Bejsbolka a smrt

iDnes: „Podle zdroje iDNES.cz stála za vnitřním krvácením disekce aorty, kdy dochází k natržení stěny aorty. Jednou z příčin tohoto smrtelně nebezpečného stavu je vyšší krevní tlak, s nímž se Slezák léčil.
Slezák měl v osudný den zkolabovat, rodina ho proto převezla do nemocnice. Tam ale lékaři konstatovali, že je v pořádku, a propustili ho. Po cestě domů následně zemřel. Nepomohla ani záchranka.“

Foto (pochází opět ze stránky iDnes ZDE) zachycuje ten osudový okamžik, kdy se pan Slezák (vpravo) vydal na krátkou cestu, na jejímž konci je vstupenka na Charónovu lodičku.

Slezák se snažil zabránit tomu, aby novináři natáčeli zkolabovavšího Rokytku. Ten se do stavu osobní nouze dostal tak, že nadměrně nasával ve volebním štábu prezidenta Zemana. Co je na tom tak zajímavé, že se jedna figurka z novinářského prostředí zmrskala? Přece to prostředí Zemanova štábu, takhle to tam vedou, v Zemanově duchu, chlastají, žerou ovar a válí se po zemi. To je ta senzace, kterou nutno natočit a dát na hlavní stranu novin, protože kus ostudy ulpí i na Zemanovi. A Zemana k tomu přidáme na fotce, která ho znázorňuje ve chvíli, kdy strouhá nějakou nelichotivou grimasu, ze stovky normálních fotek vybereme právě tuhle jednu. Takhle pracujeme my, mladí a flexibilní novináři, co máme za sebou stáž u novin v Británii a mluvíme plynně anglicky.

A na hlavě máme bejsbolku s brýlemi proti slunci, protože pak vypadáme jako amerikánci. Takhle pracujeme ve službách liberální demokracie, alias pražské kavárny, alias žumpy už řadu let. Skoro třicet.

Zastavme se ještě chvíli u toho novinářského amerikánce s kšiltovkou. Choval se po celou dobu konfliktu drze, povýšeně, já jsem přece na té správné straněa tím pádem mohu všechno. I po napadení je na výši situace, i když má možná trochu namaltováno ve slipech. Musí se přece chovat a být neustále cool a in, jako jeho vzory z akčních amerických filmů. Na co, proboha, potřeboval uvnitř hotelu mít na hlavě čepici a sluneční brýle? Na nic, samozřejmě, jenom aby nějak vypadal. Oni musí vždy nějak suprově vypadat, stejně jako ta Tereza, co teď bude deset a více let smrdět (i doslova) ve špinavé pákistánské věznici. A nebude vypadat suprově, protože ke svému odpudivému způsobu života potřebovala prachy, a to za každou cenu.

Prachy a vypadat neustále cool, to je smysl života mladé generace, vašich dětí. Takhle jste si je vychovali a teď už máte, co jste chtěli. Komunistické heslo z komunistické písně. Kupodivu.

Nevím, jestli se suprově a cool chovali i lékaři v pražské nemocnici, možná že byl zrovna na příjmu vyčerpaný doktor po třicetihodinové nepřetržité službě, protože i ve zdravotnictví se musí vydělávat, i tady jsou prachy na prvním místě. Možná ale tam byl mladý, asertivní lékař, který byl duchem už na víkendu, na horách, kde se bude věnovat po golfu jedné z nejstupidnějších činností, sjíždění svahu, přičemž uplatní jednak svůj vybroušený styl, jednak senzační sportovní oblečení. Tomuto cíli, suprovému vyhlížení, se pak snadno obětuje i tlačenice a stání v kolonách automobilů na cestě za dobrodružstvím i zpět, fronty u vleku a mačkanice na parkovišti i u stánku s občerstvením.

No a při snění o tak krásném víkendu se pak snadno přehlédne natržená aorta. Vždyť je to přece ten zemanovec z hotelu, ten určitě simuluje, aby se vyhnul trestnímu stíhání, spravedlivému potrestání z rukou naší modrácké původem, dnes pak už kavárenské policie a justice.

Nebo to byl opravdu ten unavený doktor, nebo se to na EKG či sonu neobjevilo, co já vím, vždyť nemám na hlavě bejsbolku a brejle, takoví pak ví všechno.

Na začátku téhle celé mizérie však stojí ten zasraný „novinář“, co se sprostě cpe a tlačí tam, kde nemá co pohledávat a fotí další Zemanův škraloup.

A toho jste si skutečně vychovali vy, nesnažte se z toho vykroutit.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.

1 thoughts on “Bejsbolka a smrt

  1. Pingback: Bejsbolka a smrt | Ostrov Janiky

Komentáře nejsou povoleny.