Tarasovy teorémy

Když už je člověk na světě příliš dlouho, tak ať už chce nebo nechce vytváří si skrze ničivé údery okolního světa svou vlastní, osobní ideologii, teorie, které mu pomáhají přežít. Jedno z mých takřka kanonizovaných pozorování zní, že ženy s tlustými a dopředu výhružně trčícími palci u nohou jsou panovačné semetriky, jimž je dobré vyhnout se na sto honů. Není to sice experimentálně a vědecky potvrzená teorie, ale stejně by si zasloužila vejít do dějin coby Tarasův teorém. O další z iluzí jsem přišel v poledních desetiletích díky nesmlouvavému působení kapitalistického zlořádu, díky kterému se mi komunistický zlořád začal jevit v poněkud příznivějším světle. Když se kapoušům podařilo a daří potvrzovat některé marx-leninské poučky jak na běžícím pásu, tak člověk zpozorní.

O jednu ze svých originálních teorií jsem přišel v desetiletích po převratu. Zněla asi takto: Lidé s výrazným smyslem pro humor, kteří ho dokonce na vysoké úrovni umějí vytvářet, nemohou být úplně pitomí ve svých politických názorech. Rozumějme: mohou to být pěkní hajzlící charakterově, mohou chlastat, cizoložit, podvádět, ale ten humorný pohled na svět (podle mě) neumožňuje, aby si dovolili vystupovat způsobem, který by je zesměšňoval a dovolil jejich okolí pochybovat o jejich duchovní integritě.

Byl to omyl, jak ukazují hlavně mnozí humělcové, kteří se takzvaně odtrhli od mas a díky své praxi zazdívání příjmů před berňákem se přimkli k české pravici, která jim to velkomyslně umožňuje a pak se hojí na zaměstnancích (superhrubá mzda) nebo skrze nevalorizování důchodů (Langšádlová: Oni to vydrží!).

 Je to bolestné zvláště pro mě, který by za fórek či bonmot prodal i babičku, tedy kdybych nějakou měl. Nejvýraznějším příkladem na české humoristické scéně jsou (byl) Svěrák se Smoljakem. Jejich ryze český humor (u Němců by si ani neškrtli) je vynikající a v něm hlášky, které právem zlidověly, ne nějakým hrubým způsobem, ke kterému se uchýlil třeba Mládek, ale inteligentním a diváku nenadbíhajícím stylem. Géniové, opět nutno připomenout, že pouze v Čechách, jiní národové (snad až na Anglány) na nás nemají.

No a otevřou pusinky ve směru politickém – a katastrofa, hotoví Tydýtové.

Neplatnost téhle mojí idealistické teorie se projevila i v diskuzi pod minulým článkem. Pustil jsem si debatu Lucie Výborné s psychiatrem Radkinem Honzákem. Příjemný rozhovor plynul v laskavě humorném duchu a zaujalo mě tvrzení pana Honzáka o tom, že současná mládež jsou analfabeti vyššího řádu. S čímž souzním, tedy jsem na rozhovor upozornil v komentáři pod článkem. Janika a Aga (dříve Acht) mě ale upozornily, že psychiatr je zuřivý prorežimní agresor ve věcech politických. 

A skutečně. Výroky z jeho blogu na Aktuálně jsou zcela ahistorické, nepravdivé, štvavé a hloupé:

Sovětský svaz se k naší zemi choval naprosto stejně jako nacistické Německo a jeho připomínání – byť na sportovní scéně – je stejně zločinné. (To byla Honzákova reakce na dresy v retro stylu s nápisem CCCP.)

Je třeba jasně pojmenovat, že Putin je Hitlerem dneška a jakákoliv politika ústupků je způsob, který mu nahrává.

Dokud nebudou zastaveny všechny penězovody vedoucí do Ruska, což by nakonec vedlo k palácovému převratu,, do té doby bude ruský národ hrdinsky snášet sankce s vědomím (nebo vlastně propagačním nevědomím), že nepřátele na Západě, kteří za to mohou, je třeba zničit.

Putin musí skončit jako rozmáčknutý hmyz, několik posledních let nám ukazuje, že dohody nebere vážně a dělá si, co mu velí jeho zamindrákované narcistní ego.

Má cenu věcně polemizovat s kravskými lejny? Nemyslím. Co si ale myslím, je to, co jsem napsal v reakci na obě dámy: Častý případ, který je u pramene dějepisného kreténství, je tento sociální původ: „Narodil se v roce 1939 v rodině lékárníka.“ (Wiki) Neboli: „Radkinečku, komunisti nám sebrali lékárnu (hokynářství, restauraci, továrnu atd.) a kdyby toho nebylo, tak bysme ti koupili sporťáka a studoval bys ve Francii.“ Nenávist vštípená v dětství vydrží celý život. Měl by s tím jít k dobrému psychiatrovi.

Prvorepublikoví lepšolidé jsou zuřiví antikomunističtí nenávistníci a stejně nenávidí i Rusko, které berou jako prapůvodce jejich pronásledování po roce 1945. Neměl jsem rád ani komunisty, ani CCCP, odpor, který jsem si dovolil projevit vůči evidentním chybám a hovadinám, které tento režim vyráběl sériově, mě stál profesní kariéru, ale to přece neznamená, že bych měl být jako šílený psychiatr Honzák s pěnou u huby.

Životní zkušenosti a činy mé i doktora Honzáka budou brzy posouzeny Stvořitelem, pak upadnou v zapomnění a Česko opanují Němcové, Pekařové, Černochové a Langšádlové s tlustými palci u nohou.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.

19 thoughts on “Tarasovy teorémy

  1. „…. a Česko opanují Němcové, Pekařové, Černochové a Langšádlové….“
    Mankote Tarasi nestrašte! Už takhle je to skoro k nevydržení. Viz článek na Novinkách „Černochová zaskočila i USA“.

  2. Tarasi, ono to není dáno jen nějakou výchovou (komunisti nám sebrali hokynářství). Tohle zlo se projevuje v každém režimu a je to dáno lidskými povahami. V každé situaci se najdou lidé kteří ji umí operativně využít na úkor jiných a nebo se na ní alespoň víceméně pasivně vezou v roli užitečných idiotů činíce co je „shůry“ žádáno. Někdo vědomě a jiný intuitivně.
    Z bývalého režimu těžili vexláci, političtí kariéristé a ti co si dokázali „svý ulejt“ v rámci osobních (pozičních) možností. Výše zmíněné dámy, nezmíněné pány nevyjímaje, by v padesátkách běhali ve svazácké košili, označovali každého kdo by si pouštěl americkou muziku za přisluhovače vrahů z Wall Streetu, stříhali dohola máničky…. a chlubili se přitom dělnickým původem, protože děda dělal vrátného v Kolbence. Dnes úplně stejní lidé využívají možnosti které jim nabízí režim současný, jen používají jiná slova a gesta na cestě za svými vytčenými cíli. A mnozí ani žádné cíle nepotřebují. Zcela si vystačí s vrozenými mimikry na to aby dehonestovali a udávali každého kdo není střižený podle aktuálně žádané fazóny. Největší neštěstí každé společnosti spočívá v tom že právě tenhle druh lidí je disponován k tomu aby probublal do vyšších pater ze kterých už je možné dělat ze života peklo těm kteří takoví nejsou. Ale to bylo, je a bude – patří to k lidskému druhu jako k ježkovi bodliny a těch co se bubácky neježí při každém šustnutí vždycky byla menšina.

  3. Dovolím si připomenout, že i zde platí výjimky: ne každá semetrika musí nutně disponovat tlustými, dopředu výhružně trčícími palci u nohou.
    Co se však výše jmenovaných ženštin týká, ověřovat to nehodlám.
    Ovšem duo Smoljak-Svěrák mne svými politickými moudry znechutili natolik, že pociťuji návaly vzteku dokonce i připomenutí jejich vpravdě geniální tvorby z dávné minulosti. Připravujete mě o vzpomínky z mládí, vy dva dědci, ten mrtvý i ten živý – HOW DARE YOU?!

    • Píšete:
      „i zde platí výjimky: ne každá semetrika musí nutně disponovat tlustými, dopředu výhružně trčícími palci u nohou.“
      Předpokládám, že Taras nemínil tento svůj teorém jako podmínku nutnou a už vůbec ne postačující.
      Kategorií semetrik je jistě mnoho a nepochybně mají i celou řadu dalších poznávacích znamení.
      Mě například život poučil, že příliš úzké ženiny rty svědčí o určité bezohlednosti a umíněnosti, čímž ovšem netvrdím, že dámské rty odulé, napíchané botoxem či čím, jsou snad o něco lepší. Svědčí ovšem o jiných špatnostech jejich majitelky.

  4. Já jsem si s ním vyměnil několik mailů. Bylo mi ho líto, připadalo mi, že je nějak psychicky postižený (porucha osobnosti, dříve psychopatie.) V Praze je populární proto, že má rád českou pravici nejvíce TOP09-STAN, nenávidí levici zvláště Zemana, Paroubka, Babiše, Okamuru. Nejvíce ze všeho nenávidí Rusy zvláště Putina. Pro „ruská zvěrstva“ nepotřebuje žádné důkazy, přece v roce 1940 postříleli polské důstojníky v Katyni a pak to dlouho zapírali. Protože jsou rusáci takoví, tak je jasné, že pak museli vraždit i ve Vrběticích, v Buči atd. V Praze ho mají tak rádi, že jeho knihy dávají za výlohy knihkupectví. Ona ani ta jeho nepolitická, čistě psychiatrická praxe není nic moc…propaguje jakousi psychosomatickou, spirituální psychiatrii, což jsou podle mně naprosté bludy, ale mohou oslovit lidi, kteří mají rádi telepatii, sněžné muže, UFO atd. V pravicové Praze je všechno možné, učitel dějepisu se díky svým politickým názorům stal rektorem a nakonec premiérem, Rakušan se stal díky svým radikálním polickým názorům ministrem vnitra…proč by se psychopat nemohl stát naším největším psychiatrem, spisovatelem a proč by nemohl své názorové odpůrce nazývat psychopaty?

    • Honzák má vsobě genetickou nenávist vůči Slovanům a Rusům. Sám Slovanem není.

      Zajímavé je, že Honzák byl ve skupině Dr. Grofa, která u nás začala s pokusy s LSD. Někteří diskutéři – insideři – mu to občas předhazovali, protože tyto pokusy byly u nás v režii armády, která jejich výsledky chtěla samozřejmě využít naprosto nespirituálním způsobem.
      Obviňovali ho i z účasti na decimování politických disidentů pomocí psychiatrie, to vždy chytnul bílou pěnu u huby a byl sprostej.

    • Žádný jinotaj, ale odpozorováno v praxi. Moje tchýně byla neskutečná kráva a měla v průřezu kulatý, obrovský palec u nohy, doplněný málo stříhaným tlustým nehtem. Moje žena měla palec o poznání menší, také nebyla tak hrozně blbá a já jsem nalít. Pak jsem si toho začal všímat víc a ona se tahle souvislost mezi opačnými konci těla dost často potvrzovala. Tedy jsem si to dovolil formulovat v novém Tarasovu zákonu. U vyjmenovaných dam jsem k podezření, že mají tlusté palce u nohou dospěl na základě jejich obecně známých kvalit, tedy obráceným postupem, a chtělo by to ověřit. Nevíte někdo o fotkách těchhle případů naboso nebo s vpředu otevřenou botkou?

      • Jestli v tom nebude podagra; ta může u vybraných jedinců vést i k psychóze (a kdoví k čemu ještě).

  5. Tohle nesmí zapadnout:

    Expertka na dezinformace Monika Richter, vedoucí analytička společnosti Semantic Visions, čte odpovědi na otázky redaktora z papíru. Je posraná trémou, ošklivá jak noc a genderová jak ovce. Z huby se jí valí nepřetržitý proud dezinformací, hromada obvinění bez jediného důkazu a odkazu na konkrétní událost. Jenom naučené, bezobsažné floskule. Tohle je nová generace, co neumí udělat knedlík, ale když se zmáčkne příslušný knoflík, vyvalí se vodopád sraček.

    • Nu, Tarasi, teď jste mě dostal. Nejspíš netušíte, že jsem byl v letech 1984 – 1992 redaktorem k 31.12.1992 zaniklého federálního Československého rozhlasu.
      Tohle je nefalšované „dežaví“, datované tak někdy k roku 1985, ještě před začátek „perestrojky“ u nás.
      Moc jste mě pobavil, díky…. Pošlu to bývalým kolegům, ať si to také užijí….

    • Tarasi, viděla jsem jen kousek z odkázaného rozhovoru, protože na víc mi IQ slepice stejně nestačí, ale – ona má v podstatě pravdu. Když si odmyslíme ty úvodní vysvětlivky z které strany je třeba se na daný konflikt, vojenskou akci či zvěrstva dívat a potom hodnotit, ani tak moc nekecá.

      • Ale já jsem vůbec nepochopil o čem kecá, tak jak mám vědět, že nekecá? Ona místo aby se utkala s konkrétními dezinformacemi a vyvrátila je fakty, tak spekuluje o psychologickém profilu lidí, kteří dezinformacím věří a snaží se problém vyřešit tím, že tyhle lidi převychová. (O odporné anglické intonaci nemluvě.) Neboli nepohybuje se v reálném světě, informaci (většinou pravdivou) označí za dezinformaci a pak už bojuje s lidmi, kteří informaci věří, protože ji nikdo nebyl schopen vyvrátit.

        • No právě!
          Kdybyste vzal jen informaci „očištěnou“ vysvětlivkami, dozvěděl byste se (ale já opravdu nevím, co vykládala dál), že třeba Ukrajinská arnáda vítězí (někdo vítězit musí), Rusům dochází všechno – potraviny, střelivo, i vojáci (že to platí o praporu Azov to potvrzují sami jeho účastníci), atd., atd.
          Pak bychom se dozvěděl pravdu – někdo vítězí, někomu docházejí zásoby. A to přece pravda je. Stačí vědět, kdo za koho kope a to dnes není žádný problém 🙂

  6. Ježišmankote to je ale vemeno!
    Kde jste tohle, Tarasi, vyhrabal? Nepodezírám Vás, že jste pravidelným sledovačem Semantic Visions, o kterých vím, že je tam hlavním desinformátorem jistý Vrábel…ten kkt.
    Pokud je tohle pitomé střevo šéfka pro vysvětlování lží zmíněné organizace, jací asi jsou její podřízení…?
    Zdravím zpoza Keltského móře a doufám že si Vašeho blogu to hovado Vrábel nevšimne a nezastaví Vás…byla by to škoda,

Napsat komentář