Když by měla dojít trpělivost a je abnormální hic a perspektivně zima

Zdánlivě témata nesouvisí, ale nakonec se spojí v dialektické jednotě.

ODS a Spolu zahájily kampaň ke komunálním volbám ostře. Oni jsou i ostře hloupí a myslí si, že jim poslední volby vyhrála antibabišovská rétorika a ne jejich tradiční, letensky zmobilisovaná vedoucí třída, které dělají předvoj, podnikatelé, živnostníci a na ně napojená a na systému parazitující justice, právníci, lékaři, manažeři, vysocí i nižší (policie) státní úředníci.

Toto je první plakát:

Proč? Protože Rosatom je o desítky miliard levnější a prokazatelně spolehlivější (prakticky vyzkoušený) než ostatní dodavatelé. Nelze nevzpomenout, že ODS dluží občanům tohoto státu několik bilionů korun ze zpackané privatizace, z rozkradení státního majetku a zavedení zlodějského zlořádu. Řečí plakátu – stará hrozba, stejně ideologicky zprasení šmejdi.

Druhý plakát:

Třetí plakát:

Inspirace propagandistů Spolu je zjevná a tímto dalším důkazem v řadě potvrzuje současnou fašizaci státu, zavádění totalitní cenzury a tedy demontáž našeho zdání demokracie. Oni by při demokratických pravidlech neobstáli, proto si pomáhají ve stylu totalitních diktatur.

Vracím se na začátek, proti kapitalistickému režimu a jeho vůdcům a nohsledům je možné bojovat asi tak stejně úspěšně, jako proti současným hicům.

Lze však doufat, že na podzim a v zimě se abnormálně ochladíme.

Že by ale občanům došla trpělivost, to nehrozí.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.

43 thoughts on “Když by měla dojít trpělivost a je abnormální hic a perspektivně zima

  1. To: Taras
    „levice u nás je zcela v prdeli a podělala si to sama“
    Nebuďte na tu levici zase tak přísný.
    Dav a s ním i ta „levice“ bojovali a bojují proti sofistikované sociopatii a psychopatii.
    Slušnost, naivita, provinční lenost, hloupost, nevzdělanost proti protřelé zrůdnosti.

    „Havel byl levicový intelektuál“?
    Tak toto se nesmí dozvědět Třešňák, jinak Havla vykope a rozkope.

  2. To entita („Sock Puppets“?): Karel
    „Nebo je to snad jinak a Rouček je trouba?“
    A Lenin měl na svou „levicovost“ 50 miliónů říšských marek od těch nejkovanějších „pravičáků“. Byl to „levičák“?
    Znovu:
    Když někdo o sobě prohlásí, že je kněžna Zaháňská? Je kněžna? A ještě Zaháňská?
    Všichni jsou blbci, jen já jsem letadlo.

    Havel? „Havel byl levicový intelektuál“?
    To ti hoši z CIA i oligarcha Soros jsou pěkní idioti nebo komouši? Nevědět a hřát si (a platit) takovou bolševickou zmiji na prsou?

    Aspen Institut
    1) (NGO = levice) = omyl
    2) Transparency International, Člověk v tísni atd.
    „Americká agentura pro mezinárodní rozvoj (USAID) musí ukončit svou činnost v Rusku. Financovala zde mnoho neziskových organizací“ „Snažila ovlivňovat politické procesy v Rusku. Řada organizací se teď může ocitnout v existenčním ohrožení.“
    3) Proč pak asi mají sakra v USA The Foreign Agents Registration Act, 22 U.S.C. § 611 et seq.? Protože „levice“?
    4) Madeleine Albrightová aka Krvavá Madla byla se svými chamtivými privátními zájmy levičák? Bakala, levičák? Žantovský, levičák?
    5) Organizace a skupiny blízké Aspen Institutu? Korporace, Atlantic Bridge, CIA, Bilderberg? Všechno komunisti v ilegalitě?

    „wikipedia“?
    – Taneční parket pro tajné služby a soukromé zájmy.
    – Wiki-Radar: „jedna z nejnebezpečnějších webových stránek na internetu“
    – většinu z nashromážděného jmění (cca 160 mil. $) „věnovaly“ velké americké korporace a vlivné nadace. („Levice“ jako malovaná.)
    – Zakladatel Wikipedie? Jimmy Wales? Kamarád Tonyho Blaira, Šváb z World Economic Forum (WEF), WEF Young Global Leaders („hoši, kteří spolu mluví“: Gates, Bezos, Musk, Juncker, Trudeau, Wales etc.).

    Taková nevědomost není náhoda.

      • Černá díra.
        Je-li jeden z davu, je časová investice rovna ztrátě.
        (Je možné, že za jeden až 3 měsíce někteří zjistí, proč jsou po 30 letech v (_!_).)

        ?? o čem se nemluví
        … a to je jen několik aušusových letadel, která, díky „digitalizaci“, přestanou (přinejmenším) fungovat, kdykoli se dav jen nevhodně podívá na „západ“. Ten, kdo do nich vleze, bude na tom hůř, než socka z davu se sociálním kreditem v autonomním autě v okamžiku nehody.

        Na Ukrajině se žebrá tak, že staří lidé „prodávají“ bezcennou věc.
        Český dav a „Vysoce inteligentní volič pravice, vzdělaný, pilný a proto bohatý“ povýšil debilitu na nový level:
        Žebrá a platí otrokáři životem (a budoucností) svých vlastních dětí a vnuků.

        Dav a s ním i lhář (gauner, vrah, oportunista, sociopat, psychopat etc.).
        Nalhává si dav víc, než mu lže psychopat?
        Tuší ti, co lžou davu, kdy nelžou alespoň sami sobě?

  3. Na tom, co ta naše odeeska říká, zřejmě něco bude. Babiš byl agentem STB, je tedy pravděpodobné, že byl i agentem KGB a GRU. Dlouho byl spícím agentem, ale teď je Putinovým agentem. Babiš chtěl na Putinův pokyn předat Dukovany Rusům. To bychom teď byli úplně v háji. Putin by v Dukovanech umístil výbušné zařízení a teď by ho zaktivoval. Umřeli bychom úplně všichni, ti co nemají rádi Putina, i ti co ho mají rádi. Zvláště ve vyšším věku bývá paměť ošidná, kdybychom neměli Fialu a odeesku, zapomněli bychom na to, jak to vlastně bylo.

  4. Já politiku soustavně nesleduji (nevydržel bych to psychicky). Nicméně jsem zaznamenal dvě dvě podivuhodné věci. 1/ Fiala prohlásil, že nezná ve svém okolí nikoho, kdo ho nemá rád. To by znamenalo, že Fiala asi vyhraje i volby na podzim 2025 a možná i ty další na podzim roku 2029. Fialův přítel Jurečka řekl, že budou vládnout minimálně do podzimu roku 2029.
    2/ Sněmování starostů a nezávislých zjistilo, že Hlubuček kradl sám, nikdo z dalších starostů a nezávislých mu v tom nepomáhal. Případ Hlubuček připomíná vraždu Kennedyho. Prezidentův vrah Oswald tehdy jednal úplně nezávisle, nikdo mu nepomáhal a nikdo ho ani k vraždě nepobízel. Tak je tomu i v případě Hlubučka. Ten bral úplatky (kradl) sám, nikdo z dalších starostů a nezávislých mu v tom nepomáhal ani ho k tomu nenabádal. Takže je možné udělat za případem tlustou čáru. Starostové a nezávislí se mohou věnovat své hlavní činností a tou je odhalování kremelských agentů a Putinových služebníčků. Dále bylo navržena změna názvu strany. Prý si jiní starostové stěžovali, že jsou sice starostové, ale nejsou členy starostů a nezávislých. Ministr vnitra Rakušan však změnu názvu zavrhl. Zřejmě to myslel tak, že někteří ze starostů a nezávislých jsou skutečně starostové a ten zbytek jsou nezávislí. Jenže obyvatelé ČR volili v posledních letech starosty a nezávislé s tím, že jsou to všichni starostové ČR. Díky tomuto sémantickému nedorozumění máme tedy ve všech obcích, krajích, v senátě…starosty a nezávislé. A v ústavním soudu jsou kamarádi starostů a nezávislých.

    • Vaše snaha udělat z Terasy oázu fake news a tím pádem docílit mého uvěznění je marná, Karle. Jednak vás vezmu sebou, jak jsem vám už mnohokrát řekl, jednak jsem ostražitý jak ostříž Stříž a vaše pokusy mařím v zárodku. Inkriminovaná věta pana premiéra totiž zněla „… neznám ve svém okolí nikoho, kdo by mě neměl rád jak osinu v prdeli.“

      Jinak nedoporučuji ke zhlédnutí dezinformační kanál Bobo, která si povídala s Janem Schneiderem také o vzpomenutém Střížovi, Rusku a podobných nepřípustných tématech. Upozorňuji na to proto, abyste pokud na AJB narazíte, rozhodně na to neklikali.

      • Tarasi, vy se nemáte čeho bát. Zablokováno a tedy zakázáno bylo snad 100 či dokonce 200 proputinovských médií, ale ten váš server mezi nimi nebyl. To znamená že vás Fiala, Rakušan, Stříž, Bradáčová atd. mají rádi a že si vás cení stejně jako např. Šafra či Fendrycha. Pokud se bojíte, je to takový zbytečný strach, jako měl onen hrdina v Kachynově a Procházkově filmu „Ucho“, který celou noc očekával, až si pro něj ráno přijdou a místo toho se pak dozvěděl, že se stal ministrem. Mimochodem, dcera Jana Procházky, spisovatelka Lenka Procházková, chartistka, manželka Ludvíka Vaculíka, autora 2000 slov, už byla u výslechu na policii. Je podezřelá, že je Putinova agentka. Jana Schneidera znám velmi dobře. Mimochodem byl to i bubeník Plastic People Of Universe. Tam hrál na saxofon Vráťa Brabenec, kamarád Madeleine Albright. https://www.blesk.cz/galerie/celebrity-havel-slavi-75-narozeniny/203725/brabenec-na-oslave-havla-naplnil-povest-rebela?foto=1
        A všichni tito výše jmenovaní, včetně Lenky Procházkové, kamarádili s Václavem Havlem. Jak je ten svět malý.
        Bobo nám chtěla ukrást televizi, naštěstí pražská kavárna nám ji ponechala.

        • Já jsem totiž přísně neutrální a nestranný, proto mě mají rádi úplně všichni. Ještě než vypukly všechny ty současné krize jsem se nabídl do služeb jak Putinovi v roli ruského švába, tak i Bidenovi v roli americké štěnice. Samozřejmě ne přímo jim, ale jejich velvyslanectví. Velvyslanci jsou ale pitomí, protože tuhle výhodnou nabídku (i cenově) nepřijali. Je to jejich škoda, protože třeba v roli americké štěnice bych smrděl mnohem intenzivněji a tedy i účinněji než tak činí jejich ojeté figuriny (namátkou Klvaňa, Vondra, Gabal a ta jeho stará fregata, Etzler, slabingerové v ČT, ochechule Černochová a mnoho dalších).

          Musím vás ale opravit, Vaculík a Procházková nebyli sezdáni, žili spolu na hromádce, i když plodili. Přečtěte si Český snář, to je moc pěkná knížka. Končí právě seznámením jmenovaných protagonistů a pokračuje Jak se dělá chlapcem, tam je vztah vylíčen i s dost surrealistickými detaily. Schneider je řízek.

          • Takže vy zrazujete jak Putina, tak Bidena. To nás má uklidnit? Popravit vás mohou obě dvě strany. Vaculík a Procházková nebyli sezdáni…to mi nějak uniklo. Já jsem ze staré školy. Miiluji svatby a i když jsem ateista, tak i ty v kostele. Ale moje dcery také nejsou sezdány, moje neteř není sezdána…Sodoma, Gomora. Víte Tarasi, že v Německu teď budete moci každý rok změnit pohlaví? A nikoho se nebudete muset ptát? To je panečku progresivní levice, to je pokrok. O tom se nám ani nezdálo.

            • Je to poněkud zvrhlé, ale já se na to u nás těším, jestli včas nezdechnu.
              Stanu se na rok ženou a polezu všude na dámský hajzly, vybaven příslušným dokumentem. To bude brajgl!

              • Musíte myslet ekonomicky, Godote. Stanu se také ženou, nebudu ale trajdat po hajzlíkách, nechám se najmout jako Madame Lulu do bordelu (120 kg, hodně chlupatej a plešatej) – a když amant celkem logicky odmítne prožít se mnou noc plnou vášně a lásky, zažaluju ho za diskriminaci. Pro ulehčení dokazování bude pod postelí ležet právník se zapisovatelkou. Pokud bych se některému úchylovi zalíbila, bude tam s nimi Vémola v roli bodygárda. Režie sice bude vysoká, ale co by člověk neobětoval v boji proti utlačování žen a porušování pravidel genderu. Možná z toho udělám i neziskovu a peníze z Bruselu se jenom pohrnou. Takže vlastně budu myslet i politicky, chlape!

          • Se nedivte, že na vaši nabídku velvyslanci nereagovali, když jim děláte v hmyzu takový zmatek.
            Podle staré zkazky totiž ta americká hmyz/ka je mandelinka bramborová, zatímco ruský šváb je ve skutečnosti blecha.

            Potká mandelinka bramborová blechu a ptá se: „Helou blejšn, kde jsou tady bramborejšn“?
            A blecha na to: „Něznáju, ja tože inostraněc“.

        • Drobná věcná oprava. Lenka Procházková nebyla Vaculíkovou manželkou, což nic nemění na skutečnosti, že si s ním pořídila dítě.
          Vaculík pouze s Procházkovou vlastní manželce zanášel, ale na stará kolena se k ní vrátil. Na podstatě vašeho textu to samozřejmě také nic nemění.

          • Tak jestli Lenku Procházkovou pošlou do basy (za to, že má ráda Putina a nemá ráda Bidena, Fialu, Rakušana, Zelenskeho…čímž rozvrací stát a přibližuje spolknutí naší země Putinem), tak se tisku mohou tyto intimní informace hodit ke skandalizaci Procházkové. Abychom věděli, s kým máme tu čest.

  5. Múj názor je, že drahota je spekulace vy….aných kapitalistů, a že si to dovolili za současné pravicové vlády, že za Babiše by si to nedovolili.

    • Mistrale, Zeman byl vždycky sračka, s tím se nedá pohnout. Ty jsi mi přišel dávat na blog hovínka a poblijóny? Zůstaň u muziky.

      • Mno, já jsem ten seriál nesledoval, takže i tenhle díl jsem dnes viděl poprvé. Ale jako ukázka toho co s lidmi umí udělat média (získané podpisy, děti ve škole, reakce z vyšších postů …) s tou „správnou“ podporou, mi to přišlo dobré – o kvalitních hereckých výkonech už ani nemluvě. Tedy ho jako hovínko ani poblión nevidím.
        Ale tvůj blog – tvůj svět – tvoje rozhodující slovo.

        • Další sova. Kamile, mýlíš se. Všimni se, jak všichni herci (a nejsou to ořezávátka) přehrávají emoce o tři sta procent, působí kašírovaně, v každém okamžiku starostliví a ušlechtilí jak slepičí prdel politá octem, vrcholem amatérismu jsou scény u soudu s parodií na zápaďácké třeštění paparazzi a s trapným Štěpánkovým „řízením“ soudního projednávání. On se později omlouval, že to dělal schválně, aby seriál zesměšnil. Kyselá prdel. Že má epizoda reálný základ ve skutečných událostech neopravňovalo Sequense k takovému paskvilu. On byl korouhvička, napřed točil budovatelský filmy se Švorcovou a Švarcem (správné obličeje), v šedesátkách otočil a natočil Atentát a akční film z Bali, po osmašedesátém znovu normalizační obrat a Zeman. Pak se mu ještě povedli Hříšní lidé, ale to je z těch desítek filmů málo.

          V Zemanovi si zahrálo kompletní členstvo Svazu českých dramatických umělců:

          Vladimír Brabec, Rudolf Jelínek, Miloš Willig, František Němec, Ladislav Mrkvička, Vladimír Ráž, Josef Větrovec, Emil Horváth ml., Renáta Doleželová, Pavla Maršálková, Radoslav Brzobohatý, Jiří Holý, Regina Rázlová, Alena Vránová, František Hanus, Zdeněk Dítě, Luděk Munzar, Petr Haničinec, Josef Langmiler, Jiří Adamíra, František Husák, Ilja Prachař, Miroslav Masopust, Stanislav Fišer, Alena Kreuzmannová, Carmen Mayerová, Bohuslav Čáp, Václav Lohniský, Karel Augusta, Stella Zázvorková, Vladimír Stach, Petr Oliva, František Filipovský, Arnošt Faltýnek, Jan Faltýnek, Mirko Musil, Bedřich Prokoš, Josef Bek, Svatopluk Beneš, Karel Urbánek, Josef Kemr, Václav Kotva, Jiří Kodet, Jaroslav Mareš, Oldřich Vízner, Jiří Zahajský, Nina Popelíková, Míla Myslíková, Otto Lackovič, Josef Čáp, Radovan Lukavský, Luba Skořepová, Květa Fialová, Ota Sklenčka, Marcela Martínková, Eva Klepáčová, Marta Vančurová, Jiří Vala, Blanka Bohdanová, Jana Dítětová, Jaroslav Moučka, Alena Karešová, Jana Gýrová, Elo Romančík, Sylvia Turbová, Štefan Kvietik, Viera Strnisková, Jan Teplý st., Jiří Kostka, Petr Kostka, Libuše Švormová, David Schneider, Světla Amortová, Vlasta Vlasáková, Petr Štěpánek, Miloš Nedbal, Jan Přeučil, Václav Švorc, Miroslav Zounar, Petr Skála, Libuše Geprtová, Josef Kubíček, Robert Vrchota, Valerie Kaplanová, Jiřina Petrovická, Helga Čočková, Václav Postránecký, Hana Maciuchová, Jiří Lír, Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jaroslav Drbohlav, Oldřich Vlach, Hana Pastejříková, Iva Janžurová, Václav Voska, Jaroslav Cmíral, Josef Beyvl, Josef Somr, Ivanka Devátá, Jiří Hálek, Jaromír Crha, Vladimír Salač, Jiří Bruder, Jindřich Narenta, Václav Sloup, Vilém Besser, Jan Kanyza, Martin Růžek, Vladimír Krška, Jana Paulová, Karel Hlušička, Gustav Heverle, Josef Koza, Oldřich Lukeš, Oto Ševčík, Soběslav Sejk, Miroslav Nohýnek, Jitka Zelenohorská, Irena Kačírková, Miloš Kopecký, Milan Klásek, Lída Roubíková, Josef Vinklář, Jan Tříska, Jiří Krampol, Bohumil Šmída, Otakar Brousek st., Otakar Brousek ml., Josef Hlinomaz, Roman Hemala, Jiří Němeček, František Vicena, Jan Pohan, Ladislav Trojan, Antonín Hardt, Adolf Filip, Eduard Cupák, Gabriela Vránová, Jiří Klem, Jiří Pleskot, Raoul Schránil, Eva Hudečková, Eduard Dubský, Jiří Adamec, Nelly Gaierová, Libuše Havelková, Jaromír Spal, Otto Budín, Božena Böhmová, Ľudovít Greššo, Milena Dvorská, Jan Skopeček, Svatopluk Skládal, Josef Chvalina, Bořivoj Navrátil, Petr Svojtka, Miriam Kantorková, Dagmar Havlová, Bohumil Švarc st., Svatopluk Matyáš, Josef Bláha, Ladislav Křiváček, Consuela Morávková, Zdeněk Řehoř, Andrea Čunderlíková, Jiřina Steimarová, Milan Sandhaus, Jaroslav Kepka, Antonín Molčík, Miroslav Moravec, Jana Andresíková, Vladimír Bičík, Oldřich Velen, Libuše Štědrá, Čestmír Řanda st., Karel Houska, Darja Hajská, Dalimil Klapka, Martin Štěpánek, Marie Logojdová, Nataša Kucová, Jarmila Smejkalová, Stella Májová, Alois Švehlík, Stanislava Bartošová, Vlastimil Čaněk, Bohumil Koška, Jaroslav Rozsíval, Tomáš Sedláček, Pavel Robin, Zdeněk Srstka, Karel Engel, Otakar Rademacher, Jaroslav Tomsa, Václav Kaňkovský, Jiří Smutný, Petr Kopřiva, Karel Fridrich, Lenka Machoninová, Vladimír Navrátil, František Jákl, Jiří Klenot, Petr Kment, Josef Kalena, Jindřiška Gabriela Preissová, Josef Zíma, Milan Kindl, Stanislav Litera, Anna Vaňková, Karel Peyr, Hana Hegerová, Simona Stašová, Ilona Jirotková, Jiřina Bílá, Jan Laibl, Vladimír Linka, Jaroslav Kašpar, Ladislav Krečmer, Jarmila Navrátilová, Evelyna Steimarová, Miloš Hlavica, Zdena Burdová, Kateřina Frýbová, Miroslav Jíra, Karolina Slunéčková, Radúz Chmelík, Karin Düwel, Irene Fischer, Petr Smažík, Miloš Vávra, Bohumil Smutný, Rudolf Kalina, Daniela Kolářová, Magda Dolejšová, Zdeněk Forejt, Rudolf Kamínek, Vladimír Pospíšil, Václav Procházka, Dagmar Pušová, Jana Robenková, David Čapek, Petr Gajdoš, Zdeněk Kutil, Jana Šumanová, Jiří Plachý ml., Ela Šárková, Jaroslav Jiřík, Alžbeta Mjartanová, Jaroslav Tvrdík, Otto Kinský, Karel Bělohradský, Willi Schrade, Ralph J. Boettner, Gerd Michael Henneberg, Hans Klering, Václav Mareš, Blažena Slavíčková, Zdeněk Mucha, Vlasta Jelínková, Miriam Chytilová, Vladimír Klemens, Karel Dellapina, Jana Viščaková, Věra Laňková, Jiří Růžička st., Josef Střecha, Václav Neužil st., Petr Skarke, Miloš Vavruška, Zdeněk Blažek, Josef Kudílek, Vlastimila Vlková, Milan Stehlík, Alois Müller, Marie Marešová, Luděk Kopřiva, Karel Effa, Václav Trégl, Věra Tichánková, Richard Záhorský, Jana Janěková, Lena Birková, Věra Kalendová, Jaroslav Heyduk, Jan Cmíral st., Běla Jurdová, Jiří Vitvar, Josef Němeček, Václav Bouška, Pavel Jiras, Marie Landová, Zdeněk Skalický, Eva Vlachová, Rudolfo Jiménez, Cerezo Salazar, Maritza Peréz, Ruth Dubois, Miroslav Rous, Blanka Křížová, Ladislav Kazda, Petr Svárovský, Jiří Sequens ml., Jiří Kvasnička, Oldřich Janovský, František Horák, Daniel Rous, Libor Žídek, Miloslav Šindler, Zlata Adamovská, Kateřina Chárová, Filip Renč, Milan Friedl, Eva Sitteová, Vilém Kratochvíl, Gitte Viereck, Hugo Kaminský, Josef Abrhám, Vladimír Menšík, Blažena Holišová, Hana Talpová, Jaroslava Obermaierová, Ivana Andrlová, Ivo Niederle, Karel Chromík, Jan Víšek, Oldřich Musil, Karolína Kubalová, Milada Vnuková, Ferdinand Krůta, Zdeněk Braunschläger, Jiří Cimický, Petr Jákl st., Alex Jandouš, Vítězslav Jirsák, Jindřich Hrdý, Jiří Kalenský, Luďa Marešová, Vilemína Nejedlová-Skokanová, Petr Hanus, Ladislav Lahoda, Jan Sedláček, Josef Vondráček, Milan Friedl (vypravěč), Rudolph Anders, Michal Hejný, Alexandr Tompich,

          včetně revolucionářů Kodeta a Třísky. Další si najděte.

          Asi to bral jako kšeft a ti herci taky, ale podle toho to taky vypadalo.

          • Ťe by Petr Štěpánek to hrál takto afektovaně schválně? Ale blbost. Nicméně náhodou vím, že Petr Štěpánek v letech 1988-1989 už ty komunisty opravdu nesnášel, protože jsem hned vedle něco stál, coby ještě velice mladý chlapec, na jedné demonstraci a viděl jsem, jak se šklebí. Hercům než něco dojde, tak to trvá. Martin Štěpánek také hrál dlouho komunisty, pak emigroval, byl ve Svobodné Evropě, pak miloval ODS, byl ministrem kultury za ODS a nakonec spáchal sebevraždu. Herec Ivan Vyskočil před několika týdny řekl, že musí kopnout do svých řád, většina herců jsou prý debilové, názorný příklad je Zelenskij (držitel Řádu bílého lva a Nobelovy ceny míru).

          • Tarasi, je to opravdu k zblití. Lepší je někde na venkově v nějakém zapadákově na hranicích krmit kozy, ovce a kocoura než si číst o politice. Teď zavřeli nějaké dva lidi za to, že mají rádi Putina a nemají rádi Zelenskeho, Bidena a naší vládu. Zatím ještě do vazby, bude ovšem následovat vězení natvrdo. Prokurátor si to pojistil ještě tím, že prý mají na krku i nějaké exekuce a prý nemají rádi Ukrajince jako národ (nenávist k rase a národnosti.)

            • Vazba je horší, než řádné vězení. A mají to hlavně za aktivní organizování protestních akcí, ne jen za nějaké kecy. Prostě u nás se protestovat nebude.

              • Protestovat se nesmí (proti Zemanovi, Babišovi, Okamurovi…se protestovat smí), kecat se ale také nesmí.

              • Vazba že je horší? Vždyť si tam můžete celou dobu číst a nikdo vás nebuzeruje. Vězení se sadistickými násilníky, homosexuály…úchylnými dozorci je daleko horší. Štěstí pro Vás, že jako holka jste nemusela absolvovat základní vojenskou službu.

                • https://iuridictum.pecina.cz/w/Vazba
                  Píší tam, že podmínky vazby jsou obvykle tvrdší než podmínky výkonu trestu odnětí svobody. Slyšela jsem o tom dost horory. Ve stísněném prostoru s nejrůznějšími úchylnými surovými grázly, žádná ochrana, hygiena otřesná, no a číst, to si asi můžete, teoreticky. Pak vězení, to už má aspoň nějaký řád.

                  • S Tomášem Pecinou tedy nemám ty nejlepší zkušenosti. Ve vazbě jsem měl jednoho kamaráda, nikoho na cele neměl, pořád si četl zajímavé knihy. Mohl se procházet na čerstvém vzduchu, sice jen v kotci, ale stačilo to. Krásně si prý ve vazbě odpočinul. Ale já jsem ve vazbě samozřejmě nebyl. Třeba se tam taky dostaneme za blbé kecy tady tzn. za to že máme rádi nějakého politika, kterého bychom správně neměli mít rádí atd. Pak budeme moci porovnávat.

          • A bylo by nějaké povídání o současných seriálech? Musím se přiznat, že kromě už dávného „Život na zámku“ a pár prvních dílů „Ordinace v růžové zahradě“ jsem žádný neviděla a nijak mi to nechybí.
            Takže můžete napsat cokoliv, nic namítat bych nemohla a taky nebudu.
            Jen by mě zajímalo, jak obstojí současná seriálová tvorba z pohledu odborníka.

            • Neviděl jsem po převratu žádný seriál, ani náš, ani západní, zrušil jsem i TV a taky mi to nechybí. Já nejsem odborník na seriálovou tvorbu, já jsem její protivník a soudím, že by měla být zdaněna extra mastnou sektorovou daní. Včetně diváků.

            • Z jedné Drdovy pohádky si pamatuji hodnocení – tam šlo o velmi mizerné pivo – které na moderní seriálové výtvory celkem slušně pasuje: „Aby s ním lumpy trestal! “ 🙂

Napsat komentář