Jak se na to díváte?

„Kapitalismus je cesta do pekla, komunismus byl lepší, ale lidi jsou blbí…“ Rouhavá a možná i trestní odpovědnost zakládající slova vyslovil v rozhovoru s Veselovským na Aktuálně Jožo Ráž.

Samozřejmě – ne proto, že označil lidi za blbce. To je celkem nezpochybnitelný, vědecky dokázaný fakt. Sednout za katr by si mohl za názor, že komunismus byl lepší kapitalismu. Cožpak to není propagace hnutí, směřujícího k potlačení lidských práv, jak praví § 403 TZ:

(1) Kdo založí, podporuje nebo propaguje hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka, nebo hlásá rasovou, etnickou, národnostní, náboženskou či třídní zášť nebo zášť vůči jiné skupině osob, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let.

(2) Odnětím svobody na tři léta až deset let bude pachatel potrestán,

a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným podobně účinným způsobem,

b) spáchá-li takový čin jako člen organizované skupiny

A protože je tam souběh odstavců, Jožo páchal internetem a je členem organizované skupiny (Elán), vypadá to na desítku. Tak to v naší demokracii justiční svévole chodí, když si otevřeš hubu nesprávným směrem.

Komunistický režim nepochybně potlačoval práva a svobody člověka, o tom nemůže být sporu. Současný globální kapitalismus – kromě nepřetržitého vyvolávání konfliktů a válek – potlačuje práva a svobody člověka neméně, byť v jiných oblastech (možná ale důležitějších), než tak činili komunisté. Vždyť je to dnes už celkem neskrývaná varieta otrokářské společnosti.

Bylo to někdy počátkem šedesátých let, místo děje stadion Závodů Vladimíra Iljiče Lenina v Plzni, takhle složitě se vyslovovala Škodovka, čas květen – červen. Krásné jarní pozdní odpoledne, ve kterém sportoviště okolo hlavního fotbalového hřiště pulsovala čilým ruchem. Hrál se volejbal, házená, basketbal, tréninky, dorostenecké turnaje i neorganizované mače. Přede mnou šlo několik starších lidí, z mého tehdejšího pohledu, dneska bych to viděl poněkud jinak. Paní, asi tak čtyřicetiletá, při pohledu na to rojení sportovních včeliček, pravila zcela spontánně a upřímně: „Jak já bych chtěla být dneska mladá…“

Takže to už máme dvě výpovědi ve prospěch komunistického a v neprospěch kapitalistického systému.

Domnívám se, že záleží na onom už vzpomenutém úhlu pohledu. Jinak se na to dívá okresní tajemník, jinak držitel kontrolního balíku akcií významné firmy, to je pochopitelné.

Rozhodující by však mohlo být, jak se na to, třeba i v nějakém jarním podvečeru, dívá docela obyčejná čtyřicetiletá paní.

 

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.

139 thoughts on “Jak se na to díváte?

      • Hanák má prý hospodu v Nižboru, takže do Berouna to měl blízko. Nejednalo se o „protizemanovskou demonstraci“, většina tam byla s prezidentem, nicméně z Prahy přijela organizovaná skupina přívrženců TOP09 a kyjevského majdanu vedená jistým Peszynskim, který se jeví svým vystupováním a psaním na idnes jako čistý fašista. Hanák patří do tvrdého jádra fanoušků české pravice, dříve ODS, dnes TOP09…ti lidmi opovrhují. Skutečně, Hanák sice nemá vzdělání, ale hraje si na „nadčlověka“ (jako jemu názorové blízcí…Kraus, D. Černý, Ztohoven, Z. Svěrák, Dusilová, Koller, Rejžek…)

  1. Nechat se zavřít za něco takového? S velkou pravděpodobnností bych v kriminále i zcepeněl, ale asi bych do toho šel.

    Takže: vláda jedné strany umožňovala nesrovnatelně větší pluralitu, než dneska vláda kapitálu. Když jste se tenkrát chtěli do něčeho pustit, bylo potřeba často velmi formálního schválení SSM, které taky finančně vypomohlo. Když se do něčeho chcete pustit dneska, musíte nejdřív sehnat vhodného sponzora, nebo si zažádat o dotaci/grant.

    Víc asi dodávat netřeba.

  2. Sice se mezi chytrejma hleda Kristus lip nez mezi blbcema
    ale dyz voni sou vyrazove neprehledny asi ze nak jinak nastaveny maji bedny
    Na rozdil vod tech co „velkochov drůbeže “ a jine majetky vlastni
    je jim predefsim rec jinotaju vlastni
    pritom stacilo by malo aby rozumeli fsichni
    tak jak nejen 40citka ale take starec i dite skolou povine by si pralo
    jestli je to proto ze velkodrubezar muze bejt soucasne ministrem
    nebo ze i bez ministra kapous je horsi a horsi kazdym dnem
    neb postizen je zisku snem a byznys tomu podrizen.
    Aby konecne zazvonil zvonec
    a nenazranosti nastal konec !

  3. Promiňte, Astře, nedá mi to, porušuju předsevzetí, je to spíš ze staré známosti už z Pavouků než z touhy bavit se s Vitttou a spol.:
    Nikdy jsem vás nevnímala jako odpůrce toho, v čem žijete.
    Jak se vaše přesvědčení /projevované zde řečí o kapouších a porozuměním pro socialistické nostalgiky/ snoubí s vaším životem za oceánem? Jste tam nějak organizován? Propagujete přednosti socialistického života v tamním prostředí?
    Stačí stručná odpověď.
    Už zas prchám.

    • Vyřiťte Ondřejovi, ať to u Janiky vysvětlí.
      http://blisty.cz/art/82147.html
      Tak „oni“ chtějí 250 000 Eu za jednoho uprchlíka.
      Přitom je JASNĚ mnoha odbornými odkazy Ondřejem prokázáno, že každý migrant naopak přináší nemalý zisk.
      Tak by mě zajímalo, jak EK dospěla k této částce, a proč nikdo nepočítal zisk z každého migranta.
      Protože to vypadá, že ve skutečnosti se platí za jednoho asi tak 1 000 000 Eu, tedy 250 000 pokuta a750 000 by byl tak asi zisk…..
      A co si o tom myslíte vy, pokud to tedy není tajemství, nebo pokud mě to jste ochotna napsat, bez toho, aby vás kontakt se mnou nějak vnitřně poškodil.
      Havlisté mají totiž problém diskutovat se svými politickými odpůrci, nejsou jich hodni.

    • ZDRAVIM TRESNICKO 🙂
      je to spíš ze staré známosti už z Pavouků
      TO ME TESI 🙂
      Nikdy jsem vás nevnímala jako odpůrce toho, v čem žijete.
      NEJSEM ODPURCEM JEN KRITIKEM
      Jak se vaše přesvědčení /projevované zde řečí o kapouších a porozuměním pro socialistické nostalgiky/ snoubí s vaším životem za oceánem? Jste tam nějak organizován?
      KRITICKY NAHLED NEVYZADUJE BYT ORGANISOVAN. V CR CI EU SE TO VYZADUJE?
      Propagujete přednosti socialistického života v tamním prostředí?
      NE. NENI TO TREBA . VYUCUJE SE TO NA SKOLACH ALE NEJAK SE TO MIJI UCINKEM 😦
      Stačí stručná odpověď.
      STRUCNEJI TO NESLO 🙂

  4. Já to vidím podobně, jako Marx, totiž že právo je vůle vládnoucí třídy vtělené do zákona, ergo v kapitalismu chrání zákony kapitalismus a zakazují komunismus. Nic složitějšího bych za tím nehledal.

    Komunismus měl totiž jednu zásadní slabinu: neměl žádnou metafyziku na způsob Volného Trhu, takže se neměl za co schovávat a za každé to porušení „práva a svobody člověka“ byl nakonec odpovědný nějaký konkrétní komunista. Tenhle problém kapitalisté nemají, protože ti vždycky mohou říct, že s tím oni nemají nic společného, že to tak chce trh.

    • „Komunismus měl totiž jednu zásadní slabinu: neměl žádnou metafyziku na způsob Volného Trhu“ – mýlíš se, cožpak idea rovnosti nejen před zákonem, ale i rovnost šancí, rovnost a možnost uspokojování základních existenčních požadavků, zákaz vykořisťování cizí práce, cožpak to nejsou vznešené ideje? A také neplatí tvoje „za každé to porušení „práva a svobody člověka“ byl nakonec odpovědný nějaký konkrétní komunista„, naopak, rozhodnutí byla kolektivní a proto se tak těžko dnešní justici hledá někdo, koho by šlo zavřít.

      Chyb a zločinů komunistů samozřejmě dnes využívají pohůnci kapitalismu, média, politici, státní správa, k prosazování nové totality, totality peněz a vlastníků. Zásadní a nejbolestivější je pak to, že komunisti doslova prosrali šanci na lidsky přívětivější systém, šanci, která se už v příštích dvou stoletích nemusí opakovat.

      • 2 stoleti tomu nedavej, predpoved rika ze jiz koncem tohoto stoleti dojde k vyznacnym zmenam.
        Matka Priroda je pry jiz natolik nespokojena ze do toho zasahne vice nez je dnes jejim zvykem.
        Zil a byl na uzemi USA jisty pan Edgar Cayce.
        Kdyz jsem se o neho zacal zajimat hloubeji dovedlo me to az k panu Josefu Jandovi
        ktery Emerickeho fenomena studoval detailneji jiz prede mnou.
        V odkazu to rika srozumitelne k cemu dojde a ti z nejmladskych co to zde ctou se udalosti v druhe polovine tohoto stoleti mohou dozit. Ani jim nezavidim.
        Samozrejme ze se zmenami prirodnimi a klimatickymi dojde I na spolecenske!
        Ti dnes 20 leti za 50 let az budou 70leti, zda si na tuto predpoved vzpomenou ?

        • Koukám že Pehe na novinkách je veden ke zdrženlivosti.
          Ve skutečnosti je jeho neonacistické slintání daleko radikálnější.
          To je opravdu mizerný a tupý text, a ani Pehe není takový debil, aby nevěděl, že účelově lže.
          Takže to dělá za peníze, ale jen za pachy toto už dělat nelze, musí mít ten fanatický antikomunismus a antislovanismus v sobě.
          Za III.říše by už jistě nosil Svatováclavskou orlici na klopě.
          Zlatou!

  5. V CR
    Poslanci proberou s muslimy islám

    V dnešní době informační svobody, kdy si lidé hledají informace na internetu, nemůžeme mít stále jen korektní fráze rika Zdeněk Soukup, poslanec za ANO

    Výroky tureckého prezidenta Erdogana, se kterým EU nyní jedná o řešení migrační krize, nahánějí poslanci ANO strach. „On například říká muslimům v Německu, kterých je šest až sedm miliónů, aby se neintegrovali, že chtít to po nich je zločin. Řekl také – mešity jsou naše kasárna, minarety naše rakety, vy jste naše armáda. Vím, že je to asi nadsázka, ale co si o tom máme myslet?“ ptá se poslanec.

    http://www.novinky.cz/domaci/402528-poslanci-proberou-s-muslimy-islam.html

    • Hodilo tě to do spamu, zřejmě se WordPressu také hnusí zmíněný paragraf. Je opravdu neuvěřitelné, co zmutované právnické bezmozky dovedou vytvořit.

      • Jistě, navíc – co s konkrétní situací? O nacizmu je celkem jasno, jak je to ale s komunismem? Jestliže § 404 trestá už i jenom sympatie k blíže nedefinovanému hnutí, je možné prohlásit, například, že sociální program komunistů byl mnohem přívětivější než ten dnešní, kapitalistický? Není to náhodou projev sympatií atd…? Nejhorší je na tom to, že výklad zákona projednávají soudy. A to je většinou opovážlivé spoléhání na světlejší den soudkyně, frustrované svým vzhledem, ztrátou měsíčků či manželem, který ji z pochopitelných důvodů zdrhnul.

        • No vidíte a zkuste jako prostý občan podat trestní oznámení na takové zneužití osobních údajů třebas šmejdy a nebo nějakou rádoby úvěrovou společností, to je teprve proces,který vyškolí nejednoho právníka a ve finále stejně končí ( nemalou) finanční ztrátou poškozeného. tady jsou , stát a jeho zákony, naprosto benevolentní k darebákům a o to více nepřátelští ke svým poctivě pracujícím a všem ( i naprosto nesmyslným ) pravidlům dbajícím rezidentům. ..)

            • Teoreticky je zadara, ale u tohoto trestného činu je skutková podstata docela zapeklitá ( díky zákonodárcům a následné soudní judikatuře ) a tak i lidé s profesním právním povědomím s tímto paragrafem mají většinou problém, a aby to celé od začátku nespadlo do občansko-právní roviny a poškozený si nemusel hájit svá práva pouze občansko-právní žalobou ( a pouze na své náklady), kde důkazní řízení a břemeno je plně v povinnosti žalujícího, tak sepsání kvalitního trestního oznámení ( aby orgány činných v trestním řízení bylo přijato – zapomeňte na to, že to zrovna s vámi budou sepisovat přímo ve formě tr. oznámení ) je kumšt kolikráte i pro právníka, který si odvedenou práci prostě nechá ( většinou masívně) zaplatit. ..)

              • Když bude enormní množství trestních oznámení ve stejné věci … jde zkrátka o možnost, jak dosáhnout zrušení oněch paragrafů. Dá to zákonodárcům zkrátka sežrat.

                • Zákonodárci už dávno udělali naprosto úspěšnou odluku od svých voličů a jejich plebejské reality. Když by nastala situace enormního množství tr. oznámení ve stejné věci, tak si policajti radí standardně, prostě je nenabírají a odkládají je usnesením do jiné sféry ( přestupkové, deliktové a nebo jednání, které nevykazuje znaky trestného činu), nápad trestné činnosti je čistě v prackách policejních šéfíků ( zákon a spravedlnost je až na posledním místě, justice světí prostředky), kteří jsou zase úkolováni politicky a tady to zase smrdí velkým penízem. Systémově na ně dnes už nevyzrajete, oni vám vždycky , z moci úřední poskáčou záda, bohužel. ..)

                  • Čím dál víc lidí uvidí, že stát nedodržuje vlastní zákony. A ti nahoře uvidí, že je to vidět. Propagandistický účinek by to mít mohlo.

                    • Propagandisticky u drtivé většiny obyvatelstva má navrch Nova a podobné sračky ( programování obyvatelstva na poslušné tupouny, ke kterým se panstvo může chovat jak se mu zachce) , tedy kapitalistický kruh se uzavírá a demokraticky je vymalováno – takže opravdu nevím jak to celé změnit a přitom nebýt za masového řezníka typu Obama a spol. ..)

                    • Máme si to snad všichni kolektivně jít hodit? A vzít s sebou i rodiny, protože nikdo z nás nemá budoucnost?

  6. Neni sice 1 Aprila, ale presto se zeptam.:-)
    Ceska vlada vyzbrojila policii samopaly a oblekla do maskacu.
    Boj proti terrorismu chce pry prenest I na samotne obcany tim ze v kazdem aute mimo povine lekarnicky a dalsich povinosti ma byt napriste I toto kombinovane svetlo proti terrorismu:
    Ze by hoax ?
    http://videos2view.net/Texas-light.htm

      • Neumím si představit teroristu, který by chtěl spáchat atentát s legální zbraní.

        bývalý šéf civilní rozvědky Karel Randák

        Odborníci na bezpečnost nad návrhem EU kroutí hlavou. Podle bývalého šéfa vojenských zpravodajců Andora Šándora lidé se zbraní nevzdají obzvlášť v době, kdy mají pocit, že se zhoršuje bezpečnostní situace.

        „Je to další z idiotských návrhů Komise. Když měřili poloměr zakřivení banánu a jeho délku, tak jsme se ještě mohli pousmát. Pokud ale někdo dnes chce drakonicky omezit legální držení zbraní v domnění, že se tím zabrání teroristům v atentátech či omezí působnost organizovaného zločinu, tak je vidět, že ti lidé vůbec problematiku nechápou,“

        EU speje ku svemu „bezpecnemu“ konci.
        Ten nastane az posledni bepecnosti zakon bude uveden v zivot.
        Podle neho bude mi pravo byt ozbrojeni jen 2 osoby
        frau Merkel
        a pan Juncker
        Amen

  7. Dalsi nespokojenec pise svuj kriticky mail proti obedum v islamske mesite a proti ideologii islamismu ktera hlasa nasili !
    ===========================================

    Tak už je to tady, v Praze 8 máme mešitu. A tím nemyslím píseň od nejmenované rockové skupiny, která se prosadila v anketě Český slavík. Ale opravdovou mešitu. Místo, kde se muslimové scházejí k modlitbám, ale i místo, kde radikální imámové v západní Evropě horují pro potírání (a to je ještě slabé slovo) všeho nemuslimského a odkud vyrážejí na svou pouť sebevražední atentátníci.

    Ještě před dvěma třemi lety byla na místě „jazyková škola“. Teď se ukazuje, že to byla pouhá kamufláž, když se její zakladatelé za označení „mešita“ ještě styděli. Teď už se dokonce s podporou české vlády chlubí. Navíc hrdě hlásí do světa – mešita v srdci Evropy.

    Začali tam pořádat i obědy pro veřejnost, kterou chtějí přesvědčit, že ten islám je přece fajn. A dokonce tam i dobře vaří!

    Oběd v neděli 3. dubna spolupořádala iniciativa HateFree Culture. Tento projekt má „na starosti“ Agentura pro sociální začleňování, jeden z odborů Úřadu vlády ČR. To je skvělé, ne? Místo toho, aby nás vláda chránila před radikálními islamisty, bojovala proti přistěhovaleckým kvótám a hájila zájmy českých občanů v tzv. Evropské unii, pořádá obědy v mešitách. Výrazná většina daňových poplatníků není islámu nakloněna. To však vládě v čele s ČSSD a ANO nijak nevadí a projekt, který islám lakuje narůžovo, dotuje pod dohledem „populárního“ Jiřího Dienstbiera miliony korun.

    Hlavním mediálním partnerem projektu je Česká televize. Divím se, že to poetické nedělní poledne nebylo přenášeno rovnou v přímém přenosu, aby se diváci mohli přesvědčit, jak se tato cool akce placená i miliony televizních koncesionářů povedla.

    Víme, že u nás příliš mnoho muslimů není. Před mnoha a mnoha lety jich nebylo mnoho ani směrem na západ. Situace se pak pomalu měnila až k dnešnímu stavu, kdy mešity slouží jako ambasády násilí. Chceme to časem i v české kotlině? Není spíše na místě již nyní více rozumu?

    Otázkou samozřejmě zůstává, jak se k tomu, že se pár metrů od radnice nachází dnes už oficiálně mešita, postaví vedení osmého obvodu. Dovolím si spekulovat – zelení slaví. A co starosta Petrus s místostarostou Fichtnerem? Zatím předvádějí jen ohlušující ticho…. V jiných, daleko nepodstatnějších věcech jsme vždy slyšeli mantru o diskusi s občany, přívětivém veřejném prostoru, zlepšování Prahy 8.

    Alespoň na pár slov protestu by se koalice vzmoci měla. Jako příklad by jí mohlo sloužit, když se v minulosti podařilo zabránit vybudování čistě muslimského hřbitova. Čekáme však asi příliš mnoho.

    Autor: Ondřej Gros
    V Praze 8 dne 4.04.2016

    http://www.vasepraha8.cz/radnice/propagace-islamu-v-libni-za-nase-penize

  8. Za totáče měl jsem vizi
    že koláče někam mizí
    už je dávno po totáči
    po koláči stále pláči.

    • Někdo má rád kopretiny,
      někdo je zas na růže,

      někdo je vůl vlastní vinou,
      někdo za to nemůže.”

      • Znamení šelmy na čele
        nosíme všichni, přátelé
        už jenom pro ty blbé kecy
        zhusta k hovnu a zřídka k věci.

  9. Britský humor je dokonalý!
    To I presto ze Londyn ma noveho starostu muslima z Pakistanu !

    Když jsem zjistil nevěru manželky, byl jsem zdrcený, ale obrátil jsem se k víře a to mi pomohlo.
    Konvertoval jsem k islámu a ráno jsme ji ukamenovali.

    Když jsme včera večer s přítelkyní zašli do baru, pokřikovali na mě místní“pedofile“ a podobně.
    A to jen proto, že jí je 21 a mně 55.
    Úplně nám zkazili desáté výročí.

    Otázka: Myslíte, že je v Británii příliš mnoho imigrantů?
    Odpověď: 17%ano, 11% ne, 72% nerozumět otázka.

    • Před čtyřiceti léty napsal Kingsley Amis (Šťastný Jim) knížku Jakeův problém. Pojednával o profesorovi, kterému už to nestálo, a on se s tím vyrovnal se záviděníhodným klidem a hrdostí. Hodil na to bobek. A v té knížce je líčení londýnské ulice, takové pošmourné, pesimistické, a autor popisuje, jak ho míjí plný autobus městské dopravy a z oken na něj zírají převážně asiatské obličeje. Od té doby to zřejmě dozrálo do dokonalosti. Není to porušení principů multikulturalismu, když na trůn mají nárok jenom Windsorové?

      • Britský panovník je navíc nejvyšším představitelem anglikánské denominace, automaticky … Ale dovedete si představit, že v Británii vyhlásí republiku, jen kvůli těm správným postojům?

        • Spravne Lve,
          spravne postoje jsou dnes to nejdulezitejsi.
          Diktatura multiculti se uz postara aby to zitra bylo multiculturneji nez dnes.
          Kdyz muze byt starostou Londyna muslim z Pakistanu, proc by nemohl byt multiculturneji obsazen nakonec i kralovsky stolec ?
          Kdo se dnes odvazi obhajovat stare tradice narody ci statni hranice
          ten neni svetovy je to zpatecnik take xenofob
          a zakazuje se rikat ze multiculti terrorismus je to co Evrope kope hrob.
          Ze z multiculti prameni vsechna spatna znameni.

          • Vy jste tu začal s Brity a ti si přece přivodili multiculti Commonwealthem.
            Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.
            Budovat impérium nese následky.
            Třeba takoví Australané – to je hrozná směska. A když se to pak stěhuje do Londýna, není se čemu divit.

            • Třeba takoví Australané – to je hrozná směska. A když se to pak stěhuje do Londýna, není se čemu divit.

              lze se divit prave tomuto komentari:
              Z Anglie do Australie ano stale prichazi lide v Anglii nespokojeni,
              opacne jen vyjimecne. a pokud tak vzdy jen pracovne. natrvalo tam zustava malokdo.
              Pocasi je tam pro Australana az vrazedne nevyhovujici stejne tak jako Anglicka varianta multiculti od Australske zcela odlisna.

    • Teď běží na německých zpravodajských TV speciály k obohacovací záležitosti. Informace o pachateli říkají, že se jedná o sedmadvacetiletého Němce, který volal Alláhu akbar. A ani jedna ze stovek zpráv neříká, jestli je to běloch (může samozřejmě být) nebo hnědoch. Což je samozřejmě pro posouzení věci důležité. Protože se to neříká, dvě hodiny se mlčelo, politicky korektně, bylo by možné usuzovat, že je to ten druhý případ. Ale protože se ukazuje, že by se mohlo jednat o bělocha, teprve teď se začala barva uvádět (je to ještě nepotvrzené). Politická korektnost, multikulturní politika a vítačská mentalita (spolu s přebujelým neoliberálním kapitalismem na prvním místě) jsou novodobý smrtící mor evropské společnosti.

      • Hlavně že neměl u sebe někdo zbraň, ještě se mohlo stát neštěstí…vlastně větší neštěstí.
        A všichni nejsou stejní.
        Musíme si zvykat…
        Já nezapomenu, jak jsem jednou u Tribuna četl úúúplně nenápadnou poznámku…ani nevím přesně, o co šlo, ale myšlenka byla taková, že dříve se ještě odsuzovali buzeranti, dneska už jsou normální členové společnosti a mají různá skvělá práva….v tom významu, že se společnost prostě někam posunula a civilizovala se.
        Tohle už také nikoho zase tak moc nebere, každý je v tom Německu rád, že neochutnal chladnou ocel on….
        A multikulturismus může směřovat do zářných zítřků, tak zářných, že ani komunisté v 50 letech tak zářné neviděli.

      • Politická korektnost možná (dost pochybuji) vznikla jako vedlejší produkt kapitalismu. Ale v současnosti mu ochotně slouží.

        • Lve extra pro Vas 🙂 To zato ze mate obcas nejaky ten special prispevek:-)
          Vase veta:
          Politická korektnost možná (dost pochybuji) vznikla jako vedlejší produkt kapitalismu.
          to je hlavickou na hrebicek 🙂
          Ano je to opravdu product capitalismu. Ale ne vedlejsi nebot capitalismus se vzdy snazil a snazi dodnes (verte neverte) budit dojem co nejlepsi.
          Ne vzdy se jim to dari nekorektnim kapousum proto to volani po korektnosti, samozejme tim jedine spravnym smerem, smerem k lidu v podhradi !

          Vymysleli korektnost a a pomalu ji zacali implantovat do povedomi ovcanu.
          Ceho se jimi nedostava pokud jde o skutky nahrazuji slovy .
          Korektnost a jeho pouziti k tomu se Ami skutecne hrde hlasi a maji NATO i korektni povidani:-)
          President Franklin D.Roosevelt stihl jeste kratce pred svoji smrti v dubnu 1945 vstoupit do dejin svym slavnym vyrokem vlastne primo zatim neprekonanou definici korektnosti kdyz nabadal generala Mc.Arthura coby veliciho generala cele Pacificke operace ke konci 2 svetove ke korektnosti jednak vuci cisari Hirohitovi ale take Japoncum jako celku.
          General se tehdy pry udivene zeptal co to fucking slovo korektnost vlastne znamena.
          Pravil president ze nastal cas po hruzach valky se zacit divat na veci vice lidsky!
          General pry stale nechapal a tak mu jeho president vysvetlil korektnost srozumitelne lidsky:
          PREDSTAVTE SI KOREKTNOST JAKO SNAHU UCHOPIT HOVNO ZA SPRAVNY KONEC TAK ABYSTE SE NEUMAZAL !
          A gen. McArthur pochopil:-)
          Cisar Hirohito nebyl souzen s Japonci bylo jednano lidsky.
          Od te doby se korektnost stala neodmyslitelnou soucasti capitalismu !
          Jen xenofobove, rasiste naciste, populiste a vsichni egoiste stale nechapou 😦
          Ale neni divu kdyz ted jen Merkeliste to maji jiste 😦
          howk

          • Jestli to myslíte tak, že politická korektnost je produkt kapitalismu, protože samotná levice je produkt kapitalismu, pak se s tím dá souhlasit.

            • Budeme-li se striktně držet jakési taxonomie politických směrů, pak máte pravdu: oportunismus je jistě levicovější než takový nacismus. Ale pořád je to jen pseudolevice. Předstírá, že se s kapitalismem lze nějak rozumně dohodnout.

              • Jde o to, že mimo kapitalismus žádná levice neexistuje, ergo je jeho produktem.
                Kapitalismus, jak známo, může za všechno.

        • Politická korektnost je výplodem chorých hlav, ne kapitalismu.
          Kapitalismus jí pouze uchopil, protože to nese prachy, že se o takových jen tak někomu před nástupem této zvrhlosti ani nesnilo.
          A samotná levice, resp. neolevice, je pilířem těchto zisků!

      • Prý je národnosti německé a jmenuje se Paul H.
        To samozřejmě neznamená, že není hnědoch, čerňoch nebo žluťoch.
        Ještěže vzýval Alláha. Bez toho by se nedostal ani do černé kroniky na čtvrté stránce lokálního tisku a vy byste byl ochuzen o příležitost vypíchnout důležitost té jeho barvy.
        Vyjmenovat hlavní příčiny zkázy evropské společnosti samozřejmě můžete vždycky. I bez podobného podnětu. Třeba když je řeč o počasí.

        • Asi jste nepochopil, co jsem chtěl důrazem na barvu kůže zdůraznit. Dokud se nevědělo, že se jedná o bělocha (pomateného a patrně i zdrogovaného), jely všechny zpravodajské kanály na plný pecky a n.tv měla nepřetržitý speciál o záležitosti. Neboť se logicky předpokládalo, že se jedná o Araba. Jak jste pravil, bez toho Alláhu akbar by zpráva neměla žádný náboj. Ve chvíli, kdy vešlo ve známost, že se jedná o Němce (tohle bylo korektně oznámeno tak, že pachatel nemá emigrantské pozadí), u Bucků zhasli a ve večerních zprávách ARD už záležitost byla ventilována desetivteřinovou zprávou těsně před počasím.

          Co to znamená, kromě prvoplánové senzace? Že německá společnost je napnutá jako kšandy a čeká se jenom na vhodnou příležitost, aby se napětí vyhrotilo výbuchem nespokojenosti. Úkolem každé vlády by mělo být to, že rozumnou politikou předchází těmto stavům, snaží se je eliminovat. To ovšem jde těžko, když do čela společnosti postavíte krávu.

          Je důležité si uvědomovat příčiny probíhajících jevů. Kromě vyjmenovaných fenoménů zřejmě bude rozhodující i to, že EU se podařilo zhnusit občany nejenom debilní legislativou a parazitártním charakterem svých úředníků, ale i neschopností svého aparátu, přičemž není nevýznamné, že mezi mezi těmi darmožráči svou výraznou neschopností vynikají právě ženy (viz úřad komisařky pro zahraniční záležitosti, který je už právě díky tradičnímu obsazení ženami proslulý).

  10. To je zajímavé, Janika má článek, ve kterém je mimo jiné toto:
    „A jsme u toho: všichni vyzývači k občanské aktivitě a statečnosti považují za takto správně angažované pouze ty, kteří smýšlejí stejně, jako oni. Kdo smýšlí jinak (kupříkladu je „sluníčkář“), není ANGAŽOVANÝM OBČANEM, ale NEPŘÍTELEM.“
    (https://janica9.wordpress.com/2016/05/10/angazovana-obcanka/#comment-38102)
    ————————–
    To si myslím, že je sluníčkové agresivní vidění světa, protože občanská aktivita v tom slova smyslu by neměla být poplatná lži, pokud je tato lež evidentní.
    Pokud tedy např. někdo chce přijímat migranty, že ..dejme tomu vzbuzují zvědavost (u Janiky), či že je to lidské, nebo že to je pomoc utečencům před válkou, nebo z děsivých režimů atd..atd…a přitom VÍ, že důvody jsou vylhané, migranti neprchají před válkou, nejsou na tom ekonomicky zle, jsou agresivní a nehodlají se integrovat….atd.. pak to nemůže být občanský aktivista, ale buď idiot, zrádce, nebo psychopat.
    Důkazů pro každý uvedený (i neuvedený) bod je plno, třeba nejméně polovina migrantů je ze zemí, kde válka vůbec není, další nesmírná skupina lže o svém původu, Iráčtí nebožáci, údajně křesťané, zdrhli do Německa za dávkami a někteří údajně domů, neb je přepadl stesk po domově, nebyly jim echt kvartýry, ve kterých bydlí naši lidé, v zemích, kde mají s migrací zkušenosti se ukazuje, že potomci migrantů se od majority vymezují, v zemích jsou obrovská gheta atd..atd…
    A pak ty zisky, co o nich dává odkazy Ondřej, jsou najednou v určitém rozporu s požadovanými náklady na hlavu 250 000,-Eu.
    Navíc je nezpochybnitelné, že do Evropy se prostě 5 000 000 000 těch, co se mají hůře jak my, a mnozí O HODNĚ hůře. prostě nevejdou…………
    Jen kroutím hlavou….

    • Má to celkem správně, Weigl, až na to, že využívá imigračního maléru k podrbání neoliberálních teorií svého guru a k maskování zrůdných sociálních účinků současného kapitalismu. Sociální stát (resp. jeho okleštěné zbytky) není neudržitelný, pokud bude poskytován pouze domorodému obyvatelstvu, nikoliv všem přivandrovalcům. (Stejně tak důchodový systém.) Kapoušům však vadí zásadně, protože omezuje výši jejich zisků, tedy se ho s výmluvou na imigranty snaží zlikvidovat úplně. Čtrnáctihodinová pracovní doba, žádné odbory a sociální výhody, žádné penze z průběžného systému, žádné zdravotní pojištění. To je cíl současného kapitalismu, postupně realizovaný i s pomocí Klausů, Nečasů, Topolánků, Kalousků a různých knížat.

      • Má to celkem správně, Weigl. Natolik správně, že bych mu to kratičké podrbání neoliberálních teorií jeho guru i odpustil. Myslím že jeho text dostatečně vysvětluje proč i střízlivě a rozumě uvažující lidé vnímají vítače jako škodnou.

          • Kapitalisté by se pomocí sociálního státu dostali do problému s příliš drahou pracovní silou dříve či později i bez migrantů.
            Je až neuvěřitelné, co jsou superboháči schopni udělat pro zisky, které naprosto nepotřebují, resp. je potřebují jen na to, aby je jiní superboháči nesežrali, aniž by to potřebovali.
            Ono nestačí, že odsouvají výrodu do levných zemí, oni si ty levné země tahají do vlastních zemí, a to dokonce tak, že klidně přijmou 99 netáhel, jen aby jeden jediný jim lacino makal.
            Sociální stát je cíl veškerého lidského snažení, ale jak to tak bývá, také jeho zhouba.
            Sociální stát zničil činorodost občanů, zničil chuť pracovat a zničil žebříček hodnot,
            Proto jsme my byli v r.1989 ti silní, a oni ti slabí, my ještě uměli pracovat a uměli jsme si poradit, oni už neuměli nic, a svoje pracovníky učili jen na úzce specifikované činnosti, čímž je opět posouvali nějak intelektuálně a manuálně níž a níž.
            Já jsem pro sociální stát, je to i pro mě cíl lidského snažení, ale se sociálním státem se musí opatrně.
            Nelze prostě mít X tisíc volných pracovních míst, a zároveň X tisíc nezaměstnaných.
            Kapitalismus pak řešení vidí v migraci, levné dělníky si dovezou, a stát ať se pak o ně postará, až je nebudou potřebovat, nebo nebudou chtít levně makat.
            Jinými slovy, sociální stát musí být SILNÝ stát, nelze mít sociální stát slabý a bezmocný.
            A je třeba obnovit institut občanství, né že se občanem stane každé hovado, nebo že neobčan má stejná, ba větší práva jak občan.
            To je cesta do pekla!

            • Takže z Vitty se vyklubal skalní opravdový – ne kavárenský – levičák propagující nejtvrdší komunistickou totalitu – ještě chybí dodat že si ten silný stát nedáme rozvracet 🙂
              Jako bych to psal já 🙂
              Proto se muselo rozvrátit školství – to předpřevratové se snažilo národ dokopat k co největší vzdělanosti (kdo dneska vzpomene názory starého Amonašviliho).

              • Jenom jestli jste mě správně pochopil.
                U Pana Bavora mně (a při té příležitosti i sám sebe) dobře ohodnotil Pan Hudec.
                Jsme „tak trochu eklektici“.
                To vysloveně sedí, a to především proto, že žádný politický směr nenabízí tu věc „ze všeho něco“.
                Silný stát v mém podání neznamená, že bude každému zakazovat a každého šmírovat a každého buzerovat.
                Osobních svobod se ta síla netýká. (takto vidí „silný“ stát velkoburžousti, že bude lidem zavírat huby a jim posluhovat)
                Je potřeba silný stát v tom směru, že dokáže chránit vlastní výrobu, vlastní trhy, vlastní zahraniční politiku a vlastní politiku zaměstnanosti a..a…
                To ovšem je zase blízko oblíbeným definicím fašismu.
                No…tak co s tím, Brtníku, člověk to má těžké dneska….něco napíše, a už je..(dle libosti)

              • Jinak ještě…systém socialistického školství dneska považuji za ukázku lidsky možné dokonalosti.
                Vzdělávalo v mezích možností i dělnictvo a bylo přímo provázané s politikou zaměstnanosti.
                Kde pak, plánované hospodářství mělo něco do sebe….

  11. Janika k angazovanosti jejima ocima 😦

    bA jsme u toho: všichni vyzývači k občanské aktivitě a statečnosti považují za takto správně angažované pouze ty, kteří smýšlejí stejně, jako oni. Kdo smýšlí jinak (kupříkladu je „sluníčkář“), není ANGAŽOVANÝM OBČANEM, ale NEPŘÍTELEM.
    Měli bychom si uvědomit, že pokud vyzýváme k občanské angažovanosti jako takové, pak musíme přijmout všechny její formy. Anebo změnit rétoriku a „vyzývání“ podmínit.
    Kdo smýšlí jinak (kupříkladu je „sluníčkář“), není ANGAŽOVANÝM OBČANEM, ale NEPŘÍTELEM

    Marne se ptam kudy to Janice mysli, kdyz nevidi, ze:
    Pelikan je nepritelem. !
    Pritel by nechodil do parlamentu se zakonem na zavirani obcanu pro jiny nazor nez jen ten jeho spravny ( slunickarsky)!

    Lev si z toho sel ulevit k Vlkovi , a odpoved slunickum je konecne lvovsky srozumitelna:

    Léta žijeme v tom, že nás okolní svět musí považovat za idioty nebo rovnou za nějaké podlidi.
    Celá léta nám opakují, že jsme málem ten nejhorší odpad v celém přilehlém vesmíru. A najednou jsou tu- ekonomičtí migranti Jsou jich přece desítky, stovky miliónů…

    Skutečnými původci téhle katastrofy jsou ale „sluníčkáři“, „vítači“ nebo „pravdoláskaři“. Co na tom, že původní významy těchto neologismů jsou jeden od druhého poněkud odlišné. To oni jsou ti skuteční viníci. Ty špičky, které nás celá léta napomínají a vnucují nám liberální pseudohodnoty, ty se včas někam zdekují.

    Až se skoncuje s „pravdou a láskou“, Miroslava Kalouska postaví do čela. On nás povede.
    Když si opravdu nechceme vážit sami sebe, nic jiného si nezasloužíme. Dobře nám tak.

    Cultural Marxism and the Birth of Modern Thought-Crime
    Kulturní marxismus a zrod moderního myšlenkoveho zlocinu (korektnosti)

    Od Kanta
    az po Frankfurtskou skolu! V ni Max Horkheimer, Marxisticky filosof a zakladatel te myslenkove cesty zvane Fraknfurtska skola! Take Jürgen Habermas a dalsi az to dospelo ke korektnosti jako ucinnemu manipulacnimu prostredku !

    Dalo by se to take nazvat
    „Jak Slunickari potlacuji svobodu projevu.“
    http://www.acting-man.com/?p=44361

    I vas nejvyssi correct guru ministr Pelikan !

    • Zkouší to prostě jinak.
      Podle mě pozorně studoval PL a dospěl k názoru, že i lhát se musí umět.
      Konec-konců jsem mu na to téma napsal hned několik posměšných mailů….
      Také hraje divadlo, jako že uvnitř BL probíhá demokratická diskuze.
      To mu ale těžko někdo sežere, protože z toho článku stejně psychopatický čulíkismus silně zavání.
      Brtníkem zmíněný poslední odstavec je skutečně výživný.
      „je nesporné, že zejména od vzniku uprchlické krize se vyjevilo, že velká část obyvatelstva České republiky nejsou demokraté. Zejména alarmující je silný nacionálně socialistický (nacistický) proud v české sociálně demokratické straně. To je nepříjemné překvapení. Defenzivně obranný nacionalismus z devatenáctého století, vyhnání nečeských etnik po roce 1945 a absolutní nezkušenost ohledně poválečných úspěchů multikulturalismu v západoevropských společnostech hrozí vést k vzniku velmi netoleratních, autoritářských a neevropských společností ve střední Evropě. Rusko tomu jistě zpovzdálí napomáhá, avšak představa, že je v tom hlavním hráčem, je myslím opravdu sporná. – See more at: http://blisty.cz/art/82248.html#sthash.thw9FxWs.dpuf
      ——————-
      Všímáte si, kde je nejvíce vidět čulíkismus?
      Nejsme demokraté, protože nechceme barevnou migraci.
      Co to má společného s demokracií by stálo za malý rozbor, protože demokracie je opravu, ale opravdu o něčem jiném, než o starosti o nepřizpůsobivé negry a čmoudy.
      A ten nacionálně socialistický -zde je pro jistotu v závorce uvedeno, že se to rovná nacistický- proud…
      (Jen jestli nebyla národní socialistka třeba Milada Horáková…(pššš), no, moje babička byla také národní socialistka, když měla ve vlasech sponu s trikolorou, gestapák jí dal takovou facku, že se posadila na prdel.)
      Opět úplně mimo.
      A samozřejmě zpochybnění výsledků II. světové války, lži o úspěších multikulturismu (raději je nespecifikoval), pak ty neevropské společnosti….
      Co dodat, Nerevare, co dodat.
      Já vám řeknu, jak to s Čulíkem je.
      Nemá intelekt ani na to, aby lhal.
      Z toho má deprese- a tím se stalo, že není víc než jen trapný.

      • Vaše názory na utečence jsou zde všem známé.
        Že by se ale v panu Čulíkovi ozvalo svědomí? Proč by to dělalo?

        • Skutečně?
          Možná všem ne.
          Moje názory na utečence jsou kurva odlišné od názoru na agresivní islámskou invazi a na pozadí, na kterém se to všechno děje.
          No ale…možná to ani není pro mě, vy se mnou přece nemluvíte, s „takovými“ jako já se nezahazujete.
          Nic méně….zase jste se nijak nevyprofiloval, opatrně, polehoučku, nic neříct, ale všechno zpochybnit….

          • vittta nebudte na Lva az tak prisny:-)
            Kdyz dojde na krejeni chlaba I on se nakonec umi ozvat 🙂

            Janiku naplnuje obavami ne li primo desi moznost obcanske neposlusnosti!
            A patrne co je moc to je prilis a tak uz to I Nerevar ktery se Vam jevi jako super opatrny mozna lidove receno, neslany- nemastny u Janiky se Nerevar vzchopil k jednoznacne odpovedi.

            K CH. Hestonovu projevu:
             Po odebrání amerického patosu tam mně osobně zůstává, že požadavek politické korektnosti je účinný nástroj k rozeštvávání lidí.
            Když mi – řekněme – zchromne ruka, pomůže mi nějaká léčba, rehabilitace, naučit se žít jako částečně jednoruký … ale povinné nasazování eufemismů ze mne menšího kripla neudělá.

             11.5.2016 – 18.25Janika
            Tak já bych řekla přesně naopak – rozeštvává ta občanská neposlušnost. Politická korektnost zaručuje klid. Tím jenom konstatuji účinky na společnost, neříkám, že jedno je dobré a druhé špatné.

             11.5.2016 – 18.42Nerevar
            Jen zdůrazním: “ … požadavek politické korektnosti je účinný nástroj k rozeštvávání lidí …“ jsem napsal.

            Svuj postoj vuci vynucovane korektnosti jeste ztvrdil zaverecnym komentarem:

            Zahltit telefon arogantního úředníka přece není ohrožení demokracie. Pokud ano, pryč s demokracií.
            ============================

            Takze pro Janiku stejne jako FSECHNY kteri vidi v korektnosti zaruku klidu, od Pelikana az po posledni slunicko je to nazor kterym se Janika nemohla lepe “vyprofilovat”
            Politická korektnost zaručuje klid.!
            Ze opak je pravdou, ze vnucovana korektnost nasira lidi, je mimo schopnosti poznani a pochopeni nejen obycejnych lidi ale jak se ukazuje i nekterych politiku.
            Naopak politik ktery nasloucha hlasu lidu a verejneho mineni ktere je odlisne nazorum massmedialnim a odvazi se jit cestou kterou volicum sliboval,
            dostane nalepku “ populista“.
            Vittta je od Vas nerozumne vzrusovat se nazorem obcana ktery o Vasem pristim sam nerozhoduje i kdyby jeho blog cetlo ne nekolik desitek a i desitky tisic.
            Obcanska neposlusnost vyverajici z nasratosti by se mela projevit treba i zahlcovanim telefonu nejen arogantniho urednika, ale v konkretnim pripade pana ministra Babise vudce strany za kterou se dostal do vlady obcan Pelikan ktery vymysli jak postavit mimo zakon a zavirat lidi jineho nazoru nez jeho nazoru jedine spravneho !
            Neposlusnost ve stylu telefony, petice demonstrace pred Babisadou a treba i i pred hnizdem capa:
            bud demokracie bez Pelikanskych omezeni a nebo nebude Vase strana priste volena !
            Pak uz zbyva zaverecna otazka ( ne pro Vas vittta)
            Poslechne Babis hlas lidu?
            A nebo se posere z predstavy ze by ho massmedia mohla nazvat populistou a politicky ho odepsat?
            Jiste seda je theorie a zeleny je strom zivota.
            Velka cast medialniho troubeni je jiz ve vlastnictvi pana milliardare a to by mohla byt jeho vyhoda.
            Obava z populismu a z massmedialni popravy by ho nemusela strasit
            a naslouchani prani lidu by nemuselo byt az tak bolestive jako pro jine politiky
            Mozna I proto podle pruzkumu milliardarova strana vede v predpovedich o pristim vitezi ve volbach. a to bez ohledu zda Pelikan ci nepelikan.
            Ano volic ve svem znechuceni, naivnosti, I bezradnosti komu verit a koho volit, I toho Pelikana Babisovi odpusti v nadej na mozne lepsi zitrky 😦
            HOVNO !
            Hrozba dalsiho omezovani svobod, vymyvani mozku a prikazane korektnosti je velmi vazna!
            Reakce lidu zatim stale vlazna , skoro zadna:-(

            Hestonuv projev na Harvardu by se mel lidem pripominat kazdeho prvniho dne kazdeho mesice aby se lide konecne probudili !

            • Tak to bych měla k Janice pošoupnout odkaz, který ke mně doputoval emailem, v něm je celá sluníčková budoucnost i s korektností : Islámská demokratická strana…s programem : je úplně jedno co si myslíte, v co věříte nebo nevěříte, hlavně budme na sebe hodní …
              Je to přípravný výbor, který říká : IDS-ČMS ze své podstaty nereprezentuje světové náboženství jako takové, muslimy, muslimskou komunitu, ani žádnou z českých islámských náboženských obcí a organizací. Členství v IDS-ČMS je možné pro všechny: muslimy a nemuslimy, muže a ženy, bez rozdílu původu a etnika.
              Přípravný výbor bude usilovat o vypracování politického programu, který by neměl být ani pravicový, ani levicový, ani provýchodní, ani prozápadní, ale islámský a proevropský. Dalším logickým krokem je, dá-li Bůh, petice a registrace strany.
              https://islamskademokratickastrana.wordpress.com/
              Má to i fb stránky, tam si ale nic nenapíšete, tam vás hned varují že špatné komentáře smažou.

              • Po přečtení výčtu uvedených islámských hodnot jsem vůbec nepochopil proč jsou nazývány zrovna islámskými. Nic speciálně islámského jsem v nich nenašel.

                • No právě, korekce až stoprocentní:-)
                  není to divné? nemůže to teda být jiná věc, než je na první pohled vidět?
                  Nemůže to být třeba tak, že pokud se jim v programu nic špatného neobjeví, a bude to v takové sladké podobě viset na internetu dost dlouho, tak si veřejný prostor na tu původně nelogickou a nezvyklou kombinaci zvykne? A začne ji považovat za možnou a přirozenou?
                  A pak už bude jedno, jestli se budou volební sliby lišit od povolebních činů – tak přece fungují všechny strany.
                  Myslím že tohle se někomu povedlo. Prakticky nezničitelný nápad.

                  • Tak… v podstatě jde o jednu ze stran a straniček majících v názvu „něco-demokratická“. Ta její „neutralita“ může být pro někoho přitažlivá a pro jiného naopak nezajímavá. K tomu aby si na ni veřejný prostor nějak zvykal by ji musel nejdříve poznatelně vnímat. Patřím k té aktivnější části obyvatel co se zájmu o vnitropolitické dění týče a přesto bych o tomto přípravném výboru nevěděl, nebýt vašeho odkazu. Tedy by se o její zviditelnění musela postarat média nebo výrazné osobnosti. Pokud by se média začala angažovat – jde zřejmě o „umělou“ nikoli spontánní záležitost a je třeba být na pozoru. Pokud jde o aktivitu několika jedinců – pak jde jen o to nakolik jsou vlivní. Uvidíme co se z toho vyvrbí.

                • To je asi pokus o odpověď na námitky vůči muslimům v Evropě, které se dají shrnout do jedné věty: Nedokážete být jako my!
                  Tak tady je důkaz, že se to učí. Už umí napsat nicneříkající proklamace úplně stejně jako my.

    • Mně to trochu připadá, jako že
      – pan Čulík se s panem Dolejším trochu nepohodli (jen trochu a jen na chvíli)
      – pan Čulík bude dělat toho umírněného, pan Dolejší toho pravého „hardlinera“ (hodný policajt – zlý policajjt)
      – přišly nové instrukce od donátorů (málo uvěřitelné, leč možné; rozhodne to nejsou žádní pitomci)

        • Z mého pohledu se KD jevil jen jako harcore ekofašoun. A on přitom fušuje i do dalších pseudolevicových agend …

          • LGBT, můj soukromý odhad. Mohu se samozřejmě mýlit, ale ta třeskutě výjimečná, afektovaná a zcela nerealistická pozice, kterou ti hošani už dva roky prezentují, je politickou variantou duhové subkultury.

            • Cpaní této agendy do těch nejbizarnějších kontextů je už pěkných pár let modus operandi Britských listů (http://blisty.cz/art/49348.html – poslední odstavec).

              Ale nejagresivnější homofilové jsou a vžycky byli normální chlapi a ženský. (Ano použil jsem slovo „normální“. Neurazí se někdo?)

              • S tím vaším druhým odstavcem bych si dovolil polemizovat. Hetero scéně je zcela šumafuk, co se na LGBT scéně právě odehrává. JUsou to dvě divadla, jejichž herci ani diváci si toho moc říci nemají. Kam a komu se to bude strkat je věc zcela osobní, privátní, kterou vydávat za věc veřejného uznání a dokonce i obdivu je doslova otravné a pitomé.

                • Tak zvaná „liberální levice“ jsou z velké většiny normální lidi, co se týče sexuálních preferencí. Jsou agresivní a jsou to homofilové.

                  • „Liberální levice“ je velice rozbředlý pojem, musel byste definovat, koho za liberálního levičáka považujete. Pokud je to tzv. alternativní aktivistická vítačská skupina, potom se jedná o zcela politicky bezpohlavní jedince, kteří jsou zmítáni snahou být originální a moderní za každou cenu. Ale k liberální levici se počítá i zde exkomunikovaný Ondřej, což je ovšem neoliberální pravičák a skutečný slouha kapitalistů jak vyšitý.

                    • „Liberální levice“ (někdy i „městská levice“) je proti agresivní bezohlednosti hlásané pravicí, ale jako by na každém kroku vytrubovala „s námi problémy nebudou, nás se nemusíte bát, pro zavedené pořádky nepředstavujeme žádnou hrozbu“. Ve své rétorice se úzkostlivě vyhýbá všem sociálním otázkám, a když se o nich chtíc-nechtíc zmíní, okamžitě tu zmínku důrazně neutralizuje. Například kritika ubývání pracovních míst v Česku je naprosto pravidelně „kompenzována“ kritikou (ne)kvality životního prostředí. Nebo upozorňováním na útisk menšinových sexuálních preferencí v Íránu.

                      Pojem „vítači“ jsem zatím nedovedu zařadit. Zvenku to vypadá jako nálepka vhodná pro zakrytí něčeho mnohem hnusnějšího a bezprostředně hrozícího. Stejně jako celá „migrantská krize“.

              • To je známá věc, že se v obličeji, jeho výrazu, v tónu řeči, chování a dokonce i v pohybech zobrazí mnoho osobních vlastností, charakterem počínaje a sexuální orientací konče. Malér je v tom, že to ve významném procentu (cca 20) nevychází. Není na to spoleh.

                • Tarasi Tarasi:-)
                  kdo by to byl kdy rek,
                  ze to u Tebe na blogu dojde az k objevu tak velkeho objemu
                  ze kdo to nema normalni v kalhotech nema to ani v hlave
                  a taky opacne 🙂

                • Možná se to někomu může zdát až přehnaně liberální ale osobně, ačkoli jednoznačně patřím ke „klasikům“, jsem toho mínění, že pokud se sejdou nějací lidé v posteli (nezávisle na pohlaví, věku i počtu) a VŠEM bez výjimky vyhovuje to co se v ní odehrává, pak nikomu nezúčastněnému do toho nic není. Ovšem ze stejného důvodu (že do toho nikomu nic není) by ti co jsou v posteli, nemuseli otravovat ty co s nimi v té posteli nejsou, svým nadšením z toho jak se jim v té posteli líbí.

                  • Určitá omezení bych ale dal — nesmí dojít k újmě na zdraví (i duševním), nesmí jít o osoby nezletilé či jinak zneužitelné (mentální retardace atp.) Poslední Kamilovu větu bych tesal.

                    Ono je tomu tak že ti dotyční to cítí jako něco co co není až tak zase v pořádku – třeba trochu proti přírodní přirozenosti, proto se to snaží povznést na hlavní normu (nádherně je to vidět u feťáků)

                    • To spíš je jim furt vnucováno, aby se cítili, jakože jsou proti přirozenosti a mimo pořádek.
                      Takže nejspíš reakce. Mně osobně je ta jejich okázalost taky často nepříjemná, ale chápu, proč se do ní stylizují.

                    • Demonstrovat za něčí práva, když ta práva už jsou zákonem zaručena, spíš připomíná vojenskou přehlídku v dobytém (a vypáleném) městě. Uspořádat gay-parádu někde v Teheránu by bylo nejspíš šílenství, ale zasloužilo by si to obdiv i mezi homofobní většinou. Zbabělci ale raději pochodují v Praze.

                    • Demonstrace za práva?
                      Spíš demonstrace pohody – koukejte, jak jsme šťastní, že jsme takoví, jací jsme, a vy si trhněte nohou, heteráci.
                      Mám pocit, že by takoví chtěli být a že je uspokojí, když se tak občas mohou předvést.
                      Ale nejsem psycholog a mezi gayi nemám natolik dobré známé, aby se ten můj dojem dal vydávat za něco víc než dojem.

                  • Ovšem v mladším věku jsem měl občas nutkání zhotovit transparent a vyrazit s ním do průvodu stejně smýšlejících chlapů. Na transparentu by stálo „Šoustáme žencký!“.

                    • Dneska by Vám to vyneslo místo na titulních stránkách a titul „homofob roku“.

                  • No bodejť, komu je co do toho….
                    Ještě k těm ksichtům, Čulíka a spol.
                    Každý má k stáru takový ksicht, jaký si zaslouží, říkal jeden můj již zesnulý kamarád.
                    (a ještě říkal „rypák hledá rypáka“ a plno dalších moudrých keců)
                    Něco na tom je.
                    Když se člověk podívá na falešné, pichlavé buzerantské oči Čulíka, musí se mu zvednout kufr.
                    Nápad s nejméně latentní homosexualitou některých konkrétních lidí jsem jistě neměl jen já nebo Taras.
                    Čulík možná není klasický homosexuál, buzerant to ale rozhodně je.
                    To slovo….má v češtině dva významy, a když tak o tom přemýšlím, poslední dobou se jejich význam jaksi…nečekaně slučuje!

                    • buzerant to ale rozhodně je.
                      To slovo….má v češtině dva významy, a když tak o tom přemýšlím, poslední dobou se jejich význam jaksi…nečekaně slučuje!

                      Je treba priznat ze ZAPADNI kultura udelala za poslednich par desetileti opravdu velky krok, jen se nazory rozchazi zda vpred nebo vzad.
                      Soude podle velikosti pruvodu a poctu divaku se to stalo velmi popularni.
                      Buzeranti a lesby tady meli tento rok uz pres pul million divalu a dokonce za ucasti politiku!
                      Zatim jen jako divaku.
                      Mozna priste uz I v pruvodu ?
                      http://www.mardigras.org.au/2016-festival-event-guide/sydney-gay-and-lesbian-mardi-gras-parade
                      Roste to jak houby po desti. Za chvili to bude patrit ke kulturnimu obohaceni kazdeho vetsiho mesta.

                      Je tu take druha polovina obcanu kteri jsou z toho zhnuseni a nekteri dokonce rikaji:
                      uz aby to muslimove prebrali a s timhle svinstvem skoncovali !
                      Pan Hefner si na sexualni revoluci let udelal business, ale…
                      Jako pro FSECHNO plati ze ceho je moc toho je prilis,
                      Tak i sexualni revoluce (viz odkaz ktery dava nize Lev Nerevar ) ma sve hranice.

                      Pokud tu pripominate Culika, mam dojem ze on bude hajit korektnost vuci teto skupine lidi stejne jako ji pred lety hajil pro Cikanske ethnikum a vubec proti vsemu co nekoresponduje se Zapadni culturou an block 😦
                      Je skutecne otazka jak by byla tolerovana procesi Tarasu s transparenty
                      s hlaskou jak s radosti „sukaji zensky „.
                      🙂

  12. Tak čtu, že si členové tak zvané komunistické strany demokraticky zvolili oportunismus. Hnědý posuv pokračuje.

    • Hnědý ne, to jste přehnal, neboť se bohužel nejedná o žádný posuv, ale o stagnaci na starých pozicích. Už od dob Brežněvových a normalizace mají komunisti nehybnost a setrvávání na zabetonovaných postech v krvi. A to i když okolo hromy a blesky třískají a dějiny dělají veletoč.

      • Upřesňuji: tahle partaj nesměřuje nacismu, jen k naprosté bezvýznamnosti. K nacismu se obrací čím dál víc z dolních deseti milionů. Očekávat od strany, co si říká „komunistická“, že se proti tomu hnědému posuvu postaví, to byla hodně naivní myšlenka.

        • Hnědý posun, který kromě dolních 10 000 000 zachvacuje i mě má ovšem svoje velice reálné důvody.
          Odstraňte ty důvody, a máte po posunu.
          Tak nás učí dějiny nácků nejnáckovatějších, NSDAP.
          Komunistická strana, jakkoli má Taras pravdu s jejím zahníváním až vyhníváním na jednom místě, má dnes těžkou úlohu.
          Těžko může- jako strana internacionální a teoreticky extrémně levicová- bojovat proti tzv. lidským právům a humanismu, který stojí za negerskou invazí.
          A ještě těžceji může bojovat radikálně pro tento falešný zrůdný humanismus.
          To povětsné hnědnutí je také jen kec, který má manipulovat pár blbců k boji s nacismem.
          Protože kde je toho nacismu více, jestli na straně totalitárních všemocných státem, boháči a cizími mocnostmi placených neziskovkách a jejich podvratné činnosti, nebo na straně těch, kteří proti tomu bojují, veskrze v podstatě demokraticky, a nacistický je na tom – když už- toliko určitý rasismus…to bych nechal na úvaze každého čtenáře.

          • Bojovat se da I pisni 🙂
            Jen to CT neda, ve sve korektnosti!
            protoze by mohla narazit na nezakon o nenavisti .
            Zato Israelci nejsou zadni prizdisraci 🙂

            ABBU represents ISIS at the 2016 Eurovision Song Contest with the song „Boomtzi Boom“.
            Taken from the Israeli comedy show ‚Eretz Nehederet‘ (A Wonderful Country).

  13. Levice je duchem chuda na myty, ty proste neumi, na rozdil od kapousu (jak poznamenava Tribun nahore). Jedina metafyzika, ktera z ni vylezla je, ze „zitra bude lepe“…s tim u delnika, vstavajiciho rano v 5 do prace, uspeje jen nakratko. Tomuhle mytu chybi prevodnik mezi aktualnim a ocekavanym, lze jen poctive pracovat a cekat, ze prichod lepsich zitrku se zaridi uz nejak sam, temer samovolne.
    To volny trh, to je jiny panacek: dnes se mas blbe, pokud budes delat lepe, budes na tom zitra lepe. Ty, konkretne, ne nejaka spolecnost.
    A jak rika dobre Tribun: nakonec komunisti nic nedelali, protoze byli zodpovedni za stav. Zodpovednost prebrali cestnym zpusobem a individualne, nakonec dostal na budku vzdycky mistni predseda a ten se pak obratil na tajemnika, nakonec delali mrtve brouky.
    Jozovi Razovi bych dal 3 roky natvrdo, je nacase, aby nova spolecnost ukazala, kdo je tu panem.

    • .je nacase aby nova spolecnost ukazala, kdo je tu panem.
      Ale vzdyt ukazuje , kdyz ukazuje v CR ze tam prah chudoby prekrocilo 1,5 million lidi , nezamestnanych pul millionu , bezdomovcu jen 15 tisic. hura….
      Na pul milliardy lidi v Evrope 50 million nezamestnanych !

      Ptam se
      To je malo ? Malo se ukazuje kdo je panem ?
      Preji hezkou nedeli a trochu nadeje na lepsi zitrky 🙂

      • To je takova chudoba nechudoba, Astere, dnesnim nezamestnanym se zije 100x lepe, nezli zamestnanemu proletariatu v 50/ 60. letech.
        Podle meho je velmi tezke vyhmatnout, kde dnesni bida sidli, spise nezli v hmotne oblasti je to v psychickem tlaku, coz se samozrejme tezko „dokazuje“.
        Vzpominam na ulicni brigady, kdy sousedi v nedeli rano uklizeli ulice a prilehly parcik, a to tzv. z donuceni, to byl doznivajici revolucni etos nekdy koncem 60. a hned na pocatku 70. let. Vsem bylo spolu dobre, kecalo se, nadavalo, neco se zametlo a pak se slo na obed…vse drzel pohromade kolektivisticky etos, jako ze je to „nase“ a delame dobrou vec pro nas vsechny.
        Ze „slozeneho“ cloveka, zoona politikona, se vytratila druha pulka, politicky, spolecensky rozmer, takze dnes je jaksi nedodelany, castecny a cosi mu chybi. A prave tenhle nedostatek vede k psychicke tryzni a muze za nej kapik a nikdo jiny.

        • Souhlas ale s vyhradou ze pro ty opravdu hmotne chude tedy bezdomovce a ty kteri nevedi zda si koupit rohlik ci zaplatit najem je nejaka jina psychycka tryzen nez ta zda bude mit na nejzakladnejsi potreby az druhorada. A jejich pocet roste a poroste se stale nizsi potrebou cloveka jako pracovni sily to vse jeste umocneno poctem nove prichozich !
          Stale rostouci pocit nepotrebnosti bude casem hlavnim duvodem toho co nazyvas
          „psychycka tryzen“.
          Za soucasneho stavu fungovani ci presneji jiz nefungovani spolecnosti nelze myslet na nejake svetle zitrky.
          Zadne svetle zitrky kdyz je to vse postaveno na nelidskem zakonu TRHu a od nej se odvijejici ekonomiky ktera si zada stale vice vyrabet, spotrebovavat a tedy I devastovat planetu Zemi !
          To musi jednou moc spatne skoncit 😦

  14. Od zítřka nebude možné přidávat další komentáře, což je protispamové opatření, blog je zavalen spamem. Musíte počkat, až vyplodím další článek.

        • Ten svinský pánbíčkář v Reichu, doporučený šéfem ČSSD a zdravící „Milí krajané“, to by mohl být určitý motiv.
          Ona nestačí negerská invaze, ještě Sudeťáci a vnitřní zrádci do toho.
          Těžké časy čekají věrné Čechy, těžké…
          Pořád mám v hlavě ten „verš“ polského básníka:
          „Už pojď, rudý more, abys nás zachránil, od černé smrti“
          Koho budeme volat na pomoc my?
          Sami to nezvládneme, a…sami jsme byli a budem!

          • Trochu optimismu, chmurný poeto. Tady máte mustr:

            Byli jsme a budem,
            jak jsme byli dosud,
            ranami a trudem
            nezlomí nás osud.

            Přes vln burné vzteky
            na své české skále
            bili jsme se věky,
            bít se budem dále!

            Prapory jsou zdrány,
            krov je hříčkou hromu,
            přec jen zbudem pány
            my ve vlastním domu.

            Ať se moře pění
            v krve proudu rudém,
            vzdorní, nezlomeni,
            byli jsme a budem!

            • Bít se budem, ale vydržíme?
              I Řím padl…
              A nápor je obrovský, jak propagandistický, tak ekonomický, tak politický.
              To je třeba vidět.

              • I Řím padl. A hospodu U Rambousků zavřeli.
                Nikdo tam nechodil, protože Hanus naproti měl lepší pivo. To je propagandistický nápor, kterému se fakt nedá odolat. Politický nápor dodaly ženské, které chodily k Hanusovi do zadního sálu cvičit břišní tance.
                A tak je to se vším, říká Rambousek, který musel do předčasného důchodu a ještě k tomu má ledvinové kameny.

                • Rozhlédněte se někdy kolem sebe…
                  Není čas na propagandictické zlehčování.
                  Nepřítel stojí před branami, a jeho pomahači jsou už dávno zde.
                  Jen se podívejte, co se všechno za těch 27 let „svobody“ změnilo a kam to směřuje…

                  • Nepřítel stojí před branami, a jeho pomahači jsou už dávno zde.
                    ?
                    Musim Vas opravit.
                    Z tech set tisic jiz uvnitr je nekolik tisic „chalifatniku“ !
                    Ktere nebezpeci je vetsi ?
                    Od vlastnich lidi co vitaji a nevidi
                    nebo tech kteri jsou jiz v Evrope a cekaji na pokyn ?
                    Nahlednete vedle k Janice 🙂
                    Slzy dojetim z korektnosti
                    co tam nekteri predvadi
                    ze az k Vasi vete o nebezpeci zpet privadi:-(
                    Az tak daleko zasli
                    ze si rozdil mezi nacionalismem a vlastenectvim nasli!
                    Vlastenectvi coby Masarykovo zatim milost dostalo
                    nacionalismus je pry slovo spatne a odsouzeni se mu dostalo.
                    Clanek je I o tom ze pry mnozi Janiku a jeji blog spini
                    kdyz ji z nadrzovani nadrzenym vini!
                    Ti kteri Evropu rozesrali a tohle vsechno maji na svedomi musi mit radost
                    I z toho jak se jim dilo dari,
                    jak se sami Evropane mezi sebou svari !
                    😦

    • Mistre, ne ze bych se chtel montovat do zivota Tarasoveho, ale…
      Co si poridit noveho Helmutha ?
      Pro tento blog by to mohl byt navrat do dob kdy jsi psal o Helmuthovi,
      oooo kde jsou ty casy 🙂
      Politici Te neinspirujou ale spise serou
      Kocourek by Ti zpocatku mozna take kakal kam nema,
      ale u neho bys mel pravdepodobnost vetsi nez velkou, ze bys ho naucil.
      Politici jsou nenaucitelni nepoucitelni 😦

      • To je těžké, Astře. Od nějakého věku výše už si člověk u těchhle zvířátek říká: „Nojo, ale co s ním bude až tu nebudu? Pes, kočka, o papouškovi nemluvě, mají dost dlouhé životy. Ještě tak potkana… to by šlo… i když… člověk nikdy neví.“ 😦

      • Má to dva háčky. Jeden, jak říká Kamil, spočívá v tom, že od jistého věku si člověk nemůže dovolit to, co dřív. Spíš než by něco budoval, rozvíjel, tak uzavírá, dělá účet, výsledovku. Druhý pak v tom, že svět není naladěn na humornou vlnu. Zasraný kapitalismus zmrvil nejenom lidské vztahy do nekončícího souboje, kdo z koho, jde o život, ale i doprasil humor do nepřirozeného šklebu. Humoristi by volili Kchárla, to jim jde, ve svém oboru se už jenom pitvoří. No a to se jednomu pak nechce, snažit se o nějaký přívětivý a lidský přístup.

Napsat komentář