, ale i poraženým

    Organizátoři odmítli, že by se mohla pořádající iniciativa Milion chvilek mohla stát politickou stranou, k čemuž ji vyzýval premiér Babiš.
    „V nadstranickosti je síla těchto protestů,“ řekl za organizátory místopředseda Milionu chvilek Benjamin Roll.

    Pokud tech ctvrt millionu protestujicich nebude mit svoji stranu budou volit koho?
    ODS ktera „sametove“ polovinu z 30 let spravne demokraticky vladla?
    Piraty jako ty kteri se nepodileli na predchozim vladnuti a oni budou jinak a lepe ?

    Demokraticky blok, protoze ten jediny za 30 let „Sametu“ predvedl jak ma vypadat svoboda a demokracie pro vsechny?
    Jen oni zaruci svobodu nejen vítězům, ale i poraženým? Maji v tom 30 let profesionalni zkusenosti!
    Za casu kdy vladli Topolankove Kalouskove Necasove a predvadeli jak oni zarucuji svobodu i porazenym, proc nebylo ctvrt millionu na Letne?

    Umet organisovat (vyprovokovat) nespokojenost lidi jako cesta k uspechu „liberalni demokracie“
    jako cesta ke svrzeni zvolene vlady, to je nova cesta tech kteri prohrali volby a chteji zpatky k moci.
    Ze pry oni budou ti spravni politici
    „demokracie nejen volební, ale i liberální“ zaručující svobodu nejen vítězům, ale i poraženým!
    O co jde doopravdy?
    Pozor pozor, hrozi ze ve volbach porazeni budou vladou Babise odstaveni od koryt!
    Ze se tak delo po celych 30 let bylo v poradku?
    Az nyni je to v neporadku!
    Takze to je 1/4 millionova seslost nespokojenych volicu „demokraticke oposice“ ODS/TOP09/lidovcu/starostu/
    kteri ve volbach neuspeli.

  4. Já bych fakt nečekala, že padesát tisíc kapitalistů /když uznám váš odhad, Tarasi/, kteří chtějí zrušit jakýsi kontrolní výkaz, a živnostníků, kterým vadí EET, obětují volnou neděli a místo aby usrkávali u svých bazénů šampáňo a zajídali ho kaviárem, popadnou vlastnoručně malované transparenty a přihrnou se v davu na letenskou pláň.
    A ještě aby u toho poslouchali, co zas vymysleli jacísi ekologisté, levicoví blouznivci a Petr Pithart.
    Není to veliká pozoruhodnost?

    • To já bych zase čekal, že kvůli EET a KH a ZP sebou vezmou celou rodinu i s hluchým dědečkem, protože jim jde o prachy, Babiš jim na ně šáhnul, a to těmhle vadí ze všeho nejvíc. Proto ta demise. Nejzuřivější, pološílení antikomunisti jsou restituenti.

      Výběr řečníků byl nedomyšlený zastírací manévr, aby se neřeklo, že jde o daně a jejich vymahatele, škůdce Babiše. Taky byli řádně rozpačití, tihle hokynáři, když k nim promlouval Kartous nebo ten pitomý ekologista. Takže řečníci žvanili hovadiny, se kterými už Babiš nemá vůbec nic společného, požadavek na jeho rezignaci (trest za EET) neústrojně zůstal.

      • Je fakt, že Babiš je kdeco, jen restituent ne.
        Ale zpět k Letné: ti z mého okruhu známých, co tam byli, nejsou hokynáři, ale obyčejní zaměstnanci. Nebyli rozpačití, naopak si pochvalovali přátelskou atmosféru celého setkání.

        • Dobře, tak já si s vámi sednu na terapeutický pohovor. Vaše komentáře nereagují na podstatu oponentova sdělení. Reagujete na jakousi náhodnou a nepodstatnou shodu ve zvuku slov (typicky při slově tenis reagujete na penis) a to ještě velmi vágním, často až nepochopitelným a neuchopitelným způsobem.

          Konkrétně: vaše poznámka „Je fakt, že Babiš je kdeco, jen restituent ne.“ nemá vůbec nic společného s mým textem, nemá žádný význam, moje věta o pološílených antikomunistech a restituentech se týkala toho, že nejzuřivěji lidé reagují na to, když se jim sáhne na prachy. Což jim Babiš udělal, stejně jako restituentům před sedmdesáti lety komunisti, tedy nenávist ke komunistům je u buržoazní čeládky zuřivá, stejně jako u jejich dnešních potomků k Babišovi, který ji na prachy šáhnul rovněž. Poznámka, že Babiš není restituent je tedy úplně mimo mísu.

          Sama jste říkala, že z vašeho okruhu známých jezdí do Prahy jedna zaměstnankyně, patrně afektovaně stádní hňupka, dnes jste to rozšířila na několik. Rodí se vám stejně rychle, ti zaměstnanci s Babišovským bebím, jako kočkám koťata. Hlavně že vnímají jako přátelskou atmosféru to hysterické řvaní o bezdůvodné demisi.

          • Čo bolo, bolo. Odhodlaných protestantů od doby, kdy jsem mluvila o té jedné osobě, v mém okolí viditelně přibylo.
            Co se týče faktu, že Babiš není restituent, šlo o to, že to je podle vás plus, tak jsem vám chtěla udělat radost, že vás na ten plusíček u vašeho hrdiny upozorním.
            I když, co víte. Třeba má někde pod Tatrami louku po dědečkovi a bere na ni dotace.

  5. Pokud dobře počítám tak plocha kruhu = (πd^(2 ))/4, potom pro kruh o průměru 0,8m vychází plocha na cca 0,5 m2. Pro plochu 90 000m2 pak při tomto rovnoměrném rozložení přichází v úvahu cca 180 000 osob. Vzhledem k nerovnoměrnosti hustoty rozložení bych uvažoval o cca 100 000 až 140 000 demonstrujících.

    • Inkriminovaná věta zněla: „při velmi velkorysém odhadu jeden člověk na dvou metrech čtverečních (narýsujte si to na podlahu, kružnici o poloměru 80 centimetrů a stoupněte si dovnitř, já bych přečuhoval do sousedních prostorů) – se tedy sešlo nějakých padesát tisíc lidí“ . Kružnice o poloměru O,8 m má plochu 3,14 x 0,8 na druhou, to jest 3,14 x 0,64 = 2,00 m2. Váš počtářský soudruh ve zbrani vzal za základ svých úvah z oboru vyšší matematiky „kruh o průměru 0,8m“, což mu pak vyšlo správně půlmetru čtverečního. Počítal správně, spletl si průměr s poloměrem.

  6. Jen na okraj Tarasi, k onomu Vašemu dilema z kraje článku, o možnostech postupu vůči buržoazii a jejím slouhům, které komunisté měli.
    Vysloužím si opovržení, ale ona „nesmírná brutalita“ se zvětšuje rok co rok se stoupající časovou vzdáleností od Velkého plyše s rostoucí hysterií, agresivitou, kadencí a akčním radiusem díky úbytku pamětníků, díky mediální neustálé masáži, díky lacino získaným politickým bodům , díky mnoha „umělcům“, kteří ze scénářů a článků mají pálkaře, a především díky veřejnosti, české vychcané a většinově hloupé společnosti, která si nepamatuje, co měla včera ke snídani, ale zasvěceně žvaní o době před 50-ti a více lety…
    Módní vyhrocený antikomunismus se vtllouká už dětem na ZŠ, tedy čekejme klony Mádlů ve velkém…
    Máme tu cca 10 milionů „partyzánů“, bojovníků proti bývalému režimu – jeden by čekal, že se se svojí verzí utrpení přihlásí ještě Jakeš s Bilakem… Ad absurdum ?
    Ale ne, jen logika řve – kde, kdo byl teda ten „utlačovatel“, když všichni trpěli – k utlačení takové masy musí být k dispozici také velká masa, a kupodivu se lidstvo ještě neklonuje, ale rodí, především do rodin, rodů, klanů, a mají i příbuzné, a dědí se mnohé, prostředí formuje.
    A za další, všichni byli svatí, neexistovali cílevědomí kariéristé, jedinci toužící po majetku svém i cizím, podvodníci, lháři, mystifikátoři, demagogové, zloději, práskači, násilníci, sadisti, závistivci, atd. – všechny ty špatné vlastnosti byly na druhé straně – Basta.
    Maně si kladu otázku, kolik z těch raketově se množících příběhů nedokonalých křivd je pravdivých, kolik se jich zakládá na reáliích. Inu, úspěšně by se dala použít modifikovaná metoda výpočtu množství demonstrantů na náměstí či pláni.
    Apropo, to přece není problém jen dneška, nebo snad ano ???
    Je snad lidstvo, lidé, jiné, jiní, než před třeba 100 či 80-ti lety ???
    Pokud ano, přesvědčte mne. Vysvětlené mi, jak až posledních cca 80 let zformovalo thalamus, hypothalamus, šedou kůru mozkovou, mezimozek, atd., a ještě pouze některým, nehledě na x tisíc let existence civilizace, nehledě na zkušenosti a DNA + mentální dědictví po předcích.
    A kopněte si do mne – ale prosím, demokratický, že 😁.
    To bylo velmi nahrubo…
    A teď k tomu Vašemu dilema, Tarasi … Vy si tu otázku kladete až teď ???
    Vás nenapadla už v první polovině devadesátek, při sledování reálného „budování demokracie, majetných, restrukturalizaci“ , v momentě vlastního svědectví, přítomnosti ( vyhýbám se slovu angažovanosti )mnoha reálií ve Vašem okolí tento proces provázející ???
    To se docela divím …

    • Upřímně řečeno, Minorito, já občas napíšu něco, co nemyslím úplně vážně, spíše jako provokaci. Na tuhle s tím brutálním komunistickým postupem vůči buržoazii se chytil jistý Fagan a bezmocně, jak opice v kleci s banánem v ruce mi vyhrožoval paragrafy za schvalování totality.

      K vašim otázkám: v devadesátých letech jsem si myslel, stejně jako dnes, že ta varianta komunistického režimu, která tu předtím panovala čtyřicet let, tj. stalinský model s centrálním plánováním, státním vlastnictvím výrobních prostředků a vládou jedné strany za použití velkého (padesátá léta) či mírnějšího útlaku (normalizace) občanů, je neživotaschopná, fatálně zaostávající, postavená na chybných principech (dělnická třída vedoucí silou, KSČ její předvoj, který řídí vše) a tedy odsouzená k zániku. Byl to vskutku zahnívající režim a jeho větší sociální přívětivost ve srovnání s dneškem není jeho zásluhou, ale chybou současného žraločího systému, která se žralokům také jednou vymstí. A protože jsem dost podrobně znal poměry na Západě, hlavně v Německu sedmdesátých a osmdesátých let, domníval jsem se, že ty evidentní hrubé chyby a zločiny, které doprovázely vývoj u nás, jsou excesem, způsobeným charakterovými vadami (Klaus, Kočárník, Dyba atd.) a obyčejnou hloupostí nových uzurpátorů moci (Havel). A že něco takového by v západním sociálně-tržním kapitalismu nebylo možné. Což skutečně nebylo, protože tam fungovala kontrola moci a kapitalistů skrz vzorná veřejnoprávní sdělovadla a silné odbory.

      Jenže čas oponou trhnul, nastoupila globalizace, která způsobila, že životní úroveň i postavení pracujících stagnují či klesají a bohatí bohatnou nad všechny snesitelné meze. Takže náhrobek na jednom londýnském hřbitově se pohnul a začíná vydávat temné tóny. Dnes se mé sociálně-demokratické přesvědčení brandtovského či olof-palmeovského typu začíná jevit jako naivita, jenže jenom do času! Sanders v USA a Corbyn v Británii ještě nezvítězili, ale začínají představovat možnou alternativu k dnešní hnusné oligarchické moci. Pak bude stačit jedna vážná hospodářská krize nebo nesmyslná válka, které vážně zasáhnou do životů lidí, a možná se dnešní nafoukaní kapoušové nebudou stačit divit.

      • „Pak bude stačit jedna vážná hospodářská krize nebo nesmyslná válka, které vážně zasáhnou do životů lidí, a možná se dnešní nafoukaní kapoušové nebudou stačit divit.“
        Jednu velkou krizi už jsme tu měli – a stalo se jen to, že kapouši trošku víc provětrali kapsy plebsu (stát pomohl těm „příliš velkým na kolaps“) a jelo se dál, močálem černým kolem bílých skal..
        A válka dost velká na to, aby něco celosvětově ovlivnila – pamatujte, lokální války v Afghanistánu, Iráku, Libyi, nebo válka v zastoupení v Sýrii na to přes veškerou svou hrůzu nestačily – dopadne, pokud ji vůbec přežijeme, nejspíš tak, že budeme mít úplně jiné a setsakra naléhavější starosti, než nějaké kapouše. Třeba jak se dožít dalšího dne..
        „Nevím, jakými zbraněmi se bude bojovat ve třetí světové válce, ale ve čtvrté to budou klacky a kameny.“
        „Jen dvě věci jsou nekonečné – vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem zcela jist.“
        (Albert Einstein)

  7. Co se týče počtu těch letenských abonentů – geometrie je s Vámi, ale stejně jako v případě Venzel placu, i tady bude za podpory údajů z T-Mobile, Policie mediálně a historický žít číslo 250 000, ještě přesněji dle iniciátorů 258000 … Bohužel …

    • Nebuďme pesimisty, dnes už odhad vylezl na pěkných 283000,- člověků … Alespoň něco se v tom vedru hýbe … 😁😁😁

  8. Tarasi, asi jsem to špatně napsal, nebo formuloval. Neměl jsem, a nemám ambice pouštět se do polemiky nad kvalitou či nekvalitou minulého režimu. Faktem je, že nesnáším plivání na minulost, a především její demagogické zkreslování až přepisování.
    K tomu režimu jen krátce: zkoušel vychovat tzv.nového člověka – nevyšlo to. Hospodářsky se stíhalo jen ve fázi extenzivního rozvoje, intenzifikace znamenala stagnaci.
    Jak v letech normalizace, tak v letech dalších se do lůna strany dostala spousta perspektivních mladých absolventů VŠ, obr oportunistů , jenž byli vyhodnoceni jako perspektivní v budoucnu.
    A opravdu, po plyši zahodili ledacos a jsou naopak kovaní anti …
    Stalinismus a tady ??? Silně, velmi silně obroušené zuby … Nebudu obhajovat chyby, ale na jeho obranu dvě věci: jednak znamenal pro většinovou množinu společnosti zlepšení živ.úrovně, a na svoji kultivaci měl z historického hlediska minimum času. To kapík, panečku – i když má na svědomí jen v minulém století dva nejkrvavější konflikty v dějinách – jsou historici, kteří tvrdí, že byla pouze jedna s přestávkou – kapík má za sebou přes cca 200 let, a tu dobu využil pro potvrzení své dominance v mnoha oblastech, směrech od sociální sféry po filozofii. Prostě měl a má nejen mozky k dispozici dostatečně dlouhou dobu.
    Ale nešlo mi o toto, spíše o fakt, že tvář nového systému se začala rýsovat velice brzy …
    Navíc ať chcete nebo ne, existence socialistického bloku coby vojensko- ekonomicko-politického soupeře, konkurenta donutila kapík vytvořit mimikry, sociální a společenské mimikry, jejichž existence byla podmíněna právě v první fázi funkčním svazem socialistických zemí, a po jejich pádu – i když v menším – destrukcí nebo totálním převzetím jejich výrobních prostředků, zemědělství, zdrojů, produktovodů ( voda, nerosty, plynovody, vodovody, kanalizace.. ) , bankovnictví …
    Představte si, že o tom mluvil tatínek před 35 – 40-ti lety, včetně nebezpečí imigrace …
    Globalizace je jen další stadium kapíku, nebo-li bylo kam přesunout výrobu kvůli nízké ceně, existoval nenasycený trh ( Asie ), a bylo možné tam díky vrůstající velikosti trhu i objemu výroby umístit i burzy …
    Dochází zdroje, lidí je na planetě moc, války v Evropě i Tichomoří dalekou minulostí, kapík je v ouplně jiném stádiu – muziku tvrdí bankéři, finančníci, spekulanti, rádoby investoři, běžně se používají dříve trestané tzv.zbraně hromadného finančního ničení, demo státy uplatňují finanční gangsterismus a politiku dělových člunů, díky liberalizaci, privatizaci, došlo k odstranění mnoha zpětných vazeb, podporují sebevražednou imigraci, vědomě rozvrátili Blízký východ , sever Afriky, atd…
    Nechci Vám brát iluze, ale soc.dem. vždy zradila – má to v genech, navíc není rozhodně silou, která zvládne velké historické změny … Konformita je její druhé jméno, a potřebuje se vymezit tak šikovně, aby byla klidně udržována i jí kritizovanou stranou, s kterou bez skurpulí kolaboruje … Dělala to tak vždy, vždy obětovala ty, na které se odvolávala pro svůj prospěch. V dnešním světě tak nějak nevěřím na pohádky o hodném králi a špatných rádcích.
    Mimo jiné atrakce hrozí USA občanská rasová válka, a né, že ne, VB je v křeči odchodu/neodchodu , a rasové konflikty se dají v momentě zhoršení situace ( omezení dávek, skutečný trestní postih imigrantů a menšin páchajících trestnou činnost ) vzplanout
    Nejsou v tom sami – Německo je skoro ztraceno, Francie asi ano, Švédsko také, atd…
    Jen v tom Rusku je kruci nerostů dostatek … A to , že zdroje nejsou v těch správných rukou, se vůči západu nevyplácí …
    Evropa byla – zdá se – obětována za své výrazné pomoci. Navíc si myslím, že na skutečné řešení nemá soc.dem. kdekoliv koule, schopností, výbavu …
    Tady nejen před lety mocní realizovali, uskutečňovali scénář jiných.
    Jde mi o to, že signály a fakta budoucího směrovánï plus sekundární události byly tehdy zřejmé, jasně směřovaly k restitucím háčkované šlechty, a k velkému comebacku Sudeťáků…
    Dnešní rozeklaný, nestálý stav má vícero směrů, ovšem který bude ten reálný, je sázka do loterie , nicméně má nakročeno zpětná spirála, či její zlom …
    Kapík s feudálními prvky čouhá tomu bordelu z bot víc než sláma …
    A spíše než kapouši, se budeme divit MY – oni totiž vědí, co chtějí, a vědí, jak toho dosáhnout …
    Co při tom odpadne, co se obětuje, je obětováno není pro ně mimo vlastního prospěchu, respektive minimálně jeho zachování, důležité …

  9. PS: Ono nebude nejspíše ani v případě války komu vše vysvětlit, předat – podívejte se na Letnou, a uvědomte si fakt, že 30%populace jsou dementi, další velké skupiny jsou postiženy mentálně jinak … Připomeňte si, bez růžových brýlí, jak v Bohemii reaguje veřejnost, kdy reaguje, na co reaguje …
    Že je to děsivé ? Ano, a i přes odžité budete dále trvat na schopnosti místního plebsu pochopit gró a zorganizovat se ???
    Jste opravdu optimista …

    • Jistěže je to demonstrace „síly“, ať už neziskovek, nebo naší křišťálově čisté opozice ( o skutečném pozadí se dá docela úspěšně spekulovat ) … Jsou schopni všeho, dav je zmasírován, nenávist tryská jako gejzír, média slouží o 106, to by v tom byl čert, aby se kluci nedostali zpět k lizu …
      Jak se toto vyvine …

  10. Podnikatelský šmejd jménem Martin se zde snažil uplatnit svůj výblitek. Já ho sem samozřejmě nepustím, pro ilustraci, jak hovadsky zvrácené je myšlení českých podnikatelů a živnostníků však jeho „příspěvek zveřejním:

    „Jeje vy jste ale blbí. EET nic neznamená protože účtenku nikdo nechce a šlo by to bez papíru slyším 3x denně a co se vybere za to se stejně koupí stíhačky nebo jiná kravina ..tahle země je už vybrakovana a to hlavně v hlavách ..a vyprávět že kdo jiný a tak – vždyť je to jedno jde jenom o to aby jste měli o čem tlachat geronti , mladí jsou už jinde a hlavně odsud berou kramle , ví že na spalenem poli obilí nevyroste“

    Bez gerontů bys bydlel na stromě, zmrde, o tom, že fikslujete s účtenkami dál se ví, chce to, aby měl Andrej tu odvahu a pustil na vás smečku kontrolorů, kteří z vás udělají bezdomovce.

  11. Tady je napůl generační, napůl názorová odpověď, a ještě mírná, Tarasi … Skutečně mají mantinely, měřítka, úplně jinde, pokud nějaké jsou. Jsou to lidé, kteří sice hovoří údajně stejnou řečí, ale významově ji chápou jinak, nedomluvíte se …
    Svým způsobem – minimálně v oblasti mentality, logiky, dedukce a empatie , platí u většiny plebsu a omladiny dávné ( ale neustále bohužel platné ) : dokázali jsme, že to dokážeme…
    Letná je škodolibou, arogantní fackou oponentům …
    Obávám se, že v této poziční zákopové válce, díky své tvrdošíjnosti a neústupnosti, deprivanti dosáhnou svého …

  12. Popisujete mnozí situaci správně, já vůbec nepolemizuji. Podstatné je to kdo je organizátorem a kdo účastníkem, je to třeba pro hodnocení rozlišovat. Je to jistě další barevná revoluce, další pokus o převrat, pokus o vládu ulice tak jak známe z konce osmdesátek (Hrad, FS..kdo tam vládl?, nevolení, samozvaní).
    Nevěřím a neuvěřím ale tomu že je to ideologie co ženě ty lidi do ulic. Byť je možné že jedna z těch mnoha ideologických floskulí globalismu a NWO je někomu z nich blízká.
    Kdepak, tam se hrnou „umělci“ co mají strach že ztratí svou umělou nadřazenost a neodpovídající výkonu prebendy, privatizátoři strachující se o přezkum jejich konání, podnikavci všeho druhu od stánkaře po majitele podniků trpící představou že budou muset někdy snad platit tak jako ostatní daně na provoz státu, cizí korporace a jejich domácí přisluhovači kolonizující české obyvatelstvo, neziskovkáři všech směrů uvědomující si že bez peněz od jimi nenáviděného státu budou muset začít pracovat namísto sepisování proudžetů, totéž se týká celé vědecké a výzkumné sféry, vysokoškolských pedagogů a především funkcionářů, ba i učitelů (jakýsi pravičák /!/ u Moravce ukázal grafy kolik bylo před listopadem učitelů a kolik žáků, a kolik nyní, jistě víte že počet učitelů silně stoupl a počet žáků silně klesl), státních a městských a obecních zbytečných úředníků (kolik měla lidí vaše radnice tehdy a teď?) a celé té nevýrobní sféry. Kde se vyrábí tam se pracuje, tam se nemanifestuje.
    Žádná ideologie kavárny ani sóroše kavárna tyhle lidi nespojuje, to jsou jen vzletné řeči, je spojuje jejich spiklenectví, neschopnost živit se poctivě a užitečně, a závislost na státu který právě proto nenávidí. Známá to psychologická poučka.

  13. Pingback: Canis lupus na scestí – Tarasova terasa

Napsat komentář