Vrána vráně oči vyklove, když jde o daně

Obecně by mělo platit pravidlo, že dražší věc má vyšší hodnotu i kvalitu než ta levnější. Kapitalismus nás přesvědčil, že to není vždycky pravda. Stejně tak profesionální dílo by mělo převyšovat amatérské. Při pohledu na mediální scénu opět vidíme, že se jedná o častý omyl, častý zvlášť v podmínkách české novinářské scény, včetně veřejnoprávních médií. Je to proto, že obě skupiny jsou těžce závislé na svých vlastnících, což jsou v prvním případě kapoušové, v druhém skrze společné náboženské pomatení s TOP09 a pražskou kavárnou. Finančně a ideologicky závislí dnešní novináři a moderátoři pak podávají výkony, které se svou stupiditou zcela vyrovnají (pokud je nepředčí) těm, co předváděli jejich stejně tupí kolegové za bolševika.

Dovolil bych si tedy upozornit na článek autora jménem Lu Lina (ZDE) – nenapsal bych to líp, a to je co říct. Je to zajímavé: tenhle bloger spolu s Kubáčem píšou věci, které o dvě třídy převyšují to, co produkuje mainstream, ti jeho od reality odtržení Kojzarové nové doby, oč víc odtržení, o to pilněji přisátí k cecku kapitalistických vlastníků médií. Podržtaškové liberální demokracie se pak v souvislosti s krizí dostali do své vlastní krize, když už kromě produkce zkomolených slov, nesmyslných titulků a prolhaného obsahu ztratili i zbytky povědomí o shodě přísudku s podmětem.

To, co jsem uvedl o Non serviam (a Kubáčovi) platí ve více či méně stejné míře pro blogy, vedené Vidlákem, Větvičkou, Tribunem, Bavorem, nebo o ty, produkované  Vlkem, Dfensem či Zvědavcem. Přitom jmenovaní jsou (snad kromě Zvědavce) čistí amatéři.

No a pak se (kde se vzala, tu se vzala) vynořila řada blogů antibabišovské fronty, amatérsky se tvářící servery, co žebrají o příspěvek na ty jejich sračky, protože mají vysoké náklady na čistírnu, jak se každý den vrací z práce umazaní od hoven. Přitom je zcela zjevné, že z příspěvků čtenářů by se neuživili ani náhodou, vždyť to, co páchají na Hlídacím psu, na Manipulátorech a hlavně pak na vlajkové lodi všech hovnocuců, Foru 24 s hvězdami všech neumětelů Šafrem, Hovorkovou či Jandourkem, to je skutečné dno publicistiky, které je možno srovnávat pouze s Der Stürmerem, protože Rudé právo neblahé paměti vedle nich vypadá jako Mateřídouška.

Zbývá vyřešit otázku, proč jsou prakticky všechna média prudce antibabišovská (s výjimkou těch jím vlastněných, ta jsou neutrální), když přece Andrej může kdykoliv zvolat Mauglího slogan, Jsme jedné krve, ty a já! Proč tohoto miliardáře vyloučili ze své ligy superžráčů, když je prakticky stejný jako oni?

Vysvětlení je jediné, stejně jako v případě jinak nevysvětlitelné desetitisícové účasti na srazech Chvilkařů: Babiš již za svého financministrování se připravoval šlápnout kolegům na přezky, a to těm velkým i těm malým, skrze razantnější vybírání daní. Jako těžký pragmatik pochopil, že jiné zdroje pro vyšší plnění státního rozpočtu nenajde a tedy nemá jinou možnost, než sevřít české zlodějské podnikatelské mafii krk, jinak ho lidé zase „odvolí“, když nebude líp.

A to je pro mafii a s ní svázané partaje ODS a TOP09 naprosto nepřijatelné, horší svatokrádeže, krvesmilstvo, a proto také ODS s profesorským rozumbradou v čele odmítla po posledních volbách Babišovy návrhy na spolupráci. Proto si kapoušové kromě svých oficiálních žump platí ty nahoře vyjmenované skrčky. Rozmotat financování Hlídacího psa a Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky se pokusil Xaver Veselý a přišel na sídlo v zahradním domku; celé vedení fondu je podnikatelské hnízdo a odkrýt vedle těch přiznaných sponzorských darů i ty nepřiznané, plynoucí hlavně do Fora24, to by mělo být pro investigativní novináře hračkou.

Jenže kde je vzít a nekrást, když Kubáč chodí do nemocnice a Lu Lina se živí také poctivě?

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.

22 thoughts on “Vrána vráně oči vyklove, když jde o daně

  1. „Obecně by mělo platit pravidlo, že dražší věc má vyšší hodnotu i kvalitu než ta levnější“.
    Ano, to je zažitý mýtus, který ovšem ne vždy platí, jak správně píšete.
    Znám to ze své oblíbené oblasti lidského poznání a lidské činnosti – konzumace vína. Ačkoliv obecně opravdu platí korelace „vyšší cena = vyšší kvalita“, existuje řada výjimek. Zde se ovšem dostáváme do argumentačního bludiště, protože pojem „kvalita“ je v tomto případě příliš poznamenán subjektivním hodnocením, a navíc: pro spotřebitele zahrnuje (možná) pojem „kvalita“ lahve vína i tu její cenu (včetně DPH 🙂 ). Takže poněkud definice kruhem.

    Také k vašemu tvrzení o dramatickém úpadku novinářského řemesla se, ač nerad, musím připojit. Příčina není jediná, ale celý jejich souhrn. Celkový výčet takových příčin by rozsahem překročil drobnou poznámku, zde tedy jen dvě:
    1. Objektivní. Informační život se pod vlivem nových komunikačních technologií dramaticky zrychlil. Novinář pod časovým tlakem zanedbává mnohé základní požadavky zodpovědné žurnalistické práce.
    2. Subjektivní. Zde dochází ke generačnímu zlomu, myslím si. Nejen vinou upadajícího školství, ale i svou vlastní vinou, znají sice mladí novináři dobře angličtinu, ale většinou „neumí čééésky, neumí čééésky..“. Neznají historii, neznají sociologii. Skoro nic v životě nepřečetli, kromě těch blbostí od Tolkiena a spol., a tudíž nemají někde v malém mozku uloženy archetypy lidských charakterů a jejich jednání. Atd., atd., atd.

    A peníz (obecně „dolar“) je měřítkem všeho.
    A novinářů je jak nasráno, hotová inflace.
    A většinou jsou špatně placení, čímž se zase dostáváme k větě první:
    „Obecně by mělo platit pravidlo, že dražší věc má vyšší hodnotu i kvalitu než ta levnější“. Existují sice i zde výjimky, ale obecně ta korelace většinou platí. Jako u toho vína.

    • Jistěže, jenom tři připomínky: musím si přihřát svoji oblíbenou misogynskou polívčičku, protože redaktorský špatně placený póvl tvoří většinou holky, co samy nic nevymyslí a jenom po síti kradou a překládají články z anglických médií. Protože tomu nerozumí, daří se jim vytvářet óbrkraviny. Pak ale je tady komentátorská smetánka, dobře placená, píšící čistou propagandu bez vazby na reálný svět. Mitrofanov, Šídlo, Fištejn, Fendrych, zrzavá píča, Steigerwald atd. Tihle bezpáteřní sice trochu umějí, ale ne moc, a na příkladu Martina Hekrdly pochopili, že musí s vlky výti, jinak dopadnou jako on. No a za třetí, Polévka říkal „Neumí šééésky, neumí šééésky.

    • „kvalita“
      Pokud má hodnotitel problém / neumí pojem kvalita specifikovat, bylo by možná vhodnější zvolit sobě bližší nebo jednoduší případ či oblast.
      Pro začátek například věci denní spotřeby, kde je schopen na velkém vzorku, pomocí selekce určit přesněji kritéria pro takové rozhodování.
      Textil? Obuv? Potraviny? Výrobky denní spotřeby? Bydlení?
      Nebo oblast, kde se živí „ohybači pravdy / skutečnosti“: Školství? Kultura? Mezilidské vztahy?

      ad 1) a ad2)
      1) Ze které „nadační“ příručky? Nebo modifikace Rudého práva?
      2) Kdo nebo co Vám ten „generační zlom“ a „upadající školství“ přivodil? Náhoda?
      PROČ že to neznají historii, za to „indoktrinační pokrokové básničky“?
      Ono „samo“? Přirozeně?
      Bez vnějších vlivů a účelové manipulace?
      Kdo přispěl? Kdo to připustil?
      Kteří sociální inženýři? Z jaké kasty? V jakém zájmu?

      „A peníz (obecně „dolar“) je měřítkem všeho.“
      Možná pro vás, jak jste již v jedné reakci osvědčil.

      „A novinářů je jak nasráno, hotová inflace.“
      Je jich tolik, kolik jich kasta zaplatit CHCE. Ti ostatní se MUSÍ (s rizikem) živit jinak.

      „jsou špatně placení“
      Jsou placeni tak, jak SYSTÉM, ONI a společnost dovolí.

      „dražší věc má vyšší hodnotu“
      Modrobolševické kecy o „neviditelné ruce trhu“ bez morálky, kterou (tu morálku) „rudý bolševik“ v rámci možností ctil.
      Sekerková polévka, kde chamtivá a zrůdná kasta „ušetřila“ na společném kotli. Ukradené maso, koření i zelenina. A mlaskají, a mlaskají, a mlaskají. (Nebo je vhodnější „chlemtají“?)

      Za bolševika se dav dělil (rámcově) na tři skupiny:

      1) Ti, co měli koule. (BTW. A byli to i někteří „straníci“.)
      2) Pak byli ti, co tu vychc*ně a tu zbaběle, drželi „hubu a krok“. (BTW. Velká část „straníků“ i „nestraníků“.)
      3) A pak ta třetí, protiklad té první, byla skupina (svoloč a spodina), kterou platil, a ona se s radostí „jidášským stříbrným“ uplácet nechala: „stranickým aparátem“ nebo „demokratistickým západem“. (BTW. Velká část této skupiny se SVORNĚ setkala v jedné gaunerské kastě.)
      Tehdy i nyní „káží vodu a pijí víno“.

  2. Tarasi zminil jsi nektere neprofesionalni blogy ktere pisi verohodneji nez massmedia. Souhlas.
    Internet je stale narustajici informacni pole, i proto ze stale vice lidi hleda neco jineho nez to co produkuji massmedia!
    Bohuzel je Internet i mistem kde je pro mnohe stale obtiznejsi si precist pravdive informace. Predevsim pro mlade a nejmladsi kteri jsou uz tak zmasirovani terrorismem korektnosti a protoze nemaji ani zkusenosti ani s cim srovnat, snadneji podlehaji a skaci na lep.
    Objevil jsem jeden ze zdroju ktery take dnesni svet vidi jinym pohledem.
    Bez komentare, jen jak priklad kudy to nekterym lidem mysli.
    Slavny fysik Niels Bohr se kdysi vyjadril o jakesi nove myslence ze neni dost blazniva na to aby mohla byt pravdiva 🙂
    To jako dukaz, ze hranice mysleni nekterych lidi nezna hranic neni zalezitosti jen vedeckych mozku, ze to predvadi bohate dnes i Internet:-)

    K soucasne situci si dovolim rici ze pokud by to mel byt koronavirus ktery byl mohl prvnim priznakem jineho usporadani spolecnosti, pak budiz vitan:-)

    https://tadesco.org/marneho-okenko-03-04-2020-shaef-v-prvni-rade-zachranuje-deti-nejen-po-cele-evrope-z-lovcu-se-stala-lovna-zver/

  3. Po obědě (brokolicový mozeček se šťouchanejma bramborama na smažený cibulce, ledový salát, okurčička jako zpestření a tatarka jako občasný šťouch tágem) jsem si dal hodinového šlofíka. To je jedna ze dvou výhod důchodu, druhá je to, že se ráno nemusí vstávat, když se nechce. A zdál se mi tento sen: byli jsme ve školní třídě sami s mladou ženou, asi tak pětadvacet, hezkou jak obrázek, tu příjemnou a milou krásu doslova vyzařovala, svítila, seděla u stolku u okna, já se k ní blížil od katedry a když jsem byl skoro u ní, zakopnul jsem o židli u lavice před ní, padnul čumákem a břichem na její stolek a začal kňučet, že mě bolí kyčel. Ve skvělé zkratce bída stáří. Tohle prostě nevymyslíš.

    • Možná vás to zakopnutí zachránilo. Kdybyste se dostal k té mladici blíž, třeba by se vás zeptala, jestli volíte Piráty a dala by vám pozvánku na příští akci chvilkařů….

    • Vedou se, myslím si, už dávno spory, co to vlastně mozek sám od sebe vyvádí, když spíme.
      Jednou z možných variant je, že si přehrává scénáře situací, které by v životě mohly nastat. Protože kdo je připraven, není pak překvapen.
      Pokud by to tak bylo, máte za sebou přípravu na hezký zážitek. To suvorovovské „Těžko na cvičišti“, jste si odbyl ve snu, až to přijde reálně, budete to mít „Lehko na bojišti“.
      Závidím, ale přitom přeji… 🙂

  4. Vylekal jsem se z části věty „…třeba by se vás zeptala, jestli volíte Piráty a dala by vám…“, až mi zatrnulo. Piráti jsou známí svými sexuálními eskapádami. To ale nebyla příprava na další hezký zážitek, jak si myslí Godot, ale mozek operativně našel východisko z nouze, co kdyby se to začalo vyvíjet, tak mě poslal na držku.

    Mám ale ještě jeden špek coby příspěvek k tomu Godotovu „Vedou se, myslím si, už dávno spory, co to vlastně mozek sám od sebe vyvádí, když spíme.“ Zdálo se na počátku týdne, opět v rámci poobědového šláfrdy, zřejmě jak je bříško spokojený, tak se hlavičce zdají pěkné sny. Sledujte pozorně.

    Vyšel jsem (v tom snu) na zahradu lehnout si na deku za účelem opalování i případného ozdravného spánku, v tomto případě vlastně na druhou, je to v kvadrátu. Ulehl jsem na záda a pozor, je to důležitý – zcela bezúčelně jsem vztyčil levou ruku kolmo k tělu do vzduchu, s roztaženými prsty. Ležím, desítky vteřin, ruka nahoře a nic se neděje. Najednou přiletěla vlaštovka, sedla si mi na ukazováček a pevně ho obemkla svejma drápkama. Sedí drží se jak klíště, čumí, já na ní. Najednou přiletěla druhá vlaštovka, první otevřela zobák, druhá jí tam šoupla hmyza a odfrčela pryč. Neboli na prstu mi sedí mládě. Sedí, čumíme na sebe, tak jsem si ji trochu přiblížil k očím, a je jasné, že se navzájem líbíme. Láska na první pohled. Už jsem začal spekulovat, že bych si ji mohl úplně ochočit, nemusela by lítat na zimu do teplých krajin, krmil bych ji červama, to se prý tak dělá s opuštěnýma mláďatama, a venčil jak pejska nebo kocoura. Ta by čuměla na sníh! Tyhle asociace jsem skutečně měl ve snu, nic si dodatečně nedomýšlím. A pak se to ztratilo.

    Otázka zní: mozek, ponechán sám sobě, si vymyslel scénář s vlaštovkou a ve chvíli, kdy po ní nebylo ani potuchy, mě donutil zdánlivě nesmyslně zvednout ruku do vzduchu, aby vlaštovka mohla přistát. Neboli si skutečně připravil scénu pro další děj, a to ve chvíli, kdy to nedávalo žádný smysl a mně to neráčil sdělit, jaký bude vývoj. Tedy – on se začal nudit, když jsem ho nezaměstnával, a vymýšlí si kraviny, aby se zabavil?

  5. Myslím, že tu mladou vlaštovku, laskající váš vtyčený ukazováček, by Freud i Jung vyhodnotili naprosto jednoznačně a bez sebemenšího ohledu na váš pozitivní vztah k ornitologii a našeme ptactvu nebeskému.:-)

    Ale tiše závidím, já se včera probudil hrůzou zpocenej ze snu, ve kterém jsem byl Babišův syn, navíc studující na nějaké zavirované francouzské škole pro potomky oligarchů z celého světa.
    Tedy ne ten s tou schizofrenií, ale právě před ní by to mohlo být varování, nebo co já vím…
    Každopádně pokud se ten sen bude teď opakovat, vzbudím se ráno možná jako otcovrah.
    Takže zlatý bolavý klouby a vlaštovky na prstě.

    • Vynechal jsem zdánlivě nedůležitou informaci – a už se Saul ohání velikány psychoanalýzy a vytváří dalekosáhlé závěry. Jung s Freudem by na nic nepřišli (mimochodem – absolvovali spolu přednáškové turné po Americe a každé ráno si vzájemně analyzovali sny), protože ten ukazováček byl položen vodorovně, ve známém gestu řeckých soch, kdy ruka je ohnuta v zápěstí. Navíc mladá vlaštovka na svislé větvi sedět neumí, asi se to teprve během života naučí, stejně jako jiní krást a šukat.

  6. Kdyz se tu tak fundovane zabyvate cinnosti mozku a Tarasovy mozkovny obvzlast, prosil bych zda je mozno ho prepnout do velmi jednoducheho modu kupeckych poctu a hruznych procent (%) koronaviroveho nebezpeci. ?

    (komentare v zavorce nabizim k prehrani v mozkovne kazdeho verneho ctenare Tarasova blogu docasne zchvaceneho krizove-vladnimi prikazy )

    Abych vas nenakazil bud prilisnym optimismen ci naopak pesimismem nabizim prikladem informace z USA z vaseho massmedialniho zdroje iDnes:

    Poplach v USA aneb cisla do srozumitelne reci !

    Amerika v boji s koronavirem zaspala, říká Gates. Radí tři kroky k nápravě.

    Podle amerického vládního experta na infekční onemocnění Anthony Fauciho
    by koronavirus mohl ve Spojených státech zabít 100 tisíc až 200 tisíc lidí.
    (200tisic deleno 330millionu tedy v prepoctu 2 lide na 3300 = 0,06% obyvatel )
    (opravdu tak tragicka a alarmujici predpoved experta? )

    V USA se koronavirem nakazilo již téměř 205 tisíc osob. Čtyři a půl tisíce jich nemoci COVID-19 podlehlo.4500,
    (rika zprava, v soucasnosti tedy 4,5 cloveka z 2050 lidi = 2,2 %.
    Toto cislo bude nutne klesat az na vyse uvedenou vystrahu vladniho experta Anthony Faucyho 200tisic mrtvych na 330 millionu =0.06% jak postupne podlehnou nejstarsi a nejmene odolni)

    Ve srovnani techto cisel ma koronavirovy poplach opravdu sve opodstatneni?
    ( odpoved na otazku z polohy cisel =kolik % je opravdu na celosvetovy poplach, na to odpoved odborniku je jiz znama = zalezi na okolnostech ! )
    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/bill-gates-koronavirus-nazor-spojene-staty-americke-tri-kroky-vakcina-testovani-nakazeni.A200401_172122_zahranicni_kane?zdroj=vybava_recombee

    PS
    Prosim bez nadavek, argumenty, nazory, domenky uvahy FSEHO druhu vitany-
    Tarasova zasnena a prosnena mozkovna kterou tu gentlemounsky propirate jiste take uvita 🙂

    • Když já teď dost dobře nechápu, Astře, na co jsem vlastně od vás tázán.
      Jak se bude vyvíjet koronavirus a jeho následky v USA?
      Absolutně netuším.
      Ale vím, že sám jsem to všechno také podceňoval.
      Dnes i v těch vámi nedůvěryhodných masmédiích můžete vidět chladící vozy s rakvemi na ulicích místo v přeplněných márnicich a těžko kdo tu realitu už může zpochybnit.
      Která vláda, nebo politik si tohle všechno může dovolit ignorovat?
      Možná tak leda ten Lukasenko (a jeho obdivovatelé)
      Nebo obecně…. který člověk si to může dovolit ignorovat?
      Přitom by to přece teoreticky šlo, jen tak pokročit rameny, že stejně nic dělat nemůžeme a myslet si třeba něco o tom, že ti mladší a produktivní přímo na životě ohrožení nejsou a právě oni jsou tahouni ekonomiky a ti ostatní mají prostě smůlu.
      Zatím se ale naštěstí společnost celkově, i přes dílčí chyby, chová lidsky a já tohle velmi oceňuji.

      • Jen se obávám, že až se z té šlamastiky vyhrabeme a budeme řešit ekonomické dopady, tak už na můj optimismus v té poslední větě místo nebude.

    • Saul ti kvalifikovaně odpověděl, Astře. Včera jsem viděl v německém zpravodajství rozhovor s šéfovou vědecké instituce, zabývající se mrňavejma potvorama. Mimochodem míšenka, na hlavě afro jako kráva, perfektní němčina, inteligentní a klidný projev, ilustrace toho, že multikulti by mohlo být obohacující, kdyby…

      Marietta Slomka se jí ptala na všechno možné, ale na otázky budoucího vývoje afro odpovídalo, že to nikdo neví, jak dlouho, jak velice atd. A ty bys chtěl, abychom to tady v diskuzi mezi zedníkem, mystikem s astronomickými sklony, ostrostřelcem, kulturní pracovnicí v důchodu, zřídka se vyskytujícím a ze všeho prdel si dělajícím ajťákem, starozákonním prorokem a zabanovaným homosexuálem vyřešili?

      • On to někdo řešit CHCE?

        (Neosobně – systémově)
        Jeden z rysů / příklad funkce mozku (nejen sluníčkářů):
        Sluníčkáře zaujme např. v tv (možná) rozumná míšenka s dobrou dikcí (nebo syroteček) a mozek okamžitě vypne. Zapomene na statisíce doma a milióny na hranicích.

  7. Tarasi uz sam vycet Tvych nejcastejsich diskuteru budi pochybnosti ze mohlo dojit byt jen naznakem k vyreseni.
    Ptal jsem se na nazory a beru na vedomi ze Tvuj je totozny s nazorem Saula prvniho krale Zidu. Take nepochybuji ze „vetsina naroda“ je sestavou ukaznenych obcanu.
    Jsou ale nekteri kteri se domnivaji ze opatreni jsou nadmerna.

    Slo mi o srovnani v cislech a procentech jak se vyjadruji odbornici,
    aneb je to opravdu ta nejstrasnejsi nemoc co kdy lidstvo potkala? (nepocitaje az 100millionu chripky 1918-19)

    Umyslne jsem uvedl USA ( nesel do srovnani s Evropou a 100millionovou chripkou na konci WW1) s opatrenimi v BRD take v Britanii ci jinych zemich EU odlisnymi od zakazu a prikazu v CR.
    Neuvadim svuj nazor, ale nazor pochybovacu kteri srovavaji cisla a %. Jsou i jine blogy nez Tarasuv a Janiky
    kde na rozdil od techto nekteri lide povazuji opatreni vlady za neprimerena.
    Srovnani s „praseci chripkou v USA 2009-2010
    (pouzit Google abych nebyl chytan za slovo) Tehdy to bylo 60millionu nemocnych a 12,5 tisice umrti.

    Virus H1N1
    Virus chřipky H1N1 byl objeven ve Spojených státech na jaře 2009 a rozšířen po celém světě.
    Původně byla označována jako „prasečí chřipka“, protože mnoho genů ve viru bylo podobné chřipkovým virům, které se běžně vyskytují u prasat v Severní Americe.
    Bylo to vážné. Od 12. dubna 2009 do 10. dubna 2010 bylo ve Spojených státech odhadováno 60,8 milionu případů prasečí chřipky, 274 304 hospitalizací a 12 469 úmrtí.

    The H1N1 virus
    The H1N1 influenza virus was discovered in the United States in the spring of 2009 and spread around the world.
    It was originally referred to as „swine flu“ because many genes in the virus were similar to
    influenza viruses that normally occur in pigs in North America.
    It was serious. From April 12, 2009, to April 10, 2010, in the United States,
    there were 60.8 million cases of swine flu, 274,304 hospitalizations and 12,469 deaths,
    the U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) estimated.

    Udajne president Trump o tom pouzil nekorektni informaci ktera se nezaklada na pravde, ze Obama vcas nereagoval.
    (Says President Barack Obama “waited six months to call swine flu an emergency after thousands died.”)
    Naopak jine zdroje uvadi ze Obama reagoval vcas.

    Takze strucne: kde je hranice?
    Ktera opatreni by byla az prilis?
    Kam az se kdo domnivate ze je mozno jit s prikazy a zakazy?
    Otazky povazuji na dostatecne neslozite (i pro Tarasem vyjmenovane) 🙂

    Neptam se jak je mozne ze v Nemecku dat prikazem rousku je prilis (rouska vyvolava paniku mezi lidmi), ale vitat nove prichozi z jinych zemi nikoli,
    ci podobne superanticontramulte komplikovane otazky 🙂

    • Teďkonc jsem se díval na speciál na ZDF a předsedkyně Evropské komise tam v krátkém šotu ukazovala, jak se správně myjou ruce. Jestliže Evropu vedou dvě akceneschopné Němky, které sériově žvaní naprosto bezobsažné triviality o solidaritě a jediná jejich strategie je problémy vysedět, jestliže Francii kučíruje bisexuál s bankovním a ultraliberálním pozadím a Británii pošuk, v Itálii odstavili schopného premiéra a našoupli tam neschopného, potom se nelze divit, že západní Evropa nezareagovala včas a rakve skladují na stadionech a odvážejí je náklaďáky. Co do šíření viru jsou na tom nejlépe země bývalého sovětského bloku, protože se v nich masově necourá sem tam jako na Západě a jejich zdravotnictví bylo socialistické a nikoho se neptalo, jestli se ráčí nechat očkovat či nikoliv. Střet strategií (nechat volný průběh, Švédsko, Holandsko, vs. uprdelit občanstvo a nasadit roušky) se vyřeší během měsíce, obecně však platí, že je lepší je něco zkusit než složit ruce v klín. Co budí nevoli, jsou nadbytečná a zjevně pitomá opatření (zavřít květinářství, když vedle proudí tisíckrát víc lidí nakupovat do hypersuper), ale nelze chtít na byrokratech, aby rozhodovali rozumně a kvalifikovaně. Oni to prostě neumí, proto jsou to úředníci.

      • Co budí nevoli, jsou nadbytečná a zjevně pitomá opatření (zavřít květinářství, když vedle proudí tisíckrát víc lidí nakupovat do hypersuper), ale nelze chtít na byrokratech, aby rozhodovali rozumně a kvalifikovaně. Oni to prostě neumí, proto jsou to úředníci.

        Severni nebo jizni hemisfera, pol severni nebo jizni, vsjo roovno, urednici stejni 😦

      • Tak to jsme nad EU zase o level výše.
        Tam se teprve učí, jak si před jídlem umýt ruce a my už máme za sebou i lánskou lekci koronavirového stolování.

    • „je to opravdu ta nejstrasnejsi nemoc co kdy lidstvo potkala?“
      To nikdo neví. Dokonce ani já – křišťálovou kouli mám v servisu, kafe musím kvůli tlaku omezovat, takže věštění z kávové sedliny nepřipadá v úvahu a s kartami mi to nikdy nešlo – vždycky mi z toho vycházely akorát kombinace do pokeru a z těch budoucnost přečte jenom soudce Lynch. 🙂
      Jak moc je tahle nemoc strašná, se dozvíme nejdříve až potom. Až epidemie skončí a my budeme buďto mít vakcínu, nebo účinný lék, budeme mrtví, nebo přirozeně imunní -ti z nás, co budou naživu – tak to budeme vědět celkem přesně.
      Nejsem si jistý, jestli to už tady nebylo, ale je to podle mě nejlepší shrnutí přístupné i laikům, na které jsem zatím narazil.
      Zobrazit na Medium.com
      Zobrazit na Medium.com

Napsat komentář