Jan Schneider je zloděj!

A tím pádem musí být zatčen, odsouzen a uvězněn spolu s dalšími vrahouny na Mírově. Pikantní pak je to, že signatáře Charty 77 Schneidera obžaluje komunistický prokurátor Stříž (ještě k tomu křestním jménem Igor) a milost mu odmítne dát komunistický agent Pavel. To jsou ty paradoxy, jak by řekl jeden z autorů Charty 77, který takovéto pořádky pomáhal po převratu zavádět silou v Langley pramenící.

Rozzuřil mě rozhovor tohoto budoucího delikventa s budoucí delikventkou Janou Bobošíkovou, ve kterém záludné otázky prvně jmenované využil druhý pachatel k tomu, aby se plně postavil za myšlenky a argumenty, které vyslovil jistý Putler v rozhovoru s pravděpodobným ruským agentem Tuckerem Carlsonem, kterého museli vyhnat i z Fox News. Stříži, Rakušane, Šimíčku, jak to, že chrápete a Schneider, Bobošíková a Tucker s Putinem už na tom Mírově nebručí? Aha, na Američana a na Rusa jste krátcí, ale ti dva čeští velezrádci přeci už mají sedět!

Přestanu blbnout. Rozhovor v ABJ je naprosto hvězdná záležitost. Přesné otázky a zcela přesné a argumentačně skvělé odpovědi, taková dokonalost se vidí málokdy. Jak je možné, že osobnosti jako je Schneider nevykonávají nejvyšší exekutivní funkce (a s podobným osudem jsou tisíce dalších, můžete si sami doplnit intelektuální i charakterové hvězdy, které – místo aby zasedaly v úřadovnách ministerstev a palácích rozličných – sedí na nárazníku posledního vagonu ve vlaku tohoto státu, a někteří už z něho spadli na trať)? Jak je možné, že místo pravdy tady vládne lež, místo lásky nenávist a místo inteligence blbost a krysí charaktery?

Rozhovor v ABJ si určitě poslechnete, a abych vysvětlil toho zloděje, Jan Schneider krade myšlenky. Několik mi jich čórnul i v tomto interview, mám málo času, rozepsaných deset článků a než se dostanu k dokončení, tak mi on i jemu pdobní vypálí rybník. Konkrétně: To, že se Zalužnyj nechal fotit s portétem Bandery v pozadí, to jsem věděl, fotku měl dlouho staženou a chystal se použít jako významnou okolnost při komentování generálova vyhazovu. No, už to nepoužiju.

Naproti tomu Putin také nevyužil svou příležitost promluvit ke světu úplně uspokojivě. Jeho úvodní historický exkurz mu sice umožnil blýsknout se znalostmi a přehledem (představme si Bidena, jak pronáší spatra podobný rozbor!), posluchače ale musel nudit a z tohoto úhlu pohledu byl samoúčelný i zbytečný. Stačilo pár vět pohledu zpět do historie. Místo toho se mohl věnovat daleko více konkrétní kritice USA a jejich zločinné politiky, zejména pak po roce 1990, i když chápu, že vzhledem k budoucímu nevyhnutelnému vyjednávání nechtěl potupit Západ tak, aby ztratil tvář.

KOZA by to však potřebovala jako prase drbání.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.

63 thoughts on “Jan Schneider je zloděj!

  1. „Putin také nevyužil svou příležitost promluvit ke světu úplně uspokojivě. Jeho úvodní historický exkurz mu sice umožnil blýsknout se znalostmi a přehledem (představme si Bidena, jak pronáší spatra podobný rozbor!), posluchače ale musel nudit a z tohoto úhlu pohledu byl samoúčelný i zbytečný.“

    Nemyslím si, že Carlson přijel za Putinem, aby Evropany a konkrétně ty z bývalého ostbloku poučil o historii (i kdybychom to asi potřebovali vzhledem k novým úpravám), ale kvůli KoZa a především USA – těm je asi ruská – i evropská – historie „španělskou vesnicí“.

    A není na škodu, kdyby aspoň některým na Západě došlo, že ze směsky lidí náhodně přišlých na jejich kontinent ze všech koutů světa a permanentně „ředěné“ dalšími příchozími, ještě dlouho nevznikne skutečný národ s vlastní historií a vlastními tradicemi, zvyky, náboženstvím – v porovnání s takovými národy jakými jsou Rusko, Čína, Írán (Persie), Egypt Řím…..
    Takže ke své nadřazenosti nemají žádný důvod, žádné mimořádné právo.
    Národ netvoří jen počet lidí a velikost území..

    • Ne úplně vám rozumím. Carlsonovo interview má význam jako politicko-informační beranidlo, které prolomilo izolaci a ignoranci VVP světem západního mainstreamu i politiky. Historické edukační ambice ve směru západní veřejnosti rozhodně TC něměl, také se v Putinových dějinných piruetách ztrácel (já také), ale hlavně jsem měl pocit zbytečně vyplýtvaného času. Navíc – upírat nějaké skupině etnické či jaké státnost a národnost je dnes dost nepopulární. Takže byly bez užitku vyplýtvány síly, které mohly být z hlediska časového využity lépe.

      „… ze směsky lidí náhodně přišlých na jejich kontinent ze všech koutů světa a permanentně „ředěné“ dalšími příchozími, ještě dlouho nevznikne skutečný národ“ – přehlédla jste, že jim to ale celkem funguje, čehož výrazem je to jejich až nesnesitelné fangličkování a pravice na srdci při hymně, tavicí kotel přináší výsledky a i podstatná část šikmookých, žlutých a černých se cítí být a prohlašuje se za Američany (státnost se samozřejmě nekryje s národností, ale má to k sobě blízko). A například o vámi uváděných Egypťanech coby příkladu tradičního národa tvrdí odborníci, že to rozhodně nejsou ti, co stavěli pyramidy.

      • „… politicko-informační beranidlo, které prolomilo izolaci a ignoranci VVP světem západního mainstreamu i politiky.“
        Ano – to je přesný popis. Oni mnozí, i západní, analytici píší totéž co Putin říká v tom rozhovoru, ale zde to zní přímo od něj a ti kteří o něm toto psali se na něj mohou viditelněji odvolat. Zde, skrze známého reportéra, hovoří přímo k veřejnosti a ne jen k účastníkům nějakých sjezdů, jaké většina veřejnosti ani nesleduje.
        Rozhovor je dost dlouhý a tak si nemyslím že Putin promarnil nějakou příležitost něco sdělit. Řekl vše co bylo třeba říci a koho ta historická část nezajímá, ten ji může přeskočit, protože to co mělo být řečeno je soustředěno pohromadě, aniž by to bylo „naředěno“ historickými odbočkami.

      • V článku cosi chybí a tak to doplním:
        ABJ – J. Schneider k V. Putinovi: (ZDE)
        Kdybys, Tarasi, měl vždy rozepsaný jeden článek místo deseti, tak by ti nikdo žádnou myšlenku nestihl ukrást. 🙂
        Schneider je dlouhodobě původní. Většinu (skoro vše) co říká v rozhovoru, už dříve napsal a nebo vyslovil v nějakém videu. Nicméně, vzhledem k tomu že bobo se obratně pohybuje na hraně mezi mainstreamem a alternativou (prostě investigativní novinařina), je v naší kotlince tenhle rozhovor svým způsobem také beranidlo. Takže i ode mne – palec nahoru!

        • Kdyby měla babička… znáš to. Nestíhám a tím pádem jsem okrádán. Jakáž pakáž.

          Jistě, Schneider už řadu věcí říkal dřív, ale v takhle sevřeném a logicky podaném útvaru to tady ještě nebylo, také díky otázkám paní Bobo. Ona někdy přehání spravedlivé rozhořčení, ale co ji (spolu s Haničkou srdíčkem) přimělo k tomu těžkému kiksu s Flákancem nebo ke kandidatuře za KSČM na prezidentku, to ví Pánbu. Potřebovala by Tarase coby mentora. Zdarma bych posloužil.

          • Nj. S psaním na blog to není snadný. Když chce být člověk aktuální tak mu téma rychle zastarává a nadčasovost zas čtenáře blogu tolik netáhne, protože je potřeba se nejen nad článkem zamyslet, ale také mít si o ní (o té nadčasovosti) s kým v diskusi pokecat. Čím menší počet diskutujících – tím menší pravděpodobnost že se to takhle dobře vyvine (jak pro blogera tak i pro diskutéry). 😦

            „… to tady ještě nebylo“
            Bylo už vícekrát a nejenom od Schneidera. U Bobošíkové to ale má větší údernou sílu, nejen proto že má vysokou sledovanost, ale také proto že má širší spektrum publika = i lidi, kteří jiná alternativní média nevyhledávají a osobnosti v nich působící vesměs neznají. Věřím tomu že pro mnohé byl Schneider novou tváří.
            A bobo umí. Leckdy to vypadá jako by hosta „grilovala“, ale ve skutečnosti mu nahrává aby mohl říct to co chce. Před časem trvale angažovala Druláka – také dobrý počin (ZDE).
            Nevím co jí „přimělo k tomu těžkému kiksu s Flákancem nebo ke kandidatuře za KSČM na prezidentku“ ale tam kde je teď, je na svém místě a na presidentku by jí bylo škoda.

        • Bobosikova i o druhe strane ktera nema Carlsona rada

          Michael Romancov prednasi na fakulte socialnich ved KU
          Rika ze: Rozhovor jsem neviděl. Ale mám jasno. Pedagog z Karlovy univerzity promluvil.

          • Včera jsme to sledovali se ženou. Dospěli jsme k závěru že se tou svou proklamovanou zabedněností snaží kompenzovat svůj původ a jméno.

            • To samé Mitrofanov a Zubov, z našich Štětina. Přehnaná nenávist vystřídala přehnané nadšení. Vždy, když je někdo do věci tak položenej, tak to smrdí.

  2. Tak situace na Ukrajině začíná být kritická, když i mainstream – asi dostal od KoZa zelenou – už hlásí :

    „Morálka vojáků na minimu, největší krize od začátku války, zní z Ukrajiny“.
    „““Odvolání vrchního velitele ukrajinských ozbrojených sil Valerije Zalužného a jmenování generálplukovníka Oleksandra Syrského jeho nástupcem dopomohly k poklesu morálky tamější armády na dosavadní minimum. Ve své analýze to píše britský list The Sunday Times. Dodává, že i když Ukrajinci zatím neprohrávají 🙂 🙂 🙂 , země v současnosti potřebuje zahraniční pomoc více než kdy předtím.
    Neveselý obraz přináší i zpravodaj deníku Bild, podle kterého ukrajinská armáda zažívá největší krizi od začátku války.
    Podle analýzy britského listu, ze které cituje ukrajinská agentura UNIAN, v ukrajinské armádě postupně ubývá naděje, kterou přineslo úspěšné odražení prvního ruského útoku, a naopak rostou obavy z poziční války, jež se může překlopit v „mlýnek na maso“.“““

    https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-moralka-vojaku-na-minimu-nejvetsi-krize-od-zacatku-valky-zni-z-ukrajiny-40460304#

    Ten „mlýnek“, který už dost dlouho mele skoro na 3 směny, ještě nezaregistrovali, ale snad to stihnou, než opravdu dojde „poslední Ukrajinec“. Toho nejspíš odmění Pomníkem neznámého vojína. 😦

    • No, je to psané s typickou novinkovsko-povinnou omáčkou („Rusové postupují metr po metru“) ale zdá se že na informačním „semaforu“ už začíná svítit žlutá i takovým zprávám. Na další toho typu jsem ti včera dal odkaz (ZDE). Uvidíme jestli je to nějaké krátkodobé uvolněni (dozorce je marod nebo na dovče) a nebo jde na Novinkách o začátek nové informační etapy.

    • „země v současnosti potřebuje zahraniční pomoc“
      Každý užitečný blb i fanatik by si měl uvědomit, že kdo přispívá na Uk, přispívá „hochům“, kterým jsou všichni blbci a fanatici světa u (_!_).
      Účelem je zničit (co se nepovede zadlužit) evropskou ekonomiku a zemědělství.
      Na Uk ukořistěném území pak pěstovat potraviny pro EU.
      O dlužních úpisech a plnění vyprázdněných muničních skladů americkou výrobou a patenty ani nemluvě.
      Tuto zrůdnost doplní (pokud dav dovolí) další světovou prasárnou: pravidelnými chřipkovými, oprava: X-ovými pandemiemi a smlouvami a dlužními úpisy na „fet“ a za „fet“.
      Na to potřebují vyždímat z davu každou kalorii prostřednictvím WHO, CBDC, digitální identity etc.

      • „Každý užitečný blb i fanatik by si měl uvědomit, že …“
        To je jako chtít po koze aby se naučila létat.

        • „chtít po koze aby se naučila létat“
          Koza ať si dělá, co ji napadne. Dav tím co dělá, zabíjí.
          Sebe, zdroje, čas a milióny jiných životů, o kterých tvrdí, že je potřebuje.
          I dav ať si dělá, co ho napadne.
          Pokud svou stupiditou nesmyslně nezabíjí a neničí své vlastní i jiné světy a zdroje.
          Jinak se z davu stává smrtelně nebezpečná koza/bludař/schizofrenik bez medikace.

    • „není zas tak jednoduché“
      @Kamil Mudra | 11.2.2024 v 17:45
      Jedna dobrá a jedna špatná.
      Internet byl koncipován jako full mesh.
      To proto, aby v případě výpadku jednoho uzlu nedošlo k úplné nefunkčnosti ostatních uzlů, tak jak by k tomu mohlo dojít v případech jiných topologií.
      Jenže „hoši“ davu nepodstrčili mesh, ale „demokracii“.
      V demokracii se kontrolují vrcholy pyramid/hlavní uzly, na které jsou navázány „uzlíky“.
      Demokracie zastřelí/nechá zastřelit prezidenta nebo …, zavře nebo zdiskredituje nepohodlného/neposlušného/opozičního … uřízne hadu hlavu a … dav je v …
      Systém „mesh“, aby fungoval, tak jak si lidé představují, přejí a věří, nesmí být pseudo, ale on je.

      „Stále je možné číst, přemýšlet, chápat a udělat si vlastní názor.“
      Přemýšlet, chápat a udělat ano, s tím čtením to není a nebude již tak jednoznačné. Ale záleží na davu.
      Dav si mnohdy nevšimne „Junckerova balónku“, ale to neznamená, že balónek není, nebo nebyl.
      Gestapo vytvářelo různé druhy „podzemních sítí“ (systémů a návnad) do kterých chytalo „komunisty“ (konkurenci, nechtěné, nepohodlné, slušné a morální lidi).
      Ani jezuité nepálili všechny knihy. Lovec vnadí, potom střílí.

  3. Oni se snad lidé na Západě i u nás neučili v dějepise to, co tam Putin tomu Carlsonovi pověděl? To by měl snad vědět každý, kdo vychodí základní školu nebo ne? Třeba mají lidé na Západě i u nás více v oblibě matematiku a deskriptivní geometrii a nikoliv dějepis. Pro mně je to nepochopitelné.

  4. „nutný hygienický akt“
    @taras2 | 12.2.2024 v 11:48
    To je kontrolka, která vyzývá k ostražitosti. V.P. není car a Rusko Sovětský Svaz.
    „Velkou Rus“ nyní řídí oligarchie a antagonismy.

  5. „přehlušený tlumočníkem“
    @Kamil Mudra | 11.2.2024 v 20:33
    A co?:
    Ytb > Setup > Russian(auto-generated) > Auto-translate > Čínsky (obecná, tradiční) nebo Česky?
    T.C. je komik. Tam je prozódie v „profesionálním šumu“. (Na Osm je T.C. s titulky in natura. Tak si jeho pasáže nalistovat tam.)
    V.P. je herec, a byl by asi špatný herec, kdyby ta „bílá místa“ v rozhovoru byla vyslána mimoděk.

  6. „netrpí poraženeckými náladami“
    @mistralius | 12.2.2024 v 09:56
    Nemusí jít o nálady, ale o smysl.
    1. pohled – Kabarety za II.sv.v. Kalná voda pro gestapo a ventilek na papiňáku. Oboje špatně.
    2. pohled – Mozek v úzkých si hledá „únik“. Velká část mozků se uchyluje ke zkratkovitosti:
    „Teď jim to natřel.“. „Teď jsem jim to natřel.“ Vyžvaní se, mozek dostane falešný signál řešení – a konec. Kotel/myš si zařvala a jde spát.

    „zachovat Tarase“
    Pochválen buď Prorok. Nejen.
    Afghánci vyhrávají systémem společnosti typu „mesh“ – „rada starších“ a diverzita.

  7. Sáňky na konci zimy?

    Orbán a Nováková
    Orbán je „pravičák“ a Sorosův odchovanec, ale „chudák“ musel ustoupit Bruselu.
    Nováková odstupuje, protože prý podepsala „omylem“ amnestii? Jak ušlechtilé.

    Fico a Čaputová
    Čaputová pronajala/darovala zemi válce a hochům, kteří z války těží.
    Fico „nedodává zbraně“, ale podnikavcům zakázat výrobu a prodej zbraní do zemí v ozbrojeném konfliktu „přeci nemůže“.
    Platí mezinárodní domluvy o nedodávání zbraní do zemí v ozbrojeném konfliktu nebo ne?

    Fiala, Pavel, Pekarová a spol.
    Hnáty pavoučí bestie. Dav se nechal spoutat jako masařka.
    Konzerva a zdroj pro cizí válečné konflikty.
    Heydrich a „jeho 400g tuku“. Dokud bude dav potřeba pro nucenou otročí práci. Dokud bude potřeba poskoka a užitečného blbce.
    Pak dojde řada i na masařku. Pokud ne dříve.

    „Svině, ale naše svině.“
    Jen to „naše“ (tak trochu) není naše.
    Soros, Aspen Institut, cizí (ne)ziskovky, domácí oportunismus – demokracie/demokratizmus.
    Demokracie je postavena na tom nejhorším, co v davu je.

    Parafráze:
    „Demokratismus je udivující víra, že ti nejpodlejší lidé budou dělat ty nejpodlejší věci pro největší dobro všech.“

  8. Zapamatujte si datum 17. února 2024. Toho dne ztratíme díky směrnici EU veškerou svobodu slova, protože evropské právo má přednost před naší ústavou. Naši ústavní soudci nás sice před lety ujistili, že se toto stát nemůže, ale český ústavní soudce může tvrdit cokkoliv, protože ho nelze za jeho případný zločin potrestat. Upřimnou soustrast. Budeme se muset setkávat v nějakém hlubokém lese. Totalita k nám vstoupila nejprve lehounkým krokem, ale čím dál tím více dupe.

    • Něco mi uniklo a nebo máte na mysli nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2022/2065 ze dne 19. října 2022 o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (nařízení o digitálních službách), účinné od 17. února 2024, které klade důraz na ochranu veřejnosti před společensky škodlivým obsahem, aniž by se přitom muselo jednat o obsah zákonem zakázaný?

      • V případě tzv. „regulačních“ poplatků porušilo 8 ústavních soudců ústavu s tím, že ústavu nelze brát zas tak doslova. Že to patří k tzv. proklamativnímu právu, tedy takovému, z kterého nevyplývají žádné závazky státu vůči občanům. Takové právo, které je jen pro parádu. Proto si ústavní soudci (dosazeni do funkcí senátory za ODS-TOP09-STAN-Piráty-Lidovci) mohou dělat, co chtějí. Všechny ty články jsou totiž úplně k ničemu. Proto také Taras a další zdější důchodci zchudli díky snížení valorizace. Mimochodem, Stalin si v době velkých čistek a gulagů napsal taky pěknou ústavu.

  9. Úvaha:
    Liberálně/fašistická justiční mafie v Čechách
    12.2.2024 – infovojna.bz – vysílání
    (Subjektivně: Lichtner je Bobošíková v gatích.)
    1) 00:24:20 – cca 29:40 – vysvětlují pozadí oznámení rezignace Katalin Novákové.
    2) 01:45:20 – (prostor pro posluchače) sluníčkářka ze Slovenska škodící v Čechách.

    ad1) Odstoupení
    a) Technika jakou lze „sestřelit“ kohokoli nebo cokoli slušné.
    (Zde příklad pro „pravicového“ Lichtnera, že ani pravičák není k omylu imunní.)
    Liberálové, oportunisti, sociopati etc. vypouští otrávené balónky a pozorují, kdo se chytí, na což čeká (nejen) oportunistická justice, která, jako popravčí četa v koncentráku, „jen“ vykonává to, co je její „povinnost“.
    b) Způsob, jak uklidit „svého člověka“ tak, aby byl příště použitelný s „přidanou hodnotou“ (podvrženou gloriolou).

    ad2) Liberální sluníčkář
    (respondent reagující na meritum rezignace)
    Podle prozódie, dikce lhář, fabulátor nebo fanatik.
    Lhaní by mělo být vědomé a fanatik může být trochu „mimo“, ale důsledky jsou v obou případech porovnatelné.
    a) Připrchlík s titulem za „klobásu“
    nebo „kulatým razítkem“ (na které by se mohl někdo podívat?)
    – Uk lékař ze zkorumpované země, kde je snazší korumpovat, než pracovat nebo se učit
    – „raketový inženýr“ z Afghánistánu, Sýrie etc., který tvrdí, že nemůže prokázat vzdělání, ale že je „atomový fyzik“
    – odkudkoli zavlečený, k mafii loajální „vzdělanec“, dosazený např. globální mafií, s tituly a „kulatými razítky“ ze soukromých, oligarchií a mafií organizovaných, placených „vysokých (ne)ziskových škol“. Viz například vysokoškolské zaměření na „Management neziskových organizací“.
    Nejen Češi mají dost svých „plzeňských vzdělanců“.
    b) Víš komu vděčíš?
    Je (ne)ziskovkářský „vzdělanec“ se sociální patologií, vděčný mafii za „diplom“ nebo „kulaté razítko“ trojským koněm?
    Trojským koněm prosazujícím destrukci právního řádu? Zrušení presumpce neviny?
    Proxy útoky na společnost jako jsou například inkluze nebo LGBT?
    Jak chce dav dokazovat svou nevinu uprostřed fanatismu, prolhanosti a oportunismu?
    Zloděj obviňující okradeného z krádeže?
    Zloděj křičí: „Chyťte zloděje.“?
    Justice z řad oportunistů, zlodějů, deviantů soudící dav, která dává zloději za pravdu?
    Justice požadující fyzický důkaz něčeho, co fyzicky neexistuje?

    • Jeste nutno dodat ze jeden nazor jsem si poslechl

      kde Petr Holec mezi 5 a 11 minutou mluvi o tom ze se jedna o jiz druhy osvobozujici vyrok soudu a jeste nemusi byt konec a ze 3 veci jsou s tim spatne!
      Jaky je vas nazor?

      • Jak dlouho je to bude ještě bavit?
        Už dávno s tím jsou trapní – copak nenajdou něco novějšího?
        Chtějí vládnout a nedokáží ani vymyslet „nosný“ problém.

        • „Jak dlouho je to bude ještě bavit?“
          Dokud bude dav platit jejich divadlo a dělat obecenstvo, aby principálem najatí kapsáři měli klid na práci.

          „nosný problém“
          Nosný problém je chaos udržující dav v extatickém stavu.

      • No, státní zastupec „si ponechal lhůtu na odvolání“ a protože v dohledné době budou volby do errorparlamentu a pak zase nějaké další, zcela jistě to nemusí být konec. Pětidemolice jiná stmelovací témata než AntiBabiš a AntiPutin.

      • „Jaky je vas nazor?“
        V USA to funguje tak, že se mezi sebou mydlí 2 stejné skupiny „hochů“, „podnikavců“ a oportunistů (a fanatiků, věřících, užitečných blbců etc.).
        Od voleb do voleb hrají pro dav a s davem komedii. Okopávají si kotníky, vytahují špinavé králíky z klobouku, ukazují prstem, ale jen tak, aby si belzebub s kašpárkem nepodpálili divadlo.
        „Hoši“ v Čechách, za pomoci oportunistů a užitečných blbců, postupně za 30 let nalili do společnosti stejný jed.
        Příklad aplikace anglosaského divadla:
        Amnesty International, „arbitr korupce“. Systém? „Bastard, ale náš bastard.“ (Totéž například platí i pro Člověka v tísni.)
        Mimochodem podle Babiše:
        Jemu půjčili Američani. Už někdo zkusil nevrátit mafii jen milión?
        Bradáčová: Aspen Institut
        Za přečtení stojí tento „justiční manuál“:
        https://veci-verejne.sk/branislav-fabry-lawfare-hybridna-vojna-prostrednictvom-prava/

  10. Vzpominka na premiera Topolanka drive a pana Fialu dnes mimo to ze oba z ODS se nabizi predevsim srovnani s nespokojenosti lidi za Topolanka drive a nespokojenost s premierem Fialou dnes.
    Pripomenout si v lepsim pripade znamena poucit se z chyb minulost a ty neopakovat.
    Tedy nazyrano z pohledu celospolecenskeho.
    Tem a pro ty kterym se darilo v businessu drive a dari i dnes to bylo a je i nyni naopak nastaveni spravne.

      • Máš to správně, občan skutečně zýral za Topolánka a tuplovaně zýrá dneska. Železné pravidlo české politické scény zní: Jakmile se vlády zmocní ODS, nastává průser jak velehora osmitisícovka a spas se kdo můžeš. Za první Klausovy vlády se rozkradl státní majetek v bilionové výši, druhá krachla na Rádživech sama, nepotřebovala pomáhat. Topol v rozkrádání pokračoval formou dalíkovsko-parkanovsko-tluchořovskou a jeho vláda se rozpadla vnitřním pnutím mezi grázly, když někteří se cítili od lizu odstaveni. Nutno ale přiznat, že Topolánkovi a Klausovi grázlové měli jistou úroveň v podlosti, drzém lhaní a nestoudnosti. Po nich už přichází panpoptikum, rej trapných idiotů. když Nečasova vláda ztroskotala na kantýnské a Fialova už nesnese jakoukoliv kritiku. Což nejsou dojmy, ekonomické výsledky hovoří jasně.

        Zbývá se zeptat, kdo asi mohl takové průseráře opakovaně volit. Ano naši známí milovaní od kadeřnice po Goldman Sachs, s nečetnými výjimkami, plus „elity“ právnické, ajťácké, lékařské, byrokratické, genderovské, umělecké a kavárenské, opět s nečetnými rozumnými. Těm se skutečně daří, i to máš správně, ale tvoří něco kolem čtvrtiny až pětiny voličstva. Pes je zakopán v debilitě zbytkového většinového voličstva a v roztříštěnosti (pseudo)levicových stran.

        Při pohledu do kalendáře si ale můžeme říci – Chuj na to! To je naše komparativní výhoda.

        • Tarasi, já tedy nevím. Byl jsem dříve členem ČSSD a pamatuji, co tehdy říkali v mé přítomnosti její nejlepší ekonomové Mertlík a Rusnok o Klausově ekonomické reformě. Ta naše se podle nich totiž proti reformám v jiných zemích postsocialistického tábora docela povedla. Tranformační náklady (tedy to, co se rozkradlo, jak vy to popisujete) byly v porovnání s Polskem, Maďarskem, NDR, Ruskem, Bulharskem, Rumunskem, Srbskem, Chorvatskem atd., minimální (tzn. ten váš bilion…málo, dokonce nejméně). Mertlík tehdy chtěl navíc přímé placení u doktora. Rusnok si velmi vážil Klause a jeho reformy a to hlavně v porovnání s reformou J. Sachse v Rusku (Sachs je dnes velkým příznivcem Putina). S tím souvisí i to, že Bahamy nám odmítly vydat Koženeho kvůli tomu, že prý nic neukradl a žádného českého občana nepoškodil. Mám dojem, že i Peru nám dodneška nevydalo Wolfa, jednoho z těch třech poslanců ČSSD, které Topolánek s Dalíkem za přihlížení Kalouska se Schwarzenbergem odkoupili do svého tábora, aby jim umožnili prohlasovat v parlamentu jejich „bolestivé reformy“ (zpoplatnění zdravotnictví, snížení důchodů, potrestání invalidů atd.) Jinak lidé nevolí podle profesí, ale podle oblastí. Ajťáci, účetní, advokáti, sochaři, zpěváci, zaměstnanci Knihovny Václava Havla atd., kteří žijí v Praze, jsou stoprocentně blbí a nevzdělaní. Ale čím dále od Prahy tomu tak být nemusí. V Praze i uklizečky a hajzlbáby pláčou dojetím, když vidí Rakušana, Pavla Novotného, Zelenskeho, Kalouska atd. Podobným fenoménem, i když ne v tak extrémní podobě, je na Moravě Brno. Bavil jsem se s jedním zaměstnancem divadla Bolka Polívky z Brna a ten mi tvrdil, že Putin přepadl chudáka Zelenskeho kvůli tomu, že Ukrajina má vůbec nejvyšší životní úroveň v Evropě. Putin prostě jen závidí. Prý to slyšel v televizi. S roztříštěnou a nenapravitelnou levostředovou opozicí máte pravdu (zase propadne milion hlasů), navíc Fialovi a spol. pomůžou korespondenční volby (budou volit militantní pravičáci z USA a Kanady, kteří to měli doposud daleko k urnám na českých zastupitelstvech, asi budou volit i puberťáci zamilovaní do Fialy, Bartoše, Pekarové….viz středoškolské volby, potomci sudetských Němců 4. generace dozadu, snad i naši Ukrajinci pořádající zde ve volném čase Bandera party, muslimové atd.) V případě potřeby může zasáhnout zase Fialův ústavní soud anebo může Fiala zopakovat metody Topolánka s Dalíkem se získáváním poslanců z nepřátelského tábora. Ale neklesejme na mysli, aspoň se nezadržitelně blíží jaro.

          • Mertlík i Rusnok byli stejní sociální demokrati, jako byla ta parta okolo Sobotky nebo jako je tam dneska. Celostní idioti. Sachs to dojebal nejenom v Rusku, ale i v Jižní Americe. Jeho současné prozření je povahy politické, nikoliv ekonomické (dtto Klaus). Bahamy by byly blbé, kdyby vydávaly slepice, co jim přinesly zlatá vejce v podobě nakradeného. Těžko neklesat na mysli, když více než jaro pučí blbost, kam se podíváš.

            • Tarasi, říká se, že důchodci jsou jedinými nepřáteli současné české vlády a jejího prezidenta, protože další věkové skupiny našeho obyvatelstva je milují. Proto se Fiala důchodcům pomstil a za pomoci svých ústavních soudců je okradl, aby měl peníze na zbraně pro Zelenskeho. Já mám s důchodci jiné zkušenosti. Když jsem byl členem ČSSD, byl jsem i předsedou volební komise při senátních volbách v jedné velké pražské části. Jak už to bývá při senátních volbách, zvykem účast byla mizerná. Asi tak 20 procent. A kdo myslíte, že přišel volit? Z 90 procent to byli velmi staří lidé, mnoho z nich i velmi nedbale oblečených, což zřejmě znamenalo, že nebyli příliš bohatí. A jaký byl výsledek? 65 procent volilo ODS, 25 procent další pravicové strany a asi tak 10 procent ČSSD. Pak mně v mé práci řekli kolegové, že důchodci si pamatují ty hrůzy z dob komunismu a tak už nikdy nebudou volit levici. Ale třeba v Karviné nebo v Pošumaví jsou jiní důchodci než tady v Praze. A jinak máte pravdu, blbost pučí. Ani s příbuznými se o politice nemůžu bavit. Nová doba temna.

        • Naléhavé varování před zločinným diktátorem, který by měl převzít moc nad miliardami lidí. (ZDE)
          Tehle článek stojí za přečtení (včetně shlédnutí dvou krátkých videí) a následnému zamyšlení se nad obsahem. Zkuste si představit kombinaci takto pravomocí vybavené WHO + uhlíková daň + sociální kredit (provázený pouze digitální měnou) . Já tedy vidím feudalismus o jakém se bývalým feudálům ani nesnilo.
          Jedno mi ale vrtá hlavou: Jak se chtějí strůjci takového systému vypořádat s konkurencí států sdružených v seskupení BRICS?

          • Třeba atentátem na Putina? Sen největší a nejsvětější, nejspíš už dloho připravený – jen ten atentátník pořád chybí.

  11. Tak jsem se letmo podívala na zprávy o protestu zemědělců a zas jsem se naštvala. My se nikdy a ničím nepoučíme.

    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-cesko-zeme-kde-vam-ukradnou-i-demonstraci-40461282#

    Pondělní protest zemědělců zanechal v části z nich hořkou pachuť. Původně zamýšlený apel na vládu kvůli záchraně českého zemědělství si totiž uzmula skupina protivládně zaměřených osobností s napojením na dezinformační scénu. Není to však poprvé, co se na demonstracích přiživili a „ukradli“ si ji pro sebe.
    xxxxx

    Místo aby uvítali, že je spousta lidí podpořila, někteří zeměděkci prý na protest odjeli. Takže opět ta rivalita, na kterou těžce stůně veškerá alternativa.

    Taková šance ukázat vládě co je její práce, kde je její místo a tak lehkomyslně ji zahodt!

    Prý:
    „Když se podíváme na skupinu lidí, kteří tady provolávají protivládní hesla a nadávají všem, tak to není, co my jsme chtěli. My jsme chtěli poklidný protest, chtěli jsme ukázat, že náš protest jsou traktory na magistrále, zemědělci. Ale my jsme tady dnes v menšině,“

    A s takovým přístupem vždycky budou – přijít pokorně poprosit vládu, aby se nezlobila a pomohla. 😦 😦 😦

    • Každý kdo má přístup na internet má možnost porovnat informace z masmédií a skutečnost. Projevy může sledovat z pohodlí gauče stejně jako by byl v Praze na Malostranském náměstí (ZDE). Číst novinkovské pisálky je dobré jen k tomu aby si člověk udělal obrázek o tom jak lžou.
      V článku na který odkazuješ například: „Za tou stojí protivládní neparlamentní hnutí PRO Jindřicha Rajchla. Ten zase naopak přišel podpořit pondělní demonstraci na Malostranské náměstí.“ Nu, odkaz na Malostranské náměstí máš výše – posuď sama. No a ty odjezdy traktorů? To že jich část odjede bylo plánováno předem. Pana Miloše Malého neznám a netuším proč se ten odjezd rozhodl komentovat právě takto. Ale před ministerstvem byli TV Raptor i TV Bureš tak předpokládám že se ze záznamu dovím o co šlo.

      • Díky. Podívala jsem se na nějaké obrázky (i z ptačí perspektivy) a zdálo se mi, že akce je dost navštívená – alespoň víc než jsem předpokládala. Na tom videu to je ovšem poznat o mnoho lépe.
        Zítra se dodívám na zbytek.

  12. Republika a Praha zije opet protesty,
    tentokrat zemedelcu.

    Reakce a uroven vasich nekterych politiku – pana Vondry a pana premiera.
    Ze pry „proruske zivly“ !
    Kam az pan Vondra klesnul?
    Dostal papir a nevi zda to neni „fejk“
    o zemedelcich rika „(prijedou do Prahy a budou delat bordel)“
    Zemedelci jedou protestovat na traktorech do Prahy s jasnymi 3 pozadavky
    1 stop green dealu
    2 za narodni energetiku za domaci potravinarstvi
    3 domaci zemedelskou vyrobu

    a tato genialni redaktorska mozkovna se pta:
    „ma ta demonstrace politicky podtext a nebo je to zemedelska demonstrace ?“
    Neuveritelne redaktorky 😦

    • Mno… On to ten Vondra podal šikovně ve stylu: „Tohle mi zrovna někdo dal, ještě jsem si to ani nestačil nechat přeložit a nějak ověřit. Myslím si o tom TOHLE, ale jestli to je fejk musí posoudit někdo jiný.“ Takže i kdyby ho Jandejsek žaloval, tak prostě jen řekne: „Nojo, sorry jako – to jsem nevěděl“ a nikdo si na něm nic nevezme.

      • Tak ne že nevezme, spravedlivej soud by ho za pomluvu (Jandejsek je ruský kolaborant) poslal sedět. Což u nás nehrozí, totalitní pravičácká vláda může všechno a zkurvené soudy včetně ústavního jí půjdou na ruku. Ale odhadoval bych, že ten dopis může být kompro, vyrobené Koudelkovými flákači. Pokud ho Jandejsek skutečně napsal, tak – pokud text neobsahuje protest proti invazi – je hloupější než vypadá. Ten „Dorogoj drug nic neznamená, Dear Sir se píše i vrahům.

        • Se spravedlivým soudem ve svém komentáři nepočítám a Vondra jistě také ne, proto si dovolil takové divadýlko.
          Podle Jandejska jde o dva roky starý fejk, který už tehdy policie označila za padělek, jeho tvůrce se jí nepodařilo najít a tak vyšetřování odložila. Mělo to být napsáno na ruským psacím stroji (tedy s azbukou), pod tím padělaný jeho podpis a ofocené to tehdy kolovalo na internetu.
          V tomhle článku (ZDE) je kousek textu citovaný. Tohle by inteligentní člověk, za vlády pětikolky, nikdy nenapsal (natož pak podepsal) a Jandejsek není žádný idiot.

          • Pred casem jste tu zminovali ze Fagan a dalsi na jinem blogu vas oznacuji za proruske cosi s patricnym hanlivym oznacenim.
            Zbytecne takovym lidem pripominat ze tim jen zhorsuji svoji karmu a ublizuji nadavkami predevsim sobe.
            Nejste tu v tom sami, i jine zdroje, ty ne massmedialni s lidmi ktere nelze oznacit za Rusku slouzici to vidi jinak nez soucasna vlada a jeji predstavitele.
            Kam az to pujde kdyz se dozvidate ze traktoriste v pondeli byli spatne, ale ve ctvrtek by to mohlo byt spravne 🙂

    • Klaus vypadal na to že ho Prima už nedostane do vysílání ani kdyby mu k mikrofonu přistavili zlatem a slonovinou vykládané křeslo. 🙂 On dokáže zachovat kamenný ksicht, ale kdo ho zná ten poznal jak to v něm bublá.
      Pro vyváženost odkazuji alternativní médium a rozhovor s Jandejskem (ZDE)

Napsat komentář