Kam čert nemůže

Slabiny nějakého systému či stroje se někdy hledají tak, že se zkoumaný podrobí vysoké zátěži. Systém Evropské unie byl podroben třem zatěžkávacím zkouškám: nejprve oteplovačská, potom migrační krize, naposled koronavirus. Ve všech třech případech žalostně selhala, naše nemilovaná unie, a prokázala tak svou naprostou neužitečnost. Lépe řečeno, neužitečnost a zbytečnost prokázali byrokrati, úředníci EU, celý slavný Evropský parlament a Evropská komise jakbysmet. Dnes se jako nejpravděpodobnější smysl bruselského tyjátru jeví zabezpečení sladkého života pro jeho politiky i úředníky, to na úkor obyvatelstva států EU.

Z mého pohledu je to zcela zákonité. Přirozený podíl žen v řízení nějakého systému je okolo patnácti procent, to jsou ty ženy, které mají skutečné vůdcovské a racionální rozhodovací schopnosti a polovina z nich jsou navíc lesby. Jakmile se procento ženského živlu v jakémkoliv orgánu přiblíží třiceti procentům, nastávají vážné potíže s jeho funkčností a při čtyřicítce je to jako s horečkou: nastává krize, orgán je neschopný vykonávat své funkce – a to je přesně obraz dnešní EU, kde počet poslankyň a komisařek dosáhl právě tohoto kritického čísla.

Je možné uvést řadu příkladů z praxe. Feminizovaná odvětví, snad kromě pečovatelských a ošetřovatelských, nepodávají takové výkony, jak by bylo potřebné. Typické je to u školství, soudnictví, státní správy. Pokud se vám to nelíbí, tak zkuste nějak vysvětlit malý až mizivý podíl žen mezi spisovateli, skladateli, dirigenty, chirurgy, piloty včetně formule F1, filozofy, astronomy, jadernými i ostatními fyziky, významnými politiky, mohl bych nepříliš korektně pokračovat vojáky, horníky, popeláři. Tam, kde se při práci musí hodně přemýšlet nebo nasadit svaly a potit krev, tam ženy raději nehledejte a do těchto pozic je nestavte.

Je to naprosto přirozené, protože ženy jsou úplně nejlepšími matkami, milenkami, ošetřovatelkami, primissima utírají prach a bezvadně kojí a zcela nepostradatelné jsou při přivádění nových človíčků na svět, i když nová pokolení jsou vedena k tomu, aby rozdíl mezi vaginou a penisem byl odsouzen k bezvýznamnosti. Se sbíječkou v ruce ovšem ještě žádná baba nevynikla.

Tohle přirozené rozdělení rolí je v politice a státní správě uměle potlačováno a výsledkem je právě ona ztráta funkčnosti Evropské unie. Skvělá myšlenka je rozmělněna na drobné v klapotu vysokých podpatků, šustění úzkých sukní a povlávání dlouhých vlasů s krátkým rozumem.

Samozřejmě i mezi muži se najdou fajnové kousky, viz právě mužní představitelé EU s nezapomenutelným předsedou Junckerem či evidentně mentálně postiženým Schulzem. Představují však menší nebezpečí než političky, protože samečkovské soupeření mezi muži neschopné exempláře vytěsní z funkcí mnohem rychleji.

Neschopnost žen v politice je možné dobře ilustrovat na příkladu nejmocnější ženy světa, Angely Merkelové. Pomineme její pověst političky, která problémy neřeší, ale tzv. vysedí. Nedělá nic a ono to nějak dopadne. Ostatně k vysezení potíží má ty nejlepší předpoklady, tak tlustá prdel se vidí jenom málokdy. Pomineme i její vážnou psychickou chorobu, která se projevuje nekontrolovaným třesem rukou i nohou ve chvíli kdy se hraje německá hymna a za normálních okolností by ji diskvalifikovala k vykonávání úřadu.

Tak tedy: 28. ledna pravila, že koronavirus nepředstavuje „žádný důvod ke starostem“. „Vím, že se mnozí, s ohledem na obrázky z Číny, obávají o své zdraví. Ale mohu vás uklidnit: Německo je v bezpečí.“ A pokračovala: „Hysterie a alarmismus zde nemají žádné místo. Nacházíme se na bezpečném místě a máme situaci pod kontrolou.“

12. března už zpívá jinačí píseň: „Dnes jsou naše solidarita, náš rozum, naše srdce, náš vztah k sobě navzájem zkoušeny a já doufám, že tuto zkoušku projdeme.“ Neboli jiná varianta profláklého „Wir schaffen das“. A pokračuje zase prorocky, jako by jí ty její dosavadní ostudy nestačily: „V Německu jsme přesvědčeni, že uzavření hranic není přiměřenou odpovědí na výzvy.“

Je patnáctého, tři dny poté, a fik – Německo dnes uzavřelo hranice. Kdyby takovéhle kopance předváděl chlap, už by ho dávno vyrazili.

Po jednom prohlášení pro tisk, ve kterém se opakovaly její bezobsažné, naprosto obecné žvásty bez jakékoliv původní myšlenky a plné frází, nechali škodolibí běžet kamery dál a sledovali její odchod od mikrofonu, převalující se půlky, okolo kterých se komíhaly její paže zcela ve stylu dřevěné loutky.

Spejbl proti ní vypadá jako tančící gazela.

A to i co se myšlenkových výbojů týká.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.

34 thoughts on “Kam čert nemůže

  1. Asi to bude dulezita zprava nebot i TV zde opakuje ve zpravach ze Nemecko uzavrelo hranice s okolnimi staty EU! (bez informace o aktivitach prdelate mutti)
    Ze CR to udelala mnohem drive zadna zminka.
    I podniky tu pomalu zaviraji. Dobrovolne bez prikazu premiera.
    Nevim jak u vas, ale zde konce nebezpeci nevidno.
    Take jsme informovani jak na burzach padaji hodnoty!
    Kdo by to rekl ze se daji odepsat milliardy skrzeva nejaky virus.
    Dobra zprava ze ani 3 svetova k tomu netreba:-)
    Hezke jaro a hodne slunicka, nebot pry COVID-19 nema rad teplo 🙂
    Hodne tepla nebo silne mrazy a ani vakcinace neni potreba.

    • Prej to s tím teplem nejni tak horký, to byste ho tam neměli, vaše podzimní teploty nejsou z nejstudenějších(?). Předevčírem nebo v pátek bylo v harbouru nějak mlhavo, už jsem se lek, že jste zase chytli.

  2. Ano. Hybridu bez možnosti jednotného rozhodnutí v době krize nezbývá než dávat pouhá doporučení a řešení nechávat na jednotlivých zemích. Takže propříště skutečná federace se skutečnými pravomocemi.

    • „skutečná federace se skutečnými pravomocemi.“ – hádám, že tohle není vzhledem k tisíciletím evropského vývoje a vzájemné nacionální nevraživosti vůbec možné, je to jako kdyby někdo chtěl vytvořit jednu stáj pro třicítku různých živočichů, od mravenců až po slony. Vlci se s beránky prostě nedomluví, zvlášť když si ti druzí sakra dobře pamatují, že jim ti první nedávno sežrali babičku.

      • Přistoupení k federaci by mravenci mohli pochopitelně odmítnout. I beránci bojící se vlků by směli zůstat za ohradou.
        Fungující federace by pak naopak mohla odmítnout skunky.

        • Když opustíme zoologickou terminologii, tak je jasné, že tu fungující federaci mohly utvořit jenom tak zvané staré země, a to ještě visí veliký otazník nad jižními státy unie. Velký třesk, kdy byl vstoupen pomalu celý zbytek Evropy, byla kohlovina, blbost, která se dodnes projevuje tragicky. Nespokojení jsou všichni, to je opravdu geniální řešení.

        • Jj, jistě. Když máte tak ráda zoologická přirovnání, pár jsem jich pro vás vyhrabal. Autora zajisté znáte…
          Vlk: Mír je, když nikdo nehoní nás vlky.
          Mezinárodní dohoda:
          My králíci jsme uzavřeli smlouvu s kuřaty, že se nebudeme navzájem požírat. Uvidíme, co tomu řekne jestřáb.
          Koza: Říkám, být s vlky za dobré, a byl by na světě pokoj.
          Kuna v kurníku: Když mne to vejce tak drze provokovalo!
          Vlk: Ten beránek měl špatné úmysly. Chtěl se přede mnou ukrýt.
          Stádo ovec: Aspoň se ten vlk dřív nažere, když se mu nebudeme bránit.
          Vlk a koza: Dohodneme se na hospodářské základně: já nebudu žrát tvou trávu, a ty mně za to budeš dodávat po dobrém své vlastní maso.

          P.S. A copak by se asi dělo, kdyby fungující federace sice nechtěla přijmout skunky, ale vážně by se zajímala o jejich noru?

          • Jste sečtělý. Znáte dokonce i Čapka. 🙂
            K vašemu dotazu:
            Kdo vleze do obydlí skunka, bude ostrakizován. Z velmi pochopitelných důvodů. Politiku v tom nehledejte. Je to ten samý důvod, proč skunky nebrat do spolku.

            • Jen škoda, že v přírodě i politice to funguje trochu jinak – původní majitel lákavé nemovitosti je vyhnán nebo sežrán a nového si nikdo ostrakizovat netroufne, aby nedopadl stejně…
              Je to prý v nepsaných zákonech džungle.. a kapitalismu. 😉

    • „Ano. Hybridu bez možnosti jednotného rozhodnutí v době krize nezbývá než dávat pouhá doporučení a řešení nechávat na jednotlivých zemích.“

      Naštěstí!
      Dovedete si představit, že by něco takové vzniklo z nařízení EU?
      https://www.seznamzpravy.cz/clanek/strasne-nemam-dost-lidi-ani-rousek-rika-sefka-domova-duchodcu-z-uzavrene-oblasti-93363?seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=315401&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null
      Tedy nemyslím skutečnost, že by to klidně vzniknout mohlo, ale ty reakce na to.
      Nebo že by EU poslala do ulic tanky a armádu, jak se pro to rozhodli sami Italové?
      To bychom kromě války s koronavirem měli možná ještě válku občanskou.

      • Kdyby dnes EU začala něco nařizovat /což bez příslušného složitého a zdlouhavého procesu skutečně nemůže/, tak by jako první ječeli ti, co ji obviňují, že nic nedělá.
        Federace nebo spolkové uspořádání mají taky své mouchy /viz křížení kompetencí v Německu/, ale víceméně jednotný postup, který to umožňuje, má něco do sebe. Už třeba jen pro pohotové uvolňování zdravotnického materiálu pro oblasti, kde je ho akutní nedostatek.

  3. Markéta Lukášková
    před 22 hodinami
    Je naprosto nehorázný, že prezident v týhle situaci neudělá ani posraný prohlášení před kamerou. Ten prezident dolních deseti tisíc, kterej jezdil mezi lid a lid si ho proto zvolil. Lid se teď bojí a prezident na něj mrdá. Když už teda nemá žádný pořádný pravomoce, přesně k tomuhle je, jeho voliči mu věří a on se někde schovává jak největší sráč. You had one job Miloši. Pardon my french.

    Nová generace. Slovník jak dlaždič, na konci nezbytná anglická věta, aby se vědělo, že je in. Deset let pracovala jako novinářka, taky s Novotným, a od toho to chytla. Tady si přečtěte o Markétě něco víc
    https://magazin.aktualne.cz/marketa-lukaskova-rozhovor-losos-v-kaluzi/r~1e2141a4b76611e8b634ac1f6b220ee8/
    a je to celkem jasný. Depky, žere antidepresiva jako Šafr, posraná až na půdu, trénuje ve fitku a učí tvůrčí psaní, no pozdravpánbu. Potetovaná a tlustá, další zrzavá píča. Vyšla jí knížka a s těmihle spisovatelkami je to tak: píšou sračky a když vybírám v knihovně z regálů, tak jedu po hřbetech a když je tam -ová, tak jdu dál a nic nezkoumám. Řečeno s Lukáškovou, mrdám na ně.

    Samozřejmě jí nevadí, že prezident prohlášení k národu vydal, že to její spoluzmrdi za mainstreamu neotiskli, to je jiná věc a její chyba, že nemá informace.

    • Jistě, má tam asi trochu jednu chybku, na koroňák prý nejlépe jako dezinfekce fungule mejdlo, takže nejdřív umejt mýdlem a pak alkoholem vypálit červa.

  4. Endokrinolog prof. Lubomír Stárka (asi dost legenda) v sobotních Lidových novinách 14.3.2020, str.17 „vpravo dole a pak nahoře“:
    „Přirozené pohlaví plodu savce bez dalšího hormonálního vlivu je ženské. U ptáků je to obráceně. Teprve u embrií, u nichž se začne tvořit testosteron, se začne vyvíjet mužská anatomie, formuje se mužský mozek. Ať se na mne teď nevrhnou feministky, které říkají, že jsme všichni stejní. Fyziologie svědčí o opaku. Ženský mozek není ani méně výkonný, ani výkonnější, ani lepší ani horší, ale je zkrátka jiný.“

      • Někdy až nádherně moc jiný. Já bych vedle sebe dlouho ženskou s mužským mozkem nesnesl, v některých situacích dokonce ani krátce.
        🙂

      • Nezevšeobecňovat…. to je hezký jazykolam a možná i myšlenkolam.
        No jo, možná/nejspíš existují i ženy s (alespoň částečně) mužským mozkem a naopak. To budou nejspíš ta příslovečná 4 %, ne?
        Nevím to jistě, a vlastně na tom ani nezáleží, ale stejně. Tipuji si, že vy do té sorty nejspíš nepatříte.

      • Ptačí mozeček … Ona existuje taková souvislost. Čím větší mozek, tím větší délka dožití a tím větší rozumové schopnosti. Platí to zjevně v posloupnosti hraboš, křeček, potkan, bobr… člověk (slon – asi 7,5 kg). Ale u ptáků,ačkoliv něco podobného platí rovněž (kos, labuť, orel), srovnání se savci vypadá v neprospěch savců. Délka dožití vlaštovky (18 let) ,kosa (20 let), krkavcovitých (70 let) s jejich mozky je viditelně delší,než u srovnatelných savců (pes by musel
        žít déle,než orel). Přitom intelekt ptáků , navzdory menšímu mozku nezaostává. Holubi například rozeznávají obličeje ( i když si s kolegou vyměníte čepici a bundu).
        Bohužel, zapomněl jsem rozdíl ve váze mezi ženským a mužským mozkem (uvedl jej před léty v TV profesor Vladimír Beneš a spletl se , takže se dámy ocitly až někde mezi šimpanzy a Cromagnonci, ale nikdo si toho nevšiml), takže efektní narážka se nekoná.

  5. Pár poznámek:

    Když Češi hlasovali pro EU, udělal jsem, především u podnikatelů, malou sondu:
    Co si k*rva od toho slibují když…

    a) EU zakládá, a tedy ji bude ovládat a dojit mnohem silnější oligarchie a korporace, než jsou oni?

    b) Komu si myslí, že bude povoleno si z EU vzít „svou libru masa“?

    c) Češi NEZVLÁDAJÍ své vlastní gaunery, podvodníky a zloděje. Jak tedy chtějí zvládat gaunery, zloděje a podvodníky z celé EU? (BTW. Marně nyní neříkají Čechám „krmelec Evropy“.)

    d) Češi nezvládali a nezvládají (mj. díky systému a pravicové gauneřině a stupiditě) svou vlastní legislativu. Nezvládají svůj vlastní parlament při její tvorbě a to čistě hypoteticky o ní rozhoduje KAŽDÝ domácí volič. Legislativa a všechny předpisy jsou psány česky, většina populace jí rámcově (nebo alespoň podvědomě) rozumí a zvládá ji.
    Legislativa odráží (nebo alespoň by měla odrážet) místní zvyklosti a potřeby, na které by měla být napasována.
    Místo toho si volí opak: legislativu, která (minimálně z velké části) ignoruje místní potřeby, nikdo ji nezná, až na několik jedinců. Oproti tisícům českých advokátů. (Což je ale bohužel stejná kastovní pakáž. To je však trochu jiné povídání.)

    A odpověď v „kostce“?
    Primitivnost, chamtivost a sluníčkářství.
    ————————-

    Trochu jiný názor na:
    „zabezpečení sladkého života pro jeho politiky i úředníky“
    S těmi politiky a úředníky se to má, jako s herci a fotbalisty. Jejich „platy“ a odměny neodráží jejich námahu a VŮLI. Naopak.
    Je to vůle korporací, oligarchie a politicko-podnikatelské mafie: Starají se o stafáž. Honoráře jsou tak velké, jaká je jejich LOAJALITA, „užitečnost“ a znalost interních reálií.
    ————————-

    Nová holka v kapele byla celkem spolehlivý rozkladný živel. 🙂
    ————————-

    „Německo dnes uzavřelo hranice.“
    Úsměvné je, že vůdkyně EU von der Leyen nejdříve hrozila mj. i Čechům prstem, a když Češi zavřeli hranice, zavřeli je Němci také. Ovšem jen s Francií, Rakouskem a Švýcarskem.
    Že by proto, že za ně tu česko-německou hranici zmáknou Češi „za své“? 🙂
    ————————-

    A koronavir?
    WTC, podle některých záměr, posloužila jako „false flag“ pro spuštění agrese vůči světu.
    Moc neprohádám, když si vsadím na již nyní probíhající kroky, které se dříve nebo později ukáží a projeví. Budou nejspíš fatální.
    Lidé se brání příliš mnoha věcem, tak se té pakáži musí pomoct.

    • Lejnová s Andělou byly zřejmě toho 12. března domluveny, že zavírat hranice ne, buhví co se jim v té chvíli pod hřebínky odehrávalo, pak se ale nejspíš nasral Seehofer a přechody zavřel. Ale nějak extra jsem to nesledoval.

  6. Bavorsko vyhlásilo stav katastrofy, který ještě nikdy nebyl vyhlášen. Je to poprvé. Co to znamená? Bylo by možné udělat následující, ale určitě to nevstoupí v platnost. Nucené práce, zabavení majetku, nesvoboda občanů a jiné. Tímto vynikajícím trikem byl zaveden určitý nouzový stav, ze kterého se dá vytěžit mnoho. Málokdo ví, že tím Bavorsko uzavřelo všechny hranice k Türingen, Baden Würtenberg a Hessen, a vyhlásí samostatný stát. Nebude už patřit do EU a to se už stalo. Lidé ale zatím nic nevědí. Zavře zatím hranice i ostatním zemím. Možná budou následovat i další…..

    https://tadesco.org/v-bavorsku-byl-vyhlasen-katastrofalni-stav-malo-kdo-vi-co-to-znamena-lide-se-nebudou-stacit-divit-a-ji-ne-zpravy-ve-zkratce/?fbclid=IwAR30JQ2S1riYhAhv8UNGJEZOUW3Ulm5nSxaN-b7GojbRFnCR6gOwJT9cS2I

Napsat komentář