Poslední bitva vzplane

Tak jako opice / na holé a chlupaté / i lidé dělí se / na chudé a bohaté. Nebo na vegetariány a masožravé, horňáky a dolňáky, sparťany a slávisty, sadisty a masochisty, chytráky a hlupáky, a tak dále, ad libitum.

Přesto cítíme prvně uvedené dělení jako nejvýznamnější a v současnosti hypertrofované až do nesnesení. Vždyť vedle něj se zdá být zdánlivě důležité dělení lidí na hodné a zlé až skoro směšné: „On je takový hodný trouba,“ – a k tomu samozřejmě a přirozeně chudý jako kostelní myš. Neoddělitelnou součástí manažerovy či bohatcovy osobnosti zdá se být hajzlovství až psychopatického či kriminálnického rozměru.

Z dělení na chudé a bohaté v minulosti vycházelo i dělení politické scény na levici a pravici. Ti první byli vnímáni jako advokáti chudých, zatímco ti druzí se chovali jako čert, kadili na větší hromadu. Dokud však měli kapitalisté před očima karabáč v podobě komunistického Sovětského svazu a jeho vazalů, chovali se jakžtakž slušně. To byla ona zlatá sedmdesátá až osmdesátá léta v západní a severní Evropě. Po pádu komunismu se kapitalismus přeměnil na globální, narostla mu křídla, vrazi z Wall Streetu tam vrazili druhou kosmickou a bohatci bohatnou, chudí chudnou a všeobecná nespokojenost se jako duha klene nad planetou.

Samozřejmě, ti s konty ve Švýcarsku a s firmami v daňových rájích to vidí jinak: žijeme prý v nejlepší době co historie pamatuje. A tuto myšlenku vtloukají do hlavy široké (a bohužel i hlupácké) voličské obci. Za tímto účelem skoupili média a ta vám zatloukají do hlavy hřeb poslušnosti, vzdor je přece marný, žijete v nejlepší době atd. Odtud i pramení jinak rozumem nepochopitelné blbství a zlovolnost mediálních šmejdů: oni za to nemohou, nějak se při svých „schopnostech“ živit musí a kdyby psali jinak, tak je kapouš vyrazí.

A tak se kapoušům a jejich politickým a mediálním slouhům podařilo téměř nemožné: po pádu komunismu, když se dějiny zdály být u svého konce (Fukuyama), po planetu existenčně ohrožující studené válce, ve chvíli, kdy mělo lidstvo před sebou otevřenou cestu k míru, prosperitě a obecnému blahu, se prosadila zločinná a imperialistická povaha současného globálního kapitalismu. Odporná nenažranost a násilnická povaha jeho protagonistů. Zbrojí se jak o závod, Američany a jejich evropskými nohsledy zažehnuty nesčetné válečné požáry, společenský rozvrat, drogy, kriminalita, prostituce, terorismus, novodobé otrokářství, oklešťování sociálních a lidských práv.

Opakuji: podařilo se jim nemožné: resuscitovali ono staré rozdělení na chudé a bohaté, vnesli do společnosti třídní nenávist a v podstatě exhumovali Marxe. Jistě, namítnete, že současné společenství nevykazuje známky třídních bojů tak, jak jsme je znali z konce devatenáctého a první poloviny dvacátého století. Stávka je pomalu neznámý pojem, Lidly a Kauflandy bobtnají návštěvníky, není kde zaparkovat a seriálů je plná růžová zahrada.

Je to klid před bouří. Stačí, aby do toho dnešního sudu prachu dopadla nějaká náhodně vzniklá jiskřička; burzovní otřes, hospodářská krize, místní konflikt, který přeroste v požár, velmocenská konfrontace (může vzniknout i náhodně, technickým nedopatřením), a vezeme se ve válkách, revolucích, otřesech, proti nimž byla Pařížská komuna tenisovým turnajem veteránů.

A pořád si je nutné opakovat a uvědomovat, že za tím stojí zločinný kapitalismus s jeho vykořisťováním, otrokářským charakterem a gigantickou agresivitou. Systém, který je životu ze své podstaty nepřátelský.

A musí pryč.

Jinak…

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.

319 thoughts on “Poslední bitva vzplane

  1. No a máme jubileum, stý článek na obnovené Terase. To to utíká, to to letí…

    A aniž bych to předem věděl se článek hodí k oslavě. Za nějakou dobu totiž bych už ho nenapsal. Kapitalisti připravují další náhubek. Z širokého pohledu bráno podněcuji totiž ke třídní nenávisti. Jenže: lze trestuhodně podněcovat k nenávisti ke zločinným třídám? Cožpak nelze podněcovat k nenávisti proti nacismu či komunismu?

  2. Cožpak nelze podněcovat k nenávisti proti nacismu či komunismu?
    Proti zlu a nespravedlnosti je odpor povinnosti!
    Plati to i proti zlocinnemu kapitalismu!

  3. Ještě jsi měl napsat JAK musí pryč.
    To člověk hnedle lépe chápe současný svět.
    Totiž….
    Takový Tribun také vidí nutnost svržení kapitalismu, jenže on i ví, jak na to.
    Docílí toho pomocí uvědomění přistěhovaleckých mas.
    V jeho očích je obludná migrace předzvěst k bourání kapitalismu a migranti samotní jsou písek v očích velkokapitálu, proto je třeba je všemožně podporovat.
    Janice také není kapitalismus zrovna echt.
    Ta ovšem čeká na zázrak, a soustředí se na pomoc svému bližnímu, protože na pomoci jiným nemůže být nic špatného a kapitalismus v tom nehraje roli.
    U Pana Bavora jsou lidé, kteří kapitalismus nesnáší a cestu k jeho nejméně oslabení vidí v zachování ČSSD, protože to je strana, která je solí v očích buržoustů.
    Proč si to myslí, je mi záhadou.
    Neměl bych zapomínat sám na sebe, a nutno říci, že kapitalismus, tak, jak ho vidím, ve fázi oligarchické a předfeudální, moc nemusím, a proti jeho kultivování bych nic neměl.
    Jako realista vím, že svrhnout nejde, vždy budou lidé, kteří budou dravější a šikovnější.
    Takže svrhávat kapitalismus za cenu (různě) tvrdé totality, aby se pak po pár dekádách stejně vrátil ještě surovější, není pro mě cesta.
    Podle mě lze kapitalismus jako takový kultivovat pomocí zákonů.
    Ne ovšem zákonů na ochranu úchyláků, kriminálníků, barevných násilníků a povalečů nebo zákazů kouření ve špinavých putykách.
    Omezení velikosti firem, platové stropy,lepší volební i hlasovací systém, veřejná kontrola politiků atd..atd..
    Dále pak přísné omezení jakékoliv migrace a motivace nepřizpůsobivých, aby měli co nejméně dětí.
    Atd…
    Zde je vidět, že jakkoliv mohou být akceptovatelné cíle velice podobné, v jejich plnění může být zásadní rozpor až do té míry, že by mohl dospět k občanské válce.
    A kdo se směje, kdo sílí?
    Kdo si mne ruce nad kvantem negrů a čmoudů?
    Kdo kasíruje obrovské zisky?
    Jsou to snad občané, pracující a podnikající?
    Kde že….
    Jsou to velkokapitalisté, kteří nakonec omezí všechno všem, vyjma sebe- a islamistů.
    Ti jim to budou- pomocí koránu- hlídat.

    • „Ještě jsi měl napsat JAK musí pryč.“ – tak to jsem napsal už mnohokrát, přičemž osobně bych dával přednost evolučnímu, gradualistickému postupu, asi tak, jak zanikl feudalismus nebo za sebou tiše zavřel dveře sovětský komunismus. Aby lidem konečně došlo, že stávající globální kapitalismus plodí zlo a je nebezpečný pro všechny, že ho je třeba odkázat do patřičných mezí, aby sloužil ale neškodil. To je šedá teorie a báchorka, protože to ve skutečnosti dopadne tak, že kapitalismus zplodí (celkem nevyhnutelně) buďto obrovskou hospodářskou a tím i společenskou krizi, ve které dostanou slovo revolucionáři s pěnou u huby a zaviní další Pařížskou komunu či obdobu Ruska okolo roku 1920. Nebo, a to je ta horší varianta, kapoušstvo vyprovokuje poslední světovou válku, ve které zahyne nejenom ono, ale i lidstvo.

      • „…asi tak, jak zanikl feudalismus“

        Predehra prisla v podobe tricetilete valky, pak prisel Cromwell, holandsko- spanelske valky, aby se to nakonec vyresilo ve Francii…po kotniky v krvi gilotin…ty jses zlaticko, tarasi… 🙂

        • Takhle jednoduchý to nebylo, zánik feudalismu předznamenaly už války Punské, i Alexandrova tažení ohlašovala příchod nového řádu, křižácké výpravy do Svaté země daly konci feudalismu náboženský rozměr, stejně jako války s hugenoty o nějaké to století později, husitské války pak zase daly příchodu kapitalismu výstrahu, že to nemusí být tak hladké a jednoduché (ženy měly být společné, feudalismus se pak připravoval na pohřeb válkou Třicetiletou, válkou s Osmany, válkami napoleonskými a definitivně se feudálové rozloučili válkou opiovou, dali si naposledy jointa. A první a druhá světová válka byly vlastně jenom nostalgickým rozloučením s králi, hrabaty a knížaty.

          Jste chytrý klucí, Kchodle a embéčko, ale někdy máte zkraty, že by vám i Fagan záviděl.

          • Nápodobně, Tarasi.

            Když už to zmiňujete, mě na humanitní vědě i pavědě fascinuje jedna docela jednoduchá věc: nikdo rozumným způsobem nevyložil, proč vlastně vědecký a průmyslový rozvoj nezačal o tisíce let dříve, když – jak píšete a je v tom mnoho pravdy – předpoklady byly splněny už za římské republiky v době punských válek, například.

            Když se to tak vezme, řemesla a manufakturní organizace byla na vrcholu v římské době, kdy nebyl problém ve velkém vyrábět výzbroj pro stotisícové legie. Potřeby pro velká města, mezinárodní obchod. Ani středověk na tom nebyl v tomto ohledu lépe, vlastně v ničem – ve vzdělanosti, svobodě obyčejných lidí, … i otroci se měli mnohem lépe než středověký nevolník.

            To není vůbec objasněno, žádným ekonomicko-sociologicko-historickým paradigmatem. Proč k tomu nedošlo v Římě nebo ve staré Číně ? Čím se tak lišila středověká Evropa ? Že dospěla ke vědě, zkoumání přírody, vynálezectví, … ?

            Člověk by od „společenských věd“ čekal alespoň odpověď na minulost, když už nedokáží predikovat (na základě teorie) budoucnost (už z toho vidíte, že to vědy nejsou).

            • Nepochopil jste ten můj (možná nevýstižný) příměr. Lidstvo nepřetržitě válčí od nepaměti až dodnes, tedy vypíchnout z těch tisíců válek čtyři, které jenom náhodně spadají do období přechodu od feudalismu ke kapitalismu, je mírně řečeno hloupé. Nebo snad vy znáte nějakou bitvu, kde na jedné straně stála šlechta a na druhé straně cechy, živnostníci, bankéři a začínající průmyslníci a bojovali o to, který režim zvítězí? Tak, jak to v podstatě jasné a vyhraněné bylo v Rusku při vzniku komunistického státu?

              Přechod mezi feudalismem a kapitalismem byl pozvolný, trval staletí a motorem mu byl rozvoj vědy, techniky a obchodu. Je to jev evoluční, stejně jako je evolucí vývoj lidské rasy, která si předává vědění (které je většinou dílem jedinců) od jedné generace ke druhé, ve které se už stává obecným statkem. Proto vy jste ajťák, což váš dědeček nemohl být ani náhodou.

              • No vidíte ! S určitým zadostiučiněním se dostáváte k mé „regulační či kybernetické či technologické teorii společenského vývoje“, kterou jsem sestavil kdysi, kdy mě vytáčeli přiblblí marxisté (ještě za bolšána) spíše jako patafyzickou parafrázi a výsměch všem humanitním yntelechtuánům. Doba se totiž vůbec nedělí na jakysi vypatlaný feudalismus, kapitalismus, socialismus, ale podle získávání energie a systému regulace.

                A pokud se Vám tohle špatně polyká, nabízím ještě výsměšnější „zbrojní“ teorii. Tedy doba pěstno-klínová, šípově-oštěpová, mečová, jednoraně-střelná, kulometná, atomová. S tím, že vývoj lidstva je určen především vývojem zbraní, především ručních. Otrokářství ani feudalismus není prakticky možný, pokud si otrok/nevolník může vyrobit funkční pušku s dosahem kilometr a ustřelit feudálovi makovici, kdykoliv se naštve. 🙂

                Na druhou stranu v detailu nemáte pravdu, protože např. v bolševické revoluci to vůbec nebylo rozděleno tak idealisticky, jak píšete – za rudé válčilo mnoho šlechticů, buržoazie, profesionálních carských důstojníků atd. – tedy příslušníků nepřátelské třídy, podle Vás.
                Stejně zmatené to bylo při všech revolucích.

                Ohledně toho všeho, revoluce jsou přeceňovány: jak onehdá napsal Sax, revoluce je završením procesu, který již proběhl, je to jen třešinka na již upečeném dortu. Je to divadlo, pořádané transformovanou vládnoucí vrstvou, pro potěchu davů. Všichni revoluční teoretici jsou leda užiteční idioti.

                Vyhnul jste se ovšem mé otázce: jak společenské teorie vysvětlují, že k vědeckému rozvoji došlo až v Evropě ve středověku a novověku ? Pokud společenští věrozvěsti (vousáči a plešatci) tak všechno úžasně chápou – zákonitosti společenského rozvoje – jak to, sakra, že Augustus neměl vlastní bizjet a římské legie nebyly ozbrojené kulomety ?

                A když ne římani, proč ne žluťáci z říše středu ? Měli střelný prach, proč sakra neudělali mašinkvéry ? Nic na tom není.

                🙂

                • „…jak společenské teorie vysvětlují, že k vědeckému rozvoji došlo až v Evropě ve středověku a novověku ?…a… „nikdo rozumným způsobem nevyložil, proč vlastně vědecký a průmyslový rozvoj nezačal o tisíce let dříve“

                  To je vec vzdelani a skolniho materialu k vyuce, ono se to samozrejme vi, jen se to neuci a netraduje, protoze vyklad dejin patri take jen urcite skupine lidi.

                  Vedecky rozvoj je vazan na prodej vedeckych vymyslu (vyrobku) a tedy primo zavisi na poctu svobodynch uzivatelu (spotrebitelu). Pocet inovaci stoupa s poctem uzivatelskych konexi: nazorny priklad je jednoduchy: predstavte si uzavrenou vesnici…v ni nebude mit nikdo potrebu vymyslet lokomotivu, ruchadlo, cerpadlo atd…inovace jsou potrebne od okamziku, kdy je muzete prodat/ koupit. Tedy o co vyssi inovativni uroven usilujete, tim vetsi pocet odberatelu na vetsi plose potrebujete.

                  Burzoasni revoluce (at jsme konkretni) se samozrejme odehravala pod vystrely musket a na pozadi sumu prvotnich textilnich (ponejvice) manufaktur.
                  A je to opet jednoduche: vladce oblasti pochopil, ze dalsiho ekonomickeho rozvoje dojde jen zajistenim novych trhu…navic uz nemel do ceho kapitalove investovat zisk z manufakur (nemovitosti a lide mu uz patrili). Tak udelal protoburzoasni vec: za kapital si nechal vylepsit zbrane, ty rozdal za kapital naverbovanemu vojsku a s nim obsadil sousedni panstvi, kde rychle zavedl monopol na sve vyrobky. Tim se zvetsil pocet spotrebitelu a zaroven slozitost jejich vztahu a od teto chvile si mohl dovolit vyrabet slozitejsi (specializovanejsi) vyrobky.
                  Takhle jednoduche to bylo. Ale samozrejme, proces sa je slozity a tahne se se kontinualne skrze staleti. V dejepise nas ucili, ze nizozemska burzoasni revoluce byla roku 1609 (alespon si to tak pamatuji) a ani rok pozdeji, coz je kravina.
                  Kapik take nenastoupil drive nikoliv proto, ze by panoval nejaky temny stredovek, ale ze pocet klientu a tedy trh byl omezen na jednotliva panstvi (to plati castecne i pro antiku), ktera mela svuj vlastni monopol a vlastnila trzni (kupni) silu, ktere diktovala co si ma koupit…v takovem prostredi samozrejme zadny prumyslovy a ani vedecky pokrok nenastartujete.

                  • Nesmysl: to je stejné jako říci, že psa pohání jeho ocas. Záměna příčiny s nedůležitými okolnostmi. Vše má mnohem bazálnější důvody.

                    • Nemyslim, vedecky vyzkum/ pokrok sam o sobe je vam k nicemu, kdyz jeho produkty nedokazete dostat na trh. Pozdne anticka a stredoveka spolecnost byla delena na autonomni panstvi s vlastnimi monopoly (cechy!), ktera nedovolovala vyvoz vasich (sousednich) produktu, tudiz ani nebyl duvod neco vymyslet. Tedy mohl jste, do supliku, ale pokrok v supliku neni urcite ten o kterem se bavime.
                      Kdyz jste prijel s novinkou do sousedniho mestskeho statu, musel jste pred trhem vylozit sve zbozi, pulku vam nedovolili prodat, druhou pulku zdanili tak, aby mohli prodat domaci sve vyrobky s nizsi pridanou hodnotou. Vratil jste se sice se ziskem, ale ne takovym, aby vam umoznil investovaz do dalsich inovaci.
                      Ono ruseni otroctvi, nevolnictvi a poddanstvi ma svuj duvod a humanita to rozhodne nebyla, potrebovali pracovni silu a volnou kupni silu, nezavislou na rozhodnuti lokalniho monopolu.

                  • „To je vec vzdelani a skolniho materialu k vyuce, ono se to samozrejme vi, jen se to neuci a netraduje, protoze vyklad dejin patri take jen urcite skupine lidi.“

                    To je ještě zábavnější – jako by analytika historie byla jakousi „hermetickou vědou“, určenou jen pro vybraný okruh zasvěcených. 🙂

                    Jistě, četl jsem tyhle vývody, v mnoha verzích. Přiblblé. Je to takový ekonomistický, tržně založený náhled.

                    Přitom nevysvětluje vůbec nic: je jistý rozdíl mezi čistou vědou – ve všech oblastech – a její technickou implementaci, která generuje nějaký ekonomický profit, trh, atrakční obvod, logistický problém, monopolní problém, celní atd. atd. atd. Přitom to nevysvětluje vůbec nic ohledně vědy jako takové: proč to samé neprobíhalo už za vysoce organizované společnosti starověku ?

                    Když vezmete jednotlivé objevy a zkoušíte je analyzovat, zjistíte, ze s trhem a bezprostřední aplikací neměly často nic společného. Nebo podobné okolnosti nastaly mnohokrát předtím, se zcela lichým výsledkem. A najednou se to rozjelo, ve středověké Evropě.

                    Důvod je neznámý, každé společensko-vědní zdůvodnění ulpívá na povrchu a platí jen v rámci určitého paradigmatu. Jako ekonom to můžete vysvětlit viz. výše, ale při bližším zkoumání zjistíte, že to neobstojí. Tato teorie totiž na mnoho příkladů neplatí – je tedy chybná nebo alespoň silně neúplná.

                    • „…proč to samé neprobíhalo už za vysoce organizované společnosti starověku ?“

                      To je jen pul otazky, cela zni: Proc to probihalo za staroveku jen v oblasti vojenstvi, kdezto civilni slozky se to temer nedotklo? Vojenstvi totiz bylo na tom nejvyssim standardu.

                      Hydrodynamicke a mechanicke objevy jiz v prototypech byly tehdy na prekvapive vysoke urovni, ale slouzily pohrichu jen jako hracky aristokracii, ktere byly predvadeny pro kratochvili…prechod od zabavy k uzitku se tehdy v civilni oblasti provest nepodarilo.

                      Treba Heron Alexandrijsky mel uz tehdy automat na napoje za jednu drachmu, znal reaktivni silu pary (to je ta jeho tocici se koule s tryskami) atd. To co tehdy vymyslel a zkonstruoval, se muselo o par stoleti vymyslet znova, protoze mezi tim se jaksi neprislo na to, ze by to mohlo k necemu slouzit, vyjma zabavy.

                    • Kchodle, podle mě je to o tom získávání energie, jak píšete.
                      Ve starověku byl ale zdroj energie otrok.
                      Otroci zajišťovali všechno a bylo jich víc, jak samotných Římanů.
                      Vědeckotechnickým pokrokem by se narušil tento energetický systém, otroky by nikdo nepotřeboval, ale co s nimi?
                      Řím, se svým pevně ukotveným třídním systémem (otrok, propuštěnec,občan) by se prostě zhroutil.
                      A když se v podstatě nevyplatilo být občanem, také se zhroutil, z otroků byli uděláni občané v 5 století vysloveně nuceně, aby platili daně, a zároveň občanství pozbylo svých výhod.
                      Tehdy kapitalismus nenastal, protože mocná říše ze zhroutila zevnitř, vyhnila.
                      Doba osvícenství, která dala kapitalismu vzniknout, byla naopak velice pokroková a měla sílu na zásadní společenské změny.
                      Kromě toho, kolik lidí vlastně žilo ve starověkém dostupném světě a kolik v tom pozdně středověkém?
                      Kapitalismus potřebuje ke svému životu a nějakému rozvoji trh, což jsou v překladu konzumenti.
                      Proto ta negrizace, to je invaze kapitalismu, negerská invaze do Evropy není nic jiného, jak invazí kapitalismu z Evropy ven!
                      Výklad je to neodborný, ale tak to prostě vidím.

                    • Jj. také mám dojem, že kdyby se analýza prohrabala dostatečně hluboko, skončilo by to u energie. Jednak to byla lidská síla, protože pro koně a tažný dobytek bylo málo píce, jednak to bylo pálení dřeva – například pro pálení vápna, tavbu kovů, …

                      Migrace je spíše smrt kapitalismu než co jiného. Pro zvýšení zisků nebo rozvoj výroby to není, ve všech ohledech je to kontraproduktivní. Je to spíše ideologicky podmíněná šílenost, využitá pro americké geopolitické cíle. Odstranění konkurence pomalu ale jistě krachujících USA, kterým to vše prodlouží o pár let zánik jejich hegemonie – která nikdy ve skutečnosti neexistovala. Je to všechno dokonale absurdní.

                    • Může být, že bude spíše smrt kapitalismu.
                      Islamizace společnosti může být podobná právě tomu 5 století, kdy Evropu udusilo fundamentální křesťanství.
                      Je ale otázka, jestli si této možnosti kapitalisté všimnou.
                      Když padl Cařihrad, vyhlásil Mehmed, že když se potentáti města vrátí, nechá jim funkce.
                      Mnozí se vrátili…sebral jim peníze a nechal je popravit….
                      Může bý někdo „tak blbej“?
                      Může…

                    • Když to tu převezme islám (dobře nám tak, křesťanství nám bylo pro smích), žádný feudalismus nás nečeká. Vypadá to spíš na nějakou formu feudálního kapitalismu (poslední zbytky demokracie se zakážou, vazalství a nevolnictví budou s pomocí pokročilých technologií jen vzkvétat). Pro kapitalistu není problém změnit i barvu kůže, když z toho bude zisk. I několikrát za život. O kapitalismus opravdu není důvod se bát.

          • Zanik feudalismu predznamenala tvorba financniho kapitalu z prosperujicich manufaktur, tarasi.
            Penezi pak burzousti vypalili rybnik slechte, sedici na sve pudni rente, plynouci z vlastnictvi polnosti a lidske pracovni sily.
            Budto se jim slechtu podarilo dostat do dluhu, protoze dovazeli lacineji, nezli slechta vyrabela, anebo za vlastni strzeny peniz vyrobili zbrane, naverbovali armadu a slechticke sousedy nasilne prebrali.

            Ten konflikt funguje i dneska:
            Ty mas 10 hekratu pole, co ti na kukurici vynese 1 milion rocne, ja vedle 1 hektar s fabrikou na nabytek, co mi vynese 10 milonu rocne. Potrebuji rozsirit provoz a koupit tvuj pozemek, ale ty nechces prodat.
            1) usiju na tebe boudu, najmu si znameho pravnika, podplatim policajty, udelam si vztah k soudci a zacnu te otravovat nekonecne hloupymi sousedskymi spory s predbeznymi soudnimi opatrenimi a dostanu te do nekonecne pre, ve ktere vykrvacis a jeste rad nakonec prodas. Anebo za
            2) zalozim kukuricnou divizi, zacnu dovazet z Mexika za 1/10 ceny, vytlacim te z trhu, ty zbankrotujes a ja te koupim.

            Pripad 1) se lisi v tom, ze tehdy nebyli policajti a spolecne soudy, takze se to resilo kavalirsky rovnou: valkou. Ja mam pri ruce 10x vetsi kapital nezli ty, takze nakonec nemas sanci, budu mit lepsi zbrane a vetsi armadu.
            A kral se bude jenom divat, protoze zatimco tys mu odvadel 100 tisic rocne, ze me bude mit 2 miliony.

      • Rozumím-li správně, zánikem SSSR (k pojmenování „sovětský komunismus“ mám vážné výhrady), společnost dospěla k nějaké vyšší úrovni nebo alespoň vykročila tím správným směrem, jinými slovy: takhle vypadá pokrok? (A to nezmiňuji to „tiché zavření dveří“, které zaháji Jelcin. Mnozí by spíš řekli „humanitární katastrofa“.)

        • To je zajímavá otázka.

          Dá se říci, že společnost vypělejší dnes je: díky informatice, kterou SSSR zanedbal a blokoval – protože nedovolil soukromou iniciativu ve vývoji a použití. Socialistický systém nedovolil potřebnou svobodu a flexibilitu.

          Internet nevznikl vznešeným hnutím mysli světové telekomunikační federace ITU-T, pod hlavičkou OSN, kdepak. Vznikl živelně, jako „síť sítí“, živelným a z hůry neorganizovaným dobrovolným propojením různě vlastněných sítí. Společné byly jen volné (svobodné) standardy, uvolněné zdarma – zatímco ITU-T normy stály miliony jen ke čtení – a za implementaci se platily stamiliony. Málokdo ví, že mimo TCP/IP protokolů internetu existovaly jakési standardy OSI, vymyšlené ITU-T. Ty, ačkoliv v mnohém pokročilejší, zcela zapadly.

          Takže ano, společnost je dnes vyspělejší díky dostupnosti informací a technologií. Celosvětově je to nesrovnatelné. Možná právě tohle je faktor, který rozhoduje o přeměně společenských řádů. Svoboda internetu je dnes establišmentu trnem v oku, protože zničila jejich informační monopol přes koupená média.

          Je to podobný rozdíl jako mezi společností bez knihtisku a s knihtiskem – jen to je ještě mnohem výraznější. Pokud totiž něco shodilo feudální řád s jeho církevní ideologií, byl to knihtisk.

          Pak tady máme ještě sdílenou povahu výrobních prostředků – dá se říci, že díky modernímu podílovému vlastnictví už není kapitalistů a námezdné pracovní síly – všechno splývá, i „modrý límeček“ má svoje úspory uložené ve formě sdílených výrobních prostředlů a podílí se na zisku. Buď přímo nebo přes důchodové a sociální fondy – například, vlastnictvím akcii Lockheedu se podílí na jejich ziscích ze zbrojení a válek.

          Na otázce SSSR je zajímavý především jeho konec bez války a vraždění – to se ještě nikdy nestalo. Historie nezná tak kladný způsob transformace.

          • Převážně souhlas, ale naivní je předposlední odstavec se „sdílenou povahou výrobních prostředků“, to je opsáno od neoliberálů a je to propagandistický nesmysl: ani vlastník akcií v hodnotě řekněme pár desítek tisíc neznamená a nemá zajištěno vůbec nic, pohyb na burzách ho během dvou desetiletí připraví většinou o všechno. A takových přitom mnoho není, většina zaměstnaneckého milieu žije od výplaty k výplatě a z ruky do huby.

            Naopak souhlas s posledním odstavcem, hádám, že komunistický režim při svém zániku projevil zbytky humanismu, který jeho základní myšlenka obsahuje.

            • Asi jsem to napsal dost neobratně, měl jsem hlavně na mysli, že moderní společnost již není oním dávným kapitalismem, protože i podnikatel je pouhým „dělníkem kapitálů“, výrobní prostředky ve skutečnosti nevlastní – ty jsou ve sdíleném neosobním vlastnictví přes banky, fondy a burzy.

              Zánik SSSR a celé soc.dem. soustavy proběhl skutečně bez války, což nikdo nečekal.

              • A mohla ta válka být?
                Nemohla, takže to bez války být muselo.
                Kdyby nemuselo, tak by ta válka byla.
                Tady je vidět, že mocní, ať už si po tím pojmem představíme kohokoliv, to bez války umějí, když jim nic jiného nezbývá.
                Jinými slovy, války jsou umělé, jde to i bez nich.
                Jiná věc ovšem je, kde se ocitli občané konzumě vyspělých zemí.
                Bez těch válek, v dostatku všeho, se z nich stali úplní dementi.
                Teď…..jak z tohoto nepříjemného dilematu ven?
                Válku nikdo normální nechce ale lidsvo v nějakém funkčním stavu zachovat musíme.

          • Že hračka s výpočtní kapacitou o několik řádů mocnější, než bylo v polovině osmdesátých let vůbec myslitelné, se dneska vejde di kapsy u košile, svědčí o jistém technologickém pokroku. Uznávám že kdyby dnešní technologie měl Husák s Brežněvem, jimi prosazovaná forma vlády je tu dodnes. (Mít ty technologie Hitler, není tu asi nikdo z nás.) Dostupnost informací je iluzorní, pokud nemáte tu správnou hračku s tím správným tarifem, nezjistíte ani, kdy jede příští autobus. Porovnat vynález knihtisku rozšířením internetu snad ani není projev jisté naivity. Rozbije-li se hračka jiná někdy uprostřed noci, víte snad, kde je nejbližší telefonní automat? Nebo se Vám (nebo někomu, na kom Vám opravdu záleží) nemůže přihodit infarkt či mrtvice?

            V jiných směrech je patrný technologický sestup (Srovnějme například program Apollo v šedesátých/sedmdesátých letech s miliardami vložených do dnešních satelitů – sofistikovaných technologii na oškubání lidí, jejich šmírování případně zabíjení.) Snižování užitné hodnoty výrobků (zvláště těch cool hraček) je navíc neodmyslitelná vlastnost kapitalismu.

            • Plky. Nemáte vůbec tušení, jak je technologický pokrok od 80. let obrovský, ve všech oborech, velmi často právě díky IT a komunikacím.

              Co se Vám zdá iluzorní ? Internet obsahuje takové informační zdroje, které byly dříve zcela nemyslitelné. Knihovny, databáze, spojení s experty, prostě všechno. Ihned a všude, za minimální cenu připojení. Odkudkoliv. Kamkoliv. Obsah je většinou zadarmo. Knihtisk je proti tomu jak plivnutí do oceánu.

              Telefonní automat ? Hahaha, taková věc ještě někde existuje, tedy mimo muzeí ?

              K žádnému technologickému sestupu v ničem nedošlo, právě naopak.
              Kosmonautika neuvěřitelně postoupila – a na Měsíc lidé už nelétají, protože není proč.
              Vojenské satelity jsou jen malé procento ze všech družic, mírových aplikací je nesčíslně a jsou součástí mnoha služeb. Díky pokroku v elektronice a dalších oborech dnes stačí „CubeSat“ – kostka 10x10x10 cm na činost, kterou v době programu Apollo vykonávala 20 tunová družice velikosti autobusu.

              No ano, dnešní výrobky používají ono „projektované zastarávání“, což snižuje cenu, umožňuje rychlý vývoj a vylepšování. Samotná výroba, distribuce a recyklace je stále levnější, při exponenciálním růstu výkonu. Užitná hodnota se naopak stále zvyšuje.

              Proč do toho pletete kapitalismus, je to nesmyslné. „Projektované zastarávání“ bylo paradigma – jedno z mnoha – které SSSR vyhrálo druhou světovou válku. Je to součást průmyslové optimalizace. K čemu by Vám byl notebook nebo cokoliv jiného, s životností 20 let, z drahých odolných materiálů, když nejpozději za 5 let bude beznadějně morálně zastaralý a hodíte ho do kontejneru ve sběrném dvoře ? A stál by 10x tolik ? Není lepší si každé dva roky koupit nový ?

              Atd. atd. atd.

              • Nechci se přít, přeji Vám ať nikdy nemusíte použít veřejné služby, například ten směšný telefonní automat. Ale musím trvat na tom, že technologický pokrok a – řekněme – civilizační pokrok jsou dva zcela odlišné pojmy. Od osmdesátých let jsme – civilizačně – udělali ohromný krok zpět. Technologie to nezachrání, i kdyby byla sebesofistikovanější.

                • Myslím, že se nepřeme, jen konverzujeme. Internet je veřejná služba, stejně jako síť mobilních telefonů, … veřejný telefonní automat je prostě již passé, asi jako veřejná telegrafní ústředna, kam jste mohl zajít a poslat telegram. Před 100 lety.

                  Ano, není to to samé. Je nesporný fakt, že socialismus byl v mnoha věcech civilizačně dál – a v mnoha věcech zase velmi pozadu. Jak o kus výše psal Taras: promarněná šance.

                  Ale nechápal bych to tak negativně, zdá se, že socialismus přišel předčasně, kdy technologická úroveň něco takového neumožňovala dělat efektivně. Vězměte si třeba plánování výroby – aby to k něčemu bylo, musíte vědět, co si budou zákazníci přát. Co budou opravdu potřebovat. Jaké budou zdroje a jakou budou mít efektivitu. To je do značné míry možné zajistit pomocí informačních a komunikačních technologií, až dnes. A flexibilními výrobními technologiemi – pomocí robotiky nebo „univerzálních strojů“, například nanotechnologiemi. Což je věc poměrně daleké budoucnosti.

                  Je docela dobře možné, že co nazýváme dnes nepřesně kapitalismus – protože s původním kapitalismem to již nemá mnoho společného – v budoucnu přeroste v něco velmi podobného socialismu, ovšem na mnohem vyšší úrovni.

                  • Honorace bude mít zaručeno právo odírat ten zbytek populace. Lůza bude po generace na chudin- sociálních dávkách. Můžeme počkat, za jak dlouho se objeví první „bořitelé tabu“, co se „depopulace“ týká. Děkuji, o tohle většina lidí nestojí. Kapitalismus je nereformovatelný, z něj něco dobrého vypadne jen omylem.

                    • Jaká lůza ? To je slovník snad přímo od havloidů.

                      Že je kapitalismus nereformovatelný ? Praxe vypovídá o něčem docela jiném. Co skutečně bylo nereformovatelné, byla rigidní „diktatura proletariátu“, zvaná reálný socialismus. Při první výraznější technologické změně krachla a uvedla obyvatelstvo do chudoby, hbitě vygenerovala nerovnost a pracovně-právní a justiční vztahy na úrovni stoleté regrese.

                      Jestli někde dochází k depopulaci, je to v zemích bývalého socialismu, ony ohavné kapitalistické země na tom zdaleka nejsou tak zle, a když, je to vlivem podivných pseudo-levicových ideologií, které nemají s kapitalismem nic společného.

                    • Lůza, to jsme přece my, socky. Obyvatelstvo nemělo na výběr, Klausův puč v OF vedl k přijetí Washingtonského „konsensu“, a bylo vymalováno.

              • Víte kchodle na co se těším? Až přijde pořádný blackout. Jak ty informace z toho Internetu bude dolovat 🙂 A to jsem ajťák ….. Vynález knihtisku byl to nejgeniálnější věcí, která se udála. Nebýt jeho, tak by nebyl ani ten Internet, jak by se tiskly ty RFC ? 🙂

                • Dobrý postřeh. A to jste ani nemusel brát v potaz, že geometrickou řadou přibývá lidí, co trpí nepřekonatelným odporem k potištěnému papíru. Troubení na poplach před muslimskou invazí zní v tomto kontextu trochu slaboduše.

                • Až přijde pořádný blackout, pokud by trval déle než pár dní, společnost se zhroutí.
                  Všechno je závislé na elektřině. Také proto je veškeré snažení „zelených“ pomatenců v oblasti energetiky na úrovni zločinu přípravy genocidy.

                  Což o to, knihtisk a veškerá polygrafie je nádherná věc, nicméně pro mnoho věcí překonaná.

                  RFC se netiskly, ale posílaly po UUCP, jestli ještě, coby ajťák, víte, co to bylo.

                  • Vím, ale ještě v dřevních dobách CESNETU jsme je dostávali vytištěné.

                    Co se týče hroucení společnosti při blackoutu, tak k tomu bezesporu dojde. Ale myslím si, a jsem o tom přesvědčen, že právě díky knihtisku, respektive jeho produktům – knihám, dostane společnost šanci se opět vzpamatovat. Co mi budou platné pentabyte dat na různých discích, když se k nim tak nějak nedostanu. Kdežto tu knihu půjde číst i při lojové svíčce a študovat, jak vyrobit ten zatracený generátor 🙂

        • Nerevar: konec SSSR byl skutečně onou tragédií dvacátého století, jak to (tuším) nazval Putin, ale z trochu jiného důvodu, než to myslel on, tedy víceméně nacionálního. Ruští komunisté díky svojí neschopnosti a patrně i zaostalosti prosrali jedinečnou šanci, která se možná už příští století nebo dvě nenaskytne: zbavili totiž buržoasii jejich jedovatých zubů, aniž by příležitost využili k vybudování lepší společnosti, než byla na Západě. Vím, bylo to složité, bojkoty, ohrožení existence nového státu, zbrojení, které odčerpalo většinu disponibilních prostředků, ale od roku 1960. kdy měli vodíkové bomby a jejich nosiče, se už mohli soustředit na budování společnosti pro lidi mnohem přitažlivější a přívětivější. Tuhle šanci utopili v kreténském, aparátčíkovském, gerontském a odpudivém režimu, jehož centralistický a byrokratický způsob řízení hospodářství, ve spojení s kádrováckým běsněním, v podstatě zajistil jeho konec.

  4. K té debatě nahoře (už to ztrácí přehlednost): jsem rád, že Sax upustil od své teorie, že kapitalismus zvítězil nad feudalismem v několika krvavých ale vítězných bitvách. Na druhé straně ve sporu s Kchodlem má pravdu v tom, že nejenom vlastní rozvoj vědy a techniky stojí za civilizačním pokrokem, ale i společenský systém má svůj nezanedbatelný podíl na pokroku. Většinou je brzdou rozvoje náboženství (viz zaostalost muslimského světa), zase trochu jinak to bylo v Evropě, kde Galileo sice ještě musel odvolat, ale během dvou století se i církev pod tlakem společenských sil stáhla z dogmatických pozic a vykonala i jistou osvětovou práci ve svých školách. Krásnou ilustrací vztahu společenského systému a vědeckého a technického pokroku je SSSR. Od zaostalého zemědělského státu se zakořeněným nevolnictvím během půl století do kosmu – bylo by to možné za cara? (Samozřejmě, jako vždy je to složitější, byla tam vyhraná válka, kontakt s německými techniky a vědci (V2), ale ten úspěch byl pro obecně zaostalou zemi a její občany dílem režimu.)

    Co se Kchodlových otázek týká (proč neměli Čiňani kulomet), je to celkem jasné; technika se rozvíjí přes mnoho oborů a nahodilý pokrok v jednom nestačí k tomu, aby se pohnul celek. Ale teď zrovna jsem se díval na jakýsi technický magazín a Číňané měli už ve středověku jakési opakovací kuše, ze kterých pálili přibližně jednu ránu za tři vteřiny (mělo to zásobník šípů nahoře a tětiva se natahovala pákovým mechanismem). Prý to nápadně připomínalo opakovačku Old Shaterhanda. Tedy stejně jako těhotenství trvá devět měsíců, ani technický pokrok se nedá moc urychlit, plyne korytem dějin celkem spojitě, pravda, někdy s dynamickým zrychlením (sledujeme dnes). Proč k největšímu rozvoji došlo právě v Evropě: obecná odpověď by asi byla ta, že Evropani se lépe starali o své potomky než jiné, pod knutou náboženského či mocenského diktátu více trpící národy, a pokud se tahle péče (a lepší vzdělání a výživa atd.) opakuje v desítkách generací za sebou, pak je na konci i současný rozdílný vědeckotechnický potenciál bílé a černé rasy. Na začátku zase byl vliv přírodních podmínek plus vrozené genetické dispozice a předpoklady. Oni zase rychlejc běhaj a mnohem lépe hrají košíkovou.

    • Tak jistě, jakákoliv technologie vyžaduje ohromné množství zdánlivě nesouvisejících znalostí a podpůrných jiných technologií, jde o celý komplex. Ale přesto: proč se to tady v Evropě rozjelo a jinde ne ? Čína měla střelný prach, vyspělé zpracování a obrábění kovů a přesto neudělali nic takového, jako byly husitské píšťaly a houfnice, vyráběné každým vesnickým kovářem. Ani primitivní dělo na kamenné koule. To vše je poněkud zvláštní.

      • Nejsem znalec Číny, ale nešlo by v tom hledat něco jako japonský tradicionalismus?
        Ti přece měli moratorium na střelné zbraně celá století.
        Dokonce i v Evropě byli mnozí generálové poněkud překvapivě proti zavedení opakovacích pušek, kvůli šetření municí a postoji vojáka.

        • Japonci jsou divní všeobecně, pravděpodobně jde o mimozemšťany. 🙂
          Navíc mají skoro všechno přejaté od Číňanů.

          V Evropě zase zkoušeli moratorium na kuše, pak na střelné zbraně, opakovačky, kulomety, … zelené gumy jsou všude stejné – to je všeobecně známé.

          Když se to vezme kolem a kolem, při vykládání příčin rozvoje/nerozvoje je jedna z odpovědí rozdílnost ras na úrovni tvůrčího či stádního myšlení, což je pochopitelně zakázaný směr, jelikož jde o rasismus a to je nepřípustné.
          🙂

          • Nepřípustné to je do té míry, že sluníčka dneska tvrdí, že rasy neexistují.
            Oni VIDÍ vedle sebe stát černocha, bělocha, rudocha,žluťáka a přičmoudlika, ale budou tvrdit, že rasy neexistují.
            Vidí, že černí dobře běhají a cigoši jako nomádi nemají nejmenší vztah o domovu, místa, kde bydlí vydrancují, a těm volům není jasné proč, a hledají chybu někde u sebe, resp. u nás ostatních.
            Jenže oni takoví prostě jsou, jsou zvyklí využít prostředí, kde se usadili, vycucnout ho do dna, a jít zase jinam, kde to zničí také.
            Nají to v genech a jediné, co je činí nešťastnými je to, že jim to nechceme umožnit.
            U toho si nelze nevzpomenou na návštěvu čínského prezidenta.
            Byl v Británii, u nás a v USA rychle po sobě, každý viděl, jak ho kde vítali, ale servilní je jenom Zeman.
            Buď těm šmějdům vypnul mozek, nebo to prostě dělají okatě schválně, prostě vědomě lžou.
            Fakt by ma v takových případech zajímal názor psychiatra s praxí.

        • A kdo ma maly pero, ten musi sroubovat pro kapouse…tohle ma docela logiku.
          A lze z toho i vyvodit, proc ti na jihu nikdy zadnou pokrokove – prumyslovou spolecnost nemohou vybudovat. My se jim budem vysmivat, ze maji holy zadky a oni nam na oplatku budou mavat velkym perem, at si sveho vedecko- technickeho pokroku vrele uzijeme. A az je to prestane bavit, tak si prijdou sem si trochu uzit…a my je k tomu budeme vitat. To mi neprijde jako taktika neschopne rasy, spise bych rekl, ze za blbce jsme my tady na severu.

          Pak se staci rozhlednout po „pravicovych vudcich“ a jejich internetovych apologetech: neni sance, ze by takove typy mohly presvedcit vice jak 20% jiz nakrapleho obyvatelstva; kdo ma vsech 5 pohromade a zbyva mu jeste nejaky pud sebezachovy, ten se takovym typum zdaleka vyhne. Pro druhou stranu plati to same.
          Kdyz to clovek vezme eticky, pak nejmravnejsi skupina, ktera se nakonec protahne dejinami, bude opet ta mlcici a kolaborujici s kymkoliv a to proto, ze dobre chape, ze hlasana „pravda“ je to posledni, za co ma smysl se obetovat.
          Ostane, ideje jsou vzdy diskreditovany jen jejich nositeli…podivejte co kdo rika a mate jasno 🙂

    • „…jsem rád, že Sax upustil od své teorie, že kapitalismus zvítězil nad feudalismem v několika krvavých ale vítězných bitvách“

      Vzdycky jsem si delal srandu, ze jsem rad zde, na marxistickem webu a kdyz se mi to splnilo, citim se zaskocen 🙂
      Samozrejme, ze to tak bylo, tarasi, pokud ovsem namisto „kapitalismus“ napises „podnikatele ridici se zakonitostmi nakladani s financnim kapitalem“.
      I dnes dobra pulka Ceska patri nejakemu „slechtici“, tezicimu rentu z pudy, ktery se od praveho slechtice lisi jen tim, ze nesmi pouzivat titul. Tak jakypak kapitalismus?
      Vzdy je rec jen o vetsinovem typu vlastnictvi (a nakladani s nim), urcujicim zakonodarnou strategii. Az bude zakony delat kavarna, budeme mit misto kapitalismu kavarnismus, ale to kapous jen tak nedovoli, mozna jeste v nejake lidskopravni oblasti, ktera ho az tak nezajima.

      • Nevím sice, co dělá z Tarasovy terasy „marxistický web“, ale řekl bych, že výsměch či nevýsměch či adorování Marxe je stejně dvojsečný jako výsměch řekněme Hayekovi/Misesovi atd. Vždy mě udivovalo, když se vývoj společnosti zaměřoval výhradně jen na ekonomickou stránku věci, tj. politickou ekonomii a bralo se to jako základní a určující – přitom to evidentně není pravda.

        • Teorie o ekonomické základně a kulturní nadstavbě s ukázaly jako do jisté míry životaschopné. Ne úplně bez výhrad, když socialistická revoluce mohla zvítězit v zemi prakticky bez dělnické třídy. Kdyby ale takový Gramsci mohl své teorie (o kulturní hegemonii) trochu rozvinout, možná bychom žili výrazně lépe.

          • Myslel jsem to hlavně tak, že politická ekonomie neumí nejen věrohodně předpovědět ani blízkou budoucnost, ale ani vysvětlit známou minulost. Víceméně jde o metafyziku až teologický systém.

            • Ano, ekonomie je místy spíš okultní věda. Ale to byla kdysi astrologie taky, než nad ní mohla vzniknout plnohodnotná astronomie.

              • Jistě, někde se začít musí.
                Říká se takový vtip, že hodní ekonomové budou v příštím životě fyziky a ti zlí sociology.

    • „Na začátku zase byl vliv přírodních podmínek plus vrozené genetické dispozice a předpoklady.“

      A meritkem uspechu je samozrejme zapadni svet, jak jinak…opet kolize: kdo dneska pomerne dobre vidi stahujici se fasisticka mracna, zaroven hlasa cosi o ruznych urovnich ruznych ras.
      Odmysleme se od moralni stranky veci a zeptejme se na moznou politickou uspesnost takoveho nazoru.
      Ja a dalsich 80% obcanu by do takoveho komplotu nikdy nesla, je to nebezpecne jak sfina a to nejen pro ty s jinymi genetickymi dispozicemi, ale i pro samotne dispozicne verohodne straniky 🙂

      • Dva příklady. Porovnáme-li nositele Nobelovy ceny za fyziku a nejúspěšnější střelce v NBA z rasového hlediska, dospějeme k překvapivému výsledku: mezi nejlepšími fyziky a nejlepšími střelci je naprosto stejné procento černochů i bělochů. Je to proto, že výchozí genetické dispozice jsou u všech ras stejné.

  5. Je možné, že lidstvo už žádnou další šanci nedostane. Ale nechci jednou zjišťovat (a nejsem sám), že to byla pravda, že dějiny skončily a ta žumpa, ve které musíme žit je vysněný Fukuyamův cíl. Většina lidí o tomhle nikdy nesnila. Když se nenajde další šance (a my ji opět promarníme), je po nás, po našich dětech, prostě game over.

    • Aneb „dluhy se neplatí“. Nicméně Paroubek alespoň projevil snahu Altnerovi zaplatit, dokonce ve finále chtěl zamáznout i část smluvní pokuty (cca 100 mega).

      Myslím, že rozvíjet v souvislosti s ČSSD konspirační teorie je přehnané – sama ČSSD je jedna velká konspirační teorie. Začíná to Lidovým domem a jeho vlastnictvím, neplacením autobusu Zemák (věřitel se z toho zasebevraždil), nasekáním obludných dluhů všude … (ne že by zločinecká ODS/TOP09/KDU-ČSL byla lepší, spíše naopak).

      Normálně žádná předlužená firma či jedinec nedostane žádnou zakázku, nemůže si půjčit peníze, … a je diskvalifikována z řízení čehokoliv, natož státu či vlády.

      🙂

  6. Za precteni stoji I massmedialne utajovana navsteva

    Utajená návštěva v ČR
    Než to smažou – utajená návštěva v ČR – média mlčí POSÍLEJTE DÁL

    Merkelová vydíra českou vládu :

    Angela Merkelová vyslala do Prahy svou zmocněnkyni pro migraci Aydan Özoguzovou, aby nám nadiktovala, jak máme přijímat migranty. Co se skrývá za tajemnou návštěvou, o které mainstreamová média mlčí?

    Koncem minulého týdne navštívila Prahu spolková zmocněnkyně pro migraci Aydan Özoguzová. Zůstala celé dva dny a opakovaně vydírala českou vládu, aby Česko přijalo migranty, se kterými is Německo neví rady a jejichž integraci nezvládá. Tato návštěva byla přípravou oficiální vizity Angely Merkelové, plánované ještě v průběhu jara. Je vidět, že německé vláda, jejímž jménem Özoguzová v Praze jednala, se již zcela neomaleně vměšuje do vnitřních záležitostí ČR, jen aby Merkelová mohla prezentovat ‚úspěch‘ v přerozdělování migrantů.

    Özoguzová vyzvala při své návštěvě Prahy českou vládu, aby přijímala migranty. Toto vměšování se do vnitřních záležitostí našeho státu ukazuje, kdo v EU udává tón. Özoguzová je sice zmocněnkyní německé spolkové vlády ale NE Evropské unie.
    To ji ale nebránilo v tom, ohánět se v průběhu celé své návštěvy usnesení Evropské rady, podle kterého má Česká republika přijmout 1.500 uprchlíků z první vlny migrantů, kteří přišli do Německa v průběhu minulého roku.

    Návštěva Özoguzové je varovným signálem hned z více důvodů. Za prvé ukazuje, že německá spolková vláda se není schopna sama postarat o migranty, které Angela Merkelová prostřednictvím masových médií pozvala v létě 2015 do Německa. Místo toho, aby problém, který sama způsobila, také sama vyřešila, snaží se teď německá vláda zodpovědnost za řešení tohoto problému vnutit ostatním členským zemím EU. Způsob, kterým to dělá, je výrazem bezmezné arogance moci. Povýšenost, se kterou vláda Merkelové chce přesídlovat migranty Po Evropě jak proti vůli členských zemí, tak migrantů as motných, je zarážející.

    Již standartně se při tom jak Merkelová, tak všichni její nohsledové odvolávají na jakousi „evropskou solidaritu“. Přitom veškeré tlachání o solidaritě je absolutním pokrytectvím: sousedské země Německa žádné migranty do Evropy nezvaly a samotní migranti šli cíleně do Německa a nikam přesídlováni být nechtějí. Chlácholení, že se jedná pouze o 1.500 migrantů, které by Česko mělo přijmout, je pouhou lstí. V roce 1961 žilo v Německu jen 6.800 tureckých státních příslušníků. Dnes tam trvale žijí téměř tři milióny lidí s tureckým původem.
    Již teď je navíc jasné, že samozřejmě nezůstane u těch zmiňovaných 1.500 – it jsou pouze prvními trojskými koňmi. Podle „evropských“ kvót Pak budou přerozdělováni další a další běženci, jejichž fertilita je několikanásobně vyšší, než kteréhokoliv evropského národa. Návštěva Özoguzové je jen dalším pokusem, vnutit menším zemím EU vůli Angely Merkelové. Je to nový německý imperialismus pod rouškou evropského sluníčkařství.

    Özoguzová samotná je nejlepším příkladem toho, kam tento vývoj vede. Tato dcera tureckých gastarbeiterů, kteří přišli do Německa v roce 1958 se sice narodila již v Hamburku, německé občanství ale přijala až ve svých 22 letech. Její bratři Yavuz a Gürhan Özoguz provozují islamistický internetový portál „Muslim-Markt“. Ona sama se již do svých studentských let angažuje v různých turecko-německých spolcích.

    Pro Merkelovou to byla asi natolik přesvědčivá kvalifikace, že ji jmenovala zmocněnkyní pro migraci, uprchlíky a integraci. Není divu, že v její dikci úřad zastává spíše migranty a nastoluje požadavky na německou společnost, než naopak. Z integrace se tak snaží udělat povinnost společnosti, místo toho aby se komunikovalo, že by měla být samozřejmou snahou migrantů.
    Politickému nátlaku čelí Česko proto, že zatím patří v EU k zemím, které se staví k uprchlické politice německé kancléřky Angely Merkelové skepticky. Česká republika doposud sice odmítá přijímání migrantů spolu s dalšími členy „Višegradské skupiny“, tedy Polskem, Maďarskem a Slovenskem, je ovšem jejím nejslabším článkem. Většina zemí EU přitom také odmítá přijímání uprchlíků, kteří do Německa imigrovali v roce 2015. Česká vláda by udělala dobře, kdyby se v otázce migrace řídila více vůlí českého národa, než požadavky Merkelové.

    Často opakované výčitky ze strany Německa, že nejsme dostatečně vstřícní vůči cizincům, nejsou na místě. Česká republika již odvedla velký kus práce při integraci cizích státních příslušníků. V Čechách žije téměř půl miliónu cizinců. Dříve ČR integrovala vysoký počet Vietnamců, stejně jako utečenců ze zemí bývalé Jugoslávie. Nyní jsou to lidé z Ukrajiny a Ruska. V tomto směru tedy nepotřebujeme žádné poučování ze strany Německa.

    Zdroj: http://petrbystron.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=501786

    POSÍLEJTE DÁL CO NEJVĚTŠÍMU POČTU KAMARÁDŮ, AŤ JSME PŘIPRAVENI NA DALŠÍ PROVOKACE ZE STRANY NĚMECKA !

  7. Hidžáb je nejen symbolem islamismu ale uz I terorismu.

    Něměcko – (15.4.2016 ) Německé Spolkové státní zastupitelství povolilo zatknout 15 letou dívku. Německá dívka původem z Maroka zaútočila nožem na policistu v Hannoveru. Prokázalo se, že čin měl teroristický podtext. Dívka jednala dle jejích slov tak, že chtěla zabít reprezentanta nenáviděné republiky. Dříve měla kontakt na lidi z IS. Útok provedla koncem února, kdy jí policista vyzval k předložení dokladů při náhodné kontrole a dívka ho nečekaně bodla kuchyňským nožem a těžce zranila.

    http://news.ivcrn.cz/376-15-leta-nemecko-marocka-divka-bude-stihana-za-pobodani-nemeckeho-policisty-po-vzoru-isis

  8. Podle průzkumů má Trump při zítřejším volebním úterý jistý New York State a Pensylvánii. Zvítězit by měl i v Kalifornii.

    Nicméně, v celkových volbách proti Hitlary by podle průzkumů prohrál asi o 10% – jenže je otázka, nakolik jsou důvěryhodné, na rozdíl od těch nominačních, kde moc lhát nemohou, protože situace je už velmi jasná.

    • Pokud mají Američani opravdu na výběr jen mezi těmi dvěma, tak – Bože chraň Ameriku. (Kam může průměrný Američan *ekonomicky* emigrovat?)

      • Pekna broskvovina basic income.
        Myslenka sice dobra ale take jeste lepsi a srozumitelnejsi pozvanka a vyzva 3 svetu nez jak predvedla Merkel svoji rozevrenou naruci .

      • Je docela zajímavé, že „základní příjem“ je vydáván za levicovou myšlenku.
        Všeobecně, novelizace mezd je jistý způsob, jak udržet status quo a zničit inovaci, tedy pokrok, který vládnoucí vrstvě míchá karty. Také to bude použito pro snížení mezd ve vyšších patrech střední třídy, aby nezačala vyskakovat ještě výše.

        Příkladem je např. novelizace mezd v ČSSR, zcela nejvyšší v socialistických státech. Bylo to v zásadě jemné potlačení pracující inteligence a vedlo to paradoxům, že inženýři, lékaři, vědci brali méně než lepší dělník, kterého v pracovní hierarchii měli řídit. Nic takového nebylo v SSSR, kde ještě ve stagnačních 80. letech byl platový rozdíl cca třínásobný. Což ale byl teprve výsledek nomenklaturního potlačování, protože za Stalina byly tyto rozdíly běžně 10-ti násobné – a vedlo to k prudkému rozvoji.

        Zajímavé na tom všem je, že navlas podobná situace byla ve Francii, před WWII a následně do 60. let, pak se to jemně zlepšilo. Jak glosoval již francouzský spisovatel Boris Vian, „lidem, kteří jsou lépe živeni a oblečeni než Vy se špatně poroučí“.

        V západní Evropě, konkrétně v Německu, jsou sociální dávky už dnes tak vysoké, že část lidí – jinak zcela normálních – se „cíleně nerealizuje na pracovním trhu“ (jak by řekl neoliberál), ale programově žije skromný život z dávek – a místo konzumu hledá radost v jiných věcech. Nejde o žádné sociální případy, alkoholiky nebo narkomany či zběsilé odpůrce společnosti, alternativce. Většina těchto lidí volí CDU/CSU, kteří jim tento blahobyt zařídili.

        Podobný systém měli ostatně v Lybii (a mají v ropných státech), jen byl problém, že díky tomu všemu se Lybijcům nechtělo moc pracovat a dovezení gastarbeitři – kteří výhod rodilých Lybijců nepožívali – byli dobrou základnou pro kozomrdní útok na systém. Situace v západní Evropě bude velmi podobná.

        Pořád to ale vypadá, že „základní příjem“ je nějaká cesta ven ze společenského problému: co díky automatizaci, informatizaci a robotizaci dělat s nezaměstnatelnými – tedy ve stávající společnosti. Jelikož stát ani sektor průmyslu ani sektor služeb nedokáže zajistit pracovní místa, sociální dávky už nejdou nazývat podporou v nezaměstnanosti, protože ta bude dlouholetá. Jistě to není napořád, protože společnost se časem promění, jde o transformační opatření. Aktivita v tomto směru pochází shora (jako za Bismarka či Hitlera, i zuřivý odpor „levice“ je stejný).

        Připomíná to tak trochu komunismus – „každému podle jeho (základních) potřeb“. Což je vyloženě směšné, je-li posledním stádiem kapitalismu „komunismus“. Připomíná to rozumování vousatých mudrců, „je-li socialismus možný jen v jedné zemi“. Zdá se, že ano, ale musí být dobře oplocená.
        🙂

        • Děkuji za zajímavé postřehy. Já osobně bych řekl, že rozhazování bankovek z vrtulníku by mělo větší smysl, než „základní příjem“. Proč levice ale v tomto ohledu zachovává naprosté mlčení (že „základní příjem“ nemůže fungovat), to je mi záhadou.

          Proto mne potěšil nesmělý pokus o kritiku zleva.

      • Pokud to rika Guardian, tak to bude urcite obracene.
        Dnes jsme v situaci, kdy nehledame dobra, anebo lepsi reseni, ale jedina mozna.
        Az bude na ulici 40% lidi, asi to jinak nezli nepodminenym prijem vyresit nepujde, protoze obsluha nezamestnanosti bude mnohem drazsi, nezli plosne rozdavani penez.
        A urcite to podpori i kapital, protoze obratem snizi mzdy.
        Vyse nepodmineneho prijmu pak pujde vypocitat jednoduchou trojclenkou: za 10 tisic mesicne si po odectu obligatornich vydaju muzete koupit zbozi za X tisic korun, pokud dostanete 12 tisic, mate k volnemu nakupu zbozi k dispozici X+2 tisice atd.
        Pak zbyde jen rozpocitat povinnou spotrebu a bude to 🙂

        • Pozor, tohle je off-Guardian. Bývalí čtenáři Guardianu, zcela jiné postoje, vyšší stupeň nas[píp!]osti.

        • Přesně tak.

          Onen „základní příjem“ má proti výše zmíněnému „házení peněz z vrtulníku“ tu výhodu, že opravdu pronikne až dolů. Protože „házené peníze“ shora zřídkakdy proniknou přes „vyšší střední třídu“, dál to jen kape – tyto vrstvy jsou dobře utěsněné.

          Povinnou spotřebu máme už teď, řízeno je to bezstrukturně pomocí „kultury“. Nemůžete chodit v 15 let starém kvádru, i kdyby jste ho měl na sobě jen dvakrát a je jak nové. Móda. Novou káru si koupit „musíte“, protože na starší dají tak vysokou pojistku (tj. pokutu), že to „není ekonomické“ (ryze uměle) … Takových mechanismů je mraky.

          • Sice dnes obracene, ale presto jsou povazovani za ty kteri to odstarovali.
            Ze se to „odklonilo“ casem jinam a jinak who cares.
            Kdyz Clinton v 99 boural posledni omezeni pro banky, kdo mohl vedet ze to povede az k derivatum a tak uspesnym, ze je dnes na svete 100x vic „penez“ nez by melo byt.

            Kdyby platila stara pravidla, nebyly by superbanksteri a svet businessu tam kde je dnes.
            Co bolo, bolo.
            Jini jsou terazky majorom,

  9. Predr dny jsem sem daval odkaz z Weltu o tom, ze arabske klany prebraly Berlin. Ze to slo z mainstreamu, tak se toho asi chytla i verejnopravni ARD (podle te jednicky na obrazovce vpravo nahore) a udelala na to konto dokument, je uz cesky otitulkovany:

    • ARD (veřejnoprávní) má prý 4.5 milionu neplatičů (pravděpodobně je to celkový počet nezaplacených měsíčních poplatků, těžko to bude 4.5 mega unikátních neplatících domácností), poplatky tam platí všichni, bez ohledu na to, zda mají přístroj či nemají.

      V současné době se chystá žaloba k ústavnímu soudu.


    • Немецкие полицейские
      послевоенной администрации в Берлине

      2016
      Gruss aus Berlin Kreuzberg
      … Die Polizei nennt das Kottbusser Tor einen gefährlichen Ort
      (zeitung de, brennpunkt)

      eine weitere „No-go-Area“ (welt de)

  10. Základní příjem nebo shazovat peníze z vrtulníku? Zapomíná se na dvě zcela jednoduché metody, které by zvýšily zaměstnanost zcela zásadně. První je zkrácení pracovní doby na 30 až 36 hodin týdně při plném zachování výše mzdy. Tento trend, který prosazovali odboráři ještě počátkem devadesátých let, se změnil ve svůj opak, lidé dřou 60 a více hodin, přičemž přesčasy a příplatky se jaksi neplatí. „Na to si u nás nehrajeme,“ pravil jakýsi kurvamanažeřík, když se ho dělník na lešení ptal, jestli dostanou příplatek za tenhle odpracovaný svátek.

    Druhá metoda zní – státní zakázky ve větším rozsahu. Samozřejmě by předtím bylo nutné zavřít do pracovních táborů se zostřeným režimem asi tak padesát tisíc státních zaměstnanců, kteří se podílejí na rozkrádání státních peněz a přibližně tisícovku policistů a stovku soudců, kteří nad tím přivírají oči. Ale takový přesun disponibilních prostředků ze soukromých kapes do komunálu (samozřejmé by bylo vyšší zdanění korporací) by vyčistil ovzduší, přičemž by místo jachet a sídel v Karibiku byly financovány bohulibé projekty, na které se dnes až zoufale nedostává peněz.

    • Každá metoda by byla dobrá.

      Problém je, že nadnárodní korporáty tunelují všechny státy, bohatství jejich „lidských zdrojů“ a zůstávají po nich jen „brownfieldy“, když se přesunou do nové země. Zpětná vazba mezi firmou a prostředím byla přervána. Přitom to prostředí – „infrastruktura“ – je základní podmínkou činnosti. Připomíná to působení parazita, schopného zahubit hostitele. Zatím to „nevadilo“, protože hostitelů se zdálo dost, ale zásoby se krátí.

      Už před lety jsem slyšel, jak si více zbohatlí lidé v USA nechávají ve svých domech a firmách dělat „bezpečné místnosti“, jakési pevnosti, protože očekávají v blízkém horizontu velké nepokoje. Dnes to postoupilo na vyšší úroveň, kdy se upravují staré protiatomové kryty na luxusní hotely a apartmány. Ne ani tolik kvůli strachu z jaderné války, ale prostě kvůli občanské válce.

      V EU se bruselští snaží odzbrojit obyvatelstvo, návrh EU zákona o legálních zbraních je zcela šílený – a má se to „řešit“ nyní na schůzce ministrů vnitra, která mediálně bude o migrantech, ale důležitá – ne-li hlavní – náplň je odzbrojení občanů.

      My jsme jedna z nejsvobodnějších zemí Evropy, chladné nebo neletální zbraně nejsou omezeny vůbec, palné zbraně podle výborného zbrojního zákona. To vše by chtěli zakázat. Výsledky jsou jasné – například v Británii stoupla po odzbrojení obyvatel zločinnost 11x, tedy do doby, dokdy bylo ještě povoleno takové statistiky dělat a zveřejňovat.

      Logika je to přímo úchvatná – hned po atentátech v Paříži, spáchaných ilegálními automatickými zbraněmi, byl s velkým humbukem oznámen návrh opatření a zákonů, znemožňujících civilistům nosit palné zbraně. Co kdyby někdo na onom koncertě vytáhl legální pistoli a kozomrdy postřílel, jako se to děje v Izraeli. Nechci vidět, jak by takový hrdina dopadl, v EU bordelu.

      Takové jsou reakce na bezprostřední ohrožení pořádku a zákonnosti, takže se pak nelze divit, že komplexnější věci – jako například pracovní legislativa o 30h pracovním týdnu nebo nepodmíněném základním příjmu se vůbec neřeší.

    • Tarasi kapri si rybnik nevypusti:-(
      Masmedia jsou tam kde jsou , priznacne pro dnesni dobu je jake umi vyvolat clanek o meste v Syrii kde starci a zeny s detmi vyhnali osvobozeneckou armadu ktera zavadela tvrdsi sariu
      Komentare pod clankem o tom jak by boj a vyhaneni terroristu byl uspesnejsi kdyby se boje zycastnili I mladi muzove ze Syrie dnes v Nemecku ukazuje ze masmedia nejak neumi domyslet co pisi !
      http://zpravy.idnes.cz/an-nusra-vyhnana-z-mesta-v-provincii-idlib-fik-/zahranicni.aspx?c=A160415_143321_zahranicni_mlb

      • Vynikajici video nejen o pyramidach ne jako misto pohrbivani, ale jako fungujici energeticke a informacni centra!
        Dovolim si pridat jeste jedno:
        Stanek zase vyborny ve svem rozboru

    • Neni bourit se jako bourit se!
      Pouceni z BL plyne, ze kdo zradi bidne zhyne !
      Podle clanku egocentricky adolescentní negativismus nastava
      kdyz bojovat proti zlu z uslechtilych duvodu clovek prestava.

      Mozna by to bylo na clanek ale jinak nez podle Dolejsiho

    • Doufám, že jste všichni už poslali příspěvky na provoz BL.
      Každý měsíc NUTNĚ POTŘEBUJÍ na provoz 60 000.
      Posuďte sami:
      Honoráře:
      Kája – 20 000,- (je nejlepší, tak má nejvíc)
      Bob- 11 500,- (není tak dobrý, ale je dobrý)
      Dan- 11 500,- ( dva jsou málo)
      Honza cesťáky—15 000,- (zadarmo ani kuře nehrabe a Honza musí někdy být v ČR, aby nasál tu xenofobii a rasismus, zejména v pražské hromadné dopravě.
      http://blisty.cz/art/81782.html
      Pokud se podíváte pozorně, zjistíte, že těch 60 000, o kterých hovoří redakce BL je ve skutečnosti 73 260,73 Kč.
      Záhadný je zejména bankovní poplatek 670,23 Kč, protože neznám banku, která by byla tak drahá.

      • Hardware přece taky není zadarmo. Redundantní disková pole, fail-safe zálohy … To víte Kreml má dlouhé prsty.

    • Rozhoduje nastaveni vnitrni linie strany a vlady, Astere, a ta je nereformovatelna. S cim prijdou, s tim prijdou a) pozde a za b) to nikdo nevezme vazne, protoze vedouci politicke kadry ziji ve forme mocenskeho spiknuti, ktere s realitou nema mnoho spolecneho.

      I nasi milovani soudruzi v roce 1980 prisli se Souborem opatreni, ktere by jiste bylo ucinne, kdyby jej nekdo vzal vazne…ovsem svejkovat zacala uz Ceskoslovenska televize (viz odkaz) a kadry, prisedsi ze zasedani, nedokazaly Soubor opatreni „predelegovat“ na kadry vykonne. Ty byly zvykle na sve prebendy, ziskavane jiz zabehanymi metodami ze zabehanych vztahu a na tom neslo nic menit, ani soudruzsky apel strany a vlady tady nic nedokazal.
      Soudruzi na vsech urovnich rizeni sice Soubor opatreni odsouhlasili a s nadsenim prijali,strana si udelala medialni zarez ze jako neco dela a tim to skoncilo, nic se nezmenilo, rozklad pokracoval stejnou rychlosti i nadale:
      http://www.ceskatelevize.cz/porady/10266819072-vypravej/ve-stopach-doby/1980/301-byl-vyhlasen-soubor-opatreni-ke-zdokonalovani-soustavy-planoviteho-rizeni-narodniho-hospodarstvi/

      • Nereformovatelna!
        Takze zadna nadeje ?
        Stale dole vodou?
        Navic za 150 az 200 let bude nase Slunecni soustava prochazet pasmem asteroidu.
        Velka to hrozba se kterou se bud lidstvo vyporada a prezije a nebo opacne!
        Jen plundrovani Zeme a stale vetsi devastace cestou dneska,
        ani zitra jen vira (treba v Allaha) problem nevyresi.
        Ekonom Stanek to v odkazu vyse rika srozumitelne.
        Tedy jak pro koho 😦

        • Stanek asi pravdu ma, otazka je, proc tohle poslouchat, kdyz uz to, co rika, stejne vime. Stanek to rika „jen“ erudovane a komplexne.
          Dnesni problem neni ani v tom co delat, to je v jadru jasne. Zadrhel je v tom, jak s tim zacit, kdyz se nikomu nechce, protoze urcujici vetsina se ma v zasade dobre a kazda zmena stavu by prinesla jenom trapeni.

          • protoze urcujici vetsina se ma v zasade dobre a kazda zmena stavu by prinesla jenom trapeni.
            Jinymi slovy, je nutno si pockat az se „urcujici vetsina bude mit v zasade spatne, ci hure“
            a pak se zacne neco dit ?
            Podle rychlosti s jako EU reaguje na nespokojenost obcanu bude muset dojit k zasadnimu zhorseni. Nabizi se otazka zda pak jiz nebude pozde. Do omrzeni opakuji ze to smeruje k naplneni predpovedi kterou kdysi vyslovil Nostradamus 😦

            • Ale no tak, fujtajbl. Ještě něco o Iluminátech, k tomu trochu chemtrails, a další místy rozumně hovořící jedinec posílí dojem, že levicově může uvazovat pouze totální retard. (Nebo dement, případně dementní retard či retardovaný dement.)

              • Nerevar vubec nejde o to uvazovat pravicove nebo levicove. Staci umet pouzivat horni polovinu hlavy!
                Ani illuminaty ani chemitralils netreba , jen fakta.
                Rozesrana Evropa dnes v r.2016 se nevylihla pres noc.
                .
                Dnesni obcan Evropy vetsinou neni retardovany dement, ale spravne zmanipulovany ovcan 😦
                Prectete si clanek z r. 2010 o faktech a planech o cem „lid“ tedy bezny obcan nevedel ani pred 6 lety a vlasne dodnes nevi nic !
                http://www.euro.cz/byznys/jak-zabit-civilizaci-821461

                • Tak teda „euro.cz“ nemusím ani brát s rezervou. Tvrdá linie jak z učebnice, pro-kapitalistická propaganda jak malovaná.

                  Nějaký přijatelnější zdroj by tam nebyl?

                  • nebude ani nebyl
                    kazdy kdo nema spravny trzni postoj je podle trznich drafcu bud neschopnej nebo debil!
                    Pak jsou jeste agenti Putina
                    z imperia ktere se pry nebezpecne rozpina.!
                    Pro Vas bez vyberu, nic z Vam vyhovujiciho smeru.

                    • Měl bych zajít do Holešovic v Praze, na ruskou ambasádu pro další instrukce.

                • Ano, Benjamin Kuras. Výborný spisovatel a glosátor.
                  Je to dlouhodobá záležitost, plánovaná. Viz. program EUROMED.

                  Nebo-li snaha o zrušení národních států, národů Evropy. Výroba lidského mišmaše, podobná USA a dalším přistěhovaleckým zemím. Jenže to není náš případ. Ani případ většiny evropských zemí.

                  V tomhle vůbec nezáleží, zda je kdo pravičák či levičák, jde o samou podstatu kultury a člověčenství.

  11. Trump přesvědčivě vyhrál v New Yorku a Pensylvánii, už má nominaci téměř jistou, ovšem jen matematicky – vedení GOP může všechno změnit. Hitlary také vyhrála, po minulých prohrách, ale ne tak jasně – nicméně se ukazuje, že Sanders je taktická finta, protože „všichni přece volíme demokraty“.

    Jiné zprávy z USA jsou rovněž zábavné, např. vyšel vážně legrační článek na „War is boring“: https://warisboring.com/afghanistan-s-failed-goat-farm-is-the-perfect-american-disaster-ed2114523b44#.83zs6sdeu

    O tom, jak Amíci neumí chovat kozy. V rámci „pomoci“ Afghoši utratili již 100 miliard dolarů (ze kterých zázračně zbohatly americké firmy, privátní žoldácké armády a vysocí důstojníci, politici), aniž zvládli např. obnovit rozbombardované elektrárny a vodovody, přehrady a továrny. V rámci utracených peněz naplánovali Afgháncům růst o 1.28 miliardy, a výsledek „investic a poradenství“ byl pokles o 700 mega (2015).

    Jedná se o vyloženě anekdotický příběh o utracení 2.3 mega dolarů za kozy, příklad o „pomoci“, který ilustruje celou katastrofu. Obyčejné kozy se zdály Amíkům málo podnikatelsky perspektivní, tak chtěli použít kašmírové kozy, které se kromě na maso chovají také kvůli velmi drahé kašmírové vlně. Kašmír nejvíce produkují Mongolsko a Čína, Indie, Afghanistán minimálně.

    Začali utracením 1.5 mega za experty z Colorado State Univerzity a filmařsko-průzkumný tým, který v rámci PR a „výzkumu“ natočil afghánské farmáře (se zjištěním, že afghánský farmář neví nic o Afghanistánu, kozách ani farmaření – tedy podle Amíků). Vyšlo také najevo, že důvodem neúspěchu chovu kašmírových koz je, že v Afghoši chovají tmavé kašmírové kozy, kterýžto tmavý kašmír trh nechce.

    Amíci pojali „geniální plán“ na zkřížení italských kašmírových „blonďatých“ kozlů s černými afghánskými kozami. Zakoupili 9 šampiónů a 300 zkušebních koz, s tím, že (nechápu jak, v tom pramen mlčí) se žádoucí „blondie“ geny brzy rozšíří na 9 milionů afghánských tmavých kašmírových koz. Další zádrhel projektu byl v tom, že zvolené pozemky pro 309 koz nestačily, takže je museli uměle krmit přiváženým žrádlem, což v jejich provedení stálo asi $50 tisíc ročně.

    Nedosti na tom, zádrhel byl v tom, že „zapomněli“ kozy a kozly vakcinovat a většina jim pochcípala na rozličné afghánské kozí nemoce.

    A, jak říkají znalci, tak je to v americké péči o Afghán (nebo Irák) se vším, historka je nejen pravdivá, ale hluboce symptomatická.

    Američtí hrdinové v kozí kašmírové akci:

  12. Trošku mimo ale zaujalo mě to.
    http://www.novinky.cz/domaci/401041-spekulanti-stehuji-socialne-slabe-z-ubytoven-na-sidliste.html
    Nu, tady se vyhodí ročně tak 6 000 000 000.
    Snadným zákonem o max.výši státního příspěvku na bydlení a max.počtu jedinců na m2 nějakého bytu by se tyhle prachy ušetřily.
    A zachoval by se majetek a důstojný život slušných občanů.
    Plakali by neziskovky a podvodníci.
    Ale to ne, tématem doby je EET!
    Cigošů je ale málo, i když už i ti,. co jsou, jsou monstrozní kšeft.
    Proto je veden tlak na jejich rychlejší rozmnožování a samozřejmě i na jejich odsocializování, protože cenu nemá Cikán, co pracuje, a jeho děti chodí do školy, ale nepřizpůsobivý parazit.
    Ale ani to rostoucím nárokům neziskovkářů a podvodníků nestačí, tak by rádi nějaký ten milionek negrů a čmoudů, to by se kšefty, pod záštitou EU, hejbaly!!!!!!!!!!

  13. Vymysl zvany „neziskovky“ a prinos pro spolecnost se podobne jako „exekuce“ zapise do dejin jako priklad „polidsteni“ jakym Samet s lidmi zamet !

  14. Namísto sledování politických zhovadilostí zdá se mi výhodnější sledovat plavbu člunů po Labi nebo pouť mazací tramvaje po Praze. Jsou tam k vidění kachničky a Pražáci. Ty první ještě nevyvádějí mladé, z těch druhých by jeden mladý dostal.

    • Z nelasky k Prazakum (nekterym) ses priznal
      cert aby se f Tobe vyznal.
      Zato kachnicky mas rad
      dobre upecenou dovoluji si Ti prat.
      Pak hura do rozhovoru o politickych zhovadilostech s Tebou se dat:-)

      • Super !

        Kachničky, hlavně ty pečené, mám rád také. Mám rád i Pražáky, jsa tím tímto bydlištěm také postižen, mimoto Pražáci averzí k nikomu netrpí, na rozdíl od např. Brňáků (a mnoha dalších, kde se patriotismus poněkud zvrhává).

        Mimoto, na (polo)vtipu, že 10 km od Prahy začíná džungle, na tom v zásadě něco je.
        Hlavně nikdo nesmí soudit Prahu podle havloidů a „pražské kavárny“ – 99% těch zmrdů je stejnak „náplava“, abych si vypůjčil slovo z jejich „elitářského“ slovníku.

        Jasně, (pseudo)politika – obzvláště v podání žumpoidních médií – nestojí za sekundu času. Ale je plno důležitých, skutečně politických věcí, které by člověk sledovat měl – ve vlastním zájmu, z vlastenectví, kvůli majektu, zděděnému po předcích – k čemuž počítám český stát a jeho území. To je „nás všech“. Nikoliv kozomrdného migranta, přišedšího z kdovíjaké prdele světa.

        U nás člověk musí 35 let pracovat, než dostane ubohý důchod a bude to ještě horší, pokud počet cizopasníků vzroste. Jestli si svoji zemi nechají ukrást Němci, a nechají si znásilňovat svoje ženské, je to jejich volba. Ale soukromě si myslím, že až do dostoupí jisté hranice, Němci se zblázní opačně a z kozomrdů nezůstane ani mastný flek.

          • Napište Váš názor nebo mlčte. Nějaké blicí listy či čulíci (což je druh smradlavého odporného hmyzu, zřejmě rostoucí ve výkalech a zvratcích) mne nezajímají.

            • Můj názor je, že posledním příspěvkem dodáváte zadarmo argumenty lidem, kteří se mne urážejí svým povýšeným chováním.

              • Opacne zase plati ze multi Culikove na svych listech take „zadarmo“ dodavaji argumenty tem kteri vidi blizici se nebezpeci !

                • Mám vážné obavy, že si skutečný rozsah toho blížícího se nebezpečí nechcete připustit. Těch pár Arabů bude jen dobrá záminka.

    • A to ses pravidelne holedbal, Tarasi, ze jsi clovek politicky…a ted jsi skoncil na kachnickach.
      Ale zadny div, ja uz si musim take davat pozor, abych se nezblaznil. Podle meho se politicka doba ridi fyzikalni pouckou „energie teles se nemeni spojite, ale v nasobcich energetickeho kvanta“, coz znamena, ze najednou vubec nevis, kde vlastne jses 🙂
      A aby to bylo zajimave, pak ona „politicka“ kvanta vnimaji ruzni lide v ruznych casovych usecich, takze ty treba nevis, kde jses, zato druhy to vi, ale za chvili je to obracene…zkratka „spolecenske dejiny“ prestaly byt linearni a tim padem je nejde zaznamenat.

      Vcera mne to napadlo nad nize uvedenym odkazem/ clankem. Predstav si, ze se pise treba rok 1999, republika je po privatizaci, na postech se zacinaji usazovat novi lide a etablovat se nove velke firmy. Evropa prijima euro, CR vstupuje do NATO, ktere konci bombardovani Jugoslavie…z pohledu tehdejsi doby vcelku optimisticka, anebo ale spon stabilizovana situace.
      Rano otevres noviny a ctes tohle:

      „NATO varuje před možným jaderným útokem tzv. Islámského státu v Evropě“

      Zdrojem je verejnopravni instituce, zdrojovano ze zastresujici evropske bezpecnostni organizace.
      http://www.rozhlas.cz/zpravy/evropa/_zprava/nato-varuje-pred-moznym-jadernym-utokem-tzv-islamskeho-statu-v-evrope–1605524
      Tehdy by to asi „urcite“ pozdvizeni vyvolalo, zacalo by se debatovat, tiskove oddeleni NATO by zavarilo telefeny…ale dneska nic, bez ohlasu.
      Uz zijeme v casech, kdy nam prijde vcelku normalni, ze se pojedem vykoupat k mori a tam se dockame atomoveho vybuchu, cilene smerovaneho na plaz.
      Tady nad tim se clovek politicky velmi rychle odpolitizuje, protoze polis uz neni politicka. Takrikajic „vsichni jsme kachnicky“, nejen prazaci, pro cloveka politickeho nastava trapna situace, ve ktere mluvi o zdpovednosti a pritom zije v nadstatni az iperialni strukture, ktera pripusti moznost jeho bombardovani atomofkami od nejakych drbanu z pouste, aktivne se zbavuje vizove povinnosti s tymiz (jen ne z pouste, ale z bazin) a uzavira humanitarni dohody s clovekem pachajicim genocidu na vlastnich obcanech.

      Tedy parametry hovoru se zcela zmenily, stare popisne terminy uz neplati a nelze byt nez sprosty. Coz chapu, ze ty nechces, takze zadsi ty kachnicky…na kmine, anebo s jablky?

      • Take souhlas Saxi,
        Z meritelneho se stalo nemeritelne a clovecenstvi ukazuje svoji krutost !
        Jak kde .
        DESERT STORM drtici neposlusne diktatory a dilo zkazy obcanskou valkou pak dokonano
        a pak se nahodou octnes v parku par metru od Wajthauzu a jen ziras jak ohleduplne
        proud aut zastavi aby nechal prejit veverku s vevercaty a o par desitek metru dale se opakuje totez kdyz pres ulici kachna kachnatka. prevadi
        Turisti jen cuci, a na kamery toci
        a az kachnicky v klidu prejdu az pak kolona aut dal frci.

        A vsadim se vo hlavni nadrazi nebo vo fsechny parniky plavby Labsko-Oderske ze kdyz v nejakem tom aute sedi treba I ten nenavidenej bankster a vrahoun z Wolstrytu
        co si do Fasingtonu vodskocil
        aby spravnym smerem sve dollace natocil,
        ze I ten slusne zastavi a pocka az kachna s kachnatky prejde
        Az tak citlive duse to jsou
        a ne ze vrahouni co jinym za dollar po krku jdou:-)

  15. Nez se odeberu
    jeste tu jednu vetu od sousedky rozeberu:-(

    Janika v Aprilu ?
    Potřebujeme náboženské vůdce, nebo upgrade „demokracie“?
    a posledni veta zni :
    Stupidní aktivizace obyvatelstva s mottem „vzhůru na přistěhovalce“ je poté, co se zjistilo, že k nám nikdo nechce, už poněkud trapná. Prostě není koho „lovit“, přistěhovalci se jaksi „nekonají“.
    Presne massmedialni veta a take tak mimonska!
    Ze to tak massmedia musi napsat, OK, ale ze clovek schopny myslet ? Asi tak mluvi ti co nejsou schopni domyslet?
    Ze tlak na kvoty a jejich prijeti
    bude stale vetsi a ze I CR se stane obeti
    a nebude to zadne Merkelovske objeti
    a I CR se stane obeti
    s okvotovanymi uprchliky pak nastane velke mezi lidem napeti

    Prostě není koho „lovit“, přistěhovalci se jaksi „nekonají“
    Dnes jeste ne, ale az se prani a predstava frau Merkel stane rozkazem
    pak konat se budou !
    Neni ovsem Janika sama ktery takto mluvi. Na TV opakovane byl vysilan rozhovor s pani Vasaryovou ktera taktez tvrdila ze emigrantska krize se vycerpala a ze jen v Banske Bystrici vyhral „fasista“ volby a dostal se do parlamentu. Jinak pry to uz lidi prestalo zajimat.
    Zbozne to prani kazde Evropske vlady 😦
    Proste zadna pristehovlecka krize neexistuje. Pravila massmedia a tak je to spravne!
    Proto asi i Tarasova kachna co vyvadi mlady, a politika lezi lady:-)

    • Díky, Astře, už jsem se lekla, že mě tady odsud nikdo nečtete :-).

      Jsem velmi ráda, že souhlasíte s touto mou větou: „Prostě není koho „lovit“, přistěhovalci se jaksi „nekonají““
      I když dodáváte: „Dnes jeste ne, ale az se prani a predstava frau Merkel stane rozkazem
      pak konat se budou !“

      No jo, Astře, „pak se konat budou!“, zdůrazňujete, jenže před časem jste všichni zrovna tak křičeli o tom, jak se k nám přistěhovalci hrnou. A vidíte, nehrnou :-). Nikdo k nám nechce.Takže i to Vaše „pak se konat budou!“ beru, s dovolením, s velkou rezervou, jako stejnou nepodloženou poplašnou zprávu, jako byla ta předchozí :-).

      • Zatim je namisto distinguaneho Bruselu zabiji najemny vrah hned za syrskymi hranicemi.
        Ze se uprchlici zastavit musi, bylo jasne, stejne jako ze sem znovu prijdou, zde je to TINA.
        Proti zastaveni jejich prilivu byla slunecka coby proti nelidskemu jednani….ted si pochvaluji, ze sem nikdo nehce, ale cena za to je uz nezajima. Me to prijde jako velmi podezrele pokrytectvi.
        Syrske deti pracuji zdarma pro turecke fabriky, vyvazejici do Evropy, jejich rodiny ziji v zajeti a obcas se do nic sem tam vystreli, aby byl klid.
        Treba tady:
        http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/turkish-border-forces-fire-live-rounds-at-syrian-refugees-fleeing-isis-fighting-a6986771.html
        Anebo ruzne clanky nazvane jako treba „Turkey is no ‚safe haven‘ for refugees – it shoots them at the border“- Turecko neni pro uprchliky jisty pristav- strili je hned na hranicich.

        Obchod je to jednoduchy, namisto ztraty tvare a v zajmu slunickarsky cistych rukou se Brusel vydal v plen Turkovi a necha se jim libovolne vydirat (pripad Böhmermann, na 90% zruseni ukrajinskych viz atd.). Ze za nej vrazsi Turek mu nevadi, Ankara neni brusel.
        No ale hlavne aby ta humanita jeste vydrzela…

        • Saxi, přesně jak píšete. Znovu budou moci Němci říkat „nic jsme nevěděli“.

          Tenkrát to byly plynové komory a vraždění na Východě. Proboha !
          Copak ti lidé nemají rozum, neučili je ve škole historii a nic z toho nemají ?
          Zdá se mi to absurdní.

          BTW, začalo jaro a můj ICT kroužek v místní škole, a děti nemají nejmenší ponětí o sebeobraně, právech, našem státu, o střílení ze vzduchovky (pokud jim to neukázal tatínek) a dalších věcech. Škola selhává !

          Respektivě je placená za selhání. NGO’s na tom pracují.
          Inkluze ? Když ČR měla nevyšší EU výsledky v gramotnosti cigánů ? V jejich uplatnění a štěstí ? Nikde na světě neumí přes 70% cigošů číst a psát, …

          Takový nefunkční systém prostě musíme odmítnout. A když to nepůjde jinak, tak silou.

        • Saxi, to co píšeš, nezpochybňuji. Také jsem nikdy nebyla proti zastavení přílivu uprchlíků kamkoliv. Poukazuji od počátku na to, že k nám se nikdo masivně nehrne a hrnout nebude. Chtějí jinam, ne k nám, takže aktivizace proti „černým“ byla od počátku bojem s větrnými mlýny.
          Jaká cena za to, že k nám nechtějí, prosím tě? Tomu vůbec nerozumím, jak to myslíš. Já se neraduji z faktu, že sem nechtějí, ale z toho, ŽE JSEM TO OD POČÁTKU ŘÍKALA A VY JSTE TVRDILI OPAK. Doufám, že to vysvětluji dostatečně.

          • „ŽE JSEM TO OD POČÁTKU ŘÍKALA A VY JSTE TVRDILI OPAK“

            Co tu kdo tvrdil, ze se sem hrnou, kdyz se sem nehrnuli? To si nevzpominam. Rec byla o tom, ze se hrnou na pozvani do Nemecka a az to tam presyti, poslou je nam sem nasilim…vetsina debat sla na ukor rozdilne kupni sily ceskych a nemeckych uprchlickych davek.
            Nemecko uz plne je, proud na cas zastavili (museli za kazdou cenu) a ted prijde prerozdelovani.

            Jinak to „k nam“ a „k nim“ je ocela relativni, diky Schengenu a diky blizkemu sousedstvi. Nikomu asi neni prijemne, kdyz si soused udela z baraku socialni ubytovnu, i kdyz je na jeho pozemku, rizika tu jsou nabiledni.

            Proti cemu jsi kdy byla, cemu jsi stranila a cemu ne, to nevim, mam v tom u tebe zmatek, nevyznam se. Ze zacatku jsem se snazil pochopit, pak jsem to vzdal.

            • Oni k nám nepůjdou, saxi.
              Vyvolávaly se nálady nenávisti proti nim, na základě toho, že nás ohrožují a masivně se k nám hrnou. Nevím, jestli je správné argumentovat tím, že „už je nenávidět nemusíte, protože se k nám nehrnou a neohrožují nás“. Chápeš, v čem je to chucpe…

              Zkoušela jsem se učit arabštinu – je to nesmírně těžké, práce na léta. A oni je chtějí učit česky, bláhovci. Arabština je aspoň světový jazyk, ale kdo půjde do češtiny. To jen tak mimochodem, ta bariéra je nepřekročitelná.

              • Musíme je nenávidět ještě víc.
                Preventivně.
                To, že k nám (zatím) nechtějí je i zásluha naší slavné nenávisti.
                V jednotě je síla, Janiko a sluníčkáři jako ty na tom nic nezmění.
                A že jsi něco vždycky říkala?
                No jistě, to všichni…
                Sama nevíš, co jsi říkala, ale Araby bys tady chtěla.
                Ti v tobě vzbuzují zvědavost, stejně jako ženská obřízka.
                Každý si může říkat co chce, ale na jednu věc se těším.
                Až budeš tvrdit, že jsi vždycky říkala, že Zeman a Putin stojí za hovno a že není boha mimo Aláha a Mohamed je jeho prorok.
                Tam máš nakročeno a tam dokráčíš.

              • Ještě se mrknu na tvůj vylhaný sluníčkismus.
                Tak tady píšeš, že nenávist proti nim byla „vyvolávána“ (kdo jí jako vyvolával, Zeman?), protože nás ohrožují, že se sem pohrnou.
                Nyní se ukázalo, že se sem nehrnou.
                To jsme zase jednou byli blbí….
                Nebo ne?
                Nebyli jste blbí náhodou vy?
                Kdo říkal, že jsou to oběti amerického (nebo ruského, dle politické příslušnosti sluníčka) imperialismu, že prchají před hrůzami války?
                To jste byli přece VY.
                A kdo říkal, že jsou chudí a potřební?
                Také VY.
                Jenže se ukázalo, že neprchají před válkou a chudí také nejsou.
                To vám uniklo, v tom aifru z toho, že k nám nechtějí, že jste to říkali.
                Jsou nebezpeční, protože lžou o svých důvodech.
                Jste nebezpeční VY, protože vám ty lži nevadí a bagatelizujete je, protože přece utíkají před válkou- což je ale lež.
                A ty kecy o češtině…no, „oni“ (zřejmě přeneseně „my“) chceme učit česky každého, kdo u nás bude chtít žít.
                Je to normální, protože u nás se mnuví česky a když tady někdo žije, měl by mluvit česky, i když to není světový jazyk.
                Tam je vidět ta TVOJE nenávist a pohrdání českým jazykem a českým národem, protože všichni sluníčkáři nenávidí především český národ, to mají společné.
                To je základní myšlenka, negři a sudeťáci a pánbíčkáři a všehny tyhle hnusy jsou jen omáčkou.
                Jsou to malí lidé, a chtějí se vymanit z národa, který je podle nich také malý.
                Chtějí být větší a větší……
                Je to směšné.. a odporné zároveň.

    • Jak jinak, potrefená husa se ozvala.

      Sprosté neomalené kopírovací entitě z jiného blogu došli zajímaví účastníci, takže zalovila v cizích vodách, žádostivá reakce, která by rozproudila zasloužené mrtvo na jejím blogu.

      Nereagoval bych, protože o meritum diskuse zde nejde, je to jen osobní napadení. Nestojí to za reakci.

      Také bych nic nenapsal – není proč, na Janiku. Ale jde mi o tu metodu.

      • Jak napsal kolikrát Taras: sprostá slova, pokud mají zdůvodnění, nemaže.

        Ale to není nutné: Janiko, to Vám není trapné ?

      • Jak jinak, potrefená husa se ozvala.

        Sprosté neomalené zakomplexované entitě z jiného blogu došla zajímavá témata, takže zalovil v cizích vodách, žádostivý reakce, která by rozproudila zasloužené mrtvo na jeho komentáře.

        Nereagovala bych, protože o meritum diskuse zde nejde, je to jen osobní napadení. Nestojí to za reakci.

        Také bych k tomu nic nenapsala – není proč. Ale jde mi o tu metodu.

        • Janiko, nezbývá mi než využít svobody Tarasova blogu.

          Po všech pokusech o racionální debatu a zdůvodnění …

          Jdi KUNDA Janiko.

          Sprostá.
          Tupá, když chceš.
          Nekulturní.
          Namyšlená. To pořád. Ačkoliv nikdo netuší proč.
          Nekomukativní.

          POLEPŠI SE.

          • Kchodle, nezbývá mi než využít svobody Tarasova blogu.

            Po všech pokusech o racionální debatu a zdůvodnění …

            Jdi ***** kchodle.

            Sprostý.
            Tupý, když chcete.
            Nekulturní.
            Namyšlený. To pořád. Ačkoliv nikdo netuší proč.
            Nekomukativní.

            POLEPŠETE SE.

  16. Chci na závěr poněkud vypjaté nediskuse – Janika a ignorance stavu – říci důležitou věc.

    Není to jako v minulosti. Všecha řečená slova jsou jako šípy a časem zasáhnou svůj cíl.

    Janika neunikne, stejně jako žádný ze zrádců Česke republiky.
    Spočítá se to. A nebude to dlouho trvat

    Nakonec, mezi nadšením sudeťáků z roku 1939 a rokem 1945 bylo jen pár let.
    Zvítězili jsme !

      • OK, přesně tak.
        Tihle vypatlanci myslí, že jím nic hehrozí. Naopak posílají odpůrce do konentráků.
        Směšné.

        • Nenávist je jejich hlavní motor.
          A samozřejmě vzbudí-jen nenávist.
          Pak se budou dohadovat, kdo si začal.
          My, občané, také nenávidíme, protože jsme svým způsobem zodpovědní za osud našeho národa.
          A říkáme to, že chtě nechtě, budeme se bránit, pokud budeme mít nějakou reálnou možnost.
          Ale oni nenávidí, a tvrdí, že mají v srdci lásku a toleranci.
          Je to ta nejhorší forma nenávisti.
          Oni nenávidí ty, o kterých si myslí, že to nejsou lidé a jimž se cítí nadřazeni.
          Nepřiznají to, ale jejich nevávist je z pýchy a ješitnosti.

  17. Jestli tady mohu také něco říci, tak hodně až nepřijatelně přeháníte. Tenhle způsob diskuze není hoden dospělých lidí, navíc inteligentních, což všichni tři jste.

    To, že Janika je od začátku migrantské krize na (jak říkají Němci) dřevěné cestě (holzweg) je celkem jasné. Nedocenila jsi dopady tak masového přílivu lidí, s evropskou kulturou a většinovou společností naprosto neslučitelných a nechala se strhnout soucitem. Jenže soucit, nesoucit, tragické následky téhle krize se budou členit na ty jenom těžko snesitelné (útok na sociální stát a jeho vážné ohrožení) a na nesnesitelné (terorismus, kriminalita, islámský maligní vřed na těle křesťanském). Řešení bude násilné a poteče krev, což bude důsledek toho, že se hranice nezavřely hned v březnu loňského roku a pitomá husa Merkelová ještě situaci zhoršila naprosto neospravedlnitelným pozváním Syřanů (samozřejmě jsou od té doby skoro všichni Syřani). Asi ti to už dochází a tak jsi udělala úkrok stranou v podobě teorie, že k nám se přece nikdo nehrne. Jenže Evropa, ať už chceme nebo ne, tvoří celek bez vnitřních hranic a pokud v Německu zvítězí protimigrantské síly a začnou je vytlačovat, přeleje se to k nám (jak pravil Sax s odkazem na Schengen).

    Kchodl má věcně pravdu, ale bohužel ji oslabil tím, že vypěnil. Jste podnikatel a přece musíte vědět, že pokud při jakémkoliv jednání a ve sporu nezachováte chladnou hlavu, získává nad vámi protivník nezanedbatelnou výhodu, aniž by hnul prstem. Platí to i pro diskuzi na síti.

    • Tři, tři…
      Doufám, že ten třetí nejsem já, nenapsal jsem nic vysloveně nevhodného.
      Janika je podle mě opravdu ukázka sluníčkářství v agresivní formě.
      A ty lži….obecné hodnocení.
      Že pak chudáci Iráčané k nám nechtějí, to skutečně sluníčkáři kvitují jako náš neúspěch a popření migračního nebezpečí, místo aby postřehli, že je čmoudi prachsprostě vyjebali.
      A na Janiku jsem to směroval proto, že to přímo tady tvrdila…
      No, jak to kdo vidí, ale moje role v této vyhrocené diskuzi mi nepřipadá nijak extra brutální..

        • Podle mě to blbost byla, ale už není.
          Každý člověk, který propadne fanatismu se postupně krystalizuje a radikalizuje.
          Janika podle mě padá čím dál rychleji do hlubin naprosté degenerace, ale…..uvidíme, byl bych rád, kdyby tomu tak nebylo a já zbytečně plašil.
          Vem si třeba Čulíka, oba ho „známe“.
          Ještě před 3 lety to byl alternativec, s příklonem k čulíkismu, ten ale nebyl pro hodně lidí patrný.
          Před 2 lety mnozí povytahovali obočí, co se to na BL děje.
          Před rokem to byla propagandistická žumpa.
          A nyní je to pobočka ústavu pro duševně choré, doupě zrady a extremismu té nejhorší formy.
          —————————-
          Já, jak možná víš, jsem kdysi- už je to 26 let- jednu holku.
          Ta se dala ke křesťanskému sboru.
          To, co se dělo a jak se to dělo jsem nikdy nezapoměl, to je přesně to samé, co vidíme u Čulíka a jemu podobných.
          Já zvědavě byl i na těch náboženských shromážděních, já s těmi věřícími mluvil, diskutoval s nimi.
          Ta zkušenost je nenahraditelná……
          Ještě před 1/2 rokem by u Janiky také nebylo lecos možné, co je tam dnes normální…

      • Nedá mi to, sice se se mnou nebavíš, ale….co by měl Taras podle tebe dělat, aby to byl správnej kluk?
        Nedovedu si to nějak představit.
        Prezentuješ nějak svoje názory a odezva tomu odpovídá.
        To je normální….
        Kchodl vypěnil, asi neměl, já to nebudu soudit, ale zase prezentoval svůj názor.
        Nadávka či urážka není větší, když se napíše vulgárně, než když se naznačí či napíše pokrytecky slušně.
        To, že se se mnou nebavíš, je také reakce.
        Na co si chceš vlastně brát prostředníka, aby potrestal nějaké jakési asi dle tebe násilí, nebo jak to nazvat, na tobě?

      • Pravila jsi „Nemazat, prosím!“, tedy jsem vyhověl. Já umím taky být machiavellistický, jak to občas sama předvádíš. Není dobré nadávat, není ale také správné podsouvat oponentům, že „Vyvolávaly se nálady nenávisti proti nim, na základě toho, že nás ohrožují a masivně se k nám hrnou.“, když od počátku je každému jasné, že míří za nejvyššími sociálními dávkami a tedy se naší nuzotě vyhýbají jak mohou. Jenže je opět nad slunce jasnější, že pokud budou vytlačeni ze zaslíbených zemí, nezbude jim nic jiného, než vzít zavděk tou naší chudobou. Tohle nelze bagatelizovat, protože to skutečně hraničí se zradou národních zájmů. Opakuji, islám a jeho vyznavači jsou s evropskými zvyklostmi nekompatibilní, je to největší ohrožení od dob studené války, proto musí už tomu přívalu být učiněn konec. Zlehčování tohoto faktu (nebo jeho ignorování) je zhoubné.

      • Jestli neznáte jezuitskou taktiku, přečtěte si Janiku 🙂
        Havloidi na tom jedou 🙂
        Jezuiti nám skoro vládnou a odkoho se to asi naučili?
        Zapátral jsem, Archoni, Chiméra, ale to je mimo chápání zdejších.

        • Na to konto jsou zajimave body obvineni templaru ze strany Archontu:
          1) obscenni praktiky
          – homosexualni chovani
          – noseni sukni
          – odebirani deti a jejich sverovani do spolecne pece
          2) hereze
          – popirani krestanskeho boha
          – vzyvani tajemne zenske relikvie jmenem Caput LVIII M
          – pakt s islamem a synkreze krestanskeho uceni a praktik s islamem
          – kontakty k teroristum Asasinum
          3) vseobecna obvineni
          – pujcovani penez na nizky urok (10% proti obvyklym 40%)
          – odvaha

          To se docela rymuje, ze ano?

        • To se nemusí nikdo od nikoho učit, to jsou klasická pravidla života v lidském rodu.
          Na tohle přišli nezávisle na sobě všechny civilizace.
          Jak píše Sax, to obvinění Templářů by se dalo použít i dneska, s minimálními úpravami, což myslím tak, že homosexuální chování (které je dneska IN) se nahradí chováním xenofobním apod.
          To je pořád dokola, ale třeba Janika reprezentuje tu část populace, mainstreamem vydávanou za tu slušnou, a já zase tu, co je neslušná, xenofobní, fašistická až přímo nacisicky extremní.
          Kdo je ten slušnýa kdo ten neslušný ve skutečnosti je na dlouhé polemiky, já si ale myslím, že ten, kdo lže, nebo lež toleruje slušný být nemůže.
          A Janika lže a toleruje, ba leckdy glorifikuje lež.
          Češi nejsou xenofobní, protože migranty odmítají ne z jejich neznalosti, ale z jejich znalosti. (sluníčka tedy napadají tu „znalost“, že je produktem lživé protimulismské propagandy, což je tedy čistá lež)
          Nenávist k muslimům…a tady musím mluvit jen za sebe, není nenávist k muslimům jako muslimům, ale nenávist k muslimům, co se serou pod lživými záminkami do Evropy.
          Jinak mi mulimové nijak nevadí, doma ať si dělají co chtějí, a bomby bych jim na hlavu také neházel, zabíjet civilisty v jejich domovech je hnus.
          …atd…to bych tady zase plácal, až by to nikdo ani nečetl…

        • Když ono ve věci Archontů nejde ani tak o pochopení, jako spíš o víru, Jafo. A s tou, jak známo, není radno hráti, podobně jako se vysmívat sexuálním deviacím.

          Co se jezuitského charakteru přítelkyně Janiky týká, je to asi trochu jinak. Ona přikládá věcem nikoliv jejich primární význam, ale – ovlivněna GeoNem – jakýsi filozoficko-mystický význam, který je normálnímu smrtelníku (jako jsem například já) skryt a pro jeho rozkrytí či rozklíčování je nutno přijmout za svou vyšší nauku, která jasné věci pojmenovává nově a tím si vytváří svůj svět, přístupný pouze zasvěceným a věřícím. Což se nepříliš liší od vaší víry v Archonty.

          • To píšeš úplně přesně.
            A ještě dodám, že ti nezasvěcení postupně upadají do jakýchsi méněcenných až bezcenných lidských kategorií.
            Ten odkaz na toho Halíka, co sem nešel okopírovat si rozhodně přečti, Halík je ve filosoficko- mystické nadřazenosti naprostá špička, jakýsi „velmistr“ řádu nadlidí, vyvolených samotným Bohem!

          • Pokud primarni vyznam pochopeni spociva ve vire v socialni stat, anebo v tom, co zas dneska napsal Dolejsi na BL, ci Janika u sebe na blogu, pak spanembohem, to jsou snad lepsi ti Archonti.
            Ta na hlavu prevracena paralela s obvinenim pri jejich likvidaci, to nemuze byt nahoda ani pro toho, kdo veri ve spravedlivy socialni svet budoucnosti.

        • A klausoidi prosím jedou na čem? Jako optimista jsem si myslel, že po spojce s Koženým a jeho „jistotou desitnásobku“ už není kam klesnout, ale jak dokazuje třeba diskuse na tomto „levicovém blogu“, tak jsem se zkrátka ve svém původním odhadu hluboce mýlil. Každému, kdo je schopen pochopit, že Tribun nebo Janika představují akorát záminku k odbrždění nezvládnutelných emocí nějakých pánů khodlů nebo vittů (kteří přitom mají tu „odvahu“ označovat se za mluvčího českého národa a nositele nějaké vlastenecké myšlenky), musí být jasné, že česká střední třída je schopna se vrátit ještě do temnějšího období. Pan Taras si tu nedávno stěžoval, že mu jaksi chybějí kultivovaní pravicoví diskutéři. Tak co kdybychom je vytáhli na světlo jednoduchou otázkou na téma placení daní. Pro mě třeba právě kvůli tomu celku připadá naprosto spravedlivé progresivní zdanění, daně si nijak zvlášť neoptimalizuji (i kdybych mohl), a už vůbec mě nenapadne mít daňový domicil někde venku a přitom jako o život mluvit do tuzemských záležitostí. Čímž samozřejmě nemířím na dnešní české politické/ekonomické migranty (pro které mám díky spletitým osudům spíš pochopení), ale tím spíš mě štvou tuzemské podnikatelské pijavice, které na jednu stranu mají plnou hubu národa, ale na druhou stranu samy nemají problém zdaňovat v zahraničí. Co kdybyste si tu pro začátek zametli aspoň před tímhle prahem? Teda nechci zdejší názorové pestrosti nijak zvlášť radit, ale řekl bych, že kdyby se se ke všem těm odkazům na národ promítla zrovna ta otázka placení daní, tak by i zdejší vlastenecká, názorová pozice hned získala na větší přesvědčivosti 🙂

          • He, he, sluníčkář a jeho lež, že jo, Seale.
            Podle mě doslova melete uplně z cesty.
            To byste musel nejprve specifikovat klausoida.
            Pak konkterizovat, kdo je ten klausoid a proč.
            Dále označujete tarasův blog za „levicový“, záhadno proč, protože i když je Taras zaměřen levicově, neznamená to, že bude mít levicový blog, ale že bude levicové myšlenky hájit v tom smyslu, jak je vidí.
            Mít levicový blog(pravicový, katolický, jakýkoliv) se pak v některých kruzích dělá tak, že se všichni, kdo nejsou dost levicoví zabanují a nelevicové názory zcenzurují, a máme nádherou hýkací selanku.
            Odbrždění jakýchsi nespecifikovaných emocí je pak obrat jako z ČT1, nebo BL.
            Napadení, bez specifikace, natož nějaké argumenty…
            Otázku placení daní pak klidně vytáhnout můžete, nevšiml jsem si, že by tady měl někdo potíže s prezentací nějakého názoru, nechápu, proč u toho používáte obrat „kdybychom“, tedy množné číslo.
            Dále pak naznačujete, že placení daní bude u některých jedinců veliký problém, jedinci specifikovaní přímo nejsou, ale u Janiky jste se o mě- vědom si toho, že se tam nemohu bránit- křivácky vyjádřil.
            Jsem dlouhodobým příznivcem určité daňové progrese, což vy víte, ale…že jo, kdo ví, jak to se mnou je, když ted sem nechci ty kozomrdy a negry, že jo.
            O placení daní venku— jistě, zajímavé téma, ale souvislost s vaším ohnivým komentářem to nemá žádnou, manipulativní lhářské doplnění plivance o něco, co obecně za zavrženíhodné považuje každý.
            Začněte se chovat jako chlap, Seale, a zanechte těch sluníčkových manýrů, nechovejte se jak děvka.
            Pokud máte zájem o nastolení nějakého tématu, udělejte to, nebo napište Tarasovi podmět na další diskuzi.
            Nebo se na to kňourání vyserte!

          • „…a už vůbec mě nenapadne mít daňový domicil někde venku a přitom jako o život mluvit do tuzemských záležitostí“

            Tady nakrasne vidite, jak se rozklada povedomi o obcanskem principu a namisto nej vyrusta politicka zodpovednost, vazana na majetek, Seale.
            Ja vim, ze vite, ze opravneni k mluveni do tuzemskych zalezitosti vyplyva pouze z udeleni statniho obcanstvi, ale stejne, majetek se tam nasrouboval uz jaksi nedelitelne a cloveku to neda, tenhle novy mravni princip nezminit 🙂

          • Saxi, kdybych to chtěl řešit ausgerechnet podle majetku, tak budu navrhovat volební systém podle tzv. kurií, což se mimochodem taky už coby hodně „inovativní“ řešení objevilo na českém středostavovském internetu. Samozřejmě, že je to primárně o občanství, protože každý zdaňuje/měl by zdaňovat tam, kde si myslí, že má svůj aktuální domov. Což třeba mě vede k tomu, abych si bral gebír komentovat navzdory zahraničním vlastencům současnou českou realitu. Troufám si tvrdit, že to tak děláte i vy ve své současné domovině, a pokud snad ne, tak jste si dobrovolně vybral smůlu.
            Pane vitto, sice oceňuji vaši dlouhou plachtu, ale bez mučení se přiznávám, že jsem ji nečetl. Fakt totiž nevím, proč bych se měl při tom všem svrabu, který se vysypal na nebohou českou kotlinku, l ještě navíc zabývat s nějakými „neortodoxními“ internetovými názory, který se už dávno před dnešní uprchlickou krizí vysypaly na internet z tzv. alienova kononu. Pokud snad máte s mými komentáři nějaký osobní problém, tak je prosím raději řešte se svým psychologem, protože když halt už z principu něco nečtu, tak dá rozum, že na to ani nijak konkrétně reagovat nebudu.

              • Myslíte občanský princip, anebo snad dokonce váš příležitostně deklarovaný „anarchismus“? To druhé by mě pobavilo mnohem víc, ale tím spíš nehodlám ani s vámi vytvářet nějakou smečku. Sorry, že jsem díky tradičním názorovým výpadům zdejších diskutérům zabrousil do vod zdejšího tzv. levicového blogu. Budiž mi omluvou, že jsem to udělal nemlich podle stejného principu, na jehož základě zdejší osádka brousí na webech svých tzv. ideových protivníků. Fakt děkuji pěkně, za tu přehršli neortodoxních levicových zážitků 🙂

                • Vy patříte jen tam, kde s vámi souhlasí, Seale.
                  Zdá se, že svoje názory neumíte nijak vyargumentovat, natož abyste byl schopen o nich diskutovat, tak vše končí „prásknutím dveřmi“ a dehonestací osazenstva, které vám není dost echt!

                  • Vittta nemohu si odpustit poznamku k Vasi vymene s nickem Seal od Janiky 🙂
                    Na Saxe jde ausgerechnet stejnym stylem a nemlich tak I na Vas
                    o komentar nize jako kdysi na me u Janiky, kdyz pouzil patrne predem pripravenou stejnou vetu:-(
                    „Ausgerechnet“ smerem do Swiss bych chapal,
                    ale proc „nemlich“ smerem k Vam ?
                    Ze by nedostatek argumentu?
                    Na moji odpoved reagoval stejne presvedcive jako nyni smerem k Vam a k Vasi odpovedi…
                    ..ale bez mučení se přiznávám, že jsem ji nečetl.
                    Jen tam pro me nemel to mučení ale zduraznoval ze me komentare necte !!!
                    Stejne jako Vas vittta I me ujistoval ze to necetl !
                    Jeho silna slova byla hlavne k osobe a stylu ne k obsahu. 🙂

                    Proto (jako vice Internetove pamatujici) si Vam vittta dovoluji poradit.
                    Co presahne urcitou hranici na to lepe neregovat.:-)
                    Nektere clanky na Internetu jsou poucne, jine mene.
                    Nemlich tak nekteri diskutujici:-)
                    Ausgerechnet treba Seal !

                    • Přiznám se, že mě Seal překvapil svým slabým až trapným diskuzním výkonem.
                      Taras ho zná asi déle…..

                    • Ale je zajimave, ze jinde mu rozumi natolik, ze si s nim dokonce povidaji. To plati samozrejme i o lidech tady…jako by rec nemela obecny vyznam, ale byly v ni skryty nejake kody, teprve po jejichz rozklicovani dojde k pochopeni receneho. Coz znamena, ze kolik kodu, tolik navzajem nerozumejicich si skupin.

                    • Copak povídají….
                      To je normální, ale ON si nepovídá, zaprudí, a dekuje se.
                      Tedy nepovídá si s těmi, co mají jiné názory, jinak si povídá rád.
                      To dělá třeba i Hank.
                      No, každý je nějaký.

                  • Nerevar nektere Vase otazky budi podezreni:-)
                    Predposledni otazka byla o nejvetsim nebezpeci pro Evropu kdyz ta uz se ukazuje byt v rozkladu nekolik let tedy jeste pred navalem utecencu, ale presto jste otazku vznesl.
                    Opravdu mate zdejsi ctanare az za blbe ?
                    Posledni o Mussolinim to potvrzuje.

                    I na Vasi posledni „řečnickou otázku.“ Vam odpovim.
                    Protoze po dobrem to s lidmi nejde !
                    Nejen Mussolini se k tomu casem dopracoval, vi to dnes kazdy Dravec Trhu cili uspesny kapous a take kazdy kdo jen trochu vic pamatuje:-)
                    Jedinou omluvou pro Vas by mohlo byt ze jste poSametove dite:-)
                    Kapous byt nemuzete, neb otazkou samou jste se vyloucil 🙂

            • Skoro bych si myslel, že jste na to reagoval.
              Tady vidíte, že já se mohu mýlit.
              Jak vám to sluníčkolhaní ale odsejpá, což?
              Vymyslel jste si moje OSOBNÍ problémy s vašimi komentáři a doporučil mi psychologa, aniž byste tento konkrétní četl.
              Rovněž jste bez čtení odklíčoval moje názory jako neortodoxní, podobné těm, z alienova kokonu.(to asi musely být nějaké velice závadné názory a ten Alienův kokon asi nejaký ucelený prostor s pouze „jedním“ názorovým proudem)
              Bravo!

  18. Mea culpa
    Omlouvam se . Byl jsem to ja kdo to vyprovokoval.
    Ano cas od casu k Janice zajdu a prectu.

    Tohle me uderilo do oci a proto jsem zareagoval:
    Stupidní aktivizace obyvatelstva s mottem „vzhůru na přistěhovalce“ je poté, co se zjistilo, že k nám nikdo nechce, už poněkud trapná. Prostě není koho „lovit“, přistěhovalci se jaksi „nekonají“.

    Me pripada už poněkud trapná. neschopnost domyslet co navaaaaaaa uprchliku znamen pro Evropu a tedy I pro CR !
    Poto na nazor, ze
    Prostě není koho „lovit“, přistěhovalci se jaksi „nekonají“
    jsem se pokusil vysvetlit podstatu problemu, ze
    Dnes jeste ne, ale az se prani a predstava frau Merkel stane rozkazem
    pak konat se budou !

    V cem jsem udelal chybu ze nekteri lide nechapou ze jsme ve stredu Evropy a ze to CR a nejen CR ale vsech zemi Evropy tyka?
    ONI K NAM NECHTEJI ma byt argument?
    Ale vzdyt Merkelovske kvoty jasne rikaji a take to z nich vyplyva ze nejake chteni ci nechteni utecence by nemelo byt podle kvotoveho prerozdelovani vubec dulezite.
    ONI do CR nechteji ale Merkel je presvedci nebo prinuti.?
    ONI K NAM NECHTEJI
    jak srozumitelne vysvetlit ze prosazovane kvoty znamenaji nebrat v uvahu nejake chteni ci nechteni ?

    Proste ta hrozba tu je a ze se naval projevil ZATIM jen v Nemecku je zalezitost DOCASNA.
    Prosim domyslet kam to smeruje, co hrozi a jak dal.

    Znovu se omlouvam se ze jsem reagoval na vetu ktera stylem jakym byla napsana ukazuje pohled ktery vidi a vyjadruje jen dnesek a to jen pro CR a nevidi zitrek.!
    Zitrek CR , zitrek cele Evropy !

    Ze potrefena husa?
    Potrefena je Evropa a CR je v jejim stredu !

    • Oprava:

      Mea culpa
      Omlouvam se . Byl jsem to ja kdo to vyprovokoval.
      Ano cas od casu k Janice zajdu a prectu.
      Uderilo me do oci a proto jsem zareagoval:
      Stupidní aktivizace obyvatelstva s mottem „vzhůru na přistěhovalce“ je poté, co se zjistilo, že k nám nikdo nechce, už poněkud trapná. Prostě není koho „lovit“, přistěhovalci se jaksi „nekonají“.

      Me pripada už poněkud trapná neschopnost domyslet co naval uprchliku znamena pro Evropu a tedy I pro CR !
      Proto na nazor, ze
      Prostě není koho „lovit“, přistěhovalci se jaksi „nekonají“
      jsem se pokusil vysvetlit podstatu problemu, ze
      Dnes jeste ne, ale az se prani a predstava frau Merkel stane rozkazem pro celou Evropu a tedy I CR pak pristehovalci se konat budou !
      Srozumitelneji to uz napsat neumim.

  19. Ještě jednou: opravdu věříte tomu, že přistěhovalci jsou ten největší problém naší nepříliš vzdálené budoucnosti?

    • Jevi se byt urychlovacem, neboli katalyzatorem!
      Jak by to mozna rekl chemik Kalousek kdyby byl lidovy vypravec 😦

  20. „Všechna řečená slova jsou jako šípy a časem zasáhnou svůj cíl.
    Janika neunikne, stejně jako žádný ze zrádců Česke republiky.
    Spočítá se to. A nebude to dlouho trvat.“
    Popravčí četa za úsvitu?
    Ale co to kecám. Dobytčáky, lágry a pece. Pěkně racionálně a bez emocí.

    • Kdo bude velet, a kdo bude u zdi?
      Možná autor tohoto výroku, ne?
      To víte, pro jistotu, preventivně.
      Aby nebyly popravčí čety za úsvitu, dobytčáky, lágry, pece.
      Za dobro se musí bojovat.
      Tohle miluju, hodní, tolerantní a spravedliví bojují proti zlým, netolerantním a nespravedlivým.
      Na západ od nás si už nemohou občané ani usrat, aby neskončili u soudu.
      To kvůli těm dobytčákům….
      A jiní občané zase mohou všechno, i když leckdy ani občany nejsou.
      Také kvůli dobytčákům.
      Žvásty sluníčkářské…

          • Klasická sluníčkářská lež.
            Neřekl, že to těm zrádcům spočítá, ale že se to těm zrádcům spočítá.
            A jeden je jeden, ne?
            On napsal nějakou…řekněme vizi, já s ní souhlasím, i když není jasně řečena představa toho „spočítání“.
            Tu jste si zase sluníčkově vycucal z prstu vy, popravčí čety za úsvitu, pece, dobytčáky…
            Když se budeme držte faktů, pak náhubkové zákony pomalu-ale jistě omezují svobodu slova, další se připravují, nepřizpůsobivá pakáž je protěžována a jakákoliv zmínka je kriminaliziována, v přípravě je zákon o trsesném činu ..cosi jako „vyvolávání nenávisti k nějaké třídě“ s pěknou sazbou do 3 let.
            Trestná činnost pakáže se tutlá a bagatelizuje, kdo to nedělá, je kriminalizován a buzerován.
            To se děje, je to ofenziva sluníčkových lhářů, kteří ovšem samozřejmě vše dělají kvůli těm dobytčákům.
            Zkoušíte to na mě jako na nějakého slaboduchého blbečka.
            Na každou ofenzivu musí přijít obrana a pak protiofenziva, o tom se tady bavíme už rok, blíží se občanská válka a vy, VY jste toho příčinou.
            Mrkněte na tohohle…(jak to napsat slušně) ováda.
            http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tomas-Halik-besedoval-se-Zuzanou-Tvaruzkovou-Odpurci-imigrace-jsou-pry-jako-rakovina-Ale-jednou-stejne-skonci-v-propadlisti-432245
            ————
            Jak je tolerantní a jak se zasazuje o spravedlnost a právo.
            Oko nezůstane suché….
            Fuj!

        • Klasická sluníčkářská lež.
          Neřekl, že to těm zrádcům spočítá, ale že se to těm zrádcům spočítá.
          A jeden je jeden, ne?
          On napsal nějakou…řekněme vizi, já s ní souhlasím, i když není jasně řečena představa toho „spočítání“.
          Tu jste si zase sluníčkově vycucal z prstu vy, popravčí čety za úsvitu, pece, dobytčáky…
          Když se budeme držte faktů, pak náhubkové zákony pomalu-ale jistě omezují svobodu slova, další se připravují, nepřizpůsobivá pakáž je protěžována a jakákoliv zmínka je kriminaliziována, v přípravě je zákon o trsesném činu ..cosi jako „vyvolávání nenávisti k nějaké třídě“ s pěknou sazbou do 3 let.
          Trestná činnost pakáže se tutlá a bagatelizuje, kdo to nedělá, je kriminalizován a buzerován.
          To se děje, je to ofenziva sluníčkových lhářů, kteří ovšem samozřejmě vše dělají kvůli těm dobytčákům.
          Zkoušíte to na mě jako na nějakého slaboduchého blbečka.
          Na každou ofenzivu musí přijít obrana a pak protiofenziva, o tom se tady bavíme už rok, blíží se občanská válka a vy, VY jste toho příčinou.
          Mrkněte na tohohle…(jak to napsat slušně) ováda.
          ————
          Jak je tolerantní a jak se zasazuje o spravedlnost a právo.
          Oko nezůstane suché….
          Fuj!

  21. Witttův odkaz na Halíka je vskutku pozoruhodný, Prakticky každá druhá Halíkova věta je lež nebo odporná pokroucenina. Když jsem býval mladší, tak jsem takové články rozebíral a cupoval. Dneska si říkám, že mi ten vůl nestojí za námahu.

  22. Na to konto jsou zajimave body obvineni templaru ze strany Archontu:
    1) obscenni praktiky
    – homosexualni chovani
    – noseni sukni
    – odebirani deti a jejich sverovani do spolecne pece
    2) hereze
    – popirani krestanskeho boha
    – vzyvani tajemne zenske relikvie jmenem Caput LVIII M
    – pakt s islamem a synkreze krestanskeho uceni a praktik s islamem
    – kontakty k teroristum Asasinum
    3) vseobecna obvineni
    – pujcovani penez na nizky urok (10% proti obvyklym 40%)
    – odvaha

    To se docela rymuje, ze ano?
    ——-
    Bravo, pane embecko. Sedí to na ty hnusné sluníčkáře perfektně. Se jim to všechno jednou spočítá, jak už tu bylo řečeno. Pan kchódl nic, pochopitelně, ono se to.
    Věrní obránci národa jim ty obscénnosti, protičeskou herezi a paktování s nepřítelem trpět prostě nebudou.

    • Kunda, Zeman řekl kunda, je to ostuda v celém světě!
      A pozval čínského prezidenta, tahá nás na východ!

      • Asi bych měl vysvětlit, jak jsem tu ironii myslel, není to možná úplně zjevné.
        Kchodl……Kchodl nesmí chybět v žádném textu.
        Udělal strašlivé provinění a ukázal, jací jsou ve skutečnosti věrní obránci národa.
        Tak příště zmiňujte i mě, já jsem také pro počítání, vinníci, pokud se stanou nějaké hrozné věci- musí být potrestáni!
        Žádný nositel „Svatováclavské orlice“ by neměl uniknout trestu!
        Ještě se nic nestalo, ještě se válčí daleko, ještě není černý teror tak úplně vidět.
        Třeba nebude, pak je relevantní každý politický názor, je to normální.
        Ale jak zrada povede k negrizaci a ztrátě suverenity naší země, pak…

        • Tak nevím… Když budu deset let kašlat na údržbu lávky, která vede přes potok k mým dveřím a soused mi řekne „To se ti nevyplatí.“, také ho asi nebudu podezřívat že mne z té lávky chce skopnout.
          Pokud u nás dojde k nábožensko-sociálním bouřím kvůli imigrantům, budou to mít vítači spočítaný ve stejné míře jako my nevítači a pokud si myslí že se z toho tím vítáním nějak vyvlíknou – tak jsou hodně naivní. Jo spočítá se jim to. Už proto že podceňují (nebo nejsou ochotni ani připustit) riziko. Dobře jim tak – za blbost se platí.

  23. Proč se socialista Mussolini změnil ve fašistu?
    Komu to nebylo jasné, tady se to dozví. Přece v sebeobraně. Humanisti a demokrati by přivedli vlast vniveč. Mussolini se zasloužil o její trvalý rozkvět a se svým velkým spojencem o nehynoucí vojenskou slávu.

    • Co myslíte, začal by Mussolini válku, kdyby nebylo Hitlera?
      Těžko, klasicky by vyvrátil Habeš a tím by to skončilo.
      To je běžný postup mocností.
      Frantíci ci cvrnkli třeba do Lybie….nebo Vietnamu.
      Světovou válku ale nezačali.
      Nějaký rozdíl?
      Jasně že jo, Francie je nádherná, multikulturní, vzorová demokracie, Itálie byla fašistická, i když…o tom se dneska nemluví.
      To si všiměte, mluví se jen o Mussolinim.
      Fašisté Franco nebo Salazar jako by nebyli.
      Válka jim moc nevoněla, Franco odbyl Hitlera „Modrou divizí“, tu mu v Rusku rozsekali, a byl klídek…
      Salazar se nenamáhal ani tím……

  24. Tarasi opet ke 3stum miris
    a protoze stale napady hyris
    dalsi clanek napis
    do dusi fsem kritikum se jeste mocneji zapis:-)
    Povsimni ze Mistr citatu u Janiky nedelne vecerne znovu zafaganil a nazorove obohatil
    kdyz blog Tvuj vzpomenul a s hakovymi krizi srovnat si zamanul

    Úroveň „diskuse“ u Tarase i „standardy“ komunikační úrovně zcela odpovídají „argumentaci“ hakovými krizi, co zacinaji „zdobit“ zdi na domech slunickaru.

    Take Nerevar frustrovana ? Zde i u Janiky 😦
    Kdo neni, kdyz svet se meni, a stale je horsi
    a ne kazdy ma tucny bank account a kuzi hrosi
    Cim ze to je ze stale hure? Skoro choroba.
    Zadna demokracie, hnus mus otroctvi a poroba.

    Take kchodl paru upustil a uz se nekona ?
    Radu dobrych commentu napsal a tezko je kdo prekona.
    Sic tak dlouho s dzbanem az ucho se utrhlo
    Ty jsi tu panem, novy dzban a zivou vodu
    Optimismu nalej do zil, by blog Tvuj ozil:-)

    • Podle mě je důležité, že Janika toho čulíkistu respektuje, i když onen vědátor razí z 80% myšlenky, se kterými by ještě bývalá Janika zásadně nesouhlasila.
      Všiml jsem si, že byl vědátor zabanován, ale pak omilostněn.
      Také jsem si všiml, že Janika zásadně, pokud se uchýlí k reakci na vědátora, vynechá to, co kdysi bývalo sporné, ale poklábosí o nějakém obecném blábolu.
      Vědátor si tam zatrolluje, zamanipuluje, zalže, je tam jak ryba ve vodě.
      Ta Vámi vypíchnutá věta je zajímavá především tím, že nemá v kontextu sdělení žádné opodstatnění.
      Je to jen plivanec.
      Přízeň Kchodla k Židům, a moje zastávání se Židů je obecně známo,(jasně, Židy má v uvozovkách, protože našimi „Židy“ jsou migranti, jenže ten příměr k Židům je poněkud mimo, s manipulačním cílem) stejně jako mnohokrát jasně deklarovaný odpor k nacismu a holocaustu, Kchodlem i mnou.
      A myslím si, že na prvním místě je trnem v oku génia právě Kchodl a následuji já, pak teprve Taras, který odmítl razantně faganovu genialitu.

  25. To co jste nazval faganovskou „genialitou “ je jen konstrukce slov kde cim mene argumentu tim vice slovniho zonglovani.
    Vase slabost pro FSECHNO Zzidovske jiste ma svuj duvod, coz nas v minulosti privedlo do sporu:-)
    Jsou jaci jsou a jejich pravo na sebeurceni je stejne nezpochybnitelne stejne jako pravo Palestincu.
    Vyhrady a to dokonce uz I ze strany politiky Washingtonu je prave je o te urovni jejich primerenosti ci prehnanosti. Ze to prehani a proto I jejich nejvernejsi pritel za vodou je kritizuje kdyz zabiraji dalsi a dalmi km uzemi a stavi tam sve osidleni je pak pochopitelne. To pokud jde o vyhrady k Israeli jako statu.
    Zida ktereho popisuje Olbracht jsem nikdy nesrovnaval s finacnimi svinarnami nejbohatsiho rodu sveta, ktere jsem pouze kritizoval a Vas tim rozohnil 🙂
    Problem slunecnim zarenim zasazenych je nejen v nepochopeni ale I v chybnem srovnavani
    Pro ne se to jevi jako velmi proste. Drive hon na Zidy dnes na uprchliky a maji v odsouzni jasno 😦
    Ze srovnani nesrovnatelneho se pak odviji ostatni chybne zavery.
    Po internetu a prevzali to I blogy v CR se tomu vysmiva komentar vlozeny do ust Winstona Churchilla: namireny na uroven dnesni obhajoby militantniho Islamu:
    Jakoby za WW2 pravil:
    Bombardovani Londyna je jen selhanim jednotlivcu!
    Nedopustme xenofobni nenavist vuci nacismu!

    Podle ovoce poznas strom a tak I velmi prostemu ovcanovi co jen massmedia sleduje
    se jevi jako srozumitelna rovnice a srovnani
    Jako z ideologie nacismu se stalo nakonec nabozenstvi
    tak z nabozenstvi islamu se stala ideologie!
    Pokud tomu bude dan volny pruchod skody zatim nesrovnatelne
    budou srovnatelne a take tak zle !
    howk
    PS
    jako prilis dlouhe by to mnohy ctenar s ujistenim mohl necist
    coz by me velmi mrzelo ze jsem pismenka marne poskladal:-)

    • Před časem jsem shlédl „District 9„. Ta posedlost „cizáckou hrozbou“ tam, neposloužila snad jako předloha pro dnešní „migrantskou hrozbu“? Hon na uprchlíky – nevím, ale hon na údajné „vítače“ opravdu vypadá povědomě. Nejlepší na tom, je, že opravdu nebezpeční lidé si sedí v suchu, a mrtvé kočky jim do oken nikdo neháže.

      • Tak to je podařený mainstremový prefabrikát.
        Snažíte se čtenářům vsugerovat, že na „vítače“ probíhá jakýsi hon, ale zatím jsem si nevšiml, že by šel nějaký vítač k soudu nebo byl pro svůj názor perzekuován, dokonce ani nevím, jestli někomu byla do oken vržena mrtvá kočka, jak také uvádíte.
        Naopak už to tak čisté není, tedy pokud probíhá hon, pak na „nevítače“, kteří jsou označování za xenofoby, rasisty, fašisty i nacisty,v některých případech jsou-zatím na západ od nás- vyhazováni z práce, a někteří končí u soudu.(v opak negrů a čmoudů, kterých u soudu končí za prokazatelnou trestnou činnost minimum a tresty jsou směšné)
        Prefabrikát jsou i ti OPRAVDU nebezpeční, chcete tím naznačit, že vítači typu Čulíka, Kartouze, Tribuna,Seala a podobní nebezpeční nejsou, ale jsou jen oběťmi těch „opravdových“?

        • Opravdu není jiná volba než Čulík na straně jedné a „vlastenci“ na straně druhé? To snad bude lepší hodit si to rovnou, ne?

          • To je …mírně řečeno, podivná reakce na můj text.
            Ale vysvětlím to i tak.
            Čulík je podle mě synonymum pro lež, kolaboraci a křivost.
            Kartouz je profesionální neziskovkář, živí se tím, zde je zajímavé, co všechno je schopen za peníze udělat.
            Pro pořádek jsem uvedl i jiné, obecně známé jedince, při čemž Seal je spíše fanatický antipravičák, (ne levičák) než vyslovený sluníčkář, Tribun je pomatený revolucionář, chtějící svrhávat kapitalismus pomocí kapitalismem organizovaných projektů, a Janika je příznivkyně islámu, protože se domnívá, že pokud mohl být rozumný Kaddáfí, musí být rozumní všichni muslimové, a také se asi domnívá, že Kaddáfí svou rozumnost předvedl ve své Zelené knize, a zatím jí spíše v praxi předvedl tvrdým a nezbytným stíháním islamistů a opozičníků všeho druhu.
            A náboji (a jedovatým plynem) u toho nešetřil.
            (mír a prosperita v Lybii byla jak se zdá do značné míry vynucená, jakmile Kaddáfí padl, je po míru a prosperitě, a kdo Kaddáfího svrhl zde roli zase tak nehraje)
            Druhou stranu pak jsem uvedl jako nevítače, nikoli vlastence, a nevítač je každý, kdo není vítač, protože když někdo není ochoten být nadšeným humanistou, je okamžitě nazván minimálně xenofobem, který nepochopil novou, krásnou dobu.

            • S tim Kaddafim je to stara, vicekrat obehrana pisnicka: jediny, kdo v Libyi delal, byli gatarbeiteri (i z CSSR, jestli si vzpominate, ja znal 3), pricemz domaci se pomalu rozkladali v blahobytu a jen komandovali. K tomu klany, ktere se proti vudci postavily behem hodin, takze ani tam nemohlo byt vsechno v poradku. Libye ma 6,5 milionu obyvatel, k tomu byly 2 miliony oficialnich gastarbeiteru a dalsi milion az dva nacerno. Od takove velmi vyrazne pate kolony (az 50% a vice obyvatel) nejakou zvysenou loajalitu nad ramec bezne vykoristovane namezdni sily ocekavat nelze. Podle meho tihle utekli z pozic a pak se to zacalo hlubinne rozkladat samovolne- jednoduse nebyl nikdo, kdo by to po tech letech nicnedelani udrzel v chodu.

            • Působení Kaddáfího (i Saddáma) je důkazem, že existence sekulárního státu je u Arabů možná. Takže i existují rozumní muslimové. Stejně jako existují rozumní katolíci, pravoslavní, luteráni, ateisté, … atd. Vzhledem ke zvýšenému výsktu polopravd a vyslovených lží na všech informačních kanálech beru se značnou rezrvou zprávy o údajných zvěrstvech výše jmenovaných osob.

              Jinak pokus o charakteristiku je chvályhodný. Jen z ní vypadl pan Dolejší, ten by rozhodně pár slov zasloužil. A také tu postrádám charkteristiku přítomných „nevítačů“.

              A ještě bych poprosil o definici pojmu „sluníčkář“. (Já si vždycky představím agresivního obhájce toho, co tu máme. Třeba Jana Krause, Sabinu Slonkovou, Václava Klause seniora, Davida Černého, … atd.)

              • „Působení Kaddáfího (i Saddáma) je důkazem, že existence sekulárního státu je u Arabů možná.“
                Mozna je, pokud ji Zapad legitimizuje svymi penezi a technologiemi (skoly, nemocice, silnice, rafienrie), tj. pokud si ji Zapad koupi, jinak ne.

                • Seberte Západu zdroje, a nepostačíte se divit tomu rozkvětu sekularismu.

                  Proto opakuji: Působení Kaddáfího (i Saddáma) je důkazem, že existence sekulárního státu je u Arabů možná.

                  • A ja vam zas opakuji, ze vyslani vietnamskeho soudruha Pham Tuana do kosmu je dukazem toho, ze Vietnam mel pred 40 roky vlastni kosmicky program.

                    Jinak dokazujete tautologicky existenci existenci, zde jsou ale dulezite okolnosti, ne samotny proces. Pokud nevezmete v potaz okolnosti, pak byste mohl treba rici, ze v Praze ziji sloni, anebo ze moderni cesky stat vznikl diky usilovne praci StB 🙂

                • Já ti Saxi řeknu narovinu, že Lybie byla pro mě velkým zklamáním.
                  Domníval jsem se, že Kaddáfí vytvořil stát, kde je náboženství až na druhém místě, a kde funguje určitá stabilita.
                  Opak byl pravdou.
                  Ve skutečnosti Kaddáfí vybudoval typ osvícené monarchie, která stojí a padá se svým vůdcem.
                  Pak stačí vůdce odstranit (nebo zemře sám) a iluze se zhroutí v krvi a chaosu, a země je najednou taková, jaká je, a ne taková, jakou jí osvícenec budoval.
                  Mocenské struktury, založené na puškách nevydrží žádný politický otřes, jakkoliv pušky v tomto případě přinášely blahobyt a mír.

                  • Kaddafi asi jinak nemohl, protoze konkurencni kmeny mu zrejme davaly velky zahul a tak delal, co slo.
                    Libye byla normalni naftova monarchie, ale mela stesti, ze mela Kaddafiho.
                    Kdybychom ji my, Evropane, nerozvratili, urcite by se jeste nejakou dobu udrzela, ale smerovala by k cim dal tim vetsi nestabilite, jako treba Saudska Arabie, ci Bahrajn a dalsi. Tam to masti krvave, Kaddafi byl natolik osviceny, ze opozici zaplatil.
                    Ja vudci Libyi zadne zklamani vyjadrit nemohu, me byla vcelku sympaticka, ale na druhou stranu nemohu nevidet tu slepou ulicku, kudy se ubirala, i kdyz nechtela. Tam to skoncilo jako u nas za komunismu: nikdo nedelal a rozpadal se konsenus s vladou- na konci sociku bylo pro lidi uz moc, kdyz po nich chtel rezim, aby sli na 1. maje. A to meli skoro vsechno, co si zadali, jenze chteli vic. Ted mam na mysli prumerneho chatare bez politickych, pracovnich ci vetsich kulturnich naroku. „Zadarmo“ vede ke ztrate soudnosti, to je myslim vcelku zakonny prvek nejen lidske povahy. Kdyz neznas hodnotu veci (sluzeb atd.), pak se k ni chovas, jako by nemela zadnou, coz pri urcitych objemech hraje zavaznou celospolecenskou a narodnehospodarskou roli.
                    Ale v Libyi jsem nebyl, takze se v necem mohu mylit, ale rekl bych, ze v tom zakladnim mam pravdu…a soudim treba jen z poctu gastarbeiteru (konecne ani na svuj vlastni dustojnicky sbor nemeli skolu a museli si ho nechat vychovat v USA). Chteli zapadni standard, ale nemeli na nej pracovni moralku, takze se zacali paktovat s dablem a dojeli na to. Docela by mne zajimala realna uroven spoluprace se Zapadem- ten za ne mozna delal nakonec uplne vsechno (nepocitam fyzickou namezdni silu).

                    • Néé, to jsi mě blbě pochopil.
                      Ke Kaddáfímu zklamání necítím, ale k té Lybii jako takové ano.
                      Prostě iluze stabilního státu, to je to.
                      Kdyby západ Lybii nerozvrátil, vydržela by přesna tak dlouho, jako Kaddáfí, případně jeho nástupce, pokud by ovšem byl schopný. (kolikrát se to v historii stalo?)
                      Nebo dokud by byla nafta, nebo cobrá cena za ní.
                      Je to tak, jak říkáš, jakmile je bohatství zadarmo, ztrácí svůj smysl, lidé ztrácí motivaci na cokoliv a cokoliv také považují za děsné příkoří.

                    • Ano, spatne, vittto…
                      Taras to tu uz jednou nakousnul: arabsky vztah k praci a vubec zivotu ma sve specificke vystupy, ktere se lisi od zapadnich.
                      Odlisne zapadni vystupy se zakladaji jiz na urovni obce, kde funguje pravni stat jako nadosobni princip a proto jiz ty nejmensi obce jsou schopny dosahnout blahobytu. Jakmile tohle chybi, chybi i „pyramida uspechu“, ktere se odrazi na urovni mesta.
                      V tomhle je dle meho arabsky svet hodne spolecny s Ruskem, to ale jen na okraj.

                      Z toho co jsem rekl plyne, ze zapadni standard nedokazi arabske spolecnosti vyprodukovat a tak si ho kupuji- ale maji na nej jen na urovni metropole. Libye byla zrejme vyjimkou, protoze se tam moc nekradlo a tak si Kaddafi mohl dovolit distribuovat nakoupene bohatstvi i do periferii.
                      Ovsem- jak rikas- pokud neco chci, ale dokazi to dostat skrze jen jednou jedinou a navic pomerne nestabilni metodou prodeje na trhu (viz ty ruzne vykyvy a ropne krize), pak je mnou uzivane bohatstvi velmi nestabilni hodnota, zavisla i na subdodavkach (v poustnim aquaparku praskne jeden ventil, ktery nedokazi vyrobit a je konec s koupanim, nemam- li dodavatele, ci penize na nakup).
                      Takze jde o velmi krehkou stavbu, zavislou de fakto jen na politicke konstelaci (trh a osoba schopna vest dialog s dodavateli bohatstvi).
                      Podle meho to Kaddafi nezvladl, protoze mu nedoslo, ze bohatstvi ma libyjsky lid pouze propujcene od zapadnich dodavatelu a choval se, jako by byl suveren. Ke konci mu uz to mozna dochazelo, ale to uz bylo pozde (priznal vinu na Lockerbie i kdyz tam snad ani zadnou nemel atd.).
                      Mozna by se s jeho odchodem Libye nezhroutila (podobne se udrzela Kuba), ale musela by se pak radikalne podridit Zapadu za cenu sveho schudnuti. Jestli by novy vudce dokazal zemi protahnout i timhle vaznym uskalim, to je otazka.
                      Z urciteho uhlu pohledu byl Kaddafi nerealisticky fanfaron, ktery sice chtel delat velke obchody, ale zaroven nechtel hrat hru, jaka je pri takovych obchodech obyvkla. Nejak mu nedochazelo, ze Libye taha za mnohem kratsi konec provazu a ze neni v situaci, kdy by si mohl vyskakovat. Tak treba kdyby slo o tisice dolaru, pak mozna, to prodejci nechaji takoveho cloveka bezet (asi jako kdyz si koupite auto), ale pokud jde uz o stamiliony a miliardy pak dostava spojenectvi prodejce- kupujici uplne jinou dimenzi (treba dostavba Temelina).

                    • Poučení z krizového vývoje na Středním a Blízkém východě je jediné: pokud někdo chce v rozvojovém světě dělat samostatnou zahraniční a hospodářskou politiku, musí sedět na bodácích a zemi mít profízlovanou až do těch domovních důvěrnic. Ani tohle ale nestačí, pokud nestihne zbastlit zbraně hromadného ničení, po vzoru Kima. Jinak ho totiž SSA zničí za pomoci vnitřních podplacených opozičníků, islamistických fanatiků, nebo, když sedí příliš pevně v sedle, přímou intervencí. Díky téhle zločinné americké politice, která dává možnost jenom mezi zničením, statutem zotročené země nebo totalitní diktaturou, se svět ocitl v nestabilitě, jakou v podstatě nepamatuje, dokonce ani před světovými válkami nebyla situace tak nepřehledná a napjatá. V podstatě se to dostalo na samý pokraj konfliktu, který může kdykoliv přerůst v planetární katastrofu. Myslím, že si to uvědomuje dost málo lidí, těch, kteří tohle vyvolali a těch, kteří jsou proti a protestují. Ostatní čumí na růžové zahrady a americké hovadiny, na porno a fotbal, hrají debilní hry, nakupují a cestují a s režimem v podstatě kolaborují.

                    • Ano, kolaborujeme, to je to slovo. I když jsme – také díky liberální pseudolevici – zvyklí na používání eufemismů téměř pro všechno, slovo kolaborace se sem hodí asi nejlépe. Ačkoli jde o budoucnost (možná i bytí nebo nebytí) našich dětí, stále sami sebe uklidňujeme, že až dojde na lámání chleba, nějak se z toho vylžeme. Pak si ale zasloužíme přesně to, co nám předkládají „nevítači“,

              • Představy nejdou jen tak vymazat z hlavy, Nerevare.
                Pokud si pod sluníčkářem představujete vámi uvedené osoby, nedá se s tím nic dělat.
                Nevítač pak je běžný občan, který neřve nadšením, když mu cpou negry, čmoudy nebo cigoše do města, ulice nebo dokonce baráku.
                Už ta představa ho děsí.
                Neděsí ho ovšem nijak xenofobně, strachem z neznámého, nýbrž právě naopak strachem z něčeho, co buď zná (cigoši) nebo to vidí u našich západních sousedů.
                Také se pozná tak, že předpokládá, že ve škole jeho dítě bude něčemu naučeno, že ho ochrání policie, když ho někdo přepadne, a tyhle věci.
                Takový občan se provinil už tím, že nevítá, že veřejně nepláče, když se utopí v moři 800 migrantů, že nepodepisuje petice za odstoupení Miloše Zemana, nebo že nemá doma obraz s Václavem Havlem nebo alespoň tibetskou vlajku.

                  • Pozorování vašeho diskuzního vývoje je pro mě mana nebeská.
                    Přišel jste jako rovný k rovným, a pomalu se propracováváte k poučujícímu typu, co na některé texty neodpovídá vůbec, a na jiné reaguje posměšným štěkem.
                    Víte, co je to definice?
                    Asi ano, ale já se obávám, že to slovo do té diskuze přímo nepatří v tom pžesném významu.
                    Já to také používám, ale nelpím na tom.
                    Takže já jsem v pravdě nenapsal definici nevítače v tom slova smyslu, protože to prostě definovat nelze.
                    Napsal jsem to tak, aby z toho vyplynulo, že takový nevítač je normální občan, který se ani o tu věc ne negry a čmoudy nemusí zajímat.
                    Pokud se bavím s člověkem, měl by to takto brát, pokud jste diskuzní program, pak se nedivím, že vyžadujete doslovný výklad.
                    Co se té kolaborace týká, (skočil jste nadšeně po tom slově) tak tady s Tarasem nesouhlasím.
                    Občané nekolaborují, lidská společnost je nastavena tak (VŽDYCKY A VŠUDE) že nelze nějakým způsobem její vývoj k horšímu zvrátit.
                    Lidé pak- pokud mají co žrát a kde bydlet a jak se bavit- nebudou nastavovat krk za něco, o čem nic neví.
                    Navíc zkušenější harcovníci už vědí, že dělat ze sebe idioty na svrhávání režimu a jeho výměně za stejný nebo horší je rozumné tak 1x za život.
                    Blbnutí je pro mladé, ti to „1x“ mají ještě před sebou.
                    Já se angažuju jedině v těch negrech, protože ti tady buď budou, nebo nebudou- a je jasné, že pokud tady budou, náš svět rozvrátí a nás postupně zotročí.
                    Ale nějakou změnu režimu podporovat nehodlám, na to už jsem moc starej!

                    • Požádal jsem Vás o definice ve smyslu jak Vy to vidíte. Některé jste poskytl, místo jiných jste zareagoval tak trochu jako jeden nejmenovaný blogger v sousedství. Rozhodně nejsem tak naivní, abych čekal, že po pár kolech najdeme alespoň částečnou shodu. Ale proč ta argumenta ad hominem? Je to zbytečné, už tím, že si tu honíme ego, jsme se kvalifikovali na magory se sklonem k narcismu.

                      Jak jsem už napsal vícekrát, odsazením odlišená vlákna v diskusi (při momentálním počtu příspěvků zejména) jsou jeden z nejpitomějších vynálezů na současném webu. Proto si moje nereagování nevysvětlujte nesprávně. Někdy později se určitě najde příhodnější chvíle, abyste svůj argument zopakoval. A já řádně odpověděl.

                  • Nemyslím, že byste hledal shodu, Nerevare.
                    Protože nevítač prostě nemůže být nic jiného, než normální občan.
                    Samozřejmě, pak jsou třeba odmítači migrace, v různém stupni radikálnosti.
                    Ale dobře, ptal jste se, a já tedy odpověděl, a vy jste mě ironicky poděkoval.
                    Mě to nevadí, jen to konstatuji.
                    Kdybyste chtěl najít shodu a něco vám nebylo jasné, tak blbě byste ovšem neděkoval, stejně jako byste nejmenoval třeba Klause jako sluníčkáře.
                    Jistě, podle vás klidně může být sluníčkář i Hitler, ale obecný názor, který samozřejmě má určité odlišnosti- to není.
                    Je to zase ironie, jako že jsou ti, kteří takto dělí lidi tak trochu blbečci.
                    Jinak…nehledám shodu, prostě píšu nějaký názor, a když chci s někým diskutovat a ten člověk za to stojí, a také o to stojí, diskutuju s ním.
                    Pokud někdo chce dejme tomu slovíčkařit, i toho se bez mrknutí oka zhostím.
                    Co se týká kvalifikace magorů se sklonem k narcismu, tak já se tak nekvalifikoval.
                    Nemám nic proti tomu, pokud jste se tak kvalifikoval vy.
                    Tohle je forma komunikace, když si budu s chlapama vyprávět u piva, je to také forma komunikace, to zase můžete vytvořit prefabrikát „pivních keců“.
                    Když budu mlčet, zase můžete vytvořit prefabrikát mlčícího kolaboranta s režimem (dle výběru třeba KSČSSDáckým, Zemanovským příklonem na východ, ODSáckým, imperialistickým, bruselkým…na výběr má každý nepřeberně variant, s kým tupá mlčící ovce kolaboruje.
                    Znáte to o tom psu a té holi?
                    Je to příznačné, ale nikam se tím moc nedostane….ale…..co na tom vlastně záleží….

        • Pár lidí kolem trpí frustrací, až je to smutné. Je to přece (mentální) Vaše zdraví, ale i tak je škoda si ho ničit.

          • Jaka skoda? Zadna skoda 🙂
            Kdyz jde o dobrou vec I zdravi se da nicit s radosti 🙂
            Slunicka nejlepe predvadi jak u toho dovadi 🙂

    • Ten komentář je výborný.
      Konec-konců, kdyby na to přišlo, i na příslušníky SS by se dalo vyhrabat lecos pozitivního, jak je lze tedy házet do jednoho pytle?
      A svastika….pche, to je znamení míru, co já vím, každý kdo vidí svastiku, hned si jí spojí s Hitlerem…nechápu proč!

      • Z populace : 1,3 milliardy Indu si svastiku s Hitlerem spoji asi malokdo.
        Take mnozi jinni narodove sveta o tom vi kulo!
        Ale predhodil jste financne vyhodnou myslenku.
        Svastika byla vlastne jiste nezakone a protipravne Indum Hitleristy odcizena ukradena a proto maji narok na placeni a to vcetne patricneho uroku !
        Kdyz plati Deutschlandi Zidum proc ne Indum !
        Kdyz si to Indove spravne spocitaji tak se Merkeliste nedoplati !
        Jsem pro petice s mnoha podpisy pozadujici financni odskodneni!
        Starosti jine by pak meli jiste
        z Dojclandu Merkeliste 🙂

          • Pane Mudra
            že jde o symbol patřící všem kulturám ?
            cha cha cha
            Podle pravidla ze Svata zeme nepatri krestanum ani Palestincum kteri tam ziji pry jen 800 let
            ale narodu 12 kmenu ! (kde jsou ?) s tradici tisicu let,
            tak I ta svastika patri k uzemi dnes Indie zvane tisice let.
            Hitlerismus to ukrad historicky TEPRVE VCERA !
            OMLUVIT SE ODSKODNIT, PLATIT, PLATIT PLATIT !

            Ublizovani, vykoristovani kolonisovani se ozyvaji stale hlasiteji a Slunicka pro to maji ve sve superlidskosti velke pochopeni.
            Pomalu ale jiste.
            Zacalo to naplno 2001 v Jizni Africe-Durban
            The 2001 World Conference against Racism (WCAR), also known as Durban I,
            Tam byla rada projevu vycitajici Zapadu kolonialismus vykoristovani rasismus
            Kdyz to doslo az tak daleko ze tam doslo na vyroky ze sionismus = rasismus. Israel a USA z conference odesli!!
            (Two delegations, the United States and Israel, withdrew from the conference over objections to a draft document equating Zionism with racism)
            Dnes sebebicovani a priznani viny za FSECHNO je projevem jedine spravneho lidstvi.
            Slunicka se zrodila a jejich lidstvi naplno zari
            V pocitu viny Evropa se nebrani ale vnitrne se svari :-(.

  26. Tohle je zajímavé, dám to sem, protože se v tom smyslu nedávno vyjádřila i Janika, takže nejen pomatená Táňa má ten názor:
    „Nemůžu posoudit důvody, které je k tomu vedly, zda jim třeba u nás neřekl někdo něco nepříjemného. Ale myslím si, že se setkali s oběma póly, tedy i s těmi, kteří jim pomáhali. Hraje tady určitě svou roli i to, že už mají v Německu své příbuzné, a jde také o to, zda byli vybráni dobře onou nadací, která to celé zprostředkovávala. Ta celá anabáze je samozřejmě nešťastná i z jejich strany, protože stěžují situaci jiným, kteří by třeba byli rádi, kdyby sem k nám mohli přijít. Ale uvědomme si i to, o čem se moc nemluví. Tedy že patříme k chudší části Evropy a že nejsme pro ně atraktivní ani naším jazykem, ani naší budoucností a ani náladou, která tady panuje vůči uprchlíkům. To, že nejsme stejně bohatí jako západ Evropy, si ale zřejmě neuvědomuje ani sama EU.
    (http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Tana-Fischerova-Kdyz-se-budeme-k-uprchlikum-chovat-slusne-vrati-se-nam-to-Halik-je-statecny-432609)
    ————–
    Takže Táňa nemůže posoudit důvody….co když jim někdo něco nepříjemného řekl?
    To by pak mnohé vysvětlovalo, Iráčané prostě neunesli tlak, a tak se raději vrací do války.
    V Německu mají své příbuzné….rodina, která má sama o sobě desítky členů má v Německu další příbuzné, po kterých se jim stýská.
    Tam asi mají rodiny 1000 členů, to pak asi mají problém s rozmnožováním, když jsou všichni příbuzní….je to vidět.
    Jde o to, jestli byli vybráni dobře tou nadací….zde Táňa v klidu konstatuje, že v Iráku válka není, protože pokud by byla, byli by vhodní přece VŠICHNI Iráčané bez rozdílu.
    Také nechápu, proč by měl kdokoliv někoho VHODNÉHO k azylu odněkud vybírat, to je až komické.
    Ale…ALE- musíme si uvědomit, že patříme k té chudší části Evropy (v pohodě vypráví Táňa) a že nejsme pro migranty tak atraktivní, jako jiní, což asi znamená, že je naprosto normální, že uprchlík před válečným běsněním si vybere, kam chce jít, a když se mu to nelíbí, tak se zase vrátí.
    A pak ta čeština…neatraktivní….
    Inu, švédština, norština a finština také nejsou zrovna světové jazyky, ale to už se za prachy vydržet dá, se je naučit.
    Tedy dalo, dneska už to není potřeba ani tam, oni se nakonec nechtějí učit ani německy, protože to prostě nepotřebují, v pohodě se v NO-GO zónách domluví arabsky.
    Co pak Táňa myslí naší budoucností (neatraktivní) mi zůstává utajeno.
    A ta nálada….KONEČNĚ Táňa něco vyžvejkla, naše negativní nálada ovšem těžko bude negativnější jak na západě, kromě Paříže ovšem, jak se čas od času nadšeně vyjadřuje MaB, tam mají barevné rádi a nějaký vyjímečný stav je nemůže rozhodit, rádi si zvyknou, když jde o jejich milované bližní.
    Jinde ovšem jak se zdá…také žádná sláva, jenže to není tak vidět.
    Tady, když negr něco ukradne v obchodě, tak ho budou chtít chytit, v Německu, Itálii nebo Švédsku už si prostě berou co chtějí….tak je tam mají rádi!

    • Nechápete, proč by měl kdokoliv někoho VHODNÉHO k azylu odněkud vybírat, a myslíte, že to je až komické.
      To jsme dva. Ovšem naši křesťané z té nadace, kteří dělali v Iráku nábor podle konfese, to asi za komické nepovažují. Třeba si myslí, že tady v Česku je křesťanů málo.

      • Co si myslí, by mě také zajímalo.
        Já si ale myslím, že to křesťanství mohla být klidně jen nálepka, aby nebylo „něco“ vidět.
        No uznejte, křesťané, utíkající z Iráku nejen před válkou, ale i před náboženským útlakem utečou od nás do Reichu, který je plný agresivní kriminální islamistické pakáže.
        A mohou si u toho být takřka jistí, že je šoupnou s islamisty pekně dohromady.
        Také vám na tom něco nehraje?

  27. Strach z voleb v Rakousku
    Strach z Norberta Hofera
    Česká televize, ČTK, iDNES, Aktuálně.cz a další věrní sluhové globální oligarchie mohou puknout vzteky ze suverénního vítězství Norberta Hofera ze Svobodné strany Rakouska (FPÖ) v prvním kole prezidentských voleb u našich jižních sousedů.

    Poslušní novináři si opět přisvojili právo soudit a Hofera ve „zpravodajství“ o rakouských volbách onálepkovali slovem „populista“, přičemž tímto výrazem se to v článcích jen hemží. V minulosti osvědčený, avšak už stále méně funkční model je aplikován i na FPÖ, která je kvůli programové neochotě podřizovat se zájmům globální oligarchie nazývána „krajně pravicovou“.

    Historie se opakuje
    Pred nekolika lety dokonce EU pouzila sankce kdyz zvitezil “populista” Haider.!
    Kde se u nich ten zkrat bere
    ze tak primitivnim zpusobem na svet se dere?
    Mistri massmedialniho vymyvani mozku, nic lepsiho vymyslet neumi nez kdyz se boji, nalepkuji !

    Jakoby nechapou, ze cim vice nekorektne a svinsky se Brusel bude k clenskyn statum chovat, tim hure pro Evropu a tim drive nerovnopravny slepenec skonci !
    Prevzato z
    <a href="http://eurasia24.cz/nazory/636-strach-z-norberta-hofera""eurasia24&quot;

  28. Proc je vlna uprchliku jiz ve vetsine statu jiz „pry“ neaktulani ?
    protoze „pry“ bylo konecne nalezeno reseni!
    Kdo jiny nez frau Merkel (za Nemeco ci za celou Evropu )
    uzavrela s Tureckem dohodu:

    Tak toto. (nevím, jak to nazvat) zplodily chytré hlavy vedoucích představitelů 28 členských států EU. ?
    A Merkel jen zprostredovala? Nikoli .
    Navstivila Turecko jako predstavitelka Nemecka!
    Nebo zna nekdo nejake rozhodnuti EU ze ma pravo a povereni mluvit za celou EU ?
    Co dohodla:

    1. Migranti se vrátí do Turecka jako do bezpečné země.

    2. Turecko za to dostane balík, ale opravdu balík peněz – 6 miliard eur.

    3. Turecku bude umožněn bezvízový styk s Evropou !.

    4. Migranty vybaví tureckými pasy a mohou je poslat do EU naprosto legálně.

    5. Turci mají peníze a Evropská unie zpátky migranty.

    No neni to genialni ?

    Nemuze byt lepsiho dukazu „neaktualnosti“ a „vycpelosti“ tak zvaneho
    emigrantskeho nebezpeci !
    Ale zato nastal cas rici diktatu Nemecka ( Merkelove) jasne NE !

  29. Když se tak dívám na beznadějně zatrolenou diskusi k tomuto článku, říkám si: Kdy Tarase definitivně přejde chuť psát něco nového? Stačilo pár hodin a celé to tu převzali „nevítači“ se svými názory na „vítače“, kteří jejich názorů ale nedbají. Slovy klasika: Včil jsme v řiti, včil jsme v řiti.

    • Vida, zde můžete být i konkrétní.
      KDO tady trollí?
      Těch lidí sem moc nepíše, neměl by pro vás být problém odpovědět.
      A když už odpovíte, můžete také dodat PROČ máte dojem, že dotyčný trollí.
      Definice slova troll je dostatečně známa, neměl by tedy ani s tím být problém.

      • Prakticky ihned (ve třetím příspěvku zde) se tu autor komentáře neopomene zmínit o zákonech „na ochranu úchyláků, kriminálníků, barevných násilníků a povalečů „. Pak se v tomtéž komentáři lze dočíst, že by bylo vhodné „omezení jakékoliv migrace a motivace nepřizpůsobivých, aby měli co nejméně dětí“. Příspěvek pak zakončen řečnickou otázkou: „Kdo si mne ruce nad kvantem negrů a čmoudů?“ Postupně se nechají zatáhnout další účastníci, ukázkový to „thread hijacking„. Pokud to nebyl trolling, nepochybně má k němu velmi blízko.

        Extempore Janiky s Kchodlem byla jen třešnička na dortu.

        • No jo, to ovšem ale pak může být trolling úplně všechno a všude.
          Vyjma třeba blogů Janiky a Tribuna, kde se takoví trollové hnedle mažou, a tak se tam může nerušeně diskutovat o povolených tématech.
          Zde ovšem je určitý diskuzní styl, kde článek je jen lehkým vodítkem a pod ním vnikají mnohá nezávislá vlákna.
          Takže těžko může někdo trollit, leda bych zmínkou o negrech odvedl pozornost od už už se blížícícho tématu, o prospěšnosti inkluze romských dětí do běžných tříd.
          Tady se tak nějak všichni dobře známe, až na vás, Nerevare, až na vás.
          Vy si dáváte dobrý pozor, aby vás nešlo úplně označit za sluníčkáře, ale zase mi připadá, že se k tématu vyjadřujete dost obecně a leckdy úplně mimo.
          Tady jste například zavedl diskuzi na trollink, který ale zatím ještě nikoho nezajímal…
          No co, každý je nějaký…..

          • Patří-li mezi „sluníčkáře“ i to, čemu říkáme „pseudolevice“, pak bych se v takové společnosti cítil trochu nepatřičně. (Jak by se v mojí společnosti cítili oni – ani pomyslet.)

            • Tak pseudolevice je dle mého synonymum právě pro sluníčkáře.
              Protože nefalšovaný sluníčkář se vydatně ohání levicovými hodnotami, které ovšem čistě selektivně hodlá poskytnout jen někomu.
              Dle rasového klíče, nutno podotknout, což je kuriozní.
              Naši trpící je nedojímají ani trochu.
              Tady u Čulíka si přečtěte tenhle traktát pomateného důchodce.
              Ten bulí, jak se na důchodce sere, a jak boháči nevědí co z prachama.
              A jak se chodilo za korunu na vejstavy a teď hovno.
              A porovnává důchody a celkově mele a mele jak za Topolánka blahé paměti.
              http://blisty.cz/art/82036.html
              Chtěl jsem mu napsat, že by neměl být sobec, protože teď je tolik lidí, co potřebují pomoci a hynou po stovkách v moři na útěku před válkou.
              Snad by chtěl říci, že je mu mrzký peníz bližší, jak pomoc bližnímu?
              Prý 1,1 mld se letos má dát na migranty-a to nemluvím o cigoších.
              Takže ať si děda zaplatí a myslí u toho na to, že jeho prachy, které by si měl zasloužit za celoživotní práci jdou na dobrou věc.
              A až se ujednotí dávky, jak se také nevrhovalo, a negři budou všude dostávat stejně, to se teprve posere, až bude nějaký grázl dostávat 15 000 jen proto, že je černý a on pěkně bude sušit hubu s 12 litrama!
              Dobrotivost se musí zažít, pak to hned vypadá jinak.
              Nakonec jsem mu nenapsal, ještě já ho budu nervoval, troubu, ten ještě bude čumět!

              • Nositelé menšinových sexuálních preferencí, zvané feministky, ekofašos (tohle slovo je na jednom nejmenovaném serveru zakázané), se levicovými hodnotami neohánějí, to by Vám radši něco usekli, než by se zařadili k marxistům, komunistům a podobným „fosiliím“.

                    • Sociální rovnost se dá vykládat různě a také jsou různé metody na její dosažení.
                      I násilné, pak ale ten, kdo někomu něco bere, aby byl sociálně rovný, sám nemůže být tím rovným, protože má moc brát.
                      Lidé si nikdy nebudou rovní, a nemyslím si, že kdyby byli, bavilo by je to.
                      Každá kultura se vyvíjí.
                      My máme skvělé léky, skvělé stroje a naše ženy jsou emancipované, a mají děti pozdě a málo.
                      Je to tak správné, protože pokud mají lidé žít déle, nemohou mít tolik dětí.
                      Též je nemohou mít proto, že pro ně není smysluplná práce-a pokud se dítě nenaučí spojovat hojnost s prací, je civilizace ztracena.
                      Kultura přivandrovalců je jiná, nemají ani skvělé léky, ani skvělé stroje, a jejich ženy nejsou nijak emancipované, a mají hodně dětí.
                      Přišli nám vzít, co máme my, aby nasytili svoje děti a aby jim dali zem, kde by mohli žít.
                      Jsou tedy stejní jako my, jsou nám rovni?
                      Vzali jsme to za špatný konec, sociální státy na severu se proměnily v odporné zženštilé homosexuální diktatury, ze západních mužů se stali sobečtí nezralí puberťáci ještě ve 40.
                      I my tady už jdeme pomalu jejich cestou, jsme pod obrovským tlakem.
                      Civilizace nemůže jít cestou hojnosti zadarmo,k rovnosti všech a všeho, je to cesta ke zkáze.
                      Nač dělit lidi na krají levičáky a pravičáky a krajní pravičáky a jiné….je to jen žvást.
                      Jsou jen idioti a normální lidé, a též se člověk vyvíjí, takže se stává, že z idiota věkem doroste normální člověk.
                      Je to normální….
                      Pokud to nevede k pádu civilizace a vyvaří se to politicky doma.
                      Tihle rovnostáři ale zvou cizáky do země, a chtějí je mít rovné a pro jistotu raději rovnější.
                      To je zlé, velice zlé.
                      Dopadneme jako Řím.

    • Psát mě už skutečně moc nebaví, ale není to kvůli diskuzi, spíše mě opouští bojový duch, navíc – situace ve společnosti a její odraz v médiích jsou natolik zakurvené, že se stávají nekomentovatelnými. Nebo, jinak řečeno, nelze to komentovat jinak, než za použití velkého množství sprostých slov. A je to stejně zbytečné, s podstatou téhle nové totality, tentokrát globálně kapitalistické, nelze pohnout, mají to pevně v rukách a změnu lze očekávat jenom za cenu velkého maléru. On přijde, ale kdo je na to zvědavý?

      Co se diskuze týká, na rozdíl od Janiky a Tribuna si nemyslím, že jsem odpovědný za její podobu, za tu odpovídají jednotliví komentátoři. Jaký si to uděláte, takový to budete mít. Proto také nerad banuju a mažu příspěvky a uchyluji se k tomu jenom ve velmi výjimečných případech. Co se extempore Janika vs. Kchodl týká, nesou za něj oba protagonisté přibližně stejný díl viny a nejsem soudce, abych rozhodoval, kdo má ten díl větší. Formálně asi Kchodl, věcně zase Janika svou provokací. Výsledkem těchhle zbytečných srážek bývá umrtvení diskuze. Pořád zastávám názor, že je možné obvinit oponenta z debility, ale musí to být pečlivě zdůvodněné, s citací a vyvrácením nesprávných názorů. Ten se pak může bránit. Samotné nadávání je na nic.

        • Živýho mě nedostanou. Je na tom dobře vidět, jací idioti jsou právníci, možná jejich většina. Ale asi i tohle byl útok na třídu.

          • Tarasi, stale se zhorsujici stav spolecnosti vede k tomu ze to lide pomalu ale jiste vzdavaji. Jsi prikladem ze i na Internetovych strankach .
            Pak Pelikanovske hanebne zakony o hanobeni budou postradat smysl a v nicem nepomohou.
            Paradoxne to muze smerovat ke spolecnosti dohnane dobrotrusy az do takoveho stavu ze nakonec poroste pocet tech co radeji sariu nez Pelikanovstinu

            • „nakonec poroste pocet tech co radeji sariu nez Pelikanovstinu“

              Bingo, astere, presne to si myslim i ja…nakonec si nekdo rekne „vzdyt tak hrozne to nakonec neni a navic bude poradek“ a tim spusti lavinu 🙂
              A jelikoz slunickarstvi povazuji za levicove hnuti, tak ocekavam, ze slunicka reknou, ze sarija je jedine mozne reseni kapitalisticke krize. Natahnou habity a pusti se do premeny spolecnosti.

            • My máme skvělé léky, skvělé stroje a naše ženy jsou emancipované, a mají děti pozdě a málo.
              Je to tak správné, protože pokud mají lidé žít déle, nemohou mít tolik dětí.
              A to všechno proto, že děti učíme spojovat hojnost s prací. Tudíž se podle hovnožerů máme lépe a lépe, i když Taras si to nemyslí, protože kapoušové, ale to je tím, že je zapšklý důchodce.
              Nebýt imigrantů, kteří nám všechno seberou, protože mají hodně dětí a jsou nemakačenkové, byl by tu ráj.
              Jste na tom v Austrálii taky čím dál líp?

              • Migrantů a cigošů, když už se chcete po tom kontextu textu (kontext má několik textů) točit a upravovat jeho vyznění.
                Migranti a cigoši přinášejí větší zisky, jak drogy, hazard a prostituce dohromady.
                To vše na úkor daňových poplatníků.
                Pak je tady nějaká ta kriminalita, že, inkluzí vymazané bezplatné školství, pozitivní diskriminace bez výsledků….
                No řeknu vám, ti tady nebýt,určitě by bylo na lepší důchody a lepší platy třeba pro učitele, a jiné potřebné státní zaměstnace.
                Co myslíte?
                Ale jestli by to byl zrovna ráj…ostatně, ráj není potřeba ke štěstí.
                Stačí rovnost před zákonem a možnost slušně si vydělat.
                A že u toho boháči létají soukromými tryskáči na večeři na 100 000 dolarů na druhý konec světa?
                Co je nám do nich, ať si dají, když se má lid dobře, těm nahoře se dá lecos přehlédnout.
                Jenže u nás není ani rovnost před zákonem, ani pro mnohé možnost si slušně vydělat….

                • „Slušně si vydělat“ by znělo skutečně lákavě a většině lidí by to stačilo, kdyby se ďábelské zákony kapitalismu samospádem nepostaraly, aby nikomu z těch šťastnějších dloho nevydrželo.

                • Švédština nic moc, ale zdá se, že jde o to, co hýbalo švédskou ultrakonzervativní komunitou v roce 2013 – tedy o návrh, aby byly zakázány útoky na rovnost mužů a žen a návrhy na znovuzavedení hierarchizace společnosti pod vedením mužů. A tak podobně. Jestli to pak bylo skutečně přijato, fakt netuším. Zdá se, že ty stránky patří novinám, označovaným Švédy jako „paleokonzervativní“. Taky jsou zřejmě silně protiimigrantské.

                  • Proč si na kritiku tak zvané „nové levice“ (nebo „liberální levice“) troufnou jenom náckové a fašouni? To je nějaký společenský zákon, jehož princip mi zůstává utajen? (Pod následující článek bych se i podepsal. Skoro. Ale …)

  30. Dalsi radostny mail 🙂

    Uprchlické tábory v Německu a Rakousku provozuje švýcarská soukromá společnost OPS jejímž majoritním vlastníkem je banka Barclays, což je banka Rothschild

    Stejní lidé provozují „humanitární“ a „lidskoprávní“ organizace po celém světě, včetně Afriky. Je to jednoduché. „Humanitární“ organizace inkasují peníze od vlád států, které pak rozdělují „potřebným“. Ti si pak za tyto peníze koupí cestu do Evropy, za kterou zaplatí zpět „humanitárním“ pašerákům. Po příjezdu do Evropy státy opět platí za „uprchlíky“ oné společnosti co provozuje tábory!
    A za to vše lobuje u EU pan Soros – (prava ruka Rothschild), který nutí politiky, aby přijali další miliony „uprchlíků“ ročně! Kromě rozvracení kultury, nastolení nového řádu, je v tom i docela prima kšeft!
    Daňoví poplatníci platí „uprchlíkům“ cestu, jejich pobyt a následné výhody.
    Tyto peníze inkasuje světovládná skupina bankéřu !

    Mala nepresnost, jina spolecnost je za tim!
    Jen ty penize smeruji spravnym smerem !
    A hlavne plati, ze vyborny business
    Banksteri obohaceni, ne Evropa !
    Presneji banksteri obohaceni o penize, Evropane o placeni !

    • Máte pravdu, Evropa je bankstery soustavně ožebračována. Naproti tomu miliony, které Soros vydělal na poklesu australské měny, přispěly k australskému blahobytu.

      • ozebracovana je nejen Evropa, cely svet je !
        ….miliony, které Soros vydělal na poklesu australské měny, nezpochybnuji, opravdu vydelal,
        I na poklesu eura k US $ vydelal, nejvice Goldman-Sachs ktery si jako prvni na to vsadil a vydelal milliardy, jen ten blahobyt v Australii se nekonal a nekona.
        Jen vyvoz zlevnil a dovoz zdrazil.
        Pokud si myslite ze to je nejaky vydelek prestante tu ztracet cas a jdete delat poradce.
        Na udeleni doktoratu a prednasky z economie si Vas budou zvat sami 🙂
        Dvere se netrhnou….

    • Nejdřív je tam zavřeli, pak jim sebrali všechny peníze a nakonec je vyexpedovali, aby do toho vytouženého Německa dojeli stopem.
      Na konci roku v Bělé zbylo devět lidí.

      • Tak jste přiznal, kdo jsou vaši nepřátelé. Jenže mít k dobru jen nepřátele nepřátel není ideální pozice. To má pak za následek všechna ta vaše „ale“. Lepší je mít přátele, kde těch “ ale“ tolik není. Máte? Přiznáte?

        • Kompromintovat takhle veřejně své přátele, to by bylo krajně nerozumné i ode mne.

          — Kamarád je někdo, komu se můžete svěřit se svými problémy. Přítel je někdim komu se můžete svěřit se všemi svými problémy. Smrt je něco, co vaše problémy vyřeší.

          • Uhýbáte. Samozřejmě víte, na co se ptám. Ne s kým kamarádíte, ale kdo v současné době mluví ve veřejné sféře vaším jazykem, tj. s kým většinou souhlasíte bez výhrad. A nepovažujete dotyčného /dotyčnou/ za obskurní zjev, se kterým se dá souhlasit v jednotlivostech, ale…

      • Ten článek má dobrou formu ale já mám z toho, co tam popisujete trošku jiný pocit.
        Jistě, toho jsem si už také všiml, že tam, kde jde špína na Zemana, jde i na Babiše.
        Babiš je miliardář, a vrána vráně oči nevyklove.
        Nechce se mi věřit, že by boháči šli proti sobě jen kvůli nějaké politice.
        Babiš v politice je (pěkný pakec) a jiní politiku ovládají, vyjde to mocensky na stejno.
        Za to mi přijde velice reálné, že se Babiš veze na popularitě Miloše Zemana.
        Pokud bych já chtěl, abych vytěžil z popularity někoho jiného, nechal bych se citovat právě s ním.
        Zemana špiní dlouhodobě a dlouhodobě to má na občany jen minimální vliv,. skoro se zdá, že na to čekají, aby si mohli (oprávněně) odplivnout nad kavárenskou žumpou.
        Pokud bych se mimoděk nechal citovat se Zemanem, nastane právě vámi popisované.
        Nepřítel mého nepřítele, stane se mým přítelem.

  31. Polštářoví psíci kapitalismu 🙂
    🙂
    Do teto kategorie patri I ruzne organisace vcetne „neziskovek“ jejichz zisk je pro kapouse v tom ze odvede pozadovanou praci nebo alespon pozornost. od podstatneho k nepodstatnemu.
    Pritom by stacilo docela malo. Aby prostredky do nich vlozene si nemohli odepisovat z dani !
    Ale od toho maji vlady, ktere jim za peniz slouzi rady 😦
    Obcan je jen zacek ubozacek.
    Nez se nauci a pouci cele je to zase o podvod dal, jak si kapous pral 😦

    • Jako že by ty neziskovky odvedly státu část peněz, které od něj dostaly, zase hezky zpátky ve formě daní?
      V čem vidíte smysl takových přesunů?
      Logičtější by bylo nedávat jim nic. Ale to není průchodné, protože například politické strany by to položilo.

    • Mimochodem, před listopadem bylo těch „neziskovek“ /dotovaných subjektů/ všude jak naseto. Včetně výrobních podniků. Ty neztrátové to všechno táhly, očesané o zisk, za cenu minimálních investičních možností.

  32. Co massmedia nenapisi :

    25. let v ČR
    Co se stalo v ČR za 25 roků?
    – z komunisty – premiér,
    – z estébáka –demokrat
    – z ateisty – katolík
    – z veksláka – podnikatel
    – z podvodníka – developer
    – z vyděrače – pracovník soukromé bezpečnostní agentury
    – ze zloděje – privatizér
    – z dušiček se stal Halloween a z Ježíška Santa
    Ve školách jsou učitelé bez autority, po chodbách drogy.
    Na ulicích střelba, bezdomovci, v alkoholu metanol, v potravinách jedy a v
    médiích hnůj…
    Je obdivuhodné, že zem, kterou nepustoší tornáda, nesužují zemětřesení,
    úrodu nežerou kobylky, netrápí sucha, nevybuchují sopky, téměř 70 roků nezažila válku, dokáže dostat na kolena parta šílenců a lidumilů za krátkých 25 roků.

    • Zapomněl jste v tom výčtu pozoruhodných metamorfóz na emigranty, kteří nostalgicky lkají nad zánikem světa, ze kterého utekli, a pro jistotu čtou jen vybrané stránky, aby jim obraz současné zkázy něco nenarušilo.

      • Kolik se jenom dneska na interetu objevilo „zaručených anylýz“, že kapitalismus mele z posledního, že nejpozději zítra je definitivně po něm?

        Řečnická otázka.

        • Neřečnická odpověď:
          Tuším, že Astrovy zdroje podobnými analýzami přetékají, navíc označují nezpochybnitelné viníky.

          • Faganovske pretekani ?

            Astrovy zdroje jsou OK 🙂
            Mimo jinych z Evropy prof. Stanek a I ostatni na videu !
            Je to stare 3 roky a platne i dnes

            pokud ctenar chce vice tak
            prof.Stanek nyni v dubnu 2016

            Takovym zdrojum davam prednost pred faganovstinou a merkelovstinou !
            A vzdy budu !
            howk

      • Trochu vedle . Nic zadna fakta ktera by to vyvratila, jen osobni vypady 😦
        Vy jste to popsal jako „výčet pozoruhodných metamorfóz“
        ale jak lze cist podle diakritickych znamenek je to z pera nespokojeneho domoCecha nikoli
        od „nostalgicky lkajíciho emigranta nad zánikem světa ze kterého utekli“
        Obraz současné zkázy ktery se na Evropu riti neni vymysl cehosi co Vy nazyvate
        „vybrane stranky“.
        Vetsina obcanu to vnima jako kritiku soucasneho stavu
        Hlavne proto pisi podobne rozbory .
        Dejte odkaz na Vami vybrane stranky kde je vse liceno Eurohujersky
        Zatim mimo faganovskeho merkelismu nic optimistickeho ke cteni neni:-)
        Pripadne Vy sam, napiste to jinak, v opacnem gardu, hlavne pravdive aby to nebyl
        „vycet pozoruhodnych metamorfoz.“
        Zkuste to nove krasne Faganovsky 🙂
        PS
        Pokud jde o metamorfosy Ovidia jste bud necetl nebo nepochopil:-)

  33. Varovani !
    O Anglii vcera dnes a zitra
    S platnosti pro Evropu
    Fakta a predpoved od toho se odvijejici.
    Jiny pohled na vec nez predklada merkelismus !

    Citovat co rekl Winston Churchill je dnes v Anglii criminal act !
    Kam kracis Anglie ?

Napsat komentář