Vltava všechno nevyřeší

Po Astrovi se zeptal Karel: „Tarasi, já jsem vám to přece tak na podzim roku 2021 psal. Abyste chodil na houby, v létě na borůvky atd. a vykašlal se na politiku. Protože žádná naděje není. Pokud vím, žijete někde v pohraničí v krásné přírodě, snad v pošumaví, nebo v podkrušnohoří či v blízkosti Orlických hor…co vám tam chybí?“ – Nechybí mi (kromě lepšího zdraví) vůbec nic, Karle, zařídil jsem si to podle svýho, ale kocour Helmut IV. je hrubě nespokojen (je nervní) a protože mezi časem ovládl všechny taje a zákoutí české politiky, tak dost vyšiluje: „Jak můžete připustit, aby vám vládli takoví kreténi, jako je Lipavský, Černochová o brněnském politologovi už vůbec nemluvě?!“

A protože se v politické ekonomii a sociologii ještě neorientuje dostatečně, těžko mu vysvětluju, že ve chvíli, kdy nejmocnější sociální skupinu ve státě tvoří kapitalisti (od kadeřnice až po Goldman Sachs) a připojují se k nim ti, kteří mají ze systému, ve kterém se řádně neodvádějí daně a panuje velká nespravedlnost v odměňování (soudci), také profit, jako jsou humělcové a další, mnou tady mnohokrát vyjmenovaní, tak je vytvořena masa voličů pravice dickensovského typu, pravice svým charakterem té z dob rozvíjejícího se kapitalismu devatenáctého století. A protože mají ve svých nečistých prackách média, tak umějí vytvořit mezi voliči prostředí ne nepodobné milieu fotbalistických fanoušků, zejména mezi mládeží a Pražáky či Brňáky, kteréžto prostředí – při jisté tuposti zejména starších potenciálních voličů levice (seděj doma na zadku) a nemohoucnosti a neschopni této samotné – potom vede ob jedny volby k vítězství pravice. Ob jedny proto, že si vždy po vládnutí pravice většina lidí uvědomí, co to zvolila za sráče a k těm dalším volbám přijdou ti z levice, co předtím seděli na zadku, a nepřijdou ti z pravice, kterým došlo, co u minulých voleb způsobili. To jsou všichni ti obrácení pravičáci (defilují u Xavera jak svatí na orloji), kteří si dnes mohou hlavy ukroutit, ale vlastní vinu v minulosti si nepřiznají.

Takže příští volby by měly vyhrát středové a levicové strany, pokud ovšem debilizace národa nepostoupila tak daleko, že voličské prostředí v Kotlině je mrtvé, jako řeka, do které někdo vypustil fenoly. To díky přílivu nových, mladých sil, které byly vychovány nikoliv knižní kulturou, ale tou elektronickou. Výsledkem pak je, že sice skvěle rejdí palcem po mobilu, ale nedají si dohromady jedna a jedna. A ti trochu inteligentnější se pak lepí k obrazům, asfaltu a lezou na rypadla.

Ale vysvětluj to kocourovi, to je radikál jakobínského typu a nejraději by osazenstvo Strakovky i Hradu naházel do Vltavy.

Jisté řešení by to bylo, o to nic, ale co chudák řeka, tohle pak už žádná čistička nespraví.

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.

13 thoughts on “Vltava všechno nevyřeší

  1. Jaké levicové nebo středové strany lze dneska volit? Zůstaly jen strany pravicové nebo „pravostředové“.

    Bohužel pražské Náměstí republiky nemá dostatečnou velikost, plzeňské je delké dost, ale pro dost lidí je to tam trochu z ruky, takže instalace osvědčeného zařízení by měla jen omezený účinek. Někdo by sice mohl přijít s nápadem vysílat přímým přenosem jeho využívání v televizi, až na to, že osazenstvo ČT by tímto způsobem mělo být ošetřeno hned na začátku. A jak znám lidi, stejně by to skončilo nějakým dalším Thermidorem a Brumairem, a zase jsme z deště pod okapem…

  2. „… nějaký muž, říkejme mu třeba Lado, napadne ženu – té říkejme třeba Olga. A teď se můžeme rozhodnout, jak se zachováme,“ nastínila Pekarová situaci ze života. „Zachováme se tak, že jí pomůžeme? Anebo se otočíme zády a řekneme, že si za to vlastně může sama. Neměla tudy chodit, neměla se takhle oblékat. Bůh ví, jak to s ní vlastně je, ona nemá doma moc pořádek, je to taková ne úplně slušná holka. Tak téhle nepomůžeme,“ přemítala nahlas Pekarová o způsobu, jakým si myslí, že dnes probíhá diskuse o konfliktu na Ukrajině. (PL)

    Pekařová nehovořila k dětem z prvního stupně základní školy (třetí třída?), mluvila ve sněmovně k poslancům. Je sice pravda, že pro některé z pětikolky je to jediný způsob, jak jim to podat, aby to pochopili, ale přece jenom…

    Nějaká žena, říkejme jí třeba Stračena, předsedá sněmovně.

  3. Je to u nás vážně jako na houpačce, kde se střídají katastrofální rozesírači s průměráky až mírnými neschopy, přičemž po rozesíračích i jejich průměrnost nějaký čas působí nadějně. A pak si to zase prohodí. Něco s naší národní mentalitou bude asi v nepořádku. Jaký rozdíl oproti Rusům, kteří dokázali rozpoznat schopného člověka a stabilně jej budou podporovat snad až do jeho skonu. A nic na tom nezmění bezpříkladná západní antikampaň, žádné sankce, kolektivní ostrakizace, urážky, vyhrožování ani válka. Právě naopak, oni jej o to více podporují a o to pevněji se ztotožňují na společném zájmu ve prospěch své země. V tom se západní pasáčci přepočítali a chybně odvodili mentalitu Rusů od mentality svých poddaných Čechů a mnoha dalších menších národů. Je otevřenou otázkou, jestli je naše mentalita zapříčiněna naší malostí, nebo jestli je naše malost zapříčiněna naší mentalitou.

    • Podobnou chybu jako dnešní Bidetové a Makaróni udělali nacisti s Rusy coby zesměšňovanými podlidmi (plus šílenými represemi proti civilům při vedení války). Nasrali je a nasraný Rus je horší rozzuřeného slona. Stejně tak sankce mu dávají najevo, že je necivilizovaný a bez Chanelu N°5 je namydlený. A Putler a Russáci – a je to tady zase. Myslím ale, že od naší mentality nic Západ neodvozoval, války, kolonialismus a otrokářství jsou v nich jako v koze a nepotřebují se inspirovat u knedlíků.

  4. Tarasi marne jsem doufal ze alespon zamyslis nad moznosti ze si ti starsi ci lepe pametnici jako volici vzpomeli na casy kdy soc.dem. mel dvoucifarne vysledky a ze tato probuzena strana jako koalicni partner by mohla byt jednou z tech pristich ktere nepolezou do ritniho otvoru stale dale a radostneji ci zaplaceneji.
    Bylo to smeteno jednou vetou o odepsanem Paroubkovi ci tak nejak, pritom verni volici ODS knizeci strany i te namorne lupicske verne hazi sve hlasy at se deje co se deje.
    Tech 30 let stacilo na to aby se vytvorily zcela nove vztahy mezi lidmi a tim i mezi stranami.
    Nejde uz jen o nejmladsi kde mobily z mnohych udelaly debily, hlasi se k tomu uz i 30tnici ba i starsi.
    Nahodne jsem nasel +30leteho ktery si sve moudro pojmenoval
    „CzechCloud“ a tam pri odkazu na ministra Rakusana ktery objizdi republiku vyslechl ze ani on nemuze za vse co se po Sametu nepovedlo, nebot v 89 mu bylo jen 11 a nebyl ministrem!
    Dalsi 30nik je mlady muz jmenem Strakaty, ktery podobne dal nazev svym rozhovorum nazvem „CzechCrunch“!
    Crunch je zvuk při drcení, a pan Strakaty tim naznacuje ze „drti“ ty ktere zpovida ?

    Jeho rozhovor s premierem Fialou ale „crunchy“ nebyl 🙂
    Vychutnejte si pana premiera v odpovedich na drtive/crunchy
    otazky pana Strakateho:-)

    Fiala: Jsem si jistý, že vyhrajeme.

    • Marně doufat je byznys naprd. Moje radost by asi byla větší než tvoje, kdyby se někomu podařilo resuscitovat sociální demokracii nejenom u nás, ale i v Evropě. Pamatuju časy, kdy Brandt a Schmidt šli přes 40 procent a to samé bylo ve Francii a Švédsku. Jenže situace je dnes jiná a já si sice hraju na proroka, ale jsem spíš realista: i když Paroubek mluví velmi rozumně a jeho argumentace je přesvědčivá, má na krku závaží v podobě psí hlavy a oslích uší, které mu nasadila česká miliardářská média. Navíc Volfová je nešťastný typ a to spolu s podobně nešťastnými způsoby Jiřího (Kdo to má? Aféra s tlumočnicí atd.) jsou předurčeni k max. 1 až 2 procentům. Podobně je na tom Káča (infantilní projev) a protože ani Paroubek, ani Konečná se neodváží vytáhnout z almary třídní boj, tedy ideologicky podložený útok na vládnoucí kapitalisty, nikoliv však přes Jáchymovy a Gulagy, ale boj ekonomický, přes daně, tak nemají šanci. To vyčítám komunistům především, že ačkoliv měli všechny trumfy v ruce, tak to zazdili patrně na věčné časy, přes debilitu vedoucí úlohy dělnické třídy, represe a osobní (intelektuální) nezpůsobilost Brežněvů a Bilaků. Je to v loji a kapitalisti jsou dnes tak silní, že si dovolují přes své pohůnky v politice ohrožovat svými imperiálními choutkami život na Zemi. Podobná hovadnost, jako byla dovnitř systému ta brežněvovská, tentokrát směrem ven, v mezinárodním měřítku. Narodil jsem se měsíc před skončením války a vypadá to, že symetrie může být dodržena, měsíc po mém nepochybně smutném skonu to vypukne znova. Tedy ale doufám, že to nezažiju.

  5. Tarasi, já vidím jedinou naději v tom, že zloduch Putin a zlí Rusáci nakonec uspějí a ten konflikt pro ně skončí vítězstvím. Tím bude zpochybněna autorita našich vládců…agenta Pávka, Nutelly Fialy, gestapo dozimetra Rakušana, Stříže s Bradáčovou…+99.9 procenta našich médií včetně téměř všech našich herců, zpěváků, obyvatel Prahy (tedy ne všichni obyvatelé Prahy, abych nekřivdil panu Mudrovi). Oni budou sice proti vnitřnímu nepříteli bojovat ještě intenzivněji (zavírat do vězení za názor, vyhazovat z práce), protože po Donbasu, kde se lidé prý nepochopitelně odmítají učit ukrajinsky, musí podle našich vládců přijít na řadu Česko a hlavně Praha, to přece dá rozum. Ale přece jen, už to nezní tak přesvědčivě. Může někdo začít pochybovat. Ale kvůli boji proti zloduchovi Putinovi jsme neskutečně zadluženi, nezávidím tomu, kdo přijde po Fialovi. Těch 99.9 procent našich médií už druhý den po jeho nástupu do funkce na něj svede všechnu bídu a všechny dluhy. I když to bude Babiš, Okamura, Paroubek atd. V Praze dosáhla debilizace svého vrcholu…můj praktický lékař mi říkal, že Putin je od roku 1917 vystupuje proti očkování, covidu…válka skončí, až Putin půjde do píč…V Praze a kolem Prahy jsou všude vyvěšeny plakáty „Děkujeme, pane prezidente“ (myšleny jsou údajné zásluhy agenta Pávka) či, že válka proti Putinovi je vedena kvůli naší bezpečnosti. Osud této planety tedy zase zavisí na obyčejném ruském mužíkovi, podčlověku, Asiatovi, primitivním Slovanovi viz filmy „Balada o vojákovi“ či „Jeřábi táhnou“.

    • Že Rusko v téhle válce vojensky uspěje, to je prakticky jisté (a bylo to jisté od samého začátku, stát s jadernými zbraněmi nemůže válku s nejadernou mocností prohrát) a otázkou je jenom to, do jaké míry, kde se zastaví. A protože ani Ukrajině, ani KoZe nelze věřit vůbec nic, jakákoliv dohoda s nimi je už v okamžiku podpisu cárem papíru na vytření, nemá Rusko žádné dobré volby. Když se se mnou neporadili, tak teď holt budou trpět.

      Co se autority Fialy, Pavla či obskurní dvojky Vytlačil/Pekařová týká, nemohou ji ztratit, žádnou nemajíce. Fiasko se přejde mlčením, jako všechny jejich grandiózní neúspěchy.

      • No já tedy nevím, Tarasi. Tady u mně Fialu milují. Že prý je to zatím ten nejvzdělanější a nejmoudřejší náš premiér. Profesor a rektor. Odborník a intelektuál. Co byste chtěl více? Vrátil nás zpět na Západ. Neobchodujeme ani s Rusáky, ani s Číňany. Jen se západními demokraty. Má prý dobré srdce, udělá úplně vše, jen aby osvobodil demokratické a lidskoprávní Ukrajince od rozpínavých Rusů. Současný prezident je zase hrdina, voják a krasavec. Jeho generálská minulost v NATO je zárukou toho, že nad Rusy zvítězíme. Vrátíme jim osmašedesátý i s úroky. Jaký to rozdíl proti tomu předchozímu proruskému prezidentu na vozejčku. Jen si nedělejte iluze o českém národě. A zdější důchodci jsou stejní jako zdější dvacetiletí, kteří křičí „Ať žije ODS“. Fiala se svým ústavním soudem by jim museli sebrat tak 10000 kč a ne 1000 kč měsíčně, aby začali přemýšlet. Podle nich jsou Rusáci rozpívaví, jak to řekl Zdeněk Svěrák ve filmu „Kolja“ tomu ruskému klukovi. Když jdou do války proti Rusákům Lotyši, Litevci (ti chudáci, co je Rusáci tisíce let utiskují), Macron, Poláci…musíme jít i my. Prezident Pavel měl besedu s občany Kladna a říkal to úplně opačně než Vy. S Rusáky nemá cenu sepisovat nějaké smlouvy, protože oni všechny dohody poruší. Zbývá jen boj do konečného rozhodnutí. Jak říká Macron, zvítězíme.

        • „S Rusáky nemá cenu sepisovat nějaké smlouvy, protože oni všechny dohody poruší.“ – Ano, to je významná mantra neoliberalistů, progresivistů, ve skutečnosti však (jednoduše a pravdivě) odštěpených pravičáků s nátěrem bruselismu, oteplovačství a hlavně ussáctví. Všimněte si, pánové i dámy, jak dokonale se podařilo těmhle zmrdům z nejzmrdovatějších rozostřit a přeorat dělící hranice v politice, a to vpravo i vlevo, přičemž ovšem z těchhle nových směrů VŽDY vykoukne to staré dobré (marxistické) dělení, na jedné straně prospěchářství pravice, vlastnící kapitál (plus profitující a šafářsko-pacholkovská „inteligence“) a na druhé bída u huby braných zaměstnanců a důchodců. Vykořisťovatelé a vykořisťovaní. (A už zase krauluju ve svém paranoidním bazénku, i když v něm platí to známé, že po nás stejně jdou.)

          K věci samé – Rusové ve dvacátém století coby sověti i v tomto coby federalisti smlouvy dodržovali doslova úzkostlivě a porušovali a porušují je KoZáci. Typická a známá anglosaská proradnost. Tedy lež jako věž, jako všechno z dnešní modernistické zelené a pohlavně pomatené pravice, tak prolhané, že se od ní odklonili i zarytí pravicoví konzervativci typu Klause a spol. (Což ovšem jejich viny z minulosti nemaže, jenom zmenšuje.)

          Na druhé straně ovšem je stále zřejmější, že nová pravice vaří z vody a do toho jejich profláknutého prospěchářství se už zapojují většinou jenom největší blbci, právě ti typu Fialy, Černochové atd. Už i tomu Klausovi je to blbé, připojit se k tak idiotským žvástům, jaké produkují bruselisté a euroatlantické prostitutky. V tom je možná naděje, že zjevnost jejich kreténství odradí ty, kteří mají zbytky rozumu v hlavě. Ale nějaké velké naděje si nelze spřádat, protože indoktrinace mladé generace dostoupila kvalit té z dob hitlerjugend, pionýrů a svazáků. Vstanou noví Pavlíkové Morozovové. (Přemotivované brécy typu Holubová, Čvančarová či naše Aňa pak založí Bund Deutscher Mädel.)

  6. V pátek 22. března se v koncertní síni Crocus City Hall na severozápadě Moskvy střílelo. Podle předběžných informací zahájili palbu nejméně tři maskované osoby, jsou mrtví a zranění.
    Ruský vyšetřovací výbor oznámil, že bylo zabito 60 lidí. Podle FSB bylo zraněno více než 100 lidí. Ruský ministr zdravotnictví Michail Muraško oznámil, že 115 lidí, včetně 5 dětí, bylo hospitalizováno. 60 obětí je ve vážném stavu.

    Svou soustrast a odsouzení incidentu na různých úrovních vyjádřily spřátelené i nepřátelské země, včetně USA, Egypta, Kazachstánu, Ázerbájdžánu, Kyrgyzstánu, Itálie, Srbska, Německa, Lucemburska, Kataru, Kuby, Palestiny, Bolívie, Íránu, Venezuela, Uzbekistán, Republika Srbská, Turecko, Arménie, Malta, Abcházie, Jordánsko, Saúdská Arábie, Francie, Tádžikistán, Mexiko, Kolumbie, Rakousko, Spojené arabské emiráty, Sýrie, Slovensko, Moldavsko, Izrael, Bahrajn, Řecko, Argentina, Norsko, Belgie, Nizozemsko, Chile, Černá Hora, Skotsko, Ekvádor, Peru, Maďarsko, Uruguay, Panama, Maroko, Nový Zéland, Guatemala, Irsko, Mali, Tunisko, Turkmenistán, Indie, Kostarika, Japonsko.

    Hledáte ČR? Hledáte marně. A nikde jsem se zatím nedočetl že by se naše vláda k takovému kroku odhodlala. Pokud mi něco uniklo, potěšte mne a opravte.

  7. Dneska nebudu připomínat Svatého Václava, vévodu Země České. Nicméně dokud trvala studená válka, tak blahoslavení chudí duchem mohli jen doufat že jím bude patřit království nebeské a dobře věděli, že tady na Zemi si ani neškrtnou. Hrůza z bolševizmu byla veliká, a kde to podcenili, např. na Kubě, v Chile, ve Venezuele a v Nikaragui, tam ihned bolševická hydra zaťala svoje dlouhé a krvavé drápy. Jak padla Varšavská smlouva, tak hrůza zmizela a ke kormidlům společnosti se dostávali čím dál tím větší blbci. I v Rusku to dopadalo stejně, až se vynořil Putin a trochu se to změnilo. Jeho zjevení považuji za zázrak.

Napsat komentář