Ať žije Ukrajina! A Pic ho!

První část nadpisu zaznamenává výkřik z úst demonstranta v pruhovaném svetru, který takto vítal vládu Slovenské republiky na jejím výjezdním zasedání. Druhá část nadpisu popisuje čin téže osoby o něco později, při dalším výjezdním zasedání. Autorem výstižné zkratky je David Matásek, herec Národního divadla, ksindl k pohledání, ostatně jako většina pražské kavárny.

Je pravděpodobné, že z Juraje Cintuly se stane časem legenda slovenské pravice, něco jako novodobý Jánošík. Je ale nepochybné, že kdyby mu hrozilo to samé, co slavnému loupežníkovi, tedy že by ho za jeho veskrze odporný čin pověsili za žebro, tak by si to určitě rozmyslel. Což by mohlo dávat návod, jak takovýmto činům zabránit. Doplnit do trestního zákoníku, že se budou podobní hrdinové věšet za žebra po předcházející masáži kolem od žebřiňáku. Jako ve středověku, odkud stejně jejich myšlení pochází. Ale prý takové drastické tresty nefungují jako odstrašující, nevím, ale pochybuji.

Cintula je prý básník a spisovatel. Četl jsem jeho jedno dostupné dílo a hodnotil bych ho jako bezútěšně pochmurné a nic moc po formální stránce. To také není neobvyklé, na podobně kvalitním básnickém díle poslance Zdechovského ujíždějí už měsíc Xaver s Holcem a na katastrofálně neumětelském politickém výkonu politologa Fialy ujíždí už pomalu třetím rokem celý národ.

Slovenská vláda tvrdí, že za radikalizací Cintuly stojí slovenská pravicově-progresivistická politická opozice a mainstreamová média včetně veřejnoprávních. Přímým důvodem pak má být štvanice, kterou na levicový Smer a zejména pak na jeho předáky (a Roberta Fica zvlášť, čtyři obvinění) obě hyenovité šelmy pořádaly. Nepochybně tomu tak je a můžeme teď zobecnit tento fenomén, bezuzdné štvaní a šíření nenávisti proti opozici, i na naše poměry. Oni to pravičáci jinak neumí, protože ve svobodné diskuzi by dostali na pucinky, tedy ji nepřipustí a občany uřvou přes závislá média.

Známá zásada kriminalistická, pátrací, zní (vedle Cui bono): Sleduj tok peněz! A ten je tady jasný, byť zapíraný a všelijak falšovaný, a to jak k politickým stranám, vzpomeňme Lájose Bácse a Radjiva M. Sinhu, tak i tok financí do mainstreamových médií, viz jejich vlastníci, miliardáři.

 Strany a média byť s velmi oslabeným levicovým nádechem nedostanou od kapitalistů ani korunu na darech, ani korunu na inzerci. Zatímco goebbelsovsky ultrapravicové Forum24 chrochtá v blahobytu a zaměstnává veškerý patologický odpad pravicové žurnalistické scény, alternativní noviny a blogy jsou chudé jak kostelní myši, odkázány na dary čtenářů. (Havlisticko-kavárenská ČT a stejně tak ČRo jsou pražské deviantní žumpičky, přitom jiná podivnost, miliardáři vlastněné Parlamentní listy, představují jediné médium, které v Česku supluje roli veřejnoprávní instituce.)

Za situace, kdy polovina politických stran a téměř všechna média jsou ovládány miliardáři nastává situace téměř navlas podobná situaci za normalizace, kdy vedoucí úloha KSČ v ústavě a cenzurou svázaná média  nedovolily prosazení jiného názoru než komunistického. Vedoucí úloha miliardářů a jejich penězi svázaná média nedovolí prosazení jiného názoru než kapitalistického, pravicového.

Prvním krokem po svržení komunistické totality bylo odstranění vedoucí úlohy KSČ z ústavy a zrušení cenzury.

Prvním krokem ke svržení kapitalistické totality musí být…

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.

22 thoughts on “Ať žije Ukrajina! A Pic ho!

  1. Tarasi jen jedno jedinne slovicko na zaver zbyva dopsat aby to Fialova demokratura mohla zhodnotit jako nabadani ke svrzeni vlady ktera se pry ze vsech sil snazi a jen u 18% nachazi pochopeni.

    Jen kdo by ji nahradil vidno neni, aby v zemich Cesko-Moravskych az po -Slezko podobne jako na Slovensku vyvolali mezi verne slouzicimi doma a i v Bruseli pozdvizeni.

    Zda se ze v dnesnim svobodne demokratickem svete jen spravne dusevne postizeni nemusi se bat zastreleni.

    • Nabádání ke svržení vlastizrádné a základní lidská práva a svobody porušující vlády není trestné, je to zákonné právo občana. Trestné jsou výzvy k vystřílení Strakovky, i když o tom leckdo sní a má přitom poluce.

      Kvalitních lidí na výměnu by bylo fůra, akorát se nechtějí domluvit, protože každý chcebýt king.

      • „akorát se nechtějí domluvit“
        Ti, co se „nechtějí domluvit“ jsou většinou jen „fíkový list hochů“.
        Z velké části si je na vině dav.
        Například na Slovensku už jsou tak zpitomělí, že by chtěli každému napařit osobní odpovědnost.
        Stačí si občas poslechnout Lichtnera na Infovojně. Je to „pravičák“.
        Sice takový netradiční, ale „pravičák“.
        Dost často má na věci „pravičáckou“, prvoplánovou odpověď.
        Stačí „přesně“ stanovený/napsaný zákon.
        Každé výběrové řízení se dá udělat za přesně stanovených podmínek. etc.

  2. „Kvalitních lidí na výměnu by bylo fůra, akorát se nechtějí domluvit, protože každý chce být king.“
    To mi ale evokuje, že zase až tak kvalitní nebudou ….

    • Ale jsou, jenom nemají garáž. Kdyby se komusti před třiceti léty přejmenovali na Socialistickou stranu a ČSSD nespáchala skrze Špidlu, Sobotku a Šmardu sebevraždu, tak bychom měli dvě levicové strany s mírně odlišným programem, jedna více nalevo (až skoro revoluční) a jedna mírně napravo, prozápadní ve smyslu socdem stran 80. let, tak by si každý z těch neumístěných našel svůj šuplík a mohl v hierarchii stoupat na základě svých kvalit. Jenže tahle dvojí pevná struktura s organizačním zázemím chybí, vedení stran nepřesvědčivé až skoro hloupé. Kačenka se sice v poslední době snaží a omezila svůj kuňkavě infantilní projev (dokonce myslím, že tuhle řekla i prdel), ale vůdce s autoritou to není. O Šmardovi a jeho družině škoda mluvit. A tak se na levici zakládají strany a hnutí, vymýšlejí názvy a panuje chaos. Přes obrovskou výhodu v giganticky blbé a neschopné pravici je výsledek ve hvězdách.

  3. „ale pochybuji.“
    Není třeba pochybovat.
    Na popravě kolegy zlodějíčka/kapsáře se tehdy v davu přiživovali jeho kolegové – kapsáři.

    „bezútěšně pochmurné“
    I Heydrich byl jen průměrný houslista, zato s ambicemi na jedničku s hvězdičkou, pokud by soutěžil v dosažení maximálního skóre v disciplíně PCL.
    Takže souhlas.

    „pravicově-progresivistická politická opozice a mainstreamová média včetně veřejnoprávních“
    Ve zkratce:
    „fašisti a oportunisti“
    To je to „bezuzdné štvaní a šíření nenávisti proti opozici“ za cizí peníz ve prospěch vlastní kapsy.

    „ani korunu na darech, ani korunu na inzerci“
    Toť ona demokracie a její principy.

    „Parlamentní listy“ a „supluje roli veřejnoprávní instituce“
    Zpočátku i v nacistickém Německu fungovaly kabarety podnikavců. Večer byly, ale ráno již být nemusely.

    „totality musí být…“
    Jeho odmítnutí? Až tak by to bylo jednoduché, ale …

    Nyní trochu kontroverze, ambivalence a schizofrenie

    ??
    Přesto, že dav bude deklamovat, že jsou všichni „na stejné lodi“, vždy se najde jeden, který sice ví, že partička v podpalubí ukrádá ze společných zásob a za prachy nepřátelského škuneru vrtá do dna vlastní lodi díru, ale na nástupu bude ostrakizovat každého, kdo si dovolí na tu partičku zmetků ukázat prstem.
    (Ta partička věří, že když se loď potopí, nebo se bude muset vzdát nepřátelskému škuneru, oni na tom stále ještě něco trhnou.)

    „vedoucí úloha KSČ v ústavě a cenzurou svázaná média“
    1) Za socíku platilo (ne zcela a důsledně), zvlášť v posledních letech:
    Na veřejnosti, drž hubu a krok, od toho tu jsou hospoda a „zájmové kroužky“.
    Přesto to „držet hubu a krok“ nebylo tak zrůdné jako dnes.

    2) Bolševik volby v roce 1946 vyhrál. Stejně jako SMER loni.
    Mimo jiné i proto, že lidé na „hochy věděli“, co jsou zač.
    Nebo tušili, komu vděčí za utrpení minimálně posledních 6. let. Oligarchie po válce „na oko“ zatáhla drápy, ale svých cílů se nevzdala.
    Tak jako nyní na Slovensku.
    Po roce bylo jasné, že hra na demokracii (systému založeném na tom nejhorším, co v člověku je) je sada podrazů a piráty placených návodčích, kteří mají za úkol potopit loď. Výsledek? Rok 1948.
    Slováci teď stojí před stejnou volbou.
    Buď si nechají rozvrátit stát, západními „přáteli“ spustit občanskou válku, zastřelit, otrávit či jinak zavraždit dalšího člověka, nebo stanoví striktní pravidla, u kterých se ale velice těžko stanovují hranice.
    Viz: „Jsme na jedné lodi.“

  4. Fanatik by možná řekl:
    „Další zářez do pažby“ a byl by šťasten.
    Opět jeden podnikavec, který má podvod a okrádání jako svůj „výrobní nástroj“, dostal přes prsty.
    Je tu znovu otázka:
    Když ten, kdo o zloději řekne (a dokáže), že je zloděj, je fanatik, jak velkým fanatikem je tedy ten, kdo brání zloděje tím, že nazývá toho, kdo chytil zloděje při činu, fanatikem?

  5. 🙂 🙂 🙂

    Nad německým parlamentem zavlála ruská vlajka

    Německá policie vyšetřuje provokaci, jejíž pachatel vyslal nad historickou budovu berlínského Reichstagu, dnes sídlo Spolkového sněmu, s pomocí dronu ruskou vlajku. Stalo se to už 9. května, kdy Rusové slavili Den vítězství nad nacistickým Německem, ale šokující záběry z události se objevily na sociálních sítích až nyní.

    Video. Vlajka (bohužel je to současná trikolóra, místo originální rudé) poletovala nad budovou několik minut.

    Pachatel, kterého citovaný server označil jako 41letého Ukrajince Ivana T. z Oděsy …. . přijel do Německa v létě 2022. Svými činy chtěl podle t-online ukázat, že „existují i Ukrajinci, kteří se považují za součást velkého ruského národa“. Porušování zákona si je podle svých slov vědom. Tvrdí ale, že „existují činy, z nichž se člověk zodpovídá s potěšením“.

  6. /Nihil nove sub sole. Rudé trenky nad Hradem. Jenže tenkrát to kašpaři nedomysleli. Měly být hnědým dozadu.

  7. Pokud si tento člen Rady ČT smí tohle dovolit vůči přední dámě čsl.kultury a slovenské diplomacie a veřejného života a neponese za to žádné následky, bude Rada ČT a všichni její volitelé k smíchu. A k nevolení.“ To pravil přední ochlasta čsl. politiky Mirďa Kalousek. Jeho odporná dikce (je to kňoural) samozřejmě nedosahuje úrovně faktických ohavností, které vypouští ze spravedlivě rozhořčené tlamy, ale je příznačná pro tento typ sňatkových podvodníků. V jeho případě politických podvodníků.

    Přidám další charakteristiku, ta paní je přední kráva čsl. politiky.

  8. Poradíme se s ostatními poslanci za STAN v Mediálním výboru, jak dál postupovat, ale takovouhle věc prostě nemůžeme jen tak nechat být. Nechci, aby to tu skončilo jako na Slovensku. A tohle je přesně ten typ vulgární agresivity, který se snaží podobné vášně rozfoukávat. Nemám pro to žádné pochopení,“ sdělil iDNES.cz Lacina.“ Ze STANU, dodávám, že z té zkorumpované, zfetované a i jinak úchylné partaje.

    Takoví šmejdi dnes udávají tón a pasují se na garanty morálky.

    Výrok o tom, že voliči nejsilnější a opakovaně vládní strany jsou spodina je mnohokrát závažnější než prdel roztržená mrazem, ta ostatně už ve výslužbě. Takové kecy oslovují úchylná a nenávistná pravičácká hovada, která se klepou strachy o nakradené a uchylují se už k zabíjení politických představitelů. Tahle herecká spodina zuřivé pravičácké běsnění skutečně rozfoukává.

    • Viete Taras….na Slovensku si ju a jej drísty už nikto nevšíma. Všetci Slováci vedia,že krava bučí,ovca bečí a Vášáryová drísta. Aj pre politické strany v celom spektre je toxickou osobnosťou a preto ju nevidno ani na predvolebných bilboardoch a v predvolebných tv reláciách. Pre nás je to len….tá hlupaňa – Lasicova žena.

      Omnoho viac pozornosti jej venujú Česi z pre mňa nepochopiteľných dôvodov.Pozývajú ju do TV a jej hlúpym komentárom pripisujú význam,ako by ich vyslovil svetovo uznávaný znalec politiky,diplomacie….skrátka „kapacita“.Pritom,je to len obyčajná hlúpa hus,ktorú do funkcie veľvyslankyne v Rakúsku dosadil ako horlivú VPN-kárku komediant Havel a skupinka chlievákov okolo neho. Tí,pre ktorých sa po zhliadnutí filmu „Postřižiny“ v ktorom odprezentovala svoje kozy,stala Vášárička masturbačným idolom. A teda aj „přední dáma čsl. kultury, diplomacie a veřejného života“.

    • Medvídek Pú si měl tu hlášku raději odpustit než aby o pár hodin takhle kuňkal (ZDE)
      Ve vlastním pořadu měl dost času pro kreativnější vyjáddření aniž by se pak musel omlouvat. Být na jeho místě tak promítnu tohle video (ZDE) a popřeji té komediantce podstatně pádnější ruku svírající výchovný řemen, v rámci kurzu slušnosti, jehož má silně zapotřebí.

Napsat komentář