Křivák

Zdeněk Šarapatka tím gestem říká: Tohle všechno jsme spolu s premiérem Fialou, Markétou Pekarovou a Vítkem Rakušanem vybudovali. A je to výhradně a jenom naše.

Napsal článek Dokud je čas. Vybírám: Šakal to nebude (tj. Cintula). Možná frustrát, co přišel o rozum v normalizačních kulisách Ficova režimu. Křivák se hned v prvním odstavci snaží házet vinu na oběť. „Normalizační kulisy Ficova režimu“ jsou ještě velmi pěkné hodnocení. Křivák také mohl napsat „fašistické kulisy“ nebo stalinistické poměry“.

Šílený není jen tenhle čin samotný. Hnusný je rovněž tyátr proruské kolony, v němž Blaha a Danko, zarytí milci Putina od tamních poslanců, hned poté veřejně „obrací pistoli“ na lídra Šimečku a kritická média, viní je z Ficovy „krve na rukou“ a činí z nich pro změnu snadný terč Ficových příznivců. Čin je šílený, chování vládních politiků, milců Putina, je ovšem o stupeň horší, je hnusné. Mají v ruce pistoli a obrací ji na Šimečku, skoro vlastně už střílí. Šimečka přece za nic nemůže, on neříkal, že udělají všechno pro to, aby Fico nemohl vládnout! To mu vládní hitlerčíci vkládají (prolhaně) do úst!

Horší to zjevně být nemůže: před špitálem namísto klidu a rozvahy za tepla huláká ministr vnitra o „občanské válce“. A jeho kontrolní přítomnost na sále s ministrem obrany, kde čučí pod ruku lékařům, jak zápasí o život šéfa vlády a partaje, je už jak z kapitol osudu Stalina. Ministr huláká a čučí a je to jak za stalinismu. A máme to tady už konkrétně, Ficův režim je stalinistický. Ta svině nenapíše jedinou větu, aby si neflusla.

Odhodila takt a pálí z virtuální ČZ 75: … sám Fico tu není bez viny. Nenávist, arogance moci, agresivita, cenzura, sprostota bez hranic, co od něj a pohůnků v partaji schytává tamní hrad a svobodná média, výhrůžky, urážky rodin a příbuzných oponentů, ohnuté zákony, jež ničí svobody a mají krýt zločiny, zásahy do osnov vzdělání a odtud knuta jak za Tisa, flusání do tváře spojencům a brutální otočka na Východ, to všechno je pro svobodomyslné Slováky příčinou obrovské frustrace. A těm nezbývá nic jiného, než vzít pistoli a pokusit se o tu nejmírnější a vlastně zákonnou obranu před novodobým Tisem, současným premiérem. Pic ho!

Pro Česko a zdejší hlavouny, co sází ve volbách na špínu, zradu, zlo a vzájemnou nenávist, je z Fica memento. Balda tu už byl. A zásluhou strůjců zla Babiše, Okamury, Konečné, Rajchla, Zemana nebo Klause ad. je tu frustrátů a odtud šílenců habaděj. A příklady táhnou. Uberte plyn, dámy a pánové. Dokud je čas. NEBO VÁS ZAČNEME STŘÍLET!!!

Ano, to je pravděpodobné, násilí do politiky po listopadu vnáší pravice a její příznivci, ať už se jedná o házení vajíček na Paroubka či Zemana a jeho hosty, prezidenty sousedních států, verbální agresi a rušení shromáždění politických protivníků, fyzická napadení politiků (Jiří Svoboda, Pavel Dostál, Jiří Dolejš, Josef Lux /tehdy vlevo/, Miroslav Váňa, Bohuslav Sobotka, Robert Pelikán, Martin Stropnický /napaden jeho dům/, Miloš Zeman /napaden kozama/). Napadení pravicových politiků mají spíše recesistický charakter (Topolánek štěrkem do hlavy, Klaus pistolí s kuličkami a Feri patrně rasisty), nikoliv politický. Verbální a sprostá pravičácká agrese bez argumentů na síti, v diskuzích pod články hnojometných médií Seznamu a iDnesu, převyšuje tu opačnou v poměru sto ku jedné.

Svého času sestavil Luboš Xaver Veselý z Šarapatkových uměleckých výtvorů pásmo, které výstižně nazval „Špína jménem Šarapatka“ (ZDE). Podívejte se na to, vydá to za tisíc slov.

Málokdy se sejdou zlý, odpudivý obličej s hnusnou povahou, jako se to před časem podařilo vytvořit jedněm rodičům, pánu a paní Šarapatkovým.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.

172 thoughts on “Křivák

  1. V tom Xaverově videu je pasáž, ve které autor říká: „Možná bych použil jiný slovník (než sprostý Šarapatka), pokud bych byl v tak důležité funkci, jako je člen Rady České televize.“

    Inu, nepodařilo se, slovník neslovník, spodina je spodina a mráz prdele trhá.

      • Mě ten „výstřižek“ na FB připadá jako časový úsek natočený kamerou s mikrofonem. Počin někoho kdo neumí zhotovit skutečný výstřižek přímo ze sledovaného videa. Takže nikoli záměr nýbrž nezamýšlený dopad ajťácké nezkušenosti. Ta snížená kvalita se projevuje nejen na zvuku ale i v barvách a ostrosti záznamu.

        • Jo, to je pravděpodobné, ale místo složitého natáčení z obrazovky mohl jednoduše, během pár vteřin dát link, těch vystřižených videí je na síti plno. U Šarapatky si ale z několika možností zásadně vybírám tu pro něj horší.

    • A v diskuzi samá záporná hodnocení. Před časem vyhrál soud se Zemanem, který se mu musel omluvit za výrok, že Šarapatku vyhodili z úřadu vlády pro neschopnost a celkovou oslizlost. Bylo to prý dohodou. Obecně známá věc: když se někoho potřebuje zaměstnavatel zbavit, udělá mu „čestnou“ nabídku: buďto půjdeš dobrovolně na dohodu, nebo tě vyrazíme pro nadbytečnost, porušení pracovní kázně atd. Tohle pitomí soudci (životem ve skleněné kleci zkažení) nevědí a tupě trvají na formálním stavu věci, místo aby šli po podstatě věci.

      • Tohle pitomí soudci (životem ve skleněné kleci zkažení) nevědí…
        Ále.. Vědí to moc dobře protože je ta praktika obecně známa a jistě už o ní nejednou slyšeli i v soudní síni.
        Jenom vědět nechtějí, když se jim taková vědomost nehodí.

      • Zeman prostě udělal chybu. Měl říct, že ho vyhodil pro všehoschopnost a soudy by nemohly říct ani popel. 🙂

      • „čestnou nabídku“
        S tím už si otrokářští asociální podnikavci poradili:
        Vyrazí fotra od rodiny bez varování a bez důvodu.

    • Jenom na okraj: Mynářová je slabá jak čaj, totálně selhala při moderování debaty s Kocábem, ani s Paroubkem se nevyznamenala. Xaver je v HR práci stejně neschopný, jako byl Miloš Zeman. Ten jeho „Alexíček“ je až protivný.

          • Alex(andra) Mynářová, Xaverova favoritka. Cukrujou jak hrdličky, proto ten Alexíček, ale ona je fakt slabá a navíc dost protivná. Měl bys XTV sledovat, dostávají tam prostor zajímaví lidé, kteří si v ČT a dalších médiích ani neškrtnou.

            • Měl bys XTV sledovat, dostávají tam prostor zajímaví lidé, kteří si v ČT a dalších médiích ani neškrtnou.
              Nj. Ale ti zajímaví lidé dostávají prostor i na Bureš TV, Radio Universum, Protiproud, Plesk, u Tomáše Lukavce na Zákonech Bohatství, v Aby bylo jasno, u Novotného na O čem se mlčí, ve Svobodném Rádiu a také v panelových diskusích a přednáškách pořádaných na výjezdech po republice … (dalo by se pokračovat) všechno samí lidé kteří si v ČT a dalších médiích ani neškrtnou. Takže já když zahlédnu že je na XTV zajímavý host také si ho pustím, ale pravidelně ten kanál nesleduji a převážně vynechávám naprostou většinu pořadů ve kterých hosté nefigurují – tudíž mi nějaké cukrování mezi moderátory snadno unikne.
              A když už jsme u toho HR – tak třeba taková „Karol“ mi přijde po všech stránkách schopnější než její principál. 🙂

              • Tos‘ vyjmenoval můj repertoir, doplnil bych z ostatních i nediskuzních blogů Novou republiku, První zprávy, Zvědavce, Aeronet, Vlka, Litterate a další. Principál trpí jak tou špatnou HR politikou, tak i někdy překvapivými neznalostmi politické historie, je o čtvrt století mladší a to se projevuje. Nesmí se taky opominout, že všichni kmenoví komentátoři XTV jsou banda současnou ODS a novou pravicí zklamaných pravičáků, klausistů, pamatuju, jak jsem Holcovi na Reflexu nadával do „Holec, co se rýmuje“.

                Xaver má zásluhu v zavedení moderátorského stylu, který neskáče hostu do řeči, kravky Witowská a Fridrichová mu vyčítaly, že je držák na mikrofon, a pak také má dost solidní přesah do kultury, zejména muziky a i té tvé country. Je umělecky zaměřený (někdy jedná v afektu, viz oholení hlavy) a když má hosta z tohoto oboru, znatelně ožije.

                • Ano. Když dáme dohromady námi vyjmenované a ještě bychom oba mohli přidávat, tak jistě chápeš že mne „brali běsi“ pokaždé když vittta na Ostrově napsal to svoje: „Alternativa nic nedělá.“ a sax hned přispěchal aby ho v tom podpořil.
                  A když už zmiňuji to přidávání: Ke Xaverovi, s tím zaváděním neskákání do řeči, bych přihodil ještě Martinu Kociánovou, Jaroslava Duška, Čestmíra Strakatého, Lucii Výbornou, Marka Ebena, Martina Veselovského, …… určitě bych si vybavil další průkopníky slušného chování u mikrofonu a ty jistě také.

                  • „neskákání do řeči“
                    (subjektivní hodnocení)
                    Xaver – pózující populista
                    Martina Kociánová – umírněný sluníčkující „pravičák“
                    Jaroslav Dušek / Tomáš Lukavec – nestabilní „svatí“
                    Čestmír Strakatý – záludný zmetek
                    Lucie Výborná – na 60-80% genetický profík, zbytek oportunní sluníčkář
                    Marek Eben – maloměšťák (absence dysfemismu by neměl být jediný předpoklad pro nominaci na slušného člověka)
                    Martin Veselovský – toho je opravdu škoda

                    • Neználku, mírný nesouhlas, my jsme se odpíchli od Xavera jakožto neskokana do řeči a pak jsme jmenovali další slušné, pravda, už s politickým podtónem. Ale: Xaver má tendenci k afektu, teďka zrovna byli s Klausem na záskoku a on byl evidentně přemotivovaný.

                      Dále pak Martina těžce Neználkem podceněná, Dušek s Lukavcem spíše než svatí nadsmylový u prvního a nekonfliktní druhý, dál souhlas ale Veselovského určitě škoda není, patří tam, kde je.

                • Máš v repertoáru taky „Armádný Magazín“ (ZDE)? Po tom co se na Slovensku zlepšily podmínky pro fungování alternativních médií, objevují se v něm i takové informace, jaké jsem dříve čerpal především z „M&P“ (ZDE), nebo z „AK“.

                    • No, já ho raději čtu než poslouchám. Mě ten jeho projev přijde takový spíše šoumenský než autoritativní. Asi jako když pouťový vypravěč sděluje „Příběh o strašlivém mordu“ a klepe přitom ukazovátkem na karikatury. Ale v článcích to Svatoš kompenzuje precizním ozdrojováním odkazy na klepnutí přímo v textu (což při verbálním projevu pochopitelně nelze), a čtenář si může okamžitě ověřit z čeho autor při svých komentářích i analýzách čerpá. Tuhle férovou „hru s odhalenými kartami“ u něj oceňuji, takže se snadno přenesu přes leckdy i bulvárně laděný nadpis článku ve stylu: „Precizní šachista Putin opět šokoval….“. Zvláště když mu ty předpovědní analýzy dost často vychází, což realita v průběhu času potvrdí.

                  • A ještě ta tebou nahoře vzpomenutá Martina Kociánová: její přehled přes politiku je obdivuhodný, logické uvažování u dam nevídané a když vezmeme do úvahy, že je ostravská pěnice, tak je to baba jak má být a kam se na ní hrabe celá zpravodajská a komentátorská ČT. Že tam nesedí ona, ale ty žblabuňky, to je vysvědčení současného režimu.

                  • M&P
                    Pokud se Rus obával a obává napadení, pak americké požadavky, z úst Zelenského a Stoltenberga, ukazují na oprávněnost těchto obav.
                    Zároveň by šlo o korelaci se záměry oligarchie, jejíž cíl je po desetiletí konzistentní.

                    • Souhlas.
                      Jen bych hodně rozšířil to množství úst a „po desetiletí“ nahradil slovem „odjakživa“.

                • Ještě k tomu: „… zejména muziky a i té tvé country.
                  To „tvé“ je asi přehnané. Typická country není zrovna moje nejvíc srdeční záležitost. Přednost u mne má trampská klasika, Ježek, folk (kapely jako např. Folk team, Pacifik, Spirituál kvintet,…) a řada českých písničkářů jejichž výpis by tvořil dost dlouhý seznam. Ale je fakt, že se u mnohých mých oblíbencú v jejich tvorbě (i v tom převzatém) styl country dílčím způsobem vyskytuje (tak jako i jiné styly) a není mi to proti mysli.

                    • V muzice lze těžko hovořit o nesdělitelné zkušenosti. Obzvláště od chvíle kdy byla vynalezena záznamová média. Ale nejen kvůli nim. A vlastně se to netýká jen muziky.

  2. Další okatá ukázka dvojího metru (ZDE).
    Francie v tichosti přijala zákon o zahraničních agentech a přitom v Gruzii kvůli tomu pořádají barevnou revoluci.
    Přes ujištění gruzínských autorů návrhu zákona, že vychází z podobného amerického zákona, který platí už přes 80 let, odpůrci zákona prohlásili, že gruzínští poslanci se inspirovali ruskou legislativou, chystají se omezit svobodu slova a celkově potlačit demokracii.

    • „zákon o zahraničních agentech“
      Anglosaští „hoši“ dobře vědí, co je „trojský kůň“, návodčí na cizím území, nebo proxy agrese pod falešnou vlajkou.
      Vždyť VŘSR i II. sv. válku rozfoukali „hoši“.
      Války rozdmychávají právě přes „trojské koně“, na základě „proxy“ taktik.
      Uljanov, Bronštejn, IBM(Dehomag), Zelenskyy, Fiala, Pekarová etc.

  3. Debata Daniela Kaisera z týdeníku Echo s náměstkem ministra zahraničních věcí Janem Marianem (ZDE) je typickou ukázkou toho jak debata se zastáncem vládní politiky nikam nevede.

    • Rusko nedodržovalo dohody z Minsku. Tohle řekne prolhaný a tím pádem odpudivý ksindl, náměstek ministra zachráněného potrata, oba placení z daní občanů. Jak je možné, že tohle se dostává do vrcholných funkcí, když nesplňují elementární požadavky na kvalitního úředníka?

      • A také Rusko napadlo Ukrajinu dvakrát. Nejhorší je že on těm svým lžím nejspíš věří. A to je dnes ten nejelementárnější požadavkek na kvalitního úředníka.

        • No nevím.. Řekl bych, že základní požadavek na kvalitního úředníka je absence vlastního názoru a flexibilní ochota důrazně hlásat to, co jsem včera neméně důrazně popíral. Náměstek Marian IMHO splňuje ty nejvyšší nároky na špičkového politruka.

  4. Hmmmm….
    Tak jsem, po hodně dlouhé době, opět zabrousil na BL, přečetl si článek (ZDE) a udiveně pozdvihl obočí: „No toto??“
    Pak jsem si přečetl další článek (ZDE) a obočí mi pokleslo zpět: „No proto!“
    Nicméně – musím konstatovat že Britské listy jsou doširoka rozkročeny. Kéž by tomu tak bylo i jinde – třeba u ČT.

  5. Francouzský premiér Gabriel Attal v tamní televizní předvolební debatě slíbil všem Francouzům, co mají západní politici, nejen ve Francii, ve skutečnosti za lubem: Zbavit se svých nepřizpůsobivých uprchlíků a přemístit je podle podmínek Rakušanova paktu do zemí východní EU. Attal totiž 23. května doslova vyhlásil: “Pakt o migraci zavádí solidaritu. Podařilo se nám donutit země východní EU, aby podepsaly (Rakušanův) dokument, podle kterého buď imigranty přijmou, a nebo (nám) za ně zaplatí.
    Podle Kaczyńského premiér Attal v televizní předvolební debatě ujišťoval Francouze, že migrační pakt se nebude vztahovat na francouzská města, ale jen na východoevropské země, a tam budou noví imigranti směřovat jako první. Více (ZDE).

    • Nezvládnutá migrace je ilustrací zásadní neschopnosti úředníků EU i jejích politiků racionálne vyřešit jakýkoliv reálný problém. Napřed se kasají (Wir schaffen das) a pak to přehodí na daňového poplatníka, neboli nevyřeší, zamatlají.

      • „neschopnosti úředníků EU“
        A je to skutečně neschopnost?
        Někdo věří na EU.
        Jiní zase doufají, že se věřící proberou ze své slepé naivní víry a přestanou vrtat díry do dna lodi, aby se podívali, jak to vypadá na dně.

            • Přiznám se že když jsem na Ostrově, ještě za covidového mediálního přítmí, komentoval odstranění Koněvova pomníku jako vykročení na cestu budoucích průserů, měl jsem na mysli hlavně průsery ekonomického charakteru. Tehdy mne ještě nenapadlo že jsme připravováni na roli katalyzátoru konfliktu mezi NATO a RF. I to ricínové a vrbětické blblnutí se mi jevilo spíše jako snaha o zpřetrhání kladných vazeb s Ruskem ve prospěch kšeftů západních korporací. Ovšem počínání Fialovy vlády už jasně odkrylo přípravu mopslíka, který má být patřičně rozdrážděn před vržením medvědovi na čumák. Chladnokrevně, promyšleně a bez jakýchkoli ohledů na to jak dopadne.

              • „odstranění Koněvova pomníku“

                • II. sv.v., Hitler, IBM(Dehomag) a spol. Jak se dostali do války Japonci, Slovani? etc.
                • Jugoslávie, Zelenskyy/Ukrajina. Na řadě jsou nyní pravděpodobně Slováci nebo Češi.
                  Tady je to řečeno jasně:
                  https://www.youtube.com/watch?v=QeLu_yyz3tc
                  (Mluvící hlava: George Friedman – Chicago Council on Global Affairs – 4.2.2015)
  6. To: taras2 | 28.5.2024 v 22:33
    „mírný nesouhlas“
    V klidu. To nejsou námluvy. Svatba nebude.

    „Martina těžce … podceněná“
    Na jednom špagátě není důležitý počet prokalených nocí, ale míra souhry a spolehlivosti v jednom okamžiku.
    „Martina“ je Bludný Holanďan, kterého strhává víra. Je to Cílek ve světě vědy. Její svět jí brání najít cestu k vytouženému přístavu.
    S Veselovským je to obráceně. Je realista a ví/tuší, kde je přístav, má cit, ale dobrovolně vstoupil do žumpy a nechal se unést proudem oportunismu. Pro děti, rodinu? Možná je to opravdu neřád. Kdo ví?
    Mimochodem, Michal Svatoš má stejný problém s „vírou“ jako (nejen) „Martina“.

      • „Jakou víru máte na mysli?“
        Víru sluníčkáře:

        • Dejte všem a ve všem svobodu – a všechno se (+/-) vyřeší.
        • Nechte volnou ruku trhu a podnikavcům – oni to (+/-) vyřeší.
        • Buďme pozitivní, mějme víru – demokracie to za nás (+/-) vyřeší.
          etc.
        • Já ty čtyři vnímám jinak:
          Martinu jako bystré dítě co se nebojí říct že král je nahý.
          Cílek opatrně vykukující ze své ulity tvořené vědou.
          Veselovský je prostě profík zdravě se držící svého kopyta.
          A Svatoš je cynik, pohybující se na půdě realismu.
          Pokud by je mělo spojovat nějaké sluníčkářství, pak jen to původní, stojící na osobní odpovědnosti a různé míře víry v pozitivní stránku člověka, již lze probudit a posílit, stejně jako ty negativní.

          • „ty čtyři“
            Souhlas.
            Martina je bystré dítě. Jen jí příroda nadělila nespolehlivý „kompas“. Stejně jako Cílkovi.
            Cestovatel může být fyzicky i hudebně nadaný, odvážný, mít nastudováno. Ale ve chvíli, kdy mu správně nefunguje „kompas“, „sever“ prostě nenajde, i když on i jeho okolí si to přeje a všichni svorně věří.
            Ano, Svatoš není rozhodně sluníčkář. Má jen obdobný problém. Jeho „kompas“ kriticky ovlivňují jeho obsese.
            V jednom z jeho posledních rozhovorů jsou to „komunisti“ a zcela mylný dojem, že ukrajinští připrchlíci jsou menší problém, než jiní připrchlíci (naopak).
            Ani Veselovský není sluníčkář. Byl lidsky pragmatický, dokud „nepolíbil prsten“. Ve „státním“ dokázal bravurně vystihnout pointu a nebýt při tom podrazák. Ale vybral si.

            • Ten kompas mne zaujal. Dokázal byste nějak podrobněji popsat kam by měla směřovat střelka toho spolehlivého? Nemyslím tím pro konkrétní osobu ale spíše obecně.

  7. To: Kamil Mudra | 29.5.2024 v 00:29
    „to množství úst“
    „Mluvící hlavy“ mluvící za velkou oportunní a sluníčkovou část davu.

    „nahradil slovem“
    Waterloo není odjakživa.
    Pokud je to bráno všeobecně, pak ano. Lidé mají svá přání mnohdy na dosah, jen je nepochopitelně, dobrovolně a často zbytečně předají kriminální spodině společnosti.

    Spolu s klasikem:
    K vítězství zla, stačí mlčení dobra (slušnosti). Tedy oportunismus.

    • „Waterloo není odjakživa.“
      To že si mocní snaží svou moc udržet „zuby nehty“ platí odjakživa. Před Waterloo i po něm.

      • „Před Waterloo i po něm“
        Waterloo je konkrétní příčina vedoucí ke konkrétním důsledkům.
        Nic nadpřirozeného, nic, co nemohlo jít jinou cestou.

        „platí odjakživa“
        Neplatí. Historie ukazuje, že to není dogma. Tatáž historie říká i proč.

      • „Zážitek ze stadionu k těm nesdělitelným jistě patří“
        Ty řádky ale nemají být tak „prvoplánové“.
        Velká část toho davu tam skutečně přišla tak trochu kvůli muzice.
        Ale také tak trochu kvůli stánku s ‚pívem a tak trochu očumovat prdelky a „nárazníky“ in natura, které doma nejsou, a když, tak jen v tv nebo na papíře. To jsou „zážitky“ (+/-) středního proudu.
        Pak tam byli ještě aktivní řezbáři, kteří sami příležitostně hráli. Znali se z potlachu nebo fesťáku s tiskaři, co mimo jiné lezli po horách a jezdili po světě, pořádali tancáky nebo hráli divadlo. etc. etc. Dohromady tahle část davu tvořila lidský i ekonomický „motor“ i „zdroj“. Živnou půdu.
        Kouzlo je v interakci, inspiraci, v symbióze, která se nedá zahrát, nadirigovat ani vysluníčkovat.
        A už vůbec ji nedá dohromady „neviditelná ruka trhu“.
        Naopak.

        „těm lidem pod čtyřicet“
        Nejde o „čtyřicet“, ale o tu nesdělitelnou zkušenost.
        Pokud si, například, lidstvo vykácí deštné pralesy kvůli mahagonovému volantu nebo palubě na jachtě, může si sice prales pouštět na videu, ale svým potomkům pocit stojícího uprostřed pralesa nepředá. Posluchač může být nemoudrý, pokrytecký nebo konformní a tvrdit, že ví, že chápe a cítí, ale bude lhát.
        Sobě nebo svému okolí.

        „pod čtyřicet jen závidět“
        Studie provedené na studentech i empirická zkušenost a zkušenost našich předků říká:
        „Lehce nabyl, lehce pozbyl.“ či „Odříkaného chleba, největší krajíc.“
        Viz hloubka vzdělání a znalostí generace pod „čtyřicet“ ve srovnání s těmi pod „čtyřicet“ před ’89.
        (Mozek a psychologie.)

  8. To: Kamil Mudra |

    „V muzice“
    Vytrženo z kontextu jistě. Pro mnoho jedinců z toho strahovského davu byla ta muzika jen jednou z částí, pojítkem/tmelem, neuvěřitelně lidského a vnitřně bohatého světa.
    Ano, část z nich skutečně vědomě vnímala „jen“ tu muziku. Mnozí ty +/- čtyři akordy ani za muziku nepovažují.
    Málo kdo tušil/vnímal, že se jedná o tryznu.

    • Zážitek ze stadionu k těm nesdělitelným jistě patří, což se týká všech koncertů. Takové akce si každý prožívá po svém a pro pocity stále ještě nemáme dost slov, která by byla natolik sdělná, abychom vyslechnuté vyprávění nemuseli „dotovat“ svou představivostí a domýšlet si atmosféru okamžiku.
      Má poznámka se vztahovala k těm lidem pod čtyřicet. Za socíku (i později) měli Brontosauři mnoho takových fanoušků kteří je znali jen z nahrávek a dnes je jim třeba už sedmdesát. Dnešní dvacetiletí fanouškové jejich muziky jsou na tom tedy stejně jako ti sedmdesátiletí. Muzikantovo dílo žije tak dlouho dokud není zapomenuto a nesejde na tom je-li posloucháno z kazety, gramodesky a nebo z počítače. Paradoxně jsou na tom jejich dnešní fanoušci lépe než jejich starší posluchači, kteří sice časově měli možnost slyšet je naživo ale nevyužili ji. Protože dnes stačí klepnout na odkaz a máme kumštýře doma v obýváku, sluchem i obrazem. Není třeba pracně sdělovat to co mohu tím klepnutím předvést a díky tomu nabídnout zážitek stejný (nebo i kvalitnější) z jakého jsem čerpal sám.
      Když si vzpomenu z jak „kvalitních“ nahrávek jsem se učil na kytaru krylovky (mimo bratříčka – všechno ze Svobodné Evropy) tak mohu současným kytaristům pod čtyřicet jen závidět. 🙂

    • Věří americkému „právu“? Když říká:
      „Na verdiktu se musí shodnout všichni členové poroty.“ (Je shodnout a „shodnout“.)
      Stál někdy proti jedné miliardě dolarů?
      To je zhruba tolik, kolik „hoši“ z jedné nebo druhé strany „dávají“ (z kapes davu) na jednu kandidátskou prezidentskou hlavu.
      Ti „hoši“ hrají o víc, než o $ 1 000 000 000.

    • Nu… Cílek neaspiruje na žádného „vůdce mas“, rebela nebo vizionáře … Popisuje prostou řečí věci tak jak jsou a to o čem mluví má v hlavě dobře srovnané. Já si ho občas rád poslechnu i když mi na jeho pravidelné sledování nějak nevychází dost času. Ale toho času, který mu věnuji, nikdy nelituji.

    • (Ke konzumaci jako celek. Jen sůl nebo jíška guláš nedělá.)
      Mají v Heřmanicích klasickou hospodu? Nebo ji jako jiné zlikvidovala oligarchie a podnikavci? (Řečnická.)

      Jako přednáška v severočeském pohraničí, pokud k tomu bylo (hezky česky) ještě Q&A live, to má, pro důchodce a jedince bez internetu, jistou přidanou hodnotu, jako třeba nějaký komorní fesťák nebo kočující divadlo.
      Posluchač s „moderními vlastnostmi“ a kritickým myšlením (selský rozum) nepolíbený prepperstvím a všeobecným přehledem (což trochu nejde do sebe) by si z těch posbíraných fragmentů mohl vytvořit jakousi hrubou osnovu/kostru s … ale…

      Cílek nezklamal:
      1) V přednášce se opět vyhnul příčině a těží z důsledků.
      2) V těch 57 minutách je možné na pozadí vyčíst zdroje informací a z toho pramenící dilema:
      a) Je si Cílek vědom, že tyto zdroje jsou záměrně kontaminované a slouží k manipulaci s davem?
      b) Je tedy vědomým nebo nevědomým šiřitelem?
      3) Turčinov jako zdroj. V Čechách je mnohem spolehlivější zdroj Jan Keller.
      a) Nevěští „z kávové sedliny“.
      b) Není to emigrant, který „ví, komu dluží“.
      Peter Turchin. Kdyby „nepolíbil prsten“, byl by dnes citovaným „vědcem“? Nebo by jej, v lepším případě, pravděpodobně nikdo neznal, v tom horším by se někdo postaral o jeho sociální, ekonomickou, a nebylo-li by zbytí, i fyzickou likvidaci?
      Je třeba vzít v potaz, že jako „vědecký“ zdroj jej cituje například Deník N.
      Jinak řečeno, vypadá to, že se placený Cílek opírá o oligarchií placeného vědce (nebo „vědce“), který zkoumá oligarchií placený tisk, který tiskne oligarchií diktované narativy. A takové informace už žádají od posluchače/příjemce sakra dobrý „ekvalizér a filtry“.

      Přínos:
      Je fakt dobrý nápad a zkušenost (New Orleans), v případě postapo situace na obchod pověsit ceduli:
      „Berte co potřebujete, ale neničte.“
      To je něco, co je mimo chápání většiny pravičáků a hladového davu. Takže, pokud takovou ceduli někdo uvidíš, vyfoť si ji.
      (Bude-li čím a kdy.) 🙂

      • Turčinov jako zdroj.
        Možná mi něco uniklo. Ale nechce se mi znovu přednášku sledovat jen proto abych se utvrdil ve svém přesvědčení, že v ní Cílek tohoto ukrajinského politika (ZDE) vůbec nezmiňuje. Pokud však ano, neumím si představit v čem by mohl být nějak srovnatelným zdrojem s Janem Kellerem. Ti dva, dle mého mínění, nemají nic společného.

        Peter Turchin, např. (ZDE)
        I jeho vědecká metoda (kliodynamika) mi přijde příliš odlišná od Kellerovy, než aby ho mohl Cílek v tématu své přednášky Kellerem nahradit. No a to že „se placený Cílek opírá o oligarchií placeného vědce …“ Vědci musí být někým placeni. Z čeho by jinak byli živi? Turchin ve své analýze Americe nic líbivého nepředpovídá, těžko říci čím se „prstenu“ zavděčil. Geolog Cílek by mohl chodit tajně vyhrabávat nugety z nějaké zatajené „zlaté kapsy“. Pokud ale na žádnou nenarazil tak si, holt, také musí nechat za svou práci zaplatit.

        • „Možná mi něco uniklo.“
          To je co za „disciplínu“? Oponent oponuje a neví co nebo čemu?
          Souzený se má soudit, odsoudit, nabít a sám se popravit?
          A baculo ad angulum.
          Další, až si soudce alespoň přečte žalobu a popravčí četa si nabije.
          😉

          • Od té doby co jsem psal ten komentář, shlédl jsem přednášku znovu a už vím že mi nic neuniklo. Tedy se ptám: Proč uvádíte Turčinova jako Cílkův zdroj?

            • Je shoda na zdroji:
              – s kódem „ECvuimIMLjI“?
              – s názvem „Přednáška Doba změn RNDr Václav Cílek o osobní připravenosti na krize“?

              • V čase +/- 38:50 s tolerancí pár sekund Cílek říká:
                Jeden z těch slavných Rusů, který teda působí v Americe a v Kanadě se jmenuje Pítr Turčin, Pjótr Turčin a on studoval civilizační cykly.
                Tedy neuvádí za svůj zdroj nějakého Turčinova.
                To máte fakt tak těžký problém uznat že jste se přeslechl nebo přepsal? Já bych tomu vůbec nevěnoval pozornost, kdybyste v souvislosti s ukrajinským politikem neuváděl Kellera coby vhodnější zdroj ve svém souvětí: „Turčinov jako zdroj. V Čechách je mnohem spolehlivější zdroj Jan Keller.

                • „To máte fakt tak těžký problém“
                  Ani ne. Podstata úvahy a zaměření je jinde.

                  Ano, je to Peter Turchin ne Turchinov.
                  Není to Ukrajinec, je to Rus.
                  Dík za opravu Turchinov na Turchin.
                  Čas +/- 38:50 a podstata tedy sedí?

                  „s ukrajinským politikem neuváděl Kellera“
                  Civilizační cykly jsou sociologie, nikoli ukrajinská politika.
                  Někomu dopočítá mozek dvě písmena „ov“ a někomu ukrajinského politika místo americko-ruského sociologa. 🙂
                  Kontext přednášky je jasný a předložený názor platí.
                  Jan Keller je sociolog.

                  Je tím problém Turchinov/Turchin vyřešen?

            • Civilizačními cykly se zabývají společenské vědy minimálně už někdy od Herakleita z Efesu (známý výrok: „Nelze dvakrát vstoupit do stejné řeky“). Tedy se jimi zabývá i sociologie. To ovšem neznamená že „civilizační cykly jsou sociologie„. Stejně tak byste mohl napsat že radiokarbonová metoda datování je archeologie, protože je archeology využívána a od toho odvodit že fyzik zkoumající nějaký artefakt v laboratoři je archeolog. Turchin je matematik, evoluční biolog a ekolog. Keller je sociolog. Oba vědci se mohou sejít nad řešením stejného problému a být si vzájemně přínosem. To ale neznamená že mohou být libovolně zaměnováni kdykoli je předmětem zkoumání nebo výkladu nějaký společenský jev. Cílek ve své přednášce hovořil o Turchinově matematickém modelu, tedy neměl důvod se přitom opírat o Kellera. A už vůbec ne jenom proto že: „a) Nevěští „z kávové sedliny“ b) Není to emigrant, který „ví, komu dluží“.

              Ale co … Nějaký překlep není proč řešit když už oba víme že o překlep šlo. Píšete výše že vás Cílek nezklamal a já se připojuji že mne také ne. Tedy alespoň v tomto můžeme konstatovat shodu.

  9. Doporučuji podívat se na krátkou analýzu z dílny MAP.
    https://www.michalapetr.com/map-2007-rusky-velikan-lavrov-promluvil-a-washington-rychle-zalezl-zpatky-do-boudy-a-zacal-z-ni-hlasite-stekat-aspon-na-cinu-polaci-se-taky-lekli-a-hned-vzkazali-do-kyjeva-at-uz-s-nimi-zelenskyj-vub/
    Dá se rozdělit na dva tématiké “odstavce” – první, vtipně okomentované cancy naší “pavlády” – směska velikášských prohlášení “snů”a nepochoení (úmyslných?) = blábolení hodné silvestrové satirícké zábavy.
    Např.. “Rusko představuje podle fialového vládního experta Stulíka pro ČR strategického nepřítele, a proto musí být zničeno. Ukrajina vede proti Rusku podle Stulíka svatou válku, a proto je Rusku morálně nadřazena, a proto válku nakonec vyhraje . …. A ačkoli rozpad Ruska nelze předvídat ani dokázat racionálními argumenty, je třeba věřit, že se tak stane. “Musí se to stát”, skandoval včera Stulík. .

    V druhém odst, např. Náměstek ministryně financí USA Yellenové Vally Adeyemo včera v Berlíně hrozil Číně, bude-li nadále podporovat Rusko, tak uvidí, a bude pohnána k odpovědnosti. Co tím svým vystoupením Adeyemo vlastně zamýšlel, a komu je adresoval, je velmi zajímavá otázka. V době, kdy náměstek Adeyemo hrozil z Berlína Číně, se totiž v hotelu Shangri-La v Singapuru sešli mnohem důležitější politici, čínský ministr obrany Dong Jun a US ministr obrany Lloyd Austin. Bylo to jejich první setkání, a oba si dávali náramný pozor, aby nalezli společnou řeč. …… a Čína vzkázala do Kyjeva, ať s ní Zelenskyj na své pseudo-mírové konferenci ve Švýcarsku nepočítá. ….. Atd.

    • Potěšitelné je toto sdělení:
      „Jakmile Washington včera zařadil zpátečku, ozvala se i Varšava, a její ministr zahraničí Radoslaw Sikorski z pražského summitu NATO vzkázal neprodleně do Kyjeva, že bude bezpečnější, když žádní polští vojáci, jak bylo před pár dny najisto slíbeno, na Ukrajinu raději nedorazí. A když Kyjev chce, může poslat nějaké své vojáky do Polska, a tam budou vycvičeni.
      V Praze se na summitu NATO některé horké hlavy pokoušely “uzavřít pro ruská letadla nebe nad Ukrajinou“ a zatáhnout tak alianci aspoň do vzdušných soubojů s Ruskem, když už to nejede do války. Ovšem diskuse na toto téma rázně uťali Turci, a jejich ministr zahraničí Hakan Fidan absolutně vyloučil, aby se NATO jakýmkoli způsobem účastnilo válečného konfliktu na Ukrajině. Obdobně se zachovala i belgická diplomacie.“

      Přečetl jsem si to ještě před odchodem na Václavák a hned se mi lehčeji kráčelo.

    • „..Co tím svým vystoupením Adeyemo vlastně zamýšlel..“

      Před pěti lety si Donald Trumpeta usmyslel, že usanakcuje nastupující jedničku na trhu plackofounů Huawei. Za tím účelem celému světu zakázal firmě dodávat „americké“ procesory od TSMC a Samsungu a přístup ke službám Googlešmíráka. A pro jakékoli obchodování s prokletou firmou byla třeba licence od „bouračů obchodních bariér“ z ministerstva obchodu strýčka Sama. Licenci dostali např. Intel (na žádost AMD „bourači obchodních bariér“ ani neodpověděli) a Microsoft.. Huawei drze začal vyrábět taky notebooky a počítače. No a „Sleepy Joe“ se s blížícími se volbami probudil: „čínské“ licence pro Intel a Microsoft nebyly prodlouženy: žádné přímotopy Intel a žádné Windows pro Huawei.. Blbý na tom je akorát to, že Číňani už mají vlastní procesory, výkonnostně na úrovni nejméně 2. generace Ryzenů a za většinu technologií Microsoftu existují náhrady. Nemluvě o tom, že čínská vláda už nařídila státním úřadům nahradit americký software domácími ekvivalenty.

      Skoro bych řekl, že panu Adeymovi ještě nikdo neprozradil, že opakování Perryho expedice tentokrát nebude fungovat. 😉

  10. EU, frakce a dilema
    Základ:
    EU zřídila především anglosaská oligarchie za účelem ovládnutí a zisku.
    EU ovládá USA prostřednictvím okupace, neziskovek, think-tanků, smluv etc.
    EU je stejná víra a „bůh“, jako jiní „bozi“, včetně „svobody a demokracie“.
    etc.
    (Zlí jazykové tvrdí, že má nacistické kořeny.)

    „Víš, komu dlužíš“
    „Hoši, kteří spolu mluví“ i mafie mají svá „pravidla“, kánon, dogma, víru a „pravidla správného myšlení“.
    Jednou z nich je: „Víš, komu dlužíš.“
    Poslanec minimálně mafii (a davu) dluží 7500 €+ měsíčně.

    Poslanec je jako podnikavec
    Vědomě z konformního oportunismu, nebo nevědomě z hlouposti, hraje hru na „poctivého podnikatele“ / poslance ve prospěch oligarchie.
    Takových je za ČR 21 z max. 750. (2,8%)
    Světový dav, včetně Bangladéše, je na tom vůči oligarchii lépe: Odhad 4-6%

    „Jidáši, kteří spolu mluví“
    aneb jak fungují frakce.
    Stejně jako si ve „svobodném a demokratickém“ USA nepustí na tělo demokrat republikána nebo americká smetánka do činžáku popeláře.
    Američtí maloměšťáci a oportunisté se „demokraticky“ a „bez předsudků“ vyjadřují k nově příchozímu nájemníku.
    Američan je posuzován na základě „sociálního kreditu“.
    V každém případě se nýmand ani poslanec s „nesprávným smýšlením“ a „sociálním statusem“ (tak se to nazývalo v nacistickém Německu za Hitlera) nedostane do frakce „hochů, kteří spolu mluví“.
    Stejný princip zavedli liberální fašisté při přijímání do spolků a zaměstnání, viz nacistická NSDAP a SA.
    Být členem frakce není nárok, ale zvrácená výsada. O tom, v jaké „frakci“ poslanec bude, nerozhoduje poslanec.

    Co je frakce
    (rozděl a panuj)
    V „pravicových“ frakcích je to celkem jednoduché. Sype to? Souhlasíme. Jeli nějaká třenice uprostřed frakce, cítí-li se nějaká lobbistická skupina znevýhodněna/poškozena, podojí se jedna část EU/země/davu, a příště druhá.
    EU s východními koloniemi je dost velká.
    V „levicových“ je +/- konformní zbytek. Fanatici různého druhu (ne že by u „pravičáků“ nebyli) a jedinci různých psychologických profilů, například se sklony k různým deviacím, naivové, tzv. eko-teroristi etc.
    V každém případě se to s frakcemi má jako s hlasováním v EP:
    Když se hlasuje, hlasuje se tak, aby se musel poslanec rozhodovat mezi horším (A) a ještě horším (B).
    Když projde A, je již připravena cesta, aby prošlo i B. Příště se zařadí do hlasování horší C, aby prošlo lepší horší B.
    Postup se opakuje tak dlouho, až není cesty zpět. Jak vysvětlil novinářům Jean-Claude Juncker:

    „Něco rozhodneme, pak to dáme do místnosti a chvíli čekáme, co se stane. Pokud se neozve žádný velký křik a rozruch, protože většina lidí nerozumí tomu, co bylo rozhodnuto, pak pokračujeme – krok za krokem, dokud není cesty zpět.“

    EP má tedy v zásadě dvě možnosti:
    1. Zařadit se do frakce a držet hubu a krok.
    2. Být nezařazený. Jako nezařazený má pak možná vliv na postoj k zahraničním otázkám své vlastní rodiny, tam jeho úloha končí.

    Novomanžel se chlubí kamarádovi, jak si doma rozdělili s novomanželkou kompetence:
    Moje žena rozhoduje o všech nedůležitých a přízemních věcech.
    Co se nakoupí, kdy a kam se pojede na dovolenou, kdy přijede tchýně na návštěvu, a tak.
    A já rozhoduji, jaký postoj zaujme naše rodina v mezinárodní politické situaci k Burundi.

    Jak říkal stařeček:
    „Dyž zme sa vzali, hnedkaj nás bylo v chalupě deset – Kača byla
    jedna a ja sem býl ta nula.“

    O čem že to bylo?
    Dilema?

    • „„Hoši, kteří spolu mluví“ i mafie mají svá „pravidla“, kánon, dogma, víru a „pravidla správného myšlení“.
      Na ministerstvu jsem se potkal s chlapem který byl v kuloárech považován za velmi dobrého lobbistu, ačkoli oficiálně nebyl v ničích službách. Tak zhruba po dvou letech pravidelného kontaktu a občasné spolupráce na PR záležitostech, jsme spolu vyjeli i na vodu. Společně strávený čas v lodi i hospůdkách vykonal své, slovo dalo slovo a tak se mi svěřil se svým „profesním desaterem“. Nejde o citace, uvádím ho vlastními slovy ale význam je zachován:

      Před hlasováním:
      1) Nehlas se otevřeně k žádné konkrétní zájmové skupině.
      2) Nikomu nic neslibuj závazně.
      3) Každému naznač že pro něj uděláš co můžeš.
      3) O žádný profit si dopředu neříkej.
      4) Pro nikoho se neangažuj, jen se snaž být viděn s významnými a počkej si na výsledek.
      Po hlasování:
      5) Vítězným řekni: „No jo, snažil jsem se.“ a víc to nekomentuj.
      6) Poraženým řekni to samé, ale dodej: „Fakt se nedalo. Ti druzí (vítězní) to měli dobře posichrovaný.“
      7) Zůstaň „záhadný“ = nikdy s nikým neprobírej žádné podrobnosti svého „snažení“.
      8) Nebuď nenažraný. Od vítězů vem co ti sami dají. Poraženým zdůrazni že jsi je nestál ani korunu. Tvoje cena sama poroste protože vítězové si rádi „nezávazně“ připlatí aby si tě udrželi. Poražení už došli k názoru že ti nabídli málo a když případně nějaké další hlasování dopadne v jejich prospěch, udělají to samé co minulí vítězové.
      9) Pro všechny zájemce o tvůj lobbing tak setrvale zůstaneš tím „férovým chlapem co si bere odměnu jen za odvedenou práci“.
      10) Nikdy se před nikým nechlub dosaženými úspěchy – aktuální vítězové (a vždy nějací budou) ti „reklamu“ udělají sami.

      Vzhledem k tomu že to tahle praktikoval už dvacet let, nežil si špatně a stále držel dobré renomé, šlo asi o úspěšnou strategii.

      „Novomanžel se chlubí …“
      Nj. Touhle hláškou bavil Werich publikum už za socíku. Bylo to nějak takhle: „My máme rozdělené úlohy. Moje žena řeší takové ty podružnosti, jako co s penězi, které vydělám, a já rozhoduji o těch zásadních věcech, třeba jaký je náš vztah k Tchaj-wanu.“ Zalíbilo se mi to a díky tomu to tak máme doma taky. Mnohaletou praxí ověřené to každému chlapovi doporučuji. 🙂
      Učme se od moudrých.

      • To mi připomíná jednu historku, kterou jsem před mnoha lety zaslechl od jednoho týpka z VŠE: Jistý asistent si přivydělával slibováním, že zaručeně dostane dítko na vysokou. Dostal zaplaceno a nedělal nic. Když dítko složilo zkoušku a bylo přijato, „pozornost“ si nechal. Když uchazeč u přijímaček vybuchl, peníze vrátil s omluvou, že se bohužel nedalo nic dělat. Prý to dlouho bezproblémově fungovalo, ale jak se obchod postupně rozšiřoval, nakonec to prasklo, protože ve dvou případech „pozornost“ vrátit zapomněl. 🙂

        P.S. Prodávám tak, jak jsem koupil a za pravdivost nemohu ručit.

      • Kamilovi Wericha potvrzuji i ja to tak pamatuji i s radou do zivota dle Kamila:-)

        Neznalkovi za rozbor a pohled do kuchyne EU:

        <b>Postup se opakuje tak dlouho, až není cesty zpět. Jak vysvětlil novinářům Jean-Claude Juncker:

        „Něco rozhodneme, pak to dáme do místnosti a chvíli čekáme, co se stane. Pokud se neozve žádný velký křik a rozruch, protože většina lidí nerozumí tomu, co bylo rozhodnuto, pak pokračujeme – krok za krokem, dokud není cesty zpět.“</b>

        Z voleb za tyden by tak melo platit pro nove zvolene za CR ze nejen pobirat eur 8tisic ale hlavne vic kricet a doopravdy srovnavat vse co chce EU zda to je i v zajmu CR.

        Cyklostezky a lavicky kolem nemaji srovnatelnou hodnotu s postavenymi dalnicemi v Polsku za stejne „Evropske“ penize a dalsi podobne priklady toho co pro Ceskou kotlinu zvoleni poslanci delaji!

    • Njn… „Když máš náš superajpod, tak už od života nic nepotřebuješ. Kup si ho a budeš šťasten!“ 🙂

  11. Když sem může Neználek dávat úchylný videa, tak sem dám úchylnej komentář:

    „Hitler byl vážně proti světovému sadistovi č. 1. Putinovi, který si libuje v mučení a exploatované bolesti šířené nelidským řevem, výstříky tělních tekutin a pulsujícím svalům mučeného těla jako rozkoš – gentleman. Když vás sbalilo GESTAPO dalo vám pár ran pěstí, neřezalo genetalie, SS-Standartenführeři neznásilňovali muže slovanské národnosti, n eextrahovali střeva z análů vyslýchaných násadami od lopat.

    Proč? Že snad ani zrůdy v koncentrácích germánského původu neměly ve svém původním evropsko osvícenském vychování v sobě tolik zvířecího zvráceného sadismu jako pravoslavní fanatici velkoruského imperialického expansionismu, kultury bolesti Ivana Hrozného?

    Nebo že potomci národa Goetha si nelibují v řevu a bolesti mučených tak jako dědici Rasputiovsko-berijovskýuch „tradic“ v orgiích bolesti?!! Je to snad původní kultura slovansko-asijských násilnicko-sadistických hord jako součast jejich kulturního narativu místo slastných tónů tenorů pějících árie vznostných barokních partitur, hravých rokokových kolaratur a romantickcýh kantát – ALE LIBUJÍCÍ SI TARASOVSKY V NEOSTALINSKÉM ŘEVU MUČENÝCH LIDSKÝCH TROSEK ZBANENÝCH ROZUMU PO EXTRAKCI STŘEV A DALŠÍCH VNITŘNÍCH ORGÁNŮ – NEJSTRAŠNĚJŠÍ MUČITELSKOU ORGANIZACÍ, CO KDY NA SVĚTĚ BYLA – SOUČASNOU FSB? Středověká tortura je vážně proti současným ruským nacionálně bolševickým bestialitám slastná masáž…..

    Kaligula a Ivan Hrozný uznale mručí z pekla, kde jsou domestikováni….a uznale poklepávají Azazelovi zajišťující jim pod kotlem přítok stále vařícího oleje úcty před současnými ruskými mučiteli na rameno…..O nebetyčném sadismu velkoruského šovinismu – psal ale pro dělnické primitivní nevzdělané soudruhy z ÚV nerozpoznatelně Michail Bulgakov – ve svém opusu MISTR A MARKÉTKA – o Azazelovi – jenž před rituály připravující pro unesenou Markétku Wolandovi- používá jako snad jakési ďábelské deviantní „anti-kadidlo“ na pomazání ctihodných (v případě ďábla na jeho oběti) výhradně LIDSKÉ EXKREMENTY A NÁSLEDNĚ JEJICH VLASTN Í KREV.

    Velmi příznačané, odporné, nelidsky bestiální od zrůd Putinova režimu.“

    Tohle vyblil Fagan alias Ondřej u Gravera a doslova z toho kape jeho zrůdná oslizlá fascinace násilím a z „extrakce střev z análů vyslýchaných násadami od lopat“ i jeho sadisticko-homosexuální deviace. Fuj-taj-blks.

    • „Fuj-taj-blks.“
      Fagan má vyvinuté literární střevo avšak jeho mikrobiom, tvořící základ pro celkovou pohodu a dobré zdraví, je evidentně silně narušený. Když dostane průjem tak sere to co žere aniž by to zdravě zpracoval. Jestli se chceš v jeho exkrementech hrabat – musíš se nad ten smrad povznést s vědomím že u nemocného člověka tomu jinak nebude. V choromyslinci je na svém místě, má svou pohodlnou celu i ošetřovatele a tak není třeba si o něj dělat starost. Ale tvou charitu ti vymlouvat nehodlám.

      • Álealeále… Hraběcí rady. Přestože Sax s vitttou dělali brajgl asi tak tisíckrát menší než Fagan se Saulem, nedokázal ses „povznést“ a Ostrov jsi zavřel. Zlu nelze ustupovat, zlo nelze ignorovat, se zlem se musí bojovat. U těch prvně jmenovaných stačilo polemizovat, těm druhým je třeba v těch jejich sračkách vymáchat rypáky. To není charita, to je nutná obrana, protože devianti si myslí, že před jejich hysterickým ječením budou lidi ustupovat, že na sadisticko-homosexuální a odporně oslizlou úchylku a a k tomu navíc na uvřeštěné lhaní mají jakési právo. „Hnutí“ LGBT v nich tento dojem vyvolává a oni jsou tak pitomí, že si to skutečně myslí.

        • Hmm… Ale oni jsou v těch svých sračkách jako ryba ve vodě a jejich rypákům lahodí. Jakékoli mácháchání s radostí uvítají. Za jakoukoli reakcí šli by světa kraj. To že jim tu cokoli ocituješ a následně se o nich bavíme je pro ně božskou manou, kterou si budou vychutnávat ještě hodně dlouho. A vůbec nezáleží na tom co píšeme. Jediný účinný „repelend“ na takovou jedovatou havěť je lhostejnost provázená vědomím že za žádný boj nestojí.

          Tenhle postoj jsem nedokázal zaujmout k vitttovi a saxovi protože jsem vedl spor s lidmi na kterých mi záleží. Ostrov se stal kolbištěm na kterém gradovaly emoce, polemika už přestávala být možná a odchod z ringu mi přišel jako jediný způsob jak předejít eskalaci do nevratného levelu. Já jsem si jistý, že kdybych se teď sešel s vitttou u píva, tak se třeba zase o dílčích věcech pohádáme, ale stačilo by změnit téma k tomu abychom vedli pohodový pokec jako dřív.

          Tohle ale o žádném z těch dvou nemocných kašparů co spolu sdílí celu u Gravera říct nemohu. Ti jsou už tak prolezlí prašivinou své nenávisti a stupidity, že nestojí ani za pohled z dálky, natož pak za jediné slovo. O žádný „boj se zlem“ nejde. Stačí je obejít jak smrdutý močál a jít si dál svou cestou. I ten močál má jakési „právo“ na svou existenci ale já nemám žádnou povinnost u něj dřepět.

          • „I ten močál má jakési „právo“ na svou existenci…“ – ale jenom do té doby, pokud – terminus technicus – neohrožuje mravní výchovu mládeže. A právě o to se současnou indoktrinací dětí a mládeže ve školách hnutí LGBT+ snaží a daří se jí to. „Naši“ dva buzoláti snad děti neohrožují, ale jejich zuřivá nenávist ke komunistům a Rusům znemožňuje racionální diskuzi a nemá pozadí politické nebo dokonce mravní, oni je nenávidí proto, že za komunistů byla (zpočátku) homosexualita trestná a v Rusku je bijou, když vyrazí trdlovat do ulic. Nic jiného v tom není, Saul byl za bolševika protežovaná dělnická třída a Fagan má jako hlavní hledisko „bijou – nebijou“ a teprve následně k tomu hledá argumenty. Fakt si myslíš, že za takovouhle reakcí na ně by šli světa kraj?

            Ale o tématu mám měsíce rozepsaný článek a tvůj komentář (s hlavním imperativem /podle mě chybným/ nevšímat si) použiju s dovolením jako odrazový můstek.

            • No, jak už jsem ti vícekrát psal, pro mne je jejich homosexualita nepozorovatelná a kdybys ji nezmiňoval nepřišla by mi ani na mysl. Ale i kdyby si tam u Gravera každodenně vzájemně psali oslavné ódy na své prdelky a virtuálně masírovali chuje tak by mi to bylo fuk. Mě prostě homosexuálové, stejně jako jacíkoliv jiní sexuálové nevadí, pokud se drží pravidla „svůj k svému“ a neobtěžují, nebo dokonce nevnucují svou orientaci lidem, jakéhokoli věku či pohlaví, kteří s nimi jejich odchylku od normálu nesdílí.
              Opačně vnímám všelijaké LGBTQ aktivisty, jejichž působení na společnost už dosáhuje takové míry že je tolerovat nelze. Do téhle kategorie ale ti dva šašci určitě nepatří, jak svým projevem tak i dosahem.
              Pro ně je typická jejich rusofóbie a komunistofóbie, což jsou v současnosti postoje které mají (nejen)mediální podporu a ti dva trotlové se v ní rochní, blaženě chrochtajíc s pocitem nadřazenosti nad každým kdo s nimi do toho bahna neleze. Tohle (a já se domnívám že jenom tohle) mají s LGBTQ aktivisty společné. Holt se aktuálně cítí být na výsluní ale jim schází publikum které by to jejich slunění sledovalo a závidělo jim. Mají potřebu exhibovat svou blaženost i domnělou nadřazenost a tak hladoví po jakékoli pozornosti, i kdyby za ni měli považovat pšouk náhodného kolemjdoucího. Ty jejich frustrované výlevy směrem k tobě (a nejenom k tobě) jsou žadoněním o pozornost a kdyby Terasa neexistovala museli by si ji vymyslet aby si nějak opodstatnili vlastní existenci. Jsou to ubožáci, jejichž slova nemají žádnou váhu pro toho kdo je už zná a toho kdo o ně náhodou zakopne nezajímají, protože takových potká (třeba na novinkových diskusích ale i jinde) dvanáct do tuctu.
              … ale jejich zuřivá nenávist ke komunistům a Rusům znemožňuje racionální diskuzi.“
              A ty snad o nějakou racionální diskusi s nimi stojíš? Budeš o něčem diskutovat s patníkem u cesty nebo s okolo prolétající mouchou? Co komu znemožňují ve své cele u Gravera? Kolik diskutérů je tam chodí navštěvovat?
              … použiju s dovolením jako odrazový můstek.
              Použij co chceš. Cokoli tu napíšu je ti volně k dispozici.

      • A také si nějak nevybavuji že by občané z Hitlerem napadených zemí prchali do Německa. Nejspíš to bylo tím že se Goebbelsovi nepodařilo oslovit dost Faganů kteří by zprávu o Hitlerově gentlemanství šířili. 🙂

      • Jestli historické zkazky toho „poděkování“ jsou pravdivé, pak „poděkování“ dostali ti nepraví, i když ne zcela nevinní. Dovolenkáři a rekonvalescenti.

        Údajně došlo těsně (cca 14 dní) před osvobozením ke střídání osádky.

        Analogicky k preciznosti německým ústupových plánů, to nemusela být náhoda a mouřenín posloužil.

        Proto je i zvláštní, že se vždy najde nějaký Hitler, Zelenskyy, Fiala, Pavel, Pekarová etc.

        • Nejspíš skutečně pověst, lágr byla sice zrůdná, ale organizace a nelze vyměnit posádku ve větší míře, než je deset či dvacet procent na jedno střídání, to by se jinak chod „podničku“ rozpadl, když vedení ani neví, kde je nejbližší hajzl.

          Což vyvolává asociaci na MPA a hajzl vonící po koksu v blízkosti jejího a Feriho kanclu. Prý měli nadstandardní vztah. A voní vůbec kokain? Asi jo, když ho pejskové vyčmuchají. A ty věčně vyvalený bulvy by nemusela být tím pádem Basedowka, ale následek toho nadstandardu. A další konsekvence, je možné vůbec vydržet tenhle režim bez stimulantu?

          • „nelze vyměnit posádku“

            Počet zastřelených dohledat lze, ale procento vystřídaných?

            Byl konec války.

    • „Fagan alias Ondřej“
      Čestný pionýrský:
      Až do posledních řádků to vytvářelo dojem, že Prorok je Faganův vynikající žák.
      Ach to zklamání. 😉
      P.S.:
      Návštěva zvěřince Made in JPG vyžaduje silnou, vyzrálou osobnost a dobrý žaludek.
      Pět ze čtyř doporučuje:
      Četnost návštěv omezit na úroveň ročního počtu návštěv budovatelského filmu na základce za bolševika – tedy max. 1x za rok.
      Zcela vážně:
      Jako studijní materiál dobrý, soukromě nevhodné.
      Pro mozek platí:
      „Hoď blátem, něco ulpí.“

  12. Výchova k humanismu (2001):

    (Czeska reklama fidorka)
    (Nic z toho není samoúčelné nebo omyl.)
    „Chceš-li zlomit nepřítele, vychovej jeho děti.“
    2001 – Danone a Nestle(?)

  13. Začíná být legrace. Dnes večer duel Nerudová – Turek a Danuše do toho jde naplno:

    https://www.instagram.com/reel/C7otniXCUyC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

    Při detailním záběru kamery je její vlastní ohodnocení (jsem mladá a pohledná a proto jsem v prezidentské volbě neuspěla) kapánek dost nahlodáno, ale drzé čelo lepší poplužního dvora. Danuše preferuje LGBT a soucítí s klimatickou úzkostí mladé generace, což přezdívku Blbuše dost vysvětluje. Další moravský exot, Tupolánek, někde ukrad slogan dýzl – fízl coby charakteristický pro politické spojení pánů Turka a Šlachty. Jak jsem pravil, sranda začíná.

  14. „Boží mlýny“ a „neviditelná ruka trhu“
    Jsou: „Přání otcem myšlenky.“

    Žádný „vodácký bůh Melounek“ (Šmíd) ani fyzikální zákon („napůl šílená“ Lipovská).

    Ve skutečnosti jde o nepochopené, zneužité i zneužívané síly i slabiny mozku – neutrální vlastnosti.

    „Mozek myslí za nás“
    Mozek zpracovává a ukládá i to, co jeho majitel zdánlivě nevnímá.
    (Zapnutý mobil, dění puštěné a zdánlivě ignorované TV v místnosti, propaganda, „mžik“ pod 200 ms, etc.)
    Zde má například také často základ intuice, tušení nebo podvědomá reakce.
    (Z reálného světa například studie, kde hrála roli menší a větší mince, etc.)

    A tak se (někdy) ukládá mnohé, ale jen někdy, a jen do některého mozku, navíc, když už, tak s rozdílnou transcendencí.

    Lidé (a jejich mozek) jsou jako holubi
    Jeden něco nalezne a ostatní se slétají … a zobou. Tu pravdu, tu lež, podvod, dobrý skutek souseda.
    Něčeho je pár zrnek, něčeho hromada.
    Někdy se rozkecá lobbista, jindy se tak docela „něco“ neututlá a „praskne“, „někdo“ si všimne.
    Jiný nepotřebuje vidět nebo přežvýkané slyšet, aby si domyslel.
    Dav se stále dívá a zpracovává. Dobré, špatné, neutrální, i ty události, které nedokáže zrovna zařadit včetně „drbů“.
    Jazýčky vah, střelka kompasu se vychylují podle četnosti, „výtlaku“ nebo relevance informace. Například v závislosti na množství již uložených podobných nebo souvisejících podnětů.
    Selekce, způsob i intenzita zpracování je podmíněna geny a sociální „cestou“.
    (Před destruktivním a zhoubným vlivem frustrace, stresu, negativní manipulace, sociální deprivace, etc. na plod matky a jeho budoucí život, varoval například František Koukolík na půdě parlamentu v dubnu v roce 2013.)
    Tedy ne „boží mlýny“ a „ruka trhu“ má vliv na stav davu.
    A tak podvědomí, nebo i vědomí davu (a náhoda) posouvá „věc“ tím, či oním směrem.
    Bude-li například „lobbista“, dříve někteří na „Ostrově“ a třeba podnikavci podporovat krádež, byť, z jejich pohledu jen „neškodné přikrádání“, společnost a dav se dříve nebo později nakloní a vydá tímto směrem.

    Mozek nezná „malou“ a „velkou“ krádež.
    Určité jednání vyvolá nějaké důsledky, mozek je postřehne a zaznamená (nebo ne) a podle intenzity odezvy/následků dojde k revizi.
    Tím si jednotlivec i dav sám nastavuje laťku a směr v závislosti na svém genetickém, sociálním, nebo systémovém nastavení.

    Nastavení „laťky“
    „Hoši“ již po staletí vědí, že s tou „laťkou“ davu a jedince, a tím i jedincem a davem, lze, do jisté míry, libovolně manipulovat.
    Prostě cíleně a účelově sypou „holubům“.
    Lenin, BLM, na oko úspěšný podnikavec, sportka.
    Jednomu vrazí do rukou ukrajinskou vlajku, druhému nadělí strádání a utrpení, následně je oligarchií vlastněná a řízená média postaví proti sobě.
    Paradoxně si dav sám řídí svůj osud a směr tím, že nasypané tu a tam „sezobne“. Zrno, jed, drogu, nebo flus, co se jeví jako kukuřice.
    Víru v „mlýny“ a „ruce“ podporují a nepokoje dusí nebo rozdmýchávají „hoši“ díky neuvěřitelnému množství ukradených anebo odkloněných prostředků, kterými platí jed, traviče i oportunisty v davu.

    „Hoď blátem a vždy něco ulpí“
    Po kapkách, rok za rokem.

    „Dav je tak chytrý, jako je jeho nejhloupější část“
    Praví jedna cynická sociologická a psychologická poučka.
    A tak ti, co věří a zobou, jsou neštěstím davu.
    Útěk k víře (nejen „mlýny“ a „ruce“) brání často jedinci i davu vydat se racionálním směrem, přičemž je cíl na dosah.

    Fašizmus není politická příslušnost, fašizmus je stav duše.

    Ten „stav“ lze synteticky navodit postupnou cílenou indoktrinací.

    • Martin Lang (radní za ODS, Jesenice): „Zeman je druhý Hitler a je nutné ho podřezat jako svini “

      Nezávislá česká justice: Pouhý přestupek!

      A opět protekční spratek Novotný :

      »..přál bych si, aby komunistický poslanec Ondráček za návštěvu Doněcké lidové republiky „visel“. (..)
      jsem „pro obžalobu Zdeňka Ondráčka z vlastizrady a po odsouzení na doživotí jeho usmrcení tajnou službou“ (..)
      lidi jako Ondráček „není trestné utrácet či k tomu alespoň vybízet“.«

      Nezávislá česká justice: Pouhý přestupek! Ale opravdu by to neměla řešit radnice v Řeporyjích.. dejte to do Prahy.

      Nezjištěný anonym:

      »„Rodinná tragédie nebo vyřizování účtů mafie? Majitel chaty Jiří F. (37) zahynul jen pět dnů po svém otci Jaroslavovi F. (59).“ E-mail s fotografií rodinné rekreační chaty a textem o úmrtí a mafii dorazil do e-mailu syna šéfa poslanců hnutí ANO 2011 Jaroslava Faltýnka Jiřího v dubnu.«

      Státní zasTupec Pavel Klimeš, Městské státní zastupitelství Šalingrad: Založit!
      Jestliže je nutno v trestním procesu vycházet rovněž ze zásady in dubio pro reo, v pochybnostech ve prospěch pachatele, není možno vykládat předmětnou formulaci, coby přímo učiněnou výhrůžku. Oznamované smyšlené konstatování totiž může být vyloženo například jako obavu o osobu Jiřího Faltýnka nebo osobu Jaroslava Faltýnka. Výklad obsahu této zprávy, coby nepřímo učiněnou výhružku zabitím, učiněnou patrně něčím frustrovaného odpůrce Jaroslava Faltýnka, je totiž možno opřít toliko o domněnky a spekulace, bez potenciálu smysluplného a úspěšného zahájení a provádění trestního řízení..“
      Asi moc práce, ne?

      • V pátek 31. května oznámil (ZDE) Fialův vládní pověřenec pro vyzbrojování Ukrajiny Tomáš Kopečný, u příležitosti summitu NATO v Praze, že Fialova vláda začala zbraně a munici pro Ukrajinu shánět a dodávat už v lednu 2022, tedy měsíc před Putinovou invazí.
        Tohle by, myslím, nemělo zapadnout bez povšimnutí. Zatím jsem o tom našel zmínku jen na M&P (ZDE)
        Nechceš to připomenout u Bavora? Já tam jen čtu a nejsem zaregistrovaný.

        • Připomenout bych to mohl, jenomže tohle mají „seriózní“ „liberální“ sdělovadla velmi dobře obšlápnuté. Jejich mediální palebná příprava začala mnohem dříve, než se Rusko rozhodlo začít střílet:
          »Rusko systematicky rozfoukávalo oheň konfliktu na východě Ukrajiny, když tam dodávalo zbraně a munici. Ukazuje to nová zpráva Zbraně ve válce na Ukrajině zkoumající výzbroj a munici separatistů na Donbasu, kterou platila EU a o níž informoval ve středu list The New York Times.« žumpinky, 9.11.2021 nebo
          »Ruská vojska jsou již připravena na hranicích s Evropou, potvrdily fotky« 23.11.2021 ZDE a to ani nebudu odkazovat na prosincový senzační objev Šafrových rozhledů »Jak Rusko obkličuje NATO aneb Ruská válka proti Západu už začala«.

          • Liberální miliardářská média se dnes pohybují v prostoru mezi Der Stürmerem a Rudým právem. Bakaloviny, šafroviny či plátek miliardářského spratka teoreticky nemají v demokratickém a právním státě co pohledávat a jsou nezpochybnitelnou známkou kapoušské totality. Ale na druhé straně je fakt, že Rusko svojí přítomností na východní hranici NATO tuto mírovou a obrannou alianci ohrožuje a libkokoti typu Šafr či Švamberk na to musí upozorňovat.

            • Tohle (ZDE) musí znít jako rajská hudba Kimovým uším. Až doposud má drobné problémy s dostřelem do USA.
              Ale Evropa se nemá čeho bát. Tu mají všichni rádi. 🙂

    • Indičtí lékaři obviňují Gatesovu kampaň z ničivého kmene vakcín. epidemie obrny, která v letech 2000 až 2017 ochromila 496 000 dětí. V roce 2017 indická vláda odvrátila Gatesův očkovací režim a vystěhovala Gatese a jeho kumpány z NAB (Národní poradní výbor). Míra paralýzy obrny prudce klesla.
      Světová zdravotnická organizace neochotně přiznala, že globální výbuch obrny je převážně očkovací kmen, což znamená, že pochází z Gatesova očkovacího programu. Nejděsivější epidemie v Kongu, na Filipínách a v Afghánistánu jsou všechny spojeny s Gatesovými vakcínami. Do roku 2018 byly ¼ celosvětových případů dětské obrny z Gatesových vakcín.
      Nj. Věř pak vakcínám naordinovaným oligarchou (ZDE).

  15. V Česku se formuje dobrovolnická jednotka pro boje na Ukrajině. Hlásí se politici, novináři, aktivisté, sociologové a i duchovní…(ZDE)

  16. Nevíte někdo, proč mi nejde odeslat příspěvek?

    Sice se „odesílá“, ale neodešle. Může to být kvůli odkazům z „dezinformačních“ webů?

    • Může to být počtem těch odkazů (nemělo by jich být více než dva na jeden komentář) nebo aktuálně slabým připojením. Zkus poslat jeden odkaz třeba na iDnesový článek, pak znovu na jeden „dezinformační“ a uvidíš. Že ti prošel komentář bez odkazu už máš vyzkoušeno.

      • Hmm… prošel. Možná děláš nějakou chybu. Zkus nepoužívat nabízené tlačítko a dávat odkazy stejně jako jsi je dávala, než se objevila tahle nová administrativní „vymoženost“.

        • Klikám na „odpověď“.

          Stalo se mi to už asi 3x . Zkusím tedy poslat samotný odkaz bez informcací „wo co go“.

          To bude ten „dezinformační“ konkrétně z !Myšlenek“ s názvem „Deň, keď nebude žiadna Ukrajina

  17. Dokument hoších co spolu nejenom mluví ale také spolupracují na společném cíli. Posuďte sami nakolik se jim jejich dílo daří. (ZDE)
    Kdo nerad sleduje videa může si přečíst jeho přepis.

  18. Ivan Vilček zprasil novinkový komentář o pokusu o vraždu Roberta Fica takto:

    „Základ je v tom, že slova nemají svůj skutečný význam. Říká jedno, ale myslí si pravý opak.“ – Jak může Vilček vědět, co si Fico myslí? Je snad jasnovidec?

    „Ano, stal se obětí nenávisti, jenže tuto nenávist pomáhal léta budovat.“ Fico budoval nenávist vůči vlastní osobě a straně, která pak vyvrcholila atentátem?

    Tohle svinstvo je hned na začátku jeho komentáře, dál jsem nebyl schopen konzumovat, je to přibližně stejné, jako kdyby vám v restauraci dali na talíř k uzenině místo hrachové kaše stěr z plenek šéfkuchařova potomka. Nebo pana prezidenta Bidena.

    • No jo, když lezete na žumpinky, chce to hroší kůži, kachní žaludek a (raději větší) pohotovostní kýbl.

      Vilček ví všechno a všechno ví nejlíp – je z klubu „liberálních“majitelů Pravdy.

      Liberálové vyzývají ke smíření, ale neuhnou ani o centimetr

      P.S. Jak je to u WordPressu vlastně s tím debilním editorem? Chvíli tu je, pak zase není a teď je zase zpátky. Ale pořád je stejně pitomej – autor by zasluhoval pověsit za přirození do průvanu.

        • Mě tedy žumpinky tím odkazem poněkud zmátly. Manžel dezolát je žena opačného pohlaví, nebo existuje nějaký jiný důvod, proč je hned v první větě „prožívaly“? 😉

          • „Byly časy, kdy spolu prožívaly štěstí a radost.“
            Časy jako hrady, tedy: časy prožívaly.
            Akorát tam nějaký zlomyslný tiskařský šotek nacpal to „kdy“ namísto původního „které“.
            No ni? 😉

            • Ne ni! „Byly časy…“je správně, časy/hrady, ale „spolu prožívaly štěstí a radost“ kráva a dezolát, tedy manželé, tedy „oni“ a tedy spolu prožívali. Když už sem chodí jen ti nejodolnější, tak musím hlídat vysokou úroveň mluvy, aby bylo aspoň něco. A teď si vem, že se má češtinu naučit Anglosas nebo Němec. Čeština je těžkej jazyk a navíc se v ní (i v těch nejvyšších kruzích) pronáší spousta blbých řečí.

              • No toto! Tys‘ nepoznal že jde o fór, ani když jsem na závěr své záměrně kostrbaté konstrukce (parodující výmluvu pisatele článku) polopaticky připojil potměšilého smajlíka?
                Už si nepamatuješ co všechno se svádělo na tiskařského šotka když korektor v zoufalství obrátil oči v sloup a pronesl svou gramatickou připomínku?
                Jasně že by se na toho šotka dalo svést i jen to samotné „y„. Ale to by nebyla žádná sranda.

              • Tak mne teď napadá že dnes už by ten film grýndýlově neprošel kvůli té kouřící Hradní střele. Leda že by ji ten kutil předělal na elektřinu.

                • Kdyby jen grýndýlově..
                  Dneska by neprošel, protože je obecně závadný a jediný podnikavý člověk v obci je vylíčen jako bezcharakterní padouch a proto film ohrožuje kapitalistické zřízení.. Kádrováci jsou totiž nezničitelní a nesmrtelní – jako jistý Kostěj 🙂
                  „Navzdory všem snahám (zastrašování zfanatizovaných dětí, znárodnění vozidla Hradní střela k přepravě hnoje) je jeho plán, který obci mohl přinést nějakou tu kačku navíc, zcela převálcován agilními pionýry, kterým v těžké hodině pomůže hajný Kochánek tím, že jim osobně doveze několik kmenů stromů. (..) Přitom je to taková moralizující agitka, že to snad ani není možné.“
                  (z uživatelské recenze na ČSFD)

                • No a přitom je podnikavec Jouza úplně vzorový kapouš: „Nač střechu? Žampiony ve sklepení nám budou vydělávat a hrad ať si klidně dál chátrá.“ Ovšem to, že znárodnit Hradní střelu chtěl ten vzorový kapouš, už tento kádrující recenzent z ČSFD jaksi „přehlíží“.

          • Pravda je omnoho prozaickejšia! Manžel je Slovák,pravdepodobne z okolia Prešova :-).vychovaný na bryndzi a žinčici, pánom Bohom výrazne obdarený v rozkroku,čo je dôvodom,že sa s ním dotyčná kravka nechce rozviesť. A tak,kým vyčkáva na jeho návrat z Rajchlovej demonštrácie, vypisuje z dlhej chvíle a z nasratosti takéto chu..viny. Po príchode manžela sa na neho vrhne a po koite ho zase pár dní miluje. A tak dokolečka dokola. Tá sa veru len tak nerozvedie !

            • Mě se jako nejpravděpodobnější jeví možnost že Petra (36) existuje jen ve fantasii nadšeného amatéra Tarise Bogdatise (ZDE). Tedy se, coby literární postava, nemůže rozvést, dokud jí to autor v nějakém dalším příběhu neumožní.

              Ale je také možné, že se jí do jejího virtuálního života promítá vše co je o ní napsáno. V takovém případě je ti jistě za tvůj komentář vděčná. 🙂

              • Ten nejlépe charakterizoval čtenář (asi znalec mnoha pisatelů):

                Jaromír Myšinka :

                Pisálek Bogdatis tu je každý den a vymyšlenými „příběhy“ se snaží si vydělat svůj bakšiš. A protože Seznam je známou provládní platformou, snaží se mu zavděčit i politicky. Prostě hnus!

                Taky se mi od začátku zdálo, že to je vymyšlené od A do Zet.

      • Debil zase ožil, ale to, co předvádí tady, ohu, to je jenom slabý odvar toho, co umí v texťáku v adminu. Přitom ten předcházející byl skutečně kvalitní, celkem jednoduchý, ale s množstvím užitečných fíčur. Poučka, že každá změna je k horšímu samozřejmě není přesná, ale na WP sedí.

  19. Komentář k volbám: Za „normálních“ okolností dopadají volby při účasti do pětiny oprávněných voličů 80 ku 20 procentům ve prospěch pravice (proto máme pravičácký senát), při účasti třetiny voličů zhruba v poměru 60 ku 40 ve prospěch stejných jelit. Jestliže včera zvítězila opozice gólovým skóre 12 : 9, je to skutečně hodně výrazná prohra pětizmrdného ksindlu, ale vzhledem k jeho vládním kvalitám pořád ještě šmajchlhaft, protože při předpokládané účasti 65% voličů při parlamentních volbách to signalizuje (čistě matematicky vzato) porážku pětizmrdů 80 : 20. Proto také nasazen Foltýn, nikoliv skladatel, ale buldózr.

    • Taky se mi zdá, že se na EU-volby nemůžeme dívat jen přes „české skóre“. Hlavně Francie a Německo je důležité ať chceme nebo nechceme.

      Macron vypisuje předčasé volby a Francouzi slaví.

      Jordan Bardella, lídr kandidátky Národní sdružení M Penové: „Dnes večer se nad Francií zvedl vítr naděje, a to teprve začal vát,“ skandoval před davem mávajícím modrou, bílou a červenou vlajkou v sídle RN v Paříži.

      A Macron? Najednou rychle mění rétoriku. Proč to nešlo dřív? Zatím mu na mínění Francouzů moc nezáleželo.

      Francie potřebuje jasnou většinu, aby mohla jednat klidně,“ vysvětlila hlava státu během svého televizního projevu.

      https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-macron-vypise-predcasne-volby-40475525

      • Copak Macron … Ten se loni snažil neúspěšně zaháčkovat v BRICS+ a letos se musí potupně koukat na to jak je Erdogan vítaný, plánoval skvělou prosperitu Francie na africkém uranu za hubičku a může jen přihlížet jak mu těžbu (případně nákup) přebírají Rusové s Číňany … teď to vypadá stejně blbě i s africkým železem a dalšími kovy (ZDE). Není divu že už neví kudy kam a kope okolo sebe jak schvácená kobyla.

    • „Komentář k volbám:“

      Kdyby volby moly něco změnit, „hoši“ by je zrušili.

      Nebo by se o to alespoň JAKÝMKOLI způsobem pokusili.

  20. Komunista pracující na gestapu pro gestapo?
    Je si Konečná vědoma svého paradoxního postavení?
    Je si europoslanec(EP) vědom, že je součástí zrůdného liberálně-fašistického systému?

    Jsou si voliči vědomi, koho nebo co volí?

    Frakce
    Frakce je skupina prověřených, neustále se střežících a vzájemně se prověřujících členů zločineckého spolku.
    Oddaných, nebo alespoň oportunně podvolených, kteří „políbili prsten“, „ví, komu a za co dluží“ a komu/čemu slouží.
    Jejich prvotním úkolem není odvádět smysluplnou práci, ale držet předepsaný „kurz“ a nepřipustit „ideologické rozvolnění“.
    Střežit globální/“říšskou“ čistotu.
    Znemožnit vstup do frakce „ideově nečistým bílým vranám“ nebo vyloučit zbloudilé „černé ovce“.
    Nepustit do zločineckého spolku nikoho, kdo by ohrožoval nastolený řád.
    Frakce rozhoduje, bez frakce nemá EP šanci, není „vidět“ ani „slyšet“, není „připuštěn“.
    Je lhostejné, zda se jedná o navenek „levou“, „socialistickou“ nebo „pravicovou“ frakci. „Barva“ je jen krycí „nátěr“.

    „Hoši, kteří spolu mluví.“

    Česká politika tento princip zná
    Až na úroveň zastupitelstev.
    Dostatečně silná mafie vytlačí nepohodlného politika/zastupitele.
    Hodí se cokoli.

    Sport
    Ve sportu k selekci dochází již od žáčků.
    Budoucí vrcholový sportovec neprojde sítem bez „řádné výchovy“.

    Kultura
    „Umělec“ bez „správné orientace“ je renegát mezi fanatiky.

    Věda
    Liberálně fašistická věda nesnese apostatu.
    Odpadlík nedostane grant, bez grantu není laboratoř ani plat, a tím ani vědec vědcem.

    etc.

    Kdyby občan, politik, zastupitel, žák i „žáček“, „umělec“, „vědec“, etc. ještě nechápal, zde je výklad veřejnoprávního(?) média:
    „Vinohradská 12: Babiš a Turek slaví, vláda se popere“
    (cca 9:40-11:40, 15:00-15:50 – Český(?) rozhlas Radiožurnál)

    Externě řízený, sebezničující systém
    Dav nastoupil cestu k sebevražedné degradaci společnosti.
    Oportunista může být méně nebo vůbec kvalifikovaný, nesmí však být morální, slušný, avšak o to víc fanatický.

      • „Emigrovat?“
        a) V zásadě není kam. Ještě tak „zmizet“ někde v brazilském pralese.
        b) Před sebou ani před světem člověk stejně neuteče.

        „Hodit si mašli?“
        Pokud se nějaký Čech narodí proto, aby udělal Anglosasovi radost, a nebude do toho zatahovat své okolí, možná to bude škoda, ale bude to jeho dobrovolná volba.

        „A co tedy?“
        Možná již přichází čas, kdy by většina mohla ubrat na sebedestruktivní v*chcanosti?
        Pozapomenout na „ono se to“ nebo „mě se to“?
        Zauvažovat? Každý má možnost na chvíli vypnout mobil, koupit nebo nekoupit, nebo být jen na chvilku menší sv*ně. etc.
        Méně věřit a více uvažovat?
        Systém?

  21. Bouře ve sklenici vody nad dvěma písmeny, zdá se, utichla.
    Nechybí však, pro větší „vyváženost“, hlubší, věcný a důležitější pohled na podstatu věci?
    Na způsob „věštění budoucnosti z kávové sedliny“, který Cílek považuje za až tak významný, že jej upřednostní před tisíci jiných závažných souvisejících faktů?

    • „Nechybí však, pro větší „vyváženost“, hlubší, věcný a důležitější pohled na podstatu věci?“
      Chybí. Bylo by dobré kdyby ho zde někdo nasvítil a podrobněji rozvinul.

  22. Kdo zná svou historii?

    Kdo si všiml?

    Historie původních obyvatel Ameriky
    Kdo si všiml, že:
    – Na politiku „rozděl a panuj“ doplatilo v USA majetkem a životem 99,2 % původních obyvatel?
    – Anglosasové a oligarchie (zne)užili drogy, biologické zbraně a koncentrační tábory?
    – Stejná (nejen) anglosaská oligarchie (zne)užila princip „rozděl a panuj“?
    – Titíž „hoši“ nejdříve rozsévali nenávist, pak přilévali mezi domácí „oleje do ohně“, poštvali proti sobě dav, následně jedné, druhé, nebo nejlépe oběma stranám do konfliktů dodávali drogy i zbraně?
    – Když byl dav dostatečně vysílen vlastním vzájemným vražděním, nastoupila anglosaská okupační armáda, aby genocidu dokončila?

    Jaká to podobnost s podnikavci?
    Blbci, oportunisti a gauneři si libovali i libují, jací jsou to ale machři. Sice „svině, ale naše svině“, jen když to sype.
    Postupně, tak jako mnohokrát před tím, primitivní užiteční blbci a gauneři neznalí vlastní historie na pokyn Anglosasů ze svého středu vytlačili morální pak i slušné jedince.
    Následně se začali chamtivci, devianti a zrůdy pobíjet mezi sebou.
    Aniž by si všimli, že svými válkami, takzvaným „konkurenčním bojem“ a neustálým rozvracením vlastní země, oslabili dav i zem natolik, že se stala snadnou kořistí anglosaské oligarchie.
    Došlo alespoň zlomku těchto bezohledných oportunistů, že zavlekli sebe, své rodiny, děti i děti jejich dětí, své okolí a zem do otroctví a k postupné genocidě?

    VŘSR, Lenin, Trockij
    Kdo si všiml, že „barevnou“ revolucí byla i ta „Říjnová“ dotovaná (i) „západní“ anglosaskou oligarchií?

    WW1 i WW2
    Kdo si všiml, že ekonomickým vítězem WW1 i WW2 byla anglosaská oligarchie, která těžila a těží z rozsévání nenávisti a prodeje zbraní všem stranám? Stejná oligarchie, která prosperuje z krvavých dlužních úpisů a dluhového otroctví?
    Těch dluhů a dlužních úpisů, ze kterých žila až do počátku 21. století?
    Je náhoda, že ve chvíli, kdy jsou inkasované dluhy z WW2 projedeny, (tím se ztratil pravidelný, skoro by se chtělo říci bezpracný příjem ze zadlužených zemí, ale být zrůda je někdy dřina, že?), vznikne stejný válečný konflikt, se stejným proxy scénářem, jako ten s pracovním názvem ww2?
    Hitler/Zelenskyy?

    Kdo organizoval koncentrační tábory a válečnou ekonomiku nacistického a fašistického Německa?
    Od roku 1933 organizovala anglosaská oligarchie (hostující nejen v USA a Německu), německou nacistickou a fašistickou válečnou ekonomiku a koncentrační tábory.
    Je náhoda, že se anglosaská oligarchie ve stejném roce (1933) pokusila o fašistický převrat v Bílém domě v USA?
    Není například zarážející podobnost mezi anglosaským fašistickým převratem, plánovaným tažením na Washington S.D.Butlera a veteránů „Bonus Army“ v roce 1933 (The Business Plot, The White House Putsch) a „tažením na Moskvu“ Prigožina a jeho Wagnerovy skupiny žoldnéřů v roce 2023?

    EU
    Projekt EU i Německo jsou nepřetržitě od WW2 ovládány stejnou skupinou (nejen) anglosaské oligarchie.
    Je náhoda, že do dnes USA okupuje část Evropy?
    Je náhoda, že EU má kořeny v projektu oligarchie? Že zakladateli jsou „hoši“ ze spolku „uhlí a železa“?
    Je náhoda, že dav EU chudne a anglosaská oligarchie bohatne?
    Je náhoda, že „svině, ale naše svině“ zadlužily/i země opět na desítky let u anglosaské oligarchie a uvrhli dav do otrocké dluhové pasti?
    Je náhoda, že klesá demografická křivka díky chudobě, válce, biologické válce i „sviním, ale našim sviním“ dosazeným do vlád?
    Je náhoda, že genocidu „maskují“ podnikavci dovozem a preferencemi připrchlíků?

    Je možné, že se dav dobrovolně vzdá země, svobody a života?
    Stane se, o své vlastní vůli, dluhovým otrokem, aby nakonec oslabený a zcela vyčerpaný podlehl probíhající genocidě?
    Opět z hlouposti, neznalosti, zbabělosti nebo krátkozrakého oportunismu přijme podvržené otroctví od zločinců a svůj konec?
    Jako milióny obětí před ním?

    A to jen díky tomu, že nezná svou historii?

  23. Tarasi, dlouho jsem tady nebyl.

    1/ Zdeněk Šarapatka byl v minulosti významným sociálním demokratem. Možná, že srdcem je pořád sociální demokrat, že ho mrzí každá nespravedlnost a že je také pro mír. Zastává se určitě lidí práce.

    2/ Mí známí, co milují Zelenskeho, Bidena, Fialu, Pekarovou, Rakušana, Bartoše, milovníka důchodců Jurečku, Scholze, Macrona atd. nenávidí hned po Putinovi Fica. No a zrovna tenhle Fico se stal nedávno obětí atentátu. K tomu bylo napsáno, že Fico rozpoutal na Slovensku nenávist, přiklání se k Putinovi a Orbanovi, takže si za ten atentát může sám. Jiní lidé na slovenských diskuzních fórech napsali, že Fico přece zavraždil nějakého Kuciaka, tak proč by nemohl být sám zavražděn? Seznam.cz napsal, že atentátu na Fica zneužila česká prokremelská dezinformační scéna ke své propagandě. Také se píše, že Fico zneužil atentátu k zavedení policejního státu. Mně to připomnělo atentáty na Trockého. První atentát Trockij přežil, opevnil se ve své pevnosti ještě více, ale nebylo mu to nic platné. Podruhé ho atentátník dostal. Uvidíme, jak to s Ficem dopadne.

    3/ Na ruská města mají dopadat dalekonosné střely vypálené z členských států NATO. Putin by se pak měl vzdát a zřejmě nastoupit do vězení v Haagu.

    4/ Zelenskyj pořádá ve Švýcarsku celosvětovou konferenci, jejímž cílem je přinutit diktátora Putina kapitulovat, vyklidit oblasti Donbasu, Luhaňska a Krymu, nechat zdější obyvatele buď vyvraždit anebo aspoň nechat naučit pořádně ukrajinsky. Konference se nesmí zůčastnit agresoři Rusko s Běloruskem. Brazílie se kvůli solidaritě s Ruskem odmítá účastnit. Ruského agresora má bránit jen totalitní Čína.

    5/ Putin poté, co vyhodil do povětří Vrbětice, přichystal na českém území další sabotáže. Prý žhářství. První, co spáchal, bylo zapálení prázdného autobusu na hlídaném parkovišti. Policie měla v minulých dnech pohotovost.

    6/ Zelenskyj se přišel vyplakat do Berlína k sociálnímu demokratu Scholzovi. Žádal zbraně a peníze. V Německu neustále sílí neonacistická, hitlerovská a putinovská strana AfD. Setkání se Zelenskym se zúčastnili pouze čtyři jejich poslanci. Sociálně demokratický kancléř pak pokáral jednoho z nich, že je k Zelenskemu nedostatečně uctivý. Ale co od nich čekat, když jsou přece financováni Putinem?

    • “ …dlouho jsem tady nebyl“ – ano, přijďte zítra ráno do kanceláře a vezměte si sebou pracovní knížku.

      S Šarapatkou a jeho bojem za pracující ste zošialel, bo čo?

      • Nezošialel, jen vám chci ukázat, co jsou někteří sociální demokraté zač. Za pracující měl Šarapatka bojovat, ale staral se jen a jen o svou peněženku. Ale takových lidí tam bylo plno. Teplík, Ivo Svoboda, Melčák, Pohanka, Wolf, Gross, Rath, Rychetský atd. Já jsem byl členem ČSSD, takže Šarapatka byl pro mně „přítel“.

        • Ale jóó, já vám rozuměl hned napoprvé, ale z toho seznamu bych vyhodil Svobodu a Ratha, to asi jsou (byl) socani, i když se (patrně pro partaj) zapletli.

  24. Inu, inaugurační projev jak má být. (ZDE)
    Důstojný, věcný, neškrobený, plynulý i bez taháku, působící upřímně …
    Dle mého mínění, není co vytknout.

    • Projev fajn, ale Zeman ho (trapně, jak jen on umí) napráskal, že použil čtecí zařízení.

      A teď zošialelo i komentářové okno a klepe se jak ratlík.

      • A kde to zařízení měl? Na pultíku byly jen desky se slibem, kytice, Ústava a kalamář. Nic jiného by se tam už ani nevešlo. Před ním byl jen volný prostor. Na strop oči neupíral, balkóny byly daleko, na podlahu se nedíval, mezi sedícími posluchači také žádný panel nebyl … a on při projevu šmejdil očima po celém sále jak táborový řečník, který se snaží viditelně hovořit k lidu.
        Tu klepavku mívá komentářové okno dost často, nic nového to není. Někdy to po pár písmenech přestane, jindy to trvá déle. Já většinou vkládám text napsaný v poznámkovém bloku, takže to mé oko nijak nepohoršuje.

        • Bývá to taková průhledná tabulka bokem, já ten projev jenom poslouchal, nesledoval, Zemanovi však slepě věřím, jsem už takovej.

          • A kde to Zeman říká?
            Vím jak ta tabulka vypadá. Ale nenašel jsem pro ni žádné vhodné umístění.

            • Ale jo. Zeman měl pravdu. Už jsem to našel na jedné fotce. Na videu to vidět nebylo ale měl tam hned dvě, aby se nemusel dívat jen jedním směrem. Tak to „bez taháku“ beru zpět. 🙂

  25. Už jsme (Evropa) tak obohaceni, že nevíme, co si s tím „bohatstvím“ počít.

    Soucitná EU se ale své části bohatství ráda vzdá pro nás, chudé „východňany“, jak avizovala už dřív..

    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-nemecko-je-bezradne-v-zemi-prudce-roste-pocet-utoku-nozem-40476293#

    V Německu se čím dál tím víc objevují útoky nožem. Každý den dochází v zemi ke třem desítkám útoků. Obrana je v podstatě nemožná, upozorňuje web týdeníku Focus. …..

    Bez nože se neobejdou muži ve věku od 18 do 30 let, svobodní, bez vzdělání a bez práce, popisuje kriminalista Rudolf Egg klientelu. „Je to skupina, která dominuje i v dalších násilných činech,“ dodává.

    Už se tedy může sice opatrně, ale i veřejně a beztrestně charakterizovat obohacující část společnosti!!! Dá se ale několikamilionová část obyvatelstva nazývat „skupinou?

Napsat komentář