Polévka nám nějak zkysla

Podporovat současnou vládu může jenom prospěchář, kterému její zločinná a asociální zrůdná politika přináší nějaký prospěch. Nebo pitomci, kteří se v životě i v politice neorientují, typicky mládež, fotbalističtí uřvanci a hysterky, ženy od plotny a plínek, jejichž obzory určují seriály a módní trendy. A také hospodští politologové, jejichž rozhled je zatemněn alkoholem. S jedním takovým posledně jmenovaným udělal rozhovor Jiří Kubík ze Seznamu (ZDE), od deváté minuty to začíná.

Bolek Polívka podporuje vládu Petra Fialy. Když se měl vyjádřit prrrrroč (cituje klasickou otázku Věry Chytilové), začne říkat, že si „váží jeho vzdělání a způsobu, jak sděluje …“ – a větu nedokončí. Dále pak „opozice se má víc domlouvat“ – asi tím myslí, že opozice má být vstřícnější těm sviňárnám, co vláda produkuje jak na běžícím pásu a další analýza: „… vono je to takový vodevřený a ti fašouni a komunisti …“ (asi číhají, hlavně teď na Slovensku).

Je to blábolení naprostého politického analfabeta, který se nestydí svou hloupost prezentovat veřejně. Ono to takovým prochází, když mu v těch hovadinách nikdo nevymáchá jeho pravicový čumák.

Jádro pudla totiž spočívá v tom, že proti němu nesedí novinář (nebo oponent s jiným názorem) a nedonutí ho, aby svůj názor – jistě legitimní, má na něj právo – zdůvodnil, obhájil, a svými argumenty protivníka buďto donutil změnit názor, nebo (naopak) zcela racionálně poopravil své náhledy. Proti němu sedí novinářitník, který – kdyby se choval jako skutečný novinář – tak by ho ten sráč zasraný kapitalista, vlastník média, vyhodil. A jsme tam, kde jsme byli za normalizace, kdy úlohu vlastníka plnila příslušná oddělení orgánů KSČ a Úřad pro tisk a informace (cenzura).

Pravicovost naší kulturní fronty je známá věc. Polívka ji dokumentuje příhodou z poslední debaty preidentského klání Zeman – Schwarzenberg, kdy seděl v publiku vedle Zdeňka Svěráka a ten přicházejícího Karla Gotta (který se ptal, jak to vypadá) upomínal, že snad ví, kde je jeho místo, na které straně.

Pravicové třeštění našich humělcové je známá věc, je zbytečné je vyjmenovávat. Důvody uvedl sám Polívka, když zmínil dva principy v pozadí politické volby. Podle Francouzů volí peněženka a dále profit. Před léty jsem četl rozsáhlý rozhovor s insajdrem ve věci obchodních vztahů v kultuře. Pravil, že umělci jsou zvyklí kasírovat honoráře za vystoupení cash, na ruku. Z úsporných důvodů. Potom se Veronika Žilková diví, že má důchod pouhých šest tisíc, stejně jako malíř pokojů Franta.

A tohle kešování jim Babiš chtěl zarazit, stejně jako živnostníkům a také podnikatelům, kteří své daňové rejdy provádějí sofistikovaněji, než je pouhé „karty neberem“. A proto to shromáždění na Letné, proto ty plamenné projevy Polívky, Svěráka, Geislerové, Čvančarové a Holubové a dalších k shromážděným živnopodnikatelským davům, čehož všeho deklarovaným důvodem mělo být „ohrožení nezávislosti naší justice a Bábova komunistická a estébácká minulost“.

Dnes sedí na Hradě komunista rozvědčík –  a po Letné se prohánějí pejsci. A vítr, stejně jako v pokladně ministerstva financí, na kterou zvedají nožičku velcí, velicí hafani. Dvounozí.

 

Můžete si uložit odkaz příspěvku mezi své oblíbené záložky.

47 thoughts on “Polévka nám nějak zkysla

  1. Touha, aby svět byl spravedlivý (ten Žilkové důchod) je záležitostí pochopitelnou, ale na výsost subjektivní.
    Nevidím do duše paní Žilkové (existuje?), natož do jejího mozku (tam mám vážne pochybnosti), ale předpokládám, že ona předpokládá, kterak si zaslouží důchod vysoký, protože mimoekonomicky oblažuje davy svými zveřejňovanými rodinnými, milostnými a podobnými eskapádami. Ze svého subjektivního hlediska má jistě pravdu, podobně jako havíř, který desítky let fáral.
    Pak je tu nějaký státní orgán, který by měl podobné nároky usměrňovat, což (6 tisíc) evidentně alespoń částečně činí.
    Abych to zkrátil – Polívka je ožrala a Žilková kráva.

    • Jenže objektivně viděno, měla by mít důchod nejméně třicet tisíc, to vzhledem k obřímu seznamu divadelních, filmových, televizních rolí a k dabingu. Na Wikipedii ke zhlédnutí. To mě zviklalo a přemýšlel jsem, jestli jsem se nepřeslech. A ono ne, tady
      https://cnn.iprima.cz/show-time/duchody-ceskych-celebrit-kdyz-zilkove-sdelili-jaka-bude-jeji-penze-rozbrecela-se-111716
      je pláč i dalších celebrit. Kombinují se jim jejich honoráře na ruku a neplacení sociálního.

      Ale jedna věc je stejně zarážející, Polívka i Svěrák podali nezpochybnitelné vynikající výkony a to jak herci, tak i autoři. A navíc v oblasti humoru, který je, jak známo, asi nejtěžší disciplínou. V roli občanů pak vystupují jako konjunkturální hlupáci, kteří své politické preference nedokážou obhájit, proto se otevřené a svobodné diskuzi vyhýbají jak čert kříži. Takové Švorcové v pravicově-liberálním kavárenském hávu. Nadšená telata, viz jejich angažmá v kýčovitých rolí v Havlově Golfu, když vzkazovali do nebíčka pozdravy. Tohle pravicové nadšení je zrcadlovou obdobou svazáckého nadšení z padesátých let. Ve svobodné diskuzi neobhajitelné.

      • Nikoli léta padesátá v Československu, ale spíš léta třicátá v Německu; nepřítel už je pojmenován, jindy nepřijatelné je mlčky tolerováno, atakdále.

      • „Jádro pudla totiž spočívá v tom, že proti němu nesedí novinář (nebo oponent s jiným názorem)…“
        To by Bolek shořel jako papír. Je znát že se už na něm podepisuje stáří a bohémský životní styl. Evidentně má problém udržet myšlenku – natož nějakou vytvořit. Nu, také už nejsme nejmladší, berme ho s rezervou a dejme mu k dobru ten kopec legrace, který na nás během svého života vysypal.

        • Souhlas, mně ho je v těch jeho posledních vystoupeních spíš líto, taky ze solidarity s dementem, ale on se Svěrákem mi nabourávají teorii, která spočívá v tom, že lidé, kteří umí vytvořit vynikající humorné dílo nemohou být úplně politicky blbí a zpitomělí ideologií. Viz třeba Werich, který sice také sem tam ujel, ale bylo vždy cítit, že se jedná o úlitbu zlému božstvu. Ale tihle dva jsou do toho bohužel ponořeni až po krk.

        • Novinář?
          Právě vchází nová kniha s jasně vysvětlujícím názvem. Dělalo se to tak kdysi, dělá se to tak i dnes. A proto vypadají média tak, jak vypadají:
          Optimální cenzurou bude kádrová politika: Tisková politika v období tzv. normalizace 1968–1989

        • Výtka se přijímá, byl jsem si vědom, že Švorcová není nejlepší příklad zapálené a ideologií zpitomělé komunistky (stejně jako Husák nepatřil k největším dravcům ve straně, ona prý pomáhala kolegům v maléru), ale nenašel jsem jiný vhodný příklad, Jiřina se proslavila Antichartou (pohrdáme těmi, kteří v nezkrotné pýše a za mrzký peníz…) a to, že tam byli všichni a božský Kája na tom druhém jam session dokonce seděl v předsednictvu, to se pak někomu odpustí (Pávek) a jiný to odsere s plnou parádou. Tak to holt na světě chodí, chodilo a chodit bude.

      • „pláč i dalších celebrit“
        To jsou ty typy, které braly a přijímají za vystoupení násobky běžné mzdy. Měly a mají pocit, že tak je to v jejich případě oprávněné, a ať to trvá věčně. Všude vykládají ságy o tom, jak mají všichni stejnou šanci a jak má být každý odpovědný sám za sebe a „jim se to stát nemůže“.
        „neplacení sociálního“
        Stejně tak zmíněný „pravicový“ psychologický profil. Asociální egoista dnes mlaská a zítra vyplakává.
        Stejně jako současné „mladé“ generace, které mají pocit, že jim nikdy nebude přes třicet.

      • „Polívka i Svěrák podali nezpochybnitelné vynikající výkony“
        Zde je znovu otázka:
        Mají být/smějí být humor, hudba, umění, práce etc. brány prvoplánově? Nebo v širším kontextu?
        Má se, popřípadě do jaké míry, přehlížet/přihlížet ke zdroji a okolnostem?
        Nezavinil si současnou situaci dav také právě svou povrchností?
        Primitivní jednoduchostí, neochotou vytvářet vědomé soudy?

  2. O pohledu na protest zemedelcu jinak nez jako na akci prorusky smyslejicich protestantu podle pana premiera
    jakoz i jinak nez nadsene vladne nad vsim cemu vladne zdrave jadro EU a vy verne slouzici.
    Pro netrpelive ctenare to nejpodstatnejsi az na konci videa.

  3. Dokumentární film: Krym – Cesta domů.(ZDE) cs titulky.
    O tom, co předcházelo připojení Krymu k RF a jak to probíhalo, pojednává film jehož aktuálnost neupadá, protože se jedná o události, které předcházely současné válce na Ukrajině. Je to film dokumentární, kde účastníci tehdejšího dění přehrávají ty události, které sami zažili. Komentáři ho doprovází prezident Putin.

  4. „nemohou být úplně politicky blbí a zpitomělí ideologií“
    Drzost smrtelníka: „Mohou.“ (Vypůjčeno. Dík.)
    Inteligence není(nemusí být) základ humoru ani slušnosti.
    Jirásková, podle některých výpovědí (z „obou stran“), nesahala Švorcové, jako člověk, „po kotníky“.
    Vlasta Burian také nebyl velkým vzorem. Na jeho výkon měla vliv jeho „psychická nedokonalost“, kterou ale dokázalo uchopit jeho okolí.
    Reinhard Heydrich byl nesporně lepší houslista, než většina Čechů. Měl by mít proto v Lidicích pomník?

    S tím souvisí i milné a zavádějící dělení davu: „levičák“/“pravičák“
    I u málo „nadaných“ jedinců lze rozpoznat dvě základní kategorie/polohy/“letory“:
    „zlou“ a „lidskou“, které se pak projevují v závislosti na inteligenci a dalších vlastnostech.
    Asociál zůstane asociálem bez ohledu na IQ a stranickou příslušnost. I když právě ta sociálnost nebo asociálnost do značné míry určuje, (nebo určovala, než oligarchie začala záměrně mást pojmy), do jakého uskupení se jedinec přidá. Je to dáno z velké míry genetickým základem.

    Na druhou stranu platí:
    I „svině“ se chová v různých systémech různě.

  5. (sup)

    Stačí říct: podnikavec
    1) Tak jak vystupuje, je Polívka křivák a gauner.
    2) Fašisti? Zloděj křičí: „Chyťte zloděje!“
    3) Polívku „udělal“ socík. Je to stejný oportunista a šmejd jako Pavel aspol.

    (podnikavec B.Polívka)
    4) „Víš, komu dlužíš.“ Podnikavec, který ví, komu dluží.
    5) Dluhy za 56 mil., ale zadlužený komplex za 11 mil. koupil jeho kámoš.
    Dotace EU skoro 12 mil.
    (Opět:“Víš, komu dlužíš?“ – americké korporace aspol.)

    Fašismus:
    Fašismus stojí na oligarchií nalinkované a placené manipulaci s davem.
    (U)placení podnikavci, oportunisti, vydíraní, fanaticky věřící jedinci etc.
    „Fašismus není politická příslušnost, fašismus je stav duše.“

    Hon na slušné lidi
    „Boblig“, fašistický poskok ukazující prstem na slušné lidi a křičí: „Zloděj!“ „Kacíř!“ „Komunista!“
    Důvod? Prachy a nerušená, zrůdná patologická deviace.

    „Když přišli nacisté pro komunisty, mlčel jsem – nebyl jsem přece komunista.
    Když zavírali sociální demokraty, mlčel jsem – nebyl jsem přece sociální demokrat.
    Když přišli pro odboráře, mlčel jsem – nebyl jsem přece odborář.
    Když přišli pro mě, nebyl už nikdo, kdo by se mohl ozvat.“
    (Martin Niemöller)

  6. Zatímco Ukáčka na frontě nemají čas se zakopat

    Ukrajinská mafie v ČR se za pomoci vlastizrádné a obyvatelstvu nepřátelské vlády, zakopává pohodlně a pilně.
    (Zbraně dodala Černochová.)
    Na začátku devadesátých let vietnamská, ukrajinská i jiná mafie pomáhala vládnout „pravicovým“ vládám.
    Zárodku současného „liberálního“ fašismu.
    Sorosem a „přátelským“, převážně anglosaským západem placený a instruovaný Havel, Vondra, Charta aspol.
    Spojeni do flotily zemi nepřátelských „vlajkových lodí“ (OF, ODS, ODA, KDU-ČSL etc.), osazených posádkou složenou z podnikavců, gaunerů, podvodníků, zlodějů, zabijáků a vrahů, aby drancovali a ruinovali vlastní zem, zabíjeli své sousedy, a zároveň se navzájem zabíjeli a vraždili sociálně, ekonomicky i fyzicky.

    „Goldman Sachs“ linkuje a „kadeřnice“ poslušně zpropaguje a ochotně zvolí.
    Opilec, deviant, psychopat, arogantní primitiv, podnikavec etc. Věřící „užitečný blbec“ a oportunista, „svině“ každého běžného dne, plní pod dohledem oligarchie scénář.

    V první polovině ’90 let zlikvidovala vietnamská mafie, pod dohledem vlády, textilní průmysl.
    Mafie, včetně té ukrajinské, „kalila vodu“ a odváděla pozornost.
    Na konci ’90 let, kdy byla ČSSR/ČR vykradena a rozvrácena, již nebyla krvelačná smečka vytvářející ve stádu chaos, potřeba.
    A tak se, světe div se, „podařilo“ čečenskou, albánskou, ruskou i ukrajinskou mafii, za peníze vyždímané „utahováním opasků“, vytlačit. Nyní je tu, opět za pomoci „západu“ a zrádné, obyvatelům nepřátelské vlády, ukrajinská mafie zpět.

    Vietnamská mafie měla a má jinou úlohu (díky pověsti z dob socíku).
    Tak jak „dojí“ a zneužívá současná ukrajinská mafie ukrajinské „připrchlíky“ a ničí za vedení nadnárodních korporací trh práce v ČR, tak vietnamská mafie ždímala a ždímá své připrchlíky a podnikavce.
    Navíc, kdo by se staral o výrobu a distribuci „péčka“ a „trávy“? USA svou nejlepší „trávu“ pěstuje v Britské Kolumbii, aby si americká vláda „nešpinila ruce“.

    A tak „západní přátelé“ a oligarchie, prostřednictvím vlastizrádné a obyvatelstvu nepřátelské vlády dodává zbraně mafii, zadlužuje obyvatele Čech u amerických farmaceutických, zbrojních i jiných korporací, aby buď:

    a) Dluhy
    V budoucích desetiletích ukrajinská mafie dělala chaos a kouřovou clonu při vymáhání dluhů. Stejných dluhů, které vytvořila oligarchie za II. světové války (IBM, Ford, Chase Bank etc.)
    Dluhy za dodané zbraně a materiál z II. sv.v., z války rozdmýchané v režii USA, platily země Americe ještě v 21. století.
    Je tedy potřeba vytvořit dluhy nové, na další desetiletí.

    b) Genocida
    Anglosasové mají praxi v genocidách, koncentračních táborech a ve vyvražďování. V USA žije již jen 0,8% původních obyvatel.
    Nacistické koncentrační tábory organizovala americká IBM. Již za II.sv.v. toužili Američané po nerostném bohatství Sovětského Svazu/Ruska. Je tedy otázka, v které „hlavě“ se zrodil nápad zformulovaný do hesla „Drang nach Osten“, při kterém ochotně spolupracovali Ukrajinci? Scénář původních obyvatel Čech, ale i Slovenska, Polska, Ukrajiny, Ruska etc. nalinkoval 2.10.1941 v Černínském paláci Reinhard Heydrich.

  7. Dvě jednohubky a mafie

    Ochutnávka
    Nadnárodní řetězec pravidelně nabízel v sekci potravin pultovou ochutnávku prodávaného sortimentu.
    Nabídku výrobků poskytoval ve formě naporcované do jednohubek.
    Vše probíhalo standardně, někteří zákazníci si brali, jiní ne, ochutnávku prodavačky doplňovaly a život si šel svou cestou až do doby, než řetězec, téměř ze dne na den, odstranil českou obsluhu a nahradil ji obsluhou připrchlickou.
    Prostě nahradil/vyhodil české zaměstnance a nahradil je zaměstnanci ukrajinskými.
    Nedlouho po této radikální „ozdravné změně pracovního trhu“ se začala ochutnávka vytrácet, až zmizela zcela.
    Zároveň s touto personální změnou se začaly měnit ve zkrácené periodě i tváře a obsluha co „néumi cééski“ (jak to je někdy na stáncích).
    Zahraniční personál totiž začal nenaporcovaným zbožím zásobovat své krajany. „Malá domů.“

    Personální oddělení
    Průmyslová technologická nadnárodní korporace dosadila do personálního oddělení ukrajinský personál.
    Od té chvíle se „vybrané“ inzeráty na kvalifikovaná místa objevují/zveřejní 30 dní na úřadu práce (povinnost ze zákona), a pak je již poptáván personál se zaměstnaneckou kartou (ZK). Zaměstnanci EU nepotřebují ZK.
    Takto prorůstá mafiánská praxe do agendy subdodavatelů a dále do celé země.

    Sorosem dosazený alkoholik
    (Havel, Charta77, Vondra a spol.)
    Od té chvíle měla nadnárodní mafie a oligarchie „své lidi“ na vrcholných postech, kteří již podle instrukcí postupně vyměnili, na základě vlastní nebo delegované vůle, fungující společnost za oportunní odpad a nyní jde již o otevřeně obyvatelstvu a zemi nepřátelskou vládu, včetně ostatních významných i nevýznamných postů. Propaganda, manipulace a hra „na volby“.

    Jedinci vydíratelní, s tituly z „plzeňských práv“, soukromých škol vychovávajících „své kádry“ s vědomím: „Víš, komu dlužíš.“

    Otrávená společnost
    Obsazování státní správy, prorůstání do politiky, ekonomiky a celé společnosti.
    Konečný výsledek? Rozvrácené ekonomiky, války a tisíce až milióny mrtvých.
    Takto pracovala a pracuje fašistická a nacistická NSDAP a SA (Sturm Abteilung), dnes liberální fašisté, demokrati nebo italská mafie.

    A tak zemi vede:
    – Bezpáteřní, nadnárodními korporacemi a oligarchií dosazený společenský odpad, jednající s vědomím: „Víš, komu dlužíš.“
    Opilci, „chemici“, bezcharakterní oportunisti (v hospodách a davu nazývaní různě, například „svině“).
    – Státní „úředníci“ jsou „státní“ jen podle zařazení a peněz vytažených z davu, ze kterých je mafie, oligarchie a podnikavci platí. Odpad dosazený pomocí nucených „rotací“ a hry na „výběrová řízení“ nebo „konkurzy“. Bez ohledu na kvalitu „úředníka“. Často podle hesla: „Čím hůř, tím lépe.“ Protože přeci: „Víš, komu dlužíš.“
    – Na pedagogické pozici je uklízečka, na odborné pozici vyhozený, neschopný pekař nebo snadno vydíratelný připrchlík, na místě ředitele bezpáteřní jedinec bez zkušeností a kvalifikace, pokud možno „kindermenežment“ etc.
    – Dotacemi i jinak za/u/placení loajální podnikavci, zloději, podvodníci, gauneři, devianti, všehoschopní neschopní psychopati nebo ukrajinská mafie etc.

  8. Uz jednou jsem dal odkaz na „Czech Cloud“ (cesky mrak nebo cesky oblak)
    Ze ma komentator hlas umecene kozy, pardon kozla, tento dojem u vetsiny jeho video zaznamu se vnucuje vzdy kdy vstupuje do hovoru na odkazu a pak tezko rozumet co kdo tam rika:-(
    Udajne ma tento bloger nekolik tisic priznivcu coz mu umoznuje venovat se v posledni dobe komentovani denne.
    Na jednom ze svych komentaru se vyjadril ze on sam ma nejblize k soc.dem.
    Mozna i proto je soc.dem. dnes takova ma li vetsina soc.dem. priznivcu jeho uroven?

    • Nesrozumitelnost mluveného projevu je typická pro mladou generaci většinově, také pro psychopatické politiky a novináře (Šídlo, Staněk) opět většinově pravicové. Zběsilá rychlost mluvy, sežvejkávání slov a anglicistická intonace činí takový projev nesnesitelným, odpudivým, průjmovitým. Je to doslova choroba doby a že se tímhle patologickým jevem nezabývají odborníci, to je typické pro přehlížení a zamlčování dalších zhoubných projevů doby, výchovy dětí skrze audiovizuální, herně počítačové a mobilní metody, odklon od tištěného slova, od knih a literatury. Typickým představitelem téhle „nové vlny“ je řeporyjský zmrd a ódéesácký kokot.

    • Všiml jsem si že už odkazuješ podruhé, jen nevím proč. Osobně mám tenhle YT kanál odložený v šuplíku se štítkem „nezajímavé“ a občasné klepnutí na něj, když se objeví v nabídce mne jen utvrdí v tom že je v něm na správném místě. Komentátorovy vstupy do videí se mi nejeví o nic více obohacující než „smích publika“ spouštěný v některých seriálech (vlastně ani nevím jestli se to ještě dělá) a jeho odpovědi na otázky kladené v chatu ve mne nevyvolávají o nic lepší dojem. Za svůj hlas nemůže, za projev ano ale nezdá se že by měl potřebu s ním něco dělat. No, já zas nemám potřebu ho poslouchat, takže můžeme bez problémů sdílet internet aniž bychom se vzájemě nějak rušili.

      • ….sdílet internet aniž bychom se vzájemě nějak rušili.

        Na tohle lze reagovat ruzne, od uznani takoveho pohledu a pristupu jako rozumneho a praktickeho pro kazdy „objev“ na Internetu ktery nicim neoslovi ci nic sledujicimu neprinese neda.
        Nebo se da napsat ze to si musel proclate snizit latku, protoze ja na rozdil od Tebe jsem mel tu smulu ci stesti ze jsem pred casem (uz rok/dva?) narazil na jeho „podcast“ jiny cast ci az overcast 🙂
        kde se holedbal kterak oslovil a ziskal tisice priznivcu prave svou nestrannosti vyvazenosti rozhledem prehledem ale tim schopnosti oslovit co nejsirsi spektrum.
        Takze jsem venoval dost casu jeho mnohomluvnym videozaznamum
        a stale nic z toho. Za ujeceny hlas nenuze, za skakani komentovanim do reci odkazu ano a upustil od toho az v poslednim mesici, kdy to zastavuje a vklada sve nazory.
        Vyjaduje se k mnohemu, v posledni dobe na pr.k vyjezdum ministra Rakusana do ruznych okresu a kraju a obdivne komentuje jeho odvahu jit do debat s volici jako jedinny z vlady.
        Patrne byl jeste na houbach kdyz pred casem objizdeli jini politici.
        Pokud jde o cizi slova posledne to byl „pattern“ protoze vzorek je tak prizemne cesky ze si nemohl vzpomenout.
        Take zasadne „predikuje“ jako dnes jiz vetsina politiku protoze slovo predpoved uz zustava je pro predpoved pocasi a je otazka jak jeste dlouhu v Ceske kotline 🙂
        Ale3 k tomu zasadnimu, ano beham brouzdam poskakuji ci jakkoli jinak ale nesurfuji jako mnozi po Internetu ve snaze najit nejaky blok ci nejake sdelovadlo kde by to bylo maximalne nestranne ci nejak vyvazene abo to po precteni nekoncilo smutkem nad dalsi ztratou casu.
        Takze bohuzel o „vyvazenosti“ Ceskeho Mraku lze s uspechem pochybovat 🙂
        Proc to je „Czech Cloud“ jsem zatim nezjistil 🙂

        k Neznalkovu komentari nize“
        „on sam ma nejblize k soc.dem“
        On sám se řadí k Pirátům. Viz nabízené video.
        V tom je uvěřitelný. (podle profilu a zmatenosti)

        O tom ze fandi Piratum to vysvetlil nazorem ze pro mlade lidi v CR neni politicka strana proto Pirati jsou pro ne nejblize.
        Opravdu ?

        Vysel jsem z odkazu viz nize kde se sam o sobe tak vyjadril ze se rad venuje vecem verejnym a do tech patri i politika!
        O udajne „prichylnosti“ k soc.dem. hned v uvodu po prvni minute 🙂

        • Sry, ale předmětem reakce je viz video výše. (youtu.be/9562Kxxtfk8)

          19: „nejsem úplně volič pirátů“ (ale jinam se celou dobu neřadí)
          21: „v mojí sociální bublině skoro všichni volí Piráty“

          Při jeho letoře by nebylo překvapivé, že by si občas protiřečil.

        • Já to z toho rozhovoru vnímám tak, že se nepříklání k „socdem“ jako straně ČSSD, nýbrž k „socdem“ jako systému. To je ovšem dost zásadní rozdíl. Ten rozhovor je pro mne zajímavějši než jeho komentování videí, protože na promítnuté video si mohu udělat názor sám, aniž bych k tomu jeho komentáře potřeboval. No a pokud se měl rozhodnout mezi oběma diskutéry, čí náhledy na uspořádání společnosti jsou blíže těm mým, pak bych se přiklonil k Petru Žaludovi.

    • „on sam ma nejblize k soc.dem“
      On sám se řadí k Pirátům. Viz nabízené video.
      V tom je uvěřitelný. (podle profilu a zmatenosti)

      Sry, ale…
      (30 min.)
      On i jeho příznivci jsou schopni se spokojeně prožvanit k důchodu i do „Pelhřimova“ a předat tuto štafetu dalším generacím.
      „Pravicově umírněný“ kanál mírně pomatených přátel „Strany mírného pokroku v mezích zákona“.
      Vhodný pro preparátory cizích exkrementů s ambicí najít pecku od třešně.

      Na takových stojí fašismus, oligarchie, EU … a volby.

      BTW.
      17% celkem odpovídá zastoupení gaunerů, patologických deviantů a psychopatů.

  9. Dmitrij Dobrov – proč evropské elity opustily suverenitu a daly otěže moci Američanům.

    https://inosmi.ru/20240129/evropeytsy-267632249.html

    Současné neschopné evropské „elity“ Evropu pravděpodobně prodaly za svůj osobní prospěch, ničím jiným jejich jednání není možné vysvětlit, natož omluvit.
    Jak jinak – za vším hledejme peníze!

    Český překlad
    https://www.pokec24.cz/blog/emmanuel-todd-proc-evropske-elity-lehly-pod-americany/

      • Asi ti unikl na ČT (sic!) rozhovor Takáče s exprezidenty na téma výročí vstupu do NATO. Na prdel, ale hodně mastnou, dostala pětizmrdná vláda a Takáč taky, byl chudák celej fialovej, čímž přiznal barvu.

        • Ano, byl to osvěžující závan zdravého rozumu.
          Takáč se projevil jako idiot, což vyniklo právě v kontrastu se oběma hosty

          • To jsem rád, že jste to napsal, už jsem myslel, že se mi něco zdálo, protože tak výmluvné mediální ticho, jaké se rozhostilo po té velevýznamné debatě bylo skoro „ohlušující“. Přitom věcnost a argumentace obou pánů je přesně to, co dnes až nepochopitelně chybí. Ano, závan zdravého rozumu, ale bohužel jenom ojedinělý závan. Chtělo by to vichřici.

            • Aha, tak to mne minulo. U nás doma se bedna dočká zapnutí jen když si přes ní občas dcera pustí herní konzoli. Dá se ten pořad shlédnout někde na internetu abych ten svěží závan posoudil?

                • Dík za odkaz. Zasloužil jsi se o to že jsem v rámci návštěvy ČT shlédl i jiný pořad (ZDE), který mi přišel celkem vydařený. Ano, exprezidenti hovořili rozumně a Takáč neuspěl se snahou jim to nabourat. V rámci ČT jde jistě o závan racionality a oceňuji především to jak se zastali Fica a Orbána. Už bylo na čase aby to někdo v masovém sdělovadle udělal. Ze sledování alternativy jsem uvyklý na podstatně méně „korektností“ učesaná vyjádření, takže jsem si z toho rozhovoru žádný pocit „nálože na prdel“ neodnesl, ale je dobře že zaznělo co zaznělo.
                  Také jsem mezitím postřehl první vlaštovku, která svými křidélky lehce zvlnila hladinu mediálního ticha (ZDE), kterou výše zmiňuješ.

                  • Tohle je pro novou dobu typické: historické téma, celkem nekonfliktní, názory usazené, a přesto se moderátorka i oba hosté vyjadřují, jako by byli pod obrovským tlakem, mluví rychle, překotně, zbytečně hlasitě, takže ten jejich sporťácký styl ruší při sledování obsahu.

    • Samozřejmě, čert vem babu. Ulevilo se mi. Mne zaujala tato stať:
      Do její funkce byl již oficiálně jmenován John Bass, který jako americký velvyslanec v Gruzii zahlazoval stopy po Michailu Saakašvilim a nacházel rovnováhu v Gruzii pod vedením miliardáře Ivanišviliho.
      Poté Bass, už jako velvyslanec v Afghánistánu, vyjednal s Talibanem dohodu o stažení americké armády. To naznačuje, že Bass je diplomat se zkušenostmi s vyjednáváním kompromisních dohod.

  10. Tarasi, vypadá to, že půjdeme do války i proti Slovensku, protože Slováci ve volbách odmítli Zelenskeho, Majdan a UPA.

      • „to mělo být umožněno“
        Zelené gatě v odstínu NATO jsou, zdá se, módní trend asociální, primitivní části davu.
        Jen je smutné, když Rus rozhodí majiteli takových gatí v zákopu sandále.
        Pak už si na strom pro ty gatě asi nevyleze.
        Baník!

  11. Ne novodoba „predikce“ ale jen drive pouzivana predpoved ktera je v mem uvazovani zalozena vice na pocitu nez na znalosti dnesni situace v CR.
    Pocitu ze zvolenim pana Paroubka opet za predsedu soc.dem. by se predevsim drivejsi volici mohli vratit k hlasovani pro socialni demokracii.
    Priblizne az 40% volicu k volbam nechodi a vratit v budoucnu soc.dem dvouciferny vysledem by znamenalo ze by prislo jednak vice lidi k volbam ale take i to, ze navratem by rada volicu opustila nektere strany ktere volili dosud.
    Otazka zni, ktere strany by prisly o volice a pro koho predevsim by byla soc.dem. vhodnym partnerem do koalice?

    https://vasevec.parlamentnilisty.cz/clanky/v-praze-se-dnes-konal-mimoradny-sjezd-ceske-suverenity-socialni-demokracie-cssd-v-jeho-prubeh

Napsat komentář