Letná jak podle kopíráku

Když jsem jako jediný z blogerů známého okruhu upozorňoval na to, že letenské demonstrace financují a převážně navštěvují podnikatelé a živnostníci, byl jsem za umanutého vola. Kritiky nepřesvědčil ani takřka exaktní experiment, kdy jsem ze seznamu dárců Milionu chvilek vybral zcela exotická jména a porovnal je s obchodním a živnostenským rejstříkem. Všichni takto exkluzivně vybraní dárci byli na obou seznamech. Skončil jsem u třicátého Fridolína Piškuntála, unaven, – a nikdo jiný než tahle čeládka se v mém hledání nevyskytl. Udávaným důvodem pro vzepjetí nejlepších sil národa pak byla obava o nezávislost justice a estébácký původ premiéra. Skutečný důvod byl jasný, Babiš začal vrchem tlačit na čeládku, aby platila daně, a ona mu to vracela spodem. Česká OSVČ se zcela vážnou tváří do té doby uváděla, že jí k živobytí s dvěma bazény, vnitřním a venkovním, stačí šest tisíc měsíčně a na zdravotní platila třetinu toho, co chudý zaměstnanec.

Dnešní Letná byla chudým odvarem té před léty, ale fíkové listy estébáctví a ohrožené nezávislosti justice spadly: řečníci jasně pojmenovávali důvody, jsou jimi dnes (jako byly předtím daňovými opatřeními Babišovy vlády) ohrožené výdělky živnostníků a malých podnikatelů skrze tušený lockdown, zákaz vycházení. Organizátorem současných protestů Chcíplého psa je vlastník dvou restaurací, když Mikuláš utekl Milionu chvilek na loňského Mikuláše i s kasou. Nebo neutekl, ale tak nějak vyšuměl do ztracena. A takový to byl fýrer, panečku.

Současný fýrer

už přestal mít obavy o demokracii (viz S.O.S. na bundě) a jde mu jenom o ohrožený kšeft. Jak ostatně zdůrazňoval i každý druhý řečník.

Ano, to je legitimní cíl, protože příjmy OSVČ jsou při lockdownu ohroženy nejvíc. Státem placení úředníci zatáhnou rolety u okének, zůstanou doma a mají přitom své jisté. Zaměstnanci jsou také do jisté míry chráněni zákoníkem práce, ale na kadeřnice a hospodské tohle neštěstí dopadá plnou silou. Takže protesty proti plošným uzávěrám by byly do velké míry pochopitelné, kdyby:

  • se přitom demonstranti nechovali jako ze řetězu utržená hovada a nepomáhali viru k rozmnožování provokativním ignorováním základních hygienických opatření;
  • v minulých vlnách pandemie jim stát neposkytl na kompenzacích stovky miliard korun, které dnes tvoří většinu schodku rozpočtu;
  • se za první bod omluvili a za druhý řekli alespoň děkuji.

Při respektování jejich účetnictví je totiž stát vyplácí jenom podle toho, co do něj sami uvedli – a tam samozřejmě nemohou být uvedeny ty desítky miliard korun, které před berňákem každoročně zatloukají, které jim Babiš začal odčerpávat skrze EET a které jim budoucí (jimi vymodlená) vláda vrátí.

Kdyby Babiš nebyl posera, tak by tyto důvody pro demonstrování Milionu chvilek i pro to současné veřejně uvedl a předtím ta svoje daňová opatření uváděl do života s mnohem větší razancí a tvrdostí.

Na dnešní Letnou by stačilo padesát policistů a jedno vodní dělo. Že Hamáčkova policie opět přihlížela (její oblíbená činnost, přihlížet a monitorovat) porušování zákona i dalšímu drzému rozšiřování pandemie svědčí také z části o tom, že strany, které tvořily (a tolerovaly) současnou vládu prohrály volby zaslouženě. České malo i velkoburžoasii nelze ustupovat ani v nejmenším; vždyť současné neutěšené poměry jsou do značné míry zaviněny právě jí. Vznikla rozkradením státního majetku v devadesátých létech a v okrádání státního rozpočtu i svých zákazníků pokračuje dodnes. Svůj původ ve třídě veksláků, pinglů, melouchářů, zelinářů či pumpařů potvrzuje svým agresivním chováním a možná i výrazem obličejů těchhle bojovníků za svobodu z Letné.

Ale to už asi vidím trávu růst.

Poznámka na okraj:

Prohnilý a prasácký obsah jde často (obecně) ruku v ruce s odpudivou formou. Potvrdil to i kýčařský styl projevu většiny řečníků, jejich hysterické řvaní a ječení, zcela nedůvěryhodný patos. A pokud jim jde o svobodu, pak se jedná o svobodu kšeftovat i ve chvíli, kdy jiným jde skrze ty kšefty o kejhák.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.

28 thoughts on “Letná jak podle kopíráku

  1. Na Letné byla v neděli i úplně jiná demonstrace. Řečňovali tam Daniel Landa, proslulý debil Lubomír Volný, Libor Vondráček ze Svobodných, předseda DSSS Tomáš Vandas, známý fašoun Adam B. Bartoš, za Akci D.O.S.T. Michal Semín, viděny byla i krasavice Zahradníková z Trikolóry a Volfová /už jsem ztratila přehled, kde teď předsedá/. Lidi tam řvali, že očkovat se nechají jen přes naše mrtvoly.
    Můj syn, který má občas i nosné nápady, pravil, že by se dalo očkovat narkotizační puškou z helikoptéry. Antivaxeři nejsou tak pohybliví jako antilopy v savaně, tak by se na té pláni mohly vytipovat a střelit jmenované vůdčí typy.

    • Milion chvilek fungoval v zastoupení podnikatelské třídy, to byla doba, když se ještě vedoucí síla držela v pozadí, takže se na pódiu střídaly „ušlechtilé“ typy ve stylu Kartouze. Včera to bylo už bez závojíčků, tedy v úvodním slovu oslovoval podnikatel podnikatele a i dál řečnili tydlencti, vedle vámi vyjmenovaných. Očkování je zástupný problém, oni nechtějí lockdown, který jim odežene zákazníky (očkovanej jako neočkovanej) a v článku říkám, že by to byl legitimní požadavek, kdyby…

      Hodně dám na ksichty, tak si pusťte tohle

      a prvních čtyřicet minut jsou jenom záběry na ksichty. Žádná mládež, od pětadvaceti do šedesáti, podnikatelský tlamy. V té čtyřicáté minutě začal řečnit Šeberák a mluvil jasně. Podle řečníků se nedá odhadnout cíl, vždyť tam měli i dva doktory a humělce. Jináč Volfová je ideální představitelkou černých sněhuláků, snad budou filmaři nějakého potřebovat.

      • Díky vašemu odkazu jsem si zas po dlouhé době poslechl Pepu Nose.
        Tu českou hymnu, kterou prý elitní výběr naší flustencké scény ukončil svou antivaxerskou kampaň na Letné, jim doufám zamečel taky on.

        • „ukončil svou antivaxerskou kampaň na Letné“

          Pardon, až teď vlastně vidím, že to byl „festival svobody“
          Takový trochu opožděný pražský Woodstock, asi:-)
          Ale nálada pod čedkými vlaječkami musela být opravdu úžasná a vzrušující.
          Tak snad slovanšti bratři a sestry vytrvají.
          Hlavně aby cestou zpět z těch svých naziseancí neterorizovali normální lidi.
          Jak se to teď prokazatelně stalo!
          Když jich bylo na Letné na protibabišových demonstracích stokrát víc, tak se rozcházeli v klidu, neagresivní a veselí.
          Pozitivita se někdy vyplatí.
          Ale někdy ne.
          Třeba na covid testu.

  2. Tarasi Proroku, zda se, ze Vidlak objevil Zatarasii (drive zvanou Amerika):
    https://www.vidlakovykydy.cz/index.php/clanky/vic-babis-nez-babis
    „Jednoduše proto, že její vlastní voliči mají vlastně úplně jinou představu a budoucnosti. Babiš se v jejich očích neprovinil ani tak Čapím hnízdem, ale tím, že nastavoval rovné podmínky. Ale to nikdo nechtěl. Oni chtěli ochranu toho, co vybudovali. A ani kompenzace za covidová opatření je neuspokojila. Považovali to za příliš málo.“
    Anebo veris na stehovani dusi? Vcera jsi zabral, tva duse odletela ve spanku k Vidlakovi a ten za tebe napsal clanek?

    • Naštěstí jsem to vyvěsil před Vidlákem, ta podobnost názorů je zjevná. Po tom tvém citátu ještě napsal: „… Babiš celý uplynulý rok zkoušel nějak uspokojit právě tyhle lidi. Právě těmhle ukazoval, že se o ně postará. Že za ně zaplatí zaměstnancům, vyplatí kompenzace za ušlý zisk a podpoří je všemi možnými i nemožnými způsoby. Ale ono to bylo málo. Oni volili Fialu, protože čekají, že jim dá ještě víc kompenzací a ještě víc bonusů. Babiš je nepřesvědčil – stát pro ně udělal příliš málo. A proboha žádné přímé kompenzace přímo lidem… oni by pak nepracovali už vůbec.“

      Babiš je fakt posera, cpal jim horem dolem a oni ho odvolili. Měl jim s kompenzacema nasrat a dopadl by líp. Ale Vidlák se mýlí v tom, že očekávali, že jim Fiala dá víc kompenzací. Omyl, oni očekávají, že je nechá dál okrádat stát na daních. To jim dá o dost víc než nějaké kompenzace.

    • Nebudu chodit k vidlákovi a uvádět jeho románové příběhy na pravou míru, tak jen jedna poznámka, a to k těm Babišovým rovným podmínkám. Aplikace „rovných podmínek“ ve firmě, kterou vlastní jeden člověk a všichni jsou jeho zaměstnanci, je jednoduchá, neb tam pro zaměstnance platí jedno jediné základní pravidlo, které zní: Jste pitomci a do chodu firmy nemáte co kecat. Hezky koukejte plnit, co vám říkám.

  3. Volby, EU, Covid FSECHNO to vola po reseni a ono nikde,
    pritom je casto nablizku a staci se jen spravne podivat.
    Není nad dobrou radu…..

    DOBRÁ RADA: Od malička jsem si myslel že pod mojí postelí je někdo, takže jsem šel k psychiatrovi a řekl jsem mu:
    „Mám problém! Pokaždé, když jdu spát, myslím si, že je pod mojí postelí někdo. Bojím se. Myslím si, že se zblázním.“ „Jen se na jeden rok dej do mých rukou,“ řekl psychiatr. „Přijď se mnou mluvit třikrát týdně a měli bychom být schopni se těchto obav zbavit.“ „Kolik si účtuješ?“ „Osmdesát dolarů za návštěvu,“ odpověděl lékař.
    „Budu o tom přemýšlet a v případě potřeby se k tobě vrátím,“ řekl jsem.
    O rok později se se mnou ten psychiatr setkal na ulici. „Proč jsi mě nepřišel navštívit kvůli těm obavám, které jsi měl?“ zeptal se.
    „No, osmdesát babek, návštěva třikrát týdně po celý rok to je strašně moc peněz! Barman mě vyléčil za 10 $. Byl jsem tak šťastný, že jsem ušetřil všechny ty peníze, šel jsem a koupil si nové SUV.“
    S trochou pochyb doktor řekl: „A jak tě vyléčil ten barman?“
    „Řekl mi, abych odřízl nohy od postele a nikdo tam nevleze!“

    Jděte a promluvte si o svých problémech s barmanem!!!
    NEPOTŘEBUJEME PSYCHIATRY!

    Uderi li problem nepotrebujeme ani politiky, stacilo by par expertu jako Fauci, Flegr, hlavne co nejvic odborniku:-)
    Nebo mate dojem ze jsme dost dobre a odborne vedeni ?

    • Dobré a odborné vedení lze ve věci pandemie očekávat jenom stěží. Za prvé – odborníci nejsou jednotní a mají často protichůdné recepty. Lidově řečeno – každej ví hovno a tak se zkouší, co by mohlo zabrat. Je to stejné jako s kožařema: přijdeš k nim s červeným flekem na hubě, oni ti předepíšou mazání, za tejden jsi u něj znova, že se to zhoršilo, on ti předepíše jinou mastičku, za tejden jsi zpátky, a tak dále.

      Za druhé – vládní opatření formulují úředníci a právníci, a to je spolek totálních nemrcouchů, kdyby něco uměli, tak by dělali jinou práci.

      • Vzhledem k řečenému upozorňuji na nějakého Klimeše na Aktuálně.
        https://nazory.aktualne.cz/komentare/mrtvolne-cekani-na-novou-vladu/r~4b78ceec506f11eca824ac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_term=position-4&utm_campaign=Aktualne
        Celkem realistickému komentáři vévodí titulek: „Zbytečné čekání na nový Fialův kabinet se nebude počítat na dny, ale na mrtvé“. Takže když Bakalův pacholek napíše rozumný článek, musí to posrat (ať už on nebo šéfové) úderným titulkem, který vyvolává dojem, že dva týdny oddálení nástupu nové vlády znamená pohromu, neboť patentní recepty, které s pandemií v krátké době zacvičí a které mají v šuplíku packalové typu Langšádlová, nemohou být ihned uplatněny. Zbytečné čekání na nový Fialův kabinet se nebude počítat na dny, ale na mrtvé. Kde se bere ta dřevní, diluviální sprostota žurnalistické pakáže?

        A jeden postřeh, tyhle klimešovské typy arabského vzezření se tu rozmnožují jak králíci v Austrálii. Nějaká mutace či co, způsobená žrádlem z Kauflandu.

      • 1/ Co se týče kožních onemocnění, lupenka je stále nevyléčitelná, nepomůže ani Mrtvé moře ani Lurdy. Ekzémy jsou těžce léčitelné či rovněž nevyléčitelné. Někdy zmizí sami. Mastičky dostáváte jen kvůli, abyste si nemyslel, že na vás lékaři a farmaceuticky průmysl nemyslí.
        2/ Co se týče covidu, pokud se na to Babiš do skutečného nástupu nové vlády (snad 16. 12. 2021) vyklašle, obviní ho, že nové vládě způsobil nepředstavitelné potíže a že je zodpovědný za tisíce mertvých. Pokud se na to nevykašle, jakože se zatím nevykašlal, bude mu vyčítáno, že připravil dospělé a děti o vánoční trhy, o stromeček, že lidi šikanuje atd. Všichni se těšíme na Fialu, Válka, Gazdíka, Bartoše, Rakušana atd. 🙂

        • „1/ Co se týče kožních onemocnění, lupenka je stále nevyléčitelná, nepomůže ani Mrtvé moře ani Lurdy“

          Můj otec lupenku měl „celý život“ , v různém jejím stádiu, měl z ní respekt i strach, léčil se v nemocnicích i tím bahnem z Mrtvého moře a vyléčil se nakonec na 100%.
          Když dostal těžký infarkt a po něm několik dalších, lupenka zázračné vymizela.
          Vyhnal čerta ďáblem.

          • Vyléčení lupénky od Mrtvého moře může být dočasná záležitost. Za 2-3 roky se to obvykle vrátí. A úplné vyléčení? Tenhle zázrak se občas může přihodit. Protože to souvisí hodně s psychikou. A lékaři neví, je to za hranicí současného medicínského poznání Ale člověk se nikdy nemůže radovat, může se to ldykoliv vrátit.

    • Musim opravit!
      Ne $80 ale nejlevnejsi „odbornici“ si tu uctuji 180!
      Ti co maji vice zakazniku a s viceletou praxi pres 200!
      Z toho pojistovna ci medicare hradi jen cast podle toho jaky ukon je uctovan.
      V USA i tady je to obrovsky business. Psychiatr/ Psycholog/ Psychotherapist/ to obecne zkracene nazyvano „Shrink“ patri k servisu do kazde „poradne“ rodiny !
      Dopady rozvinuteho trzniho hospodarstvi neni zada lidova sranda, to je nutno odborne resit.
      Proto take USA vedou nejen v poctu pravniku ale i techto „odborniku“ !!!

  4. Babiš celých dvacet let před svým vstupem do politiky volil a propagoval ODS. V prezidentských volbách 2013 volil Schwarzenberga. Do voleb v roce 2014 šel s tím, že rehabilituje pravicovou politiku, zamezí rozkrádání státu od pravicových oligarchů a zlepší výběr daní. Proto ho nejdříve volili bývalí pravicoví voliči a on vyhrál dokonce i v pravicové Praze. Situace se změnila, když Babiš naprosto správně a logicky chtěl zvýšit výběr daní za pomocí registračních pokladen. Tehdy na něj pravicoví voliči změnili názor a začali ho nenávidět. Ona ta naše pravice totiž měla s podnikateli celá léta takovou dohodu: „my vás necháme krást (pokud nechcete, neplaťte daně) a vy nás za to budete volit.“ A tak se stalo, že podnikatelé, kteří předtím létali na Maledivy a Tahity, najednou krachovali, protože prostě neměli peníze na koupi registrační pokladny. A tak tito lidé přestali volit Babiše a vrátili se nazpátek k tradiční pravici. Kdyby ta naše pravice byla poctivá, jako že nikdy nebyla a nebude, osvobodila by živnostníky od daní s tím, že se přece živí sami a že tedy nejsou parazité jako státní zaměstnanci. Takto měli podnikatelé na vybranou, někdo platil daně, někdo se tomu vyhnul. Od Babiše se odvrátili pravičáci, ale naštěstí ho zachránili levicově orientovaní občané, kteří se odvrátili od ČSSD a našli v Babišovi nového levicového mesiáše, ačkoliv proto nebyl žádný důvod (levicovou politiku dělala ve vládě ČSSD, Babiš jí odmítal, nicméně musel jí přijmout.) Milion chvilek… byla zastřešující organizace pro ODS-TOP09-STAN-Piráty-Lidovce, měla ty samé sponzory, řečníky na jejich akcích byli fanoušci pravice. Milion chvilek měl nejen štědré pravicové sponzory, ale dokonce i zastánce ve veřejnoprávních médiích (o soukromých médiích ani nemluvě..) Účastníky jejich akcí byli kromě členů pravicových stran, čtenářů Fendrycha, Šafra, Zlámalové, Honzejka…i autentičtí živnostníci, rozhněvaní na „estebáka“ a „zloděje“ Babiše, protože jim nedovolil dále krást a zničil jim existenci. Nakonec víme, jak to dopadlo…do všeho vstoupil covid a pak přišly volby, Babišovi chyběl kousíček, ale díky zejména panu Šlachtovi a také díky boji ČSSD s Putinem, díky kterému se ČSSD propadla pod 5 procent (tradiční voliči ČSSD nepochopili boj proti Rusku a pomstu za Vrbětice), Babiš nemá koaliční spojence, z minulosti naprosto znemožněná pravice (období 2006-2013) je zpět u moci a může realizovat svůj dřívější reformní program (bolestné reformy, modrá šance, zničení zdravotnictví aneb nemáš prachy, do ordinace nelez, hon a zavírání dezinformátorů-odpůrců pravice atd. atd.) K našemu úplnému štěstí ještě chybí důstojný prezident typu Halíka, Kalouska, Němcové, Pavla Novotného, generála Pavla, Hutky, Hřebejka, Marhoula, Kocába, Gazdíka…představivosti se meze nekladou.

    • „… Babiš naprosto správně a logicky chtěl zvýšit výběr daní za pomocí registračních pokladen.“ – a dalších daňových opatření, směřujících na velké ryby. Tohle tady melu jako příčinu nenávisti k němu už pár let a jsem za vola, u aristokraticky laděných komentátorů tohoto blogu. Oni Babiše do kvazilevicové pozice v podstatě nahnali a on se z ní nevymanil, ani v roce 2017, ani dnes. Vždy jako první nabídl spolupráci ODS, ale ta se s ním nebavila a držela ho na distanc koncem posrané hole.

      • Tarasi, tady přece není o čem diskutovat. Jedinými postiženými chudáčky byli tehdy podnikatelé, kterým Babiš svými registračními pokladnami znemožnil neplatit daně a mít se tak dobře. Pak samozřejmě existují čtenáři pravicových médií např. Respektu, Reflexu, ČT24, Lidových Novin, Hospodářských Novin, Aktualne, Forum 24 atd. či milovníci sochařských děl Davida Černého, hereckého umění Marty Issové (zatvrzelé nepřítelkyně v komunismu narozených a tím pádem mravně zkažených a nenažraných důchodců) atd. atd. Jistě existuje i nějaká uklizečka, nadšená čtenářka Respektu, která podnícená články Taberyho.musela zajít na Letnou si poslechnout Pitharta, Mináře či Svěráka. Přitom z toho nic neměla, jen to nadšení.

      • Byl by toho delsi vycet pocinaje Soukupem velmi vstricnym k presidentovi drive a nyni zasadne kritizujici jeho oblepenou krabici ve ktere nedustojne prijimal noveho Premiera i dalsi, ale dle Vasi otazky je patrne chyba v mem vyjadreni ci presneji nevyjadreni….

  5. Otazka co pan Soukup prevadi misto spravne „predvadi“ nebyla spravna.
    Pan reditelem s jeho skakanim do reci tem kterych se ptal bylo (IMHO) dalsim rusivym prvkem v rozhovoru.

Napsat komentář