Pojď stoupat jak dým…

Astr v diskuzi upozornil na článek Pavla Kopeckého na Protiproudu ZDE. P. K. vyjmenoval všechny možné aktivisty z neziskovek, veřejnoprávních médií a alternativních serverů, nazval je mladými bolševiky a celé to tak obtížně zařaditelné hnutí a pnutí mladých přiřadil levici. 

Kopecký pokračuje v současném (a nejen českém) babylonském zmatení jazyků. Levicí byli zelení nazváni proto, že svou  chaotičností a prosazováním nesmyslných, nereálných a škodlivých koncepcí jednak opticky připomínají levicové anarchisty devatenáctého století, hlavně pak proto, že pravice potřebuje tento lidu odporný a protivný směr podšoupnout politickému soupeři.

Potom zde máme LGBT hnutí, lidskoprávní ochránce skupin, které by místo ochrany potřebovaly pořádně skřípnout, inkluzivní šílence na ministerské úrovni, vítače a pražskou kavárnu s havloidy.

Kaleidoskop doplňují anarchisté (spojení většinou se zelenými), kteří se přivazují ke stromům, aby svými nemytými těly odpudili kůrovce, blokují přístup k jaderným elektrárnám (jedinému reálnému zdroji čisté energie) a sabotují povrchovou těžbu uhlí, aniž by se však byli ochotni vzdát příznivých cen elektřiny z ní.

S neoliberály je to trochu složitější, a to v tom, že brutální globálkapitalismus – na rozdíl od zelených anarchistů – vůbec nekritizují, naopak na něm parazitují a podporují ho svou asociálností.

Myslím, že všechny tyhle směry, prezentované Britskými listy (v pozadí homosexualismus), Deníkem Referendum (brutální zelená ideologie), A2larmem (anarchisti), mainstreamem (neoliberalismus a kavárna) jsou jenom zneužity ke kanalizování, usměrnění mladých lidí a k jejich zmatení nad poměry současného kapitalismu, k jejich zneškodnění, protože systém samotný neohrožují ani v nejmenším. Vždyť ty Kopeckým vyjmenované aktivistické a neziskové figurky působí i ve veřejnoprávních médiích (bašta neoliberální, amerikanofilní pravice) či v médiích typu Respekt, HN, Aktuálně a dalších, což svědčí o jejich v podstatě pravicovém charakteru a propojení s kapitálem (Soros nebo Bakala).

Telátek z Kliniky nebo hloupaté gymnaziální mládeže s jejich klimatetem se totiž kapitalista nemusí obávat ani v nejmenším, protože na každém jimi podporovaném „vylepšování“ klimatu zatím dokázal vydělat, viz solární barony a provozovatele větrníkové krajinné hrůzy.

Tím máme zneškodněnu teoreticky chytřejší část mládeže, ta hloupější pak se vyřadí sama a dobrovolně, fascinací sportem, zábavou, kýčovitými módními výstřelky, jsou formováni počítačovými hrami, akčními filmy, pornografií, chlastem a drogami.

Levicovými se totiž mohou nazývat jenom ty strany či hnutí, které mají ve svém programu zásadní změnu v přerozdělování zisků, plynoucích dnes do kapes kapoušů z materiální výroby a ze společenského charakteru dalších činností, to vše z titulu vlastnictví kapitálu, tedy z vykořisťování.

A protože toto nemá za cíl žádný z nahoře vyjmenovaných deviantů, nemohou být ani přiřazováni k levici a občané mateni nesmyslným nálepkováním.

Z uvedeného pak ale plyne, že reálná socialistická levice nemá v Evropě v současném politickém spektru žádné zastoupení, během třiceti let globálního, finančního a neoliberálního kapitalismu bez vážného soupeře byla doslova vyzmizíkována.

Pro občana z toho plyne, by se měl jet podívat do krajského města na krematorium.

 

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.

14 thoughts on “Pojď stoupat jak dým…

  1. Krematorium?! Vy snad nevíte,na kolik dneska přijde taková kremace (bez obřadu)? A co se přispěvku ke klimatické katastrofě týče … raději nemluvit.

    • Zelení mají řešení, zesnulí se – místo drahé a životní prostředí ohrožující kremace – stanou cenným zdrojem bílkovin, důležitých pro výživu nastupující generace.

  2. Včera večer dával druhý program veřejnoprávní německé televize v nejdůležitějším vysílacím čase (od 20:15) hodinu a půl té nejtvrdší klimaalarmistické propagandy. Ani slůvkem nebyly zmíněny stejné výkyvy klimatu v minulosti, ani slovo o nerozhodnutém vztahu teploty a CO2, vše doprovázeno katastrofickými záběry tajících ledovců, záplav a na druhé straně vysušené krajiny, hladina moří do konce století se zvedne o dva metry, vše podbarveno dramatickou hudbou a dýmem z komínů továren. Prolínáno záběry Grety, pečlivě vybranými tak, aby na nich nevyhlížela jako debil. A vůbec nezmíněno katastrofální přelidnění, které se na devastaci planety podílí zásadním způsobem.

  3. To všechno je možné, Tarasi. Ale zapomněl jste, že za všechno můžou živnostníci. Nějak vám z toho tentokrát vypadli, až jsem z toho nesvůj. Doplňte, prosím, ať mám klidné spaní.

  4. Obcan CR jak levicovy tak pravicovy bude platit za benzin stale vice!
    Vzdy se duvod najde!
    Hlavne kdyz budete dovazet tu spravnou ropu a ne tu ideologicky zavadnou z Ruska !
    Dnesni duvod ci zaminku jiz mame na taliri:-(
    Utok na Saudi Arabia rafinerie !
    Útoky jemenských povstalců snížily těžbu ropy v Saúdské Arábii o polovinu. Snížila se i těžba plynu !
    Saudi sklizi odplatu za invazi do Jemenu !
    Obvinovan ze vseho je ale Iran.
    Valka by se hodila ?

    Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/utoky-jemenskych-povstalcu-snizily-tezbu-ropy-v-saudske-arabii-o-polovinu-snizila-se-i-tezba-plynu.A190915_073045_ln_zahranici_ele?recommendationId=00000000-0000-5000-8000-000000000000

  5. Tarasi, mám prosbu – nemáš tady na blogu ten článek o té ženě, jak neoznačila vojáka, který ji znásilnil, a zachránila mu tím život? U mě zase někteří vyšilují, jak prý Rusové znásilňovali…

    • O tom případu jsem kdysi kdesi četl taky, Janiko.
      Mám ale pocit, že se to stalo někde u nás.
      Na podrobnosti si bohužel už nevzpomenu.
      U tebe na blogu se řeší hlavně znásilňování Němek, ke kterému jsi vyjádřila takové ženský vřelé pochopení.

      „jak prý Rusové znásilňovali…“
      No tak to jsi Tarase hezky zaúkolovala .
      Vyvrátit to „prý“….

        • Je „dojemné“, když se člověk teatrálně rozplývá nad propagandou a zároveň obhajuje faktické kroky, které vedou k realizaci takových činů a k destrukci skutečných osudů.
          Zdá se to, nebo je od někud slyšet: Zloděj křičí: „Chyťte zloděje!“?

Napsat komentář