Jeden projev a tolik řevu

Třicátý první rok od převratu. Prezident pronese projev k veskrze podivné kauze, která silně připomíná požár Říšského sněmu. V Berlíně také hořelo, ovšem tam hned druhý den (na rozdíl od našich sedmi letům) měli viníky: byli to komunisté, kteří prý použili Reichstag jako fakuli, pochodeň k rozpoutání povstání. Alespoň podle Göringa, kterého pak před soudem v Lipsku usmažil Dimitrov, což bylo výhodné, protože Hermanna nemusel podlévat, tuku bylo dost a dost.

Ve Vrběticích nejenom hořelo, ale i to bouchlo a první i druhý výbuch prý způsobila dvojice, která mezitím získala přezdívku Pat a Mat, díky své neobvyklé obratnosti, schopnosti stávat se neviditelnými na místech činů, kde nikdy nebyli. Na těch ostatních se zviditelňovali až až, jako by toužili po slávě, kterou pak prohloubili díky pověstnému televiznímu interview. Velmi přirozené to bylo, i kolik metrů měří věž katedrály v Salisbury věděli. Do Stonehenge se však už nedostali, protože zmokli a museli se vrátit do Londýna, usušit se.

Ale o to nejde, jde o to, že prezident pronesl projev k výročí týdenního vyhoštění ruských špiónů. Velikých kujónů, jak věděl už strážmistr Flanderka. Všechny mediální sračkomety po projevu spustily – jako na objednávku – řev převeliký. Velezrádce, pravil například veleblb Fendrych. Kromě Zemanova házení vidlí do teorií neméně blboučké BIS si všimly i toho, jak neuctivě se prezident z božího dopuštění, tak žumpálisti nazývají svobodně a demokraticky zvolenou hlavu státu, choval k blboučké moderátorce, která půvabně kladla pitomoučké otázečky. Tak nějak se nám to schází na jedné hromadě, ta debilita.

Jakým právem však ony zmíněné sračkomety (včetně veřejnoprávních) ovlivňují veřejné mínění a pořádají difamační kampaně proti dvěma nejvyšším státním činitelům? Právem silnějšího, tedy vlastníka, kapitalisty a vykořisťovatele. Na mediální scéně středního proudu může fungovat jenom ten novinář, který haní a tupí zmíněné dva představitele, protože ti se znelíbili českým miliardářům. Jeden po nich chce, aby platili daně, druhý nevyvolává spory s Ruskem a Čínou, a to se dnes musí, je to oficiální linie imperiálně zločinných Spojených států, prababičky všech miliardářů, a tím i neméně zločinného agresivního paktu NATO. Jak se nám krásně vrátily ty profláklé termíny bolševické propagandy a jak panečku na současnou situaci sedí!

Jedinou výjimkou jsou Parlamentní listy, které jejich výstřední vlastník nechává dělat mediální politiku, která by slušela médiím veřejnoprávním (tedy dává prostor všem relevantním názorům), kdyby ty ovšem nespadaly do portfolia pražské kavárny. Tato základní vlastnost prestižních Parlamentních listů (jak rádi říkávají lídři v debatách na jednom ostrově) je sice poněkud překryta bulvární senzačností nepravdivých titulků a poněkud tolpačskému charakteru některých redaktorů poněkud přebujelé redakce (vlastní převypravování převzatých článků, ale i originálních statí jiných autorů), ale proti převládající žumpě v médiích středního proudu působí PL jako osvěžující a vonný vánek.

Zpátky k senkruvnám. Jestliže rozhodující média jsou v rukách několika oligarchů, kteří se ke svému štěstí většinou propracovali zcela amorálně, uloupením a privatizačním uchvácením hodnot, jež občané této republiky vybudovali vlastními silami v několika generacích, potom je tady situace navlas podobná té, jako když si média přivlastnili komunisti a nic jiného, než jejich propaganda v novinách nevycházelo. Jak je možné, že dnes, za prakticky totožné situace, kdy převodové páky buržoustů vypouštějí do společnosti své smrduté výplody, nikdo neřve TOTALITÁÁÁ, TOTALITÁÁÁ?

A kdo by to asi tak měl volat, když tisk, rozhlas a televize jsou v područí jediného správného názoru, který však, jak doloženo výše, je blbý, blboučký, nejblbější na světě širém? Pokud to mají být alternativní média, sociální sítě, pak i na ty se v Bruselu připravuje kudla unijního řezníka. Nenávist k současnému kapitalistickému režimu a jeho politickým i mediálním loutkám bude zakázána. Tyhle svině budeme mít nařízeno milovat.

Ale jo, spojené síle všech kapitalistických vymožeností asi vzdorovat nelze.

Kdyby alespoň nebyly tak hloupaté, ty vymoženosti, hned by to člověk lépe snášel.

Možná by pak snesl i Tománkovou.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.

19 thoughts on “Jeden projev a tolik řevu

  1. „Jakým právem však ony zmíněné sračkomety (včetně veřejnoprávních) ovlivňují veřejné mínění a pořádají difamační kampaně proti dvěma nejvyšším státním činitelům?“
    Rozdvojil se nám. Jeden sedí na Hradě a druhý v Lánech. To se pak nedivte.

  2. „Kromě Zemanova házení vidlí do teorií neméně blboučké BIS si všimly i toho, jak neuctivě se prezident z božího dopuštění, tak žumpálisti nazývají svobodně a demokraticky zvolenou hlavu státu, choval k blboučké moderátorce, která půvabně kladla pitomoučké otázečky. Tak nějak se nám to schází na jedné hromadě, ta debilita.“

    Naprostý souhlas
    Tedy s tou poslední větou.
    Co se týká zcela relevantních a profesionálních
    „pitomoučkých otázeček blboučké moderátorky“ ,
    nad tím se už stejně profesionálně zamyslel i s příslušným rozborem jiný bloger:
    https://lubomirstejskal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=769775

    O půvabnosti, vždy korektní a slušné, paní Terezie nemám vcelku pochyb.
    Přesto včera udělala, dle mého názoru, zcela zásadní chybu.
    Hned po první vozíčkářově urážce se měla zásadně ohradit a po těch dalších, které by jistě následovaly, odejít jako pravá dáma středem.
    A nechat tam před kamerami ztrapněného Zemana jako ten pověstný „kůl v plotě“ s jeho stejně pověstným výrazem dementa, kterému právě z talíře uletěla jitrnice a on ji hledá u pánaboha na nebesích.
    Ale pojala to statečně jinak, zřejmě proto, že pro ženy je i lítost zcela zásadní emoce.
    Čímž si ji vážím o to víc.
    Možná by si tím mým navrženým přístupem vykoledovala vyhazov z Primy, ale každopádně by se stala světově proslulou moderátorkou s nabídkami práce nejen pro prestižní ČT.
    Ale skromnost dámám sluší!

    • viz Soul: O půvabnosti, vždy korektní a slušné, paní Terezie nemám vcelku pochyb?

      Pro tohoto diskutéra je jednotka ženské blbosti a omezenosti jezédácká dojička nebo snad hnojička? Na takové ženy je třeba plivnout, nejlépe však nakopat a vyhodit se slušné společnosti , kde je „lepšolidi“ zatím tolerují.

      Evidentně blbá „redaktorka“,která se totálně ztrapnila v přímém přenosu by naopak měla být světově proslulou moderátorkou.
      V tomto případě má ale pravdu, když ze tří nebo čtyřech papírů před sebou pokládala „otázky“ na něž nedostala od prezidenta „pořebnou“ odpověd tak je pokládala znovu a znovu. Že prezident M.Zeman měl s ní tak velkou schvívavost, svědčí o jeho slušném vychování ve vztahu se k ženám.
      Diskutérovy obraty : „po vozíčkářově urážce“, „ztrapněný Zeman s výrazem dementa“ svědčí o jeho morální i duševní malosti, spíše ubohosti.

      Mně, patrně rusofilnímu debilovi, se projev líbil a byl závanem normálnosti v téhle společnosti, kde nejrůznější hovada, magoři,darebáci a služebníčci a lokajové „amerických a evropských hodnot“ mimo jiné reprezentované pornobuzerantem, mají možnost vyřvávat v „prestižní ČT“?!.

      Tarasův blog a příspěvky jsou skutečně dobré. Dík

  3. Je to už spousta let a všichni, tehdy relativně mladí aktéři, zestárli o několik desetiletí. Přesto to rád připomenu.
    V časech poloviny let devadesátých, kdy tehdy celkem známá a populární TV moderátorka vytvořila a vedla pořad „21“ na ČT 2, moje kamarádka Bára Tachecí (ta, co se pak zbláznila), zvala si do studia hosty k živému vysílání. A častokrát mi říkala, že se v tom studiu jako diskutéra neobává nikoho, kromě dvou osob – V. Klause a M. Zemana. Ti byli, podle ní, oponenti velmi zdatní, až z kategorie „neporazitelných“.

    Oba zestárli, ale něco z toho v nich přece jen asi zůstalo. Zeman si ovšem vůči moderátorce Tománkové dopřál několik diskusních faulů a vysloveně těžil ze svého společensky přece jen nadřazeného postavení vůči ní – ať už z titulu funkce nebo věku. Bylo zřejmé, že zvládnout ho ve studiu je stále velmi obtížné.

    To ovšem, alespoň pro mne, nic nemění na obsahu jeho projevu a odpovědí na otázky. Z tohoto pohledu to vypadá, že má stále ještě zdravý rozum (i když se někdy chová jako idiot a ten bonmot s uletělou jitrnicí mne pobavil).

    Ovšem s „prestižní ČT“ jste to, Saule, opravdu přehnal, a že se jí zrovna M. Zeman vyhýbá, to naprosto chápu. Její vysílání zpravodajství a publicistiky je tak jednostranné a aktivistické, že bude jednou právem patřit do učebnic žurnalistiky v kapitole „jak se to dělat nemá“.

    P.S.: Dovolím si poznamenat, že Vrbětická kauza nabobtnala do takové velikosti, že si nikdo nemůže být jist, co ještě vyplave na povrch. Tudíž by si všichni aktéři měli uvědomit, že „každé zapírání ztěžuje přiznání a navopak“.

    • Tak z té „přestižní“ ČT bych možná slevil, to byl jen míček Tarasovi a jeho „prestižním PL“, ale jak vidím, jeho spíš zaujala ta Terezina půvabnost:-)

    • „Boptnání“. Nevím, ale vím, že se za poslední týden nic nenaboptnalo. Co by nakonec nového mohlo po sedmi letech ještě být vyplaváno. Mezi zbrojaří je to vcelku ostrá práce. Pokud někdo „spolupracoval“, má jistě jen dvě možnosti a těžko říct, která je horší.
      Z druhé strany, nemyslím si, že by ti GRU patolízalové, byli až takoví patolízalové, že by se nechali nachytat někým ve Vrběticích v muničáku.
      Tudíž, ač na „případ“ vrhne policie dostatek sil, aby prověřila drby BIS, nenajdou se další důkazy.
      Z třetí strany drby BIS posloužily, účelu dosaženo, Hledejme další BIS drby aby bylo ve vhodnou chvíli zase nabito.

  4. „O půvabnosti, vždy korektní a slušné, paní Terezie nemám vcelku pochyb.“ (Saul)

    „Jsem zasnoubená. Mám velkou radost, můj přítel mě nedávno požádal o ruku a už několik týdnů nosím na levém prsteníčku nádherný zásnubní prsten,“ přiznala Blesku Terezie. To, kdy se bude podruhé vdávat, už ale prozradit nechtěla. „S termínem se nechte překvapit,“ smála se moderátorka, která už několik let žije s podnikatelem Janem (45).

    Ten vůl z Primy, který na Zemana nasadil tuhle high society barbínu by zasloužil nakopat, protože je buďto blbý, nebo to udělal schválně. Střet byl naprogramován s neodvratností východu či západu Slunce. Mě by srala taky a udělal bych také všechno pro to, abych ji potupil.

    Což ovšem nemění nic na tom, že Zemanův „humor“ je jenom s obtížemi přijatelný a je kombinací toho funkcionářského se Zemanovým egem, s jeho neomaleností a necitlivostí.

    Co se Godotova bobtání Vrbětické kauzy týká, tak je rovněž zákonité. Společnost se dostala do stádia, ve kterém se není schopna shodnout na ničem, ani na nejjednodušších principech a ani na hodnocení zcela jasných událostí, protože gueriloví bojovníci neoliberální kapitalistické a pražskokavárenské společenské, politické a ekonomické „smetánky“ jsou v menšině, ale přitom jejich ambicí je vést všehomír nebo alespoň nějakou galaxii. A navíc jsou ti čeští ještě pitomí, protože maloměšťáčtí a provinční. A své porážky ve volbách nejsou schopni uznat, sebereflexi nemajíce. A protože drží ve svých špinavých zlodějských prackách média, viz článek, vypadá to tady jako když válečná fronta přešla dvakrát sem a tam přes bordel.

    • Z bonmotů na Twitteru:
      Podle tiskové zprávy vedení CNN Prima News požádalo prezidenta o omluvu.
      Prezident omluvu přijal.

    • Rozhovor byl poučný v tom, že vystajlovaná slepice může moderovat kuchyňské rozhledy nebo reportovat o svatbě monarchistických darmožroutů, a přinese nepochybně neotřelé pohledy na podpatky a rozparky, ale do politiky se srát nemůže, protož na to nemá pod drdolem příslušné závity. Bobo pak z toho udělala ten svůj obvyklý knedlík, jehož kompaktnost trochu ruší, protože nedá posluchači vydechnout. Nebo už jsem pomalej.

          • Je nepsaným zvykem, že pokud novinář není absolutní hvězdná velikost, tak na interview s prezidenty a premiéry chodí šéfredaktor. Tedy měl zdvihnout zadek Pavlík Štrunců. Už to mohlo ještěra podráždit. No a potom usilovná snaha té dámy, ze všeho nejvíc zjevem připomínající husu (stejně jako Němcová) nachytat prezidenta na rozdílné stanovisko k věci ve srovnání s Patem a Matem (je to takové klouzavé oslovení, někdo to používá pro ty naše dva, někdo pro ty ruské dva), přičemž jí nedošlo, že to prezident jasně řekl a ona se na tom ondila fakt čtyřikrát, to by namíchlo i koně. A pak ten výslech, kdy jste se to dozvěděl, jak dlouho to víte, měl ji poslat do prdele. A o opozici a novinářích lze hovořit už pouze jenom těmi nejsprostšími výrazy a nadávkami, nic jiného si ti zmrdi nezaslouží. Oni nemají v ruce jediný důkaz, že to byli Rusové, jenom to, že tady někdo od nich byl, ale on je tady od nich pořád někdo. A když někdo na toto upozorní, že důkazy zcela chybí, tak spustí ten jejich sračkomet o ruských švábech a Putinových děvečkách. Fakt, zmrdi.

Napsat komentář