Ples upírů na Highgate

S filmem Ples upírů Romana Polańského se užije spousta inteligentní legrace, která ovšem jistému typu diváka, suchoprdům, nepřipadá srandovní. Zvlášť veselé je šeredění upírů všech kategorií s rakvemi ve sklepení zámku, od těch nejníže postavených zombíků přes mainstreamové až po ty aristokratické. O bydlení je ve feudalismu či kapitalismu vždy nouze, viz dnešní Los Angeles a další nejenom americká města, a tak si nemrtvoly rakve kradou nebo si lezou jeden k druhému. Upíří squatting.

Teorie státní moci praví, že tato stojí na třech pilířích, moci výkonné, zákonodárné a soudní. Prolhaná teorie, stejně jako hlava první článek 2 ústavy, který lže o tom, že lid je zdrojem veškeré moci ve státě. Tím jsou vlastníci, mělo by se psát Vlastníci, kapouši, jak říkávám, a to od kadeřnice až po Goldman Sachs.

V článku, který by mohl být jakýmsi povzdechnutím nad blížícím se konci lidského světa, (ZDE) praví J. P. Roberts (ve zkratce), že na místo státní moci nastupují „demokratické instituce“, které se staví do role posvátných a nedotknutelných  a „demokracii“ nahrazujících, a jmenuje je: „Demokratické instituce“ jsou instituce cenzurního průmyslu, jako jsou vojensko-bezpečnostní komplex, ministerstvo zahraničí, NATO, CIA, FBI, MMF, Světová banka, nevládní organizace, Atlantická rada, Aspen Institut, presstitutky, Black Rock, JP Morgan Chase a další. Samí suchoprdi.

Myslím, že se JPR mýlí, když kapouše (v jeho podání velké korporace) jmenuje až v druhé řadě institucí, které „narativy“ skupiny první pouze přejaly a rozvíjejí. Protože první i druhou skupinu (a hlavně její lidské prvky, zaměstnance), živí právě velcí vlastníci; bez nich a jejich (charakterem korupčních) peněz by chcípli na úbytě. Soros a tak dále. Lhostejné je, že někteří z první skupiny jsou státní zaměstnanci; skrze kapitalisty koupené politiky se peníze daňových poplatníků přes státní rozpočet přerozdělují a končí třeba u svatoušků v Langley.

Vím, jsem s tím už otravnej, melu to kolem dokola, ale protože se nesetkávám ani s kvalifikovaným a argumentovaným nesouhlasem, ani s nějakým extra souhlasem, spíše s ignorováním, začínám si zoufat. Roztrhnu si roucho, posypu hlavu popelem (nebo obráceně) a odebéřu se do Londýna, na hřbitov Highgate, a ulehnu vedle hrobu velkého myslitele, který v polovině devatenáctého století pochopil, v čem spočívá tajemství toho, že jeden člověk může oprávněně a v souladu s ústavami i společenskou morálkou vlastnit tolik majetku, že celé státy i národy vedle něj vypadají jako příštipkáři se záplatovanou prdelí.

Neulehnu. Kapitalismus dorazil i tam a správa hřbitova se chová tržně. Za místo pro malou urnu vedle myslitele požaduje dvě stě tisíc, za velký hrob milion, za návštěvu u hrobu vybírá vstupné. Ty peníze nejsou problém, problémem jsou principy. Nehodlám podporovat vydřidušskou morálku současné společnosti, v jejímž duchu se už začíná platit i za vzduch který dýcháme.

A tak si vlezu ke Karlovi do rakve, možná by potřeboval zahřát nohy.

Pokud už tam ovšem nebudou nasáčkovaní Sartre, Žižek, Roberts a celá Frankfurtská škola.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.

112 thoughts on “Ples upírů na Highgate

  1. „…první i druhou skupinu (a hlavně její lidské prvky, zaměstnance), živí právě velcí vlastníci; bez nich a jejich (charakterem korupčních) peněz by chcípli na úbytě“.

    To je ta správná kooperace. I dyž víme, že na rozdíl od poznatku p. Robertse víme, že ty dvě skupiny (vč. zbytečné masy státních i jiných úředníků) živí zaměstnanci.
    Ale ať tak či tak, nějak nám ten dlouho očekávaný kapitalismus drhne a to čím dál víc.

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-znepokojeni-v-ostrave-cast-lidi-v-liberty-dostala-podle-odboru-pozde-vyplaty-246367#

    “Protest tisícovek lidí z Liberty. „Ocelárnu zestátnit, lidem práci navrátit“
    „Kupme zpátky elektrárnu, zachráníme svou továrnu,“ zní areálem.
    „Nejsme v huti pro legraci, chceme dělat svoji práci,“

    Premiér Petr Fiala ovšem ve středu po jednání vlády uvedl, že manévrovací prostor je v tomto případě jen minimální.

    xxxxx
    Tedy žádný.
    Je to divné – tolik žádaných banánů je přece celoračně dostatek, cestovat se může kamkoliv a kdykoliv (pokud ne ta máme), Ukrajina co nevidět s naší a boží pomocí slavně zvítězí – a dezoláti pořád remcají.
    Přitom stát nikoho (ani dezoláty?) padnout nenechá – premiér to přece slíbil a několikrát zopakoval.!

    Kde jen ti „kapitalističtí soudruzi“ udělali chybu? 🙂

  2. Chyba je samozřejmě v systému, ve kterém si část daňových poplatníků, tedy živnopodnikatelé, rozhodují podle vlastního uvážení, jestli a zda vůbec budou platit daně. Stejně pak si rozhodují o tom, za kolik budou prodávat své výrobky a služby. Netýká se jich tedy inflace, naopak na ní vydělávají, stejně jako stát. Bojí se odbytové krize, proto v odvětví zbytných produktů (elektronika, el. spotřebiče, nábytek atd.), kde s nákupem lze počkat, byla inflace nízká nebo ceny stagnovaly, v potravinách a energiích naopak řádila nejvíc. Žrát, svítit a topit musíme. Kapouš (a zvláště český kapouš) rozumí jen síle, proto v sedmdesátých a osmdesátých létech na západě, kdy byly skutečně silné odbory, reálné mzdy stoupaly a dnes si – kromě zemědělců a veřejných služeb – jaksi zaměstnanci netroufají. U nás je to horší o to, že odbory vůbec nevznikly achybí i ta západní nepřehlédnutelná křesťanská morálka, kterou zlikvidoval bolševik.

    • Že by to byla vina převážně živnostníků?

      Myslím, že daleko největší má – možná ani ne tolik ten systém, ale stát a především neschopná vláda, která zavedla termín (a mnozí, kteří ještě na to „dno“ tak úplně nedopadli ho opakují), že „stát tu není od toho, aby se staral o lidi“ – ať se stará každý sám o sebe..

      Pak se ptám, k čemu ten stát vlastně máme? Vypadá o, že jen od toho, aby vybíral daně – a ani to pořádně neumí.
      Jenže ty státní = vládní chyby (bezhlavé vyhazování miliard, obří korupce, nesmyslné nákupy, stamilirdové půjčky, které už ani nepůjdou spkatit, etc. jdou na účet stítu, který se k nim potom nechce hlásit.
      A ten špatný systém se nejen nesnaží zlepšit, ale naopak ho zhoršuje, jak jen může. Tady je živnostník i „drobný podnikatel“ bez jakékoliv šance uz z principu. Přitom podporu mají hlavně ty nadnárodní korporce (ne, že by ji potřebovaly, ty se o sebe postarat dovedou).

      • Nikoliv „převážně živnostníků“, ale za bídu státního rozpočtu (a tím i bídu všech veřejných rozpočtů) odpovídají živnostníci v rozsahu 50 miliard neodvedených daní, to je poměrně exaktně stanovené číslo, a podnikatelé v objemu 200 a víc miliard (odborné odhady). To, že vláda rozfrcá další stovky miliard je sice fakt, ale zase velká část těchto zbůhdarma z oken vyhozených peněz jde na vrub opět podnikatelů skrze jejich korupční spojení s úředníky. Zbytek na úřednickou neschopnost až blbost.

        • V porovnání se státním dluhem, který ne-li v r. 2022, tak určitě loni už přesáhl 3 biliony Kč a v letošním roce tam další stamiliardy tam přibudou, jsou to drobné.
          V ekonomice se nevyznám, ve státních financí taky ne, ale bůhví, jestli stačíme platit alespoň úroky.
          Pokud ano, dlouho to asi nevydrží.

          PS: Ještě jsme do toho špatného stavu státního rozpočtu zapomněli připočítat důchody, kterými ho ti rozežraní senioři každý měsíc ruinují. 🙂 🙂 🙂

        • Z čeho se platil socialismus? pokládá otázku Štěpán Kotrba (ZDE) Ale také na ni i odpovídá. Zjednodušeně řečeno: prostě se stát nenechal rozkrást. S drobnými zlodějíčky se tak veký „podnik“, jakým je stát. snadno vypořádá. Při nejhorším je zahrne do ztrát (tak jako to dělají velké obchoďáky) a postupem času navýší dozor i tresty na takovou míru, aby jich valnou většinu odradil.
          Jana má pravdu když píše že ve stávajícím systému je drobný živnostník bez šance. Toho poctivě odvádějícího daně, vytlačí z trhu svou nižší cenou ti kteří daně poctivě neodvádí a proto tu nižší cenu mohou nabídnout. Je-li kvalita služby stejná – zákazník automaticky sáhne po té levnější a ještě bude toho poctivého považovat za vykuka který se ho snaží odrbat.
          Poctivý drobný živnostník má dnes na chod státu asi takový vliv jaký by měl obyvatel tohoto největšího cikánského ghetta v Evropě (ZDE), který by poctivě svůj odpadkový koš vysypával do nějakého kontejneru u benzínky někde kus od města.

          • Kam chodíš na ty odkazy? Skutečně fajnové, ten Plovdiv je výkladní skříní cikánského etnika, stejně jako je to Chánov, Matiční atd. Civilizace pod diktátem kapitalistů jako osob a kapitalismu jako systému je v každém ohledu a směru chorobná, odporná, hovadná a skončí špatně. Tento režim není schopen vypořádat se jak s amorální patologií na špičce společnosti, tak ani s hnilobou na jejím spodku.

            Poctivý drobný živnostník má dnes na chod státu asi takový vliv (říkáš) jako cikáni v Plovdivu: nikoliv. Má na chod státu vliv jako každý jiný občan, ale svůj vliv uplatňuje kriminálním způsobem, poškozuje stát neplacením daní, a ve volbách ho uplatnil trestuhodným způsobem tím, že spolu s velkými kapouši, pražskou kavárnou, pravičáky a další elitou (o které jsem psal minule a mnohokrát jindy) posadil do Strakovky a na Hrad tu sebranku, svoloč a hnus, který tam teď sedí a ničí charaktery a existenci obyčejných lidí. A ten hnus se poctivému živnostníkovi odměňuje za jeho hlas tím, že mu okrádání státu umožňuje. Je to kolem dokola: Babiš jim šlápnul s daněma na přezky, tím se stal nepřítelem č. 1 a už mu to nikdo neodpáře.

            • „Poctivý drobný živnostník má dnes na chod státu asi takový vliv (říkáš) jako cikáni v Plovdivu: nikoliv. „
              To jsi moje přirovnání špatně pochopil. Myslel jsem to tak, že pořádkumilovný cikán (já vím – oxymóron), žijící v tom ghettu, zbavující se svých odpadků civilizovaným způsobem (namísto toho aby je vyhazoval z okna), by nijak neovlivnil všudepřítomný (v tom ghettu) bordel a ještě by ho ostatní cikáni měli za exota, protože takhle se tam prostě žije.
              Stejně tak drobný živnostník, poctivě odvádějící daně, nijak neovlivní stav státní pokladny, protože ti co od ní mají klíče ji v tom kapitalistickém bordelu rozfofrujou až do dna, nezávisle na tom kolik v ní je. Jeho poctivě odevzdaná daň skončí v kapsách velkopodnikatelů, v nějakých daňových rájích mimo tenhle stát a správci pokladny pak stejně republiku zadluží na několik pokolení dopředu. To je jako cpát peníze do kapsy gemblerovi.
              EET šla špatným směrem (odspodu nahoru) a ještě se „zastavila v půli kopce“ aby náhodou „bohům na Olympu“ nekazila žranici. Proto odmítám házet do stejného pytle kadeřnici a Goldman Sachs, protože řadová ouřednice z takové společnosti má násobně větší příjem než ta kadeřnice u které si velkopansky diktuje kam střihnout a její šefíci holej celý státy v sumách jaké si ta OSVČ kadeřnice neumí ani představit.

              • „odmítám házet do stejného pytle kadeřnici a Goldman Sachs“
                „Goldman Sachs“ nalinkuje volby a „kadeřnice“ poslušně zpropaguje a zvolí.
                Tak funguje systém. Jinak se tomu také říká vědomý spolupachatel.
                Kolik „kadeřnic“ má v oficíně nad zrcadlem vystaveného „Lenina“ nebo „Che Guevaru“?
                Za oficínu, dotace nebo „odkloněné“ daně si ale, za jiných okolností, Stalina klidně vyvěsí.
                Když jí dotace anebo „optimalizaci“ daní slíbí hnědí nebo růžoví, bude volit je.
                Živnostník i „kadeřnice“ jsou stejná „hříšná nádoba“ s předem daným genetickým nastavením.
                Někdo umí malovat, někdo ohýbat hřbet nebo krást.
                Jsou i výjimky, někdo umí oboje troje. 🙂

                • „Kolik „kadeřnic“ má v oficíně nad zrcadlem vystaveného „Lenina“ nebo „Che Guevaru“?“
                  A kolik úředníků, servisáků, učitelů … prostě zaměstnanců, kteří si mají takové portréty kam pověsit?
                  Já jsem zatím slyšel jen o místopředsedovi parlamentu Ľuboši Blahovi, který ve své kanceláři obrazem Che Guevary nahradil portrét Čaputové.
                  U kadeřnice (chodím řadu let ke stejné) jsem viděl okolo zrcadla jen pohlednice z různých destinací. Ale seděl už jsem v několika hospodách, kde na mne zmínění pánové skrzre sklo v rámu hleděli, občas jim dělal společnost i Stalin nebo Husák a další historicky známé postavy.
                  A byly to hospody živnostníků.
                  Jenže o obrázcích to není. Ani na stěně, ani na tričku.
                  „Živnostník i „kadeřnice“ jsou stejná „hříšná nádoba“ s předem daným genetickým nastavením.“
                  To je nesmysl. Sám jsem byl několik let OSVČ a rozhodně takto „geneticky nastaven“ nejsem.. A znám dost lidí, kteří se jimi museli stát jen proto aby dostali práci ve svém oboru.
                  „Někdo umí malovat, někdo ohýbat hřbet nebo krást. Jsou i výjimky, někdo umí oboje troje.“
                  A vůbec k tomu nepotřebuje být živnostníkem.

                  • „Od kadeřnice až po Goldman Sachs“ je slogan, který neháže do jednoho pytle oba zjevy, pojmenovává pouze ŘADU pachatelů, kteří mají jeden společný rys: okrádají stát a tím i spoluobčany o daně, nepřispívají do společné kasy tak, jak by měli. Ta kadeřnice platí na zdravotním třetinu toho, co zaměstnanec, ale z nemocnice si odnáší sádru celou, nikoliv třetinovou, a sanitka jí odveze až domů a nevyklopí ji do pangejtu na třetině cesty. Stejně tak platí, že nehážu do jednoho pytle auta, když řeknu,, že mají čtyři kola, od dětského šlapacího až po formuli 1. Nerob sa sprostým.

                    • 1) „„Od kadeřnice až po Goldman Sachs“ je slogan, který neháže do jednoho pytle oba zjevy, pojmenovává pouze ŘADU pachatelů…“
                      Dobrá, tak já to tak beru.
                      Ale pak by měl někdo inteligentní vymyslet ještě vhodný krátký slogan pro ŘADU pachatelů, tvořenou zkorumpovanýmí státními zaměstnanci, od nejnižšího úředníčka až po vládu.
                      Protože, jak jistě uznáš, vypisovat celou tuhle hierarchii, se všemi jejími větvemi, je neskutečný opruz. A přitom jde o řadu, která má na všech zlodějnách ten hlavní podíl a to i přesto (nebo právě proto?) že má všechny nástroje jak jim zabránit ve svých rukou.

                      2) „Ta kadeřnice platí na zdravotním třetinu toho, co zaměstnanec, ale z nemocnice si odnáší sádru celou …“
                      To není dobrý příklad. I zaměstnanci odvádí na zdravotním rozdílné sumy. A když se srazí na sjezdovce ředitel s uklízečkou (oba ze stejné firmy), budou okolo nich možná ve špitále trochu rozdílně tajtrlíkovat, ale také si oba tu sádru odnesou celou. O sanitky je nouze. Takže na ředitele bude už před špitálem čekat služební limuzína a uklízečka si holt počká až pro ni přijede někdo z rodiny nebo si zavolá taxík. Ale ani jeden z těch odvozů špitál financovat nebude.

                      3) „Nerob sa sprostým.“
                      Nerobim.
                      Beru věci tak jak jsou a nepřemýšlím ve sloganech.

                    • Už je to nudle, takže krátce: převzal jsi výmluvu živnopodnikatelů, totiž že daně neplatí proto, že by je úředníci rozkradli. Příklad se sádrou je naprosto přesný, snažil ses to převést na ředitele a uklízečku, ale to je něco jiného, pokud ředitel i uklízečka platí do systému pojištění podle zákona a svých schopností, tak se jim – zcela správně a socialisticky – dostane sádry celé. Živnopodnikatelé do systému neplatí podle svých možností, kradou, cizopasí na zaměstnancích, proto by je měla sanitka vyklopit na třetině cesty domů.

                    • Kdyby vláda, zákonodárci a státní správa fungovali tak jak mají, museli by živnostníci i velkopodnikatelé odvádět daně poctivě – ať se jim to líbí nebo ne. Zaměstnanci je odvádí poctivě jen proto že jinou možnost nemají. Čest výjimkám v obou táborech, byť na ni lze z mnoha důvodů nahlížet jako na slepou naivitu, vzhledem k tomu co se s vybranými penězi děje.

                  • „několik let OSVČ“
                    Řečnická, bez ambicí kohokoli nasrat:
                    Kolik je takový endemit schopen napravit křivd, podvodů, krádeží, zmrzačení, zabití a vražd, za desítky ne endemických kolegů?

                    „To je nesmysl.“
                    Mládí by možná mělo „právo“, ve své nezralosti, popřít moudrost předků a popřít freudovské „Vrána k vráně sedá“.
                    Jenže:
                    – Až 60% psychologického profilu tvoří geny, zbytek jsou rezidua z cesty (nejen) „liberálním“ životem.
                    – už tu padla zmínka o studiích asociálnosti v konkrétních kohortách
                    – večer před spaním například F.Koukolík, S.Freud, R.Hare etc.

                    „k tomu nepotřebuje být živnostníkem“
                    Ano. O tom však disputace nebyla a není.

                    • „O tom však disputace nebyla a není.“
                      Naopak! Právě o tom ta disputace od počátku je.

  3. „otravnej“ ?
    Opakování matka moudrosti.
    „argumentovaným nesouhlasem“
    Setkat se s argumentovaným nesouhlasem by pak ale mohlo znamenat vyvracet lháři jeho lež, nebo hlupáku jeho hloupost.
    Problém ale je že:
    „Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci.“ prý J. Werich

    A proto asociálním zmetkům s láskou a zoufalcům pro radost: 🙂

    Fašistická oligarchie záměrně pozabíjela „jen“ 99,8% původních obyvatel Ameriky

    Sedlák/potěr, kohorta asociálů, záměrně a účelově „rozdělila pozemky tak, aby mohla brát obrovské dotace“. (zkrácený citát)
    (Stejný psychologický profil jako podnikavec.)

    Český sedlák je ale filuta. Ten to chucpe završil:
    Protože těch +/- 800 traktoristů by si ministr davu nepřátelské vlády ani nevšiml, zatáhl sedlák do své chamtivé hry i dav.
    Ale jestli německý nebo francouzský sedlák filuta alespoň davu poděkuje, než znovu nastoupí cestu v okrádání téhož davu prostřednictvím dotací, český filuta poslal dav do (_!_) již na protestu.

    Až tak to stupidní český dav dodebilizoval.

    No, ani Prorok nemusí mít vždy pravdu a být doma prorokem. 🙂

    • Aha. A poslal je do (_!_) dle skutečnosti nebo dle mainstreamu?
      Na Malostranském pódiu nic takového nezaznělo a odpor proti green dealu se týká nás všech. Tenhle ideologický a pavědecký podvod se nám všem promítá do života. Když „filuta“ najde odvahu ku zvolání: „Král je nahý!!“, volá jenom za sebe?

      • „Na Malostranském pódiu nic takového nezaznělo“
        Základní otázka: Poslal nebo neposlal? (Řečnická, protože FW by neměla význam.)
        1) Řekl to na kameru a jiná celý ten výstup od začátku do konce snímala. Je lhostejné zda před podiem, za nebo na.
        2) Nebylo to vyjádření náhodného individua na „steroidech“. Byla tam celá skvadra takových.

        „ideologický a pavědecký“
        V příspěvku není nic o striktní vědeckosti ani ideologické korektnosti.
        Příspěvek se netýká důsledků, ale příčiny. Dav stále nechápe kauzalitu.

        To upozornění na 0,8% kdysi silné komunity není samoúčelné.
        Ta komunita nevěděla, co je pravo a levo, ale nevěděla ani, co je kniha, mobil a internet, přesto je aktuálním mementem pro dav.

        V dubnu 2014 ukrajinská, proamerická televize odvysílala rozhovor s jedním ukrajinským magorem a fanatickým fašistickým oportunistou, který na kameru řekl, že v Dombasu je 1,5 mil. zbytečných lidí, kteří prostě musí být zabiti.
        A co následovalo?

        V únoru 2015 USA vyhlásili lidem válku ústy mluvící hlavy, která navíc dodala:
        „budou mít své války, budou mít svůj mír, budou žít své životy, nebude to 100 milionů mrtvých“
        Války: Bylance možná bude až na konci.
        Počet případů C-19:
        700 mil z toho je zatím 7 mil mrtvých. C-19 není uzavřená záležitost.
        (Místo aby například Peková využila potenciál, byl-li jaký, tak ze sebe začala dělat blázna, „leze po zdi a mluví s pavouky“.)

        Dav, ani za 30 let, stále nechápe, o co jde, a hlavně, o co všechno mu jde.

        „Hoši“ před několika dny na Ukrajině vypustili další téměř identický „balónek“ jako před 10 lety:
        Muži nad 40 let jsou nadbyteční, když se pošlou na frontu zemřít v účelovém masomlýnu, bude to konec konců benefit.
        (Krev se semele na zisk. – to už v tom vyjádření „ctihodného“ profesora není).

        Kompletace:
        1) To, že někdo něco neřekne nahlas neznamená, že si to nemyslí a hlavně, že to neudělá.
        2) Liberalizmus/demokracie/fašismus (dále jen „LDF“) není postaven na kvalitě člověka. Na opak.
        3) LDF dosadila na ziskové, vlivové, silové etc. pozice své lidi. Jako NSDAP. „Kvalita“/cena těch jedinců spočívá v jejich nekvalitě. Mafii nezajímá jejich morálka a lidskost, ale loajalita a rámcová všehoschopnost. Pokud mafie poskytne kost, požaduje políbení prstenu. Kdo nepolíbí, nedopuje. Oprava: nedotuje.
        4) To, že i rámcově rozumní lidé jsou schopni bez výhrad a bezezbytku akceptovat své zneužití na za a) nesmyslu a za b) soukromé krádeži je výraz právě toho stavu davu. Dav se nechal zahnat až tak daleko, že maluje koleje do plynových pecí „na růžovo“ a doufá, že tím napraví směr kolejí.
        5) Dav stále nechápe za co a proč protestuje a umírá. Nechápe/bojí se/je líný poznat a přijmout sám sebe.
        Přitom je to jeden z možných způsobů, jak z chaosu a „jak z bludiště“.

  4. Smutné zamyšlení Štěpána Chába.
    „K čemu nám ten náš režim vlastně je?“ ptá se (ZDE)
    Tak si říkám o kolik lépe by se mu žilo, kdyby Rybka nebyla tak dobrá vychovatelka. 😦

    • To je výborně napsáno.
      Největší problém bych ale viděla v tom, že pokud – jak píše: „by se sesul náš režim a nastal nový….“ a ten se třeba i vydal cestou zpět – k aspoň takové omezené suvrerenitě kterou jsme měli tehdy – nebude, kdo by tu zbylou a následující generace učil a naučil potřebnému.
      Fachmanů už dnes ubývá a řečmi se nic neudělá, nenaučí, nevyrobí. To, co tehdejší generace věděly, uměly a předávaly dalším, se nedá vrátit během několika let.
      Ani s pomocí – lépe řečeno ani po likvidaci – lidem škodící UI.

      • Neuvěřitelná podoba. Opět potvrzení faktu, že ksicht z nějakých sedmdesáti – osmdesáti procent odráží letoru, psychické nastavení člověka, a také že od určitého věku je opět významná část lidí za svou tlamu odpovědná.

    • „Nášivky nacistů ovládly Kyjev. Noví banderovci vycenili zuby.“ psalo Aktuálně před deset lety (ZDE).
      A dnes?
      „Děkujeme Čechům za pomoc, vzkázali Ukrajinci. Podpořit je v Praze přišly tisíce lidí.“ (ZDE)
      Časy se mění, lidé se mění, média se mění … no, hlavně že se nenudíme.

      • Dík za odkazy – zajímavé, jak rychle se dá zapomenout co politici hlásali včera, v co tak „upřímně“ věří dnes a až budou měnit rétoriku zítra, určitě snadno zapomenou na obě víry předchozí.

        V té souvislosti – informace dnes v analýze MaP – mimo jiné, jestli tohle řekl včera PePa na demonstraci na podporu Ukrajiny, tak fakt nevím, co tím sleduje – on sám i vláda. Že by si všichni tak málo vážili svého života – nejen politického, ale hlavně skutečného?

        Po podrobném rozboru situace dále píše:
        „Podle včerejšího, opět typicky zmatečného, vyjádření generála Petra Pavla na Staroměstském náměstí – Musíme Rusko dostat z Ukrajiny, ale nechceme ho přitom porazit – se Česká republika stala legitimním terčem pro ruské preventivní jaderné údery! ……

        Ruská válečná doktrína tento preventivní, ve skutečnosti varovný, jaderný úder, definuje jako “ne zničující, ale dostatečně varující, tak, aby nevyvolal všeobecnou jadernou válku”. Protože Putin definoval několikrát, že Ukrajina nebude v žádném případě součástí geopolitického dominia USA, protože pro Rusko takové uspořádání znamená konec suverenity a státní a národní smrt. Je zřejmé, že preventivní odstrašující úder, který by měl odvrátit úspěšné naplnění doktríny generála Pavla, o odnětí území Rusku, nebude nejspíš směřovat na ukrajinské území, protože to se podle Putina má po konfliktu stát součástí moskevského geopolitického dominia, ale na území zemí, které porážku Ruska na Ukrajině budou v daný okamžik způsobovat. Protože úder má být “dostatečně odstrašující, ale ne zničující, a nemá vyvolat všeobecnou jadernou přestřelku”, nepřichází v úvahu, že by byl namířen proti USA. Obdobně tak nebude namířen ani na Británii nebo Francii, protože ty mají vlastní jaderné zbraně, a mohly by odpovědí přestřelku vyvolat. Protože existuje řada zemí, které Ukrajinu podporují jen virtuálně, a nebo jsou tichými odpůrci konfliktu – Maďarsko, Španělsko, Portugalsko, Irsko, Slovensko, atd., přichází v úvahu pouze Pobaltí, kde ovšem žije silná ruská menšina, a na tu Putin střílet nebude, nebo Polsko, které ovšem má silnou armádu, a mohlo by se v záchvatu sebevražedného šílenství vtrhnout na Rusko, a eskalovat konflikt, tedy vyvolat opačný efekt, než odstrašující jaderný úder má vyvolat. Či Německo, které se ovšem drží stranou konfliktu, jak jen to jde, a včas couvne. A Česko! Po USA druhý hlavní veřejný nepřítel Ruska ze zemí Západu!!!“

        Zvláštní čest, být obětován na oltář politické blbosti!

        https://www.michalapetr.com/map-1920-analyza-dalsiho-vyvoje-valky-na-ukrajine-cast-i/

        • A tady – nějakou náhodou, nebo zvláštní ironií Boha (ve kterého nevěřím) – ve stejnou dobu naprosto odlišný pohled údajně „na vlastní oči“ českého podnikatele na Ukrajině Petra Krogmana.

          https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-chovani-rusu-je-uplne-jiny-svet-rika-cesky-podnikatel-na-ukrajine-246388#

          Škoda času na takové čtení, to hlavní je:

          „Ukrajinci se až obdivuhodně drží. Oni to nevnímají jako dvouletou válku. Pro ně ta válka trvá už 10 let, protože už v roce 2014 Putin obsadil Krym, ruští vojáci vtrhli na Doněck a Luhansk. Naplno se ukázala naše naivita, když jsme si mysleli, že se Putin zastaví.
          Teď došlo ke kumulaci více negativních zpráv, ale je přirozené, že jsou lidé unavení. Přesto všechno, když vidíme, co Ukrajinci dokázali a i Česká republika… myslím, že můžeme být na Českou republiku hrdí. Na tu podporu, kterou Ukrajině dáváme. A patříme mezi ty nejlepší v rámci Evropy.“ 😦

  5. Tarasi, zdá se mi, že ve snaze vystihnout podstatu lidské společnosti pořád narážíte hlavou do zdi. Jste důchodce, máte určitě mnoho času, tak se někdy dívejte na youtube na přírodopisné filmy z afrických národních parků. Sledujte hyeny, smečky divokých psů, lvy, leopardy, supy, krokodýly atd., jak se každý den rvou o kořist. Každy den vyhraje někdo jiný a všichni jsou vzájemně nepřáteli, i když se někdy na chvíli spojí kvůli stejnému účelu.

  6. Tarasi, ještě jsem se chtěl zeptat na jinou věc. Je chvályhodné, že se zajímáte nejen o stavebnictví a deskriptivní geometrii, ale i o historii. V době Majdanu prý zlý Janukovyč, Putinův poskok, nechal zákeřně střílet v Kyjevě do davu shromážděných demokratů a příznivců lidských práv. To prý podle Západu opravňovalo ty demokratické demonstranty, aby vládu násilím svrhli a vraždili proruské občany na východě země a v Oděse. A celý Západ v čele s Bidenem, Scholzem, Macronem, Fialou, Pávkem, obyvateli Prahy…s tímto důvodem souhlasí a proto posílají zbraně a další tisíce lidí do zákopů a na smrt. 23. 10. 1956 se v Budapešti odehrálo něco podobného. Maďarsko tehdy mělo pořád stalinskou vládu, která se prý chovala k lidem dosti zle. Proto 25. 10. přišlo na popud studentů na protivládní, mírumilovnou demonstraci na Kossuthově náměstí několik desítek tisíc lidí. Příslušníci nenáviděné tajné policie však prý ze střech začali na ty demokraty střílet a desítky jich zabili. Komunisté však později tvrdili, že střílet začali demonstranti či provokatéři z jejich řad. Dnes je samozřejmě všem jasné (viz wiki), že vraždili komunističtí policajti. Jinak ta revoluce byla skutečně podivuhodná. Prodemokratičtí demonstranti se dopouštěli neuvěřitelných zvěrstev, ale dnes se tvrdí, že ta zvěrstva byla páchána pouze na policajtech, což prý je v pořádku. Zvěrstva často páchaly děti ve věku 13-15 let (jak v nějakém hororu). Také ti „demokraté“ tehdy provolávali antisemitská hesla a občas vraždili Židy. K „demokratům“ patřili i příznivci admirála Horthyho a Šípových křížů, protože do té doby v Maďarsku nikdy demokracie nebyla, takže nebylo na co navazovat. K velkým příznivcům tehdejší revoluce (kontrarevoluce) patřil a patří i dnešní maďarský Orban, který se však paktuje s Putinem a nenávidí USA a EU. Což je paradox. Od vás bych se jen rád dozvěděl, kdo tehdy v Budapešti na ty demonstranty vlastně střílel a snad i kdo střílel na demonstranty později v Kyjevě. Nebo někdo jiný z diskutérů by mi to mohl prozradit.

    • Vaše důvěra v mé jasnovidecké schopnosti je nezměrná, což je v pořádku, ale není tomu tak, viz můj chybný odhad termínu, ve kterém Fialova vlda půjde už konečně do prdele. Tipoval jsem do švestek 2023 – a hele, oni se těší důvěře obyvatelstva (17 %) a plnému zdraví. Myslím samozřejmě fyzické zdraví, duševně jsou mimo kategorie.

      Takže nevím, kdo střílel a kdo začal střílet, Budapešť i Majdan však dokazují, že kdo na demonstraci v tak vypjaté době jde, je vůl, protože může lehce přijít o kejhák, a to i od vlastních (provokatérů). Jisté však je, že ten, kdo se do bojů okolo změny režimu (převratu) zapojí s nezměrnou zuřivostí, je motivován pomstou za příkoří, která mu napadený režim způsobil, a to buď násilím proti němu nebo členům rodiny (kriminál, popraviště), hlavně ale příkoří ekonomické. Zabavili jste nám hokynářství, tady máte přes držku.

      Jisté také je, že násilí ze strany demonstrantů bylo v Maďarsku vyvoláno oprávněnou nespokojeností se stalinským režimem a pak se přiživili výše uvedení. Majdan však nese čistě amerikánský styl převratu, organizovaný CIA a jejími domácími i zahraničními (Gruzínské komando) žoldáky. Pro násilí ze strany demonstrantů nebyl žádný důvod, nic nehořelo, záležitost byla již navíc vyřízena dohodou mezi opozicí a Janukovičovou vládou, garantovanou Západem, aby ta dohoda byla hned následující den demonstranty porušena.

      No a fakta: v době, kdy na na chodníku u náměstí přišlo o život (byli zastřeleni) několik demonstrantů, dostavil se na místo samé reportér německé veřejnoprávní televize s laserovým ukazovátkem a přiložil ho k díře ve stromu, který byl prostřelen skrz naskrz palbou, která ty demonstranty usmrtila. No a paprsek ukázal na vyšší patra hotelu na náměstí, který byl v té době obsazen vzbouřeneckým štábem. V dalších dnech byl strom poražen, prý byl napaden kůrovcem.

      • Jak bych byl rád, kdyby se ty vaše předpovědi o pádu vlády vyplnily, ale logika mi jednoznačně napovídala, že se to stát nemůže. V Československu po 2. světové válce byla komunistická strana silná jak nikde na světě, vyhrála s obrovskou převahou volby. Zatímco v Maďarsku dostala komunistická strana po válce snad jen 17 procent, zatímco pravicová, nově vytvořená malorolnická strana, snad až 70 procent. Ale Maďarsko bylo ve 2. světové válce Hitlerovým spojencem a bylo poraženo, takže o tom, kdo bude vládnout, rozhodoval Stalin. A madarští komunisté si v situaci, kdy neměli ve společnosti podporu, vedli mimořádně špatně. Hloupější stoupence snad Stalin v žádné jiné zemi neměl. Kdyby však ta kontrarevoluce zvítězila, SSSR by nezasáhl, byla by v Maďarsku fašistická diktatura na způsob Španělska, Portugalska či Řecka, Maďaři na nějakou demokracii nebyli tehdy stavění. Zajímavé bylo, jak se později Kádár snažil lidem podbízet tak, že se jim ten komunismus skoro zalíbil. A dnes je Orbán protiamerický a proti EU, i když jeho odpor je z pochopitelných důvodů jen mírný. S tím Majdanem máte samozřejmě pravdu, všeobecné lhaní okolo jeho příčin, průběhu a důsledkům je způsoben zřejmě naprostou degenerací tzv. západních demokracií. Může to způsobit budoucí rozpad EU a NATO, ztrátu velmocenského postavení USA. Anebo jadernou válku.

  7. (Dík za inspiraci.)
    Ať se to líbí komukoli z davu nebo ne:

    „Goldman Sachs“ nalinkuje a „kadeřnice“ poslušně zpropaguje a zvolí.
    I udělá, i podvede, i okrade, i zmrzačí, i zabije, i zavraždí.

    Pokud „kadeřnice“ v plášti felčara (za pár stovek zisku) vpálí dávku do „žíly“ pacientovi s následkem smrti, od „Goldman Sachs“, dávku, o které exaktně minimálně od pacienta ví, že nemá povinné parametry, je experimentem „na potkanech“ (včetně komedie s testy), že je schopná zmrzačit i zabít, není jen primitivní chamtivý nevědomý zabiják, ale zrůdný, oportunní, chamtivý vědomý vrah.

    Filozofická:
    Kdo je větší zrůda, gauner, „svině“?
    Ten, kdo za peníze oběti naplánuje a zprostředkuje její vraždu, nebo vrah, který vraždu za peníze oběti na oběti vykoná?

    Kadeřnice
    1) Při C-19 seděla spokojeně a důležitě v prázdné oficíně, když jí „Goldman Sachs“ dal vidinu náhrad z peněz davu a pocit moci a nadřazenosti. Moc vydávat se za státní orgán, hygienu a kohosi, kdo je oprávněn lustrovat a kontrolovat totožnost.
    Není to náhodou trestný čin se sazbou „na tvrdo“?
    A nic na tom nezmění ani to, že místo Lenina má okolo zrcadla „pohlednice z různých destinací“ nebo fotky vnoučat.
    (plus freudovské: „Jedna vlaštovička jaro nedělá.“)

    2) „Goldman Sachs“ dal vyučené „kadeřnici“ pocit nadřazenosti. Dostala živnosťák, jako oddaný, řadový oportunní straník „rudou“, nebo v případě NSDAP „hnědou“ knížku. „Bastard, ale náš bastard“. „Svině, ale naše svině“. Užitečný blb a trojský kůň pro „Goldman Sachs“ uprostřed davu.

    Dav
    1) Dav se nechal vmanipulovat do role ovce a užitečného idiota. Je „natěrač s pikslou růžové barvy“, který se nechal za 30 let zpracovat a naformátovat tak, že nyní doufá a věří, že lokomotivu, na které se řítí do (_!_), je možné ovládat nátěrem kolejí, nejlépe růžovým.

    2) Dav díky své stupiditě:
    Stejně jako ukrajinský dav po Majdanu, již nepotřebuje „pohon z venčí“ od „Goldman Sachs“, ale nyní je již ve stadiu, kdy fanaticky a se zaujetím bojuje sám proti sobě za vlastní prostředky. Kanibalizuje sám sebe.
    „Goldman Sachs“ nalinkoval „kadeřnici“ („trojská“ součást davu na „steroidech“) dotace vyždímané na jiné části davu.
    „Goldman Sachs“ nalinkoval „kadeřnici“, že musí bojovat o dotace. Dav nyní bojuje spolu s „kadeřnicí“ za její dotace, které jí nalinkoval „Goldman Sachs“, které v konečném důsledku inkasuje „Goldman Sachs“.
    Tragikomika, třešnička a chucpe je, když primitivní chamtivý sedlák, oprava: „kadeřnice“, pošle dav „domů“, oprava: do (_!_), již na „barikádě“. To nepamatuje ani Francouzská revoluce.
    Dav se „špenátem“(eufemismus) v hlavě, „zabalený“ do „moderního“ otrokářského feudalismu, s mobilem, internetem, CDBC, AI v jednom velkém centralizovaném digitálním koncentráku. All-in-one.

    To fakt nevymyslíš.

      • „na spinavou praci se vzdy nekdo najde“
        Pak je to chyba davu. Takové prevíty si musí STÁLE hlídat. V demokracii to ale nejde.
        Demokracie je na gaunerech a oportunismu postavená.

    • „Pokud „kadeřnice“ v plášti felčara (za pár stovek zisku) vpálí dávku do „žíly“ pacientovi …“
      Když už, tak nesrovnatelně častěji v plášti zdravotní sestry, která sama už má stejnou dávku pod kůží. 😦 A kdo nastaví pravidlo že to tak má být? Není to náhodou někdo velmi dobře placený z našich daní?

      „„Goldman Sachs“ nalinkoval „kadeřnici“, že musí bojovat o dotace. Dav nyní bojuje spolu s „kadeřnicí“ za její dotace, které jí nalinkoval „Goldman Sachs“, které v konečném důsledku inkasuje „Goldman Sachs“.“
      A celé tohle kolečko servisují úředníci a politici = státní zaměstnanci, kteří na něm participují – někdo jen platem a pozicí, někdo navíc ještě „přilepšením“ od všelijakých „Goldmanů“.

      Nemohu si pomoci, ale stále mi z toho všeho vychází ta „kadeřnice“ sedící spokojeně a důležitě v prázdné oficíně, jako velmi podstatně menší škodná.

        • Ještě před deseti léty stačilo, aby premiérova domina vzala kabelku a Topolánek blbě kecal u buzolátů – a museli se pakovat. Fiala blbě kecá pořád, občany ve dvou letech připravil o polovinu úspor, má aféry s barmskými ženami a kampeličkou – a sedí v sedle pevně, jako trénovaný rodeový jezdec. Nebudou stačit ani ty miliony.

      • Širší pohled na zemědělské protesty. Článek který stojí za přečtení (ZDE).
        Na doplnění: Petr Drulák 3/3 – „Musejí se bát i oni. Aby nás začali brát vážně.“
        (ZDE).

        • Pokud by měl někdo zájem o předchozí části Drulákova vystoupení na besedě Spolku Svatopluk, tedy: „Musíme se naučit uvažovat jako oni.“ a „Lidská práva. Kritika. Slušný život.“
          jsou ke shlédnutí (ZDE) a (ZDE).

          • „Musíme se naučit uvažovat jako oni.“
            Drulák je prostě „pravicový demagog“. Těžko uvěřit, že by to nebyl nějakého druhu chestertonův „anarchista“.
            První 2 a půl minuty:
            Demokracie to zachrání, protože většina bude hlasovat za práva, která jdou proti zájmu většiny.
            Asi tak, jako si odhlasuje podnikavec znárodnění svého majetku?
            A v čem je pes zakopaný?
            Drulák se snaží davu namluvit, že ti fašističtí liberální devianti jsou „přírodní výtvor“ a nikdo, ani „Goldman Sachs“, „jim nelinkuje“. Nikdo je neplatí z peněz davu. Nikdo si nevydržuje propagandu v masmédiích. A protože dav tyhle drulákoviny „hochům“ žere, a „hoši od Goldman Sachs“ drží „papírově“ (digitálně a virtuálně) přes 90% všech virtuálních prostředků v hrsti, má v hrsti i „demokracii“ a dav. Protože demokracii nedělá demokracie, ale hříšný, úplatný a oportunistický dav, kterému je demokracie kdesi.
            Když „kadeřnice“ dostane banány, bude mávat mávátkem. Když dostane oficínu po Židovi, bude heilovat. Za dotace, podnikavec mává ukrajinskou vlajkou a žene zem do války.

            „Nemůžeme se bát jen my. Petr Drulák 3/3“
            První 2 a půl minuty OK, ale pak z něho vypadne:
            „Velké finanční skupiny jsou schopné ovládat média.“ (Nejde jen o tu, někdo by možná řekl: „Nešťastnou větu.“.)
            Oni ne že „jsou schopné“, ale oni je ovládají, a ne jen ovládají, ale i vlastní.
            A tak mele a mele a mele. Jako Cílek.

        • „stojí za přečtení“
          Co naplat:
          a) Autor je jako Cílek. „Nasbíráno“ má ale do „černého“ netrefil.
          b) Proradná komora a odbory. V tom má pravdu. Kdyby dav i autor článku četli Chestertona, neměl by dnes nad čím brblat.
          (Dufek je ve skupině, která zatahuje do EU mafii, korupci, fašismus a koncentrovaný oportunismus.)
          c) Je tendenční. Sice si myslí, že ví, ale „neví kudy z konopí“.

      • „v plášti zdravotní sestry“
        „To s tým oným robením sa“ může říkat (ze známosti) jen Prorok. 🙂
        Dokud byly/i „kadeřnice v plášti“ podnikavci, než je požrala korporace od „Goldman Sachs“, byly sestry jejich zaměstnanci/nevolníci, jako většina nevolníků u podnikavců. Ne že by je to nějak zvlášť omlouvalo, ale pokyn/nařízení dostali od svého zaměstnavatele.

        „stejnou dávku pod kůží“
        Většina ano, ale cca 30-40% „přežilo“. To jsou statečné holky, protože přežít fašouna/felčara, to už chce „sakra koule“.
        Určitá část toho oportunního zbytku prostě musela. Všechny však měly své nadřízené a tam je to jako s těmi sestrami – mají své nadřízené.

        „servisují úředníci a politici = státní zaměstnanci“
        Začalo to tím alkoholikem od Sorose. Demokraticky od vrchu. Postupně „Goldman Sachs“ otrávil celou zem.
        Úředník, politik, státní zaměstnanec je, přes volby a prostředníky, dosazen na pokyn a v zájmu „Goldman Sachs“ a je to svého druhu „kadeřnice“.
        Takže summa summarum:
        a) Problém často není post/stát, ale mafií dosazené individuum.
        b) Problém je systém. Systém postavený na tom nejhorším, co v člověku je.

        • Neznalkem uzavreno

          Takže summa summarum:
          a) Problém často není post/stát, ale mafií dosazené individuum.
          b) Problém je systém. Systém postavený na tom nejhorším, co v člověku je.

          Ruzna oznaceni, pro jednoho Vesmir a jeho vyvoj, pro jine Svoritel s jeho darem „svobodne vule“ vcetne cloveciho svobodneho rozhodnuti se pro to nejhorsi co v cloveku je, aby naopak pro jine tomu bylo naopak a oni jako „svati“ byli vzpominani.
          Tusil Stvoritel ze to budou ti nejhorsi kteri budou urcovat jak dal? Potrebuje se ujistit ?
          Necha to zase jen na cloveku a nebo tento svuj laboratorni pokus ukonci sam?
          Od moudrejsich se mi dostalo odpovedi ze predpokladat ci prisuzovat Vesmiru lidske uvazovani a jednani neni rozumne.
          Pak je tu jen jedna spravna cesta:
          milujme se,
          Amen 🙂

          • Když se podíváš na nemluvňata nebo malinké děti, tak z nich vane radostné očekávání a jejich pozitivní přístup k životu (samozřejmě s výjimkami, když je trápí zaražené prdíky) je doslova kouzelný. Potom se z nich v dalším vývoji stanou (převažující) hajzlové. Není náhodou, že se největší ksindl dostane do vedení států, a to navíc většinovou volbou celé populace, lidí, mezi kterými už převaha zmrdů není tak zdrcující. Milujme se bohužel není recept, recept je „Zabili jste mi strejčka, tady máte přes držku!“.

            • Cestou není ani milujte se ani tady máte přes držku. Správné konání musí vycházet zevnitř a o to se máme skutečně bát. Bát se, abychom neztratili své já. Receptem je tedy spíše modleme se.

              • U mnoha lidí platí, že ztráta jejich já by byla pro společnost velmi prospěšná. Před chvilkou jsem někde četl o zdravotní sestřičce, 24, v okolí oblíbená, v práci výborně hodnocená, která v porodnici zabila dva kojence a řadu jich týrala. Šli jí na nervy svým řevem. Bylo to v roce 1961 a komunisti ji oběsili, nelidové. Měli se podle vás modlit za její spásu a nechat to plavat?

                • Netvrdím přece, že by neměla existovat pravidla a normy, jejichž překročení znamená trest. Modlit bychom se v případě té zdravotní sestry měli za to, aby náš nutný soud o ní nám byl odpuštěn. Asi jako indián modlící se za ducha skoleného jelena, aby mu odpustil.
                  Chtěl jsem právě jen vyjádřit myšlenku, že své jednání nehodnotím ve vztahu k druhému člověku, ale ve vztahu sám k sobě, svému svědomí. Já si stanovím odkud a kam. Já rozhoduji, co je správně a za to také musím pykat a převzít odpovědnost.
                  Zmiňujete nevinnost dětí, ty ještě lidská společnost nezajímá, proto jednají instinktivně a nesoudí druhé, nejsou socializovány. Proto vypadají kouzelně a pozitivně. Neznají tím pádem žádnou faleš. My se modlíme právě za to, abychom nebyli falešní a neautentičtí. Modlím se k bohu, tedy k tomu božskému, co ve mně žije. Vlastně sám k sobě.
                  Neználek a Vy také Tarasi předpokládáte, že systém stojí na tom nejhorším, co v člověku je. I k tomu se dá dojít, já se ale upínám raději k naději. Vždy je to o souboji, vždy je to dualismus a stejně tak mohu tvrdit, že systém je založen na tom, co je v člověku to lepší. A také to nebude celá pravda.

                  • Tvrdit to můžete, ale, jak říká Emmett Brown, nebude to odpovídat vědecké pravdě, zatímco ta druhá teorie (svět řídí hajzlové) se potvrzuje čím dál víc. Ale nechal jste si k oběma přístupům otevřená zadní vrátka, takže na vaše slova musí vždy dojít.

                    • „To je dobré“ řekne si liška krmící mláďata právě uloveným labuťákem.
                      „To je zlé“ řekne si labuť která právě ztratila svého druha.
                      Viděno opodál pasoucím se (tedy nezúčastněným) jelenem – obě mají ze svého pohledu pravdu.
                      Ale která pravda je ta vědecká?
                      Když bude svět řízen moudrým osvícencem – jsa stejně moudrým – nebudu ho vnímat jako hajzla.
                      Pokud však svým založením budu hajzl a jeho řízení mi bude znemožňovat provádění hajzlovin – budu ho vnímat jako hajzla (vědomě polarizuji a přeskakuji odstíny).
                      Potkají se dva vědecké názory:
                      1) Lidé potřebují žít ve světě řízeným hajzly aby pochopili jak špatné je být hajzlem.
                      2) Lidé potřebují žít ve světě řízeném moudrými osvícenci aby se nenaučili být hajzly.
                      Který je vědecky pravdivý?

                    • Nj. Ještě tak vědět který. Ono je jich poměrně dost a mnohé se markantně rozchází.

  8. V české společnosti se vášnivě probírá víkendový výrok prezidenta Petra Pavla o podpoře možnosti zavedení administrativních odvodů do armády, aby stát získal přehled o tom, s kým může počítat pro obranu země.
    Co znamenají „Pavlovy odvody“ a kdy by museli jít bránit Česko civilisté?

    Kdyby se Česko ocitlo ve stavu ohrožení státu nebo ve válečném stavu, nejdřív by do boje byli povoláni vojáci z povolání. Potom by přišla řada na vojáky v aktivní záloze, což jsou například vysloužilí vojáci nebo ti, kteří pravidelně procházejí dobrovolným vojenským cvičením. Až na třetím místě figurují „obyčejní lidé“, kteří jsou ve věku 18 až 60 let.

    Ale pozor!
    Kdo nemusí vykonávat mimořádnou službu?
    K výkonu mimořádné služby se nepovolávají poslanci a senátoři, členové vlády, prezident, soudci Ústavního soudu, členové Nejvyššího kontrolního úřadu, členové bankovní rady České národní banky, občané ve funkcích s diplomatickými a konzulárními výsadami či imunitami, hejtmani krajů, primátor hlavního města Prahy, ředitelé krajských úřadů a ředitel Magistrátu hlavního města Prahy.

    Hmmm…? Jó, to se to někomu vykřikuje: „Hurá do zbraně!!“, když dopředu ví že ON zůstane schovaný „za bukem“.

    • Posledních pár dní už pozvolna začínají převracet a zkoumat kabátky – zatím asi nevědí, jaká barva a střih se bude nosit.
      Např. dnes na Seznamu:
      „Povinné odvody nejsou na pořadu dne, ujistila Černochová“
      a není sama. I gen. Rehka trochu ubvral na staření.
      Možná to bude mít přímou souvislost se zprávou, že Putin chce vypovědět smlouvu uzavřenou při sjednocení Německa.
      Podrobnosti tady (poid článkem i odkaz na originál):

      https://www.pokec24.cz/politika/nikdy-nepodcenujte-putina-zaklady-evropy-se-otresou/

      což mohlo být také podkladem pro analýzu MAP

      https://www.michalapetr.com/map-1920-analyza-dalsiho-vyvoje-valky-na-ukrajine-cast-i/

      kde p. Svatoš píše:
      „Pro Spojené státy a jejich spojence přináší politika zadržování Ruska zjevné geopolitické dividendy. Pro naši zemi je to otázka života a smrti, otázka naší historické budoucnosti jako národa. To není přehánění; toto je fakt. Je to nejen velmi reálná hrozba pro naše zájmy, ale i pro samotnou existenci našeho státu a jeho suverenitu. ….”
      A pokračuje:
      „Ruská válečná doktrína preventivní, ve skutečnosti varovný, jaderný úder, definuje jako “ne zničující, ale dostatečně varující, tak, aby nevyvolal všeobecnou jadernou válku”.

      Tedy …nepřichází v úvahu, že by byl namířen proti USA. Obdobně tak nebude namířen ani na Británii nebo Francii, protože ty mají vlastní jaderné zbraně, a mohly by odpovědí přestřelku vyvolat. Protože existuje řada zemí, které Ukrajinu podporují jen virtuálně, a nebo jsou tichými odpůrci konfliktu – Maďarsko, Španělsko, Portugalsko, Irsko, Slovensko, atd., přichází v úvahu pouze Pobaltí, kde ovšem žije silná ruská menšina, a na tu Putin střílet nebude, nebo Polsko, které ovšem má silnou armádu, a mohlo by se v záchvatu sebevražedného šílenství vtrhnout na Rusko, a eskalovat konflikt, tedy vyvolat opačný efekt, než odstrašující jaderný úder má vyvolat.
      Či Německo, které se ovšem drží stranou konfliktu, jak jen to jde, a včas couvne.
      „“““A Česko! Po USA druhý hlavní veřejný nepřítel Ruska ze zemí Západu!!““““

      xxxxx
      Nevím, co u naší válečnické, vražedné squadry převáží – věrnost USA, nebo vlastní, tj. osobní zájmy? Ale asi to berou vážné, když je to donutilo tak rychle udělat sice sotva viditelný, ale přece jen úkrok stranou.

      • Nemyslím si že by tohle mělo na Černochovou a Řehku nějaký vliv. Oni nepatří k lidem, kteří by nějak domýšleli probíhající děje do možných důsledků. Jedou stále v módu „Co je nám po Rusku – hlavně je třeba mu dát po papuli“.
        A navíc – vůbec jsem nezaregistroval že by Putin něco takového řekl. Celý článek na Pokecu vychází z úvahy nějakého ruského blogera, nad jednovětným komentářem jednoho člena Rady a tak dospěl k mínění že: „Rusko zpochybňuje klíčový dokument, který drží evropskou bezpečnost pohromadě.“
        No a Svatoš se o takovém ruském záměru či vyjádření vůbec nezmiňuje, takže to asi podkladem jeho analýzy nebude.

        • A nezmiňuje se o tom ani v následujících třech pokračováních. Takže buď si to nechává na nějaký samostatný rozbor a nebo je článek na Pokecu jen takovým spekulativním „plácnutím do vody“.
          To že by M&P tak významný politický tah unikl považuji za málo pravděpodobné.

        • Mně se to tak nejeví. Pan Svatoš tam cituje definici , kterou i prezident Pavel v nějakém svém proslovu zmínil:

          „Podle včerejšího, opět typicky zmatečného, vyjádření generála Petra Pavla na Staroměstském náměstí – Musíme Rusko dostat z Ukrajiny, ale nechceme ho přitom porazit – se Česká republika stala legitimním terčem pro ruské preventivní jaderné údery! Český prezident je asi blázen, který si neuvědomuje realitu, protože ruská válečná doktrína pro odvrácení uskutečnění cíle, který včera definoval na Staroměstském náměstí, nařizuje provést jaderné údery proti všem státům, které se o naplnění tohoto cíle úspěšně snaží.
          „““Směrnice schválená Putinem v roce 2020 nařizuje provést preventivní jaderné údery“““!!!
          A dál rozvádí některé kroky, které V. V. Putin už provedl.

          Takže to asi nebude jen výmysl nějakého blogera natož snad prezidenta Pavla.

          To je jedna věc – druhá je ta, že vypověděním té smlouvy si nejspíš chce „rozvázat“ ruce, protože zatímco on (tedy Rusko) závazky plní, ostatní garanti (USA, VB. Francie) nejen že je obcházejí, ale vyloženě a úmyslně porušují min. od devadesáítých let všechno. A protože Rusjko dosud nijak nereagovalo – max. jen slovně, což KoZa ignoruje, logicky tím dal Putin najevo, že už ani Rusko se jimi nebude cítit vázáno.

          Takže to asi nebude jen výmysl nějakého blogera natož snad prezidenta Pavla.

          • Článek blogera vychází ze dvou skutečností a jedné možnosti:
            skutečnosti:
            1) existence smlouvy
            2) smlouva je Německem porušována
            možnost:
            3) Rusko může smlouvu vypovědět

            To že je Rada (Duma) odstoupení od smlouvy nakloněna soudí bloger z vyjádření jednoho z členů Rady. (“Berlín ignoruje ustanovení smlouvy z roku 1990, která umožnila sjednocení Německa; dokument je třeba prohlásit za neplatný. Německo jasně ignoruje ustanovení dohody,” řekl člen Rady federace Sergej Cekov.)
            Ovšem, to že by již Rada takový krok učinila jsem se ještě nikde nedočetl. Ale i kdyby ano, došlo by v takovém případě k válce právníků a nikoli k varovnému bombardování, kterým se v analýze zabývá M&P.

            Michal Svatoš hovoří o možném varovném úderu ke kterému by mohlo dojít pokud by se Macronovi podařilo dosáhnout vytvoření evropského kontingentu a jeho odeslání na Ukrajinu. No a my už víme že Macron v této snaze neuspěl:
            Rusové reagovali bez emocí.
            „Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov uvedl, že Moskva vzala na vědomí výroky francouzského prezidenta a je si dobře vědoma jeho postoje ohledně nutnosti způsobit Rusku strategickou porážku.“ Dodal, že některé země, které se účastnily pařížského jednání o Ukrajině, poměrně „moudře zhodnotily potenciální nebezpečí“ zapojení do konfliktu. (ZDE).

            • Ne – to si nerozumíme.
              Svatošova analýza ani vyznění toho článku nemá znamenat , že by Putin už stanovil přímo datum toho preventivního útoku, natož jaderné války. Jen varuje před dalšími neuváženými kroky KoZa – a především USA ve smyslu „kdo je připraven, není překvapen“. Protože jednou trpělivost dojde každému.

              A Rusku jde doslova o existenci, není to jeho první zkušenost. Tedy o to, být připraveni reagovat okamžitě, nečekat, až se soupeř (kterému svým způsobem jde taky o jeho existenci – hegemonii) rozhodne zkusit další provokaci, další překročení, (tentokrát skutečně míněné červené čáry), což už by pro Rusko mohlo mít fatální následky.

              (Mimochodem – četla jsem už několikrát za těch pár posledních let, že za tím vyhlašováním červených linií je ruská 5.kolona a žádný Putin nebo generální štáb a pod..)

              Ale teď už Putinovi ta trpělivost (kterou současné vedení USA považuje za neschopnost) končí a nakonec – neřekl snad už několikrát a nahlas:
              „K čemu je nám takový svět, když v něm nebude Rusko“?
              Není jeho vina, že svět buď neposlouchá, nebo si nedovede představit jinou hodnotu, než peníze, majetek, moc – a vlast je pro ně pojem nepochopitelný (podobně jako u nás), takže mu nevěří?

              Jaká konkrétnější vyjádření ještě potřebujeme?
              Kdo by byl dostatečně důvěryhodný?

  9. Dvě prolhané ženské
    Nebo sklerotické, pokrytecké či oportunistické?
    (Pruděním k lepším zítřkům 🙂 )


    (cca 01:00-05:00)

    30 let se v ČR pravičáci a asociální oportunisté, jako je Dernerová a Bobošíková tvářili, že diskriminace kohokoli morálního a slušného je v pořádku, oprava: neexistuje.
    Nyní, když už došla řada i na ně, a těm méně primitivním již dochází „která bije“, se diví a tvrdí, že ta ostrakizace a šikana přišla až s touto vládou.
    Ani je nenapadne, že už v ’90 letech to byli právě oni a jim podobní, kteří tuto zrůdnost zavedli. Kdokoli ukázal na prolhanost, podvody a kriminalitu pravice (OF, ODS, podnikavci etc.) byl komunistická zrůda a bolševická svině, která se snaží zničit svobodu a rozbít mladou demokracii.
    Smutný paradox je, že právě Dernerová na C-19 popisuje sklizeň své fanatické tuposti:
    Fašistické felčary zabijáky, kterým umožnilo vyrůst právě „pravičácké“, asociální jednání a oportunistická benevolence davu.
    Vědomá nebo nevědomá zrůdnost? Vytloukat „politické body“ na tom, co za 30 let vyrobila a způsobila?
    Kdyby neměly komunisty, musely by si je vymyslet (Marx).

    • Dernerovou neznám, nemohu tedy posoudit nakolik je lhářkou a ani mne to zas tolik nezajímá. Ale v čem lže Bobošíková? Dle mého mínění už dlouho prudí správným směrem a svoje prudy má věcně a průkazně podložené.

      • „nakolik je lhářkou“ + „v čem lže Bobošíková“
        Bobošíková: „To jsme přeci vídali v dobách dávno minulých.“
        Dernerová (fundamentální lež): „Máte naprostou pravdu. Já si myslím, že to přichází s touto vládou.“
        Dernerová i Bobošíková „ladně“ přeskakují (v tom, v čem si minimálně těch 5 minut notují) OF, Havla, Klauze, Zemana, 34 let etc.
        Amnézie?

        Link, stopáž i textový komentář jsou k dispozici.
        Otázka je tedy „řečnická“? Nebo trpělivý mentor zkouší žáky hravou nechápavostí či trollingem? 🙂

        „Poznáte je po jejich ovoci“ (Matouš 7:16-20 B21), které dospělo evolucí až k americké doktríně „plodů z otráveného stromu“.

        Ale řečeno s klasikem i jinak:
        „Demokratismus a pravičáctví je udivující víra, že ti nejpodlejší lidé budou dělat ty nejpodlejší věci pro největší dobro všech.“
        demokratismus – ideologie postavená na tom nejhorším, co v člověku je
        pravičáctví – asociální až patologický oportunismus

      • Prozře dav? Krade AI?
        (AI – artificial intelligence)

        Varování:
        Není určeno pro primitivní nebo oportunistické podnikavce a asociální „pravičáky“.
        Může způsobit bolest hlavy z přetížení.

        „Hoši“ a podnikavci si jdou kvůli datům po krku. (AI by prý měla být zdaněna.)

        Jak to vypadá na „písečku“?
        Tak například Microsoft nedávno (prý nedopatřením) vykrádal data z prohlížečů.
        Jak se dají „nedopatřením“ krást data?
        – Jak se sakra může stát, že se (sám sebe) naprogramuje softwarový zloděj?
        – Pak se vloupá do miliónů počítačů, kde bezpečnost střeží ti nejlepší z nejlepších?
        – Jak se stane, že nejdůvěryhodnější strážce „pravdy, lásky, čestnosti a demokracie“ (CIA) posvětí jiného z nejdůvěryhodnějších, strážce počítačové bezpečnosti, a tento „důvěryhodný“ strážce počítačové bezpečnosti vpustí zloděje do miliónů počítačů?
        (Například „nezávislými“ masmédii propagovaný NOD32 od liberálně-demokratického ESETu?)
        – Jak je možné, že zmíněný zloděj krade data pod rukama Microsoftu a ESETu/NOD32 a vynáší je z počítačů?
        – Potom tento zloděj pronikne na území Microsoftu nebo jeho partnerů?
        – Postaví bez jejich vědomí serverovnu a do ní umístí, nainstaluje a nakonfiguruje server?
        – Do serveru každý den přináší bez povšimnutí data?
        – Ta data pak bez povšimnutí „nedopatřením tečou na stůl“ nějakému zaměstnanci Microsoftu nebo jeho partnera?
        – Výsledek zpracování dat pak „někdo“ užívá, využívá nebo zneužívá ve prospěch Microsoftu a jeho partnerů a Microsoft si toho nevšimne?

        „AI“, stroj na rabování dat
        (A jiné amorální až kriminální skutky. Lež, propaganda, manipulace, špionáž, vydírání etc.)

        „AI“ není AI, ale jen součást holdingu sdružujícího obrovský kombajn na rabování dat a sekcí, které data přebírají, třídí a vkládají do šuplíčků, odkud je jiné sekce následně podle instrukcí a potřeb z těchto šuplíčků berou, kompletují a zne/vy/užívají a zpeněžují.
        Někdo vyrobí a jiný čmajzne. Nahrabaná data prožene karuselem/“vypere“ a demokraticky prodá anebo jinak použije ve svůj prospěch.
        Takový „Aladdin“ ze světa financí ve světě dat.

        Stroj funguje v síti, kterou nyní kontrolují „hoši“
        Ti „hoši“, kteří odedávna rabují svět.
        Například IBM(USA) od roku 1933 pro sebe a nacisty. Po válce cestu nastoupili i Microsoft, Apple, Google, FB etc.
        „Hoši, co spolu mluví.“

        Přišla nouze na sedláka/“kadeřnici“
        Dokud vlk dávil ovce v jiné části ohrady, byl podnikavec zticha a spokojen. Nyní však bestie rve a rdousí i podnikavce.
        „Hoši“ se rozhodli „na hulváta“ ukrást vše pro sebe. Od invence, přes práci až po cizí čas.
        Dokud házeli kosti pod stůl, psi jim lízali ruce. Podnikavci byli spokojeni.
        Davu podle instrukcí a doporučení lhali, dav podváděli, okrádali a desátek odváděli.
        Že dav díky němu strádá a lidé umírají? Asociála netíží. Účel světí prostředky.
        Dav si přece může za svůj úděl sám.

        Jenže nyní „hoši“ sáhli na data/prachy podnikavcům. Té části davu, která se viděla „za vodou“.
        „Kadeřnice“ se diví, že „hoši“ nedodržují pravidla a tak nějak jí nedochází, že si například v ČSSR/ČR tento osud nachystala sama.

        A je tu opět otázka:
        Je třeba věci hodnotit v širším kontextu, nebo vše vyřeší peníze, bůh a „neviditelná ruka trhu“?

        Příklad dvou, jednoduchých, primitivních podnikavců, nebo asociálních bezohledných oportunistů?
        (Aby bylo jasno: Má stát finančně podporovat umělce, o jejichž tvorbu nemají lidé zájem? – cca 15:10-20:40)

        Za socíku bral „umělec“ i umělec plat. Ti lepší anebo „snaživější“ dostávali k platu „nadstavby“.
        Dalo by se říci, že šlo o „dvousložkový příjem“.

        Tak jako je podnikavec větší či menší asociál anebo jedinec s patologickými sklony, je „umělec“/umělec jedinec s různými tvůrčími odchylkami/úchylkami, které větší či menší část davu chápe zpravidla kladně.

        Za předpokladu, že „neviditelná ruka trhu“ existuje, jsou podnikavec a Bobošíková moudří, zodpovědní a morální géniové, a jejich výrok: „Jestli si herec není schopen na sebe vydělat, ať jde dělat něco jinýho.“ není výrazem stupidity, nebo asociálního a vědomého oportunismu.

        Pokud však platí, že:
        Stejně jako masmédia, banky, průmysl, včetně kultury, ovládla po 30 letech mafie, chamtivost a primitivnost, která určuje, kdo má a kdo nemá sociálně, ekonomicky i fyzicky přežít, jsou ti dva a jejich kohorta zcela mimo. Záměrně nebo nevědomě?
        To znamená:
        Cenu umělce a umění mají určit peníze, které dav nemá, protože je podnikavec „odklonil“ a „optimalizoval“?
        Cenu obrazu nebo mazanice mají určovat takoví, co vlastní prolhaná masmédia, vyvěšují v ČR ukrajinské vlajky, vedou války, kradou, podvádí a vraždí lidi po miliónech?

        Jinak řečeno:
        Ti „datoví podnikavci“ sami sebe vmanévrovali do pozice onoho „neschopného umělce“.
        Ve své stupiditě si neuvědomují, že toho „neschopného umělce“ z nich někdo udělal, dělá a za peníze davu (jehož jsou součástí) udělá. A ten „někdo“ je jiná „kadeřnice“, které to nalinkoval „Goldman Sachs“.

        Když přišli nacisté pro komunisty, mlčel jsem – nebyl jsem přece komunista.
        Když zavírali sociální demokraty, mlčel jsem – nebyl jsem přece sociální demokrat.
        Když přišli pro odboráře, mlčel jsem – nebyl jsem přece odborář.
        Když přišli pro mě, nebyl už nikdo, kdo by se mohl ozvat.
        (Martin Niemöller)

      • Drulák má odvahu říkat pravdu. Stejně poučná je debata na Echu, kde se projevilo dřevácké a zákeřné Vondrovo lhaní. Ten chlap je s velkou pravděpodobností agent CIA, tedy nebezpečnej a zlej, a měl by jít sedět, jako všichni agenti cizích mocností. Hlavně se tam projevil ten fakt, že v rovné debatě tahle americká prasata nejsou schopna své lži obhájit. Dík Echu a Kaiserovi.

        • „zákeřné Vondrovo lhaní“
          Patologický oportunismus je skvělá reference pro „svině, ale naše svině“.
          Rozvědky to dokáží ocenit.
          Tomu pravděpodobně nedávno „oceněnému“ nebylo ani padesát.

      • 1. část korektní.
        K druhé části:
        (zmíněné zmetkovi padáky a motorky) – s použitím algoritmického myšlení, by mělo každému zamrazit.
        Vzpomíná si ještě někdo, jak prezentovali Putina? Bylo to ještě před tím, než Putin žádal veřejně dav o podporu.
        Ruská propaganda jej představila v šotech jako bojovníka v kimonu. (Těch charakteristik bylo více.)
        Ukrajina natáčela videa v obdobném duchu (hummer přejíždějící ukrajinskou bystřinu etc.).

  10. Nula doporucuje se modlit 🙂

    Správné konání musí vycházet zevnitř a o to se máme skutečně bát. Bát se, abychom neztratili své já. Receptem je tedy spíše modleme se.

    Po staleti se poslusny lid modlil a modli dodnes s vysledkem ze prave pro nic nedelani a jen modleni vladnou lidstvu prave ti co vladnou 😦

    Internet v dnesni dobe nabizi tisice rozdilnych nazoru a pohledu a rada lidi se domniva (naivne) ze cim vice toho obsahnou/ uvidi tim lepe si budou moci vybrat.?
    Obraci se proto na nektere blogery, nominuji vyrazne osobnosti (vseho druhu) a pokladaji otazky.

    Nominovan radou posluchacu byl i starosta ctvrti Reporyje.
    Redaktor vyhovel.
    Vysledkem je co ?
    Pro nekoho obohaceni pro jineho opacne,
    pro nekoho take jak doporucuje nick Nula potreba se pomodlit ?

    • Lukavec měl, co jsem to sledoval (chvilku), ve tváři výraz Ježíše na kříži se rekreujícího. „Pro nekoho obohaceni pro jineho opacne,
      pro nekoho take jak doporucuje nick Nula potreba se pomodlit ?“ A pro někoho pomočit.

      • Pletete páté přes deváté, pánové. Nechcete pochopit – selber Schuld.
        Chcete-li změnit svět, změňte nejprve sebe. Tam směřuje můj příspěvek. Začni každý od sebe samého. Nejde vůbec o nějaký poslušný lid. Nejde o modly a věrouku. Jde o nějakou formu porozumění sám sobě, chcete-li jistou kontemplaci, pak si mohu ujasnit, kým chci být.
        Například se mohu modlit, aby mě to nesemlelo, pokud se rozhodnu vstoupit do veřejného života, neboť víme, že moc korumpuje.

        • Vaše teorie ozdravné a spásonosné modlitby platí pro ty, kteří se chtějí stát lepšími, jako ta Arizonská pěnice z Limonádníka. Jenže co když někdo usiluje o to, stát se hajzlem, protože je vědecky i statisticky dokázáno, že se to rozhodně vyplatí? Potom mu vlastně ta modlitba pomůže k páchání většího zla.

          Frekventanti Tarasovy terasy už mají pohledy na svět a názory na lidstvo usazené a neměnné. Dvě desítky let se Astr snaží odvrátit mě od mého primitivního materialismu a přimět k příklonu k většímu duchovnu. Marně. Musel jsem se podívat, a to si myslím, že s cizími slovy jsem na tom mírně nadprůměrně, co znamená kontemplace, pletla se mi do tomo komplementace. Přímý kontakt s Bohem. Pro tento případ mám připravenou strategii, která, myslím, i samotného Boha překvapí. Za sebe musím říci, že vaši strategii chápu a neposmívám se jí, ale schází mi to, že není v praxi účinná, svět v bujarém a třeštivém tanci bláznovství a šílenství směřuje k záhubě. A to se např. církev svatá katolická už dvě tisíciletí snaží skrze modlitby ho změnit, zlepšit. Nedaří se. Tedy asi tudy cesta nevede?

          • Dovolim si dodat ze mimo ty jedince kteri se chteji stat lepsimi a je jich mnoho a premnoho kazdeho Noveho roku kdy plni jsou predsevzeti a se nekteri i modli aby od ted lepsimi byli, avsak vydrzi jim to jen chvili,
            jsou i taci kteri si preji jen pro ne to dobre co pro jine je nedobre a (selber Schuld) vlastni vinu nikdy nemeli a mit nebudou to jsou ti co zaujati jen sami sebou jsou.
            Proto jit do sebe a zacit od sebe je pro tyto rec o nicem a zcela marna,
            neb mozkovny jejich jinak nastaveny jsou,
            ve vire ze jen jejich cesta je ta spravna 😦

        • „o nějakou formu porozumění sám sobě, chcete-li jistou kontemplaci“
          Kontemplace je hloubání, meditace.
          Víra je přesvědčení, náboženské smýšlení.
          To jsou dvě odlišné disciplíny.
          V případech prázdného nebo účelového/fanatického uchopení kontemplace může dojít k patologickému zvratu, kdy rozjímání přejde ve vidinu, a co hůř, i vizi posedlého, pře motivovaného fanatického vizionáře.
          Meditace NENÍ pro každého.
          Podobný účinek má/může mít nadužívání „trávy“, kdy někteří jedinci získají pocit „božského nadhledu“, který přijme jejich mozek jako fakt, a není téměř smrtelníka, který by se pak s takovým „polobohem“ domluvil.

          • Kontemplace je prostě soustředění pozornosti na …. O jaký druh soustředění jde, je nutno pochopit z kontextu v jakém je to slovo použito.
            Přesvědčení je závěr vystavěný na přijatých argumentech nebo získaných zkušenostech = práce rozumu.
            Víra je názor převzatý od uznané autority (důkazů netřeba).
            Meditace JE pro každého. Jde o přípravu na hlubší soustředění. Některé druhy meditací vyžadují předchozí průpravu k dosažení uvolnění, jiné mohou nastoupit i samovolně aniž by na ně bylo cíleno.
            Nemám vyčteno – mám odzkoušeno.

            • „Meditace JE pro každého.“
              Přání otcem myšlenky.
              Soustředění již není závislé na mentálních možnostech mozku a aktuální fyzické a psychické kondici?

        • Mám na chrbte 7 krížikov, som rád,keď sa mi podarí dobre vyšťať a vys..ť a to čo určite „necítim“ je, že som povolaný k tomu aby som menil svet. Viera v Boha je intímnou záležitosťou každého človeka a ja uznávam,že veriacemu človeku môže byť osožná . Najmä v krízových životných situáciách.Napríklad v zákopoch na Ukrajine by sa dnes len ťažko našiel nejaký ateista.
          Len neverím,že chlapi bojujúci pri Avdejevke sa modlia preto,aby „zmenili svet“.

            • Kamil!
              Keď na teba padajú bomby a ty vidíš ten masaker okolo seba,tak pochybujem,že by si sa začal modliť k Bohu za svetový mier! Vtedy je na mieste jediná modlitba …“Bože zmiluj sa nado mnou a zachráň ma ! “ Kedysi sme spolu diskutovali o filozofoch a ideológiách.Ja som tvrdil,že práve oni,filozofovia a nimi vytvorené ideológie majú na svedomí všetko to svinstvo na svete včítane vojen. A mňa neuveriteľne serie,ak sa dnes hocijaký kokot prezentuje na verejnosti tým,že si k svojmu menu pridá slovo „filozof“. PhDr.XY – filozof. A každá z proti sebe bojujúcich strán vo vojne má takého filozofa – „milovníka múdrosti“,ktorého jedinou dannosťou je schopnosť teoreticky ospravedlniť konanie svoje,alebo toho,kto si u neho takúto službu objedná.
              Raz za dlhú dobu,veľmi zriedka,sa niekde narodí človek,rodený vodca – osobnosť tak výrazná,že dokáže za sebou strhnúť davy a presvedčiť ich k pokusu zlepšiť svoj život.Takýto ľudia sú potom príčinou toho,čo nazývame „dejinný zvrat“.Dokážu zmeniť svet či už v pozitívnom,alebo negatívnom zmysle toho slova.
              Dnes takúto osobnosť široko-ďaleko vo svete nevidno.Ľudia dúfali a dúfajú,že by ňou mohol byť Putin.Ja o tom skôr pochybujem.

              • To máš pravdu. Když padají bomby a lítají kulky, myslí asi každý jen na to přežití. Jsou ale také „čekačky“, které se vlečou a na zamyšlení je čas. Potom od myšlenky či modlitby: „Bože, už aby to skončilo!“ není tak daleko k: „Bože, kéž by to už nikdy znovu nebylo.“

          • „veriacemu človeku môže byť osožná“
            Víra je dobrý sluha, ale zlý pán.
            Věřící člověk je přítelem, dokud má pocit, že mu někdo, nebo něco nebere berličku – jediné, co mu „v zákopu u Avdejevki zbylo“.
            Skutečně věřící jedinec přicházející o víru se buď hroutí, nebo se z něj stává fanatická bestie.
            Podle okolností a síly religiozity.
            Jiný úhel pohledu je záměna víry za vědomý materialistický oportunismus.

            • Většina lidí si pojem „víra“ automaticky spojuje s náboženstvím a vůbec si neuvědomuje jak má víra široký záběr.
              Mohu věřit: v lásku blízké osoby, v lepší příští, ve své schopnosti/vlastnosti, v nějaký řád všehomíru (nebo ne-řád), v to dobré (ale i zlé) co je v člověku obecně, v sílu přírody (vždy si nějak poradí), v osobní osud (jsem tu abych …), ve vědu … a mnoho dalšího, pro co nemám dostatek prokazatelných důkazů, abych svůj přístup mohl označit za vědění ale přesto si za ním stojím.
              „Skutečně věřící jedinec přicházející o víru se buď hroutí, nebo se z něj stává fanatická bestie.“
              Skutečně věřícímu jedinci, uvědomujícímu si že je věřící a nikoli vědoucí se to nestane. Součátí opravdové víry je pokora a otevřenost novému poznání – vím že nic nevím ale stále se učím.

  11. Tarasi, Biden podpořil Macrona v jeho plánu válčit přímo s Ruskem. Budeme mít válku Macron (nový Napoleon)+Zelenskyj podpoření Bidenem proti Rusku. Rusko má jederné zbraně, ale Francie má také jaderné zbraně (viz zkoušky na atolu Mururoa). Tak to asi skončí nerozhodně.

    • Rusko má skoro šest tisíc jaderných hlavic, Francie necelé tři stovky, takže plichta asi neee, ale ani vítěze nebude možno vyhlásit, leda tak z Air Force One, ale až mu dojde palivo, tak taky zmlkne. Nějak se pozapomnělo na to, že jaderné mocnosti spolu nemohou válčit, že je to vyloučeno z podstaty věci.

    • A jakou formou ho podpořil?
      Pohladil ho virtuálně po hlavičce se slovy: „No jó, no jó, Emánku… a teď už pomodlit, vyčůrat a spát.“?

    • „Tak to asi skončí nerozhodně.“
      Jestlipak si na konci toho „veselí“ oportunista, pravičák, fanatik, asociál či podnikavec vzpomene, co zaseli?
      Copak jim asi proletí hlavou, až po nich zůstane jen smajlík na betonové zdi? Ale to se ti sluníčkáři musí stále usmívat, aby nepromeškali ten správný okamžik.
      Kdo ví, jestli jim pak dojde, proč letí komínem spalovny koncentráku, jako ty tisíce lidí před nimi?

      • V komínu už hlavu mít nebudou. Takže jim to musí dojít/nedojít dříve než o ni přijdou. Správný okamžik jim jistě neuteče.
        A kdo je tím komínem pošle?

        • „V komínu už hlavu mít nebudou.“
          i. Černý humor. Humor skrze slzy. Netřeba brát zcela vážně a doslova. 🙂

          „Správný okamžik jim jistě neuteče.“
          Sluníčkář je „americky polite“ ve chvíli, když má dojem, že se někdo dívá.
          Většina z nich, ve chvíli, kdy si myslí, že je nikdo nevidí, se oddává depresi, přemýšlí o sebevraždě nebo bere antidepresiva …
          … a musí také spát. 🙂
          (Mnoho z nich má neklidný spánek bez úsměvu. Mozek zpracovává denní deprese.)

          „A kdo je tím komínem pošle?“
          Oportunista, na kterého zatím nedošla řada?
          Ti, co zbydou?
          Ten, kdo je má (zatím) zařazené mezi „bastard, ale náš bastard“?
          V lepším případě pozvolna pohnojí zem, kterou zaneřádili.
          Válka je svině.
          Minimálně tak velká, jako ta, která ji porodila.

    • Není mi jasné proč ten muž v černém míří na upáleného pistolí. Napadá někoho jaký to může mít důvod?

      • „jaký to může mít důvod?“
        1) Předpisy (krytí)?
        2) „Pře motivovanost“ a psychické nezvládnutí situace.
        3) „Formátovaný“ jedinec. Liberál „odkojený“ indoktrinovanou společností.

        Ale vzhledem k textovým doprovodům videa (kolegové toho sluníčkáře prý sami upozorňují na potřebu hasicího přístroje a ne zbraně) a k projevům toho jedince, je to nejspíš libtard (liberálně sluníčkářský fanatik).
        Blbec, aktivní blbec či nebezpečný aktivní blbec.

  12. Schéma symbiózy: podnikavec vs. stát
    TLAČOVÁ BESEDA Amaterizmus bývalého vedenia spôsobil miliónové straty
    (cca 08:00-09:15)

  13. Schéma „nasouvání“ oportunistů a imigrantů
    Mezi lety 1933 a 1945, za pomoci IBM(USA), dosadila NSDAP (německá nacistická, fašistická strana) „své“ lidi.
    Stejně jako to pohrobci USA a EU dělají dnes. Havlem (Vondrou etc.) počínaje a například Ukrajinci konče.

    Americká korporácia DELL si z našich zákonov si robí trhací kalendár a likviduje zamestnancov
    (cca 00:20-01:20)

  14. Země východní Evropy dostaly velkorysou nabídku.
    Místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace Dmitrij Medveděv během maratonu „Znalosti na prvním místě“ ukázal mapu rozdělení bývalé Ukrajiny, kde se Vinnická oblast stává součástí Rumunska, Užhorod jede do Maďarska, Polsko dostává Lvov, Ivano-Frankovsk a dokonce i Žitomír a zbytek se připojí k Rusku. Moskva nabízí vše, o čem Bukurešť a Varšava dlouho a zoufale snili (o Budapešti ani nemluvě), a dokonce, co je nejdůležitější – bez účasti na smrtelném a beznadějném konfliktu. (více ZDE)

    • chápu to dobře, že rozděluje a daruje něco, co nevlastní? jsem zvědavá, komu nabídne moravu, slezsko a čechy.

      • Křehká progresivně-liberální buzolátská (j)elita si zvykla na to, že se s ní zachází v rukavičkách. Takže Medveděv se poučil u ussáckých gangsterů (darovali Kosovo Albáncům) a po dobytí Ukrajiny rozdá její části sousedům. Všichni budou spokojeni, všichni budou mít podíl. Až nás Rusko obsadí, potom samozřejmě rozparceluje i Česko podle svého rozmaru. Nechají si Karlovy Vary, ale jinak Sudety dostanou zpátky Němci, zbytek Rakušani (obnovena monarchie), v Ostravě gubernátor Jarek a z Prahy bude zřízen záchytný tábor pro migranty všech barev, Pražáci ponecháni na místě jako obslužné síly.

          • Jó, fakt? 🙂
            Co asi budete říkat, až se domů k vám (na Moravu) vrátí všechna ta verbež, kterou jste vyhnali dělat kariéru do Prahy? 😀

            • žádnou takovou verbež neznám 🙂 já naopak s radostí prodala byt v praze, neb se mi tam nelíbilo 😦 na moravě je to tak nějak lepší 🙂

              • Ano. Na Moravě totiž vědí jak si zjednodušit život. Například – přestali prý rozlišovat velká a malá písmena. 🙂

                • Nerozlišovat může být jakýsi tik, z lenosti, protože mačkat shifta je obtěžující a zdržující, není to jenom moravská specialita. Ty brněnské exportní vejlupky jsou charakteristické pro velká města (s výjimkou Ostravy a Ústí), protože Plzeň, Liberec, Budějovice, Hradec atd. byly a jsou baštami pravice. Samozřejmě platí, že Praha matka měst, ale proč velikost sídla určuje politické směřování obyvatel, to ví Pánbůh. Možná že tlačenice v městské dopravě a čuchání cizích zapocených podpaždí vede podvědomě k odporu k socialistickému kolektivismu a naopak k vyznávání liberálního individualismu. Taková zapařená tramvaj za vedra a za deště nutně vede ke vstupu do ODS. Tam to taky smrdí.

                  • jojo, je to z lenosti, než bych našla shift, tak zapomenu, co jsem chtěla napsat 🙂 a ještě, že v brně nemáme tramvaje 🙂

                    • Dnes už má většina klimošku. Ale ani ta nedokáže eliminovat tu směsku všelijaké chemie co na sebe všechna pohlaví plácaj. Zlaté podpaží.

                    • „Pravidla českého pravopisu umožňují psaní obou variant, tedy podpaží i podpaždí. Důležité je zachovat v textu jednotnost.“ Tedy: když zdejší guvernér napíše podpaždí, bude Kamil, notabene z Práglu, držet linku guvernérem nastavenou, jinak… raděj nedomýšlet.

                    • No dobře. Tak tedy „zlaté podpaždí“. Holé i chlupaté. Na té pestré paletě deodorantů, ze které mne občas pálí i oči, to nic nemění.

Napsat komentář