Čumění jako výraz životního postoje

Nick vymylimimozek (konečně se někdo přiznal) v reakci na jakýsi embéčkův komentář zde umístil svůj. Než jsem se dostal k povolení, tak beznadějně zapadl; protože si myslím, že by to byla škoda, udělal jsem z něj základ nového článku.

Tedy nejprve ten koment:

„Co je realita moderního věku? Předně věčný horečnatý boj o to, kdo víc prodá. U většiny lidí to vede k tomu, že prodají sami sebe – seženou místo a hledí, aby si ho udrželi. Po válce bylo ve všech branžích víc lidí než míst. To vneslo do života cosi hrozivého. Je to jako když je na potápějící se lodi devatenáct lidí a čtrnáct záchranných pásů. Je na tom podle vás něco moderního? Nepodobá se to náhodou válce? Zdá se, že jo. Pocit, že pořád musíte o něco bojovat a hrát falešně, že nikdy nic nebudete mít, pokud to nevyrvete někomu jinému, že si na vaše místo neustále brousí zuby někdo jiný, že za měsíc nebo za dva budou redukovat stavy a vy máte v ruce černého Petra – to na mou duši za starých časů před válkou nebylo.
G.Orwell“

Zcela to souzní s esejem Alberta Einsteina z počátku padesátých let, ve kterém si Slovutný stěžuje na to, že kapitalisté se v lítém konkurenčním boji snaží potopit jeden druhého a že tahle válka stojí nesmírné množství zbytečně vyhozených prostředků. A vidí nápravu v plánovitém hospodářství, což byl částečně omyl, ale přesto…

Dneska jsem měl tu čest mluvit s primářem interny z krajské nemocnice. Už vlastně primářem není, protože to položil. Rozutekli se mu doktoři, někteří za lepším do Německa, někteří v tuzemsku na privát a podobně. tedy mimo spáry drilu nemocničního oddělení a nerozumného managementu. Opět důsledek použití tržních principů v oblasti, kde nemají co pohledávat. Vidí to jako rozklad systému.

Ovzduší ve společnosti připomíná včelí úl, do kterého někdo vrazil klacek. Lidi nadávají, skoro na všechno, hlavně na politiky, když se jich zeptáte, proč volili takové kretény (dle jejich vlastního vyjádření), tak čumí.

A tak bych se mohl zeptat přítele, který je takové věci odborník, mělť na starém Neviditelném psu přezdívku Čumil, jak to vidí: mohou za to ti voliči, nebo politici, které si zvolili, nebo snad kapoušové se svým ždímáním a nenažraností, či jejich zaměstnanci, kteří si ani po čtvrt století kapitalismu v Čechách nedokázali vybojovat důstojnější platové podmínky? Jinak řečeno – vždyť jsme se těm západním vzorům od bolševika nepřiblížili ani o fous!

No, možná to tak není úplně přesné. Když se podíváme na státní zaměstnance a jejich ryze socialistickou práci za nadprůměrné mzdy, na práci soudců za průměrných 120 tis. měsíčně, na policisty a jejich odkládací (čti: odkopávací) orgie, žijící pouze v očekávání zcela nehorázných výsluh, na podnikatele a jejich životní úroveň, srovnatelnou se Západem, je nutno upřesnit: někteří se trochu přiblížili.

Jiní ale jenom čumí a čumí…

 

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.

181 thoughts on “Čumění jako výraz životního postoje

  1. Jde o čumění jako výraz bezradnosti, nebo je to čumění předcházející agresi směrem k tazateli?

    Příklad: když něco utrousím na poslední aktivity našeho ministra spravedlnosti, někdo odpoví ve smyslu „proč jsi ho volil?“, zůstane mi jen to čumění.

    • Když už máte lva ve znaku: cožpak je možné říci: Lev na něj čuměl, pak skočil a sežral ho? Čumění je neagresivní projev bezmocného trulantství.

      Mimochodem, koukal jsem, jak vás moc pěkně obtáhla Janika. Je to nebezpečná baba.

      • Na to jsem se také podíval.
        Janika si položila přibližně tuto otázku:
        „Kde se vzal vlastně najednou ten Nerevar ?“
        Ona je ve svéře blogů velice zkušená, takže ví, že Nerevarové se nevynoří jen tak, odnikud.
        A také pozná, že každý má nějaký názor a že když ten názor ten někdo vysloveně neřekne, byť se vyjadřuje ke kde čemu, je to podivné….
        Jo, jo, Nerevare, je to divné…je.
        A to kdybych jóó chtěl o tom přemýšet, tady se vynořili hnedle dva podivíni, kromě Nerevara i dvouzavináč a v klídku se vybavují mezi sebou a na nikoho jiného nereagují, a když, tak ne konkrétně.
        Tyhle blogy…to je živý organismus…

      • „Lev – zkoprnělý nad tou jeho nebetyčnou drzostí – jen chvíli čuměl, než si uvědomil, jak mu vytrávilo …“ Myslím, že tohle bych si dovedl představit, když lvu přídáme trochu toho antropomorfismu. Vývoj „údiv – agrese“ je u lidí až nechutně běžný.

        Nebezpečná Janika může být velmi cenný spojenec. V případě opačném bych řekl, že mne existenčně zničit nemůže, aniž na mé likvidaci může mít nějaký významný podíl.

    • Nevěřím tomu, že „ho“ někdo volil.
      Volili Babiše.
      To je potřeba zdůraznit….
      A ví o tom návrhu Babiš, nebo si u Babiše každý dělá co chce?

  2. Diky za opet vyborny clanek,Tarasi.
    Vcera jsem si dal hodinku dejepisu- francouzske revoluce a ted ti to kratce na dobrou noc shrnu:

    Vsechno zacalo tim, ze se nic nedelalo jen se prerozdelovalo a bojovalo o dotace, cehoz se lidu v roce 1789 „nadojelo“, jak rikaji Rusove.
    Po prve „pravnicke“ fazi revoluce navrhlo narodni shromazdeni arestovanemu Ludvikovi dohodu s tim, ze mu prisoudi formalni vladu a samo si ponecha zakonodarnou moc (takze jakoby cestny obchod v ramci mozneho)…na navrh regaoval Ludvik utekem a pokusem o kolaboraci s Rakusany, coz ho nakonec stalo hlavu.
    Po vyhlaseni vseobecneho volebniho prava prisla volba parlamentu…ovsem dostavilo se jen na 10% (!) opravnenych volicu. Na to zareagoval Robespierre „velkym terorem“, protoze veril, ze lide jsou zmanipulovani agenty a spiony, aby nechodlili k volbam. Pak prestali i chodit poslanci do parlamentu, na coz zareagoval Robespierre jeste vetsim terorem. coz ho nakonec stalo hlavu.
    A pak prisel Napolijon.

    Takze:
    Vedeni zeme kaslalo na jeji chod a paktovalo se s cizaky.
    Volici nechodili k urnam a poslanci nechodili do parlamentu.
    Kdo to chtel vyresit, ten to nedokazal vymyslet jinak, nezli sekat lidem hlavy.

    Prvi prisli o hlavu (kral a cast stavu), druzi prisli o hlavu (40 tisic volicu a poslancu) a treti, velky reparator, o ni prisel take…

    • Na začátku francouzského maléru tedy byla na jedné straně všeobecná (většinová) nespokojenost se systémem (kolosální nasranost), v němž naopak byli na druhé straně spokojeni nemnozí (šlechta). A protože nebyla využita možnost celkem férové dohody o rozdělení moci mezi ústavodárné shromáždění a krále, použily obě strany mocenské nástroje (násilí) k vyřešení problému. Výsledkem jsou usekané hlavy (na obou stranách), a teprve když se prolije velké množství krve, dojde k nějakému smradlavému kompromisu. Nepomohlo se nikomu a ničemu, ale tekla krev (odpustila se pára). To lidi náramně uspokojuje.

  3. Pocit, že pořád musíte o něco bojovat a hrát falešně, že nikdy nic nebudete mít, pokud to nevyrvete někomu jinému, že si na vaše místo neustále brousí zuby někdo jiný, že za měsíc nebo za dva budou redukovat stavy a vy máte v ruce černého Petra…
    Tak tenhle pocit naštěstí neznám.
    Nanejvýš „co proboha dělám na téhle galéře“, což předcházelo skoku do vln a rychlému kraulu jinam.
    Čumilové zůstávají.
    Pozvěte toho svého, modelového, ať vám k tomu poví.

    • Správně.
      Když to nejde „tady“, hum a šup jinam.
      Nejlépe někam, kde to jde.
      Tohle si řekli negři a čmoudi a jak vidíte, čumíme zase my, ne oni.
      Skákání do vln je na hovno, země, kde to v nějakém slova smyslu „jde“ na světě není, alespoň ne taková, kde by to šlo univerzálně.

      • Negři a čmoudi, které štve práce v nějaké firmě a zkusí proto podnikat anebo si vyberou jinou firmu, mají moje sympatie.

        • Skutečně?
          Jste si jistý, že to „hrajete“ správně?
          Sice odpovídáte na něco jiného,resp. jste si vytvořil svoje téma, ale tady to vypadá dost …pitomě.

          • Skočit z galéry a kraulovat jinam znamenalo utéct z hnusné práce a sehnat si jinou. To vám měl napovědět kontext /citát z úvodu/, což Taras pochopil, jen vy jste to napasoval na své ústření téma, tj. na „čmoudy“ a jejich hledání ráje.

            • A zase mainstreamový prefabrikát.
              Zde mi předhazujete, že negři a čmoudi jsou „moje“ ústřední téma, protože jsem tak nějak oklikou xenofob a rasista.
              Negři a čmoudi ovšem hýbou současnou Evropou zásadním způsobem, není to nějaké „moje“ téma.
              To vypadá stejně blbě, jako kdybyste v r.1939 někomu cpal do huby, že pořád mluví jen o Hitlerovi.
              V r.1939 na něm bylo plno pozitivního, nějaká ČSR…nestojí za jediného anglického vojáka a Hitler svým tahem na východ alespoň zničí bolševiky…a nějací Židé západní vyspělé Evropě také stejně lezli krkem.
              Utéct z jiné práce jsem ovšem napsal v souvislosti s těmi barevnými skutečně blbě.
              Nepracovali ani doma, a nebudou ani v Evropě.
              Teď jsem někde četl, že barevná invaze bude stát Německo 10 000 000 000 000 Kč(v přepočtu), pokud se barevní neintegrují.
              Pokud ano, ještě na tom vydělá.
              No, znáte to, jestli vyhraju 1. ve sportce, koupím si barák za 50 000 000 v nádheré lokalitě.
              A….také čas od času někdo vyhraje.

              • Znáte ten vtip, kde se lidí ptají, na co zrovna myslí?
                Jeden chlápek řekne, že na soulož, a když se ho zeptají proč, odpoví: „Já na to myslím furt“.

                • Vyhnout se odpovědi je nejpotřebnějším vybavením každého dobrého politika, špatného novináře a trolla.
                  Fakt je ale ten, že i před popravčí četou nemusíme hnedle myslet na nejhorší…..

                    • A zase prefabrikát.
                      Zde se zase snažíte strhnout ostatní čtenáře k doměnce, že jsem ten smysl nepochopil, což ale z mé opovědi nevyplývá.
                      Reagoval jsem na vaše vyhýbání odpovědi, což jste učinil tím fórem, kontext fóru jsem pak dolnil zmínil tou popravčí četou.
                      Buď z výšin své inteligence umíte chápat jen vaše konexty, nebo máte obstojný trollí styl.
                      Raději bych u vás ten trollí styl, každá, dobře provedená práce má můj respekt!

                    • Těžko říci, Saxi.
                      Nemá faganův styl, to má Taras pravdu.
                      Můžeme ale vycházet i z toho, že takový formát trolla nevzniká jen tak, samovolně, a jen tak, samovolně, se neobjeví z čista jasna na Tarasově blogu, kde si dávají dýchánky jedinci, co se znají.
                      Nutno říci, že fagan svou roli ovládá, dokáže si dokonce získat i řadu příznivců….
                      A ta jeho vytrvalost, to je jeho základní znak, a vytrvalost může klidně dospět ke změně stylu, stejně jako bez mrknutí oka změnil politickou stranu.

    • Čumilům nic jiného nezbývá, nemají ke skoku do vln předpoklady, neumí plavat, tedy zůstávají a smaží se ve vlastní šťávě. Pak jim jednoho dne dojde trpělivost a … Francouzská revoluce (viz výše). Vinu nese systém, který plní břicha nemnohým a nedává šanci čumilům.

      • Čumilem se člověk rodí anebo je nějaký systém pomáhal zformovat?
        Možné je asi obojí.
        Rozdíl je jen v tom, že rodilý čumil čumí furt stejně, zatímco čumil adaptovaný čumí při změně podmínek tuplovaně.

    • Tenhle přístup se mi líbí. Když nejbližší pevnina není vzdálená kilometr kolmo dolů. Většina lidí má přece na výběr.

  4. Když se dva perou třetí se směje. To je samo o sobě dost zlé, ale ještě horší je, když všichni tří věří, že jedině rvačka je skutečná svoboda.

    • Chyběla tady pravá, Čulíkovská oduševnělost.
      Samozřejmě se dva perou, třetí se směje, ale Tribun není ani jedna ta strana, nýbrž ta, která ty tři na to otcovsky upozorní.
      A pak, všichni čtyři vespolek, svrhneme- pomocí migrantů- kapitalismus, a budoucnost bude hnedle růžová.
      A kdo to nepochopí, tomu cenzuru, ban a pak oprátku!

    • Teď jsem to zrovna psal v reakci na embéčkovu poznámku o Francouzské revoluci. Rvačkou se nevyřeší nic, ale rozumnou dohodu nejsme schopni uzavřít, je cosi v povaze lidské… Tedy – Šavle hore!

    • Uplne nejhorsi je kdyz ctvrty si mysli o 3 jmenovanych ze oni si mysli
      „že jedině rvačka je skutečná svoboda.“
      Polopatisticky receno, Tribunuv komentar je z tech ktere nuti k zamysleni zda muze byt neco horsiho nez kdyz ma nekdo nekoho s jinym nazorem za blba !

    • „… násobně více podporují například práva gayů a dalších menšin, zatímco projevují citelně menší zájem například o pravidelné návštěvy kostela …“ takhle prý vypadá opozice ke kapitalismu?! No ovšem, autorku neznám sice osobně, ale nic jiného bych od ní nečekal.

          • Sanders protoze senior podle Vas sympatak neni ?

            Naopak tvar mladeho lva svym vzhledem mocne pusobi
            a svym mladim dojem sympataka nasobi 🙂

            Vase otazky bez nadsazky jsou hodny casu pomlazky
            a rozhodne vice nez za legracni jevi se byt provokacni:-(

            Nazoru stret, hlavne mladi vpred
            a stari na sva mista co nejdriv, nejlepe hned

            • Veršujete sice pěkně, ale to zvíře u mého nicku rozhodně mladé není.

              Myslíte, že takováho Ernesta Che by tiskli na trička, kdyby zemřel stářím? Vždyť byl mladší než Fidel.

  5. Nulova tolerance?
    V CR predvadi na pokracovani protiZemanovske tance:-(
    Nikam to neodklanim
    Je to ake výraz životního postoje!
    Ci a koho ?

    Pravda o hloubce antizemanovské nenávisti postupně vychází najevo

    Matka žáka páté třídy se nedávno pohoršovala na Facebooku, jaký program měli připravit lektoři na oslavy Dne Země. Syn se jí doma svěřil, že děti „dostaly kameny“, aby je házely na portrét Miloše Zemana. On to měl odmítnout a další den se prý před spolužáky prezidenta zastal. „Stal se terčem urážek. … A ať vypadne ze třídy,“ uvedla na sociální síti s tím, že ostatní děti si podle syna aktivitu chválily.

    http://echo24.cz/a/wFWEP/deti-na-fotku-zemana-nehazely-kameni-ale-jil-lektorka-byla-vyhozena

    • Tohle je až příznačné: lidé, kteří se považují „za lepší“, vyspělejší, skoro až za aristokraty, se chovají jako ze řetězu utržená hovada: házení vajíček, vyvěšování trenýrek, nenávistné výstupy na shromáždění protivníků, primitivní karikování. Typická pražská kavárna. A protože se tyhle jevy (svou povahou nacistické) ukazují zejména mezi mládeží, je třeba se ptát, kde se bere česká pravicová úchylka u spratků plenkám sotva odrostlým. Vždyť mládež na celém světě přirozeně tenduje k levici, a to už od nepaměti (viz slogan o mladých revolucionářích a starých hofrátech). Odpověď dávají neziskovky, které se snaží nacpat děti do munduru po Hitlerjugend, „umělci“ typu producentů virálů Přemluv bábu a Kalouskové exhibujících při příležitosti státní návštěvy. Skutečná pakáž.

      • Rozšířený, často zneužívaný mýtus. Mládež neinklinuje k levici, jako se člověk nerodí jako „dobrý“, a nezkazí ho „zlý, ošklivý svět“. Mládež je snadno manipulovatelná. I nacisti se dovolávali „čistoy mládí“, kulturní revoluce v Číně bylo masové zněužití mladých.

        • Mládež a intelektuálové odjakživa inklinovali k levici, i dnes tomu tak je, tvoří páteř hnutí Occupy, voličů Podemos či Syriza. Pokud znáte nějakou stranu či hnutí na pravici, která se tak masivně opírá o mládež, jako vyjmenované levicové strany, tak sem s tím, jsem jedno velké ucho. Posrpnoví emigranti se doslova děsili levicovosti západních intelektuálů (typicky Pavel Kohout). Po debaklu u Janiky jste zřetelně intelektuálně otřesen.

          • Occupy? Křehká baletka na býku? Vždyť to bylo od samého počátku pojímané jako trochu adrenalinový happening. Pozor na nás, nejsme spokojeni, ale jinak jsme neškodní. Do ztracena to vyšumět nakonec muselo.

            To je přesně ta ukázka pseudolevicovosti, která ve skutečnosti hraje podle not pravice: rozdělovat lidi, kteří by se měli sjednotit.

            S údajnou levicovostí mladých „od přírody“ je to opravdu trochu jinak.

            • Occupy ztratilo na síle především pod brutálním policejním násilím. Zkuste se ale zabývat zmíněnou Syrizou nebo Podemosem; vedou to třicátníci a páteř tvoří mládež. Stejně tak v osmašedesátém šla na demonstrace mládež, dokonce i s rudými knížkami a strýčkem Ho Či Minem. Mládež je v přirozené opozici k panujícímu režimu (oprávněně si ho hnusí), takže oponuje současnému globálnímu kapitalismu. Jenom v postkomunistických zemích je tomu jinak, zřejmě z mnoha důvodů, z nichž nejzávažnější je hlupácká stádovitost mladých, ovlivněných doslova zločineckými vzory (akční filmy, střílečky, bulvár), a jejich výrazné intelektuální zaostávání za západní mládeží.

              • Syriza nebo Podemos? Kdo se jich opravdu bojí?

                Třicátníci? Jak byl starý takový Roehm, Goering, Himmler v době převzetí moci nacisty v Německu? Kolik jim bylo když se o deset let dříve pokusili o převrat?

      • Napadlo mne, ze jde o paralelu s 68. rokem (ne tim nasim, ale evropskym a americkym). Samozrejme v uplne jinych a/kulturnich podminkach. Zatimco drive mela protisystemova vzpoura hlavu a patu, dnes je to chaoticky vybuch nenavisti proti simulakrum. Zastupne se utoci na symboly, nebot system napadnout nejde (viz vcerejsi nasilim rozprasene demo ve Francii). Navic dnesni revolucionari jsou na system navic napojeni a tim padem nemohou najit svoji roli. Takove ambivalentni stavy nejsou zvlastnosti, asi to zna kazdy z mladi, kdy miloval a zaroven nenavidel, rozchazel se, ale nedokazal byt sam. Dnes mladi sice system nenavidi, ale zaroven od nej berou penize a publicitu (tedy i moc) skrze neziskovky (umele vytvoreny stinovy stat ve sve ideologicke casti). Takze jsou v pasti…o to vice jsou nestastni. Dnes bych mladym byt urcite nechtel, protoze bych nenavidel Zemana a Rusaky, stejne mi byli tesilaci protivni drive. Mladym dnes ukradli i revoltu, uz nemuzou byt ani anarchisti, protoze v ni ziji.
        Co zbyva? Mravni kyc, vzpominka na heroicke doby, kdy karty byly jasne rozdany. Do mravniho kyce patri i ideologicka urputnost, pro nekoho se jevici jako hloupost, i kdyz jde spise o znouze ctnost.

        • Jeden z hlavních účinků postmoderny. Mladý člověk opovrhuje svými rodiči, kteří opakovaně jednají v rozporu se svým přesvědčením, aby onen mladík netrpěl nedostatkem.

          (Pokud ale tatík v rozporu s přesvědčením nekoná, synáček jím oprovrhuje, že to „nikam nedotáhl“.)

          • Polistopadova generace uz ctvrt stoleti resi nejakeho Havla, svobody, trh…vse marno, nic z toho uz neexistuje, je to tragikomedie.
            Kapitalismus vse rozoral a odebral lidem i tu vami zminovanou hrdost, chybi zachytny punkt s puncem trvalosti.
            Kavarna utoci na Zemana pro jeho cinske angazma, ovsem pakt Knizete se Saudy, bicujicimi lidi k smrti a usekavjicimi ruce, ten ji nevadi, nastava obligatni „jina situace“.
            Vse trvale se meni v paru, vse posvatne se znesvecuje (c) Marx.

            S tou postmodernou nevim, pricina opovrhovani mi neprijde ideologicka, ale, pokud, pak sebenenavistna, tedy jde o opovrhovani sebou samym za to, ze nedokazi najit smer a tak se utapim v jiz vycpelych moralnich klise, coz je urcite na hozeni kyblu, anebo zvednuti praporu, „normalne“ se tenhle konflikt vyresit neda.
            Podle meho ted zaciname zase od piky a sam si preji, aby vsechno tohle moralni svinstvo lidskych prav a svobod bylo vymeteno…v tomhle podani nas totiz jen zotrocuje a uzavira do nesnesitelnych paralelnich svetu.

            • Jaké podání lidských práv byste nevymetl?
              Nebo je neuznáváte en bloc?
              Jsou tací. Ti ale většinou mluví o Boží autoritě a o pokoře, která těm dole velí přijmout trpký pozemský úděl. Dnes by se možná rádi dostali víc ke slovu.
              Další, co ten termín nemilují, jsou ti, co rovnou přidělí nejvyšší autoritu sami sobě.

              • Já tam vidím napsáno „morální svinsvo lidských práv“.
                Tak jsem si představil lidská práva buzerantů, a ta se musí chránit dokonce nově zákonem, pak lidská práva jiných sexuálních speciali (dříve úchylky), pak lidské právo dětí neposlouchat,lidské právo masového vraha na luxusní kriminál, lidské právo líné pakáže nepracovat, množit se a dostávat za to peníze (lidským právem se tito motivují k té lenosti a agresivitě), lidské právo nadávat na prezidenta, (dočasně, jakmile by tam byl jiný, toto právo by zmizelo). atd…atd…
                Jinými slovy, z lidských práv ve své svaté původní formě se stalo morální svinsvo.

            • Jenže za pár let by zase lidé štkali, že chtějí lidská práva a humanismus, že to vlastně bylo super.
              Lidem se nezavděčíš.
              A mladí….ti byli vždycky proti starým, to je princip evoluce, protože kdyby se mladý skutečně od starých poučil, byl by vývoj až moc revoluční a lidstvo by šlo velice rychle kupředu, až asi kamsi do prdele.
              Takové chobotnice to mají tak, že jakmile starý ohlídá mladé, že jsou schopni vyplavat, hyne a mladí musí na všechno přijít sami.
              A že jsem čumel, jak taková chobotnice přišla na to, že se víčkem musí zatočit, aby se otevřelo, asi za 10 vteřin.
              Inkluzivní cigoš by na to nepřišel nikdy, kdyby viděl sklenici poprvé.

            • … a sam si preji, aby vsechno tohle moralni svinstvo lidskych prav a svobod bylo vymeteno…v tomhle podani nas totiz jen zotrocuje a uzavira do nesnesitelnych paralelnich svetu.
              Ano Saxi presne vyjadreno.

              I reakce na tak srozumitelne vyjadreni muze mit podobu @@ 🙂
              Jaké podání lidských práv byste nevymetl?

              Samozrejme „tak blbej “ receno lidove tezko muze nekdo byt, jen predstirat to muze lehce 😦
              Dovolim si odpovedet
              Nevymetl ta ktera lidi osvobozuji a davaji jim pocit svobody
              Vymetl ta ktera lidi omezuji a zotrocuji! Dnes je to Pelikanovska variant demokracie !

              Ze pry jen pro par desitek pripadu !
              Pelikan plánuje zastrašit celou populaci. Svoboda projevu zůstane jen na papíře, vrátí se autocenzura, stažení z veřejného prostoru, opatrnost při rozhovorech, obavy z udavačství. Ministr plánuje změnit demokracii v režim.
              Je to podle stejneho scenare jak fungovaly zákony omezující svobodu projevu za komunismu. Ani cílem vlády ČSSR nebylo zavírat ročně tisícovky nebo stovky lidí za verbální odpor. Účelem „gumových“ paragrafů o podvracení republiky a socialistického zřízení bylo udržovat atmosféru strachu.
              Stačí jen několik málo odsouzených ročně, dokonce stačí i jen obvinění a projednávání soudem, stačí i jen výslechy na policii, aby bylo obyvatelstvo zastrašeno.
              A o to jde.
              Ne zavírat, zastrašit.
              Po 26 letech Sametu Pelikanovstina. Opravdu jen z jeho hlavy?
              Zdroj: http://lostak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=506026
              Neni to prvni pokus.
              Sve predvedl „nestranik“ Fischer kdyz byl premierem !
              Demokracie je vzdy velice krehka a staci malo 😦

              • Nevymetl ta ktera lidi osvobozuji a davaji jim pocit svobody
                Vymetl ta ktera lidi omezuji a zotrocuji!

                Geniální! Líp to říct nedokážu ani já. Teď už nezbývá než vzít tu listinu odstavec po odstavci a shodnout se, která jsou která.
                Jenže, pane Astre, možná nejde o ta práva samotná, ta snad platí, ale o jejich zavádějící výklad ze strany všelijakých pragmatiků, kteří se ty paragrafy snaží ohnout k obrazu svému, co říkáte?

                • Není právě tohle to „morální svinstvo“, co popisoval Sax?
                  Ten výklad těch lidských práv.
                  Nechme tedy vyjádřit samotného autora, bude-li se mu chtít, co myslíte.

                • I Vy jste u toho ohybani blize nez ja.
                  Ja mam ve sve rodne zemi sve pribuzne a pratele a tem preji to nejlepsi.
                  Ohybani rozhodne NE !

              • No prosim.
                Já to tak pochopil, Astr to tak pochopil, ale dvouzavináč se musel jízlivě zeptat- a přitom kontexty, to je jeho!

        • To „demo“ ve Francii je pěkný příklad pro pana Tarase a jeho teorii o levicové mládeži. Veřejnost /všechny věkové kategorie/ masově protestuje proti připravovanému zákonu a má šanci dosáhnout svého, ale pak tam vtrhne parta mladých blbečků a začne dělat bugr. Čímž to fakt dokonale „rozprasí“.

  6. K mé tezi o pravicovosti české mládeže, která udivila nové nicky citát

    http://alternativazdola.cz/liferay/domaci-analyzy1/-/asset_publisher/yZRy4MaqMisQ/content/cim-to-take-je-/pop_up?_101_INSTANCE_yZRy4MaqMisQ_viewMode=print

    „Specificky český problém je propagandisticky deformovaná mládež. V zahraničí, resp. i v minulosti u nás byly často iniciátorem občanské nespokojenosti studenti, mládež. Česká mládež je velmi sofistikovaným způsobem válcována anti-levicově, antikomunisticky. Učitelé nemají odvahu korigovat osnovy, media, tlak na studenty a žáky. Učitelům jde o plat, zaměstnání postup. V ČR je paradoxně levicovější starší generace, mladí jsou dosud sympatizanty pravice. Přirozeně radikálnější část populace je tedy u nás loajální k vládě. Jde o hierarchii hodnot. Největší naději na změnu vidím v absolutní korekci škály hodnot, ve změně obsahu pojmu „úspěch“. Návrat ke královskému heslu „Já sloužím“. „

    • Že jste poslal zpotvořenou url, to od Vás nebylo hezké. Že se mi nepodařilo z ní exhumovat tu původní url, to mne už ani nepřekvapuje.

      Hned v prvním odstavci se ale píše, že skoro celé Britské listy ironizují občanské protesty. Nejsem sám, kdo si pamatuje frenetické nadšení těchtýž při počátcích Occupy (v návaznosti na diskusivčerejšího večera). To ten obdiv byl tak nekritický, že jsem určitě nebyl jediný, kdo vycítil, že je to jen dakší kouřová clona.

      O tu osvětu se musíme snažit my, tady a teď. A hlasitá obhajoba lidí s menšinovými sexuálními preferencemi, to je otavřená agitace ve prospěch něčeho mnohem hnusnějšího. Kapitalismus s námi ještě zdaleka neskončil.

    • Vybral jste citát, který patří k těm odstavcům článku, jejichž aktuálnost pominula už před několika lety.
      Co naopak platí pořád, je tohle:

      Není k dispozici žádná atraktivní vize, nejsou definovány cíle (změna vlády není cílem), nelze uvést časově relevantní příklady, neumíme se shodnout (nejen v mezinárodním kontextu, ani doma) na koncepci dalšího vývoje společnosti. Máme zcela rozdílné názory na EU, NATO, na zahraniční konflikty (muslimové, arabský svět, Irán, Izrael, Srbsko, Kosovo atd.), na desítky zásadních ekonomických i společenských problémů. Přeme se o jadernou energii, o změnu těžebních limitů, o ekologická opatření, atd.

      Mimochodem, tezi o názorově homogenní většině mladé generace, respektive o její pravicovosti, považuju za scestnou. Neopírám to o nic jiného než o průzkum bojem. Konkrétně o výstup z tzv. politického kompasu, což je dotazník, který člověka posadí do jednoho z kvadrantů. Vyjde, že jste buď liberální levičák, liberální pravičák, levicová konzerva anebo pravicová konzerva. Ve skupině, která to absolvovala /věk 18 – 39, vzdělání SŠ a VŠ, studenti anebo absolventi přírodovědných i humanitních oborů/ vyšlo, že v ní drtivě převažuje levicové smýšlení, a to v liberálním pojetí.

      • Politický kompas je hovadina, kterou berou vážně jenom liberalistická paka: vycházejí totiž jako zastánci svobody ekonomické i osobní, což je ale v praktickém životě rozvracečská, asociální a k totalitě peněz a korporací směřující hydra. navíc věková skupina 18 až 39 let je příliš hrubé dělení, nevystihující názorový posun v mladém a středním věku.

        Lze pak souhlasit s tím, že současný globální kapitalismus je příčinou konfliktů sociálních i mezistátních (viz agresivita jemu zcela podléhající americké administrativy) a že není schopen vyřešit žádný z naléhavých problémů doby.

              • On se nikdy neodmlčel, přes řadu dalších nicků (když zkompromitoval Fagana stejně jako Romové cikána) se propracoval k současnému Ondřejovi. Vystupuje u Janiky, vystupoval i tady, ale musel jsem ho zaříznout, protože připodobnil své návštěvy zde k počínání přírodovědce, který pod lupou zkoumá neobvyklý hmyz. Ale on prodělal i bouřlivý vývoj politický, od neoliberála či neokonzervativce nejhrubšího zrna se dnes sám umisťuje na škále coby levicový liberál typu Hekrdly. Pic kozu do vazu.

                • Takových by se dalo napočítat … nepočítaně, kteří byli na začátku devadesátých let názorově někde napravo od Pinocheta. a došlo jim to až později.

                • Nahodou Fagan zasluhuje uctu, protoze na tak ameboidniho diskutera jsem zatim nenarazil. A o kolika jeho prevtelenich nevime… A je vysoce inteligentni, take spickove, presne vedel, co muze a co ne, podle meho se nechal vyhodit zamerne, protoze ho to tu uz nebavilo. Podobne se tu rozzehnal Kchodl, ale ten si zavrel vrata dusledneji, protoze musel a jinak nemohl, toho bys totiz nevyhodil nikdy a on by se tu trapil do haleluja.
                  Fagan mel ale jedno znameni, jak jsem rekl: nikdy neodpovedel na primou otazku, jestli je Fagan…podobne jako Nerevar…urcita spolecna hnuti mysli tam tedy budou 🙂
                  A stejne je Nerevar Fagan…nemuzu si pomoct, podle meho na to Ondrej ma, se takhle prestylizovat, bez problemu.
                  Jedine, co by to odhalilo, je IP, nebot Fagan neni troll, ale profesionalni diskuter, diskuse je jeho zivot, ne jeji ruseni, on trolluje jen tak mimobezne, mozna az nechtene. Tudiz si dle meho IP adresy nebude prohanet anonymizerem, ci pouzivat vice pocitacu, tohle nema duvod delat a tak to ani dle meho nedela a pise stale z jedne adresy.

                  • Kdybyste nekdo nahodou jel letos do Parize, nezapomente se stavit v Mantes-la-Jolie, je to kouzelne mestecko s kostelem a utulnymi kavarnickami, kde si muzete objednat mistni specialitu, kebab-döner. Muzi zakona se tam take obcas projedou- kliknete rovnou na 4:00 minutu, ale slunicka rikala, ze je to v poradku, ze se to nesmi a urcite se to casem vyresi.

                    • Nutíte mě psát další článek, se kterým
                      zaprvé – budu mít hafo práce
                      zadruhé – mě Vlk může vyhodit, což by mne mrzelo
                      zatřetí – by se Kosa mohla ocitnout v jednom pytli, do kterého nepatří

                      Proč si nedáte pokoj?

  7. Dovoluji si male odboceni

    Na thema „lidskeho“ pristupu k lidem nejen jineho nazoru ale I lidem cinu
    kteri svym cinem realizuji svuj zasadne odlisny nazor a pohled na svet!

    Email z CR !
    „Obviněný džihádista chtěl ve Vídni odpálit nádraží, soud mu dal další šanci.“ Bohužel tento titulek není nějaká parodie. Mladý Turek v Rakousku dostal 8 měsíců za plánování teroristického útoku, po propuštění šel verbovat k islámskému státu, píší Novinky.

    Přemýšlel jsem, jestli to nějak satiricky okomentuju, ale to opravdu nejde. Zejména, když vidím, že se to stalo v St. Pölten, kousek od mého domova. Popravdě, ani nevím už, co na to říct. Napadá mně jen jedna věc.

    Dostáváme se do situace, kdy terorista nebo norský vrah, dostávají další šance a řeší se jejich kvalita života. Naproti tomu, se zaváději tresty za šíření pouhých nepohodlných slov, jmenovitě třeba „pomlouvání životního stylu třídy“ (rozuměj kritika islámu). Jestli toto bude společnost nadále apaticky tolerovat, vzroste naprostá (a oprávněná) neúcta k právu a povede pouze k posilování extrémismu všech barev.

    A jistěže jsou za to zodpovědní politici, ziskovky a další experti. Ale ti jen zneužívají neochoty lidí se o něco zajímat. Takže v důsledku je zodpovědná jako vždy mlčící většina. Vždycky se snažím být optimista, ale máme možná poslední dvoje volby, ve kterých se musíme pokusit přesvědčit každého, koho to půjde, aby nevolil vládní strany.

    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/islamic-state/11507957/Austrian-teen-charged-with-terror-offences-after-communicating-with-Isil.html

    http://www.tvnoviny.sk/zahranicne/1789473_len-14-rocny-terorista-pojde-v-rakusku-pred-sud

      • Rozhodne se snazi „odvést pozornost“ od starych hroznych casu !
        Je to na pokracovani 🙂
        Vzpominka pro stare a mozna ze I pouceni pro pro mlade ?
        Zacina to Prahou pred 50 lety !

        • Já už tohle nepamatuju, ale do mého narození moc nechybělo.
          Musím ale říci, že za 10 let potom si už pamatuju celkem dobře a bylo to tak.
          Jistě, film by mohl natočit i lecos špatného a také by měl co, jenže…kde a kdy by to nešlo.

  8. Cesky jeste srozumitelneji:
    Pocet nespokojenych lidi s politikou vlady roste. Jakoby nebylo rozdilu mezi tim co predvedla vlada predchozi a tim jak se ke svemu lidu chova vlada dnesni.
    Pelikanovstina navic jako tresnicka na dortu 😦

  9. Podle politologa Petra Robejška migrační krize znovu ukázala, že elity západoevropských společností občanům odňaly významnou část vlivu na politická rozhodnutí

    Není prakticky uskutečnitelné, aby si lidé ve statisících přicházeli vyzvednout do Evropy to, co jim chybí

    Západoevropské mocnosti se zatím chovají tak, jako by měl právo na vstup do EU každý, v jehož zemi panují nepokoje. Pak je ale potenciál migrantů několikanásobně vyšší. Nejde již jen o „pár“ miliónů, nýbrž o stovky miliónů lidí na celém světě. Odhadovat počty a připravovat tak občany na to, že budou muset přijímat migranty ve velkém počtu a trvale, to není úloha ani národních, ani evropských vůdců. Jejich povinností je v první řadě starat se o občany a stabilitu svých zemí.
    Místo toho se ale chovají tak, jako by hodnotový a od něj odvozený právní systém Evropy platil všude na světě a jako by evropští občané měli globální odpovědnost za jeho uskutečnění, respektive důsledky neuskutečnění. Faktem ale je, že západní hodnoty, práva a také blahobyt patří v první řadě občanům tohoto kontinentu, kteří po generace tvrdou prací a disciplinovaností vytvářeli evropský civilizační projekt.
    Jakási kosmická představa spravedlnosti a humanismu je sice teoreticky myslitelná, ale není v žádném případě realizovatelná. Není prakticky uskutečnitelné, aby si lidé z méně úspěšných společenských systémů ve statisících přicházeli vyzvednout do Evropy to, co jim chybí. A podle toho se musí evropské vlády chovat.

    http://www.novinky.cz/domaci/386478-politolog-petr-robejsek-neni-prakticky-uskutecnitelne-aby-si-lide-ve-statisicich-prichazeli-vyzvednout-do-evropy-to-co-jim-chybi.html

    • A tohle zcela elementární a logické uvažování postrádají sluníčkáři. Zřejmě proto, že sami nikdy nic užitečného a přínosného nevytvořili, tedy snadno rozdávají z cizího.

          • Chance pro Lva 🙂
            Co je to za žumpu v tom odkazu?

            Dejte si tu praci a vetu po vete to co jste nazval „zumpou“ rozeberte a vyvratte,
            Stvoril jste clanek u Vlka, tskova zumpa Vam dava chanci se ukazat 🙂
            Muzete zacit tim ze to je od Peterse 🙂

            ===================================
            Pravdoláskařský trolling

            Definičním znakem Pravdy a lásky je nenávist. Na rozdíl od komunistické třídní nenávisti je to zášť k jinak smýšlejícím, které označuje za extrémisty (Jiří Vyvadil nebo Adam Bartoš) nebo populisty (Miloš Zeman). Typickým příkladem je zkušená kádrovačka Hana Zelená, která neomylně vyčenichala duch doby a napsala разоблачение ABB ještě před tím, než byl ozbrojenou pěstí Pravdy a lásky zadržen.

            Ale nechme nyní stranou ABB, o něm se na SK psalo dost. Na okraji Pravdy a lásky totiž působí skupina trollů (Lukáš Vychopeň, Jaroslav Cerman & zemřelá Lucie Bittalová) a jejich přátel (Michal Zlatkovský či Dominik Feri). Názorně to ukazuje pokrytectví Pravdy a lásky. Pokud někdo podněcuje k nenávisti, tak jsou to právě tihle pravdoláskovní trollové. Ale protože jsou naši, tak je progressivisté kryjí či dokonce zbožťují (Lucie Bittalová).

            A právě český Obama je hvězdou nejnovějšího skandálu. Oč jde? Trollové nepochopili, že smějí kopat pouze do lidí na odstřel (jeden díl officiálního pravdoláskařského seznamu). Za svou oběť si vybrali neznámou pornoherečku. A tím narazili u moralisující nové levice. Trockisté z ultralevicové Socialistické solidarity se dokonce neváhali uchýlit k whitesplainingu, tedy nepřímé rasové diskriminaci.

            Jaké z toho plyne poučení? Jen nová levice bere své vlastní hodnoty vážně. Pravda a láska se místo toho řídí heslem: „Gauner, ale náš.“

            • Hned první věta: „Definičním znakem Pravdy a lásky je nenávist.“ je opravdu nepřekonatelný problém. Vám tohle snad připadá jako argument? Mně to spíš připadá jako verbální předehra k nějakému pogromu. S tímhle se nediskutuje.

              Máte tam i něco inteligentního?

              • Je to dobrý argument, ale lepší by bylo ho nějak vždycky doložit, že jo.
                Tak sem můžeme dát v podstatě každé vyjádření známého pravdaláskaře Kohouta, naděje kolaborantské spodiny Halíka, nebo nestora české pseudožurnalisty Čulíka, či hlásné troubě amerického míru Langšádlové, průkopníka neočeské vzdělanosti Kartouze atd..atd..
                A bude to i s důkazy
                Inteligentnějšího….no tak vidíte, Halik je přece velký inteligent, zatím tedy většinou Čechů nepochopeným, mrkněte se na jeho rétoriku.
                A zkuste také někdy napsat něco inteligentního sám o sobě, a ne se jen chytat textů jiných.
                Vy se se mnou nebavíte, ale když se hodně překonáte, co myslíte, na které straně by se dalo najít víc nenávisti, na straně sluníček, nebo na straně dolních 10 000 000?
                A když už budete v tom, je humánní přijímat migranty, kteří neutíkají před válkou, dokonce mnozí ani nejsou ekonomičtí, a ještě je živit?
                Pokud ano, pak mi řeknětě, na čí úkor se tito lidé živí a protěžují, a já si zde třeba myslím, že na úkor chudých a bezmocných, což jsou leckdy lidé staří.
                No pojďte to zkusit prodiskutovat, já jsem sice jen dělník, (alias blbá Bába z horní Dolní) ale snad se moc neušpiníte…

                • Co takový Kalousek, Jeho Knížecí Milost, Miroslava Němcová a další? To jsou sluníčka nebo patří k dolním deseti milionům?

                  Vlákno je tenké až k prasknutí, dále v něm pokračovat nelze.

                  • To nejsou sluníčkáři ale idioti, ti dva k tomu vychcaní jak mraky , a ona dáma patří zavřít do ústavu.
                    A patří k horním 100 000, ti podpoří každou sviňárnu a sluníčka jim, ať už z přirozené blbosti, nebo vychcanosti, slouží.

              • Argumentuji Pravdo-laskari nenavistne nebo ne ?
                Hned na prvni vetu se Vam nedostava argumentu k vyvraceni,
                jen ze s tim se nediskutuje ?

                ……takze stejne jako kdyz Pravdo-laskarum dojdou argumenty tak onalepkuji nacismem a pridaji ze s tim se nediskutuje 🙂
                Vyreseno:-(
                Az ubohe 😦
                A Vy se dokonce dozadujete a chcete „něco inteligentního?“
                Zde muj IMHO nazor:
                Jeste kousek Lve a dozenete Fagana 🙂
                Bud smerujete k osamoceni, nebo k odebrani se na blog kde stejne jako Vy
                „s timhle nediskutuji“
                howk

                • Když Vás někdo zkouší otevřeně zastrašovat, a Vy se s ním odmítnete bavit, přiznáváte tím, že má pravdu? Kategorické konstatování, že „definičním znakem Pravdy a lásky je nenávist“ hned na začátku článku je pro mne zastrašování. S takovým článkem asi budete muset diskutovat sám.

                  • Jak vás to konkrétně zastrašuje?
                    Podle mě je dobré pro čtenáře, že mohou na vlastní oči pozorovat mainstreamového trolla v akci a ujistit se, že jeho úroveň je relativně nízká.
                    Vy jen zpochybňujete, převracíte významy ale jinak vlastní názor…mínus.
                    Já jsem si všiml, že tenhle styl vyznává i jiný evidentní troll, Petr Pelíkán.
                    Ten u Janiky zase často konkrétně nediskutuje proto, že na to není potřebný prostor.
                    Vy zase třeba vynecháváte témata kde vás někdo“zastrašuje“.
                    No to je prdel….
                    Naprostá klasika, dobře je to vidět třeba u kritiků Zemana či Putina.
                    Nic na ně nemají, ale Zeman řekne kunda a Putin posílá všude zelené mužíky a co je horší, klidně si přesouvá Uaze z garáže do lesa….
                    Pamatujete, jak bylo tolik důkazů ruské invaze na Krymu a DDR a LDR, že nebylo třeba je ani ukazovat?
                    Fakt legrace….

                  • Nic, navíc vy nejste v pozici, abyste se mnou něco dělal a já o komunikaci s vámi ve světle …řekněme posledních událostí, nějak nestojím.

    • „Vyzvednout si“? To snad nemyslíte vážně. I když, asi ano. Jeden z otců zakladatelů, ten přece má pravdu už z principu.

  10. Przygotowania do wyjazdu Nocnych Wilków
    rmf24.pl


    /Sergei Ilnitsky /PAP/EPA

    _ ☆
    publikacja: 01.05.2016
    http://www.tvp.info/25141440/politycy-zgodni-ws-rajdu-nocnych-wilkow-to-proba-symbolicznego-drwienia-z-polakow

    _ ☆
    49 minut temu
    Litwa również zablokowała przejazd Nocnych Wilków
    http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-litwa-tez-zablokowala-przejazd-nocnym-wilkom-z-powodu-komuni,nId,2195039

    _________________________________________ ☆
    http://motoride.sk/?P=phorum&tema=vyjazdy&tid=72740

  11. Jak vypadají v praxi “lidská práva” a “demokracie”,
    všechny ty “hodnoty EU”… ?

    Takto to vypada v CR !
    Z Prahy
    23. dubna t.r. se odehrál tento závažný incident

    Tento útok militarisované „policie “ sa samopaly (!!!) dokládá závažnost posunu českého régimu.
    V České republice nemají občané povinnost legitimovat se policistům a už vůbec ne vojákům, ale existují výjimky – na př. v oblasti, kde se mohou vyskytovat cizinci, mohou četníci vyžadovat průkaz totožnosti.
    Nicméně tento útok je absolutně disproporční a nesplňuje zásadu subsidiarity. Zřejmě dokonce ani nejsou splněna pravidla o užití donucovacích prostředků. Záběry neukazují incident od počátku, ale ozbrojenci slovně nevarovali občana, což je jejich povinnost. V takovém případě nesmí přikročit k vážnějším prostředkům.
    Na hrůznosti celé scény přidávají samopaly (!), lesní camouflage, ve městě velice užitečná, neschopnost policie situaci vyřešit authoritou a z toho vyplývající nutnost přistoupit k brachiální moci.
    Česká vláda po pumových útocích na bruselské letiště rozdala policistům útočné pušky (!!!) a maskovací uniformy – bez zjevného důvodu. Od začátku existovaly obavy, jestli tito „vojáci“ nebudou použiti spíš proti vlastnímu obyvatelstvu než proti terroristům (nebo proti komu vlastně mají případně střílet), kteří v ČR ani nejsou.
    Tyto obavy se timto již naplno potvrdily.

    https://vimeo.com/164583
    zdroj informace:

    Útok militarisované policie na autobusovém nádraží Florenc

    • Tomuhle postupu proti pravdoláskařům, přičmoudlíkům, nemakačenkům z neziskovek a jiným chráněncům lumpenkavárníků a humanrightistů přece musí zatleskat každý Čech, co si přeje klid na práci a kecy o subsidiatitě a právech občanů ho tak leda namíchnou.

        • Astr netleská, na chvíli zmaten postojem autora článku na oblíbeném webu. Guy Peters to sice není, ale bude to asi kámoš.
          Bude to muset uvést na pravou míru někdo ze zdejších. Odredovaní flákači přece neprojdou!

      • Ale jděte, vy provokatére.
        Každý Čech vyžaduje především, aby byl dodržován zákon v těchto věcech.
        I když ten sluníčkář by sám o sobě potřeboval nakopat do prdele, policie zákon jednoznačně porušila.
        Takže nééé, posílená policie má řešit nelegální migranty a hrozby z toho vyplývající, a ne nějakého dredmena, co u sebe nemá občanku!
        Blbečkové, neprofesionální šašci.
        Tihle nás mají chránit, pěkně děkuju!!!!!

        • Zit v CR videl bych to stejne. Policejni zakrok jako nepatricny na nepatricnem miste.

          @@ se tu jevi nako nasazeny provokater (troll) ktery mimo jine take jeste sleduje jak Astr cte blog pana Peterse,?
          pak se jeste umi zeptat a sam si odpovedet 😦
          Chyby nebo spise umyslne provokace se @@ dopustil:
          to nebyl zakrok proti cloveku z neziskovek a jiným chráněncům lumpenkavárníků a humanrightistů ! jak tu podsouva a provokuje @@ s radoby uronii dodava
          tomu ze musí zatleskat každý Čech
          JEDNA SE O NEPRIMERENY ZAKROK POLICIE !

          • Tak to asi odsoudíte i zákrok proti tomu aktivistovi, co protestoval v Praze proti konvičkovcům a šibenicím. Údajně mu benga mlátili hlavou o obrubník, až mu vyrazili zub.
            Teď byl soud s jeho holkou, které se to nelíbilo, tak se na nejdrsnějšího policajta pověsila. Ten metrákový chlap pak tvrdil, že kvůli tomu byl týden v neschopnosti. Holka pak vyprávěla, že po zadržení dostala hodinovou přednášku o zcestnosti sluníčkových názorů.

            • Údajně je jako co?
              A holka vyprávěla má být co?
              Nevím jak Astr, ale já na to, abych něco případně odsoudil potřebuji něco víc, než nějaké vyprávění a nějaké údajně!

                • Jak jste přišel na to, že bych si měl myslet, že ode mě něco chcete?
                  Já fakt nemohu za to, že neumíte česky, rozumíte foneticky, ale do té řeči jste se….jaksi nevžil.
                  Vy asi nebude rodilý český mluvčí, co?
                  Přirovnání „potřebuji něco víc“ v češtině neznamná v tomto kontextu, že bych potřeboval něco konkrétně od vás, ale znamená to, že abych mohl tuto věc jakž-takž správně posoudit, potřebuji k tomu více informací.
                  Tak si to zapište za uši! (né že si to tam budete psát, to česky v tomto kontextu znamená, že si to máte zapamatovat)

              • Odpusťte, že vám (oběma) do toho vstupuji, ale ty údajně zaručné informace o musulmanských ďáb– chtěl jsem napsat „čerpačích“ také považujete za irelevantní?

                • Ne, ty považuji za relevantní.
                  Je jich totiž tolik, že i kdyby byla pravdivá jen setina, bylo by toho až příliš!

            • Prestante uz konecne mluvit k me osobne ci k jinym a opet osobne ve stylu:
              Tak to asi odsoudíte i zákrok proti tomu aktivistovi..

              Jen pro informaci ctenarstvu pod jinym nickem u Janiky to bylo pripominani ze nektere odkazy mam z nevhodnych zdroju, (byl zminovan blog Peterse),
              Kdyz se komentator pod oznacenim @@ presunul na Tarasovu terasu opet podobny komentar o pochybnem zdroji ! Zadny protiargument !
              Nic nez trollovani a rozbijeni diskusi, zpochybnovani, osobni hodnoceni a napadani.
              Pravidla pro slusnou vymenu jsou velmi srozumitelna.
              Na clanek ci jiny komentar se
              1-bud nereaguje, neni li co rici
              2-nebo se vyslovi souhlas a muze se I pridat proc
              3-nebo se vyslovi nesouhlas a v tomto pripade je slusnost vysvetlit duvod nesouhlasu.
              Ale hlavnim argumentem neni konstatovani ze stejny nazor zastava president Zeman a proto je to spatny nazor, ( nebo je to nazor ktery pise bogger Peters ci kdokoli jiny a proto je spatny)
              Takovy nazor vice vypovida o pisateli nez mluvi k veci !
              Reakce @@ na me komentare nenjen pod timto clanek ale I predchozim jsou svym zpusobem poucne 😦

              • Potrefená husa se ozývá:

                Je to se mnou asi vážné, když nám v krátkodobé paměti takové mezery. To jsou okna rozměrů výkladní skříně z Ikey. Protože jinak opravdu neumím vysvětlit, jak jsem dokázal napsat něco pod cizím jménem.

                • I Vy ?
                  To ze jste tu relativne novy a jak jste reagoval pod @@
                  je take odpovedi 🙂
                  Nedorozumeni je ale zrejme a snadno vysvetlitelne.
                  Vas comment pres okna co ma u vas Ikea vse vysvetluje.:-)
                  (To jsou okna rozměrů výkladní skříně z Ikey.)
                  Beru to jako Vase velmi inteligentni upozorneni ze Astr se Lvem si nemohou rozumet.
                  Nejake mene vtipne a pro Astra srozumitelne srovnani od Lva by nebylo ?

                  Ikea v Klokanii stavi sve obchody jako na bezicim pasu, ale zatim to jsou vzdy jen obrovske haly ale vzdy bez vykladnich skrini.:-(

                  • Možná to není Ikea, může to být klidně i Rossmann. Obojí je rozměrné, obojí prodává nekvalitní zboží u obojího si lidi myslí, co je to za terno.

                    K Vaší obsesí mou identitou: možná by Vás zajímalo telefonní číslo mého šéfa, kolik si vydělám, kolik komu dlužím, zda dluhy splácím, zda si svůj plat vůbec zasloužím, kudy a kam moje děti chodí do školy … Proč toho prostě nenecháte? Předvádíte tu lumpenpravičáckou argumentaci, to je doufejme pod Vaši úroveň, ne?

                    • Nerevare, přiznejte se, koho tím vlastně chcete oslovit, resp. před kým chcete Astra vlastně shodit?
                      Aby bylo jasno, já stojím za Astrem.
                      Třeba nemá na všechno stejný názor, tak to chodí, ale jednu věc vím jistě:
                      Není to troll.
                      Jestli jste vy, nebo dvouzavináč, nebo třeba jste jedna osoba, to nevím, a není to nijak důležité.
                      Ale diskuze jste ani jeden zatím moc neobohatili.
                      Chodíte kolem veškerých témat jako zlá čarodějnice, něco si „mulmláte, ale co si vlastně myslíte, z toho tak úplně nevyplývá a na přímé dotazy nereagujete.
                      Nééé, nemusíte se nemáhat rázným riternem, že jste se mě na to neptal, to vím.
                      Píšu to jen tak….

                    • Že často vystupujete (Vy i Astr) jako byste byli z jednoho vrhu, zde zaregistroval snad každý. A před kýmže chci shodit právě Astra? Pravděpodobně před Astrem (a Vámi taky). Chodíte kolem (jeden i druhý) jak životem zklamaná stařena, čas od času kolem sebe prskáte moudra o ekonomických migrantech a nasíráte lidi (na „sluníčkáře“, na Vás ne). Co si Vy osobně myslíte, to nakonec zjistím. Jen to musím ještě pojmenovat.

                    • Ještě dodávám: za jednu a tutéž osobu Vás s Astrem nepovažuji.

                    • K Vaší obsesí mou identitou: možná by Vás zajímalo telefonní číslo mého šéfa, kolik si vydělám, kolik komu dlužím, zda dluhy .. blal bla bla .
                      Lve po teto ukazce Vasi urovne a Vasi predstave o me, me prisouzene,
                      a na zaver k tomu jeste moje komentare a argumentace coby lumpenpravicacke ,
                      to ste se vodkopal 🙂
                      Na to nedosahnu ani kdybych se extra snazil a jeste 100 let zil a byl 🙂

                    • Hlasité dotazy na něčí identitu jsou (a vždy byly) skrytá/otevřená hrozba. V devětasosmdesátém se na identitu protestujících před televizními kamerami ptali spořádaní občané, kteří potřebovali jen „klid na práci“.

                    • „Že často vystupujete (Vy i Astr) jako byste byli z jednoho vrhu, zde zaregistroval snad každý“ No toto….
                      Nemáte blbou šablonu, Nerevare?
                      To „snad každý“ je asi Taras, Sax, Kamil a Kchodl a to ještě nepíší nijak pravidelně.
                      Jenže tihle lidé nepotřebují nic registrovat, ti nás oba znají.
                      Vemte si spíš šablonu “ ve vašem uzavřeném kroužku se ničemu nedivím“ nebo tak něco, určitě máte v repertoáru něco vhodnějšího!

                    • „… nemáte blbou šablonu?“

                      Přestaňte s rozčilovat, a raději si ještě jednou přečtěte, nač reagujete. Uznejte sám, že debata vizuálně odsavenými vlákny je jen k zlosti.

                    • A nebuďte nervozní, vaše trollování je pak zbytečně moc vidět.
                      Já bych vás za tak mizernou práci tedy neplatil.
                      Uznávám, že pokud nejste pod tlakem, pracujete dobře, ale ve fízlovské branži musíte přece s nějakým tím tlakem počítat, takže ve výsledku je to pak slabota…
                      Ta šablonovitost je pak dost trapná, použijete na situaci úplně nevhodný prefabrikát „devětaosmdesátého“, místo abyste se vytasil s něčím efektivnějším.
                      Bóóže, to je úroveň…..
                      Já tedy bych vás vrátil zpět na FB mezi náctileté, tam si zopákněte základy a sem ať nám laskavě pošlou někoho schopnějšího.
                      I my se chceme poměřovat se sobě rovnými!

                    • Jo, ta debata je někdy dost nepřehledná, ale mám dojem, že celé vlákno se točí kolem toho, že Astr sem dal odkaz na dost pochybný zákrok policie s tím, že je dost pochybný.
                      A už měl na talíři, že by měl jako každý Čech s takovým zákrokem souhlasit, protože obětí byl zfetovaný sluníčkář.
                      A následuje celá řada útoků na Astra.
                      A vůbec mi neříkejte, že vy nic, že to dvouzavináč, vy jste tam poťouchle přizvukoval.
                      Ne každý si získá hnedle sympatie, mě třeba u Pana Bavora několik lidí přímo nesnáší a vykopla mě Janika i OM, ale…tady to není tak úplně masové, jestli chcete udělat dojem, nebo s námi nějak vyjebat, měl byste nejprve dobře posoudit intelektuální schopnosti jedinců sem píšících, a pak svoje.
                      Výběr vhodné taktiky pak může vést k nějakému cíli.
                      Vy jste to ale nevyhodnotil dobře, alespoň podle mě.
                      Ale nemusíte na mě tak úplně brát zřetel, to je fakt, já jsem totiž mezi těmihle lidmi také v podstatě nováček, oni se znali dávno před tím, než jsem se virtuálně v těchto sférách „narodil“.

                    • Proč jste tak posedlý tím, že tu chci s někým „vyjebávat“? Nejsem Švejk, ani vzdáleně.

                    • Nerevare, ta vaše rétorika…..
                      To máte společné.
                      Takový Čulík, zavrhující mainstream používá s oblibou výraz „šokující“.
                      Samozřejmě u situací, na nichž nic šokujícícho není a být ani nemůže.
                      Vy jste zase použil „posedlý“- jako reakci na to, že jsem napsal ve svém textu slovo“vyjebat“, aniž bych mu dával nějaký extra důraz, a napsal jsem ho všehovšudy jen jednou.
                      Astr zase má obscesi z vaší identity—-také jen tak.
                      Je to až moc bombastické.

  12. Chodíte kolem (jeden i druhý) jak životem zklamaná stařena, čas od času kolem sebe prskáte moudra o ekonomických migrantech a nasíráte lidi…
    Opet Lev a v osobnim utoku 🙂 ? uff…
    Napred pres auslagy vystavujici podradne zbozi v kvalite porovnan ,
    ted jeste ke starene zivotem zklamane a lidi nasirajici prirovnan.

    Lve to by snad stacilo o Vase dnesni prehlidce slov ad hominem by se mi mohlo zdat
    coz je to posledni co bych si chtel prat.
    ==============================
    PS
    Jeste dovysvetlim ze nebyla to jen neslusnost a osobni vypady ale predevsim Faganuv styl u Janiky a jeho argumentacni odklon od skutecnosti a to az tak veliky ze az nesnesitelny ktery me donutl k rozhodnuti radeji nereagovat a „neprskat moudra“ jak Lev pravi.!
    Zminuji to proto ze jsem nedavno opet narazil na video z Nemecke nemocnice ktera potvrzovala vazny problem ktery kdyz byl pred casem zminen u Janiky Fagan odmitl jako podvrh. Tak je to v podstate se vsim co se debaty kolem prilivu utecencu do Evropy tykalo a tyka. Za takoveho stavu je psani jakehokoli komentare ztrata casu !
    Mohu dat radu odkazu (nikoli od Lvem a Faganem. odmitaneho Peterse) ale ze zdroju uznavanych ktere problem jasne ukazuji, presto jsou odmitany at jiz bez argumentu ci s argumenty typu „prskani mouder“
    Zde video z TV Nemecka ktere je z listopadu tedy na uprchlickou vlnu navazujici a reagujici:

  13. Lev se vyjadril: a ja si dovolim nesouhlasit a pridat zduvodneni proc.
    Uznejte sám, že debata vizuálně odsavenými vlákny je jen k zlosti.

    Naopak ja se domnivam ze argumentace obrazem a pres video ma casto vetsi argumentacni silu nez psane slovo.
    Pripomenu stare prislovi: LEPE JEDNOU VIDET NEZ STOKRAT SLYSET !
    Popsano jen nekolika slovy ma sice svoji informacni hodnotu, ale obrazova cast jde hloubeji a presneji do reality!
    Děti imigrantů – naše budoucnost, aneb krádeže, loupeže na německých školách
    Pusobivost tohoto videa se bude tezko zpochybnovat I profesionalnimu trollovi 🙂

    • Video je působivé, ale … jaké národnosti byli rodiče oněch mládenců, co nedávno v Praze umořili učitelku až k smrti? „Naprosté odmítnutí výuky“ zmiňované ve videu, je v českých školách běžné už pěkných pár let. Není důvod myslet si o německých školách něco jiného. Nechci vypadat jako nějaký strýček sýček, spíš to vypadá, jako by tohle všechno děti přistěhovalců pochytily od dětí rodilých Němců.

      • Jo,jo, jo, to máte pravdu!!!!!!!!!!!!!!
        A Češi také kradou a co je tady vražd!
        A těch nehod na silnici-a také je hodně zaviní Češi a běloši obecně.
        Pak svádíme (Češi) všechno na ostatní.
        To jsou ty pravé argumenty pravdy a lásky.
        Když máme mezi našimi lidmi vrahy, tak si můžeme pozvat i vrahy ze zahraničí, a nebude to nic proti naší morálce.
        Když máme mezi našimi lidmi zloděje, proč si nepozvat bandy zlodějů ze zahraničí.
        A když se naše děti nechtějí učit, tak proč nepozvat jiné ze zahraničí, co se také nechtějí učit, tak vo co go, ne?
        Tedy v tom vašem případě šlo o šikanu, ne o učení, ten argument je celkem mimo.
        A také ti obohacovači v Německu jsou nevzdělavatelní, což tak nějak nemusí znamenat, že odmítají učení.
        Vopici ale také do 100 počítat nenaučíte, že jo.

          • 1:25 co nebo čeho, že jsem tak smělý?
            Když je něco speciálně pro mě, rád bych se v tom dobře orientoval.
            Vlastně….možná to ani není speciálně pro mě.
            Tyhle vláka…

              • Jsme dost ubohý manipulátor.
                Zmlácená ředitelka není to samé jako šikanovaná učitelka.
                K pozadí causy se nikdo ještě nevyjádřil, a policie nějak nechce ve věci konat, i když se pořád něco šušká.
                Jinými slovy, jakkoliv je celá ta záležitost odporná, jak to přesně bylo moc jasné není.
                Ale vy pěkně sluníčkářsky trollujete, že ta záležitost s JEDNOU naší učitelkou je totožná s událostmi tisíců přivandrovalců v Německu.
                A co tím vlastně chcete říci?
                Vy jen začulíkujete, ukážete něco nesrovnatelného, ale tu pointu si necháte pro sebe.
                Žádnou to nemá, je to prostě jen trollink a čulíkolhaní.
                Astr dal video, ukazující integraci přistěhovalecké mládeže do německých škol ( jakkoliv to dejme tomu nemusí být vypovídající o celém Německu) a vy reagujete otázkou, jaké národnoti byli ti, co umořili (jenže to se neví, jestli jí umořili) učitelku.
                Jaké ale byli národnosti se vlastně také neví…

      • Nechci vypadat jako nějaký strýček sýček, spíš to vypadá, jako by tohle všechno děti přistěhovalců pochytily od dětí rodilých Němců. ???

        Reagujete zcela mimonsky:-(
        Cekal jsem od Vas bud nejaky argument nebo mlceni ale ze to pochytili od Nemeckych zaku?
        Pustte si to video vicektrat, jednou Vam nestacilo abyste porozumel ze nemecke deti sedi zaleze v koute a oni je sikanuji a mlati. jak se sami deti pristehovalcu chlubi !!!
        Jake jsou narodnosti? Jsou to pristehovalci , neasimilovani, a narodnost neni vubec dulezita, dulezite je jak se chovaji !
        Podle Vasi reakce ze
        tohle všechno děti přistěhovalců pochytily od dětí rodilých Němců.
        je zrejme na I ci strane jste a kudy Vase myslenky a nazory ubiraji se 😦

        Nechcete vypadat ?
        Na Vasi podobe nezalezi, a vubec nezalezi na tel.cisle vaseho sefa ci kam chodi vase deti do skoly jak se snazite podsouvat, viz Vas predesly comment:
        „K Vaší obsesí mou identitou: možná by Vás zajímalo telefonní číslo mého šéfa, kolik si vydělám, kolik komu dlužím, zda dluhy splácím, zda si svůj plat vůbec zasloužím, kudy a kam moje děti chodí do školy …“
        dulezite je ze jste prednesl svuj nazor ktery rika ze
        spíš to vypadá, jako by tohle všechno děti přistěhovalců pochytily od dětí rodilých Němců.

        Nepochopit video se mi zda neuveritelne, ale Vy jste predvedl snahu to poprit nebo zlehcit ne priznat ze je to pruser !
        Az bude I v CR polovina nekterych trid pristehovalecka podobne jako jiz dnes v Nemecku, pak pravdepodobnost stejneho scenare jako ukazuje video je vice nez pravdepodobna!
        Zatim tomu tak v CR na Slovensku v Madarsku, Polsku neni a z obavy aby se podobne scena nestaly beznymi I na skolach v CR se lide v CR boji a brani .
        Brani se nebezpeci navalu pristehovalcu nebot si umi domyslet nasledky.

        • Souhlasím. Že se takhle běžně chovají děti spořádaných občanů na místech, kde přistěhovalce uvidíte ještě tak v televizi, celý den o cikána ani nezavadíte, kde je nezaměstnanost pod celostátním průměrem – ano to je skutečný a nefalšovaný průser. A že Vy osobně tohle odmítáte vzít na vědomí a de facto spolupracujete na tom, aby ten nadcházející sešup byl ještě strmější a hlubší? No, nejste sám.

          • Čulíkismus.
            Plácnutí bez jakéhokoliv argumentu a následné napadení ad hominem.
            Koncovka je „napytlování“.
            Není sám. („bylo nás………….bylo jich víc!“)(z filmu Což takhle dát si špnát)

          • Že se takhle běžně chovají děti spořádaných občanů na místech, kde přistěhovalce uvidíte ještě tak v televizi, celý den o cikána ani nezavadíte, kde je nezaměstnanost pod celostátním průměrem – ano to je skutečný a nefalšovaný průser.

            Co to je za blabol ?
            Deti sporadanych obcanu se jak v minulosti tak I dnes chovaji sporadane a ne jako deti migrantu v ukazce na videu !
            Co ma znamenat Vase mimonska reakce ?

            Nefalšovaný průser. je to co ukazuje video !
            Lev to ale stale a opakovane otaci jinam a vysvetluje jinak 😦
            Proc asi ?

            • Máte děti? Posíláte je do škol v Čechách? Nebo jak jste se dověděl, že „děti spořádaných občanů se … chovají spořádaně“ a že jsem opět napsal mimoňský blábol?

  14. Tarasi nabizim thema (od jineho skoroTarase z CR)

    ČR je nejsvobodnější zemí
    smí se u nás tábořit, sbírat houby a lesní plody, opékat buřty, zpívat u táboráku…

    Život v Česku sice zatím není ideální, ALE
    Pojem“životní úroveň“ je zavádějící, neboť se jedná o individuální představyo tom, co daný člověk od života očekává. Podle jeho představ je potom nutné měřit životní úroveň Dovolil bych si tvrdit, že nejlepším místem kživotu na této Zeměkouli je Tábor a jeho okolí. Kdyby tomu tak nebylo, nežil bych tam.

    Na druhé straně, nějaký arabský šejk z Kuvajtu, se mnou určitě souhlasit nebude. Japonský majitel automobilky asi také ne…

    Ovšem nechoďme na „konec světa“ a porozhlédněme se po svých zahraničních sousedech.

    Jedete-li do zahraničí a vezete-li si sebou nůž, buďte opatrní.
    Celá rodina by mohla lehko skončit za mřížemi.
    V SRN nesmíte mít u sebe nůž, jehož střenka přesahuje 10cm nebo zavírací 8.5 cm.
    V Rakousku můžete u sebe mít nůž pouze tehdy, pakliže se prokážete, že jste “myslivec“ a zrovna jdete na hon.
    Jeto obrovský paradox, neboť u našeho jižního souseda si každý občan Rakouska, pakliže nabyl plnoletosti (18 let), může bez zbrojního pasu a pouze na občanský průkaz koupit brokovnici a malorážku. To je v ČR absolutně nemožné!

    V Belgii a v Lucembursku nesmíte u sebe nosit nůž vůbec i kdyby se jednalo o pouhý “příborák“.

    VeVelké Británii a v Irsku podle zákona (tzv. “Offensive Weapon Act“) nejen, že se zakazuje nošení všech druhů nožů a zbraní (včetně vzduchovky), nýbrž nesmíte mít u sebe na veřejnosti ani to, co se noži podobá.

    Existujetam např. absolutní zákaz vycházení s nůžkami! Takováto opatření v zemi, kde v roce 1907 jeho lordstvo Robert Baden-Powell založil skautskéhnutí, je opravdu na pováženou…

    Naprotitomu české zákonodárství takovouto skutkovou podstatu vůbec neřeší:můžete chodit s popravčím mečem na Václavském náměstí sem a tam, jak se vám zachce, aniž byste porušili jakýkoliv zákon. Jediné nebezpečí, které hrozí, je následující: asi by vás mohli odvézt na psychiatrickou kliniku.&n bsp;

    Pakližesi myslíte: „Vyrazíme na Západ trempovat, rozděláme táborák, budeme opékat buřty, hrát na kytaru a zpívat…“ tak takové myšlenky si nechte rychle zajít

    Mimo Česka je to takřka neproveditelné a to dokonce i v USA a Kanadě.
    Vevětšině evropských zemí je rozdělávání táborových ohňů (bez zvláštního povolení) přísně zakázané. Buřty (tedy špekáčky) mimo Česka a Bavorska (tzv. „Regensburger“) nikde jinak neseženete.

    Hrátna kytaru v lese a zpívat je (mimo Česka) zakázáno takřka na celém světě a to dokonce i v Ruské tajze. Když vjíždíte do kanadského pralesa Algonquin Park (provincie Ontario), ptá se vás policie u závory zdali máte střelné zbraně a hudební nástroje. Pakliže ano, musíte je deponovatu vchodu. Byl jsem sám svědek toho jak jednomu černochovi (skautovi) zabavili dokonce i foukací harmoniku. Po chvíli se rozbrečel, ale nebylomu to nic platné: Prostě s foukací harmonikou se do pra lesa nesmí! Hlasitý zpěv a živá hudba má prý velice neblahý vliv na divokou zvířenu.Ovšem hudba reprodukovaná (rádio) prý zas tak moc nevadí. Každopádně v Česku není zakáz& aacute;no ani jedno, ani druhé…

    Vněkterých zemích by se sice dalo trempování a skautování praktikovat – hlavně v USA, Austrálii a v Kanadě, podobně jako v Česku, ale má to nepřekonatelný zádrhel.

    Každápíď půdy tam někomu patří a všude na vás hulákají cedule: “Private property. No entry.“ (soukromý majetek. Vstup zakázán). Bez povolení majitele tam vkročit nesmíte. Na některých cedulích jsou vyznačeny i lebky se zkříženými hnáty – vlastník vás upozorňuje: “Pakliže se objevíte na mém pozemku, zabiju vás!“ Vše tam připomíná “divoký západ“ ikdyž poněkud naruby.

    Zvyklijsme si na tvrzení: v USA se praktikuje volný prodej zbraní. Nevěřte tomu. V některých státech USA se skutečně ke zbraním dostanete lehko. Ovšem v jiných platí např stejně přísné předpisy jako v Anglii a v Irsku. Pakliže vás v Marylandu nebo v Massachusetts nachytají s loveckýmnožem u pasu, hrozí vám až 48 hodin kriminálu.

    Nemysletesi, že to jde všude tak jako v Česku, vzít si ruksak, lovecký nůž, maskáče – vyrazit do lesa na houby a potom se někde vykoupat v rybníku…

    V SRN jsou kalhoty „maskáče“ považovány za uniformu a bez povolení ministerstva obrany SRN je nesmíte nosit. Jinak vám hrozí až 3 roky odnětí svobody.

    V Severním Irsku jsou všechny rybníky soukromé a pakliže se tam vykoupete, posuzuje se to coby “vloupání“ (Domestic burglary).

    V severní Itálii je sbírání hub zakázáno pod trestem vězení do jednoho roku a na zbytek Itálie potřebujete tzv. “houbařský pas“, který místní úřady jaksi velmi neradi vydávají.

    Ve Velké Británii je většina lesů v soukromých rukou a normální smrtelník se do nich nedostane.

    V Holandsku sice do lesa můžete, ale nejenže tam nesmíte sbírat houby, nýbrž tam nesmíte sbírat vůbec žádné plodiny.

    Běda jestli u vás najdou šišku, ostružinu nebo křemenáče! Počítejte s tím, že si drahnou chvíli posedíte v “chládku“.

    Ažopět někoho uslyšíte hlasitě nedávat, jak to u nás stojí za prd, sděltemu, že má sice pravdu, ale jinde to může být ještě daleko horší a doporučte mu tuto reportáž, kterou jste si právě přečetli.

    Z naší planety Země není kam utéct.

    Na Marsu se žít nedá.
    Musíme si zdejší poměry zařídit tak, aby to trmácení se životem od kolébky do rakve,bylo pokud možn o, co nejsnesitelnější.

    • Nedávno jsem to někde v okolí potkal. Kdyby s toho Taras opravdu udělal článek … mám domýšlet, co se pod ním v diskusi velmi záhy objeví?

      • Domyslejte:-)
        Vase domysleni je zde obohacenim:-)
        Take o tom muzete dat clanek:-)
        Stejne jako Vlk take Taras Vam ho jiste rad otiskne 🙂
        (telefoni cislo Vaseho sefa cislo vasich bot a jak splacite dluhy nezapomente prilozit )
        Jak jste spravne predeslal Astra to zajima nejvice 🙂

        • Dal bych to (apriorní domyšlení) notáři do trezoru, aby mi to dosvědčil.

          Jinak: dvojka Astr – vittta jsou inspirativní nejen pro mne. Ale chodit jeden kolem druhého a okázale se navájem ignorovat, to moc obohacení nepřinese.

  15. Je to uz 20 let od doby kdy Ondrej Neff zahajil se svym Psem a kratce na to se utrhl expert na savistiku a spatne ceske vlastnosti pan Culik a sve BL otevrel.
    Mimo casu ktery nejak az prilis rychle ubehl se vlastne na Internetu CR jakoby nic nezmenilo. . Nekolik vlad se v CR vystridalo Samet vstoupil do kazde domacnosti i povedmi obcana a take Internet zacal zit svym zivotem
    20 let uteklo jako voda a je to stale stejny obraz nepravdy a nelasky 😦
    Jakoby pribyva tech co drive klici cinkali aby si to pak jeste na Internetu slovne rozdali:-(
    I Taras je jednim z pametniku.:-)
    Radu clanku napsal, radu serveru vyzkousel a blogu tam otevrel a zavrel,
    az ke sve posledni Terase dopracoval 🙂
    Proc ta vzpominka? Nejen pro tech rychlych 20 let,
    ale abych vyslovil podiveni jak malo se zmenil obsah vet
    casteji nadavani napadani
    nez Pravdy lasky objimani 😦
    Kdyz je ruznych ad hominem prilis, obcas premyslim proc by to nemohlo jit jak rika video:
    NEHOVOŘME ŠPATNĚ O DRUHÝCH!

    • No jo, když ono je někdy strašně těžký „najít (a neurážet) Krista v našich bližních“ (Chaun). U některých pak je obtížné vůbec zahájit proces hledání, když se nejlepším vyhledávacím prostředkem jeví potěh.

      • A zase mas pravdu Tarasi fujtajbl 😦
        Asi prave proto to nefunguje, ze tak tezke az nadlidske to je
        v nekterych lidech Krista najit a chut nadavat jim si nechat zajit.

  16. Nedá se nic dělat: takový Kalousek s Nečasem o voličích moc lichotivě nehovořili (se svou náboženskou orientací se snad ani netajili). Je občas trochu obtížné si jen připustit, že jsou oba ďáblové. Zdůrazním: jen připustit.

    • Lve cim dale tim lepe mluvite v jinotajich.
      Pokud mate problem to rici srozumitelne v cestine,
      zkuste v anglictine nebo nemcine 🙂
      Chcete li Lve aby Vam co nejvice ctenaru doopravdy porozumelo, mel byste jim dovolit naladit se na stejnou myslenkovou vlnu (frekvenci) na jake jste Vy sam 🙂

      Nerevar napsal: ..Je občas trochu obtížné si jen připustit, že jsou oba ďáblové. Zdůrazním: jen připustit.

      Informace a nazor ktery chce doopravdy rici co ?
      Co o vyse zminenych 2 politicich ?
      Co v pripade „jen pripusteni“ ?

      • Tak teď máte pravdu Vy. Kdybyste mě neupozornil, nevšiml bych si. „Je občas trochu obtížné si jen připustit, že nejsou oba ďáblové. “ To tam mělo být. Ještě jednou děkuji.

        • Ani po opravě není váš výrok zrovna srozumitelný. Nepamatuji se, že by Nečas nebo Kalousek hovořili o voličích nelichotivě. A co to má společného s jejich náboženskou orientací? Tvá řeč budiž ano, ano, nebo ne, ne.

          • Řeč byla o „hledání Krista v člověku“. Výše dva jmenovaní asi Krista ve voličích moc nehledají, nebo to dělají tajně (možná, pár vteřin rozhřešení).

            A hledat Krista v někom, kdo Vás právě škrtí (nebo Vás škrtá), je opravdu velmi složité.

            • Aha, zapomněl jste podmět, hledání Krista v člověku. Což je podnik obecně velice nejistý, skoro beznadějný. Navíc skoro všechny režimy dělaly všechno proto, abychom v bližním viděli nepřítele, jehož dlužno rdousit. Od jmenovaných, byť i manifestují své křesťanství (Kalousek s tím už asi přestal), lze tohle hledání skutečně jenom těžko očekávat, platí tady pravidlo „po ovoci poznáte je“.

              • Osobně jsem měl trochu problém shlédnout video až do konce, vzhledem k oběma protagonistům. Nemohl jsem vyhnat z hlavy, že „na rohu ulice vrah o morálce káže„. (Ti mají sice k usvědčeným vrahům dost daleko, ale současná „kulturní fronta“ si moc respektu nezaslouží.)

        • Jak si tak ctu ty kteri vic daji na duchovno nez na telesno, pouzil bych jejich hodnoceni.
          Nemusi jit o dably ale jen o dablovy sluzebniky, to maximalne,
          minimalne jako telesne schranky s poskozenym duchem.
          Presneji schranky nabite negativni energii ! 😦

  17. Tak jsme se zasmáli a teď k vážné práci. Egon Bondy:
    Tento úděsný model, jemuž fašismus v meziválečných letech byl jen tápavou předpremiérou, je pak teprve na samém počátku svého vývoje a sebezdokonalování. Z úzkého manipulátorského centra řízená společnost má v záloze nezměrné donucovací a ohlupovací prostředky, jimiž dokáže vyždímat z člověka nejen poslední zbytek jeho pracovní síly…., ale dokáže z člověka vyždímat i zbytek duše, jakékoliv lidskosti, člověčkosti vůbec. Tato manipulátorská společnost dokáže už dnes přinucovat každého z nás k čemukoliv, čemu se příčí naše vůle i naše svědomí…, dokáže nás bez obtíží zmanipulovat k výrobě čehokoliv a ke konzumaci čehokoliv, byť by to byly smrtící zbraně nebo hovna, dokáže zašlápnout do pohřbení zaživa každého, kdo by chtěl ne snad, probůh, stavět se proti ní, ale vůbec jen samostatně používat své hlavy a rukou.

  18. Koukám, že je u Janiky veselo.
    „6.5.2016 – 23.36
    Janika

    Tohle je ukázkový příklad zprasení skutečnosti do vulgární karikatury. Zcela pomíjíš přirozenou touhu žen soucítit a pomáhat a naopak u zakomplexovaných samečků touhu se bít v prsa a bojovně řvát.“

    Kočka imigrantka


    Touha žen soucítit a pomáhat v tomto kontextu vypadá spíše jako vyslovená tupost, křížená s havlismem.
    Takové ženy totiž pomáhají selektivně jen barevným, naši potřební velké dojetí nezpůsobují.
    Zakomplexovaní samečco pak nepomáhají nikomu, zde v jakémsi kontextu, že VŠICHNI samečci , nevítající negry a čmoudy jsou zakomplexovaní.
    Tomu ale neodpovídá následující článek z PL.

Napsat komentář